(1) 

xperia neo hafıza kartını biçimlendirmek

eternal_soul #421674 
selamlar. yeni çıkan ics güncellemesini yapmadan evvel hafıza kartı biçimlendirmek istiyorum. her bir şeyi silip yeniden kurmaya niyetliyim. acaba telefona ait dosyalar var mıdır?
(4) 

ayak altında su toplayan yerin patlaması

eternal_soul #401424 
halı sahada deli gibi 1 saat koşturunca, ayakkabı da dandik olunca ayağımın altı su toplamış. 2 ayağım da birden aynı yerde. derisi de kalkmış, çorap değiştirirken kopuverdi. açıkta duruyor. ne yapmam lazım?
(3) 

android icin bazı numaralar haricini engellemek

eternal_soul #394046 
Internette buldugum programlar tek tek numaraları yazıp engellemek icin. Benim istedigim 3-4 tane numara haricinde kalan tum numaralari engellemek. Tabi bu engelleme işini yaparken karşı tarafi mesgule bırakmak istemiyorum, direkt "aradığınız kişiye su anda ulaşılamıyor" desin.
(3) 

uzun süre spor yapmadıktan sonra oluşacak ağrı

eternal_soul #377758 
3 senedir 1 saat boyunca futbol oynamadım. olacakları biliyorum. yarın dizlerimi havaya kaldıramayacağım, düzgün oturup kalkamayacağım vs..

kas gevşetici sürdüm de ne kadar fayda edecek bilmiyorum.

önerisi olan var mı?
(2) 

almanca kelimelerinin telaffuzları

eternal_soul #376526 
almanca diline başlayalı 2 hafta oldu. ilk konular hoşuma gidiyor çünkü ingilizceye çok benziyor, sevdim gibi. ancak kelimelerin telaffuzlarını yanlış yapıyorum. baştan doğru öğrenmek istiyorum ki ingilizcedeki gibi zorlanmayayım. mesela about u about diye okurdum, zamanla düzelttim, ancak yine de arada kaçıyor.

google translate'den sesleri dinleyerek çalışıyorum.

mesela, wer bist do? cümlesini ver bist du, şeklinde öğrendik yanlış değildir ancak, translate sitesindeki alman kadın sanki "ver bist tu du" şeklinde söylüyor, yani araya bir "tu" mu ekliyor, yoksa bazı harflerin yan yana geldiğinde okunuşu mu öyle?

* bir başka sorum; 3-4 tane adın ne diye sorma şekli var. Sie ile resmi şekilde soruluyor da geriye kalan 3 ü nasıl ve nerede kullanılıyor? kafaya göre mi?
(2) 

usb belleklerdeki yazma hızı

eternal_soul #376206 
merhaba. mesela bazı usb belleklerin yazma hızı 3-5 değişiyor. lexar adındaki usb belleğin yazma hızı 25 mb. lexar ile diğerlerinin arasında 6-7 lira fark var. bu farka değer mi? lexar'ı aldım, fakat fiyatı içime oturdu. kullanamadım bile cihazı daha.

mesela 8 gb bir veriyi 3 veya 5 mb ile ne kadar sürede kopyalar? 25 mb ile ne kadar sürede kopyalar? aradaki fark çok büyük değilse değiştirmeyi düşünüyorum da...
(4) 

Bursa'da yıl dönümü kutlanabilecek yemekli mekan

eternal_soul #374812 
bu bir 4.senelerini kutlayan liseli çift olayı değildir.

daha önce böyle bir kutlama organizsyonu düzenlemedim, o yüzden özel bir mekan falan bilmem. gittiğimiz yerler bellidir. kahve içilen yerler, fast food yenilen yerler... aslında böyle şeyler kutlamaya zaten karşıyım. ne öyle, kutlamak istiyorsan her gün kutlarsın cık cık cık diye düşünüyordum. ki halen o şekilde düşünüyorum. 14 şubatta özel bir yere götürmedim. yaptım olacak dedim oldu, fakat bu sefer gerçekten içimden geliyor. kız arkadaşımı sevindirmek istiyorum.

evet. Bursa'da nerede kutlayabiliriz? yemekli bir mekan olursa iyi olur.

merkezden, fsm'den ya da herhangi bir yerden. önerilerinizi bekliyorum.
(1) 

jet modem tavsiyesi

eternal_soul #373336 
kardeşim jet modem almak istiyor, fakat karar verememiş. öncelikli olarak derslerinde kullanacak. (ödev mödev vs). tekstil bölümünde. ne tür ödevler verilir bilemem. ayrıca bazen tivibu'dan dizi izlerim diye düşünmüş.

(tivibu'dan dizi izlemek kaç mb götürür bilemiyorum, bunu da sormak istedim)

avea taraftar paketini görmüş.
a) 5gb aylık 29 liraymış, fakat 12 ay ödemesi gerekiyormuş.
b) 1 gb paket ilk ay 49 lira+10 lira daha sonra kullanılan ay kadar 10 lira ödeniyormuş.

avea'ya göre turkcell, vodafone da kotalar ve fiyatlar nasıl?

son olarak şunu belirteyim. dönemin kapanmasına 3.5-4 ay kalmış. ondan sonra 2.5 - 3 ay tatil var. eğer 5 gb lık internet alırsa 3 ay boşuna 29 lira ödenecek. **ama tivibu'dan dizi izlemek kotadan çok harcarsa yapılcak bir şey yok al derim.
(5) 

uyku saatini azaltıp dinç kalmak

eternal_soul #372949 
hafta sonları 8-9 saat uyurdum, hafta içi yedi saat civarı uyuyordum. üç-dört gündür altı-altıbucuk saat uyuyorum, fakat öğleden sonraları acayip yorgunluk başlıyor. tüm vucudumd ağrılar başlıyor. sanki hiç uyumamış gibi hissediyorum kendimi.

herhangi bir işte çalışmıyorum. temmuz ayında gireceğim dgs sınavına hazırlanıyorum, buna ek hafta sonları yabancı dil kursuna gidiyorum. zaman problemim olduğu için uykumdan kesinti yapayım diye düşündüm. düşündüm de girişte bahsettiğim gibi, her yerim ağrıyor. acaba bu ağrılar vücudun alışmamasından dolayı mıdır?

her türlü önerilerinizi bekliyorum. ilaç milaç, bitkisel destek ne varsa kullanmaya hazırım.
(3) 

sağ kulağım az duymaya başladı

eternal_soul #369779 
bu aralar bana ne oluyor bilmiyorum. ilk önce göz kapağım hafif düştü. doktor bizlik bir şey yok dedi. nöroloji bölümüne yönlendirdi.

sağ kulağım için, geçen yıl kaldığım yurdun bir odasında ses problemi yaşıyordum. gittim atış talimlerinde kullanılan kulak tıkaçlarından aldım. geceleri yatmadan önce takıyordum. bir gece sanırım fazla bastırdım sabah uyandığımda biraz ağrı vardı, dersler, sınavlar derken unuttum gitti. geçen seneden beri arada bir sağ kulağım az duymaya başladı.

kulağımın içini baş parmağımın ucuyla yokluyorum. hafif oval gibi bir şey var. sanırım bu kulak zarı olsa gerek. sağ kulağımdaki, sol kulağımdakine göre biraz içeri göçmüş.

kulak deliğimin yanından parmağımla kulağımı yukarıya doğru çektirdiğimde, sol kulağıma göre sağ kulağım tıkalı oluyor.

doktora tabii ki gidecem, fakat böyle bir olay yaşamış biri varsa endişemi dindirmek istedim.

bir de sağ kulağımda algıladığım sesler boğuk gibi geliyor.
(4) 

evde kedi beslemek

eternal_soul #367177 
merhaba. bu akşam balık faciası yaşadım. anladım ki narin hayvanlar bana dayanmaz. kedileri aşırı çok severim. severim de evde beslenebilir mi? nasıl olur? öğrenci adam için pahalı olur mu?

mamaları pahalı mı? kendi mamaları ve et dışında yiyeceği ne vardır? tuvalet eğitimi satın alınan yer mi hallediyor? sonra evin ortasına işeyip, mıçmasın...

evde bakılması zor bir hayvansa hiç bulaşmayayım. sokakta bulduğumu sever, o şekilde idare ederim.
(8) 

akvaryumu olmayan eve alınan balık

eternal_soul #367076 
arkadaşım evimde akvaryum var sanıp, yanlış anlamasından dolayı resimlerdeki balıkları hediye getirdi. hayatımda hiç balık bakmadığım için ilk anda soğuk suyu bastık hayvanlar dondular, sonra kaynar su ile suyu ılıklaştırdım. ne kadar fayda ederse tabi. ilk anda büyük leğenin içindeydi.

daha sonra evlerde bulunan fanus genişliğinde borcamın içine koydum. suyunu da değiştirdim tabi. şimdi hayvanlar mutlu.

işin garibi aldığı yere gidip sorduğumda bu hayvanlar için motorlu akvaryum gerekir dedi. fiyatları pahalı geldi alamadım. yarın da pazar kapalıdır her yer.

allah'a emanet yaşıyor balıklar. yapabileceğim bir şey var mı? ne önerebilirsiniz?

ekleme: balıkların cinsleri nedir? isimlerini yazarsanız öğrenmiş olurum.
(4) 

göz kapağı düşüklüğü

eternal_soul #363342 
3 hafta olacak geçmedi. yorgunluktandır sandım. 6-7 saat olan uykumu 8-9 saate çıkardım, sporu bıraktım. değişen bir şey yok.

daha önce de olurdu 2-3 gün içinde normale dönerdi.

sağ göz kapağım şu resimdeki gibi.



edit: resim açılınca korkmayın :) başka resim araştırıyorum.
edit2: rte resmi gitti. kendi gözlerimin resmini ekledim.
(4) 

internette yayın yapan radyoda çalan şarkı ismini öğrenme

eternal_soul #361660 
antenna diye bir program kullanıyorum. almanya'dan yayın yapan bnb radyoyu dinliyorum. güzel müzikler çalıyorlar, fakat internette sitelerini bulamadım, aynı zamanda programda parçanın adı yazmıyor.

telefonda trackid adında çalan şarkının adını bulan bir program var. işe yaramıyor.

önerebileceğiniz programlar var mıdır?
(4) 

sgk gelir tespiti için son gün

eternal_soul #361578 
geçen hafta gittiğimde şubat'ın sonuna kadar uzatıldı demişlerdi. ben de saldım çayıra. çok kalabalıktı. tvde görünce kıllandım. böyle bir şey var mı yok mu?

bir de kız kardeşim var. 20 yaşında okuyor. gelir tespiti için başvurması gerekiyor mu?
(7) 

bir adet sayısal mantık sorusu

eternal_soul #353985 
merhaba. yaklaşık 4 gündür denemediğim yöntem kalmadı. halen de bir sonuca varamadım. aslında sormak istemiyorum, fakat sıkıntı bastı...

olay şu: noktalı kutucuktan ok yönünde ilerleyerek, hiç boşluk kalmayacak şekilde tekrar noktalı kutucuğa gelinmeli.

ekleme: kutudan atlama, çapraz hareket yasak.
(2) 

geçici mezuniyet belgesiyle askerlik tecili

eternal_soul #350436 
kocaeli üniversitesinden 2011 temmuz mezunuyum. diplomamı hala alamadım. çıkartmadık, daha olmadı, etmedi bitmedi bıdı bıdı bıdı klasik kocaeli üniversitesi konuşmaları. yılbaşından sonra veririz dediler. şimdi de telefonları açmıyorlar.

elimde geçici mezuniyet belgesi var. bu belge askerlik tecili işlemlerinde geçerli midir?
(5) 

bursa'da hızlı okuma kursu

eternal_soul #348552 
bursa'da hızlı kursu alabileceğim bildiğiniz bir yer var mıdır?
(8) 

siz olsanız ne yapardınız? (aile ile ilgili)

eternal_soul #344650 
merhaba. yazacaklarım uzun. sonuna kadar okuyabilecekseniz yardımcı olmaya çalışın...

uzun zamandır kafam çok bulanık. bir şey yapmaya çalışırken diğer yapacaklarımdan uzaklaşıyorum. en azından fikire tavsiyeye ihtiyacım var. biraz karışık anlatabilirim çünkü kendimi tam toparlayamadım.

yaklaşık 1.5 aydır anneannem rahatsız. hastanede bakılıyor. bu süreç dışında anneannemin 2 kızı bir oğlu var. benim annem vefat etti. buradan itibaren teyze-dayı diye kişilerden bahsedeceğim.

ben 2 yıllık bir üniversite bitirdim. hedefim dikey geçiş sınavını kazanarak elektrik mühendisliği okumak. yaşım oldu 22. bir şeyler için çabalıyorum. sınav için büyük hayallerim vardı 2 ay öncesine kadar. türkiye'de derece hedefi ile dershaneye başladım.

2 yıllık bir üniversite bitirdim, fakat geleceğe dair umutlarım hiç yok. bir işte çalışsam 50 sene zar zor geçineceğim belki de. bu yüzden dgs sınavını kazanmam gerektiğine inanıyorum. bunun için çabalıyorum, fakat olmaması gereken şeyler oluyor.

ilk önce dayım ile teyzem tartıştılar, şimdi kanlı bıcaklı oldular sanki. konuşmuyorlar birbirleriyle. 1.5 ay önce anneannem hastaneye ilk yattığı zaman (bu zaman dilimi dışında olanlar da var uzatmak istemiyorum) "dayım" bana dedi ki:

dayım: - anneannenin yanında sen kalacaksın.
ben: + ama dershanem var. benim için çok zor olur. bu sene de kazanamazsam ne yaparım?
d: - herkes fedakarlık yapmalı.

(bir kaç gün sonra dayım bakıcı bulmuş, fakat bakıcının da bir gün izini varmış.)

ben burada teyzemi aradım. ben gelemem kusura bakmasın dayın bulsun çaresini dedi. üzüldüm, ne yapacağımı bilemedim. arada bırakmayın beni dedikçe kalırsan kal dendi. hastanedeydim. pencere camına iki elimle de yumruk attım. 10 gün dikişler elimde kaldı. bu sürede herkes pek bi yumuşadı bana karşı, fakat ardından her şey ilk anlattığım gibi oldu.


derslerim benim için her zaman herkesten önce geldi. lise bittikten sonra bu düşünceyi benimsedim. derslerim için gerektiğinde kız arkadaşımın doğum gününü unuttum, kimseyle konuşmadım..

şu an istediğim seviyede değilim. bu gidişle bu sene de kazanamayacağım. sadece ders çalışmakla olmuyor. zaman çok çabuk geçiyor. çok büyük eksiklerim var. doğru düzgün zamanımı yetiştiremiyorum.

cumartesi günü ve gecesi anneannemin yanında ben kalıyorum. yarın da kalacağım.

düşünüyorum da ben olmasaydım ne yapacaklardı? aradan kendimi çeksem, yani bir iş buldum desem, bu sefer kendime yediremiyorum.

ben: ben olmasaydım burada ne yapacaktın dayı dedim
dayım: düşünürdük o zaman cevabını verdi.

ve bu dayı dediğim adam bana kafasından çeşitli senaryolar uydurarak, ben sanki anneanneme bakmak istemediğimi söyledi. *** bir gün dayanamıyor musun lan? *** diye bir cümle kurdu bana. onunla bu cümleden beri konuşmuyoruz.

12 senedir anneannemle beraberim. kendisi şeker hastası. gece gerektiğinde uyanıp hastaneye götürdüm, sabah yatağımdan fırlayıp kendisini yerde baygın bulunca sokaklarda ambulans bekledim.

şu an benim için geçen 1 saatin önemi çok büyük. dediğim gibi hiç bir şey yapamıyorum sınavda.

çok özür diliyorum. çok karışık anlattım. aslında daha bitmedi. ne olur yardım edin bana. fikir verin.

yanlış mı düşünüyorum yoksa kafadan hasta mı oldum?
(3) 

sürücü kursu yeni düzenleme

eternal_soul #341671 
geç de olsa haberlerden öğrendiğim kadarıyla motor dersi kalkıyormuş. acaba ne zaman bu motor dersi kalkar? belirli, ayrıntılı bir yazı var mı?
(4) 

sadece garnitür yenebilir mi?

eternal_soul #341600 
merhaba. öncelikle garnitürün ne olduğunu daha önce tam olarak bilmiyordum. patatesli bezelye şeklinde biliyordum. evde tek olduğum için kendi kendime yemek yapmayı planlıyorum. kavanozda garnitür aldım. internette araştırdım, fakat sebzeler pişebileceği miktar kadar suyla 1-2 dk. kaynatılır şeklinde başlıyor. ama ben sebze falan istemiyorum. sadece bütün kavanozu pişirip yemek istiyorum. nasıl pişirip yiyebilirim? usülü nedir? zor bir şeyse boşuna ziyan olmasın.

