(2) 

KYK Kredi Geri Ödemesini Ertelemek

fadetoreality #77814 
Yüksek lisans öğrencisiyim, gariban anasının babasının parasını yiyen hayırsız evlat örneğiyim.

Okul bitecek veya atılacağım, arkasından askerlik gelecek. Daha uzun zaman var yani. Ama geri ödeme 3-4 ay sonra başlıyor, üç ayda 1100 lira hem, 8 kez.

Bunu ertelemenin bir yolu var mı? Öğrenciyim, işsizim ağbi desem, yer mi?
(5) 

[Askerlik] Sevk Olup Gitmemek veya Geç Sevk

fadetoreality #55739 
Sonuç beklediğim iş görüşmelerim var, Nisan'a da epey zaman var. İş olmazsa gitmek istiyorum, ama iş çıkarsa da fırsat tepmiş olacağım. En azından birkaç hafta daha beklemem gerekiyor. Ne yapmalıyım?

Biri "Sevkini yaptır, iş bulursan gitmezsin, bakaya kalırsın" dedi. Kötü bir şey mi bu?
(10) 

Askerlik ve Full Metal Jacket

fadetoreality #55335 
Öyle tuvalette yapamam ben. Artık biri yüz binlerce pipi görmeyeceğimi söylesin lütfen, içimi rahatlatın lütfen...
(2) 

[Web] Başka Siteden Metin Almak

fadetoreality #53464 
Kendi sunucumda 'echo "ekşi";' diye bir Php betiği olsun. Sunucu tarafına müdahale edemediğim bir sayfaya o "ekşi"yi yazmak istiyorum.

<embed src="eksi.php"> gibi bir şey, ama biçimleyebileceğim şekilde, sadece o metin olsun istiyorum. Ne önerirsiniz?
(3) 

Mekatronik ve İşaret İşleme

fadetoreality #50618 
İşaret işleme ile mekatroniğin kesiştiği yerler var mıdır? Varsa zar zor mu kesişir, yoksa ciddi bir çalışma konusu olabilir mi? Hiç örnek gelir mi aklınıza acaba?
(3) 

Ankilozan Spondilit Mağdurları

fadetoreality #50079 
Öncelikle geçmiş olsun.

Atak sırasında uyguladığınız diyet var mı? Un, nişasta gibi şeylerin arttırdığına dair bir fikir var. Atak sırasında bunları yememek gibi bir şey mesela?

Ağrı kesiciler de alerji yüzünden sınırlanınca çok kötü oluyor.
(5) 

Mızıka Çalan Var Mı?

fadetoreality #50026 
Kromatik mızıka öğrenmeye çalışıyorum. Varsa başka insanlar haberleşelim, kayıt gönderelim, nota ve bilgi paylaşalım. Bend yapmaya başlayabilsem diatonik için de geçerli olacak bu teklifim.
(2) 

Grid Computing ve Sağlık Araştırmaları

fadetoreality #49826 
Kanserin, AIDSin araştırıldığı gibi başka hastalıklar için de yapılabilecek şeyler var mı? Ne tür hesaplamalar yapılıyor, işlemci gücümüz neye yarıyor anlamıyorum ben, ondan soruyorum.

Hiç tedavisi olmayan ya da başarımı düşük tedavi yöntemleri olan her hastalık için böyle bir şey yapılabilir mi? Örneğin alerji, romatizma, hepatit... Eğer böyle bir imkan varsa, bu muazzam güçten niye daha çok yararlanılmıyor?
(3) 

Yol Tarifi (İst, Y. Dudullu)

fadetoreality #46350 
Atatürk Caddesi, Esenşehir, Yukarı Dudullu.

Buraya Avcılar'dan gitmem gerekiyor, nasıl gidebilirim? Bir de ne kadar sürer tahminen? Kadıköy, Üsküdar gibi bir yerden gideceksem vapurdan sonraki süreyi söylerseniz de olur, öncesini kendim hesaplarım.
(5) 

Freelance İş Siteleri

fadetoreality #44559 
Getacoder, Odesk gibi sitelerden hangisini önerirsiniz? Bunların masrafı, riski nedir? İşi yapamazsak tazminat ödüyor muyuz mesela? Eski affiliate sitelerinin gönderdikleri çeki bozdurma masrafı kendi ederinden fazla oluyordu, bunlardaki ödeme sistemi nedir?

Bir de programlama ve grafik işleri haricinde ne yapılabilir? Zira zamanında yaptığım şeyleri elimde tutmayı akıl etmediğimden elle tutulur yazılım referansım yok.
(7) 

Özel Üniversitelerde Asistan Olmak

fadetoreality #43891 
Pratik şartları nedir? Bir lisans mezununun, "yüksek öğrenime devam edeceğim" sözüne inanırlar mı? Girmek çok mu zordur? Ücretler ne durumdadır?

Tavsiye eder misiniz, yoksa "aman" mı dersiniz, "hiç bulaşma" mesela?
(6) 

C Soruları

fadetoreality #43759 
Merhaba, string ve pointer'larla sorunlarım var. Biraz uzun, ama okuyup yardım edebilecek varsa benim için süper olur.

1)
main() {
char *a;
printf("%d", strlen(a));
}

Bu kod "0" yazıyor. Ama yanına bir de b[10] diye bir char tanımlarsam 11 yazmaya başlıyor. Bu durumda a'nın tanımını char *a="" şeklinde yaparsam yine 0 yazıyor. Burada Codeblocks kullandım, Mingw ve Gcc var içinde. char satrını b'li veya b'siz halde main'in dışına çıkarırsam derleyip çalıştırdığımda bozulup kapanıyor.

DevCpp'de ise "char *a;" tanımı main'deyken çalışmıyor. yanına b[10] ekleyince 0 yazıyor. Tanımı b'li veya b'siz halde main dışına çıkardığımda çalışmıyor. Yine a'ya ="" şeklinde ilk değer verince sorunlar çözülüyor.

Hatam ne, bu fark neden? Örneklerde ilk değer vermeden kullanıyorlar, ben ne yapmalıyım?

2) Asıl sorunum... Yazılan satırı getchar ile alıp mesela \n karakterine kadar bir diziye atamak istiyorum; ama dinamik olsun istiyorum. Yani c!='\n' ise *a'yı bir genişlet ve c'yi ona ekle şeklinde. Aşağıdaki kod olmuyor ve pek işe yarar değil, ama düzene girer mi?

main() {
char *a = "\0", *b = "\0";
char c;
int i = 0;
while ((c = getchar()) != '\n') {
b = (char *)malloc((strlen(a) + 1) * sizeof(char));
strcpy(b, a);
b[strlen(a)] = c;
b[strlen(b)] = '\0';
free(a);
a = (char *)malloc(strlen(b) * sizeof(char));
strcpy(a, b);
free(b);
}
a[strlen(a)] = '\0';
printf("%s, %d, %d", a, strlen(a), strlen(b));
}
(3) 

Avize, Tasarruf Ampulü ve Tayf

fadetoreality #43327 
Şu kesme camlı avizeler var ya, bissürü taş var üstünde. Onun içine bu ampullerden takınca duvarda oluşan gökkuşakları kayboldu. Neden?
(7) 

Ücret (Haberleşme sektörü)

fadetoreality #36387 
Efendim, tüm kariyer planımı buradan yaptım neredeyse, mezuniyet ve iş arama, mülakat yerine ulaşım sorularım çok yer kapladı.

Şimdi de ücret soruyorum. Elektrik-elektronik mühendisliğinden yeni mezun oldum. Bir yer ikinci görüşmeyi iptal edip gel başla dedi. Ücret, sigorta gibi konuları ne ara konuşacağız, tutumum ne olmalı bilemedim. Çok kolay sorabilecek biri değilim, yüzüm kızarır para isteyeceğimde. Ama sonra arkadaşımın başına geldiği gibi, üç ay çalıştırıp sonraki ay 750 lira ile başlayacağını söylüyorlar. Çocuk ilk gününden istifa etti tabii, üç ayı da boşa gitti.

Bir de ne kadar verirlerse iyidir, şunun altını kabul etme, git başka iş ara dediğiniz bir değer var mı? Başka yerler de arıyor, henüz eli mahkum durumda değilim, ama burayı da istiyorum. Gözüm çok parada değil, ama benim ayarımdakiler ne alırsa elbet ben de isterim.

Şirket network alt yapısı sağlayan bir şirket. Sertifika filan istemiyor, kendi yetiştirecek, ben de milyarlarca lira verip sertifika alamazdım zaten. Ha bir de, İstanbul'da. Aylık yaklaşık 250ytl yol parası bile vereceğim :(
(6) 

Estağfurullah ve Rica Ederim

fadetoreality #35004 
Biri hatalı olduğunu söylediğinde ne demeliyiz? "Önemli değil, sorun değil" gibi şeyler olabilir mi? Bu da bebeği doğan birine "güle güle kullan" demek gibi, çiğ geliyor.

Ya biri "sen iyisin, ben iyi değilim" dediğinde? Estağfurullah uygun bir cevap gibi geliyor, ama sırf alışkanlıktan böyle söylüyorum, anlamını bildiğimden değil.

Estağfurullahın bir onay anlamı da taşıdığı söyleniyor, hem de biraz fazla İslamî duruyor, ya da eski ağzı. Söylemek, yazmak da zor.

"Rica ederim" ise yine garip geliyor. Teşekküre veya özür dilemeye karşılık rica etmek galiba "rica ederim, ne gerek var teşekküre filan" diye bir alçakgönüllülük göstergesi oluyor.

Dilime dolanmış bu sözcükten kurtulmak istiyorum. Mümkünse Türkçe ve anlamı tam karşılayan bir sözcük önerebilir misiniz?
(4) 

Telekom Saha Çalışmaları & Yükseklik Korkusu

fadetoreality #34860 
Önce nereye baksam network çıktı karşıma, şimdi nereye gitsem "yükseklik korkun var mı?" diye sorar oldular.

Bu baz istasyonlarının, wifi, wimax filan sistemlerinin kulelere, bina tepelerine yerleştirilmesinde bir haberleşme mühendisinin işlevi nedir? Yüksekten korkmuyorum ama herkes tekrar tekrar sorunca şüphelendim biraz. Aşağı bakmak başka, dengesiz bir vaziyette iş görmek başka. Zor bir iş midir, atletik, sporcu, esnek olmak, iyi fiziksel kondisyon mu gerektirir?

Elime matkabı çekici alıp tırmanıp ben mi takacam bu alet edevatı? Kimisi diyor yok sen yönlendirecen tekniker takacak... Yapayım edeyim de, al şu 20 bin dolarlık 30 kiloluk aleti, tırman 90 metreye, aman düşürme, aman düşme mi diyecekler? Ya da "çatı buz tutmuş ama napalım birader hadi kolay gelsin" mi diyecekler? Neyle karşılaşacağımı bilemedim, görüşmede de yaparım diyemeyince iyi olmadı. "Eh çatılarda direklerde gezmiyorum tahmin ettiğiniz üzere, o yüzden denemeden bilemem" dedim :)
(5) 

[İş Hukuku] İzin, Sigorta ve İş Değiştirme

fadetoreality #34813 
Bir yere girdik, bir yıl çalıştık ve o 14 günlük bitmez tükenmez izni hak ettik ve başka şirkete geçtik. Ya da henüz hak edemeden başka şirkete geçtik. Bu sıfırlanır mı? Aynı şey SSK primleri, sağlık karnesi için nasıl olur?

Bir de bu primlerin ücrete eşdeğer mi yatırılması gerekir? Şirketin bizi kandırıp asgari ücretten yatırma ihtimali var mıdır mesela?
(1) 

Web Reklamları Ne Getirir?

fadetoreality #33739 
Böyle güncel ve doğru istatistik var mıdır? Şu kadar günlük ziyaretçi için Adsense şu kadar getirir ortalama, banner reklamları şu kadar getirir, site Türkiye'ye yönelik değil de evrensel ise değerler şöyle değişir gibi?

Facebook için reklamla dönüyor yazıyordu bir yerde, aklım almıyor.
(2) 

Evde Doğuran Sokak Kedisi

fadetoreality #32669 
Kaç kez dedik, "ablacım git, kadının yeri kocasının yanıdır, azcık edeb ya hu". Yok, bizimki her akşam gelmeye devam etti. Ağaçtan balkona tırmanıp kapıdan, pencereden içeri dalıyor, sabahın beşinde yatağın altında gezinip uyandırıyor. Karnı kocamandı ve biz "ne yapsak ne yapsak bu yavrulayacak şimdi o zaman atamayız da ağacı mı kessek lan napsak" diye düşünürken olan oldu, bu sabah kalktığımızda nurtopu gibi dört ufak pisimiz vardı.

Bahçe dururken niye bizim ev? Ne yapacağız bunları? Sokağa atamayız artık. Bu kedi denen şey ne yer, ne içer? Bize ne tür hastalıklar bulaştırır? Kedi kumu kanser yapar mı?
(2) 

[İst Ulaşım] Fulya?

fadetoreality #32562 
Yine bir ulaşım sorusu.

Aksit Plaza'ya nasıl gidebilirim? Ayazma Dere Caddesi, Fulya, Beşiktaş yazıyor. Otobüs, taksi gider mi? Gitmezse nereden yürünür, ne kadar sürer?
(2) 

Yurt Dışında Çalışmak

fadetoreality #30869 
Çok mu zordur bu? Bir yeni mezun gidip yaban ellerde çalışabilir mi? Hayalcilik midir yoksa?

Bir de, ne yapmak gerekir? Yahoo Jobs'tan iş arasak, email atsak bi yerlere olur mu?

Hayatımda yakından bir pasaport bile görmedim.
(3) 

[Ulaşım] Avcılar-Gebze

fadetoreality #30266 
Yarın 13.00'da Gebze'de Tübitak Uekae'de olmam gerekiyor ve Avcılar denen yerde yaşıyorum. Nasıl giderim? Ne kadar sürer?

Gebze'ye ulaşınca Uekae'yi bulmak zor mu, çok zaman alır mı?
(6) 

Ön Dişte Küçük Kırık

fadetoreality #29793 
Dün çatalı ısırdım ve ön dişimin biraz çatırdadığını hissettim, sonra da onu çiğneyip yuttum.

Kırık dilime ve parmağıma geliyor, ama göremedim bir şey.

Hekime gitsem "yok bunda bi şey, o çatırdayan çataldır, kemiktir taştır" filan diyebilir göremediğinden. Der mi?

Böyle ucundan azcık kırıklar için ne yapılabilir? (sıfır numara zımpara mesela?)
(5) 

[İst. Ulaşım] Eyüp Anadolu Lisesi

fadetoreality #27784 
Pazar sabahı sınava gireceğim orada. Avcılar'dan gitmem gerekiyor. Metrobüs + 39D ile gidiliyor sanırım.

Bahariye Caddesi'ndeymiş, kolay bulunur bir yerde mi acaba? İnmem gereken durağın adını biliyor musunuz?
(1) 

MySpace Adetleri

fadetoreality #27029 
Efendim,
Bu sitede bir profilim var da, fazla kurcalamadım. Üç dört şarkımı koydum, bir daha da pek girmedim.

Tanımadığım kişilerden "friend request"ler geliyor arada. Kabul ediyorum. Gidip onun sayfasına "Thanks for the add/ekleme için teşekkürler" mi yazmalıyım? Bu sözler bu durumda mı kullanılıyor?

Bir de, niye herkes tanımadığı kişileri arkadaş listesine ekliyor? "Profilim, şarkılarım daha çok kişiye ulaşsın, ünüm şanım yürüsün" diye mi? Eğer öyleyse, uyduruk bi gitarcıyı niye Steve Vai listesine eklesin mesela?
(6) 

Yine Utf-8

fadetoreality #26723 
Efendim, üçüncü gün oldu, hala bununla uğraşıyorum. Sorunlar birikimli olarak gelişiyor.

Utf-8 "Case insensitive" olmasına rağmen, Mysql'e kaydettiğim "i, ı, İ, I" harflerinde bir gariplik oluyor. İ, I ve i aynı karakter olarak algılanıyor sorguda, ı farklı.

Forumlarda, bloglarda okumadığım ileti kalmadı Php-Mysql-Utf8 üçlüsü için. Daha JS ve Ajax da girecek araya ve sorunlar artacak. Ben de yine buraya soracağım korkarım :(
(3) 

Ales Sözel Mantık Soruları

fadetoreality #26684 
İki tane soru var, çözümler hatalı göründü bana.

1) Berfin, Tolga, Ayla ve Cüneyt sahne almış. Sahneye ilk olarak Berfin, son olarak Tolga çıkMAmıştır. Ayla Cüneyt'ten sonra sahne almış ve arada bir kişi daha varmış.

Çözümde verilen bilgilere göre şöyle sıralamışlar: T-C-B-A.
Bence C-T-A-B sırası da oluyor. Sizce?

2) Bir beldede evler iki ya da üç katlıdır. Bazıları çatılıdır. İki katlı evlerin bazıları beyazdır. Mavi evlerin bazıları üç katlıdır. Hangisi kesinlikle vardır?
a) İki katlı ve çatılı ev
b) İki katlı ve mavi ev
c) Üç katlı ev
d) Üç katlı, beyaz ev
e) Mavi, çatılı ev

Cevap B demiş, bir de açıklama yapmış da, bence C. Sizce?
(7) 

Yine Ajax: Karakter Seti Sorusu

fadetoreality #26554 
Php'den dönen "ekşi" diye bir cevabı sayfadaki bir bileşene yazdıracağım diyelim. Türkçe karakterler yamuluyor. Html'ye charset filan yazsam da olmuyor. Php'den de header denedim ama beceremedim.

Bir de, Php'den "echo" haricinde nasıl çıktı alınır şu XmlHttp nesnesine? (Anahtar sözcükler yeter, nereye bakacağımı bileyim...)
(2) 

Ajax ve sayfa yönlendirme

fadetoreality #26388 
Bir "login" sayfası yapmaya çalışıyorum. Hatalı giriş uyarılarını filan aynı sayfada Ajax ile gösteriyorum, sayfa yeniden yüklenmeden. Giriş yapıldığında ise başka bir sayfaya yönlensin istiyorum, ama "head" dışında olduğu için "meta http-equiv" çalışmıyor.

Öneriniz var mı?
(2) 

ps domain

fadetoreality #26054 
.ps uzantılı domain nereden alınır, kaç paradır? Bir yerde 5€, bir yerde 90€ filan yazıyor, birinde nasıl ödeneceği yazmıyor, birkaçının sayfası bile açılmıyor... Ve bunların hepsi "certified".
(8) 

Siyaset ve tarih kitapları

fadetoreality #24582 
Bu yaşta hala siyaset cahili olmak utanç verici. Kitap okumak istiyorum. Kapitalizm, komünizm, sosyalizm nedir, sosyal demokrasi, liberalizm nedir, Türkiye siyasi tarihi (ihtilaller, idamlar, utanılanlar, takdir edilenler)...

Ne önerirsiniz?
(1) 

[Ulaşım] Pazar Sabahı Avcılar'dan İTÜ Maslak'a

fadetoreality #24417 
Önümüzdeki pazar sabah 9.30'da ÜDS var. Ben Avcılar'dayım ve İTÜ Maslak Kampüsü'nde gireceğim sınava. Toplu taşıma araçlarıyla en kısa yol algoritması uygulamak istiyorum, ne önerirsiniz? Metrobüs + Mecidiyeköy otobüsü + metro ile 4. Levent + minibüs ile İtü'den daha iyi bir yol var mı? Ne kadar sürer?

Bir de cep telefonu gerçekten yasak mı? Girdiğim iki sınavda da herkes telefonunu yanında getirmişti ve sadece kapattırdılar.
(7) 

Terlemek

fadetoreality #23944 
Çok terlemenin sebebi nedir? Sıcakta herkes biraz terlerken tişörtün sırılsıklam olması, kışın herkes donarken de bir yandan donup bir yandan kol altlarının sırılsıklam olmasını kastediyorum "çok"tan.

Guatr için tiroid testi yapıldı, sorun yok.
Bunun botoks ve ter bezlerini aldırmak dışında etkili bir çözümü yok mu?
(5) 

Bilgisayar soruları

fadetoreality #22734 
1) Amd Athlon Xp 2800 işlemcim var. Windows sistem özelliklerinden ve SiSoft Sandra'dan 1.24GHz görünüyor bu işlemcinin hızı. Doğru mu bu değer? Bir web sitesinde bu hız için 2.25GHz yazıyor da...

2) MSI K7N2 anakartta 2 tane 256MB dual channel Twinmos ram vardı, yalnız biri mor, biri yeşil slotta duruyordu. Toplam üç slot var; iki mor yan yana, bir yeşil biraz uzakta. Bir 512MB ram daha taktım diğer mor slota. Acaba o 256 olanlar yine dual channel çalışır mı? Ya da yanlış yerlere mi takmışım?
(1) 

Serbest erişimli bilimsel dergiler

fadetoreality #22053 
Elektrik, elektronik, biyomedikal, bilgisayar, genel mühendislik, fizik, matematik, ... üzerine serbest erişimli bilimsel makaleler, dergiler arıyorum.

Bir kavram karmaşası hissediyorum; open access, full-text, free access, ... "Full List" deyip liste yerine arama sayfası konması da ayrı bir geriyor beni. Aradığım şey evimde oturup okuyabileceğim yazılar işte, özet gösterip hevesimi kursağımda bırakmasın.

PubMed'den birkaç kitap içeriği görebildim, ama orada Pubmed Central, Entrez filan da var. ISI denen şeyde ise kafam feci karıştı ve kapattım. Siteler çok büyük hacimli olduğu için de hep bir şeyleri yanlış yapıyormuşum gibi hissediyorum.

Abiler, ablalar... Bir yol gösterin be...
(2) 

Doritos reklamı müziği

fadetoreality #22033 
İki eleman bi de hatun dans ediyor ya üçer parça halinde hani. O reklamdaki parçaları bulamam değil mi? Ama kim yapmıştır, bilir misiniz?
(2) 

başucu eserleri - zamanının ötesindekiler ilişkisi

fadetoreality #21498 
iki tane zamanının ötesinden entry'mi sildim. başucu eserlerim de bir azalmış.

bunların birbirine etkisi oluyor mu?
(15) 

sosis ve salam çiğ mi?

fadetoreality #20771 
sosisi pişirmeden yemiyorum, ama salamı da pişirerek yemiyorum.

boşuna mı "çiğ köfte yemiyorum ben" tribi yapıyorum ben?
(1) 

belge biçimleri

fadetoreality #20436 
Kullanılan belge biçimleri nedir? Ne öğrenmem gerekli? Latex gibi dil olur, pdf gibi dosya biçimi olur... postscript, ghostscript...

her ortamda aynı görünen ve her şeyi içinde (fontlar filan) taşınabilen, üstüne bir de matematik ifadelerinin yazılabildiği bir şey... nedir?

En azından neyin ne olduğunu öğreneyim de, nelere bakayım?
(6) 

dizüstü kurulum cd'si ve disk bölümleme

fadetoreality #19706 
efendim daha önce de sormuştum, azcık karışık olduğu için gümbürtüye gitti, tekrar sorayım.

toshiba bir dizüstü var. içinde şu çat diye sistem kuran dvd'lerden var, windows vista ve diğer yazılımları kuran.

ama onunla kurunca 150gb sabit disk tek bölüm olarak görülüyor. disk bölümleme aracında yapılabilecek tek seçim, biçimlendirilecek ve sistem kurulacak bölümün boyutu. yani 50gb seçerseniz geri kalanı biçimlendirilmemiş alan olarak kalıyor ve görünmüyor. sistem kurulduktan sonra diski bölümlemek mümkün, ama işime yaramıyor.

100gb depo yapmak ve sadece 50gb'ı sisteme ayırmak istiyorsam, sorun olduğunda sadece o 50gb'ı biçimlendirmek istiyorsam ne yapmalıyım?
(1) 

öğrenim kredisine faiz mi?

fadetoreality #19328 
31 Aralık'ta 2 lira "brüt faiz" yatmış, 0.3 lira da "matrah: 2" çekilmiş ziraat'teki öğrenim kredisi hesabımdan.

ne bu?
(4) 

Adsl, download, hız, sorun

fadetoreality #16721 
Efendim,
Dört bilgisayarın bağlandığı, dört portlu bir adsl modemimiz var, TTnet adsl hizmetinden yararlanmaya çalışıyoruz. Sınırsız, 1024Kb download hızımız var sözde.

Ancak download feci yavaş, bazen ufak bir web sitesi bile zor yüklenebiliyor. Bazen normale yakınsıyor, hani müzik, film filan da indirebiliyoruz.

Daha gıcık bir sorun var. %99 oluyor, öyle uzun süre bekliyor, sonra iptal ediliyor indirme işlemi. Rapidshare'dan da olsa, Flashget ile de olsa, başka yerlerden de olsa... Özellikle büyük dosyalarda (>50MB) oluyor bu dediğim, ama hep değil. Bazen 3MB bile zor geliyor, vazgeçiyor indirme yöneticileri.

Modemin web sitesine baktım, sürücü güncelleştirmesi yok.

Bir öneriniz var mı?
(5) 

Düdük gibi bir şey

fadetoreality #15291 
Efendim,
Küçükken Bakkal Yusuf Amca, Adem Amca filan satardı, hatta belki Hüseyin Amca da. Böyle düdük gibi bi şey. Üfleyince içinde bi pervane dönüyo ve giderek tizleşen bir ses çıkıyor. Üfleme şiddeti arttıkça frekans da artıyor, haliyle. Tepkili motor gibi görünüyordu sanki. Plastik, 3-4 santimetre uzunluğunda bir silindir.

