(2) 

Adres tarifi

lynyrd skynyrd #831444 
selamlar. yarın üsküdar'dan veya ümraniye'den, dudullu organize sanayi bölgesi, 1. cadde'ye nasıl gidebilirim? sevgiler.
(2) 

Photoshop'ta resmin ölçülerini ayarlama

lynyrd skynyrd #825997 
İyi günler. Photoshop'ta 20ye 20 cm bir resmi, bir mock-up'a yerleştirmek istediğimde o resmin ölçüleri değişiyor. Örneğin bir tabloyu, sergi alanına yerleştirmek istiyorum; lakin tabloyu o alana taşıdığımda 20 ye 20 olan ölçüler değişiyor. Bu yüzden tablonun sergi alanında gerçek boyutunu göremiyorum. Bununla ilgili bir bilginiz var mı? Sevgiler.
(1) 

askerlik tecil

lynyrd skynyrd #821185 
selamlar. üniversiteden yarıyıl döneminde mezun oldum. 4 yıl süreli eğitimim, yarım dönem uzadı. sorun şu ki, mezun birisi olarak askerliğimi tecil ettirmek istiyorum; lakin henüz diplomayı almış değilim. geçici mezuniyet belgem var. bununla tecil ettirebilir miyim? son olarak tecil işlemi için hangi yolları izlemeliyim? askerlik şubesinde komutanından o'sundan bu'sundan herkesin iyi niyetli olduğunu, söyleyemem. tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
(3) 

tablo satın alma

lynyrd skynyrd #818322 
iyi geceler. ressamların replika eserlerini, tablolarını satın alabileceğim mekanlar veya güvenilir internet siteleri var mıdır?

not: istanbul'da yaşıyorum.
(3) 

SGK Gelir Testi

lynyrd skynyrd #817984 
İyi günler. genel sağlık sigortasından yararlanmam için gelir testinde bulunmam gerekiyor. 25 yaşında ve üniversite mezunu biri olarak bu durumdan yararlanmam için neler yapmam gerekiyor? hangi kuruma gidip gelir testi yaptırabilirim? ekonomik durumumu ibraz etmezsem para cezası geliyormuş sanırım. kısacası ne yapmam gerekiyor? teşekkürler.
(3) 

Local hostta kurulan siteyi yayınlama

lynyrd skynyrd #812041 
İyi bayramlar herkese. Local host'ta kurdugumuz wordpress tabanlı bir siteyi nasıl yayınlayabilirim? Bunun için ucret odeyip alan adi mi almam gerekiyor?
(7) 

türk lirası ve yol tarifi ile ilgili iki soru

lynyrd skynyrd #778303 
iyi geceler arkadaşlar.


ilk sorum: piyasadaki ürünler, neden 4.99 tl, - 29.99 tl gibi küsüratlı etiket fiyatına sahip olurlar?

p.s. dondurma almak istedim ve bakkala dondurmanın fiyatını sordum. o da bana,''5 tl. üzerinde yazıyor ya'' dedi. ben de baktım ve dondurmanın 4.99 tl olduğunu söyledim. bunun üzerine kendisi bana, ''kafan mı dumanlı senin. piyasada 1 kuruş mu var. 5 tl o'' dedi. bu yüzden size de sormak istedim. güya esnaf olacak. sirkülasyondan haberi yok adamın.

ikinci sorum: anadolu yakasından, maslak - ahi evren caddesinde yer alan doğuş yayın grubuna nasıl giderim? metroyla gidebilir miyim?
(1) 

kredi kartı limitim arttırılmış

lynyrd skynyrd #777457 
iyi günler.

bugün bankadan gönderilen mesajda 15 gün içinde kart limitimin arttırılacağı belirtilmiş. ben limitimin güncellenmesini istemiyorum. bunu engellemenin bir yolu var mı?
(1) 

photoshop cs 6 gölge yapmak

lynyrd skynyrd #758519 
arkadaşlar resimdeki mavi alanda olduğu gibi nasıl 3 boyutlu bir gölge yapabilirim? link varsa link de yazabilirsiniz?
(2) 

macbook pro 13 inç için kapak veya kılıf önerileri

lynyrd skynyrd #756536 
iyi pazarlar, arkadaşlar. macbook pro'nuz için kullandığınız veya önermek istediğiniz kılıflar nelerdir? speck smartshell gibi kapaklar sert plastik malzemeden oluştuğu için cihazı çizer mi acaba? bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. sevgiler.
(4) 

stajyer için özgeçmiş, cv

lynyrd skynyrd #748695 
iyi geceler, arkadaşlar. bir yere stajyer olarak çalışmak için başvuruda bulunacağım. stajyer konumunda olduğumdan ötürü haliyle özgeçmişimde daha önceki iş deneyimlerim yer almayacak. bunun yerine neler yazabilirim. kısacası bir stajyer olarak nasıl bir cv hazırlayabilirim? sevgiler.
(1) 

web tasarımcı ve yazılımcı arkadaşlar

lynyrd skynyrd #746399 
örneğin aşağıdaki link'te yer alan bir iletişim formundaki mesaj kutusunu yerinden oynatmadan durağan bir hale getirmek mümkün mü acaba? sevgiler.

www.ford.com.tr
(1) 

ücretsiz web sitesi şablonları

lynyrd skynyrd #742725 
arıyorum. photoshop formatında indirip düzenleyebileceğim, tasarım odaklı, bildiğiniz siteler var mı bu konuda? iyi geceler.
(1) 

adobe illustrator

lynyrd skynyrd #740170 
iyi geceler.

resimde olduğu gibi illustrator'da yaptığımız logoya nasıl ölçü veriyorduk?
(2) 

Ttnet ve telekom faturalarının birleştirilmesi

lynyrd skynyrd #736874 
Iyi günler. Bugun anneml Turkcell superonline'dan aramislar ve bundan sonra ttnet ile Telekom faturalarının birlesitirelecegi ve tek faturadan ödeme yapılacağı bununla birlikte faturaların superonline'a ödeneceği söylenmiş. Su an ttnet'in müşteri hizmetlerini arayamiyorum. Peki bu durumun aslı nedir? Ben konuyu tam olarak idrak edemedim. Bu konuda bir bilginiz var mi?
(1) 

Adobe Dreamweaver font büyüklüğü ayarları

lynyrd skynyrd #732927 
iyi geceler. dreamweaver'da font büyüklüğü ayarlarında karşımıza çıkan ''pc, ''em'', ''ex'' ve ''%'' seçenekleri tam olarak nedir? px, pt, in, cm ve mm'den farkı nedir? şöyle bir şey buldum; fakat konuya hakim olmadığım için anlayamadım: www.w3.org
(5) 

yüzde hesaplamaları

lynyrd skynyrd #716375 
45 puanının %30'u ile 50 puanının %70'i kaçtır? iyi geceler.
(2) 

Istanbul kart

lynyrd skynyrd #713083 
Öğrenci istanbul karta sahi olmama rağmen 31 Aralık 2013'ten itibaren 1,95 ücret uygulamasına geçildi. Iett tarafından gönderilen mail'de randevuların 31 aralik 2013'e kadar yapılacağı belirtilmişti. Sorun su ki, tekrar öğrenci tarifesine geçebilmem icin ne yapmam gerekmektedir?
(4) 

mevcut logoyu flat tasarıma dönüştürme

lynyrd skynyrd #707754 
selamlar. elimde daha önce tasarlanmış bir logo bulunmaktadır. ben, bu logoyu daha modern, sade; kısacası ''flat'' bir tasarıma dönüştürmek istiyorum. bunun için grafik - tasarım konusunda fikrinize ihtiyacım var. nasıl yapabilirim veya mevcut logoyu ''flat'' olacak şekilde baştan mı tasarlamam gerekiyor?
(8) 

tasarladığım logoyla ilgili mini bir anket

lynyrd skynyrd #698003 
iyi geceler. bir proje ödevim için illustrator'da kızgın bir ayı logosu tasarladım. sorun şu ki, bu logoyu ilk olarak kurgusal bir amerikan futbolu takımı için kullanmayı düşünüyordum; fakat bu kararımdan emin olamadım. ''kızgın ayı logosu'' başka neler için kullanılır? ya da sonu ''grizzlies'' olarak bitecek şekilde bir amerikan futbolu takımımı belirlemeli miyim? sizin fikirleriniz nelerdir? kafanızda takım isimleri varsa lütfen söyleyin.
(1) 

kadıköy - kabataş vapur seferleri

lynyrd skynyrd #688475 
selamlar. pazar günleri kadıköy - kabataş vapur seferleri düzenlenmiyor mu acaba? şehir hatlarının internet sitesine baktım; fakat düzenlenmediğine dair bir ibareye rastladım. hiç mi sefer düzenlenmiyor?
(2) 

adobe illustrator ve photoshop

lynyrd skynyrd #685784 
iyi geceler. ben, bu programların illegal versiyonlarını indirdim ve crack'li bir şekilde kullanmaktayım. az önce bu programlara dair bir güncelleştirme uyarısı aldım. sorum şu ki, şayet bu programları güncellersem crack'li bir şekilde kullanmaya devam edebilir miyin yoksa söz konusu programlar, bir daha açılmaz mı?
(2) 

mybilet.com'dan alınan sinema bileti

lynyrd skynyrd #684979 
selamlar. mybilet.com'dam bir adet sinema bileti aldım; fakat printer olmadığı için biletin çıktısını alamadım. bu durumda bileti sinema salonundaki gişelerden mi temin etmem gerekiyor veya başka bir yöntemi var mı?
(1) 

starbucks portakal suyu

lynyrd skynyrd #684963 
iyi hafta sonları herkese. starbucks'ta, portakal suyunun özel bir adı vardı. zumaks mıydı, neydi? hatırlayamadım şimdi? tam olarak neydi adı?
(2) 

Yol tarifi

lynyrd skynyrd #683490 
Iyi günler. Kadikoy sahilden Bağdat caddesine nasıl gidebilirim?
(4) 

sabıka kaydı geçerlilik süresi

lynyrd skynyrd #669110 
iyi akşamlar. bir arkadaşımın yarın emniyette ehliyet randevusu var. kendisi, sabıka kaydını 28.09.2012 tariinde almış yarın ayın 30'u ve o tarhten sadece 2 gün geçmiş. bilindiği üzere geçerlilik süresi 1 yıl. acaba bu durum, sorun yaratır mı; yoksa yeni bir tane mi alması gerekir?
(10) 

dışarıdayken yanınıza oturmayan kadınlar

lynyrd skynyrd #666613 
öncelikle makul bir başlık bulamadım; fakat son birkaç gün içerisinde bir erkek olarak yaşadığım olayları, sizlere iyi niyetimle ibraz etmek isterim.

ilk olarak geçen gün bindiğim bir minibüste yaşadağımı nakletmek istiyorum: minibüste en arka tarafta ve önünde koltukların olmadığı - kapı hizasındaki - yerde oturuyordum. yanımda da yaşlı bir adam vardı. yani 5 kişilik koltukta iki kişiyiz. minibüse bindikten sonra orta yaşlarında olan bir çift bindi. çiftlerden erkek olanı parayı uzatmak için ön tarafa şoföre doğru yöneldi; kadın ise araçta son boş yer olan benim oturduğum tarafa doğru geldi ve oturmadı. ardından yanındaki adam geldi ve benden kenara kaymamı istedi. ben de yanımda oturan yaşlı adamın yanına geçtim ve kadın benim oturduğum yere yani cam kenarına oturdu. böylece sağına kimseyi almamış oldu. yanındaki adam ise solundaydı.

ikinci olayı ise bugün kozyatağı'nda gittiğim bir dişçide yaşadım. ortodonti tedavisi gördüğüm için buraya uzun zamandan beri geliyorum. içeride oturmuş bir şekilde sıramı beklerken çocuklu bir aile geldi. bekleme yerinde diğer koltuklarda hastalar vardı ve sadece benim oturduğum üç kişilik koltuk boştu. ilk olarak gelen aileden olan çocuk, koltuğa oturdu. hemen sonrasında annesi geldi ve çocuğuna, ''oğlum yana kayar mısın?'' dedi. çocuk, oralı olmadı ve kadın benim yanıma oturmak zorunda kaldı. tam o sırada da, beni içeriden çağırdılar ve ben kalktım. bu arada bu hikayedeki kadın türbanlıydı. minibüsteki münasebetsiz kadın ise, başı açık ve bir hayli şişmandı. bunları belirtmemin nedeni, kişilerin onuruna dokunmak istememden olayı değil. merak edersiniz diye belirtmek istedim.

kısacası sizler, buna benzer olaylar yaşadınız mı? ayrıca böyle durumlarda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. karşı tarafı muhatabım olarak almalı mıyım? yoksa bu isteklerini duymazdan mı gelmeliyim? sevgiler.
(2) 

Ceket cebi icin mendil

lynyrd skynyrd #664175 
Selamlar. Hani su ceketlere kombin edilen mendiller var ya! Onların özel bir adı var mı? Ayrıca nerden bulabilirim? Ayrı olarak satılıyor mu? Sevgiler.
(3) 

kredi kartıyla ödeme yaparken şifre sorulmaması

lynyrd skynyrd #660491 
yeni çıkarttığım bir kredi kartında fatura öderken şifre sorulmadı ve direkt çekildi. acaba kredi kartını ilk kez kullandığım için mi şifre sorulmadı? belirlediğim şifre, kredi kartına ilk kullanımda mı yükleniyordu? sonraki ödemelerimde sorulur mu? ilk kez kredi kartı kulandığım için bilgim yok. sevgiler.
(1) 

Garanti genc bonus kredi

lynyrd skynyrd #660277 
İyi geceler arkadaslar. Geçtiğimiz Nisan ayında bonus genc kredi kartı cikartmistim. Fakat bu kredi kartına, anne kızlık soyadını belirtmediğim için şifre alamamıştım ve kartı, kullanıma açmamıştım. Gezi paki olaylari patlak verince de hic acmamaya karar verdim. O gün bu gündür hala kartı kullanıma acmış degilim. Odamın bir köşesinde öylece duruyor.

Simdi de bi bakayım dedim ve kartla birlikte gelen kağıtta "ilk hesap kesim tarihi" ile "son ödeme tarihi" adında bir seyler yazılı. İlk Hesap kesim tarihi "Nisan" ; son ödeme tarihi ise "Mayıs" ayı olarak yazılmış. Acaba gecen bu süre içerisinde borçlanmış olabilir miyim? Daha once kredi kartı kullanmadığım için hiçbir bilgim yok. Gece gece ateş bastı.
(4) 

atık piller

lynyrd skynyrd #657947 
arkadaşlar selamlar. bildiğiniz üzere doğa, atık pilleri oldukça zor izale etmektedir. piller doğada ayrıştığında ise toprağa insan sağlığına zarar verebilecek ağır metaller bırakmaktadır. sizler atık pillerinizi geri dönüşüm için nerelere teslim ediyorsunuz? marketler, eczaneler atık pilleri, geri dönüşüm için alıyorlar mı? bu konuda bilginiz var mı? sevgiler.
(2) 

kablosuz güvenlik ayarları

lynyrd skynyrd #651963 
iyi günler, arkadaşlar. modemin wi-fi güvenlik ayarlarında ''wep'', ''wpa (TKIP)'', ''wpa(AES)'', ''wpa2(AES)'', wpa2(TKIP)'' ve ''wpa/wpa2'' adında şifreleme seçenekleri mevcut. ben daha önce modem kurulumunu yaparken ''wpa/wpa2'' şifreleme türünü seçip güvenlik anahtarı oluşturmuştum; fakat gelin görün ki, wi-fi bağlantım belli aralıklarla kopuyor ve her defasında baştan bağlanmam gerekiyor. sizce sorun, seçtiğim şifreleme türünden kaynaklanıyor olabilir mi? siz hangi şifrelemeyi kullanıyorsunuz.
(5) 

Bilgisayarın ip alamaması

lynyrd skynyrd #649183 
İyi geceler. ttnet kullanıcısıyım ve son bir haftadır internet bağlantısı problemi yasıyorum. Bircok kez müşteri hizmetlerini aradım. Kendileri, " modem kurulumunun bastan yapılması gerektiğini" söylediler. Bunu her defasında yaptım fakat sonuc alamadım. Farklı modemler kullandım, modemleri farkli bilgisayarlara bagladim vs. Her şeyi denedim. Fakat ne zaman modem kurulumu yapsam farklı bir ip adresi çıkıyor. Ttnet'e defalarca arıza kaydı bıraktım. Ama sorun henüz çözülmüş degil. Bu sorunu daha once yaşayanınız oldu mu? Sizin bu konuda fikirleriniz nedir?
(4) 

Ttnet İnternet Bağlantısı Sorunu

lynyrd skynyrd #648670 
Arkadaslar iyi geceler. Neredeyse 1 haftadır internet bağlantısı problemi yaşıyorum. Gecen haftalarda Asus marka bir modem almıştım. İlk günlerde internete baglaniyordum; fakat ne zaman elektrikler gidip güç kesildiğinde ve modem baştan başladığında internet bağlantısı sağlayamıyordum. Ben de bu modemi servise gönderdim ve bunun yerine evde var olan cok eski bir modemi kullanmaya başladım. Aynı sorunu bunda da yasıyordum. Müşteri hizmetlerini aradım. Bana', " ip alınamadığını ve modem kurulumunun bastan yapılması gerektiği söylendi." Ben de aynı şeyi defalarca yapmama rağmen hala sorunu çözebilmiş degilim.

Kısacası bilgisayarın ip alamaması modemden kaynaklanan bir sorun mu? Yoksa aklıma gelmeyen ve benim bilmediğim başka bir problemden mı kaynaklanıyor? Ttnet'i defalarca arıza kaydı bıraktım. Bunun uzerine modem kurulumunun bastan yapılması gerektiği yönünde bilgi iletilmiş. Sizin fikirleriniz nedir acaba?
(3) 

ingilizce cümle

lynyrd skynyrd #620987 
üniversiteden yeni mezun olmuş birisinin kullandığı ''having graduated from university'' cümlesi doğru mudur? değişik kullanımları olabilir. peki ya bu cümle...
(6) 

world war z mi man of steel mi

lynyrd skynyrd #619818 
sinemaya gideceğim; fakat bu iki film arasında kararsız kaldım. sizce hangisine gideyim?
(3) 

mezuniyet töreni

lynyrd skynyrd #617143 
selamlar. önümüzdeki haftalarda üniversitede mezuniyet töreni var; lakin okulum yarım dönem uzadığı için katılmayı düşünmüyorum. ailem okulumun uzadığını bliyor. bense bu durumu yani mezuniyet törenini aileme haber vermeden geçiştirsem yanlış mı yapmış olurum? arkadaşlarım mezun olurken orada olup satih kahkahalar atmak istemiyorum. sizce bu konuda ne yapmalıyım? sevgiler.
(1) 

MacBook Pro şarj sorunsalı

lynyrd skynyrd #612430 
İyi günler arkadaşlar. MacBook pilini iyi bir şekilde korumak icin macbook şarjınızı nasıl kullanıyorsunuz? Örneğin cihazı evinizdeyken kullandığınızda şarja takılı bir şekilde mi yoksa takılı olmadan mı kullaniyorsunuz?Bu konudaki tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşır mısınız?
(2) 

mac os x için office programı

lynyrd skynyrd #611949 
ücretsiz yararlanabileceğim bir office programı var mı? oppen office nasıldır? öneriyor musunuz?
(3) 

apple macbook

lynyrd skynyrd #580426 
suudi arabistan satış fiyatı nedir? iyi geceler.
(1) 

videodaki şarkı

lynyrd skynyrd #577760 
iyi geceler. 1.46'dan itibaren çalan şarkının adını biliyor musunuz?

www.youtube.com
(5) 

burun kenarındaki tüyler

lynyrd skynyrd #566060 
burnun kenarında çıkan tüyleri nasıl alabiliriz. bant benzeri yapışkan bir maddeyi yapıştırıp sonra çeksek nasıl olur? eczanelerde bu minik sorun için var mı böyle bir ürün? sevgiler.
(2) 

Nasonex Aqueous 140 Doz Nazal Sprey

lynyrd skynyrd #565060 
doktorun reçeteye yazdığı bu spreyi temin etmek için eczaneye gittim. eczacı bana ilacı verdi ve aynı zamanda reçetemi de aldı. bense ''reçete, spreyi bir dahaki alışımda gerekmeyecek mi?'' diye sordum ve kendisi bana, ''spreyin kutusunu getir, biz veririz'' dedi. ben de malak gibi reçeteyi adama verdim. sorun şu ki, spreyi aldığım bu eczane evimden bir hayli uzakta ve o günün üzerinden baya bir zaman geçti. şimdi o eczaneye gitsem adam büyük ihtimalle beni hatırlamayacak ve sprey de reçetesiz satılmamaktadır. kısacası bu ilacı nasıl temin edebilirim. tekrar muayene olmak istemiyorum.
(2) 

Sürücü belgesi

lynyrd skynyrd #562019 
Önümüzdeki günlerde sehir dışında olacağım icin İstanbul'dan ayrılmadan once almaya hak kazandığım sürücü belgesi icin randevu alıp başvursam ehliyeti hemen alabilir miyim yoksa "bugun git yarın mı gel" derler?
(6) 

muhabet kuşu

lynyrd skynyrd #557137 
yeni yeni muhabbet kuşu beslemeye başlamış ve tecrübesi olmayan kişilere kuşa neler yapıp yapılmayacağını, kuşun nasıl beslenmesi gerektiğini kısacası tecrübelerinizi paylaşır mısınız? zira o kadar hassas kuşlar ki, her an bir şey mi oldu, diye tedirgin oluyor insan?
(2) 

Sürücü belgesi müracaatı

lynyrd skynyrd #556392 
Arkadaslar, ehliyet icin ilk kez başvurduğumuzda harcı emniyet müdürlüğünde mi yatırıyoruz; yoksa oncesinde bankaya gidip oraya mı yatirmamiz gerekiyor? Şayet bankaya gitmem gerekiyorsa parayi hangi bankalara yatirmamiz icap ediyor? Son olara aldığımız makbuzun bir geçerlilik süresi var mı? Yani henüz emniyet müdürlüğünden randevu almadım. Parayı yatırıp sonra randevu alsam kaç gün icinde basvuruda bulunmam gerekir, sevgiler.
(7) 

Üniversitenin yarım donem uzaması

lynyrd skynyrd #554385 
Ailenizin bu sene biteceğini sandığı okulunuzun yarım donem uzayacak olmasını, onlara nasıl izah ederdiniz? Günlerdir huzursuzum.
(1) 

casio - g-shock

lynyrd skynyrd #547881 
casio'nun g-shock modellerini, istanbul'da hangi saat mağazalarında bulabilirim? internette birçok alışveriş sitesi mevcut; lakin bizzat gidip saatlere yerinde bakmak istiyorum.
(1) 

orijinal zippo

lynyrd skynyrd #536002 
bilindiği üzere -ekteki resim gibi - çok sayıda temaya sahip zippo çakmaklar var. acaba üzerindeki yazılar, şekiller veya resimler uzun bir süre kullanıldıktan sonra siliniyor veya soluklaşıyor mu? daha önce kullandıysanız yardımcı olabilir misiniz?
(4) 

starbucks'taki türk kahvesi

lynyrd skynyrd #516939 
burada paket halinde satılan türk kahvelerinin fiyatı nedir acaba? örneğin 500 gr'lık bir paketteki türk kahvesinin fiyatı?

mobil görünümden çık