(4) 

FM 2012 - Yabancı sınırı olmayan ligler

eternal_soul #549503 
Can sıkıntısından dolayı en düşük ligden bir kulübü 1. lige çıkartmaya çalışacağım. Kullanmayı düşündüğüm tek program genie scout. 5 yıl içinde acayip acayip ucuz oyuncular çıkıyor meydana. Program sayesinde ucuz, kaliteli, yabancıları hedefliyorum. Lakin yabancı sınırı olmayan lig var mıdır?

edit: atıyorum, ingiltere'nin en düşük liginden bir kulübü çalıştırıyorum. eğer ingiltere'de yabancı sınırı varsa, bu sınır türkiye 2. ligindeki gibi midir?
(2) 

playstore'den oyun satın almak

eternal_soul #548611 
kredi kartı kullanmadığım için alternatif yöntemlere yöneldim. playstore'de istediğim şekilde fatura, mobil ile ödeme mevcut. ancaak işin içinde ttnet olduğunda 1000 kere düşünür insan, bu işte bir bit yeniği var mı yok mu diye. ben de bu şekilde düşünüyorum.

fatura ile ödesek, fazladan para alabilirler mi? ttnet sonuçta.

bir de sözlükte bir şey yazılmış. oyunu buradan alıp, steam'den aktif etmek gibi... hala var mı böyle bir şey?
(1) 

facebook takip edilen kişiler

eternal_soul #547367 
siteye her girişimde tanımadığım, bilmediğim insanların paylaşımları çıkıyor. ben isteyerek takip etmediğim halde, sanki biri hesabıma girip takip etmiş onları. şifremi kimse bilmiyor, nasa çalışanı gibi şifrem var. anlamadım ne oluyor facebook'a.
(3) 

FM 2012 gol atamamak

eternal_soul #544835 
galatasaray ile oynuyorum.
taktiğim şu: 4-2(mc-mc)-3(aml-amf-amr)-1 (st) 4-2-3-1
bazen ise 4-4(ml-mc-mc-mr)-1(amc)-1 (st) 4-4-1-1 kullanıyorum.

sorunum şu, her maç neredeyse 20 şutum oluyor, bunlardan 6-7tanesi kaleyi buluyor ve sadece 1-2 gol bulabiliyorum. en son sinirimden van persie'yi, sneijder'i editörden takımıma aktardım. sol kanada da gareth bale'yi aldım. denemek için. yok olmuyor. yeniliyorum, fark yiyorum.

mesela bjk, psg ve milan'ı fark atarak yeniyor bende neden böyle?

en son fm 2009'u oynadım. taktik olayı çok değişmiş 2012'de. her maça farklı taktikle mi çıkmam gerekiyor? daha ayrıntılı olarak mı yaklaşmam gerekiyor?
(7) 

23" monitör hakkında

eternal_soul #543536 
autocad programında çizim yapmak, film izlemek, oyun oynamak için monitör beğendim, lakin oyun oynamaya kalktığımda ekran çok mu büyük gelir? yoksa 21 - 21.5" lik monitörlere mi bakayım?

bahsettiğim monitör: urlji.com

monitörü masama koyduğumu düşündüğümde, monitöre uzaklığım 50-60 cm civarı olacak. bu zamana kadar tüplü monitör kullandığım için bu kadar düşünce içindeyim.
(2) 

FM 2012 antrenman sorunu

eternal_soul #542688 
tug's diye birinin antrenman programını kullanıyorum. sezon başı, ligler başlamadan 2 hafta öncesine kadar tüm takıma sadece kondisyon antrenmanı uyguladım. daha sonra herkesi kendi mevkilerine özel programlara atadım.

anlamadığım şey şu. oyuncuların teknik özelliklerinde yükseliş varken, fiziksel özelliklerinde düşüş var. antrenman programındaki oklara göre konuşuyorum.

nerede hata yapıyorum veyahut ne yapmam gerekiyor? olaylardan pek anlamadığımı, anlamışsınızdır :)
(2) 

online oynamalı oyun

eternal_soul #533497 
steam'de 2 tane oyun beğendim.
1-) Natural Selection 2
2-) Battlefield: Bad Company 2

ancak natural selection oyununa baktığımda "Natural Selection 2 - Deluxe Edition" diye bir şey daha gördüm. bu ne oluyor?

hangisini tercih edersiniz? battlefield bad company 2 hala online oynanıyor mu?
(4) 

üniversiteden alınmayan onur belgesi

eternal_soul #531902 
geçen gün arkadaşlarla diploma notu muhabbetini tartışıyorduk. sonucunda onur belgesini almadığım ortaya çıktı. haberim yoktu ne olduğundan. kocaeli myo'da okudum. bütün dönemlerde not ortalamam 3.50'nin üzerindeydi. okulu 3.54 ile tamamladım.

okuldan daha diplomamı da almadım, şehir farkından dolayı. okula gittiğimde istesem verirler mi yoksa geçmiş mi olsun*?
(5) 

kuyruksokumu kemiği ağrısı

eternal_soul #529821 
özellikle son üç senedir sürekli ders çalıştığım için sandalyede oturuyorum. özellikle yazın sonlarından beri bi ağrı var, anlayamıyorum. kemiğe dokunduğum zaman ağrı artıyor. ama öyle sürekli bi ağrı falan yok, otururken oluyor, sonra geçiyor. şiddetli bir şey değil. yattığım zaman bir şey olmuyor.

bu durumu yaşayan var mı?
(1) 

everest dağının zirvesine tırmananların belgeseli

eternal_soul #526547 
soru başlıktaki gibi. everest'e tırmananların yapmış olduğu belgesel gibin bir şey var mı? varsa da umarım uzun süreli bir videodur.
(2) 

windows'un kapatmaya zorla uyarısı

eternal_soul #525125 
system tray bölümünde açık uygulama olduğunu fark etmeden, windows'u kapat diyorum, bilgisayarın başından kalkıyorum geliyorum, kapanmamış. kapatmaya zorla uyarısını görüyorum. bunu engellemenin yolu nedir?
(7) 

Telefonun arama/rehber uygulaması silindi

eternal_soul #524054 
Uzun zamandır kayıtlar'ın içinden birinin ismini seçtiğim zaman hiç bir işlem yapmıyordu, ara sıra da uygulama kapatıldı diye hata veriyordu. Az önce titanium backup ile uygulamayı, kullanıcı uygulamasına yanlışlıkla çeviriyordum ki birden bire silinmiş olduğunu gördüm. Ne arama yapabiliyorum doğal olarak ne de kayıtlara ulaşabiliyorum.

com.sonyericsson.android.socialphonebook... sorunum bu.
telefonumun modeli: Xperia Neo. ics 4.0.4. ve telefon rootlu.

ne yapabilirim?
(2) 

aöf işletme sorunu

eternal_soul #522924 
bu yıl dikey geçiş yaparak işletme 3. sınıfa kayıt oldum. hay bin ladin, keşke kayıt olmasaydım diyorum. 9 ders var. hadi 9 dersin 9'undan da geçeceğimden değil, maksimum 4-5 ders geçeyim diye umutlandırıyorum kendimi.

arkadaş bi ben mi malım anlamıyorum konuları? hayatım boyunca ilk defa böyle terimler görüyorum, sözelim iyi değil, ezberim yok denecek kadar az. liseden beri hep elektrikle uğraştım, garip geliyor bu konular.

öneriniz nedir? nasıl çalışmalıyım? mesela;
iktisada giriş dersinin sözel bölümünden hiç bir şey anlamadım, ancak grafikler aklımda kaldı, formüller aklımda kaldı. keza muhasebe dersleri için de aynı şey geçerli. sözel bölüm aklımda kalmadı, formülleri şak diye kağıda yazabiliyorum.
bir an evvel bitirip askere gitmeye niyetlendiğim için, bu mesajda bol bol panik havası vardır. yumurta-kapı ilişkisine değinmiyorum bile...
(5) 

3ds max programıyla ilgili basit bir soru

eternal_soul #518762 
programı öğrenmeye daha dün başladım. boş vakitlerimde ilgileniyorum. bir elektrikçi olarak işime ne kadar yarar bilemiyorum.

neyse. programın 2013 versiyonunu kullanıyorum.
sorum şu: mesela bir box oluşturuyoruz;
1) oluştururken kendisi belli bir renk veriyor ve o renkte kutu oluşuyor. kendim rengi belirleyip oluşturduğum zaman, yine kendisinin belirlediği renkte oluşuyor. kutu oluşturduktan sonra rengi değiştirebiliyorum, ama bu kafamı kurcaladı.
2)video dersinde gördüğüm üzere, anlatan kişi art arda kutular oluştuyor. bu kutuların her biri farklı renkte oluşuyor. atıyorum, kırmızı-mavi-sarı-lacivert vs. nasıl oluyor bu?
(1) 

ttnet kota sıfırlama tarihi

eternal_soul #514634 
hızım 8 mbit'ten 3 mbit'e düşmüştü. daha bu akşam torrentten aynı dosyayı yaklaşık 350 ile indirirken, gece 12 den sonra baktığımda 820lerde indirme yapıyordu. benim bildiğim kota sıfırlaması her ayın başında değil mi?
(2) 

açılamayan pc'deki iso dosyasını yazdırmak

eternal_soul #512336 
bilgisayar açılmıyor. yeniden windows yüklemem gerekiyor sanırım. repair yaptım olmadı, sistem geri yükleme gözükmüyor, elimdeki kurtarma cd'si çalışmıyor.. neyse. harddisk içindeki iso dosyasına nasıl ulaşabilirim?

hadi ulaştım diyelim, dvd yazdırma programıyla dvd'ye yazdırabilir miyim?
(4) 

fakültelerde okuyanlar için askerlik yaş sınırı

eternal_soul #507261 
29 yaşına girilen yıl mı, yoksa 29 yaşın doldurulduğu yıl mı?

mesela ben ocak 89'luyum. seneye, 2013 yılında elek. mühendisliği okumaya başlamış olsam, askerlik için kaç yılına kadar zamanım olur? ucu ucuna mı denk geliyor? yoksa hiç girişmeyeyim mi*

bu arada hedefim "dikey geçiş sınavı" ile.
(3) 

aöf işletme derslerine nasıl çalışılır?

eternal_soul #506363 
işletme 3. sınıfa dikey geçiş yaptım. 9 tane ders var. hangi birine nasıl çalışacağım? sözel alanda yeteneğim sıfır, ezber çok zor yapabilirim.

katlı katlı türev integral soruları olsun dert etmem bu kadar... yoksa yanlış bölüm mü tercih ettim?

hangi derse nasıl çalışılacak?
bu sene sistem de değişti çıkmış sorular ne kadar işe yarayacak? soruları indirdim. vize, final, büt.
(5) 

DGS ile kazanılan üniversiteye kaçıncı sınıftan başlanıyor?

eternal_soul #505162 
2 senedir sınava hazırlanarak giriyorum, olmadı. bu sene son defa şansımı denemek istiyorum lakin sınavı kazanmış olsam 24 yaşında üniversiteye başlamış olacağım. askerliğimi de daha yapmadım. şu anlık tecilliyim 2 sene.

acaba hazırlık + 3. sınıftan mı başlanıyor, yoksa 1. sınıftan mı başlanıyor?

bu sorun kafamı çok kemiriyor.
(4) 

konusunda suikast olan film önerisi

eternal_soul #498242 
şöyle "shooter" filmi tadında olursa mükemmel olur.
(4) 

açıköğretim işletme bölümü kursa gitmeden halledilebilir mi?

eternal_soul #495408 
bilmiyorum kurs fiyatları yüksek mi, bana mı öyle geliyor yoksa? 4+4 ders 1000 tl şeklinde konuştum. şehir bursa.

sistem de değişmiş, geçmiş sınav sorularının pek bi anlamı kalmadığı söyleniyor. kararsız bırakıyor bunlar.

kursa gitsem, oranın etkisi ne kadar olur, nasıl ders veriliyor, dershane gibi mi?
(6) 

kredi kartı olmadan internetten nasıl alışveriş yapabilirim?

eternal_soul #494694 
kredi kartı olayına bulaşmak istemiyorum. paypal hesabı açsam, oraya kredi kartı kullanmadan para aktarabilir miyim? veya daha değişik yöntemler mevcut mu?
(5) 

Bir cümle çeviri ve cümlenin konusu

eternal_soul #494323 
başlığı tam belirtemedim. cümle şu: garsonun getirdiği su çok soğuktu.

a water was so cold which waiter bring me. olarak çevirmeye çalıştım, ama sanırım ingilizceyi katlettim :)

başlıkta cümlenin konusu dediğim ise, cümle içinde de olan "which, who... vs" gibi şeylerin (zamir mi oluyordu bunlar?) hangi başlık altında toplandığı. ona göre tekrar etmek istiyorum. bulamadım.
(1) 

Aöf işletme ve iktisat bolumlerinin zorlukları neler?

eternal_soul #494144 
İsletme bölümünü düşünürken iktisat nasildir acaba diye düşünürken iyice kafam karıştı.

İşletme cogunlukla ezber, iktisat matemetik deniyor. Sayisal alanda krndime guveniyorum ancak buradan tecrubelilere sormak istiyorum. Bolumlerin ders olarak zorluklari neler? İktisat icin kime sorsam cok agir sakin secme diyorlar.

Bide kpssde ise yarayabilir mi bu bölümler?
(5) 

diplomanın onaylı fotokopisi nasıl oluyor?

eternal_soul #492236 
açık öğretime dikey geçiş olarak kayıt yaptıracağım.

sitede şöyle bir şey yazıyor: "Bir Yükseköğretim Kurumu’nda kayıtlı olan öğrenciler kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumu tarafından “Aslı Gibidir” onaylı öğrenim belgeleriyle kayıt yaptırabilirler."

birincisi, daha diplomamı okuldan alamadım. okulum il dışında uzakta.
ikincisi, geçici mezuniyet belgem var. okuldan ilk alırkenki hali nasılsa hala öyle. üzerinde okulun damgası, müdürün imzası var.

kayıt için bu yeterli mi? yoksa okula gidip, fotokopiye " aslı gibidir " yazdırmam mı gerekiyor?
(1) 

sony ericsson xperia neo şarj aleti sorunu

eternal_soul #491938 
merhaba. usb şarj kablosunda bir sorun var, şarj etmiyor. adaptör sanırım sağlam. kabloyu oynattığım zaman şarj ediyor, elimden bıraktığımda duruyor.

sorum şu: orjinal olmayan bir mini usb kablosu alsam, telefona zarar verir mi? bu kabloyu orjinal adaptör ile kullanacağım.
(1) 

gameranger host problemi

eternal_soul #491069 
call of duty 4 oynuyorum. çeşitli hostlara girebiliyorum, ancak kendim oyun kurduğum zaman benim oyunuma girilemiyor.
(5) 

harici harddisk kullanım endişesi

eternal_soul #487186 
1 tb'lık harici hdd almayı düşünüyorum, fakat geçmişte hdd'lerden çok çektim. kafa da attı, verilerim güme de gitti falan filan... olmayacak diye bir şey yok tabii ki de, ancak başımdan geçen olaylar durduk yere olmuştu.

acayip endişem var bu konuda. ne kadar güvenebilirim? kullanan çok insan vardır elbette. belki de benim biraz da teknolojiden uzak kalmam sağlıyor bu endişeyi.
(4) 

PES 2013'ü oynamayı bir tek ben mi beceremiyorum?

eternal_soul #486313 
arkadaş çıldıracağım. defans zaafım var kabul ama hep de aynı golleri de yemek nedir yahu?

bilgisayar topu orta sahada (bir şekilde!) kapıyor. ardından defansımın arasına arapası gönderiyor, ama benim defans oyuncularım mal gibi bakıyorlar. ne kadar geriye koştursam da topla koşan bilgisayar oyuncusu golü atıyor. yok mu bunun bir çaresi? defansı çakılı mı oynatacağım?

ikincisi, pas yapmaya çalışıyorum. adamlar hem alanı daraltıyorlar hem de kanatları kapatıyorlar. pas falan yapamıyorum sonra... buna nasıl bir çözüm önerirsiniz?

not: "pes neymiş yeaa" gibisinden yorumlara gerek yok. fifa 12 için lafım yok.
(4) 

iş arama/iş görüşmesi

eternal_soul #485128 
mesela bir elektrik proje çizim firmasına veya fabrikaya gitsem ve "part time tecrübe kazanmak amaçlı iş arıyorum, ücret istemiyorum" desem yani daha düzgün haliyle nasıl olur? komik bi durum mu?

ilk defa iş arıyorum ney nasıl söylenir, nasıl konuşulur bilmiyorum.
(1) 

Hamachi uzerinden red alert 2 oynamak

eternal_soul #485076 
İki tarafin da işletim sistemi Windows XP. Hamachiler son surum. Gerekli ayaelar yapildi. Hamachi uzerinden birbirimize ping gonderebiliyoruz. (21-22 ms ile). Ancak red alertta lobby de birbirimizi goremiyoruz.

Cmd'ye; ipxrouter config yazarak hamachinin network card numarasini, oyunun ayarlarinda seciyorum. Yine de birbirimizi göremiyoruz.

Nette arastirdigim kadariyla oyun hamachinin eski surumlerinde calisiyor yaziyor. Konular 3,4 yıl eski. Hala oynayabilen varsa bi yardim...
(2) 

windows 7 açıkken windows xp kurmak

eternal_soul #484743 
windows 7 açıkken ikinci işletim sistemi olarak xp'yi nasıl kurabilirim? setup.exe açılmıyor bir türlü. dvd sürücüm yok.
(2) 

oracle virtualbox programıyla ilgili sorunum var

eternal_soul #484728 
herşeyi güzel ayarlardım. ram miktarı 2gb, ekran kartı 200mb falan filan. bunlarda bi sorunum olduğunu sanmıyorum.

windows xp yükledim, gayet iyi çalışıyor. 720p video izledim.
ayarlardan konuk eklentilerini de indirdim.
ekran ayarını 32 bit, çözünürlüğü de en sona çektim.

red alert 2 oyununu yükledim, denemek için. ancak sürekli hata alıyorum. oyunu açınca, oyun ekranı küçücük kalıyor. oyunun çözünürlüğünü yükselttim yine de aynı. o çözünürlüğün yanında 16 bit yazıyordu. ondan dolayı mı bilmiyorum, fakat sanal makineyi açtığım anda da aynı hatayı alıyorum.
(6) 

Güzel oyun müzikleri

eternal_soul #482183 
Şöyle Max Payne 3, Red Alert 2, Need For speed vs.. tarzı oyunlardaki müziklere benzer müzikler arıyorum. Max payne'deki gibi zaman zaman durgun, Red Alert'taki gibi gaz veren müzikler.
(2) 

Tom clancy's h.a.w.x. oyununda füzelerden kaçmanın yolu

eternal_soul #477426 
ben kiim elite kategorisinde oynamak kim, demiyorum çünkü oyunun böyle zevki çıktığına inanıyorum.

adamlar füze gönderdiği zaman elimde varsa flare'leri kullanıp füzeleri şaşırttırıyorum. elimde füze olmadığı zaman ne yapabilirim?

menzilden uzaklaşmayı deniyorum adam dibime giriyor zaten 5 sn içinde.

füze benim uçağa hedeflendikten sonra kaçmanın bir yolu yok mu yoksa?
(1) 

bilgisayarda yapılan işleri kaydedip, tekrar açmak

eternal_soul #475455 
öyle bir program lazım ki, mesela msn'i açsın adresi ve şifreyi girsin oturum açsın, winamp'ı açsın listedeki şarkıyı tıklasın oynatsın vs...

böyle bir dünya var mıdır?
(6) 

Doktorun refakatciya hakaret hakki, suclama hakki var midir?

eternal_soul #474157 
Yazacagim olayla ilgili dalga gececek kadar kafasiz insan varsa okumadan biraksin, cevap vermesin.

Olay bursa devlet hastanesinde yasandi. Yaklasik 2haftadir ananem hastanede kalcadan ameliyat oldu. Cikmasi yakindir sanirim.

Oncelikle doktor bize tam bilgi vermiyor. Ne zaman cikacagini soruyoruz cevap bilerek vermiyor.
Basinda 3ki donusumlu kaliyoruz. Teyze kardes ve ben. Teyzeyi surekli azarlama pozisyonunda. Ananem ameliyat olmadan onceki gece yemek verilmeyecek dendi ama su ile ilgili birsey demediler. Teyzem sadece su vermis. Dokt neden yemek verdiniz diyor, o da sadece su verdim diyor. Doktor ben su verilmeyecek dedim diye tutturmus halbuki ayni odadaki hastalar bile doktor n oyle demedigine sahitler.

İkinci olay, ameliyat oldu gecti. 2.gun doktor gelip yurutebilirsiniz diyor. Teyzem yurutuyor aksamuzeri doktoe gelip neden yurruttunuz diye azarliyor...

Ucuncusu bana en cok dokunani kardesime dedikleri. Kiz sandalyede oturuyor sadece ayaklarini yere uzatiyor ve ayak bileklerini ust uste koyuyor. Odada hasta ile isi bitince disari cagiriyor kardesimi, o ananem ile ilgili bir sey soyleyegini sanip cikiyor, doktorun dedikleri aynen su zekildeymis: sen kimsin de ayaklarini uzatiyorsun, 50yasindayim benim kızı m bile uzatmiyor. Ben odaya girince toparlanicak herkes.

Bu nedir simdi? Hasta hastaneden cikinca gidip karsisina laf maf edeyim mi? Beni odada gorunce bisey diyemiyor. Hasta cikmadan once ialeri de kariatirmak istemiyoeum.

Ne yapilabilir? Nereye sikayet edebilirim? Kimse bisey yapmadigi icin gotleri kalkti herhalde.

Telefondan yazdigim icin yazim hatalari olabilir.
(2) 

football manager serilerinde antrenman olayı

eternal_soul #473230 
FM 2009 oynuyorum. normalde yaz dönemlerinde futbolculara güç ve aerobik yüklemeleri daha çok yapılıyor ya, bu oyunda da yöntem bu şekilde mi?

galatasaray ile oynuyorum. sezonun 8. haftasındayım. hile ile aklını çelerek, ama parasını vererek juninho'yu getirmiştim. adam 3 ay sakatlandı. arda sakat, kewell sakat, baros sakat, servet bile sakatlandı. o derece.

kullandığım antrenman programının ismi "tug's training". her oyuncunun bölgesine göre ayarlanmış herşey. sakatlanmalar çok olunca gelip sorayım dedim...

eğer olay bahsettiğim gibiyse, sezon başında antrenman programını heavy mi yapayım? nasıl yapayım?
(1) 

Go sms programı ücretli mi

eternal_soul #472000 
program üzerinden gönderilen/gelen smsler için para alınıyor mu? internetim falan kapalı, merak ettim. sakata gelmeyeyim.
(6) 

30 yaşında, tecrübesiz elektrik-elektronik mühendisi olmak

eternal_soul #471647 
yaşım 23. Beş ay sonra 24 olacağım. 2 yıllık bir okul bitirdim. şu an elektrik teknikeriyim ancak tecrübem yok bu birinci kısımdı.

ikinci kısım, okulu geçen yıl bitirdim. bu sene bir işte çalışmadım tüm ağırlığı dikey geçiş sınavına hazırlık verdim, tercihleri yaptım, olmama ihtimali de var. sınırlardayım.

staj yaparken hep teknikerlerleri izledim. afedersiniz ama sürekli amelelik işlerini onlara yaptırıyorlardı. doğru, başka kim yapacak ki? uzun lafın kısası onlar gibi, o şekilde iş yapmak koyuyor biraz.
Mühendis olmak istiyorum. evet bilincindeyim kolay bir olay değil, ha deyince olunmuyor, ama yine de istiyorum. artık mutluluk derecem bile ister istemez, mühendisliği kazanmama odaklandı.

benim derdim, bu sene bir işte çalışıp, ufak tefek tecrübe edinip, 2013dgs'ye tekrar girip şansımı son kez denemek istiyorum. ama kazandım diyelim, mezun olmam 29 yaşını bulabilir. askerlikti derken 30 yaşında iş aramaya kalksam, tecrübem az olsa ya da olmasa, iş bulunabilir mi?

gerçekten ileriki hayatımdan çok endişeliyim. psikolojim alt üst olmuş durumda.

ya da açık öğretimden lisansa tamamlayıp, en azından askerliği 5 ay yapıp, bir an önce iş hayatına mı girsem?

yerin dibine girmiş gibi hissediyorum kendimi. böyle kararsızlıklarım yüzünden kendimden nefret ediyorum.
(6) 

Fizik bölümünü okuyanlardan bilgi/fikir istiyorum

eternal_soul #470141 
2 yıllık elektrik mezunuyum. Dikey Geçiş Sınavı'ndan istediğim puanı alamadım. 272 puan aldım. mühendisliklere yetmiyor. tek yeten bölüm fizik bölümü.

ancak hayatım boyunca, orta okulda, lisede, yüksek okulda, fizik derslerinden çok çektim. özellikle öss sınavında fizik konularından -3 net yapmışlığım var. hatta yüksek okulda hocadan ödev almasaydım ve bütünlemeler olmasa sittin sene veremeyebilirdim. kısacası fizikten bir b*k anlamıyorum. ya da kendimi öyle görüyorum.

ne yapsam? tercih etmesem açıkta kalacağım, tercih etsem korkuyorum. ya bitiremezsem diyorum.

bursa'da olduğum için yakın yerlerdeki fizik bölümlerini yazacağım. uludağ'da okuyan arkadaşımın arkadaşı isteyerek gitmiş, bırakmak zorunda kalmış zorluğundan dolayı.
bu sene tanıştığım bir öğretmen, myo elektrik çıkışlı. dgs sınavından fizik bölümünü kazanmış. şimdi kontrol mühendisliği dallarında yüksek lisans yapıyordu. ki kendisi matematiğin m'sini, fiziği f'sinden anlamıyordum, başka şansım olmadığı için seçmiştim dedi.

bilemiyorum gerçekten. aşırı stres içindeyim.

fizik bilgisi olmadan giden birinden gerçekten bilgi almak istiyorum...
(3) 

2 saatlik uyku uyumak ve vücut direncini arttırmak

eternal_soul #468449 
dün geceyi hastanede refakatçi olarak geçirdiğim için fazla uyuyamadım koltuk üzerinde. sanırım 2 saat civarı bir uyku ile duruyorum.

ne yapabilirim? evde uyumayı deniyorum uyunmuyor olmuyor. bari biraz daha vücut direncimi arttırmak istiyorum. hiç olmazsa geceye kadar. ayakta zor duruyorum ama uykum yok.

tüm önerilere açığım. enerji içeceği işe yarar mı? ya da bal+enerji içeceği? kendime de zarar vermek istemiyorum.
(2) 

online olarak half life oynamak istiyorum

eternal_soul #467603 
az önce counter strike 1.6'yı kurdum. bilgisayarda tek bu varmış.. şimdi bunu yüklerken doğal olarak half life'da yüklenmiş oldu değil mi? eğer öyleyse internet üzerinden nasıl oynayabilirim? türkiye'de oynayan var mı? acayip canım çekti çocuk gibi.
(2) 

The Elder Scrolls 5: Skyrim nasıl bir oyundur?

eternal_soul #458394 
uzun zaman sonra rpg türü oyunlara sardım, ama oyunu pek anlayamadım.

başlangıçta nord olan elemanı seçtim. daha sonra skill listesinden hiç bir şey anlayamadım. hangisi nasıl seçiliyor, alt tarafta seçim için bir tuşa basın gibisinden şeyler yok. ırk'lara göre skill'ler otomatik mi seçiliyor?

mesela bir yazıda okudum. yazan kişi hem kılıçlı, oklu, büyücülü bir eleman yaratmış. gerçekten hiç bir şey anlayamadım oyundan.

oraya git, onu bul bunu öldür gibi şeyler var da başlangıç beni soğuttu oyundan anlyamadığım için. yardım bekliyorum...
(1) 

20 yaş dişi çekimi için Bursa'da öneri

eternal_soul #440108 
internette bu 20 yaş dişinin çekimi için araştırma yapayım dedim yapmaz olaydım. şu an bile o dişçinin dişi delmede kullandığı aletin sesleri beynimde ring yapıyor!

biraz korku var. geçen yıl bir dişime kanal tedavisi yaptırmıştım. o zaman merak edip sormuştum, 20 yaş dişlerim ne alemde diye. o da bir diş için kemiğin kesilmesi gerekiyor falan demişti sanki. umarım yanlış anlamışımdır, yoksa bu cümlesi korkutuyor.

bu lanet 20 yaş dişim sol altta. o bölge 2 haftadır yemek yerken ağrı yapıyor ama 1-2 saniye, hemen geçiyor. orayı elimle kontrol ettiğimde o derinin altındaki kabarık yer tam kemiğin altında.

bursa'da neresini önerebilirsiniz? ağrı yapmadan, acı çektirmeden ameliyat sırasında alsın çıkartsın dişi. sonrası için başımın çaresine bakarım. panik yaptığım nokta "o an".
(3) 

ösym sınavlarına 1.5 aylık sakalla girmek

eternal_soul #439884 
haftaya pazar dgs'ye giriyorum kısmetse. totem yapıp 1.5 aydır sakal bıraktım. james harden gibi olmasa da bariz baya gür.

kapıdaki polis ya da salon görevlisi sorun çıkartır mı?
+ basket şortu için de bir sorun çıkar mı?

garip sorular oldu ama belli olmaz bu lanet olasıcalara...
(2) 

ikinci el lcd monitör ne kadar güvenceli olabilir?

eternal_soul #432343 
samsung syncmaster 2033 modelinde lcd ikinci el monitör buldum. 150tl. sanırım modeli biraz eski. satan kişi 2 yıl kullanmış. kullanıcı yorumlarını okudum iyi yönde çoğu. 20 inch miş, renkleri güzel gösteriyormuş, geniş ekranmış.

bu zamana kadar tüplü monitör kullandım :) en son geçen yıl ikinci el tüplü monitör aldım. tam 1 yıl oldu, ekran boyutu ayarlanmıyor, herşeyi olduğundan büyük gösteriyor, monitörün arkasından cızırdamalar geliyor. işi bitti bitecek. son kullandığımdan önceki monitörü de ikinci el almıştım yine tüplüydü. 1.5 yıl kullandım. kablosunda sorun çıkmıştı, renkleri iyi göstermiyordu, tamamen kırmızı, tamamen mavi gösteriyordu.

kimi güvenilir satıcılara baktığımda 5-6 yıllık lcd monitörünü satıyor, ölü pikseli, renk sorununun bulunmadığını söylüyordu.
acaba lcd monitörler tüplülere göre daha mı dayanıklı?

***esas sorum şu: bahsettiğim monitörü alırsam en fazla 1.5-2 yıl mı kullanabilirim? paramın boşa gitmesini istemiyorum, ama 20 inch bir monitörü sıfır almam demek bütçemin 2 katına çıkmam demek. kararsız kaldım.
(5) 

1 ay önce alınmış hindi döner

eternal_soul #431960 
1 aydır buzlukta duruyormuş farkında değilim. son kullanma tarihi 28.05.2012 carrefour alınmış. ambalajı hiç açılmamış, buz halinde.

bozulmuş mudur?
(2) 

too many cold reset due bios post. system might be incorrectly overkclocked

eternal_soul #430793 
başlık uzun oldu, üzgünüm. ne yazabileceğimi bulamadığım için sorunu kökten yazdım.

anakart: asus m3a mvp deluxe
işlemci: amd phenom II X3 720
psu: thermaltake 430 w
ekran kartı: ati radeon 4730 512 mb gddr5

psu'nun üzerinde şöyle bir şey yazıyor, bu yaşadığım soruna etki ediyor mudur bilemiyorum. "max output power: 355 w, peak power: 430 w"

olay şöyle oluyor power düğmesine bastıktan sonra, bazen normal olarak açılıyor bazen de açılıyor gibi oluyor monitöre görüntü gelmiyor, ayrıca power led ışığı yanıp sönüyor.

tozları temizledim, başka ekran kartı ile denedim, ramleri tek tek çıkartıp denedim, güç kablolarını tek tek kontrol ettim. termal macunu işlemci fanına ve ekran kartı fanına sürdüm, yeniledim.
ancak daha yüksek bir psu yakınımda olmadığı için başka bir psu ile deneyemedim.

bir sitede aynı soruna bios'u resetle sorun çözülür yazmışlar. anlayamadım.
(1) 

samsung syncmaster 2033 lcd monitör

eternal_soul #429130 
bu monitörü kullanan oldu mu? bir kaç kişinin yorumlarını okumuştum, renkleri güzel gösteriyormuş. bu arada farkındayım biraz eski monitor.

150 tl ye buldum. değer mi acaba? öyle çok üst düzey performans hevesçisi değilim. hâlâ tüplü monitor kullanıyordum :)

mobil görünümden çık