İşte o ne? Bulabilir miyim bir yerden?
(4) 

Podcast / Audio Book

fadetoreality #14392 
Efenim,
İngilizce'mi geliştirsem, eğlenceli ve acısız bir şekilde dinleme çalışmaları yapsam diyorum.

Güzel şeyler buldum elbet arayınca. Ama 10 saatlik bir yolda dinlenmeyecek cinsten çoğu. Bik bik bik bi teknoloji muhabbeti sıkar gibi.

Şöyle bir şey arıyorum: Kitap okur veya dizi izler gibi dinleyebileceğim, hatta hevesle yeni bölümünü bekleyeceğim, radyo tiyatrosu gibi bi şey filan. Tabi makul bir hızda ve anlaşılır konuşulması iyi olur.

Var mı böyle bildiğiniz, dinlediğiniz şeyler?
(1) 

koro

fadetoreality #12752 
istanbul'da amatör koro arıyorum. girip şarkı söyleyebileceğim bir şey, hobi olarak, sosyal etkinlik olarak...

ortaokulda teksesli marş ve halk müziği korosundaydım 3-4 yıl. istediğim çoksesli bir koro ve ağırlıklı olarak batı müziği; ama diğerleri de olabilir tabi.

bilen eden var mı?
(6) 

dalmak ve kulak

fadetoreality #11312 
efendim,
kulağa uygulanan dış basıncı dengelemenin bir tekniği filan mı vardır? neden normal, yazlık denize giden, dipten kum çıkarma yarışı filan yapan biz kara insanları en fazla üç-dört metreye dayanabiliyorken başkaları çok daha derinlere dalabilir?

bir de, en fazla iki-üç metreye daldığımda iki farklı zamanda kulağıma su kaçtı ve çok şiddetli bir ağrı duydum, karaya zor arttım kendimi ve geçmesi de 20-30 dakika aldı önceden. o zamandan beri 1 metreyi geçmeye korkuyorum. kulak zarlarımda filan bir sorun yok sanırım, doktor baktıydı kamerayla filan. bu niye olur?
(13) 

php session şeysi

fadetoreality #10236 
kitaplara, google'a filan baktım, bulamadım, anlamadım. kolaya kaçıyor, size soruyorum.

şu sessin_id() işlevinin döndürdüğü değer kişiye özel, sanırım ip adresine bağlı. yani farklı iki bilgisayarın birinden açılan oturumun başka biriyle karışma olasılığı sıfır.

peki, aynı kullanıcının, aynı serverda barınan iki siteden yalnızca birinde oturum açması nasıl sağlanır? id aynı olacak çünkü...?
(4) 

latex

fadetoreality #10054 
şimdi bu latex kodları derleniyormuş ya; peki çıktısı ne oluyor?

direkt pdf oluyor mu mesela?
(4) 

cipsler, çerezler

fadetoreality #9336 
bu patates, mısır cipsleri, hani ruffles doritos filan, ne kadar zararlı? kendine engel olamayan bir bünye söz konusu ise, ne sıklıkta ve miktarda tüketmek kabul edilebilir sınırlar dahilindedir?

çok yağlı olduğu, karbonhidrat içerdiği ve paketin en az yarısının direkt göbek olarak eklendiği kesin. başka zararları ne peki?

cnbce'deki bir dizide "anal akıntı"ya sebep olduğunu söylemişti biri bir zaman, doğru mu mesela bu?
(4) 

Ses sürücüsü ve kaybolan dvd yazıcı

fadetoreality #9078 
Efendim,
Bir samsung cd yazıcıyı çıkarıp lg dvd yazıcı taktıydım yerine, pek de güzel hemen çalıştıydı. Gün geldi, herşeyi yedeklemeyi başarabilip temiz bir sayfa açayım dedim ve format attım. Nforce2 çipsetli MSI anakartım var. Nvidia sürücü paketinin sonuncusunu yükledim, güzel. Sonra daha yeni bir ses sürücüsü var, onu yükleyince dvd yazıcı kayboluyor. E tanıtım diski filan yok, bi yolunu da bulamadım. Şu an eski ses sürücüsüyle kullanıyorum, ama yenisi de kullanılabilsin istiyorum. Sizce neden böyle?

mobil görünümden çık