bir bebeğe anlatır gibi anlatabilir misiniz?
(2) 

kum torbası hakkında

eternal_soul #338532 
internette bir ilanda 60x25 bir de 90x35 'lik kum torbası gördüm. nasıl bir şey olduğunu biliyorum da yakından görmediğim için, 60x25'likten alırsam çok mu ufak olur? ideal midir?
(2) 

ucuz, iş görebilecek yazıcı önerisi

eternal_soul #338043 
temelde istediğim kartuşu ucuza doldurulabilen bir yazıcı. tabi bu yazıcı siyah beyaz olarak kaç sayfa çıkartabilir onu da merak ediyorum.

bazı test kitapları oldukça pahalı (dgs, ales..). internette çeşitli kişilerin hazırlamış olduğu sorular var. bunları çıkartarak çözmek istiyorum. tabi bir yandan da işin maliyetini düşünüyorum.

dışarıda dolaşırken en ucuz canon pixma mp250 yazıcısını buldum, fakat bu çok fonksiyonlu (yazıcı, tarayıcı, fotokopi). fiyatı 80 tl civarındaydı. kartuşu çabuk bitiyormuş ayrıca kartuş dolumu her yerde yapılamıyormuş, öyle okudum forumlarda.

bahsettiğim tarzda önerilerinizi bekliyorum.
(1) 

yazıcıdan arkalı önlü çıktı almak. v2

eternal_soul #337159 
öğlen sorumun cevabını aldım, fakat sayfaları yazdırırken tek sayfaları - çift sayfaları nasıl belirterek yazdıracağız?

pdf dosyasından çıktı almak istiyorum. print bölümünün özelliklerinde bir şey göremedim.

www.eksiduyuru.com
(6) 

yazıcıdan arkalı önlü çıktı almak

eternal_soul #337067 
merhaba. elimde 100 sayfalık döküman var. bunu yazıcıdan çıkartmak istiyorum, fakat arkalı önlü olacak. her defasında tek tek çıkartarak, kağıdı ters çevirerek mi yapacağım? yoksa bahsettiğim, istediğim olayın kısa yolu var mıdır?
(10) 

psikolojik olarak kafamdaki askerlik sıkıntısı

eternal_soul #332177 
öncelikle şunu belirtmek istiyorum. yazacaklarım atmasyon, kendimi kandırma durumu değildir.

şu an yaşım 22. ileriye dönük kendime küçükte olsa okul kariyer planı hazırladım. tek hedefim 4 yıllık bir üniversite bitirmek.

askere çoktan gidip gelmiş olmam gerekiyordu, fakat olmadı. iki yıllık bir üniversite okudum. şu an mezunum ve kafamda psikolojik olarak bir takım garip düşünceler var.

geçen 1 ay içinde rüyamda 3-4 kez kendimi askerdeyken gördüm.
bu rüyalardan birinde, savaştayken zor durumda kalmış ölmek üzereydim.
bir başkasında pkklılarla savaşıyorduk.
diğerinde askerden kaçmaya çalışıyordum.
son olarak askerdeyken yüksek bir yerden uçuruma atlıyordum.

şu an psikolojik bunalım içerisindeyim ya da kendime göre öyleyim. bu rüyalardan oldukça etkilendim.

geçen hafta bir yakınım için hastaneye ziyarete gitmiştim. birden kendimi odadan dışarı attım hüzünlendim. çünkü aklımda sürekli bu rüyalar var. hüzünlenmemin sonucunda kendimi kaybettim ve duvarları yumruklamayı başladım ve en son pencere camına vurmuşum ki, o zaman kendime geldim ellerim kanlar içindeydi.

orta okuldayken de buna benzer bir şeyler yaşadım. haberleri dinlemiştim. şehit haberleri vardı. ben de mi diye kendimden geçmiştim cama kafa atmıştım.

bana yardım edebilecek birisi var mı?
(1) 

türkçe paragraf soruları

eternal_soul #317564 
merhaba. bu sene dgs sınavına hazırlanıyorum. bol bol paragraf sorusu çözmem gerekiyor, fakat soruya başladığım an uzunluğundan dolayı canım sıkılıyor, içimden okumak gelmiyor.

bunun üstesinden gelmek için ne yapmam gerekir?
(4) 

internet üzerinden başbakana küfür oluyor da...

eternal_soul #317056 
şimdi asıl sormak istediğim soru şu. başbakana facebook üzerinden küfür eden bir kişi hapis cezası mı ne alacakmış. ne kadar doğru bilmiyorum, haberde okumuştum.

şu pkk itleri sağda solda her yere kendi muz cumhuriyetlerinin isimlerini yazıp, pkk yı destekleyen sözler yazıyorlar. neden bu itlere bir şey yapılmıyor?

küfür eden facebook kullanıcısını gerektiğinde ip üzerinden buluyorlar. neden bu pkk yı destekleyen itlere bir şey yapmıyorlar? ben mi yanlış düşünüyorum?

-- ayrı bir benzer soru daha. hakkaride terörist leşinin cenazesine bilmem kaç bin kişi katılmış. yine terör örgütü lehine bir sürü şeyler söyleniyor, onları destekliyorlar, apo resimleri ellerinde vs...

neden bir şey yapılmıyor?

**kafama takılan sorulardı. sadece bilmek istiyorum.
(4) 

hard disk için bir aparat

eternal_soul #314764 
merhaba. arada bir kullanmakta olduğum bir hard disk var ve bu hard diski kasanın darlığından dolayı dışarıda tutuyorum. elektronik kartı açıkta. bu hard disk için öyle bir aparat olsun, hem bir kutu içine konsun hem de usb'den çalışsın. kısaca harici hard disk gibi olsun. çünkü içinde izlediğim, pek dinlemediğim mp3lerim var. arşiv olarak kullanıyorum.

umarım istediğimi anlatabilmişimdir. eğer varsa böyle bir şey gerekli olan aparatın ismini söylerseniz süper olur.
(2) 

cep telefonu şarjı ve pil ömrü

eternal_soul #309122 
merhaba. örneğin telefonumun şarjı tamamen dolu %100 varsayalım. daha sonra telefonu biraz kurcalıyorum ediyorum şarjı %80-90 lara düşüyor. ardından bu telefonu bilgisayara usb den bağlıyorum. tabii bu arada telefon şarj olmaya başlıyor.

bu böyle böyle ileride pil ömrü açısından bir sorun olur mu?

pil tam dolduğunda gelen akım kesiliyor ama bi boş bi dolu sürekli böyle alet sapıtmasın?
(6) 

android işletim sistemli cep telefonu

eternal_soul #308401 
merhaba. android işletim sistemiyle ilgili sözlükte bir çok yazı okudum ve ben bu işletim sistemli bir telefonu almaya karar verdim. fakat o kadar yazıyı okuyunca içime kurt düştü. eyvah telefonu alırım da bilgilerim başkasına giderse, uygulama yüklerim de telefonun içine sıçarsa gibisinden endişeye kapıldım.

telefonu almayı düşünüyorum, fakat sonradan pişman olmayayım sırf bu android yüzünden?

not: bahsettiğim telefon sony ericsson xperia neo


ekleme: telefondan abidik gubidik sitelere girmezsem, her uygulamayı telefonda çalıştırmazsam başımı derde sokacak bir şey yoktur değil mi? yoksa var mıdır?**
(1) 

nba 2k11 my player modu

eternal_soul #306425 
merhaba. bu oyunda ilk olarak center mevkisine all around tipi oyuncu oluşturdum 2.26 m boyunda. sürekli rebound, blok yapmaya çalışmak, pick n roll yapmak biraz ruhumu sıktı. değişiklik istedim.
sg mevkisine 3 pointer tipi oyuncu oluşturdum ama bu sefer de ya yanlış yerlerde duruyorum, ya guard bana pas atmıyor, ya da dışarıdan 3 sayı attığım halde ek puan vermiyordu, defansta adam kaçırıp sayı yediğimizde verilen tüm puanlar çöpe gidiyordu.

siz oynarken hangi mevkide nasıl oyuncu yarattınız, kaç boyunda? en çok zevk veren pozisyon, oyuncu tipi hangisi?
(1) 

formula f1 2011 oyununda araç ayarı

eternal_soul #305891 
Aerodynamics, Braking, Balance, Suspension, Gearbox, Engine, Alignment, Tyres.

kariyer modundayım. aracım lotus. yukarıdaki ayarlardan sadece gearbox ayarlarıyla oynayabildim. onu da doğru yaptığımdan emin değilim. kafama göre hepsini en sona çektim hızı görünce :)

oyunda yapabildiğim tek şey lastik ayarı. ıslak kuru zemine göre seçiyorum yine doğru yanlış olarak.

yukarıda bahsettiğim ayarlar neye göre nasıl yapılır?
(10) 

istifra ettikten sonra gelen üşüme ve halsizlik

eternal_soul #303110 
merhabalar. dün akşam üzeri evde kaç günlük kıymadan yapıldığını bilmediğim köfte ve yağını ekmekle beraber yedim (ögh. bir kaç saat sonra midemde ekşime oldu. maden suyu içtim geçer gibi oldu. gece yarısı en sonunda istifra ettim midem rahatladı. elimi yüzümü yıkadım anında bir üşüme geldi. bu yaz sıcağında kat kat giyinerek yorganla uyudum. sabah uyandığımdan beri sanki hastaymışım gibi bir halsizlik var üzerimde ama kendimdeyim.

üzerimdeki halsizliği atmak için ne yapmam gerekir?
(3) 

gazi üniversitesi ara sınıf harç ödemeleri tarihi

eternal_soul #298746 
merhaba. okulun kendi sitesinde ara sınıflar için bir şey belirlenmemiş. okulu arayınca bir sürü numaralara yönlendirdiler. içim sıkıldı. 1. sınıflar için harç ödemesi dün başladı onu biliyorum da ara sınıflar (2.) için ne zaman?
(3) 

ankara'daki yarı özel kız devlet yurtları

eternal_soul #298058 
iyi akşamlar. kız kardeşime devlet yurdu için 36. yedek sıra çıktı. kendisi pek sevinmedi, devlet yurdunu duyunca burun kıvırıyor. gidip görebilme imkanımız şu an için yok. sanırım 3 tane yarı özel devlet yurdu varmış.

acaba yarı özel devlet yurtları hakkında bilgisi olan var mı? içi nasıl? herhangi bir pislik durum var mı?
(3) 

belirtilen sistem için antivirüs-firewall-spyware kombinasyonu

eternal_soul #293736 
aşağıda belirttiğim sisteme göre, başlıkta yazdığım üçlüler için en iyiler hangileridir?

işletim sistemi: windows 7 64 bit
işlemci: amd phenom ii x3 720
ram: 4gb
(1) 

nokia x6 telefonunu kullananlara bir soru

eternal_soul #283428 
bu telefonu almayı düşünüyorum. fakat çeşitli yerlerde yorumları okuduğumda özellikle sakallı bir insansanız konuşurken eziyet oluyor, hoparlör açılıyor, beklemeye alınabiliyor istenmeden diye yazıyordu. sürekli böyle mi oluyor? beğendiğim telefonu tam almak üzereydim şimdi bu olay kafama takıldı cidden.
(4) 

diş için kanal tedavisi nasıldır?

eternal_soul #243181 
sorum daha çok nasıl yapılır gibi oldu ama bunu merak etmiyorum. merak ettiğim şey tedavi anında acı verir mi? lokal anestazi yapıyorlar tamam ama yine de korkutuyor insanı ha ?
(5) 

elektro gitarda çalmak için basit solo içeren güzel şarkılar

eternal_soul #87527 
parmaklarım çok hızlı değil. sizden istediğim yabancı, kastırmayacak türden solo içeren şarkılar. standart akor olmasına gerek yok. her türlü şarkıları deniyorum çünkü. ne dinledğim önemli değil. her türlü dinlerim.
(12) 

çok çabuk sinirleniyorum. nasıl üstesinden gelebilirim?

eternal_soul #86546 
kavga, itişme, kakışma olaylarından değil bu.

evde, aile içinde mesela bir şey oluyor birden bağırıyorum, harlıyorum. neden bilmiyorum. ama çok bağırmaya başladım, çok çabuk sinirleniyorum. kötü etki yaratıyor bende, karşı tarafı üzdüm diye.

basit bir örnekle geçiştirdim.
sakinleştirici hap map kullanıp ruh gibi gezinmek istemiyorum. denemedim değil yani.

ekleme1 - yaş 20.
ekleme2 - cinsiyet erkek.
(1) 

çok güzel hareketler bunlar'da bir bölüm... ersin kop baboş kop baboş diyordu hani?

eternal_soul #85992 
ersin diyordu kop baboş kop baboş diye hangi bölüm acaba?
(3) 

okuduğunu daha sonra unutma sorunsalı

eternal_soul #85205 
gayet aklı başında bir gencim. gazete, mecmua vs. okuduktan sonra aradan zaman geçiyor (6-7 saat, yani sabah okunuyor akşamüstü oluyor...) acaba ben hangi yazıyı okumuştum diye durup düşünüyorum. yazıya bakınca ha okumuştum diyorum, fakat beynime neden işlemiyor bu? nasıl çözebilirim? düzenli bir şekilde gazete, kitap vs. okununca bu sorun kalktığını anlarmıyım? giderek kendimi garip hissetmeye başlıyorum...
(1) 

mehmet akif ersoy'un bülbül şiirinde anlamadığım kelimeler var. tam türkçesine nereden ulaşabilirim?

eternal_soul #84994 
yunanlıların bursa'yı yürek yakıcı bir şekilde işgal ettiğinde, mehmet akif ersoy bunu şiirinde dile getirmiş. ama içindeki kelimeleri anlayamıyorum. yardım lütfen.
mesela aşağıda şiirden bir bölüm...

Ne zillettir ki: nâkûs inlesin beyninde Osman'ın;
Ezan sussun, fezâlardan silinsin yâdı Mevlâ'nın!
Ne hicrandır ki: en şevketli bir mâzi serâb olsun;
O kudretler, o satvetler harâb olsun, türâb olsun!
Çökük bir kubbe kalsın ma'bedinden Yıldırım Hân'ın;
Şenâatlerle çiğnensin muazzam Kabri Orhan'ın!
Ne heybettir ki: vahdet-gâhı dînin devrilip, taş taş,
Sürünsün şimdi milyonlarca me'vâsız kalan dindaş!
Yıkılmış hânmânlar yerde işkenceyle kıvransın;
Serilmiş gövdeler, binlerce, yüz binlerce doğransın!
Dolaşsın, sonra, İslâm'ın harem-gâhında nâ-mahrem...
Benim hakkım, sus ey bülbül, senin hakkın değil mâtem!
(1) 

sudoku sorunsalı...

eternal_soul #84656 
efenim bu illete kaptırdım kendimi. eylülde başladım. kolayları yapabiliyorum sorun yok. orta derecelere geldiğimde bazılarını yapabiliyorum, bazılarını da çıkaramıyorum bildiğim yöntemler ile. azıcık yöntem biliyorum. bilmediğim yöntemler var. sudoku yöntemleri ile ilgili yazılara, klavuzlara vs nereden ulaşabilirim?
(6) 

hdd den fotoğraf kurtarma programı?

eternal_soul #81956 
google da aradım. tek tek denersem sabah olur. işim acil, sabaha kalmamam gerek. bildiğiniz program var mı?

not: data programları işe yaramıyor. ayrı foto kurtarma programları var.
(15) 

az uyuyup zinde olmak için ne yapılmalı ? ortalama 7 saat

eternal_soul #78935 
kimine göre 7 saat çok bile gelebilir. fakat ben 8-9 saat uyumadıktan sonra bir anlamı olmuyor uykumun. defalarca 6-7 saat uyumayı denedim. akşama doğru inanılmaz uykusu geliyor insanın.

7 saat uyudum diyelim fakat zindeliğimi sağlamak için ne yapmalıyım ?
bir de kendimi zorlasam, günde 7 saat uyusam 1 ay kadar vucut alışır mı ?

uyku gerekiyor tabi ama zamanda önemli.
(4) 

en iyi veri kurtarma programı hangisi ?

eternal_soul #78306 
selam herkese. bende bahsettiğim türden bir program var. Restorer2000 adında. fakat bu program da işime tam yaramadı. nette bir sürü program denedim fakat verimli sonuçlar elde edemedim hatta hiç bir sonuç elde edemedim. sadece Restorer2000 programı ile birşeyler oldu.

benim sorum başlıkta olduğu gibi. önerebileceğiniz sağlam bir program var mı acaba ?
(4) 

pes serilerinde " swerve " nasıl yapılır ?

eternal_soul #78082 
swerve'nin ne olduğunu biliyorum fakat nasıl yapılıyor ?

www.youtube.com

hack falan diyorlar ama anlamadım ?
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık