(8) 

gece için film önerisi

sir gawain #1302769 
bu gece izlemelik akıcı film tavsiye eder misiniz?

kriterler:

- bilindik filmler olmasın
- aksiyon olmasın
- 20-25 seneden eski olmasın
(5) 

saman nezlesi için ilaç

sir gawain #1295457 
saman nezlesini (alerjik nezle) geçiren reçetesiz bir ilaç var mı?
(2) 

digiturk kutu iadesi

sir gawain #1294549 
internette herkes farklı bir şey yazmış. kimisi üyeliği açan servise, kimisi en yakın servise iade edilmeli diyor. bir de sorunlu bir işlemmiş sanırım. neye dikkat etmek gerek? bu konuda deneyimi olan var mı?
(1) 

hangisini bozdurayım?

sir gawain #1282813 
gram altın
euro
dolar

üçünde de biraz birikimim var. tl ihtiyacı yüzünden bu hafta birini bozdurmam gerek, hangisini bozdurmak daha mantıklı?
(3) 

yakın zamanda diş kaplatan var mı?

sir gawain #1276904 
1. kaç diş için ne kadar verdiniz?
2. porselen mi zirkonyum mu?
3. kaç seansta bitti? kaç gün sürdü? süreç genel olarak nasıl ilerliyor?
4. acıyor mu?
(5) 

kiracı-aidat sorusu

sir gawain #1274755 
sizi evden taşındıktan 6 ay sonra arayıp "ödenmemiş aidat borcunuz varmış, ben cebimden verdim. bana şu kadar para ödemelisiniz" diyen eski ev sahibine yanıtınız ne olurdu? apartmanda aidat toplama sistemi yoktu, kimse aidat istemiyordu, sadece istendikçe birkaç kez verildi. öyle kasten borç takıp gitme durumu yok yani. bir de kira sözleşmesinde yazıyor, vermek zorundasınız diyor. üzerinden 6 ay geçmiş kira sözleşmesinin yükümlülüğü var mıdır?
(3) 

kadıköy-sabiha gökçen havabüs

sir gawain #1268753 
kaç dakikada bir vardı? kırk yılın başında bakmak gerek, site çalışmıyor.

www.havabus.com
(8) 

taksici-uber meselesi

sir gawain #1267861 
bu taksiciler uber'e düşman olacaklarına neden ondan faydalanmıyorlar? hem normal taksi olarak çalış hem uber kullan, ne güzel müşterin artar işte. alt tarafı bir uygulama kullanacaksın telefondan. kafaları mı basmıyor böyle işlere? yoksa uber taksisi olmak zor mu?
(2) 

printer sorusu

sir gawain #1267180 
urun.gittigidiyor.com

urun.gittigidiyor.com

urun.gittigidiyor.com

şu üç printer arasında nasıl bir fark var? ben farkında ne olduğunu anlamadım, sadece renk mi? bir de bu printerde kartuş bittiğinde dolduruluyor mu yoksa yeni mi almak gerekiyor?
(2) 

uber'de ücret nasıl hesaplanıyor?

sir gawain #1265175 
kendi sitesinde "ücret falanca kriterlere göre otomatik olarak hesaplanır" diyor ama geçen gün çağırdığımda normal taksi geldi, şoför yolcululuğu tamamlayınca uygulama ona ücreti sordu, o da eliyle taksimetredeki rakamı girdi, ben de onu ödemiş oldum. yani hiç öyle uber falan hesaplamadı ücreti, hep böyle mi oluyor?
(1) 

kablosuz bağlantılı printer önerisi

sir gawain #1265121 
bana ev tipi, çok yer kaplamayan basic bir printer önerir misiniz? bilgisayarın uzağına koyacağım için wifi olması gerek, başka bir şart aramıyorum.
(4) 

multi girişli schengen vizesi

sir gawain #1264859 
hollanda'dan henüz süresi dolmamış çok girişli schengen vizem var. hollanda'ya bir kez gittim döndüm, şimdi başka bir ülkeye gidebilir miyim? yoksa çok girişli olsa bile illa hollanda'dan mı giriş yapmam gerekli?
(3) 

nereye gideyim?

sir gawain #1264610 
yaza kadar schengen vizem var. mayıs-haziran gibi tek başıma bikaç günlüğüne bir yere gitmek istiyorum. kafamda hiç görmediğim iskandinav ülkeleri var. çok sıcak ve kalabalık olmaması kaydıyla başka yerler de olabilir. gidip gördüğünüz şehirlerden öneride bulunur musunuz?

edit: hollanda, italya, uk, fransa, sırbistan dışında öneri lazım.
(6) 

ios uygulama önerisi

sir gawain #1261574 
temel uygulamalar dışında tavsiye edebileceğiniz işe yarar ya da ilginç iphone uygulamaları neler? yeni telefon aldım indirecek bir şey bulamıyorum.
(2) 

tr hesabıyla bitcoin alınabilecek yabancı site

sir gawain #1250064 
cex.io dışında havale ile (kredi katı değil) btc alınabilecek yabancı site lazım. en ucuzunu aramıyorum, güvenilir, hızlı olsun, işlem ücreti/kur farkı ortalama olsun yeterli. hangilerini tavsiye edersiniz?
(3) 

stop-loss'un mantığı

sir gawain #1247434 
coin borsasındaki stop-loss'un işlevini hala tam kavrayamadım. misal binance'te sahip olduğumuz bir coin'in değeri 10 diyelim. stop-loss'ta stop ve limit olmak üzere iki seçenek var. stop'a 7, limit'e 5 dedik diyelim. bu, "coin'in değeri 7'nin altına düşerse 5'e geldiğinde sat" mı demek oluyor şimdi? (sat diyince aynen böyle bir uyarı çıkıyor) e zaten 5'e kadar düşen bir coin 7'nin altına da düşmüş sayılmıyor mu? 7'nin altına düşmeden 5'e nasıl gelecek ki? orada stop değeri tam olarak neyi ifade ediyor?
(2) 

sırt çantalarındaki zımbırtı (resimli)

sir gawain #1241830 
ben bunu bir markanın logosu sanıyordum ama fark ettim ki birçok farklı markanın çantasında aynı şeyden var. ne bu?
(3) 

tl mevduat / usd / euro / altın

sir gawain #1241584 
fazla büyük olmayan (sermaye diyemeyeceğimiz) standart birikimler için parayı hangisine yatırmak daha uygun? yıl bazında hangisi daha çok kazandırır? bu para işlerinden zerre anlamıyorum ama parayı tl'de tutmak da istemiyorum.
(12) 

kışın hollanda'da üşümemek

sir gawain #1239897 
aralık başında hollanda'da bir hafta kalıcam. çoğunlukla lahey, günübirlik amsterdam ve rotterdam. günün büyük kısmında dışarılarda mobil olucam. sorum şu: götüm donar mı?

istanbul'da giydiğim kazak, mont, atkı bere vs dışında bir şey almama gerek var mı? kalın giyinen biri değilim, öyle kışlık pantolonlarım, içliklerim, north face tarzı outdoor kıyafetlerim falan yok hiç. gerekir mi? mesela pantolonun altına bir tayt alayım diyorum. başka ne olabilir?
(3) 

2. el ps4 alıcam

sir gawain #1236693 
nelere dikkat etmem gerekir? en fazla ne kadar vermeliyim? iki kolu olsun ve temiz olsun yeterli benim için, başka beklentim yok.

sahibinden ya da letgo'da benim için iyi bir ilan gösterebilecek olan var mı?

yer: istanbul
(1) 

kadıköy'den şişli'ye kamyonet lazım

sir gawain #1235856 
sadece 3'lü bir koltuk taşınacak. o yüzden büyük nakliye firmaları fazla gelir. en pratik nasıl hallederim? kadıköy merkezde kamyonet tutabileceğimiz bir bölge var mı? ya da yönlendirebileceğiniz birileri?

not: yarın akşama lazım.
(4) 

evden çıkarken depozito alma - acil fikir

sir gawain #1233070 
evden çıkıldı. evi göstermek (ki evde en ufak zarar ziyan yok) ve depozitoyu almak için ev sahibi arandı, adam istanbul dışındaymış, emlakçıyla halledeceksiniz onu dedi. emlakçı arandı, onun da tek derdi anahtarları almak, depozitoya ben karışmam o ev sahibiyle aranızdaki mesele o diyor.

kıcası beklenen o.ç.'luk geldi. bu durumda ne yapmamız lazım? emlakçıyla görüşmeyi şimdilik reddettik depozito almayacaksak sizinle görüşmemizin anlamı yok diyerek. paranız kalmaz merak etmeyin ayağı yapıyor ve anahtarları almak istiyor. elimizde sözleşme var. "avukata gidin" dışında ne yapabiliriz? avukat en son çare olacak.

okumaya üşenenler için: depozitoyu emlakçı mı geri verir ev sahibi mi? ikisi de birbirine paslıyor.
(3) 

verilik su kaplumbağaları + akvaryum + ekipman + yem

sir gawain #620809 
4 senedir akvaryumda iç filtre, ısıtıcı ve birinci sınıf yem kullanarak özenle beslediğimiz su kaplumbağalarını vermek mecburiyetinde kaldık. artık tek istediğimiz onlara bizim gibi bakacak yeni birilerini bulmak. bunun için hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin kaplumbağalarımızı akvaryumları, ekipmanları ve yemleriyle beraber, onlara gözü gibi bakacağına söz veren kişiye ÜCRETSİZ veriyoruz.

tüm bunları tek seferde ücretsiz vermek istiyoruz:

+ 2 adet 4 yaşında su kaplumbağası (kabuk boyları yaklaşık 13-14 cm)
+ akvaryum (boyutlarını ölçmedim ama görsellerde görünüyor)
+ iç filtre (bir senedir sorunsuz kullanıyoruz)
+ atman ısıtıcı (sorunsuz çalışıyor)
+ en büyük boy sera raffy p kaplumbağa yemi (yarısı duruyor)

görsellerde kaplumbağaları ve ekipmanları görebilirsiniz. istanbul içi eve gelerek (üsküdar) alabilirsiniz. uymazsa yakın bir yerlerde elden teslim de yapabilirim.

not: su kaplumbağası bakımı konusunda tecrübesi bulunan, ya da hiç olmazsa konu hakkında bilgi/merak sahibi kişiler ulaşırsa sevinirim. ayrıca teslim sırasında ve teslimden sonra kendilerine her türlü bilgi ve öneriyi vermeye hazırım.

irtibat için buradan mesaj atın ya da canyapalak@gmail.com'a mail atın.

--------------

duyuru 2 görsele izin veriyor. tüm görseller için:

i41.tinypic.com
i43.tinypic.com
i43.tinypic.com
i40.tinypic.com

--------------

modlardan rica biraz üstte kalabilir mi?
(2) 

ağaca/direğe asılı pet şişe içinde bir sürü kapak???

sir gawain #354516 
bir tek ben mi görüyorum bunları? bunlar hayal mi lan yoksa? bilinçaltım bana bir oyun mu oynuyor? ağaçlara direklere asıyolar misal, boş 5 litrelik erikli şişesi. içinde de bir sürü pet şişe kapağı var. bunların anlamı ne? pil kutusuna peçete, cam konteynırına teneke kutu atan insanlık bu pet şişelere neden özenle yalnızca kapak atıyor ve bu kapaklar ne işe yarıyor??
(4) 

lounge fm şarkıları aranıyor!!

sir gawain #308900 
lounge fm'de son aylarda sıklıkla çalan şu 10 parçayı arıyorum.. cep telefonu ile kaydettim, ses kalitesi biraz çamur. isimleri hakkında yardımcı olursanız süper sevinicem.

1. şarkı: kiwi6.com (2:58'e kadarki kısım)
2. şarkı: kiwi6.com
3. şarkı: kiwi6.com
4. şarkı: kiwi6.com
5. şarkı: kiwi6.com
6. şarkı: kiwi6.com
7. şarkı: kiwi6.com
8. şarkı: kiwi6.com
9. şarkı: kiwi6.com
10. şarkı: kiwi6.com
(6) 

kediye eş

sir gawain #203972 
1,5 yaşında, aşıralı tam, dişi ev kedimiz panik'e eş arıyoruz. kendisi azgınlıktan günlerdir kendini yerden yere atıp can çekişiyormuş taklidi yapıyor. ev ist. anadolu yakasında. kedinizi gayet güzel bir şekilde evimizde misafir edebiliriz. maksat başgöz olsunlar..

ulaşmak isteyenler buradan msj atabilir ya canyapalak@hotmail.com'a mail atabilir.
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık