(4) 

ehliyet belgesi için trafik harcı ve ehliyet kart ücreti

lynyrd skynyrd #516937 
ne kadar acaba? ehliyeti uzun zaman önce almaya hak kazandım; fakat şimdi ilk kez başvuruda bulunacağım. ayrıca bu ücretleri hangi bankalara yatırıyoruz. son olarak şoförler cemiyetinden istenen belgeler var. onu nasıl temin edebilirim? sevgiler.
(2) 

pegasus bagaj siniri

lynyrd skynyrd #482015 
selamlar. bilindigi uzere pegasus, yolcularina 20 kg"lik bagaj hakki vermektedir. pazartesi gunu almanya"dan istanbulà donucem ve bagaj agirligim 20 kg`yi gececektir. acaba havaalaninda kg basi ne kadar ucret aliyorlar ve euro olarak mi temin ediyorlar. bunun disinda ek bagaj mi satin alsam? yardimci olursaniz cok sevinirim. sevgiler.
(4) 

yurtdışı çıkış harç pulu

lynyrd skynyrd #465635 
sabiha gökçen havalanında nerden ve nasıl temin edebilirim bunu? ayrıca check-in ve pasaport işleminden önce mi almam gerekiyor? bir de pasaporta mı yapıştırılıyor? son olarak fiyatı ne kadar?
(3) 

ekteki kargo bugün içinde elime ulaşır mı? çok önemli

lynyrd skynyrd #461486 
selamlar. resimdeki kargonun yarından önce, yani bugün elime ulaşması lazım. yandaki resime göre sabah ''saat 9'da dağıtıcıya verilerek dağıtıma çıkarıldı'' yazıyor. sizce gün içinde elime ulaşır mı? sevgiler.
(4) 

Gelmeyen davetiye ve vize randevusu

lynyrd skynyrd #461180 
Selamlar. Bu cuma gunü Almanya konsolosluğunda randevum var; fakat gönderilen davetiye henüz elime ulaşmadı. Cuma gunüne kadar gelmezse o randevuya davetiye mektubu olmadan gitmeli miyim yoksa randevu tarihini daha ileri bir tarihe alma imkanım var mı? Bu konuda bir bilginiz var mı acaba ? Sevgiler.
(2) 

schengen vizesi başvuru formu

lynyrd skynyrd #460440 
ilk kez başvuruda bulunacağım için formda kafama takılan bazı sorular var. yardımcı olursanız çok sevinirim. sevgiler.

10. maddede: ''yasal velinin adı soyadı deniyor''(babamın adını mı veya annemin adını mı yazmalıyım. yoksa her ikisini mi)

22.maddede ''gidilecek ülke veya ülkeler'' sorusu var( öncelikle vize başvurusunu almanya konsolosluğuna yaptım. yani ilk olarak almanya'ya gideceğim. oradan da fransa'ya geçmeyi düşünüyorum. kesin değil ama. şimdi o kısma almanya dışında fransa yazsam bir sorun olur mu? ekstra bir şey istenir mi benden)

24. maddede ''talep edilen giriş sayısı'' deniyor. tek giriş, iki giriş, çoklu giriş seçenekleri mevcut. acaba çoklu girişi işaretlesem yüz verince astar istemiş gibi olur muyum? vermemezlik ederler mi yoksa efendi gibi tek girişi mi seçmeliyim?

25.maddede ''öngörülen gezi veya transit süreniz ve gün sayısını belirtiniz'' yazıyor. burası da kafama takıldı zira 29. ve 30. maddelerde schengen alanına öngörülen giriş ve çıkış tarihleri soruluyor. yani 25, 29 ve 30. maddelere uçak rezervasyonundaki giriş çıkış tarihlerini mi yazmalıyım?

32. maddede ''davetiye gönderen şirket veya kurumun adresi'' yazıyor. davetiye bir aile tarafından gönderildei. dolayısıyla oranın ev adresini mi yazayım, yoksa boş mu bırakayım

33. maddede ''geziniz boyunca seyahat ve ve genel masraflarınızkim tarafından karşılanacak'' sorusu var. şimdi burada geçim kaynağı olarak kendimi mi göstereyim yoksa beni davet eden kişileri mi göstereyim. hem kendimi ve hem davet eden kişileri gösterebilir miyim?

34. maddede: ''ab, aet ve isviçre konf. vatandaşı olan akrabaya ait şahsi bilgiler'' kısmı var. burada ad, soyad, doğum tarihi, uyruğu ve pasaport veya kimlik belgesi gibi alanlar var. bu alanlar gönderilen davetiyede mevcut mu? eğer mevcut değilse bu bilgileri edinemem için karşı tarafla direk iletişime mi geçmem gerekiyor.

tecrübelerinizi paylaşırsanız çok müteşekkir olurum. sevgiler.
(2) 

uçak rezervasyonu

lynyrd skynyrd #459875 
vize başvurusu için istenilen uçak rezervasyonunu, mail adresinden indirilmiş bir şekilde ibraz edeceğim. bu, bir sorun oluşturmaz değil mi? zira rezervasyonu olduğu gibi printer'dan çıkarttım. kağıdın en üst sayfasında g-mail filan yazıyor. pdf formatında mı isteniyor acaba?
(2) 

schengen vizesi

lynyrd skynyrd #459295 
arkadaşlar selamlar. şimdi başvuruda bulunanlardan ev, arsa, tapu belgeleri gibi maddi ve mali durumu gösteren belgeler isteniyor ya. şimdi sözgelimi ben randevuya giderken arsa tapusunun aslını götürsem orada geri iade ediliyor mu? nasıl oluyor bu işler, kafama takıldı.
(1) 

Ortaköy'de aksam yemeği

lynyrd skynyrd #458072 
Ortaköy'de aksam yemek yiyebilecegimiz hoş; aynı zamanda fazla pahalı olmayan mekanlar biliyor musunuz acaba? Sevgiler.
(3) 

Schengen vizesi başvuru formu

lynyrd skynyrd #458070 
Bu formu eksiksiz bir sekilde nasıl doldurabilirim. Forma yazıları büyük harfle mi; yoksa küçük harfle mı yazmalıyım? Hangi renkte ve nasil bir kalem kullanmaliyim? Tecrubelerinizi paylaşırsanız cok sevinirim. İyi günler.
(2) 

Schengen vizesi icin seyahat ve saglık sigortası

lynyrd skynyrd #457515 
Selamlar. İstanbul'da schengen vizesi icin seyahat ve saglık sigortasını nerelerden ve nasıl yaptirabilrim? Cok pahalı mıdır acaba?
(5) 

almanya'dan gelen davetiye

lynyrd skynyrd #457472 
17 ağustos tarihinde vize randevusu olan birisi için almanya'dan gönderilen davetiye 1 hafta gibi bir sürede gelebilir mi?
(2) 

iks'den vize randevusu alamıyorum

lynyrd skynyrd #457459 
selamlar. bu kurumu, dün saat 15:30'dan beri aralıksız arıyorum; fakat şu ana kadar herhangi bir operatöre bağlanmış değilim. sürekli tüm operatörlerin dolu olduğu söyleniyor. bir sorun mu var; yoksa ben mi bir hata yapıyorum. bankaya parayı yatırıp pin kodunualdım ve hiçbir operatöre bağlanamıyorum. nasıl bir saçmalık bu?
(2) 

İstanbul'da nerede tavla oynanabilir

lynyrd skynyrd #455158 
Söyle güzel bir deniz manzarasının olacağı aynı zamanda tavla oynayabileceğimiz mekan biliyor musunuz? Sevgiler.
(1) 

Beyzbol sopası

lynyrd skynyrd #454115 
Arkadaslar, İstanbul'da beysbol sopası alabileceğim uygun yerler var mi acaba?
(1) 

D-Smart ücretleri hakkında

lynyrd skynyrd #449144 
İyi günler. Ailecek d-Smart almaya karar verdik. Şimdi bunların bir sürü paketleri vs var;
Ama biz standart uydu alıcısı ile maxi paket almaya karar verdik ve görünen fiyatı peşin 499; abonelik ise 24 ay taahhutlu 25 tl. Şimdi bu paketten alsak bunun dısında herhangi bir ücret ödememiz gerekiyor mu? Bir de Liste fiyatı gibi ücretler de gördüm. Onlar ne ise yarıyor acaba?
(2) 

aşk-ı memnu

lynyrd skynyrd #448484 
bugün kanal d'de yayınlanan bölüm, dizinin kaçıncı bölümü acaba?
(4) 

Almanya schengen vizesi

lynyrd skynyrd #448276 
Arkadaslar selamlar. Bir uni. ogrencisi olarak turistik schengen vizesi icin başvuru yapacagım. Bilindiği üzere ogrenci belgesi istenilen evraklar arasında. Lakin ben de 2011-2012 dönemine ait bir ogrenci belgesi var. Bu belge kabul görülür mü yoksa yeni bir ogrenci belgesi mı almam gerekiyor? Bir başka sorum ise schengen vizesi başvuru formunu internette indirip doldursam olur mu yoksa bizzat Almanya konsolosluğuna gidip ordan mı temin etmem gerekiyor? Son olarak seyahate iliskin uçuş rezervasyonunu nerden ve nasıl yapabirim? İlk kez schengen başvurusu yapacagım icin kafamda birçok soru mevcut. O yüzden tecrubelerinizi anneanneye anlatır gibi anlatırsanız mütesekkir olurum. İyi geceler.
(2) 

facebook mesaj sistemi sorunu

lynyrd skynyrd #447218 
google chrome'dan girdiğim facebook'ta mesaj butonu kırmızı olup 1 mesajınız var demesine rağmen butona tıkladığımda eski mesajlarımı gösteriyor.sorun şu ki, geçenlerde bir kişiye de mesaj göndermiştim. acaba aynı problemi yaşayan var mı?
(7) 

lahmacun

lynyrd skynyrd #445174 
selamlar. dün akşamdan kalma ve buzdolabında bekletilmiş iki adet lahmacun var. acaba şimdi çıkarıp yiyebilir miyim? veya bozulmuş mudur?
(2) 

Almanya schengen vizesi

lynyrd skynyrd #444075 
Selamlar. Arkadaslar ilk defa turistik schengen vizesi başvurusu yapacagım; lakin kafamda bir sürü soru işareti mevcut. Öncelikle yarın pasaport randevum var. Yani henüz bir pasaportum yok hali hazırda. Sorun su ki, ben pasaportun çıkmasını beklemeden schengen vizesi icin gerekli evrakları toplamaya başlamalı miyim? Aslına bakarsanız n'apacagimi bilmiyorum. Çünkü randevu aldıktan sonra mı evrakları toplayayim; yoksa ilk önce evrakları toplayıp ondan sonra mı randevu almalıyım? Bu konudaki tecrubeleriniz anneanneye anlatır gibi anlatır mısınız acaba?
(9) 

pasaport başvurusu

lynyrd skynyrd #443615 
iyi günler. salı gününe randevu aldım ve istenilen belgelerin az olmasına güvenerek işlemlere yarın başlayacağım. bankaya gidip cüzdan ve harç bedeli yatırarak bir de fotoğrafçıda biyometrik fotoğraf çektireceğim. sorun şu ki, umuma mahsus pasaportlar için bunlar dışında herhangi bir şey istenecek mi bende? ilk kez başvuracağım için bana oldukça kolay geldi. tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. iyi akşamlar.
(4) 

Küba purosu

lynyrd skynyrd #443081 
Arkadaslar, bu puroların son kullanma tarihi var mı acaba? Elimde 2006'da üretilmiş Küba purosu var; lakin icmek icin cok keyifli bir anımı kolluyorum. Aslına bakarsanız hiç keyfim yok. Keyfimin yerine gelecegini de sanmıyorum.
(3) 

pasaport başvurusu ile ilgili

lynyrd skynyrd #442681 
pasaport cüzdan bedeli ve harç bedelini anlaşmalı bankalara yatırsak maliye vezneleri ile işimiz kalmaz dimi?
(1) 

Seyahat sağlık sigortası

lynyrd skynyrd #441112 
Bir universite ogrencisi olarak vize başvurusu icin seyahat saglık sigortasını nereden ve ne kadara alabilirim? İyi geceler.
(1) 

beşiktaş'tan parkorman'a minibüsle gidilir

lynyrd skynyrd #435088 
peki ya otobüsle... evet, beşiktaş'tan minibüs dışında parkorman'a giden otobüsler var mı?
(4) 

zara ürün değiştirme

lynyrd skynyrd #430971 
selamlar. çarşamba günü zara'dan bir t-shirt almıştım; fakat şimdi giyerken düşündüm ki, t-shirt bana biraz büyük geldi. oysaki, satın almadan önce orda da denemiştim. sorun şu ki, ben bu ürünü değiştirmek istiyorum; fakat üzerindeki fiyat vs. etiketini çıkarmıştım; ama fişi duruyor. gitsem değiştirirler mi acaba? sevgiler.
(1) 

Üsküdar-besiktas-Ortaköy

lynyrd skynyrd #429996 
Selamlar. Saat 12 gibi Beşiktaş'ta olmam gerekiyor. Acaba Üsküdar'dan kalkan besiktas motorları, saat kaça kadar sefer duzenlemektedir. Ordan da ortakoy'e gitmem gerekiyor. Taksiye binsem ne kadar tutar ortalama? Teşekkürler.
(4) 

sırt soyulması

lynyrd skynyrd #428366 
iyi geceler. bir kız arkadaşımın sırtı soyulmuş fazla güneşlenmekten. sorun şu ki, çarşamba günü mezuniyet balosu var ve baloda sırtı açık bir elbise giyecek. dediğine göre sırtı oldukça kötü görünüyormuş. bu konuda ne yapabilir acaba? yardım ve önerilerinize ihtiyacımız var? sevgiler.
(2) 

tıraş makinesi

lynyrd skynyrd #427775 
az önce tıraş olurken, eski makinem, tıraş sırasında bozuldu ve çalışmamaya başladı. şu an yüzümün bir kısmı sakalsız ve diğer kısımları sakallı. daha önce hiç jiletle tıraş olmadığım için jilete vurmak istemiyorum. yarın da dışarıda olacağım ve dışarıya bu halde çıkmak istemiyorum. bunun için yeni bir tıraş makinesi almam gerekiyor. iyi markaların bildiğiniz nitelikli ve işe yarar tıraş makineleri var mı? bu konuda önerilerinize ihtiyacım var.
(1) 

bağlarbaşı kültür merkezi

lynyrd skynyrd #422773 
selamlar. ümraniye'den bağlarbaşı kültür merkezi'ne nasıl gidebilirim?
(1) 

Yol tarifi

lynyrd skynyrd #409593 
Selamlar. Beşiktaş'tan, Boğaziçi Güney kampüsüne nasıl gidebilirim? İyi geceler.
(3) 

''cenge giderken''

lynyrd skynyrd #404119 
milli edebiyat döneminin değerli sanatçılarından olan mehmet emin yurdakul, ''cenge giderken'' isimli eserini kaç yılında kaleme almıştır? oldukça spesifik bir soru; ama sorunun cevabını öğrenmem gerekiyor? sevgiler.
(3) 

slayt hazırlamak için herhangi bir program

lynyrd skynyrd #402713 
bir proje ödevim için slayt hazırlamam gerekiyor. micrisoft'un office proframını - deneme sürümünü - indridim; lakin program, kurulum sırasında hata veriyor. eğer varsa alternatif office programları önerebilir misiniz?

bu arada alternatif programlarla hazırladığım slaytı, microsoft office programında açabilir miyim? zira sunumu yaparken hocanın pc'sindeki microsoft office programını kullanacağım.
(4) 

Acil yol tarifi

lynyrd skynyrd #400841 
İyi akşamlar. Su anda besiktas'tayim ve acil olarak 50. Yıl Tahran lisesinin oraya gitmem gerekiyor. Taksim bostanci dolmuşlarına binsem, bu lisenin orada veya buraya yakın bir yerden gecer mı? Otobüse de binebilirim.
(2) 

ayasofya camii

lynyrd skynyrd #399941 
yarın 23 nisan . acaba ayasofya camii, ziyaretçilere açık olur mu?
(12) 

doğum gününü yalnız geçirmek

lynyrd skynyrd #396963 
doğum gününü yalnız geçirmek isteyen bir kişiye ne gibi tavsiyeleriniz olur?
(1) 

Legal Notice to iPhone 4 Owners

lynyrd skynyrd #391559 
Gecen şubat ayında ABD'den bir İPhone 4 getirtmistim. Az önce "Legal Notice to iPhone 4 Owners" adı altında bir mail geldi. Mail'den anladığım kadarıyla Ağustos ayına kadar 15$'lik bir ödeme yapmam gerekiyormuş; lakin hiçbir şey anlamadım. Bu uyarı neyin nesidir?
(6) 

converse ayakkabı

lynyrd skynyrd #389481 
çok kirlenmiş olan bir çift converse ayakkabım var. bunları çamaşır makinesine atıp yıkasam makul mudur?
(1) 

hürriyet towers'a yol tarifi

lynyrd skynyrd #381053 
selamlar. yarın güneşli'deki hürriyet towers'a gitmem gerekiyor. metrobüsle yenibosna durağında indikten sonra neye binmeliyim? mecidiyeköy'den metrobüse bineceğim ve hürriyet towers'a ulaşmam ne kadar sürer? bir buluşmaya gideceğim ve geç kalmak istemiyorum. sevgiler.
(2) 

u.s. polo assn

lynyrd skynyrd #359072 
selamlar. elimde, bu markanın 27.12.2011 tarihinde ''hediye''olarak alınmış bir ürünü bulunmaktadır; lakin bazı nedenlerden ötürü ürünü değiştiremedim ve marka, müşterilerine ürün değişim süresi için ne kadarlık bir süre tanıyor? yani bugün yarın gitsem ürünü ücretsiz olarak değiştirirler mi?

etiket sökülmemiş olup ürün fişi bulunmaktadır. teşekkürler.
(4) 

''insan her şeyin ölçüsüdür.''

lynyrd skynyrd #358212 
bu sözü değerlendirdiğinizde nasıl bir sonuç ortaya koyarsınız? teşekkürler.
(3) 

''insan her şeyin ölçüsüsüdür.''

lynyrd skynyrd #357876 
bu sözü, yunan ve roma sanatı için temel aldığınızda nasıl bir değerlendirme yapabilirsiniz? her iki sanatta da insan, ne bakımdan ölçü olarak alınmıştır?
(5) 

bilek burkulması

lynyrd skynyrd #357606 
arkadaşlar az önce oynadığım halı saha maçında ayak bileğim burkuldu ve eve geldikten sonra bi baktım şişmiş. hafif bir ağrı da var. bu saatte napsam iyi gelir. doktora gitmelik bir durum olur mu bilek burkulmalarında?
(3) 

iyi derecede ingilizce bilenler

lynyrd skynyrd #353844 
sizlerden bir ricam olacak. yarın bir final sınavım var ve alttaki metnin çevirisi gerekiyor. zira ''19. yy başkenti paris'' ile ilgili kaynaklara ihtiyacım var. bulabildiğim tek şey bu. lütfen yardımcı olunuz. yarınki sınav için bu konuyu çalışmalıyım. teşekkürler şimdiden.

''Under Napoleon's rule, Paris became the capital of an empire and a great military power. He crowned himself Emperor in a ceremony held in Notre-Dame on 18 May 1804. Like his royal predecessors, he saw Paris as a "new Rome" and set about building public monuments befitting the capital of an empire. Some of these were conscious copies of great Roman buildings, such as the Église de la Madeleine .

Napoleon's military campaigns against the British , Austrians and Russians initially met with great success but hubris, overconfidence and poor planning caused the annihilation of his army in 1813 in the depths of a Russian winter. Russian and Austrian armies invaded France in 1814 and on 31 March 1814, Paris fell to the Coalition.
19th century revolutions



Napoleon's brief return from exile in 1815 saw him pass through Paris, en route to destiny at Waterloo on 18 June. His replacements, the restored Bourbon monarchs Louis XVIII (1814, 1815–1824) and Charles X (1824–1830), managed between them to provoke yet another revolution in Paris, confirming the saying that the Bourbons could "learn nothing and forget everything."
The powers of the monarchy were in theory confined by a Charter of Liberties but in practice both Louis and Charles ran an authoritarian regime reliant on Church support. On 25 July 1830 Charles issued the repressive Ordinances of St-Cloud, abolishing the freedom of the press, dissolving the Chamber of Deputies and restricting voting rights to the landed gentry only. A general uprising in Paris followed with three days of fighting between loyalists and rebels, including whole regiments of the Paris garrison. The king was forced to abdicate, being replaced by the more acceptable Louis-Philippe .

The arrival in Paris of the Industrial Revolution prompted the city's breakneck growth, with migrant workers arriving from the countryside on newly-constructed railway lines. By now its population was over 900,000 people, making it the second largest city in Europe after London , the third largest city in the world and far surpassing any other city in France (the next largest, Lyon and Marseille , had only about 115,000 each). The city's status was reflected in the construction of grandiose new monuments, such as the Arc de Triomphe and the Eglise du Dome in which Napoleon's body was interred. Much of the population, however, lived in appalling conditions in diseased slums; a cholera outbreak in 1831 killed over 19,000 people.''
(3) 

fotoğrafçılık sanatı

lynyrd skynyrd #351347 
fotoğrafçılık ile ilgili bir proje ödevi yapmam gerekiyor; lakin henüz bir konu belirlemiş değilim. istanbul'da yaşıyorum ve fotoğrafımın kadrajını, aynı zamanda ana temasını oluşturabilecek konular neler olabilir? sizin bu konuda vizyonunuza ihtiyacım var. nasıl bir konu belirleyebilirim? sevgiler.
(4) 

facebook

lynyrd skynyrd #351215 
facebook'ta kimler tarafından bloklandığımızı öğrenme imkanımız var mı? iyi geceler.
(3) 

fotoğrafçılık ödevi

lynyrd skynyrd #351030 
selamlar. fotoğrafçılık ödevim ile ilgili bir konu belirlemem lazım. sizlerin bu konuda değişik fikirlerinize ihtiyacım var. istanbul'da yaşıyorum ve belirlediğim bu konudan 150 adet fotoğraf çekip teslim etmem gerekiyor. istanbul'da, bu şehir ve şehirdeki tarihi alanlar dışında fotoğrafın ana temasını oluşturabilecek başka unsurlar nelerdir? öte yandan belirlediğiniz konuları nasıl bir perspektifle çekmeliyim? sevgiler.
(3) 

beyoğlu ve istiklal caddesi

lynyrd skynyrd #342437 
selamlar. bu iki yerde bulunan tarihi yapıları (binalar vs) anlatan kitap veya kitaplar arıyorum. bir programda da görmüştüm bu yerlerdeki yapılar üzerine yazılan kitaplar olduğunu. lakin hatırlayamıyorum. iyisinden şöyle birkaç kitap önerisi yazarsanız sevinirim. sevgiler.
(8) 

fotoğrafçılık sanatından anlayan kişiler

lynyrd skynyrd #339155 
fotoğrafçılık ödevimle ilgili bir sorum var: ödevin konusu ''saat''. bu konuda slr bir makine ile 50 adet fotoğraf çekip hocaya sunmam gerekiyor; lakin sizin vizyonunuza ihtiyacım var. şöyle ki, 50 adet fotoğrafı saat öğesi ile nasıl sınırsız bir duruma getirebilirim? istanbul'da saat fotoğrafı çekebileceğim antika ve tarihi yerler(dolmabahçe saat kulesi gibi) önerebilir misiniz? son olarak saati çekerken bu unsuru ön planda tutacak nasıl bir kadraj oluşturmalıyım? kısacası fikirlerinizi bekliyorum. sevgiler.

mobil görünümden çık