(18) 

Viyana mı Prag mı?

kumlupara #1590939 
Merhaba, ekimde eşimle birlikte Budapaşte'ye gideceğiz. 20 ekim varış, 27 ekim dönüş şeklinde. Budapeşte'yi gezip, ardından Viyanave Prag'da yapalım diyoruz ama çok sıkışacağı için sadece Viyana ya da Prag 'tan birini yapalım diyoruz.

Sizin önerileriniz ne olur? Budapeşte sonrası hangi şehri de görelim? Bir de airbnb önerisi olan var mı acaba? Daha önce kalıp da memnun olduğunuz bir yeri paylaşabilirsiniz.
(9) 

Pasaport Randevusu Alamama

kumlupara #1543647 
MErhabalar, Ankara için pasaport randevusu alamıyorum bir türlü. %100 dolu gösteriyor her yeri. Eskişehir ve Konya'yı bile denedim ama randevu almak mümkün değil. Nasıl yaparım? direkt gistsem nüfus dairesine randevu alabilir miyim ya da başvurumu yapabilir miyim?
(6) 

İstanbul Araba İkilemi

kumlupara #1542695 
Merhaba duyuru ahalisi, çarşambadan itibaren İstanbul'da 5 günlük bir iş gezimiz olacak eşimle beraber. Koaklama Bakıköy'de WOW Hotel'de. Gitmişken biraz da gezip tozalım diyoruz.

İkilem şu ki araba ile mi gitsek, yoksa arabasız metro vs. ile rahat gezip tozabilir miyiz?
(1) 

Pikap Dönme Sorunu

kumlupara #1349674 
Arkadaşlar merhaba, pikapın plağı döndüren kısmı üzerine plağı koyduğumda bi tarafı rahat dönerken plağın diğer tarafı maalesef dönmüyor. Plağı değiştirdiğimde o dönen kısım plağı döndürmek yerine boşa dönüyor altında. Çözümü nedir acaba?
(1) 

Nikon D7000 Yeşil Işık Sorunu

kumlupara #1332306 
Sevgili duyuru sakinleri;
Güncellemenin bir anda yarıda kesilmesi ile makina açılmıyor. sadece infonun yanındaki ışıktan yeşil ışık yanıp sönüyor. onun harici ekran ve üst gösterge gelmiyor.

bilenlerin ya da fikri olanların yeşillendirmesini bekliyorum.
(1) 

Terme miliç

kumlupara #1209704 
Terme'deki miliç kampında çadır kurabiliyor muyuz arkadaşlar? Öyle birşey duymuştum en son. Bilgisi olan var mı?
(2) 

Lojman Ortak Kullanım Alanı

kumlupara #1204772 
Arkadaşlar merhaba, bir kamu konutunda ikamet ediyorum. Lojmanın daire miktarınca da garajı var. Ancak; dışarıdan birileri illaki burayı işgal ediyor. Bugün en son işgal eden vatandaşı aradığımda ve arabasını çıkarmasını söylediğimde ise beni reddederek, çıkaramayacağını söyledi. Kamu konutları yönetmeliğinde buna dair herhangi bi atıf bulamadım. Ancak bilmek istediğim dışarıdan herhangi biri kafasına göre gelip benim lojmanımın garajını kullanabilir mi?
(2) 

Resimdeki Kayaçlar

kumlupara #1144640 
Merhaba arkadaşlar, şu resimdeki kayaçların isimleri nedir acaba?
(1) 

Takıcı Alet Edevatı

kumlupara #1126653 
Merhabalar, hani bu takıcıların boncukları, takıları delmek için kullandığı minik matkapların adı nedir? Ne desem bulabilirim bunu?
(3) 

İnstagram hashtag sorunu

kumlupara #1118909 
Arkadaşlar iki günden bu yana gönderlerimi etiketlediğim hashtaglar görünmüyor. Hesabım gizli değil. Çok fazla da hashtag koymuyorum. Sebebi ne olabilir acaba?
(1) 

Windows 10 Uyku Sorunu

kumlupara #1104037 
Merhabalar, arkadaşlar yeni bilgisayaraldım win10 yüklü bir şekilde. Ama bilgisayarı uykuya alıp açma istediğimde maalesef açılmıyor. mecbur reset atmak zorunda kalıyorum. Nedirbunun çözümü bilen vaesa ardımcı olsa çok sevinirim. Hayırlı günler...
(1) 

