(1) 

İkametgah değişikliği

gyroscope #839852 
İstanbul'un bir başka ilçesinde oturan akrabamın yanına ikametgahımı taşımak istiyorum. Anladığım kadarıyla bunun için ilgili ilçenin kaymakamlığına gitmem ve fatura yahut kontrat göstermem gerekiyor. Bir faturayı alsam ve "ben artık burada oturacağım" desem bir sıkıntı çıkar mı? O evde oturan birini de yanımda getirmem gerekir mi? Şu işi mümkün olan en kısa sürede tamamlamak istiyorum.

Teşekkür ederim.
(4) 

Kulakiçi kulaklık tavsiyesi

gyroscope #836522 
100 tl kadar bütçem var. Birçok kulaklığı inceledim. Bunlar arasında Sennheiser, AKG, Urbanears, Philips gibi markalar vardı. 100 tl'lik kulaklıktan çok fazla bir beklentim yok lakin yüksek desibeli olan ve tiz seslerde bozulmayan dengeli bir kulaklık olsa fena olmaz. Her türlü tavsiyeye açığım.

Teşekkürler.
(14) 

Kedisi olanlar, bir bakın bir şey deneyeceğim

gyroscope #826031 
Rica etsem kedinizi tutup kedinin burnundan öpmeyi deneyebilir misiniz? Benim kedi burnunun öpülmesinden hiç hoşlanmıyor. Diğer kediler ne tepki veriyor, çok merak ettim de. Bir zahmet.
(4) 

Ev yapımı buzlu çay

gyroscope #825034 
İnternette onlarca buzlu çay tarifi var. Hangisini yapayım bilemedim. Beğendiğiniz bir tarif yahut kendi özel tarifiniz varsa bilmek isterim.

Teşekkürler.
(6) 

Mersin'de yazlık ev

gyroscope #822664 
Mersin'de yazlık evler nasıldır? Hangi ilçeleri, hangi beldeleri tavsiye edersiniz? Bu sene olmaz ama seneye Mersin'e gidelim dedik ama Mersin'de tatil hakkında pek bir tecrübemiz yok. Uzun zaman önce Mersin'e gittiğimde çok güzel bir yer olduğunu hatırlıyorum, o kadar.

Her türlü öneriye açığım. Teşekkür ederim.
(5) 

Bu laptop hakkında ne düşünüyorsunuz?

gyroscope #810156 
Şu laptop'u almayı planlıyorum:

www.vatanbilgisayar.com

Oyun oynayan biri değilim. Kullandığım programlar da sistemi çok zorlamayan programlar. Daha çok müzik ve HD ve Full HD videolar ile haşır neşirim. Bu laptopun işimi fazlasıyla göreceğini tahmin ediyorum. İlgili ürün hakkında bir yorumunuz yahut başka bir tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim.

Teşekkürler.

not: dilerseniz şuradan 2 adet ürün incelemesine ulaşabilirsiniz:

www.laptopmag.com
laptops.reviewed.com
(1) 

Anestezisiz kedi tıraşı yapan veteriner arıyorum

gyroscope #804948 
Merhabalar,

10 aylık kedimi tıraş ettirmek istiyorum lakin anestezisiz tıraş eden bir yer bulamadım. Açıkçası kedime böyle bir sebepten dolayı anestezi yapılsın istemiyorum. Anestezisiz tıraş yapan bir yer biliyor musunuz?

Avcılar'a ikamet ediyorum. Avcılar ve çevresindeki ilçelerde olursa benim için daha rahat olacaktır.

Teşekkür ederim.
(5) 

Kedinin zayıflaması

gyroscope #799143 
10 aylık dişi bir kedim var. Dün fark ettim ki bu hayvan zayıflamış. Bu yüzden beni bir endişe sardı.

Kendisi sadece kuru mama yer. Islak mamayı hiç sevmiyor. Bunun haricinde ekmek, yufka, pide tarzı şeylere bayılıyor. Her gün eser miktarda hamur işi yer. Yediği kuru mamada pek bir azalma görmedim. Hala oyun oynayıp rahatça koşturuyor, görebildiğim herhangi bir hastalık belirtisi de yok.

Bir de hayvanı çok mıncıklıyoruz desek yalan olmaz. Tutuyoruz, öpüyoruz, kucaktan kucağa dolaşıyor. Halinden memnun gözüküyor ama bunun zayıflama üzerinde bir etkisi olabilir mi?

Zaman zaman kedilerin zayıflaması normal midir yoksa endişe yapmakta haklı mıyım?

Teşekkür ederim.
(3) 

sol frame'e noldu?

gyroscope #798689 
Sorun bende mi yoksa bu durum herkes için mi geçerli? "Bugün" nereye gitti yahu? Sol frame'de neden sadece gündem ve debe gözüküyor?

Not: Yılların okuyucusuyum.
(6) 

Nasıl ezber yapıyorsunuz?

gyroscope #788578 
Ezberlemem gereken Almanca paragraflar var. Paragrafları okuduğum zaman anlayabiliyorum lakin paragraflar pek aklımda kalmıyor. Çok uzun olmayan bu paragrafları ve kimi uzun cümleleri ezberlemem lazım. Ben ezberleyeceğim kısımları yazıp sürekli okuyorum ama istediğim verimi bir türlü alamıyorum.

İyi ezber yapıyorum diyen arkadaşlar, siz nasıl yapıyorsunuz bu işi? Nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz? Bir el atın rica ediyorum.

Teşekkürler.
(6) 

Kedide pire olup olmadığını nasıl anlarım?

gyroscope #784574 
Uzun tüylü kedime dün akşam saatlerinde pire bulaşmış olabilir.

Koltukları kaplatmaya bir atölyeye vermiştik. Dün akşam getirdiler. Annem koltuğun üstüne oturunca bir şeyin zıpladığını, pire olabileceğini söyledi. Ben de böcek öldürücü sıktım tüm koltuğa. Komşu, kedinin üzerinde bir pire görmüş olabileceğini söyledi. 1 saattir büyüteçle kedinin tüylerini inceliyorum ama henüz bir pireye rastlamadım. Pire var mı yok mu en basit şekilde nasıl anlarım? Ne yapmak lazım?

Teşekkür ederim.
(5) 

Bu kedi ne yapmaya çalışıyor?

gyroscope #763328 
Az önce eve birçok katlanmış koli geldi. Kolileri önce hole sonra içerideki odaya taşıdık.

Bu arada evin kedisine bir şeyler oldu. Hayvan birden korkmaya ve hırlamaya başladı. Evde kulaklarını dikmiş bir şekilde sağa sola bakıyor, sürekli her yeri kokluyor. Elimize alınca da hırlıyor ama bize karşı değil. Aile üyelerine karşı hiçbir saldırganlığı yok. Yürürken çok tedirgin yürüyor ve her sesten korkuyor.

Annem aytel kürsi falan okuyor, ben de gülüyorum bir yandan. Öğlen saatlerinde de koli geldi ama bir şey olmadı. Göremediğimiz bir şey avlamaya çalışıyor sanki.

Bu kediye ne olmuş olabilir?
(4) 

Yavru kedi saldırganlığı

gyroscope #745159 
5. ayı bitmiş 6. ayına girmiş dişi bir yavru kedim var. Birkaç haftadır bizimle. Genel olarak iyi huylu bir kedicik ama zaman zaman delirdiğini düşünüyorum. Severken durduk yere ele saldırma, ısırma, tırmalama gibi bir olayı var. Severken arada ısırdığı oluyordu ama sadece dişlerini dokunduruyordu, ciddi bir şey değildi. Ben de sesimi yükseltip elimi ısırmasına izin vermiyordum, bir süre sonra kendine geliyordu. Az önce resmen elimi parçaladı, anlam veremedim. Kafasına işaret parmağımla hafifçe vurdum bir daha yapmasın diye ama bu sefer de benden kaçmaya başladı ve ele saldırma olayı devam ediyor.

Bu normal midir? Yavru olduğu için mi böyle yoksa ebediyen böyle mi kalacak bu kedi?

Teşekkür ederim.
(4) 

Kedi için çeşitli malzemeler alacağım. Tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?

gyroscope #739159 
Yakın zaman içinde eve bir kedicik gelecek. 5-6 aylık. Kedi tuvaleti, tasma, fırça gibi kimi eksiklerim var. Araştırdım, juenpetmarket.com için hem hızlı hem de uygun fiyatlı demişler. Buradan almayı planlıyorum. Oradan alma buradan al diyebileceğiniz bir tavsiyeniz varsa bilmek isterim.

Teşekkürler.
(1) 

Aft sonrası oluşan meme ucu gibi şey

gyroscope #731641 
Ağzımda oldukça büyük bir aft çıkmıştı. Her zaman olduğu gibi kenacort a sürdüm. Aft gitti gitmesine ama bu sefer başka bir şeye evrildi bu. Meme ucu gibi bir şey var şu an dudağımın içinde. Pürüzsüz bir yapısı var. Apseye hiç benzemiyor. Kenacort a etki etmiyor. En erken yarın gidebilirim doktora. Geçici olarak yapabileceğim bir şey var mıdır?

Teşekkür ederim.
(1) 

Anroid 4.3 E-posta sorunu

gyroscope #731505 
Telefonumu, S III, odin kullanarak 4.3 sürümüne yükselttim ama bir sorunum var. Önceden maillerim her 5 dakikada bir otomatik olarak kontrol edilirken artık manuel yapmak zorundayım. Ayarları kurcaladım, forumlarda aradım ama yok.

Bu sorunla karşılaşıp çözüm bulabilen var mı?

Teşekkür ederim.
(6) 

Yavru kediyle yetişkin kedi arasında bir fark var mı?

gyroscope #728115 
Şu ev taşıma işimiz bitince bir kedi sahiplenmek istiyorum. İnternetten baktığım kadarıyla sahiplenmeyi bekleyen birçok yetişkin kedi var. Genel olarak insanlar yavru kedi sahiplenmek istese de yetişkin bir kediyi sahiplenmenin ne gibi sakıncaları olabilir? Yetişkin bir kediyi sahiplenmek aklıma yatıyor. Yavru kedilerin sahiplendirilme olasılığı daha yüksek hem, yetişkinlere de şans vermek lazım.

Belirtmek isterim, kedileri çok sevsem de bizzat evime alıp beslemişliğim yok. İlk tecrübem olacak.
(17) 

Babamın durumu kritik. Ölebilir. Seçenekler az.

gyroscope #718729 
Babam 2. defa kalp krizi geçirdi. Durumu bu sefer kritik. Önümüzde iki seçenek var: Açık kalp ameliyatı yahut ilaç tedavisi. Biraz detay vermek istiyorum:

Kendisi aynı zamanda şeker hastası. Damarları bu yüzden aşırı hasarlı. 2 ana damarı komple tıkalı, şu an onu hayatta tutan damarı %10 kadar açık. 2 büyük hastane daha önceden ameliyatı çok riskli bularak ilaç tedavisine devam demişti. Şimdi farklı bir hastanede klinik şefi doçent doktor diğer doktorların alamadığı riski alabileceğini söyledi. Doktorun becerisinden ve samimiyetinden pek şüphem de yok.

Asıl sorun şurada başlıyor: şeker hastalığı damarları o kadar rezil etmişti anjiyoda neredeyse damar gözükmüyor. Doçentin söylediği tam olarak neyle karşı karşıya olduğumuzu anca hastayı açarak öğrenebilirmişiz. Şayet doktor şekerin daha az hasar verdiği bir damar bulabilirse buraya işlem yapabileceğini söyledi. Sorun bununla da bitmiyor, babamın kalp dokularının %30-%35'lik bir kısmı hayatta. Yani son ana kadar her şey başarıya ulaşsa da kalp tekrar çalışmayabilir. Ameliyat istemezsek ilaç tedavisi devam edecek ama bu sefer de adam resmen bir saatli bomba gibi yaşayacak. Gerçi ameliyat tamamen başarılı geçse dahi bu risk hayatında olacak.

Bir karar vermemiz gerekiyor ama hiç kolay değil. Bu işin keşkesi de olmaz, olsa da adamı kahreder. Mahvolduk şu bir günde.

Bu hassas konuda sizlerden biraz akıl istiyorum. Ne yapardınız, ne düşünürdünüz?

Hepinize teşekkür ederim.
(1) 

Almanca roman, hikaye, deneme, tiyatro tavsiyelerine açığım

gyroscope #714554 
B2+ - C1 seviyeleri arasında bir Almanca bilgim var. Okumak için tercihen Alman, olmadı Avusturyalı yazarlardan eser tavsiyelerinizi istiyorum. Kafka, Mann, Goethe diyeceksiniz, ben de onları orijinal dilinden okumak isterdim ama şu an için pek mümkün değil ne yazık ki. 20. ve 21. yüzyıl edebiyatından, daha sade bir dili olan kimseleri arıyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
(2) 

Skype alternatifi anlık mesajlaşma programı

gyroscope #707600 
Skype harici bir alternatif mesajlaşma programı arıyorum. Görüntülü konuşma yahut sesli konuşma özellikleri de olursa iyi olur ama şart değil. Tek önemli kısmı Windows XP üzerinde çalışabilmesi ve bir akıllı telefondan, telefon numarasından bağımsız olarak kullanılabilmesi.

Kullandığınız ve memnun kaldığınız bir program varsa öğrenmek isterim.
Teşekkürler.
(3) 

Videolar neden bu kadar sıkıntılı yükleniyor?

gyroscope #704637 
Bir haftadan fazladır böyle bir sorun çekiyorum. TTnet'i arıyorum bir sorun yok diyorlar. Lakin şu sözlükteki dandik 59 saniye videoları bile açılırken, yüklenirken illallah dedirtiyor.

Speed test sonucu bu: www.speedtest.net

Torrent'te bir sıkıntı yok. Olay sadece video izlerken gerçekleşiyor.

Sorun splinter'da olabilir diye değiştirdim ama hiçbir şey değişmedi.
Bir tavsiyeniz varsa pek sevinirim

Teşekkürler.
(1) 

Bilişim hukukundan anlayan arkadaşlara bir sorum var

gyroscope #668636 
Bir site ,kullanıcısına site kurallarına uymadığı gerekçesiyle dava açabilir mi? Ortada hakaret, siteden diğer kullanıcıların bilgilerini sızdırma, sunucuya zarar verme gibi bir durum yok. Misal çoklu hesap almak yasak ama bu adam sürekli yeni hesaplar alıyor, site formatına uymayan sorular soruyor, cevaplar veriyor. Yönetici, sitede yazan bu tür kurallara uymadı, rahatsızlık veriyor diye bir kişiye dava açabilir mi? Böyle bir şey mümkün müdür?

Teşekkür ederim.
(4) 

Harici HDD'yi söktük. Nasıl çalıştırırız?

gyroscope #658626 
Birkaç senedir kullanmadığım HDD'yi söktüm. HDD sağlam. Şimdi ben bu yekpare HDD'yi bir şekilde laptopa bağlayabilir miyim? Harici olarak tabii.

Teşekkürler.
(3) 

Samsung Galaxy SIII şarj sorunu -Yine-

gyroscope #627491 
Aldığım ilk S III şarj olmazken servis değişimiyle aldığım ikinci S III sorunsuz şarj olurken şarjı da bir o kadar hızlı tükeniyor ve kalan şarj süresini yanlış hesaplıyor, yanda görebileceğiniz gibi.

Bütün S III'ler böyle mi yoksa bu benim bedbahtlığım mı? Çözüm konusunda her türlü öneriye açığım.

Teşekkür ederim.

Not: Telefondaki bütün gereksiz uygulamalar devre dışı, kablosuz ve mobil ağlar kapalı ve GPS ve Bluetooth kapalı. Yine de şarj inanılmaz hızlı derecede düşüyor.
(6) 

Samsung Galaxy S III'te şarj sorunu.

gyroscope #623487 
Dün bir tane S III aldım. Telefon kesintisiz olarak 12 saatten fazladır şarjda duruyor lakin bataryanın %73'ü dolmuş durumda. Gece 04:000 gibi yattığımda bu oran %63 gibi bir şeydi. O saatten bu saate (10:00) %10 artış olması normal mi? Ben bu telefonu Vatan Bilgisayara geri mi götüreyim ne yapayım?

Teşekkür ederim.
(2) 

Taksim'e ulaşım.

gyroscope #616560 
Metro ile ulaşım mümkün mü? Değilse nereden hangi vasıtayla ulaşabiliriz? Bir de Cevizlibağ'dan Taksim'e dolmuş kalkıyor mu? Kalkıyorsa tam olarak nereden kalkıyor?

Teşekkürler.
(4) 

Genç Werther'in Acıları. Hangi çevirisi iyi?

gyroscope #606619 
Piyasada pek çok çevirisi mevcut. Hangi çeviriyi beğendiniz, tavsiye edersiniz?

Teşekkür ederim.
(5) 

Biyologlar, Kimyagerler, Simyacılar, Zoologlar, Seri Katiller: bir bakın.

gyroscope #578453 
Pek muhterem sayısalcı arkadaşlar,

Amberin içinde bir böcek hapsolur ve bozulmadan kalır ya, yanda olduğu gibi. Benim de buna benzer bir şey yapmam lazım. Tercihen şeffaf olmalı.

Nasıl bir çözelti, madde, bileşik kullansak; neyle neyi karıştırsak böyle bir şey yapabilirim? Bir çiçeği hapsetmek istiyorum.

Teşekkür ederim.
(1) 

Kimdir bu belgeselci?

gyroscope #564129 
Kütlesinin üçte ikisi daşşaktan oluşmuş bu abimizin adı nedir? Aradım ama bir türlü bulamadım. Teşekkürler.

www.youtube.com
(2) 

Skype kullananlar, bir sorum olacak.

gyroscope #563712 
Skype kullanarak okyanus ötesindeki bir cep telefonunu aramak istiyorum diyelim. Önce skype kontörü alıyorum. Sonra ülke koduyla birlikte telefon numarasını giriyorum ve "çağrı yap" diyorum ve karşı tarafla konuşmaya başlıyorum. Olay budur, değil mi?

Bir de ben laptop kullanıcısıyım. Harici bir mikrofon yok, laptopa entegre bir mikrofon var. Test ettim düzgün çalışıyor ama ekrana karşı tarafa sesi düzgün iletir mi bu zımbırtı? Bir de rezil olmayalım.

Teşekkür ederim.
(2) 

Saksıda leylak yetişir mi?

gyroscope #558809 
Çok seviyorum bu leylakları. Bu güzel ağaçları ev ortamında saksıda yetiştirmek mümkün müdür?

Teşekkür ederim.
(3) 

Basit bir Almanca cümle çevirisi.

gyroscope #545178 
Berlin nasıl bir şehirdir?
Was für eine Stadt ist Berlin?

Bu doğru mudur? "was für ein" kalıbını şaşkınlık ifadeleri için kullanıldığını gördüm. Bu kullanım doğru mudur?

Teşekkürler.
(1) 

Ymail mail hesabını yandex mail hesabına bağlamak

gyroscope #526389 
Yahoo'nun bir servisi olan ymail kullanıyorum. Bu mail hesabını yandex mail'e bağlamak istediğimde ekte görülen ekran çıkıyor. Ymail için bu bilgi kutucuklarına ne yazmam gerek? İnternetten birkaç tanesini denedim ama muvaffak olamadım.

Teşekkür ederim.
(5) 

Roze şaraptan anlayanlar, bir bakın hele

gyroscope #519732 
Bulması kolay ve uçuk rakamlara satılmayan güzel bir roze şarap öneriniz var mı? İçimi ne kadar rahat olursa o kadar iyi.

Teşekkür ederim.
(5) 

.flac için ne kullanıyorsunuz?

gyroscope #514437 
.flac oynatmak için hangi programı tavsiye edersiniz? Basit bir arayüzü olan ve kolayca şarkı listelerine ulaşabileceğim bir program arıyorum, önerilerinize açığım.

Teşekkür ederim.

İşletim sistemi Windows 7
(3) 

Şu beyitin Osmanlı alfabesi ile yazılmış halini arıyorum.

gyroscope #505775 
Şeyh Galib'in bir Terci-i Bentinde geçen "ah mine'l-aşk ve hâlâtihî / ahraka kalbî bi harârâtihî" beyitini arıyorum. Osmanlıca olarak tabii. Nereden, nasıl bulurum? Bir öğretim elemanına mı sorsam, ne yapsam?

Teşekkür ederim.
(2) 

Malibu Black Rum nasıl, neyle içilir?

gyroscope #492891 
Elimizde bir adet Malibu Black Rum var. Caps: 2.bp.blogspot.com (soldaki)

Şu güzelliği nasıl, neyle içebiliriz? Normal Malibu gibi içmiyoruz sanırım bunu. Zaten daha önce de hiç Malibu içmemiştim. Ne yapmalı, ne etmeli?

Teşekkür ederim.
(1) 

.pdf'den anlayanlar, bir bakın hele

gyroscope #492058 
Elimde bir .pdf dosyası var. Yazıların rengi biraz soluk, koyulaştırmak istiyorum. Mümkün müdür? Şu an elimde Adobe Acrobat Pro var.

Teşekkür ederim.
(1) 

Kimdi bu müzisyen?

gyroscope #484329 
Beyler bir eleman vardı, Macar mıydı bilmiyorum ama kimi şarkılarının adı Macarca idi. Elektronik altyapısı olan müzik icra ediyordu. Keman ve türevi enstrümanları sık kullanıyordu şarkılarında. Böyle iki kelimeden oluşan bir adı vardı sanki. Adı yine Macarca idi sanki. Sözlükte konu da açılmıştı adına ama bir türlü hatırlayamadım.

Bu tarife uyan bir müzisyen biliyor musunuz? Teşekkür ederim.
(3) 

Kadıköy-Kartal metrosu

gyroscope #475236 
Kadıköy-Kartal metrosunun Kadıköy durağı tam olarak nerede kalıyor? Söğütlüçeşme metrobüs durağından uzakta mı? Kartal Koşuyolu kalp hastanesi nihai hedefimiz.

Teşekkür ederim.
(4) 

Yetenek fakiriyiz. Piyano hk.

gyroscope #470518 
Ablamın içindeki sanat aşkı 26 yaşından sonra birden depreşmeye başladı. Yavrucak bir yanda piyano bir yanda netbook bir şeyler çalmaya çalışıyor. Lakin sorun şu ki biz ailecek yetenek fakiriyiz. Koca sülalede bir enstrüman çalanı geçtim, düz çizgi çekebilen bile yok.

Kaynak arıyorum. İnternet üzerinden basit dersler ya da program türevi bir şey olabilir.

Teşekkür ederim.
(2) 

Kayıt yenileme, ders seçme gibi bir işlem yapacak mıyım?

gyroscope #469506 
Marmara Üniversitesinde hazırlığı bitirerek lisans programına geçmeye hak kazandım. Lakin internet üzerinden ya da doğrudan okula gidip bir işlem yapmalı mıyım, bilmiyorum.

Marmara'da öğrenci işlerine ulaşabilen son adam bunu 2001 yılında başarmış. Anasayfadaki duyurularda bir bilgi yok. Hazırlık ve fakültenin sayfalarında da bir bilgi yok. N'olacak şimdi?

Teşekkür ederim.
(6) 

Bir kulaklağın iyi ses verip vermediği nasıl anlaşılır?

gyroscope #466921 
Neye dayanarak "bu kulaklığın basları, tizleri, midleri iyi/kötü/idare eder" deniyor. Hayır, nedense kulaklık cidden çok kötü olmadıkça bana hepsi aynı gibi geliyor. Neye dayanarak bu kanıya varıyorsunuz? Ayrım nasıl nasıl yapılıyor?

Teşekkür ederim.
(9) 

Network, Wireless işlerinden anlayanlar, bir bakın hele

gyroscope #458611 
Yeni bir zyxel wireless modem aldım. Lakin aynı anda 2 laptop wireless kullanamıyoruz. Ben şu an kablo ile bağlandım, içerideki diğer laptop wireless ile bağlı durumda. IP çakışması falan dedi bir ara ama ne yapacağımı çözemedim.

Nasıl halledebilirim bunu? Modem ara yüzünden güvenlik duvarını kapadım ama işe yaramadı.

Teşekkür ederim.
(2) 

Olimpiyatı nereden, nasıl izliyorsunuz?

gyroscope #450709 
Televizyon haricinde internet üzerinden olimpiyatları mümkünse rahatsız edici sunucu yorumları olmadan izleyebilir miyim? Eskrim, güreş, jimnastik, okçuluk önemli benim için. Bir de Türkiye saatine göre hangi gün saat kaçta hangi etkinlik olduğunu gösteren bir tablo var mıdır?

Teşekkür ederim.
(9) 

Valize bira doldursam havaalanında sorun çıkar mı?

gyroscope #446864 
Ülkede ellilik guinness 12-13 lira. Romanya'da 440 ml 6.75 RON ki bu da 3 liradan biraz fazla yapıyor. Valizde 15 kilo kadar boş yerim var. Bu boş yeri teneke kutuda guinness bira ile doldursam sıkıntı çıkar mı? Gümrükle falan uğraşmadan biralarla Bükreş'ten İstanbul'a uçabilir miyim?

Muhtemelen Pegasus ile uçacağız.

Teşekkür ederim.
(7) 

Havaalanı işleri. N'apçam ben şimdi?

gyroscope #440192 
(git: 440167) Şu sebepten ötürü Romanya'ya gitmem lazım ama daha önce hiç uçak ile yolculuk etmedim. Soktuğumun THY'sinden online bilet aldım. Kart benim değil, ablamın.

Oradaki prosedür nasıl işliyor? Ne zaman havaalanı gideceğim? Şu chek-in dalgasını nasıl halledeceğim? Ne yapmak lazım da bir sıkıntı olmasın?

Vize sorunum yok. Beynim yanmış durumda zaten, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
(5) 

Babam kalp krizi geçirmiş

gyroscope #440167 
Babam Romanya'da. Kalp krizi geçirmiş Cumartesi günü. Haberi bugün 1 saat önce falan geldi bize.

Söylediklerine göre hafif bir şeymiş. Şu an yatıyormuş hastanede. Yarın duruma göre anjiyo olabilirmiş. Hastaneden çıkmasına kesinlikle izin vermiyorlarmış.

Ne olur bu adamın durumu? Biliyorum, müneccim değilsiniz ama anjiyo, hastaneden taburcu yasağı vs. neye delalet eder? Ciddi bir sorun oluşturur mu?

Teşekkür ederim.
(3) 

İstanbul Dünya Ticaret Merkezine nasıl giderim?

gyroscope #438472 
Avcılardan gitmem gerek. Metrobüsle Sefaköy ya da Yenibosna yapsam oradan taksiye binsem olur mu? Taksi ne kadar tutar tahmini? Ya da daha kolay bir yolu var mı?

Teşekkür ederim.
(7) 

Microsoft Surface

gyroscope #435251 
Merhaba sevgili silikon vadisi sakinleri,

Birkaç ay içinde bir tablet alacağım. Bu microsoft surface aklıma oldukça yattı. Daha piyasaya çıkmadı ama oldukça ilgimi çekmeyi başardı.

Bu tableti daha çok iş için kullanmayı planlıyorum. Özellikle rahatça orada burada internete bağlanabilmek, not tutabilmek ve internet bankacılığını kullanabilmek en önemli şey benim için. Gerçi anladığım kadarıyla bunu herhangi ortalama bir tabletle de yapabilirmişim ama almışken güzel bir şey olsun istiyorum.

Ne zaman ülkeye gelir bu alet ve pro versiyonunun fiyatı ne olur? Bir tahmininiz var mı?

Teşekkür ederim.

mobil görünümden çık