(4) 

Ekşiduyuru ve Last.fm'deki reklamlar

fadetoreality #858032 
Nerelerde reklam var? Gitar efekt programı buldum kurdum, türlü türlü virüsler, malware'lar filan doluştu bilgisayara. Combofix gibi şeylerle temizledim ama gördüğüm reklamlardan şüpheleniyorum.
(1) 

Siyah Ekran Sorunu - Win 8

fadetoreality #854122 
Merhaba,

Bu siyah ekran sorunu (ksod) sadece ilk açılışta mı oluyor? Benim laptop'ta durduk yere görüntü gidiyor, mouse imleci de görünmüyor, ama sanırım klavye çalışıyor, çünkü Ctrl+Shift+Esc ile task manager açabilmişim (power tuşunu hazırda beklet yaptığımdan tekrar başlatınca görebildim). Bu durum Firefox, Chrome veya Spotify yüzünden mi oluyor, yoksa monitöre dokunduğumda, hafifçe eğdiğimde filan mı oluyor onu da anlayamadım. Servise götürsem bunda bir sorun yok diyecekler, çünkü birkaç denemede tekrar oluşmayacak. Ne yapsam?
(9) 

Ölen babaanneyi hala rüyada görmek

fadetoreality #833060 
Dede, anneanne, büyükbaba, babaanne dörtlüsünden ilk giden babaannem oldu. 11 ay geçti, ben hala rüyamda görüyorum. Ağlayarak uyandığım bile oldu. Küçük filan da değilim, 29 yaşında adamım.

Bu kadar etkilenmem normal mi? Doktora mı gideyim, ne yapayım?
(8) 

Yurtdışında nakit mi kredi kartı mı?

fadetoreality #808665 
Söylemesi ayıp bayramda bi Yunanistan'a gidelim dedik. Oradaki harcamalar için ne kadar nakit alsak, ne kadar kredi kartı veya debit kart kullansak? Kredi kartı ve debitin komisyonu, masrafı çok mudur, kullanmak riskli midir?
(4) 

Yunanistan Vizesi - Banka Hesabı

fadetoreality #801657 
Merhaba,

Vize evraklarımı hazırladım, gittim iki vadesiz hesabım için 3 aylık döküm ve 1 vadeli hesabım için hesap cüzdanı aldım.

Ancak vadesiz hesaplar için hesap cüzdanım yok. Yani var da, hesap açılışından beri işlenmemiş halde.

Bu hesap dökümü ve hesap cüzdanı için kural nedir? Maaş hesabı olmak zorunda mı, ya da hesapta olması gereken tutar nedir?

Tekrar bankaya gitmek istemiyorum, mesai saatlerinde işyerimden bir daha çıkmam zor olacak bu hafta. Elimdeki şeyler iş görür mü?

Son olarak, önümüzdeki hafta başvursam bayrama gidebilir miyim?

Teşekkürler...
(1) 

Hesap işletim ücreti ve kredi kartı ücretinde son durum nedir?

fadetoreality #801573 
İlk soru başlıkta.

İkinci ve özel, uzun sorum ise şöyle:

Eski işyerimden Mart'ta ayrıldım. Maaş hesabı olduğundan hesap işletim ücreti ve kredi kartı ücreti yoktu. Birkaç gün önce 2014-ilk yarı diye hesap işletim ücreti çekmişler. Bunun için bildirim yapmaları gerekmez miydi? 6 aylık almaları yanlış değil mi, çünkü 6 ayın en az ilk ikisinde maaş anlaşması yürürlükteydi.

Bu hesabı kapatmak istemiyorum, çünkü internet bankası iyi, vadeli hesap bireysel emeklilik filan var, o yüzden maaşı buna aktarıp kullanıyorum.

Bir şikayet mail'ı gönderdim. Aradıklarında ne kadar ısrarcı olayım? Tüketici hakem heyeti filan karıştırayım mı yoksa hepten haksız mıyım?
(2) 

İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi

fadetoreality #788705 
Merhaba,

Pazartesi sınavım var, henüz doğru düzgün çalışamadım ve evde ya oyalanıyorum ya uykum geliyor. Eve yakın kafeye filan gidiyorum ama bu hafta sonu daha fazlası lazım.

Cumartesi ve pazar günleri sabahtan kütüphaneye gidip geceye kadar kalıp çalışayım diyorum.

1) Yer bulur muyum?
2) Çok gürültülü, havasız filan olur mu?
3) Bilgisayar götürsem, priz ve wifi var mıdır?
4) İÜ öğrenci kartımla direkt girebilir miyim?
5) 7/24 açık yazıyor, doğru mudur?

Teşekkürler...
(7) 

Giysi bulamama sorunu (aşırı terleme, abuk sabuk baskılı tişörtler vs)

fadetoreality #787369 
Merhaba,

Abartılı, abuk sabuk baskısı olmayan, pamuklu, terletmeyen siyah tişört arıyorum. Nereden alınır?

Tişörtler hep renkli, zar zor bir tane siyah tişört bulursam da üstünde kocaman seksi bir kız öpücük atıyor mesela. Öyle bir şey giyip işe gidemem. Ayrıca mesaj kaygılı tişörtler, metalci tişörtleri, surf, bilmemne beach yazan tişörtler filan da istemiyorum. Ufak bir baskı olabilir. Çok pahalı olmayan, sıradan bir markanın abartısız bir logosu filan olabilir belki. Yani üstümde dikkat çekici bir şey olmasın istiyorum.

Sadece siyah tişört giyebiliyorum, çünkü aşırı terleme sorunum var. Renkli şeylerin kol altları filan ıslanırsa rengi değiştiğinden giyemiyorum.

Biraz polo yaka tişörtlere sardım, ama onu bulmak bile zor oluyor bazen.
(4) 

iade ve degisim hakki

fadetoreality #783433 
Merhaba,

Gecen hafta bir notebook aldim. Touchpadi ve optik surucusu sorunlu, ikisi de biraz egri. Touchpadin bir yeri dokunmayi algilasada tiklanmiyor ve bluraydrn disk durdugu anda garip, ciyk diye bir ses geliyor.

Gidip bunu degistirmelerini isteyecegim. Hakkim var mi? Ozetle degisim ve iade kosullari neler? Yasa da gecen hafta degismis, bugun ogrendim ve incelemeye firsatim yok.

Bana gore soyle riskler var:
- Urun kullanilmis diyecekler, kullanmadan sorunlari anlayamazdim.
- sorunlara ikna olmayacaklar.
- Iade olacaksa Bimeks ceki vermeye calisacaklar.
- Buyuk bir bolumunu Edenred cekleriyle, birazini da kredi kartiyla aldim. Cekle aldigin icin para iadesi yapamayiz diyecekler.
(4) 

Yapay öğrenme, veri madenciliği, işaret işleme, veri analizi vs çalışanlar?

fadetoreality #779656 
Merhabalar,

Başlıktaki konularda veya olasılık, istatistik, yapay zeka gibi konularda çalışan doktora veya master öğrencisi, mezunu var mı?

Tanışalım, network olsun. Paper, blog yazısı, yazılım vs paylaşalım. Belki motivasyon olur, yeterlikler geçilir, tezler yazılır.

Var mı kimse?
(1) 

Soma Protestoları

fadetoreality #775254 
Nerede, ne zaman, kim?
(12) 

Çok RAM mi, SSD mi?

fadetoreality #769243 
Merhaba,

16GB RAM ve SSD fazla yok galiba piyasada. O zaman RAM'den mi vazgeçmek lazım, SSD'den mi?

Büyük veri işlemem gerekecek, bu nedenle RAM önemli. Ama 8GB RAM + 128GB SSD olan bir şey daha iyi olabilir belki. Siz ne dersiniz?
(1) 

Metal albümler indirilen bir site vardı, neydi?

fadetoreality #756590 
Galiba Türkçe bir adı vardı. Epey kapsamlı bir siteydi sanki. Pek yeni değil, 3-4 yıl önce de vardı.
(3) 

Gerilim Baş Ağrısı - Küme Baş Ağrısı

fadetoreality #754455 
Merhaba,

2007'den beri bu 3. veya 4. ağrı atak. Önceki ataklar haftalar veya bir-iki ay kadar sürdü.

Sağ şakağım ve ensemin sağ üstünde hızla ağrı başlıyor. Zaman zaman şakağımdan bastırılıyormuş gibi hissediyorum, hatta kafamı da hareket ettiriyorum, sanki itilmiş gibi.

Geçen yıllarda ne kadar sürüyordu hatırlamıyorum, ama bu atakta yarım - bir saat civarı sürüyor. Sanırım daha önce daha uzun süren bir dönem olmuştu.

Gözde sulanma ve kızarıklık ile burunda tıkanma veya akıntı için farkına varabildiğim bir şey yok, çünkü zaten bu iki sorun sık sık oluyor ağrısız dönemlerde de. Işığa ve sese duyarlılık yok, ağrıya bağlı şiddetli bir mide bulantısı yok. Ağrı varken bir şeye odaklanamama, okuduğunu, söylenenleri anlamama var.

2007'de ağrı için nöroloji uzmanına gitmiştim. CT temiz çıktı. Gerilim tipi baş ağrısı dedi. Sonra birkaç kez daha tekrarladı işte. Stresli olduğum dönemlere denk geliyor, ama zaten genelde stresli biriyim.

Ağrının tipi, birkaç yılda bir tekrarlaması, tek taraflı olması, sabit bir ağrı yerine dalgalı seyretmesi ve bazen anlık olarak çok şiddetlenmesi küme tipine daha çok benziyor okuduğum kadarıyla.

Teşhis koyun demiyorum, ama bir tahmin yapmanız mümkün mü? Yine nörolojiye mi gitmeliyim?
(3) 

Enerji ve Besin Öğeleri

fadetoreality #751322 
Merhaba,

1) Kavrulmuş fındığın kalorisi neden çiğ fındıktan daha yüksektir? Yoksa öyle değil midir?

2) Haşlanmış nohut konservesinin 100 gramında protein, tuz, yağ, karbonhidrat ve lif haricinde ne olduğu yazılmamış 89,92 gram var. Nedir o?

3) Yetişkin bir insan bir öğünde kütle veya hacim olarak ne kadar yemek yer / yemeli?

4) Yiyeceklerin / içeceklerin besin öğeleri, enerjisi filan nasıl hesaplanır?
(2) 

Bir cahilin Ergenekon sorusu

fadetoreality #746211 
Veli Küçük ve Yalçın Küçük nasil ayni davada yargilaniyor? Biri Guneydogu'daki faili mechul cinayetlerden sorumlu tutulurken digerinin Kürtçü, hatta Pkk'yi da destekler biri oldugunu okuyorum.

Teşekkürler...
(5) 

HSBC'de maaş hesabı olmak

fadetoreality #743366 
Merhaba,

Yeni başlayacağım işyeri herhangi bir şubeden hesap açtırmamı istedi. Şubede maaş anlaşması gereği mecburen kredi kartı ve ek hesap gibi bir şey vereceklerini söylediler.

Az önce kart başvurumun kabul edildiğine dair SMS geldi; kart ücretinin yıllık 90TL olduğu yazıyor.

Bilgi almak için çağrı merkezini aradım. Kart basılınca tekrar ara ücretsiz kartla değiştirelim dedi. Ayrıca maaş müşterisi olduğumdan düzenli para giriş çıkışı olacağından aylık 8.25TL kesilecekmiş, bunu önlemek için iki tane telefon faturası için talimat verebilirmişim.

Önceki işyerimde başka bankaya yatıyordu maaşlar. Bir adet kredi kartı, internetten havale, eft ücretsizdi, kart ücretiymiş hesap işletim ücretiymiş yoktu.

HSBC'de maaş hesabı olan var mı? Sizde durum nedir?
(6) 

Funk? Soul? Acid Jazz? Nedir bu tür?

fadetoreality #742330 
Merhaba,

Aşağıdaki parçalar gibi şeyler dinlemek istiyorum, ama pek bulamıyorum. Funk, soul, jazz, acid jazz ve bunların bazı alt türlerine bakıyorum, çıkan grupları dinliyorum, ama pek bulamıyorum. Hatta Greyboy Allstars'ın diğer parçaları funk, ama Soul Dream değil, yani o grubun albümlerini dinleyerek bile istediğime ulaşamıyorum. Dolayısıyla Last.fm, Spotify gibi şeylerden bile yararlanamadım. Tek tük Jamiroquai, Incognito, Addison Groove Project, hatta Cosmosquad'ın bile benzer tad alabildiğim parçaları var, ama daha fazlasını bulamıyorum.

Nedir benim aradığım tür? Müzisyen veya şarkı adı önerebilir misiniz?

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

Souljazz Orchestra: www.youtube.com
Greyboy Allstars: www.youtube.com
(1) 

Tetanoz profilaksisi

fadetoreality #742216 
İşe giriş için tetanoz profilaksisi (aşılama yok ise yapılması veya rapeli) isteniyor. Son yıllarda tetanoz aşısı yaptırmadım, daha öncesini hatırlamıyorum. Bunu nerede, nasıl yaptırabilirim?

Sağlık ocağına gideyim diyeceğim, ama aile hekimim başka şehirde. Bir hastaneye gidip nasıl yaptırılır? Randevu filan gerekmez mi?

Bir de, işyerine vermek için bir evrak olmalı elimde, bunu da alabilir miyim?
(2) 

Doktorada 2 yılda bitmeyen dersler?

fadetoreality #737216 
Merhaba duyuru,

Geçen dönem kural değişmiş, artık seminer dersi tek dönem açılacakmış. Benim 4. dönemim, bu kural değişikliği hiçbir yerde duyurulmadığından ve danışmanım da kuralı bildiği halde beni uyarmadığından son döneme bırakmıştım. Şimdi ders açılmıyor diyorlar.

2 yılda derslerin ve seminerin bitmesi gerekiyormuş ve 5. yarıyılda yeterliğe girmek gerekiyormuş. Ama atılma da kalktı. Ben ne yapacağım bu durumda?
(1) 

Mecidiyeköy'den Huawei'ye nasıl gidilir?

fadetoreality #730414 
Merhaba,

Mecidiyeköy'den Huawei'ye toplu ulaşımla nasıl gidilir? Sabah 8:45'te orada olacak şekilde, trafik durumu nasıl olur, kaçta otobüse binmek lazım?

Huawei: Onur Park, Saray Mahallesi, Sanayi Caddesi, Üntel Sokak, No:10, A-1 Blok (Ümraniye Sanayi Mahallesi, Huzur Mağazası çaprazı).

Teşekkürler...
(1) 

"Remote Job"lar Hakkında

fadetoreality #725869 
Merhaba,

Yurtdışındaki şirketlerin "remote" iş ilanlarında "Kaç para istersin?" sorusuna bir de "Sigortanı filan kendin yatıracaksın, ona göre söyle." ekliyorlar.

Türkiye'de böyle bir şey nasıl yürütülür? Sigorta, vergi, nereye ne vermek gerekir? Yani şirketin Türkiye'de bir ofisi yok, ama her şey ofisi varmış gibi yasal olsun istiyoruz diyelim.

Teşekkürler...
(1) 

Android tablet, linux, dual boot ve tablette yazılım geliştirme

fadetoreality #714261 
Merhaba,

Samsung Galaxy Note 10.1 tabletim var. LinuxonAndroid, Terminal IDE gibi şeyler ve dual boot yapanlar gördüm. Fazla okumaya vaktim yok şu an, ama merak rahat bırakmadı.

Tabletteki Android'i tamamen silip başka bir şey kuran, dual boot yapan, sanal makineyle Android üstünde Linux koşturan, Android'de C, C++, Java, Python gibi dillerde kod yazıp derleyen, çalıştıran, LaTeX yazıp derleyebilen ve iyi bir Matlab alternatifi bulan var mı?

Bu tablet yerine Samsung Ativ Tab'lerden almadığım için biraz pişmanım ve bu sadece klavye için değil, işletim sisteminde her şeyin çalışabilir olması.
(3) 

Internetten Piyango Bileti Almak

fadetoreality #711950 
Merhaba,

Son güne bıraktım, yarın da işteyim. Çıkmaz ama, şansımı denemezsem içimde kalacak. Çıkarsa da söz çarçur etmeyeceğim ve amansız bir kapitalist de olmayacağım.

Bu bilet satan sitelerin güvenilir olanı var mı? Varsa hangisi?

Teşekkürler, mutlu yıllar...
(2) 

Boğaz spreyi - yutmayın diyor?

fadetoreality #701134 
Boğaz ağrısı şikayetiyle doktora gittim. Oral sprey verdi. Prospektüste yutmayın diyor, ama boğazıma sıktığım bir şeyi nasıl yutmayacağım anlamadım. Nedir yolu?
(1) 

ARGE Teşvikleri, Proje Başvuruları

fadetoreality #686971 
Merhaba,

ARGE teşviği nedir, ne büyüklüktedir? Yüksek lisans ve doktora mezun ve öğrencilerinin durumu farklı mıdır? Şirket bizden bilgileri alıp teşvik başvurularını yapıyor hep, ama bu bilgileri nasıl kullandığını bilmiyorum. Benzer şekilde proje başvurularında da bizden yararlanıyorlar; okula gitme konusunda sorun çıkarırken benim makalelerimle TEYDEB projelerine filan başvuruyorlar. İşten ayrılsam bilgi güncelleme zamanına kadar benim üzerimden para kazanmaya devam ederler mi?

Teşekkürler...
(2) 

POS Cihazında Görünmeyen Bonus

fadetoreality #686969 
Merhaba,

Bir Bonus kartım var. Kampanyayla bonus yüklendi, internetten görebiliyorum ama pos cihazlarında görünmüyor. Bankayı aradım, "görünmüyorsa da tutar girip devam etmelerini söyleyin" dedi. Pos cihazlarında seçenek mi var, "karttan veya bonuslardan şu kadar tutar çek" denebiliyor mu?

Teşekkürler...
(1) 

E-3 ne kadar? [İstanbul / ulaşım]

fadetoreality #680039 
4. Levent - Sabiha Gökçen arası çalışan E-3 otobüsünün öğrenci akbiliyle ne kadar olduğunu merak ediyorum. Sanki her bindiğimde farklı para ödüyorum, emin olamadim. Bilen var mı?
(1) 

Hangi işletim sistemi / dağıtım?

fadetoreality #677982 
Kisisel bilgisayarinizda hangi acik kaynakli veya ucretsiz isletim sistemini kullaniyorsunuz?

Lubuntu kullaniyorum, ama bir ana dagitim ozlemini cekmeye basladim. Ubuntu'dan da uzaklasmak istiyorum biraz, malum sebeplerden oturu.
(1) 

Tablette beyaz noktaciklar

fadetoreality #677722 
Merhaba, 3 hafta kadar once bir tablet aldim. Iki gun once ekranda 3-5 tane beyaz noktacik fark ettim. Sanki ekranin altinda toz varmis gibi. Bunu ben yapmis olamam, darbe gormedi, surekli kilif icinde tasidim. Yapabilecegim bir sey var mi?

Yoksa hic ugrasmasam mi? Servise gonderirim, 1 ay gelmez, gelse de bir yerini yaparken baska yerini bozarlar filan... Cok goze batmiyor ama varligini bilmenin verdigi takintili huzursuzluk var.
(2) 

Ders Çalışmalık Tablet

fadetoreality #669582 
Merhaba,

Ebook ve çift sütunlu makaleler filan okumam gerekiyor. Galaxy Note 2'yle okumaya çalışıyorum ama otobüste metrobüste çok zaman harcıyorum, sallana sallana giderken küçük yazılar okunmuyor, büyütünce de kaydırmaktan bir şey anlaşılmıyor.

Sorulara gelelim:
1) Samsung Galaxy Note 10.1 önerirsiniz herhalde?
2) Okumada sorun olmasın diye kaç inç önerirsiniz? 10.1 mi, 8 filan mı?
3) Kalem işe yarar gibi geliyor, pdf üstüne not almak filan iyi olabilir. Gerçi telefondakini doğru düzgün kullanmadım ama kalemle yazdıklarımızı LaTeX olarak filan aktarabilsek pek süper olurdu.
4) Galaxy Tab serisi için ne dersiniz? Kalemi yok herhalde?
5) 15-20 güne Galaxy Note 10.1 2014 edition gelecek gibi görünüyor, fiyatı ne olur? Beklemeye değer mi? Birkaç yüz lira fazla verebilirim belki ama telefonu ilk çıktığında aldım ve fiyatı acayip düştü, gerek yok sanki o kadar. Bir de Türkiye'ye 2 ay sonra gelirse benim dersler yalan olur; birkaç tane kitap bitirmek gerekecek bu dönem.
6) Nereden alınır, var mı öneriniz?
(2) 

Kanal Tedavisi - Düşen Geçici Dolgu

fadetoreality #669577 
Merhabalar,

Ev arkadaşımın geçici dolgusu düştü. Randevu 1 hafta sonraya. Bu arada kötü şeyler olabilir mi? Nasıl korusun, ne yapsın? Fırça, diş ipi, Listerine filan ne yapsa? Acil bir hekim bulup yaptıralım mı o hastaneyi beklemeden?

Teşekkürler...
(3) 

Netbook bataryası nereden alınır?

fadetoreality #669309 
Netbooklar piyasadan çok çabuk silindi. Yine de batarya bulma konusunda umutluyum. Nereden alınır, güvenilir yer var mı? Orijinal batarya bulunur mu servislerde filan? Yaklaşık fiyatı nedir bunların? Muadil ürünlerin ömrü kısa mı oluyor?

Teşekkürler...
(1) 

[İstanbul] Mecidiyeköy'den Ataköy Marina'ya Toplu Ulaşım

fadetoreality #660824 
Dünya Göz Hastanesi'ne gideceğim de, nasıl giderim?
(1) 

Samsung Galaxy Note 2'ye Gelen Güncelleme

fadetoreality #655639 
Merhaba,

Bugün 100MB'lik bir güncelleme indirdim kurdum. Hala Android 4.1.2. Ne güncellendi acaba?
(2) 

Ödev Yardımı - Birkaç Sözcüklük Ses Kaydı

fadetoreality #607967 
Merhaba,

Ders projesi için 20-25 kişiden ses kaydı almam gerekiyor. Aşağıdaki sözcüklerin normal bir ses tonuyla söylenmesi, aralarında da biraz boşluk olması gerekiyor. Boşluğun süresi çok önemli değil, yarım saniye gibi sözcüklerin karışmasını engelleyecek bir aralık yeterli. Ben kayıtları sözcüklere böleceğim zaten.

Sözcükler: Ali, Emre, Umut, Onur, Özgür, iki, üç, altı, on, Ankara, İzmir, Urfa, Edirne, elma, armut, üzüm, incir.

Windows'un donatılardaki (Accessories) ses kaydedicisi ile kaydedip WAV olarak gönderebilirsiniz mesela. Örnekleme sıklığının 8kHz olması gerekiyor, ama ayarlamayı bilmiyorsanız önemli değil.

Laptop mikrofonu veya telefonla bile anlaşılır kayıt yapılabiliyor; ortam çok gürültülü olmazsa, aşırı cızırtı, seste patlama filan olmazsa bana yeter.

Veya vocaroo.com adresine girip "Click to record" butonuna basıp kaydettikten sonra "Click here to save" linkini ve ardından "Email"ı tıklayıp "To" kısmına benim email adresimi, "From" kısmına kendi email adresinizi, en alttaki boş küçük kutuya da hareket eden harfleri yazıp "Send" butonunu tıklayarak gönderebilirsiniz.

fadetoreality@gmail.com adresine gönderebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler...

* Sesinizi kimse dinlemeyecek; "benim sesim kötüdür" diye çekinmenize gerek yok (arkadaşım çekiniyordu). Ufak bir bilgisayar programını bu kayıtlarla eğitip, sonra konuştuğumda Ali dedin, Emre dedin diye cevap vermesini sağlayacağım, o kadar. Konuşmayı yazıya dönüştüren programların basit bir versiyonu sadece. Ses İşleme dersinin ödevi.

* Sadece bir kişiden mesaj aldım, bu yüzden tekrar gönderiyorum çünkü bunu sokakta elime kayıt cihaz alıp yapamam, sokakta insanlara anlatmak zor, bir de yoğunluktan iş yerinde yaşamaya başladım, hiç zamanım yok.

* Açıklayamadığım bir şey varsa, soru sorulabilmesi için duyuru değil soru kategorisini seçtim.
(4) 

Suriyeli Sığınmacılar Hakkında Birkaç Soru

fadetoreality #600943 
Merhaba,

1) Sığınmacıların Türkiye'de serbest dolaşım hakkı var mı?

2) Oturma ve çalışma izni mi verildi onlara? Ev kiralayabiliyor, iş yeri açabiliyorlarmış.

3) Araçlarını (otomobil vs) Türkiye'ye nasıl sokabiliyorlar? Ona da mı izin verilmiş?

4) Bu araçların plakası Latin harfleri mi?

5) Diyelim ki sığınmacılara araç sokma izni veriliyor ve saldırıyı düzenleyen Suriye hükümeti. Peki bomba yüklü araçları nasıl soktular? Sınır diye bir şey yok mu, kontrol yok mu?

* Kavga çıkarmayalım lütfen; sığınma ve sınır mevzusunun resmi durumunu öğrenmek istiyorum sadece.
(7) 

Anneye Tablet

fadetoreality #598937 
Merhaba,

Annem bilgisayar acmaya useniyor ve babamin dosyalarini filan silmekten biraz korkuyor galiba. Tableti rahat kullanir saniyorum. Gazeteye goz atsin, ikna edebilirsem Facebook'a girsin, arada sarki filan gondereyim istiyorum. Galaxy Note filan biraz pahali yalniz. Uygun fiyatli guzel tablet var mi?

Tesekkurler...
(1) 

Lubuntu - Live USB

fadetoreality #598269 
Merhaba,

Lubuntu flash bellekten çalışıyor mu? Flash belleğe kurulumu anlatılmış; ama kurmadan, Ubuntu'daki gibi "persistent" halde Live USB disk yapılabiliyor mu?

Teşekkürler...
(1) 

Tiroid Nodülü, LAP, Biyopsi

fadetoreality #587387 
Merhaba,

Annemde ultrasonla tiroitte birkaç nodül ve LAP çıktı. Biyopsi yapıldı, ama sonuç çıkmadı. Bu arada diş sorunundan olabileceği düşüncesiyle antibiyotik kullandı ve ağrıları geçti. Tekrar ultrasonla bakıldı, doktor lenfomadan şüpheleniyorum demiş, ve yine biyopsi yapıldı. Ancak biyopsi sadece tiroite yapılmış, sonucu bekliyoruz.

Sorum şu: Lenfomadan şüpheleniliyorsa, tiroit biyopsisi bilgi verecek mi? Lenf için tekrar biyopsi mi yapılacak?

Teşekkürler...
(1) 

Android'de Google Talk

fadetoreality #587383 
Merhaba,

Telefonda Google Talk var ama biraz garip çalışıyor, konuşmada sıra filan karışıyor. Güncellemek istedim, hiçbir yerde bulamadım. Gördüm ki bu Android ile gelen bir uygulamaymış. Peki ya silersem tekrar kuramayacak mıyım?
(2) 

Doktoraya İzin Veren Şirketler

fadetoreality #582673 
Merhaba,

Doktora yapıyorum ve yazılım/arge mühendisi olarak çalışıyorum. Yakında iş değiştirmem gerekebilir, o yüzden başvurabileceğim yerlerin listesini oluşturmaya çalışıyorum. İstanbul'da, özellikle Avrupa yakasında bildiğiniz yer var mı?

Teşekkürler...
(2) 

KIBHAS - Girne Ulaşımı

fadetoreality #575758 
Merhaba,

Bir ay sonra havalimanı ve Girne'deki Acapulco otel arasında gidip gelmek zorunda kalacağım.

1) KIBHAS ofisi/durağı bu otele yakın mıdır, yürünür mü?
2) Tek yön ulaşım ücreti ne kadardır?
3) Web sitesinde yazılan saatlere uygun mu çalışıyorlar?
4) Yol ne kadar sürer?

Teşekkürler...
(1) 

Türkçenin Fonemleri

fadetoreality #569541 
Merhaba,

Türkçenin fonemlerini bulmam gerekiyor. Bundan ne kast edilmiştir sizce? Ünsüz ve ünlü tabloları mı? IPA notasyonu mu, örnek sözcükler mi? Şu linklerdeki tablolar yeterli olur mu?

en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
(2) 

Android 4.1.2 - Klavyedeki Gariplik

fadetoreality #544444 
Merhaba,

4.1.2 güncellemesinden sonra klavyede nokta tuşuna basılı tutunca çıkan simge penceresi ekteki gibi garip bir görünüm aldı. Ben bununla ilgili bir şey bulamadım; siz biliyor musunuz?

Teşekkür ederim.
(1) 

Maslak'a Yakın Güzel Restoran Tavsiyesi / İstanbul

fadetoreality #544066 
Merhaba,

Yüksek lisans danışmanımı ve beraber çalıştığım birkaç arkadaşı yemeğe götürmek istiyorum. Mezuniyetimin üstünden 7 ay filan geçti, hiç ziyaret edemedim, hediye filan da alamadım. Zaten nasıl bir hediye alınabilir bilmiyorum. Onun yerine güzel bir yerde yemek ısmarlayayım istiyorum.

Hoca gittiği ülkelerde filan gezmekten çok yemeklerini tatmayı seven biri. Bizi bir kere Go Mongo'ya götürmüştü, öyle yerleri seviyor. Bu yüzden kendi gelir grubuma göre biraz lüks bir yere götürmem gerekiyor.

Bir akşam iş çıkışı gideceğimizden Maslak'tan kolay ulaşılabilecek mekan önerisi verebilir misiniz? Mekan ismi dışında verebileceğiniz ek bilgi varsa (yemek türü, özel yemeği, fiyat aralığı gibi) çok süper olur.

Teşekkür ederim.
(1) 

Şu çalgı ne?

fadetoreality #538975 
Şu videoda kadının çaldığı çalgı nedir? Kornet olabilir mi?

www.dailymotion.com
(3) 

Google Play'de Evrensel Popüler Uygulamalar

fadetoreality #520113 
Merhaba,

En popüler uygulamalarda Kırık Ekran, Ahmet Kaya gibi uygulamalar çıkıyor. Sitenin dilini İngilizce yapsam da liste aynı kalıyor. Evrensel listeye erişmenin yolu nedir?

Teşekkürler...
(4) 

Yazılım Geliştirme Blogları

fadetoreality #518103 
Merhaba,

Yazılım geliştirme, programlama dilleri, kütüphaneler, derleyiciler, açık kaynak, web ve mobil uygulama geliştirme gibi konularda güncel bilgim olsun diye günlük takip edebileceğim siteler arıyorum blog gibi. Mashable, TechCrunch, ReadWrite gibi. Öneriniz var mı?

Teşekkürler...
(3) 

Ortopedi - Hangi Hastaneye Gidilir?

fadetoreality #506656 
Merhaba,

4 aydır ayağımda kırık varmış, enfeksiyon dedikleri için bu kadar geciktim. Başka bir ortopedi uzmanına daha gidip bu kez emin olmak istiyorum. Hafta içi çalıştığımdan cumartesi gitmek zorundayım. Şişli ve Beşiktaş'ta sigortamın karşıladığı bazı yerler aşağıda; nereye gideyim?

İSOM (İstanbul Ortopedi Merkezi)
Acıbadem (Maslak, Fulya)
Amerikan
Memorial
Dora
Florence Nightingale (Bilim Üniversitesi, Şişli, Gayrettepe)
Kadıoğlu
Nişantaşı
Türkiye
Bayındır (Levent)
Ethica (Levent)
Levent

Böyle yazınca biraz terbiyesizlik gibi oldu, keşke zamanım olsaydı da bir devlet hastanesine gidebilseydim...

mobil görünümden çık