(4) 

roland micro cube amfi

eternal_soul #787515 
ikinci el olarak 350 tl civarında bir fiyata buldum. satın almayı düşünüyordum ama buradan fikir amaçlı sormak istedim. elimde ibanez rg370dx var. uyum sağlar mı? ses yüksekliği tatmin eder mi?

ev dışında kullanma amacım yok, zaten hobi olarak takılıyorum kendi çapımda.

bir de amfiyi bilgisayara bağlayıp guitar rig programı ile kullanabilir miyim?
(1) 

bir siteden indirilen video

eternal_soul #785382 
Üyesi olduğum bir ders sitesinde soru çözüm videoları var. Lakin kendi videolarında ileri ya da geri sarma gibi bir durum yok. Mecburen bu videoları bilgisayarıma indirip o şekilde izliyorum. Mozilla Firefox ile.

Soruma geçersek, üyesi olduğum sitede videoları indirdiğim tespit edilebilir mi?

NOT: Videoları asla yayma ya da başka bir kişinin eline verme gibi bir amacım yok, aklımda da yok. Belirtmek istedim.
(7) 

kablosuz modem tavsiyesi

eternal_soul #784099 
1-2 saat içinde kablosuz modem alacağım. Kendimce bulabildiğim kablosuz modemler şunlar: (evde kullanılacak (kablosuz 2-3 cihaz bağlanacak laptop ve iki telefon) evin duvarları birazcık kalın)

1) www.bimeks.com.tr

2) www.vatanbilgisayar.com

3) www.bimeks.com.tr

airties'lere bakmama gerek var mı? TP-LINK modem kullandım, yaklaşık haftada bir modem ip adresine erişemiyordum, sürekli modemi resetliyordum.

şu modeme de bakın diye eklemek isterseniz fiyat aralığım 90 tl'ye kadar.
(1) 

modem güncellemesi sonrası açılmayan modem

eternal_soul #783882 
TP-LINK TD-W8901G modeme güncelleme yaptıktan sonra sadece power ışığı yanıyor. Doğru güncelleme dosyasını kullandığıma %100000 eminim. Ne yapabilirim, nasıl düzeltebilirim?
(2) 

Jamiroquai tarzı gruplar

eternal_soul #781821 
Jamiroquai tarzında bildiğiniz, elektrogitar üzerinde ufkumu genişletecek gruplar önerebilir misiniz?
(5) 

omuz ve gömlek ilişkisi

eternal_soul #780971 
reklam gibi olmasın da mavi'den aldığım bir gömleğin omuz dikişleri omzumu geçiyor yani üzerimde büyük gibi duruyor sanki. yoksa spor gömleklerde böyle midir? gömlek slim ama geniş slim (nasıl oluyorsa :)) lakin bu sefer sırf bu yüzden S beden aldım (normalde bedenim M dir. 1.80) omuzlar yine o şekilde. omuzlarım ufak evet. gömleğin bedeni s olduğu için bu sefer kolları uzun denediğimde küçük gibi durdu. kolları zaten kıvıracağım, ama bilemedim :/

M beden ile değiştirsem, omuzlardan o şekilde kötü mü durur?

esas gömlek şu: www.mavi.com

eklediğim resimde hemen hemen omzumun denk geldiği yeri kırmızı ile işaretledim.
(2) 

Bilgisayara gitar amfisi bağlanabilir mi?

eternal_soul #778469 
Uzun süredir amfi kullanmıyorum. Gitarı bilgisayara bağlayıp Guitar rig programı üzerinden kendimi eğlendiriyorum. İstediğim şarkıları çalmaya başlayınca amfi almak istedim. Düşündüğüm amfi Rolan Micro Cube.

Yalnız, Guitar Rig proragramından çok memnunum. İstediğim türde, istediğim şekilde efektleri ayarlayabiliyorum. Ekstra pedallar için bütçem zaten yetmez. Diyorum ki, acaba amfi alsam ve bu amfiyi de bilgisayara bağlayıp Guitar rig üzerinden ses alabilir miyim? Yoksa bir de ses kartı mı almam gerekir?

not: pc hoparlörlerim 50 tl'lik 2+1 Logitech.
not2: yanlış bir şey sorduysam cahilliğime vurmayın :)
(4) 

Balık buzdolabında ne kadar durur?

eternal_soul #777542 
Buzlukta bulunan balığı (çipura) 3 gün önce hiç dışarıda bekletmeden buzdolabına indirmiştim. Akşam yemeğini evde yiyemediğim için öylece kaldı/unuttum. Mangalda pişirmeyi düşünüyorum bozulmuş olma ihtimali var mıdır?
(4) 

2 ayda sınav kazanmak

eternal_soul #773263 
Temmuz 19'da DGS sınavına gireceğim. Hayatımın son dönüm noktası gibin bir sınav. Büyük hedeflerle sınava hazırlanırken yaşamak istemediğim durumları yaşadım, kader diyelim. Aileden uzak tek yaşamak, moral, kafa vs... derken yeni yeni kendime geldim.

Matematik, Geometri ve Türkçe için belli bir alt yapım zaten var, ama matematik için problemler konusu sonrası, geometri için tamamı, türkçeyi zaten halletmek zorundayım işin içine katmıyorum.

2 ayda, son ana kadar nasıl çalışma yolu izlemem gerekir? Fikir verin lütfen.
(3) 

Floyd Rose sistemini sabitleştirmek

eternal_soul #771969 
Dün ikinci el İbanez Rg370dx aldım, fiyat olarak 500 tl. öncelikle kazık mı yedim, yoksa normal mi? :)

soruma geçersek, alırken denedim hiç bir problemi yok. lakin çoğu şarkıyı drob b ya da drob c'den çalmak istiyorum. Tabi akordu ayarlamak düşündüğüm gibi olmadı. Bayağı uğraştıracak gibi. Eski gitarımda (Cort x2) akorddan akorda atlıyordum. canım sıkılıyor d'den akort ediyordum canım sıkılıyor normale alıyordum tekrar c'den akort ediyordum falan.

Bu floyd rose sistemini sabitleştirirsem daha kolay akord edebilir miyim? Nasıl sabitleştirilir?
(2) 

Ibanez GRG150DXB GIO Series

eternal_soul #767588 
Bu gitar hakkında ne düşünüyorsunuz? www.mydukkan.com

Fikri olan var mı? Şarkılarını çalmak istediğim müzik grupları Metallica, Pentagram, MUSE, Disturbed, Rammstein, Pantera, Megadeth, Godsmack, AC/DC, Iron Maiden, Iced Earth, Slayer, Dark Tranquility... arada sırada RATM, Limp Bizkit, Slipknot, Children of Bodom ... ve bahsettiğim gitarla olduğu kadar Duman ve Guns N' Roses şarkıları. Kafanızda belirli bir profil oluşsun diye bu kadar uzattım.

Kısaca aslında her türlü müziği dinlerim, Seymen FM bile :)) Uzun zamandır elimde bulunan cort x2'ye dokunamadım, lakin ufakta olsa alt yapım var. Akşamları kendi çapımda, kendimi hayattan kopartarak müziğe odaklanmak istiyorum. Bahsettiğim gitar işimi görür mü? Çok büyük beklenti içinde değilim bunu da belirteyim.

Bu arada amfim bile yok, pc'de guitar rig programı ile takılıyorum. Bana yeterli oluyor. Ama tabi amfi de alacağım uygun fiyatlı. Eğer Duman ve Guns N' Roses şarkıları için sıkıntı yaratır derseniz -pek anlamam ama- pedalla işi çözebilir miyim? Çok uzattığım için kusura bakmayın, fikirlerinizi esirgemeyin
(1) 

esp ltd ec-10 nasıl bir gitardır?

eternal_soul #765816 
Bütçem 600 tl civarındaydı. epiphone special sg almayı düşünüyordum. satın almadan önce epiphone special sg'yi söylediğimde, o gitar elimizde yok hem ne yapacaksın o gitarı, gel şu gitara bak dedi, ltd ec-10'u göterdi. Satın alırken çalmak istediğim müzik türlerini de söyledim. metallica, rammstein, iron maiden, ac-dc, children of bodom, duman, mor ve ötesi vb... Gitarı denedim pek sıkıntı görmedim daha çok satan kişi çaldı. clean tonlarına (bütçeme göre) mest oldum. distortion dayken de bana göre iyiydi. tamam dedim alıyorum.

aldım ve bir hevesle eve geldim. hemen kılıftan çıkarttım çalmaya başladım ki o da ne?! çalmak istediğim müziklerle, gitar tonunun alakası yoktu. elimde bulunan cort x2 bile istediğim müziklere yakındı tonu.

iade veya başka bir gitar almayı düşünüyorum. yoksa bana mı öyle geldi?
(2) 

Metallica 2014 İstanbul konseri biletlerle ilgili bir soru

eternal_soul #754753 
Aslında birkaç sorum olacak. Eğer gidebilirsem hayatımda gittiğim ilk konser olacak. İlk sorum, "silver ayakta" olan biletlerden almayı düşünüyorum, değer mi? İkinci sorum, tahmin ediyorum ki bu tür şeylerde tek başına gidip eğlenmek olmaz. Gidene kadar çevre nasıl edinebilirim?
(4) 

bir resimden bilinmeyen bir açık alan bulmaca

eternal_soul #751998 
bahsettiğim resmi ekledim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(2) 

gelir vergisi beyannamesini 1 gün geç vermek

eternal_soul #751023 
ilk defa beyanname vereceğim. gelir vergisi beyannamesi için son gün bugün. sıra varsa, yetişmezse 1 gün sonra versem cezalı duruma düşer miyim? ne olur?
(3) 

Fit vücut için hem havuz hem de spor salonu

eternal_soul #732430 
1 aydır haftada 3 gün birer gün aralıklarla havuza gidip, boş zamanıma göre 40 dk - 1 saat arasında yüzüyorum. Kilo problemim yok, hatta kilomdan memnunum. Fakat göbek problemim var. Boy 1.80, kilo 84. Sıska türünde değilim. Spor salonuna da gitme niyetim hem fit hem de biraz kas yapıp, hap kullanmadan olabildiğince irileşmek.

Sorum şu: İkisinin bir arada bana faydası olur mu? Mesela bir gün havuz ertesi gün spor salonu gibi... Okuduğum kadarıyla vücuttaki kasların en az 1 gün dinlenmesi gerekiyormuş. Yüzerken olabildiğince omuzlarımı ve kollarımı zorluyorum. Spor salonuna da gidersem kaslarım için boşa kürek çekmiş olur muyum?

edit: Neler yapmam gerektiğini de yazabilirseniz, gerçekten yardımcı olmuş olursunuz.

edit2: Bir süre daha tek başıma yaşayacağım için yemek düzenim olmayacak. Yemek yapmayı da fazla beceremem. Yeme-içme konusunda da ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
(4) 

Gitarda kapo kullanılan bir parçayı kaposuz çalmak

eternal_soul #723305 
4. perdede kullanılan kapolu akorlar şunlar: am - g - f - em. Yazılan bu akorları kapo kullanmadan çalmak istiyorum. Mesela 4.kapodaki am akorunu, c#m olarak çalabiliyorum. Belki deneye deneye bulabilirim, ama işin gerçeğini öğrenmek niyetim. Kaponun sesi yükselttiğini biliyorum, ama nasıl yükseliyor? 4.kapo am akorunu nasıl normal olarak c#m oldu, bunu öğrenmek istiyorum.
(2) 

eskilerden komik resimli bir diyalog

eternal_soul #720318 
konuşma msnde mi geçiyordu resmi tam hatırlayamıyorum. ama 2 çocuk arasında geçen bi konuşmaydı. diyalog aşağıdaki gibiydi.

- martta (veya şubatta tam hatırlayamadım) konser var gelcen mi?
+ biz hangi aydayız biliyon mu
- sen gelcen mi onu söyle
+ mal mayıs ayındayız
- geliyor musun
+ anasını ... çocuğu mayıs ayındayız konser martta diyosun

bu diyalogu içeren o resmin orjinali gerek. araştırdım, ama yetersiz kaldı sanırım.

not: siz demeden önce ben yazayım. evet, derdimi şey edeyim.
(1) 

Eski bir araba yarışı oyunu

eternal_soul #716720 
Oyun eski. belki de 8-9 seneliktir. kesinlikle nfs serisinden değil. oyunda normal yarışın yanı sıra, drift yarışları yapılabiliyordu. modifiye olayı da vardı. oyun sanki japon tarzına benziyordu.

hatta oyunda şu müzik vardı: www.youtube.com

EDIT - OYUN BULUNDU: arayan mevlasını da bulur belasını da derler. buldum oyunu. oyunun adı: street race syndicate. arayan olursa işine yarar diye yazdım.
(1) 

fm 14 taksitle transfer yapmak

eternal_soul #713438 
eski oyunlarda peşin para vermeden 48 ay taksitle öküze girer gibi oyuncu satın alıyordum. 10m €, 20m € fark etmiyordu benim için.

lakin fm 14'te bunu yapamıyorum. adamlar illa peşin para istiyor. alternatif çözüm yolu var mıdır?
(1) 

FM 2014 - türkiyedeki ligleleri, kupayı yeniden oluşturmak (6+2+2 için)

eternal_soul #711119 
ligleri yeniden oluşturmak çok karmaşık deniyor. yabancı sınırlarını nereden nasıl ayarlayacağımı buldum fakat liglerde ne yapmam gerek? takımlar, fikstür vs...

şu işe bir el atalım herkes kurtulsun :))

u1312.hizliresim.com
işin kolay kısmı yabancı kuralını uygulamak. önemli olay süper ligi, ptt 1.lig, 2. lig vs.. bunları ve fikstürleri ayarlamak. kupaları, ödüller, para gelirlerini vs...

yok hacı uğraşılmaz derseniz ben uğraşırım. yalnız neyi ne, nasıl yapacağımı (bir üstte yazdıklarımı) adım adım anlatmanız gerek.

not: evet delirdim.
(1) 

FM 2014 - mevcut yabancı kuralı ile oynayabiliyor musunuz?

eternal_soul #710022 
oyunu satın almama rağmen 1-2 gün takılıp bıraktım kenara. 2 aydır oynamıyordum. aklıma geldi şimdi tekrar başlamaya niyetlendim.

türkiye ligindeki yabancı kuralı ile zevk alabiliyor musunuz? ikinci sezon 5'e düşüyor sanırım...

AB yaması buldum. ab oyuncularını sınırsız transfer edebilmek için. bu yama ile oynamaya başlarsam bu sefer de oyunun tadı kaçar mı?

yoksa italya liginde mi takılayım? :)
(1) 

kas yapmak dövmenin şeklini bozar mı?

eternal_soul #708915 
yaz olmadan resimdeki gibi bir dövme yaptırmayı düşünüyorum. fakat bir kaç hafta sonra spor salonuna başlayacağım. göbek eritmek biraz da omuz-kol kası yapmak için. kaslarım gelişti ve dövme yaptırdım diyelim ve geliştirmeye devam ettim diyelim. ileri zamanda dövmede büyüme-küçülme olur mu?

bir de dövme aşağı yukarı ne kadar tutar? kafadan 300-400?
(6) 

kitap okuyamamak

eternal_soul #708333 
bu kadar okuma hevesim varken, severek satın aldığım kitapların neredeyse ilk 10 sayfalarına kadar okuyup kenara koyuyorum. sonra tekrar okumak istediğimde "aman dur şunu yapayım, tv izleyeyim sonra okurum" falan filan gibi kendi kendime sebepler yaratıp okuyamıyorum ve bunlara da engel olamıyorum. evet!

dikkatim çok çabuk dağılıyor. belki de bu yüzden okuyamıyorum. olaylar evde gerçekleşiyor. kitabımı alıp tek başıma starbucks'a gidip oturamam. o cesaret yok. kütüphane deseniz orada da 10 dk oturup kalkarım gibime geliyor. bunlar sebep sadece çözüme ihtiyacım var.

zorla okumaya çalıştığımda afedersiniz okuduğumdan bi bok anlamıyorum.

ne önerirsiniz?

not: aynı olay aöf işletme kitaplarında da geçerli.
(2) 

jilet ile tıraş sonrası sivilce sorunu

eternal_soul #705880 
tıraş makinesinin favori düzeltme kısmı ile tıraş oluyorumç yaklaşık 4 yıldır durum böyle, evet :) tersten aldığım için doğal iki sorunum var:

1) sakal uzattığım zaman bıyıklarım "kedi bıyığı" gibi oluyor. elektrik verilmiş gibi... kimisi dik, kimisi yana uzanıyor falan. en büyük sorun bıyıklarda. sakallarda da durum böyle. fakat bu sorun son 2 senedir var.

2) jilet ile tıraş olduktan sonra sivilce problemi yaşadım. iki aydır ayda bir jilet ile tıraş oldum. mach 3 ile. özellikle boğaz kısmında ve adem elması çevresinde sivilceler pörtledi. kaşındılar... zar zor 1.5 hafta sonra sivilceler yok oldu. bir daha da şansımı denemedim. acaba köpükten mi yaptı diye düşünüyorum. arko tıraş köpüğünü kullanmıştım.

her iki sorunum için ne yapabilirim, ne önerirsiniz?
(1) 

psikiyatri bölümü için özel hastane mi devlet hastanesi mi

eternal_soul #705684 
psikiyatri bölümü için özel ve devlet hastanesi arasında fark var mı? fark varsa ne gibi?
(5) 

ingilizce - manner adverbs vs adjectives

eternal_soul #704784 
ne kadar anlamaya çalışsam da test üzerinde karıştırdığım bir konu. yarın sınavımdan dolayı alıştırma şeklinde test çözdüm. yanlışlarımı kontrol edip yazabilirseniz çok makbule geçer. soru numarası ve şık şeklinde de olur :) linkleri görüp kaçmayın, hepsi yanlış değil :)

u1312.hizliresim.com
u1312.hizliresim.com
u1312.hizliresim.com
u1312.hizliresim.com
u1312.hizliresim.com
u1312.hizliresim.com
u1312.hizliresim.com
(2) 

bu saatten sonra aöf sınavlarına çalışılır mı?

eternal_soul #703968 
işletme 4. sınıfım. kötü bir zaman dilimi içindeydim. kafamı henüz toparladım, kendime geldim ama sınava 1 gün kaldı. yarın ve cumartesi işe gitmeyeceğim. 6 dersim var biri ingilizce. ingilizceyi bir şekilde hallederim, güveniyorum. geriye çalışacak 5 dersim kalıyor. arkadaştan gittiği kursun özet notları aldım. cumartesi 2, pazar 4 sınavım var. sınav saatleri 14:00.

kafa olarak zor dönemimi atlattım. siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz? derslerin özetlerini hepsini sabahtan akşama kadar okuyayım mı? yoksa ayrı ayrı, ara vererek mi okuyayım?

not: yeterli cevabı aldığımda sorduğum soru kendi kendini imha etmiş olacak.
(1) 

bir iphone 4 arızası

eternal_soul #703395 
kardeşim telefonu sabah şarjdan çıkarmış, o sırada bir şey yokmuş. telefon gayet açıkmış. müzik dinlemiş hatta. öğlen cebinden çıkarttığı sırada telefonun kapalı olduğunu fark etmiş. 1 haftadır telefon 2 farkı telefoncuda durmuş hatta birinde halen duruyor. arızasının ne olduğunu çözememişler.

ilk telefoncu şarj etmeye çalışmış şarj almamış. bilgisayara usb'den bağlamaya çalışmış yine şarj almamış. telefonu ikinci el olduğu için daha önceden içi açılmış. eksik vida varmış. ya da kablo eksikliği mi ne varmış. anlattığından anlayamadım. kısa devre olmuş olabilir demişler. lehimle ilgili bir şey olmuş olabilir demişler.

telefon hiç açılmıyor... başınıza böyle bir olay geldiyse ve çözebildiyseniz yardım bekliyoruz. arıza anakartta olabilir diye düşünüyorum. maliyet ne kadar olur? başka bir telefon mu bakalım?
(6) 

bir matematik sorusu

eternal_soul #699251 
280 gün içinde en fazla kaç tane cuma veya pazartesi vardır?

cevap: 82. bu sorunun mantığı nedir? formül falan var mı?

zorda kalmasam duyuruyu bu şekilde kullanmak istemezdim...
(2) 

sanalpazar üzerinden alışveriş gerçekten güvenilir mi

eternal_soul #698826 
satmam gereken sağlam bir telefon var. referans olayım çok olmadığı için forumdan satamıyorum. ürünü sanalpazar'a koydum diyelim. burada alıcı 3 gün içinde parayı onaylaması gerekiyormuş. ya benim ürünümü alıp parayı onaylamazsa ne oluyor? açıklayabilir misiniz?

bir de parayı eksik gönderdi diyelim...
(1) 

uludağ üniversitesinin kütüphanesine dışarıdan giriş

eternal_soul #696076 
başlıkta tam ifade edemedim. bir arkadaşım gazi üniversitesinde okumakta lakin staj yaptığı için bursa'da. araştırma yapması gerekiyor, kaynak olarak bulabileceği yerlerden biri bahsettiğine göre üniversite kütüphaneleri.
uludağ üniversitesinin kütüphanesine giriş yapabilir mi? sorun çıkartırlar mı?
(4) 

almanca (a1) bir konu hakkında yardım

eternal_soul #695600 
gittiğim ücretsiz kursta yarın almanca sınavım var. şimdi mi bu soruyu soruyorsun diyebilirsiniz eşeklik bende :) örnekleri çözdüm lakin, yanlış mı yapıyorum emin olamadım. bir de 3 saat daha çalışacağım, vakti olup yardımcı olmak isteyen biri mesaj atabilir mi? tek tek konu açmak istemiyorum.

başlıkta şöyle yazıyor: Das ist ein/eine, kein/keine... Schreiben Sie wie im Beispiel

1) MP3-Player/Handy/neu
örnek: +Ist das ein MP3-Player?
-Nein, das ist kein MP3-Player. Das ist ein Handy. Das Handy ist neu.

neden ein, neden eine diye sormuyorum aradaki farkı biliyorum. sorum şu: cevabı veren son cümlesinde "Das Handy ist neu" diyor. Buradaki "Das" telefonun artikeli mi yoksa tanıtırken kullanılan das mı?

kendi yaptığım örnek: 2)Herd/Waschmaschine/kaputt
+Ist das ein Herd?
-Nein, das ist kein herd. Das ist eine Waschmaschine. Das Waschmaschine ist kaputt.

Das Waschmaschine ist kaputt mu olacak yoksa Der Waschmaschine ist kaputt mu olacak??
(1) 

resimdeki monta benzer bir mont arıyorum

eternal_soul #695145 
aslında bahsettiğim mont şu: www.ebay.com

ilk olarak vereceğim paraya değer mi? bu mont sanırım türkiye'de satılmıyor. internetten baktığımda bulamadım. ebay'da görüleceği üzere 60$ kargo parası var. ayrıca kargo parası vermek istemedim.

ayrıca boy 1.80, kilom 85-80 civarlarında. montun olup olmayacağını kestiremediğim için vazgeçmek durumunda kaldım. linkteki montun bedeni "L". giydiğim gömlekler göbek olmasına rağmen "M" bedende.

aynısını veya şeklen benzer bir montu istanbul'da bulabilir miyim, nerelerde vardır? yılbaşından önce istanbul'a gezmeye gidebilirim. gitmişken de bakmak istiyorum.

edit: abercrombie ürünleri satan mağaza da olabilir.
edit2: bildiğim ve kendim gidebileceğim yerler: taksim, mecidiyeköy, bakırköy ve kadıköy.
(1) 

menülü ve seçenekli dvd'yi bilgisayara kopyalamak

eternal_soul #694233 
elimde menü ve seçenek içeren, yabancı dil kitabına ait görsel dvd var. kitaplar topluca gelince, görsel olarak sadece bir tane dvd vermişler. o da öğretmende duruyor. herkeste bulunması için kopyalarım düşüncesiyle aldım, ama tam anlamıyla beceremedim.

dosyaları tek tek kopyalayarak götürebilirim, ama sonra bu dosya nasıl açılacak diye anlat dur.

bilgisayarıma girip dvd sürücüsüne çift tıklayınca otomatik olarak video player'dan açılıyor ve seçenekli ekran geliyor. bilgisayara kopyaladığım zaman bu şekilde olsun istiyorum.
(6) 

kaban/mont tavsiyesi

eternal_soul #691707 
şu kabanı beğendim: www.lcwaikiki.com

sizce nasıl? kötü mü duruyor? genelde kot+gömlek üstüne giymeyi düşünüyorum. kışın bursa'da giysem donar mıyım?

başka nasıl bir şey önerebilirsiniz?
(10) 

facebook'tan yazdığım mesaja cevap vermeyen kız modeli

eternal_soul #691488 
tabii ki de zorlama niyetinde değilim. başlık absürt olmuş olabilir :) ama gerçekten çok hoşlandığım biri, sadece bir kez gördüm. tekrar görebilme ihtimalim ortak kız arkadaşa bağlı, onunla da uzun senelerdir muhabbet etmedik, onun sayesinde aynı ortamda tanıştık.

aradan 3 hafta geçti dayanamadım facebook'tan ekledim. ortak arkadaşa bir şey demedim. ekledikten hemen sonra mesaj attım. ben şu, şunun arkadaşıyım. 3 hafta önce şurada tanışmıştık, ekledim ama bir sorun olmaz umarım :) diyerek yazıp yolladım.

aslında mesaj diğer gelen kutusuna gitmiş. ama okumuş sonuçta.

okuduğunu, gördüğünü nasıl anladım?
ismail abi modundaydım. sürekli elde telefon facebook'ta bekliyorum ha kabul etti, ha cevap geldi diye.
ertesi gün bu ortak arkadaş bir resim paylaşmıştı, resmi beğenmiş. hee dedim demek ki facebook'a girmiş, eklediğimi görmüştür. mesajı görmemiştir diye düşündüm. ama daha sonra gönderdiğim mesajda "görüldü" yazısını görünce hayal kırıklığına uğradım. neden bilmiyorum.

şimdi ben ne yapsam? yazalı 5 gün oldu. bekleyeyim mi, vaz mı geçeyim? yoksa ortak kız arkadaşa durumumu aktarayım mı?
(2) 

Bursa'da tavsiye edebileceğiniz psikiyatri

eternal_soul #691239 
"Sıkılıyorum, hayattan zevk alamıyorum, mutsuzum, yorgun, bitkin, karamsarım, karar veremiyorum, işlerimi yapamıyorum, bazen ağlıyorum, bedenim rahat değil..." "Korkuyorum, çok heyecanlıyım, birden panikliyorum, kalbim çok hızlı çalışıyor, her tarafımı ateşler basıyor."

yukarıda yazdığımı bir yerde okumuştum. abartmıyorum her kelimesi beni tarif ediyor. hayatımda hiç psiyatriye gitmedim. durumum çok iyi değil, sgk, bağ-kur anlaşmalı iyi bir yer arıyorum.

yaşama hevesim kalmadı, yaşam enerjim kalmadı. şu an 24 yaşındayım, hayatım 15 senedir bombok. tam çıkışa geçerken tekrar zemine düşüyorum. tekrar, tekrar...
(1) 

creative ses kontrol kumandasini nasil temin edebilirim

eternal_soul #689281 
Hoparlörlerden cizirti gelmeye baslamisti. Donanim olarak bilgisayarda sikinti oldugunu sanmiyorum. Kulaklik takinca cizirti gelmedi. Hoparlörün ses kontrol kumandasini cikarttigim zaman cizirti gelmedi tabii ses kapali konuma gecti.

Sinirim bozuldu içini acayim derken zorlandıgim icin potans. Gorevi goren kafayi kirdim. Bunu nereden temin edebilirim?


not: resim daha önceden konuyu açan birine ait, fakat ben de bu hale getirdim :)
not2: benzer konu varken neden soruyorsun demeyin, bulmam gerekiyor.
(3) 

facebook - resimlerde beğeniyi kaldırtmak

eternal_soul #686193 
istemediğim birinin beğendiği resimlerim var, silmiş beni. onun beğenilerini nasıl kaldırabilirim veya kaldırabilir miyim?
(1) 

videodaki 2003 yılının nba oyuncuları

eternal_soul #686107 
www.youtube.com

saniyeleri de belirterek isimleri alabilir miyim?

0.03 - K. Garnett
0.07 - T-mac ve M. Jordan
0.08 - Kobe
0.13 - Iverson ve Kirilenko

daha sonra Shaq ve Paul Pierce geliyor ama arada ve sonralarında kaçırdıklarım var.

Not: Tamamen can sıkıntısından böyle bir olaya giriştim.
(4) 

kendine güvensizlik

eternal_soul #685721 
kendime güvensizim. bunu eski kız arkadaşım da söylüyordu şimdiki arkadaşlarım da söylüyor. ne yapacağımı bilmiyorum. yeni bir ortama girdiğimde insanları sürekli uzaktan izlerim. yavaş yavaş ortama uyum sağlarım zaman alır, ama uyum sağladığım ortamdan da kopamam.

örneğin geçen gün de konu açtım. hoşlandığım bir kız var. bu kızı yeni bir ortamda tanırım. ortak kız arkadaşımız var kendisine bile bu kız hakkında bir şey soramadım. (ortak arkadaş ile de uzun zamandır konuşmamız yoktu) geçen hafta oldu olay, bu hafta belki tekrar görüşürüz diye bekledim. günler önceden kendimi strese soktum, alnımın ortasında sivilce çıkartacak kadar...

bir kız ile 5 sene ilişkim oldu, beni tamamen değiştirdi. kendisine o kadar alıştırdı ki dünyam o idi sanki. her dediğini yaptıkça, karşı gelmedikçe pısırık hale dönüştüm (düşünce anlamında).

mecbur bıraktığı için ufak yalanlar atıyordum. nereye kadar? bir gün çelişkide bırakıp yalan attığımı fark etti, o günden beri fazla yalan atmadım, atamadım. değiştirdi çünkü beni. kendimi de inandırdım bu duruma, her ne kadar hata yapsam da !!!

sonuç olarak bu kız kişiliğimi değiştirdi. ondan önce gidip her kızla konuşabilme potansiyelim vardı. dershanenin en güzel kızını yol ortasında durdurup tanışabilir miyiz dediğim oldu :) kendime inanamıyorum şu an.

ders konusunda da güvensizlik var. acaba yapabilir miyim, olur mu derken oluyor ama ömrümden ömür gidiyor. stres ile oluyor.

korkuyorum. ileride büyük sorunlara yol açmasından korkuyorum. ne yapabilirim? yardım bekliyorum.
(2) 

Bilgisayara bağlayacağım gitar için nasıl bir ses kartı

eternal_soul #683672 
Onboard ses kartından, guitar rig programı ile ve asio4all driverleri ile idare etmeye çalışıyorum. ancak arkadan müzik açıp çalışmak istediğim zaman asio4all izin vermiyor. arkadan müzik sesini alamıyorum. önceliği guitar rig programına veriyor.

araştırarak ses kartı alıp sorunun üstesinden geleceğimi düşündüm. lakin nasıl ses kart alayım? amacım prof. iş yapmak değil. oyun müziklerini çalmakla uğraşıyorum. arada bir de kendimce heves için kayıt yaparım falan :) pahalı olmaması ve bahsettiğim şekilde kullanacağım için önemli.

ikinci el olarak şunu buldum, creative xi-fi xtreme music. 70 tl. bana yeter mi?

anakartımın onboard ses özelliklerinde şunlar yazıyor:
Realtek® ALC887 8-Channel High Definition Audio CODEC
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
Audio Feature :
- ASUS Noise Filter
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel
(9) 

dertleşmek istiyorum

eternal_soul #681390 
dertleşmek istiyorum, daha başka nasıl anlatabilirim bilemiyorum. kafam o kadar dağınık ki ne yapacağımı bilemiyorum. yaşam enerjim yok. sanki ölümü bekleyen bir insan gibiyim. 7 ay önce biten ilişki halen rüyalarıma giriyor. unutmak istiyorum, ama yapamıyorum. yaş 24/erkek.

kendimi alkole verdim bir süre çözüm olmadığını anladım. sigara kullanmıyorum, ama sigaraya başlamayı düşünüyorum belki bir şeyleri unutturur belki diye.

işin en kötüsü asosyal oldum. 1.5 ay evvel işi bıraktım, yapamıyordum kafam yerinde değildi. bana söylenen bazı şeyleri, emirleri kaldıramadım ayrıldım.
artık evden dışarıya çıkamıyorum. ailesel sebeplerden dolayı evde yalnızım. kafayı yemek üzereyim. daha kötüsü de kendimi yemeğe sardırdım. bütün gün abur cubur yiyorum, şu anda yemeğe devam ediyorum. durduramıyorum kendimi.

erkek ya da bayan fark etmez dertleşmek istiyorum. dertleşebileceğim tek bir insan bile kalmadı çevremde. hayatımda hiç bu kadar darda olmamıştım.
(3) 

guitar rig programı açıkken arkadan müzik dinleyemiyorum

eternal_soul #681352 
gitarı bilgisayara bağladığımda guitar rig ve asio4all programlarını kullanıyorum. lakin guitar rig ve asio4all açıkken arkadan müzik çalıştıramıyorum. mesela müzik eşliğinde çalmak istiyorum, ama olmuyor. müzik açıkken asio4all şu hatayı veriyor: ms gs wavetable synth enabled?

ne yapmam gerek? daha önce bu sorunla karşılaşan oldu mu?
(5) 

ardışık sayılar konulu garip bir matematik sorusu

eternal_soul #671901 
Ardışık 3x-1 tane tamsayının toplamı 37-x olduğuna göre x aşağıdakilerden hangisi olabilir ?

değer vererek çözülüyor, ama denklemli çözümü nasıl olacak?
(1) 

siberia 12. bölüm

eternal_soul #670191 
12. bölüm çıkmayacak mı?

- spoiler -

11. bölümün sonunda Carolina'nın tanımış olduğu adam: "burada olmamanız gerekiyordu" dedi.

- spoiler -

ne şimdi bu? böyle mi final yaptılar? yoksa 12. bölüm çıkacak mı?

fikri, bilgisi olan ?
(3) 

vatan'dan kablosuz klavye+fare önerisi

eternal_soul #668439 
%30 indirim varmış. kablosuz klavye + fare alacağım, ayrı ayrı veya set şeklinde.
set olarak şöyle bir şey buldum; www.vatanbilgisayar.com

altında fare ile ilgili yazılan bir yorum çelişkide bıraktı.

ayrı ayrı almaya kalkarsam hangilerini önerirsiniz?
(1) 

inna - tu si eu ritminde şarkılar arıyorum

eternal_soul #663747 
(1) 

Dosyayı vermeyen sürücü kursunu şikayet etmek/dava açmak

eternal_soul #658979 
Kursun adı, Bursa İdem Sürücü kursu diye geçiyor. 2 ay önce direksiyon sınavına girdim, rahatlıkla geçtim. Sınav cumartesi idi, pazartesi günü için hocalar gel çay iç, muhabbet ederiz dediler. Pazartesi oldu, gittim gırgır şamata muhabbet ettik. Dosyamı 2 hafta sonra alabileceğimi söylediler. 2 hafta geçti, arıyorum telefonu açan yok, gittim kapıyı açan yok. Öğrendim ki kurs devrediliyormuş. Kurstan bu durumu bana haber vermediler. (Tek mağdur ben değilim, ama mağdur olan kimseyi tanımıyorum, ulaşamıyorum)

Bursa'nın İnegöl ilçesinde esas şubesi varmış, onların numarasını aldım konuştum. Biz ilgileneceğiz dediler. (1.5 ay önce) Onlarda 2 hafta içinde meb'e göndereceğiz sizi arayacağız dediler. Birer hafta arayla sürekli aradım, ne yaptınız gönderdiniz mi diye. Sürekli atlatmaya çalıştılar, öyle de yaptılar. Artık bıktım aramadım, bekledim.

3 hafta önce aradım, kursa gittiğim şubeye geleceklerini söylediler, gününü de söylediler. Gittim, dosyamı hala göndermemişler. Söylendim, halledeğiz dediler. Bağlı bulunduğu ilçedeki meb'e gittim, durumu anlattım. Dosyanıza bakalım dediler, dosyayı bulamadılar ki içeri biri geldi. Kurs başka bir binaya geçtiği için, ruhsat almamış, ruhsatsız iş yapmışlar. Kapalı kalmaları gerekiyor, bugün yarın izinleri verilecek dediler. Yine kurstan bana haber vermediler.

Az önce aradım, artık biz ilgilenmiyoruz dediler. Kurs 1 hafta içinde devredilecek, devralanlar ilgilenecek sizinle dediler. Söylendim neden yalan attınız, neden bu kadar düzenbazlık yaptınız diye. Kız masum masum dinledi, üzüldüm, ama dayanamadım patladım. Müdürünüz arasın dedim, o burada yok dedi. Yine bağırdım, numaramı zorla verdim, arayacak dedi (arayan olmadı).

Ne yapabilirim? Meb'e şikayet etsem faydası olur mu? Ya da tazminat davası açabilir miyim? en azından kursun parasını alayım.

mobil görünümden çık