Şarkı buldurmaca

kumlupara #1099482 
Video başında beyaz elbiseli bi kadın tepkisiz bir şekilde 20 saniye kadar elektro gitar çalıyor. Kendisi bu şekilde şarkıya giriş yaptıktan sonra da bi adam ablaya eşlik ediyor. Ne videoyu nw de müziği bulabiliyorum. Bi yardımcı oluverin yahu.
(4) 

Askerde izin

kumlupara #1063341 
Arkadaşlar merhaba, askerliğimin bitmesine yaklaşık 60 gün var. Niyetim hiç izin kullanmadan bir An önce sağ salim askerliğimi tamamlamak. Ancak, bağlı bulunduğu birlik, bizleri zorla izne çıkarmak istiyor. Üstelik izinlerin de tamamını kullandırtacaklar. Öncelikle buna hakları var mı? Çünkü 1111 sayılı Kanunda bununla ilgili birşey göremedim. Varsa eğer yapacak bir şey yok mu?
(2) 

Adana'da sahaf

kumlupara #1053964 
Arkadaşlar Adana merkezde askerlik yapmaktayım. Sıfır kitaba para vermek bütçemi zora sokacak. Ben de o yüzden 2. El kitap alayım diyorum. Nerede vardır? Nereye gitmem gerek bunun için? Bunun dışında, kitap alabileceğim kütüphane tavsiyesi de fena olmaz.
(2) 

Kolda Uyuşma

kumlupara #1021480 
İki günden bu yana akşamları özellikle, sol kolumda bir haller var. Hani böyle ağır ni yük taşırsınız da kolda bi uyuşma, hissizleşme olur ya, ona benzer bi hal var. Dün geçer dedim pek sallamadım. Ama bugün de olunca telaş ettim açıkçası. Yarın bi doktora görüneceğim ama nedir ne değildir öğrenmek istedim.
(6) 

İzlenir mi bunlar

kumlupara #1019970 
My name is earl'den bu yana dizi izlemiyorum. Fargo ve hell on whells dikkatimi çekti. Nasıl izlenir mi bunlar?
(1) 

Doğa Koleji'nde Öğretmenlik

kumlupara #1019703 
Ekonometri mezunu eski kız arkadaşım burada öğretmen olarak çalışıyormuş. Kendisi halbuki öğretmen değil. Biraz baktım bir kaç orman mühendisi arkadaş da burada çalışıyor. Bu insanlar nasıl oluyor da buralarda öğretmen olmadığı halde öğretmenlik yapabiliyor?
(1) 

Online sahaf

kumlupara #1019127 
Var mı ikinci el kitap alabileceğim, güvenilir sahaf Sitesi?
(2) 

Wifi Modem Sorunu

kumlupara #1019112 
Wifi ile telefonumdan nete girmeye çalıştığımda resimdeki ekran geliyor. Nedir bu şifre tam olarak bilemiyorum. İlk defa karşılaştım.
(8) 

Haftasonu Amasya

kumlupara #1017721 
İki mühendis Sinop'tan haftasonu için Amasya'ya gezmeye gidiyoruz. nerede ne yiyelim? nerede gezelim? akşama nerede oturup yeni insanlar tanıyalım gerekirse?
(3) 

İngilizce kalıp

kumlupara #1017064 
"Doğadan doğaya" ingilizce nasıl tercüme edilir? "From nature to nature" mi? Yoksa bir kalıbı var mı?
(2) 

guilietta reklam müziği

kumlupara #1012639 
alfa hayranları, müzik guruları, şu reklamın 48. saniyesinde "im not scare trust me" diye giren müzik kimindir? necidir? bu reklama has bi cingıl mıdır yoksa?

www.youtube.com
(4) 

Marslı kitabı hakkında

kumlupara #1010400 
Sorum biraz da olsa spoiler içerebilir okumayanların bilgisine.

Kitapta astronot Watney Günlük Girişi: Sol 6 şeklinde günlük oluşturuyor. Buradaki Sol ne anlama geliyor?
(1) 

Video kalitesi

kumlupara #1009587 
Telefonumda 1080p HD olan videoyu instagrama atarken kalitesi bozuluyor. Nasıl yüksek çözünürlüklü atacağım videoları?
(3) 

Musixmatch ile spotify

kumlupara #1003725 
arkadaşlar merhaba, spotify ile birlikte musixmatch kullanmak istiyorum ama beceremedim. nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olursanız sevnirim.
(2) 

Avea sosyal medya problemi

kumlupara #1002684 
Merhabalar arkadaşlar, dün geceden bu yana avea 3g bağlantısı ile Facebook'a giremiyorum. Aynı problem Twitter için de var. Acaba genel bir Problem mi yoksa benden mi kaynaklı. Bu arada cihazım iphone.
(2) 

Saate estetik

kumlupara #990703 
Arkadaşlar resimdeki saatim arazide düşmem sonucu kozmetik olarak hasar gördü. Camı bi şekilde çiziklerden arındırırlar sorun değil de. Camın etrafındaki siyah dairede de aşınma var. Onu hallettirebilir miyiz?
(4) 

trojen, malware vs...

kumlupara #987931 
arkadaşlar merhaba, firefox kullanıyorum ve çok fazla kafasına göre site açılıyor. çoğu trojen vs... artık nasıl adlandırılıyorsa. diğer tarayıcılarda bu durum yok. şimdi ben nasıl bunlardan kurtulur ve adam akıllı firefox kullanmaya devam ederim.
(4) 

Kas ağrısı ve koşu

kumlupara #984871 
Arkadaşlar dün koşuya başladım ve yaklaşık 8 km. Koştum. 5 sabah 3 akşam olmak üzere. Ama gel gelelim bacaklarımda ağrı var bugün. Ne yapayım koşuya ara verip ağrının geçmesini mi bekleyim yoksa çivi çiviyi söker diyip koşuya devam mı edeyim.
(1) 

Missing operating system hatası

kumlupara #981403 
Arkadaşlar dün harici harddiski çıkardım bugün ise;bilgisayarı açmaya çalıştığımda "missing operating system" uyarısı veriyor. Ne yapmam lazım yardımcı olun lütfen.
(4) 

la liga 15-16

kumlupara #979643 
arkadaşlar la liga bu sezon hangi platformda izlenecek? sanırım dsmart değil.
(3) 

Replika saat

kumlupara #966612 
Replika saat alınır mı arkadaşlar? Orijinali yaklaşık 300 500 bin dolar civarında olan bir franck muller replikası. 209 liraya buldum. Ne dersiniz?
(3) 

yağ lekesi

kumlupara #959422 
günaydın arkadaşlar, aşk acısından büyük bir dert var mı diye soranlara vereceğim cevap kesinlikle yağ lekesidir. normalde gömleklerimi özene bezene seçerim hatta diktirdiğim bile olur. ama gel gelelim benim neredeyse bütün gömleklerimde yağ lekesi var. yemek yemeyi beceremediğimden dolayı istisnasız her gömleğimin önünde var. şimdi bunun çözümü nedir? ne yapmam gerekir? bi akıl verin gözünüzü seveyim de kurtulayım bu dertten.

not: bir adet kosla leke çıkarıcı alındı.
(2) 

Iphone'de dizi film izlemek

kumlupara #957771 
Evet soru başlıkta ama nasıl? İdizifilm.com vardı jailbreak olmadığı için yükkeyemiyorum. O halde alternatifler nelerdir?
(1) 

Pino silvestre

kumlupara #956652 
Sevgili koku uzmanları, uzun zamandır bu parfümü kullanıyorum. Şimdi yeni sipariş edeceğim ama bu parfümün rainforest olanını kullanan var mı? Nasıldır? Denemeye değer mi?
(1) 

Resimdeki mantar

kumlupara #953239 
Arkadaşlar merhaba resimdeki mantarın türü nedir acaba?
(1) 

Mantarlarla ilgili pdf

kumlupara #952797 
Arkadaşlar merhaba. Mantarları tanımak ile ilgili bir pdf var mı? Özellikle arazide gördüğüm mantarları telefonumdan tanımlamak isterim. Var mı böyle kapsamlı bir pdf?
(4) 

Resimdeki böcek

kumlupara #951982 
Arkadaşlar bu böcek nedir?
(1) 

Minecraft ios

kumlupara #946829 
Arkadaşlar bu oyuna merak sardım ama Iphone'de oynamayı düşünüyorum. Neyi satın almam lazım? Pocket edition diye bi app var o mudur?
(3) 

Öğrenci dizisi

kumlupara #944498 
Bi dizi vardı ingiliz yapımı olmalı. Lise öğrencilerinin okul hikayelerini anlatıyordu. 3 sezon falan olması lazım sezonlar 6 şar bölümlüktü. Hatta 2 tane de film çektiler.
(3) 

Yeni facebook şeysi

kumlupara #942745 
Adam Ankara'da Nepal depreminde güvende olarak bildirim yapıyor. Yeni mi bu olay?
(3) 

aday memurluk ve izin hakkı

kumlupara #942478 
arkadaşlar henüz asaleti onaylanmamış bir memur izin kullanabilir mi? işyerinde bir arkadaşa müdür bu sebeple izin vermemiş. ben ise bir yılı dolduran memurun asaleti onaylansın ya da onaylanmasın izin hakkı vardır diye biliyorum. ancak; 657'de ya da mevzuatta buna yönelik bişey bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
(1) 

Mantar veri tabanı

kumlupara #938474 
Arkadaşlar iyi geceler, mantarlara ait veri tabanı niteliğinde trakus, tramem, araclar.net benzeri soru sorup cevap alabileceğim bir internet sitesi var mı acaba?
(6) 

Siğil çaresi

kumlupara #934194 
Sevgili hekimler, yolu siğil belası ile kesişip, bir şekilde bundan kurtulmuş insanlar, öncelikle herkese iyi geceler.

Efendim bundan yaklaşık iki yıl önce ayağımda bir siğil çıktı ve bu siğil ayağıma yayıldı. Bir iken beş oldu. Doktora gittim ojeye benzer bi ilaç verdi kullandım ama bi faydasını göremedim. Kendim ceviz yağını denedim onun da faydasını göremedim. Allah aşkına buna çare olabilecek bi ilaç, mahrem Vs. Var mı? Bunun çaresi nedir? Bi yardımcı olun allah aşkına.
(3) 

köylerin ilçeye uzaklıkları

kumlupara #932762 
arkadaşlar, köylerin ilçe merkezine olan uzaklıklarını nasıl öğrenebilirim? karayollarının sitesinde göremedim. yardımcı olursanız çok sevinirim.
(5) 

Minecraft

kumlupara #911593 
Abi nedir bu minecraft? Ben Quake oynamış nesildenim. Bu oyun ne allah aşkına? Konusu ne? Amacı ne? Sözlükten baktım hiç bişey anlamadım. Sims gibi bişey mi? Para verip alınır mı?
(2) 

youtube yardım

kumlupara #910465 
arkadaşlar kaldığım misafirhanede youtube yasaklı ve giremiyorum. yarın da linkteki videoya ihtiyacım olacak. sizden ricam videoyu indirip bana gönderebilir misiniz? bulut linki ya da farklı alternatifler olabilir.

www.youtube.com
(7) 

sabah sabah beyin yanması

kumlupara #906763 
arkadaş sabahın köründe aklıma takıldı. eğer bi gemi okyanusun ortasında durması gerekiyorsa nasıl sabit durur? var mı bunun bi yolu yordamı? binlerce metre derinlik var kimi yerlerde. haliyle buna yetebilecek zincir de yoktur heralde.
(1) 

hangi parçaya ait

kumlupara #895418 
www.youtube.com

14:32'den itibaren arkadaşın çaldığı melodi hangi parçaya ait?
(3) 

yanlışlık nerede

kumlupara #894048 
arkadaş, cidden sabah sabah sıkıntı bastı. ben de sözlüğe yazayım dedim.

şu mega holdingsi duymuşsunuzdur. çoğumuzun çevresinde networking işini yapan ve bi şekilde sizi de buna dahil etmek isteyen birileri vardır. ben bu tür adamlardan her daim uzak durdum. bildiğin adam kekleme işi diye kalbini kırdıklarım bile oldu. özellikle üniversite döneminde bu vatandaşlar değişik sistem ve isimlerle defalarca karşıma çıktı. ancak kolay parayı hele ki arkadaşın, eşin dostun üzerinden kazanılacak olan parayı mantığım bi türlü kabullenmediğinden bu işe asla ama asla yanaşmadım.

velhasılı benim ve benim gibi düşünen arkadaşlarımın okulu bitti, ben devlette iyi bi pozisyonda işe başladım. üstelik hamdolsun maaşımda iyi. bi kaç arkadaşım yurtdışında işe girdi. hepsinin de durumu iyi. ancak; gel gelelim hiçbirimizin bu networkerler kadar şatafatlı bi hayatı yok. ulan adam daha konuşmayı bilmezken, bugün gidip görmek en büyük hayalim olan yerlerde fotoğraf çektirip denize giriyor. ömür boyu sahip olamayacağım arabada hız denemeleri yapıyor.

sorun esasında gösterişli bi hayat olup olmaması değil. veyahut birilerinin benden çok para kazanıp kazanmaması da değil. sorun sadece ben bu kadar emek verip bi yerlere gelmeye çabalarken, bu arkadaşların bu kadar kolay bi şekilde üstelik lüks bir sürmelerinde.

neyse, yaptıkları işin doğruluğu, yanlışlığı, legal olup olmaması umurumda değil. sadece gidebilmek için para biriktirdiğim bi memlekette vatandaşın resim çektirip altına da "işte hakedenin yaşayacağı hayat" şeklinde saçmalaması canımı sıktı.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık