(9) 

bir teselli verin...

kumlupara #259972 
panpalar bugün bi densizlik yaptım ve yıllardır uzattığım saçlarıma kıydım. girdim berbere vur makası be ustam dedim. ne o saçlardan eser kaldı ne de eski neşemden. kökü sende deyin, dert etme uzar yine deyin. of ulan of ne yaptım ben.
(2) 

sdü yüksek lisans

kumlupara #257573 
değerli galya halkı,

bu yıl okulum bitiyor inşallah. not ortalamam fena sayılmaz, ales puanım da iyi denilebilecek seviyede. ben de sdü'de yüksek lisans yapayım dedim. lakin yabancı dil sınavına girmişliğim yok. ne yapılır ne edelir de bu durum aşılır. var mıdır bi oluru yoksa gelecek döneme kadar beklenmeli midir?
(1) 

korunan alanlar

kumlupara #253470 
korunan alanların ülkemizdeki tarihsel süreci ile ilgili bir kaç bilgiye ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim.
(1) 

poster

kumlupara #253254 
iyi geceler duyuru insanları,

bir sunum için poster hazırlamam gerekiyor. bir kaç resim ekleyip altına birer paragraf yazı iliştireceğim. fotoşop olmaksızın basitçe bunu hangi programla yapabilirim.
(5) 

faranjit

kumlupara #252203 
hipokrat andı içmiş güzel insanlar,

bir hafta öncesi faranjit oldum doktora gittiğimde bana 3 tabletlik "zitromax" adında antibiyotik ve yanında oral sprey verdi. ilk üç gün antibiyotikleri kullandım spreyimi de aksatmadan sık sık kullandım lakin bende bi değişme olmadı. bir hafta önce ne isem şimdi de aynı haldeyim. spreye devam ediyorum yine bi umut. belli bi süre de boğazlarımın acısını dindiriyor ama iyileşmeye yönelik bi emare görünmüyor. şimdi hastalığın normal seyri bu mudur yoksa; ne yapmalıyım ne edeyim de kurtulayım bu illetin pençesinden. cuma gününe kadar da sınavlardan dolayı doktora gitmem mümkün değil.
(6) 

şişen bademcikler

kumlupara #249821 
merhabalar,
üç dört gün önce arazide terleyip soğuyunca bademciklerim şişti. normalde ertesi güne geçer, sıkıntı olmazdı ama bu sefer tam dört gündür değişen bi şey yok. üstelik o kadar acıyor ki; yutkunamıyorum bile. ne yapayım, ne tavsiye ediyorsunuz geçmesi için?
(4) 

pdf acil çözüm

kumlupara #247470 
sevgili duyuru sakinleri, sayfaları döndürülmesi geren bir pdf dosyası var. normalde döndürüyorum ama işe yaramıyor kapatıp açınca tekrar eski haline geliyor. nasıl ederim de ben bunu kalıcı olarak döndürebilirim.
(2) 

netcad yardım

kumlupara #244683 
selam duyuru ahalisi, elimde bi kaç tane ncz dosyası var. bu haritaları arcgis'te görmek istedim ama beceremedim. mutlaka da açmam lazım. demem o ki; bu haritaları görüntülemenin daha basit yolu yok mudur? illa ki netcad mı gerekir?
(1) 

bağkur, ssk vs...

kumlupara #242805 
sevgili duyuru sakinleri, kız arkadaşımın babası bağkur emeklisidir. kendisi de 18 yaşını doldurmuş, bi müddet sigortalı olarak çalışmış, şu an ise 4 yıllık bir fakültede öğrenci olarak yaşamını sürdürmektedir. bu durumda kız arkadaşım babasının sosyal güvencesinden yararlanabilir mi? eğer ki yararlanamıyorsa herhangi bi sosyal güvencesi var mıdır?
(3) 

firefox sözlük eklentisi

kumlupara #236113 
firefox için şöyle güzel bi sözlük eklentisi arıyorum. sadece ingilizce'den ibaret olmayayıp, almanca vs... içeren. ihtiyaç olduğunda sayfayı falan çeviren türden bişey olsa fena da olmaz hani.
(1) 

bir blackberry sorusu da benden

kumlupara #233246 
şimdi efendim telefonlara pek düşkünlüğüm yoktur. öyle şu özellik, bu özellik olsun pek anlamam. kullandığım telefon bile hala renksiz ekrandır. memnunum da aslında ancak; gel gör ki miyadı doldurmuş durumda. bugün bi arkadaş turkcell'in kontratlı blackberry kampanyasını anlatıyordu. fazla kulak vermediğimden nedir ne değildir tam anlamadım. e zaten aylık 50 lira civarı fatura ödeyen bi adamım. şimdi bu kampanya bana yarar mı? yoksa bunların hepsi birer kandırmacadan ibaret, hiç bulaşmasam mı?
(2) 

nubuk bot temizliği

kumlupara #215763 
botumun üzerine yağ damladı ve damladığı yerde kocaman bir iz bıraktı. ne yaptıysam bi türlü çıkaramadım. pek hoş da görünmüyor. nedir bunun yöntemi? çıkarmak için ne yapayım? yoksa hiç uğraşmayıp umudu keseyim mi?
(8) 

pan- ne demek?

kumlupara #208058 
evet soru yukarıda olduğu gibi. pan ön eki pek çokyerde karşıma çıkıyor. panam, panda, panaroma, panzehir vs... her yerde farklı bişey yazıyor. kimi; yapmak, etmek, kimi birleştirmek, bütün olmak vs... demiş. hatta, mitolojik boyutu bile varmış. benim merak ettiğim, tam olarak hangi anlamda kullanılır.
(15) 

takım ismi

kumlupara #201484 
saygıdeğer kutsal orman ahalisi,

orman mühendisleri olarak bir halısaha takımı kurduk. formalar, ayakkabılar vs.. her şey tam yalnız bu takıma bir isim bulamadık. demem o ki; şöyle ormanı ve ormancıları yansıtan, esprili bir takım ismi bulsanız da biz de ender gelişen ataklarımıza başlasak...
(3) 

ellerin titremesi

kumlupara #200461 
hipokrat yemini edip, tıpa gönül vermiş pek değerli duyuru sakinleri,

bugün arkadaşımla otururken ellerimin titrediğini fark ettim. hani çok olmasa da baya bi titriyorlar. özellikle bi yerden destek almayıp boşlukta tuttuğum zaman (ulan anlatmak ne zormuş) ciddi ciddi titrediğini gördüm.

uykusuzluk yok, canımı sıkan herhangi bi durum da yok, kan şekerimde de sıkıntı yok. böyle birden ortaya çıkması çok canımı sıktı doğrusu. kimi heyecandandır diyor, kimi de enerji fazlalığından. psikolojimin bozuk olduğunu bile söyleyenler oldu. nedir? ne değildir? geçer mi bu?
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık