(4) 

epson ecotank'ı nasıl bilirsiniz?

sir gawain #1590217 
yazıcı arayışındayım. lazerler evde kullanım için gereksiz pahalı, inkjetlerin de yok mürekkep kurudu, yok yazıcı başlığı kirlendi derken derdi bitmiyor-ki onların da kartuşları maliyetli zaten. o yüzden tanklı modellere yöneldim. hp, epson ve canon arasından epson modellerini beğendim. kullanan varsa fikirlerini yazabilir mi? alınır mı?
(3) 

pegasus koltuk altı bagaj

sir gawain #1584474 
kabin bagajını kaldırdıklarından beri pegasus'la uçmadım. koltuk altı bagajı sitede belirtilen ölçüleri birkaç cm aşıyor. bu koltuk altı bagajlara bu kadar bakıyorlar mı? sıkıntı çıkarırlar mı?

not: yurt dışı gidiş geliş.
(2) 

spotify’ıma başka biri bağlanıyor

sir gawain #1582932 
birkaç gündür pc’deki spotify’ıma başka biri bağlanıyor. her seferinde bağlı cihazı değiştirmek zorunda kalıyorum. bir süre sonra bir daha oluyor. ps5’ten bağlanıyor. muhtemelen 13 yaşında bir oğlan. çünkü sürekli mortal kombat müzikleri açıyor. benzer durumu yaşayan var mı? ben bu çocuğun ps5’ini spotify’da nasıl engellerim?
(9) 

macbook air’ı olanlar?

sir gawain #1582255 
elime 2018 macbook air geçti. 256 gb harddisk, 8gb ram. sorun şu ki bilgisayar bomboş olmasına rağmen makine aşırı yavaş, kapanıp açılması işkence. chrome açarken bile abartmıyorum 20 saniye geçiyor. m1 öncesi hepsi böyle mi? bu kadar yavaş olması normal mi? 10 yıllık windows laptop bundan seri çalışıyor.
(1) 

dyson filtre temizleme sıklığınız

sir gawain #1581459 
v12’de filtre iki süpürdüğümüzde hemen temizleyin uyarısı veriyor. iki üç günde bir bu uyarıyı görüyoruz. bu normal mi?
(2) 

nasdaq için kimleri takip ediyorsunuz?

sir gawain #1578134 
nasdaq ile ilgili sağlıklı yorum ve analiz yapabilen (ingilizce veya türkçe) kimler var? hangi kaynakları takip ediyorsunuz?
(5) 

macbook air 2018 alınır mı?

sir gawain #1577575 
gündelik işler için kullanılacak, asıl bilgisayara yedek olarak. uygun fiyata az kullanılmış bir tane buldum (şarj döngüsü 200). sizce alınır mı? sorunlu bir model değildir, di mi? buna yakın bir fiyata 2017 macbook pro da buldum. işlemci, ram vs ikisinde de aynı. o da az kullanılmış ama dediğim gibi, 2017 model. macbook air ise 2018 model. siz olsanız hangisini alırsınız?
(7) 

b sınıfı araç modelleri

sir gawain #1577554 
ikinci el b sınıfı otomatik vites bir araç almak istiyorum.

vw polo
citroen c3
hyundai i20
opel corsa
renault clio
toyota yaris
honda jazz

ilk üçü sıralayacak olsanız nasıl sıralardınız?
(1) 

macbook'ta controller ile oyun oynamak

sir gawain #1576826 
macbook air m1 ve xbox controller'ım var. steam'den satın aldığım (controller destekli) oyunların en az yarısında controller ile problem yaşıyorum. ya hiç görmüyor, ya da layout saçmasapan ve düzeltilemiyor. en son celeste, stardew valley, monster sanctuary, undermine, blasphemous aldım ve hiçbirinde controller çalışmıyor. görmüyor bile. saatlerce uğraşıp her yolu denedim, üçüncü parti programlar bile yükledim ama beceremedim. üzerinden zaman geçtiği için oyunları iade de edemiyorum, elimde patladılar resmen. benzer sorunu yaşayan oldu mu ve nasıl çözdünüz?
(4) 

maksimum kaç km’lik araç?

sir gawain #1576147 
ikinci el arabada maksimum kaç km’lik araçlar düşünülebilir? benim kafamda maksimum eşik hep 100.000 ama bu eşiği herhangi bir bilgiye dayalı olarak koymadım. sizce kaç olmalı?

not: benzinli ve otomatik araçlar için.

bir soru daha sorayım bu vesileyle. 3 yıllık 100.000 km'lik bir araç mı daha fazla yaşlanmıştır, 6 yıllık 50.000 km'lik bir araç mı? (rakamlar farazi). hangisi daha az sorun yaşatır?
(4) 

hırvatistan'da yaz tatili

sir gawain #1573959 
dubrovnik, hvar, split. deniz tatili için başka nereleri önerirsiniz? rotaya nereler eklenebilir? arabayla gidilecek.
(4) 

borsada hisseyi adetle almak

sir gawain #1572585 
yurtdışında kullandığım platformda istediğim hisseden istediğim tutarda (50 euro’luk, 100 euro’luk vs.) alabiliyorum. yani hisseleri adetle almıyorum. ama türkiye’de herkes şu hisseden üç tane aldım, beş tane aldım diyor. ben hangi hisseden kaç adet var onu bile bilmiyorum. bu benim kullandığım uygulamaya özgü bir şey mi yoksa insanların hisseleri adetle almasının bir sebebi mi var?
(13) 

aramızda enfiyenin ne demek olduğunu bilen var mı?

sir gawain #1571995 
bugün bir muhabbette fark ettim ki benden başka kimse duymamış bile, kendimi çok yaşlı hissettim. bu bir tek benim çocukluğumda mı vardı ya, ne oldu sonra bir anda üretimi mi durdu?

openAI API kullanan var mı?

sir gawain #1568736 
postman'da denemeler yapıyorum ve nasıl bir prompt yazarsam yazayım saçmasapan cevaplar veriyor. bunu browser'daki chatgpt standardına getirmek için hangi özellikleri eklemek, ne yapmak gerek? max token, temperature, model, role vs. bir sürü özellik var işin içinden çıkamadım. set bir ayar da yok internette gördüğüm kadarıyla.
(1) 

chatgpt ve dall-e api muadili

sir gawain #1568463 
chatgpt ve dall-e'nin api'larina muadil ücretsiz api'lar var mi? google sonuclari tatmin etmedi.

steam indie oyun tavsiyesi

sir gawain #1567442 
son zamanlarda oynayip sevdiklerim:

dave the diver
cult of the lamb
spiritfarer
kingdom two crowns

baske neler tavsiye edersiniz?
(6) 

arkadaşın payı

sir gawain #1565227 
diyelim ki yurt dışında yaşıyorsunuz ve doğum gününüzde bir süpermarketten kazı kazan bileti gibi bir şey geldi posta kutunuza. kazıdınız ve 15 bin euro kazandığınızı öğrendiniz. ama ödülü almak için bir telefon görüşmesi yapmanız gerekiyor. yabancı diliniz yetmediği için bir arkadaşınıza arattınız ve sizin adınıza beş dakikalık bir görüşme yaparak meseleyi halletti.

soru şu: parayı aldığınızda arkadaşınıza ne kadarını verirsiniz? ya da ne kadarlık bir hediye alırsınız?
(4) 

amerika'da iphone en uygun nereden alinir

sir gawain #1563265 
fiziksel ya da online magaza tavsiye eder misiniz? bestbuy'dan daha ucuz yerler var mi? bir de tüm fiyatlari listeleyen cimri ya da akakce muadili bir site önerir misiniz?
(3) 

e-sim önerisi

sir gawain #1562875 
amerika icin mobil data paketi alacagim. tavsiye edebileceginiz uygun e-sim hizmeti var midir?
(5) 

nasdaq bilenler?

sir gawain #1562249 
boğanın da boğası bir dönemde nasdaq'a girmek doğru mu? kripto ve bist'i az çok biliyorum ama nasdaq'ın acemisiyim. mümkün mertebe al-sat yapmadan uzun vadeli yatırım amaçlı gireceğim.

microsoft, meta, alphabet, amazon, tüm büyük tech şirketleri için analistler strong buy diyor ama zaten son bir yılda hayvani artmışlar, bu hisselere şu anda girmek ne kadar doğrudur? onun yerine, paypal, pfizer, walt disney gibi 6 ayda istikrarlı biçimde düşmüş şirketlere daha sıcak bakıyorum.
(5) 

1 saat arayla aktarma

sir gawain #1561352 
gideceğim yere direkt uçuş bulamadım, varşova üzerinden aktarmalı gideceğim ama iki uçak arasında 1 saat süre var. aktarmalarda 1 saat yeterli midir yoksa çok mu kısa? ilk uçak yarım saat rötar yapsa bitti gitti, bana çok riskli geldi. sizce bu bileti almaya değer mi?
(2) 

Canlı kodlama mülakatı (junior web dev)

sir gawain #1559733 
aranizda daha önce tecrübe edenler oldu mu? ne gibi tüyolar tavsiyeler verirsiniz? bu tür mülakatlara nasil hazirlanmak gerekir?
(2) 

almanya'da netflix kullananlar

sir gawain #1558200 
katalogda kurak günler'i görebiliyor musunuz? bütün dandik türk filmleri var, şu film yok. gelecek filmler arasında da görünmüyor. hiç mi gelmeyecek?
(13) 

cv‘ye fotoğraf ekleme

sir gawain #1554221 
hakkında ne düşünüyorsunuz? özellikle avrupa genelinde soruyorum. dezavantaj mıdır avantaj mıdır?
(6) 

stackoverflow'da neden iplenmiyorum?

sir gawain #1552970 
şimdiye dek üç soru sordum. aldığım yanıt sayısı 0. sorularım mantıklı, açıklayıcı bir dille yazılmış sorular. kod örnekleri, ekran görüntüleri vs. içeriyor ve çok yaygın dillere ilişkin sorular. daha önce aynısı sorulmuş mu diye bakıyorum da açarken. ama kimsenin salladığı yok. bir şey mi kaçırıyorum yoksa burası genelde böyle bir yer mi? cevaplar zaman içinde mi geliyor?
(1) 

video bulmaca

sir gawain #1552222 
iki ya da üç sene önceydi sanırım, meşhur olmuş bir video serisi vardı. yabancı dil eğitmeni olduğunu düşündüğüm türk bir adam yapıyordu. türklerin ingilizce aksanıyla dalga geçiyordu. aşırı gerçekçi bir ingilizce konuşan türk kızı taklidi vardı. neydi bu adam ya da videolar serisi? bunlar video muydu, onu bile hatırlamıyorum.
(3) 

yurtdışından türkiye'de nasıl arsa alınır?

sir gawain #1546439 
kuzey ege'de bir arsa alma niyetim var ama bu konularda hiç bilgim yok. o civarlarda tanıdık da yok ve türkiye'de de değilim. arsa nasıl bulunur, nasıl araştırılır, nasıl alınır? internetten bulduğum bir arsada kazıklanma/dolandırılma ihtimalim yüksek midir? bana bu konuda bir yol gösterseniz çok iyi olur.
(2) 

ekrani bozdum mu?

sir gawain #1536643 
mac ekraninin ortasinda leke gibi bir sey vardi, parmagimla bastirmadan silip cikarmak istedim ama bu defa resimdeki gibi daha buyuk bir iz kaldi. simdi bezle silsem de cikmiyor. benzer bir iz sol alt kosede de var. sizce ekrani bozdum mu?
(6) 

sıfırdan web developer olmak

sir gawain #1535352 
6 ay yoğun kursa giderek full-stack wep developer olunabilir mi sizce? yoksa bir hayal mi?
(3) 

qwertz klavye

sir gawain #1533799 
selam. gözüme kestirdiğim ikinci el bir macbook var ama qwertz klavye. y ve z harflerinin yeri dışında klavyede ä harfi falan var, noktanın virgülün yeri de farklı. sizce hayatı boyunca qwerty kullanmış biri olarak çok zorlanır mıyım?

bir de bu tip klavyelerde türkçe harfleri nasıl yazıyoruz? ş yazmak istediğimde ne yapacağım mesela? her seferinde kısayol mu kullanacağım yoksa bir tuşa ş harfi atayabiliyor muyum?
(6) 

macbook tavsiyesi

sir gawain #1533184 
günlük kullanım için macbook arayışındayım. macbook pro 2018 ya da 2019 uzun yıllar işimi görür mü? yoksa bu modeller çok mu geride kaldı?
(1) 

yurtdışında netflix kullanmak

sir gawain #1530610 
netflix'i tl ile ödeme yapıp yurtdışında kullanan var mı? aylarca sorunsuz kullandım ama bir şifre sıfırlama işleminde niyeyse aboneliğim iptal edildi. şimdi vpn ile tl üzerinden abone olsam bile vpn'i kapattığımda "netflix bu konumda kullanılamıyor" hatası alıyorum. benzer bir sorunu yaşayan oldu mu hiç?
(4) 

ingilizce sorusu

sir gawain #1530174 
I have worked at Amazon for 5 years.

sizce bu cümleyi kuran bir kişi amazon'da çalışmayı bırakmış mıdır yoksa hala çalışıyor mudur?
(4) 

game pass tavsiyesi

sir gawain #1528959 
oynayacak oyun bulamıyorum. kesin oyna dediğiniz neler var?

fps/shooter hariç.
(3) 

free trial'ı olan vpn

sir gawain #1526681 
yurtdışından bir türkiye sunucusuna bağlanabileceğim, free trial veren vpn hizmeti var mı? işim sadece bir iki saatlik, sonra programı silsem bile olur. ama gördüğüm kadarıyla vpn hizmetlerinin hepsine önden abone olmak ve para ödemek gerekiyor.

windows olmazsa ios ya da android uygulaması da olur. bu arada sanmıyorum ama ücretsiz güvenilir bir vpn varsa onu da paylaşabilirsiniz.
(5) 

bisiklet nasıl öğretilir?

sir gawain #1525322 
eşime bu hafta bisiklet sürmeyi öğreteceğim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. çocuk olsa düşe kalka öğrenir ama hem düşüp yaralanmaktan hem de rezil olmaktan çekiniyor. bu hafta ona bir bisiklet alacağım ama şu destek tekerlerinden de almalı mıyım yoksa yetişkin bisikletinde garip mi durur? kask vs de almalı mıyım? metot olarak en kolay ve seri nasıl öğrenir? yetişkin birine bisiklet sürmeyi öğretenlerden tavsiye almaya ihtiyacım var.
(9) 

akşam yemeğini kaçta yiyorsunuz?

sir gawain #1497599 
sb...
(5) 

kindle bilenler

sir gawain #1497263 
eşime hediye olarak kindle alacağım ama modelleri hiç bilmiyorum. şu an kabul gören en standart modeli hangisi? bir de modele karar verirken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
(3) 

kiralık arabada ufak hasarlar

sir gawain #1488630 
araba bir aydır bizde, sağında solunda sürtme kaynaklı çizikler ve soyulmalar oluştu. sizce teslim etmeden önce sanayiye götürüp buraları yaptırmak mı daha mantıklı olur, yoksa bu şekilde teslim edip ücret kesilmesine razı olmak mı? kiralama şirketleri en ufak hasarda fahiş fiyatlar isteyebiliyor, o yüzden biraz tırsıyorum açıkçası.

not: kiralarken sigorta yaptırdık ama sadece kazaları içeriyor. çizik vs. için bir sigorta yok.
(2) 

gazete ilanı nereden verilir?

sir gawain #1488172 
kayıp belge için ulusal bir gazetede hükümsüzdür ilanı vermem gerekiyor? internetten mi yapayım? güvenilir ve ucuz bir yolu var mıdır bu işin? site vs tavsiyesi varsa alabilirim. google’da aratınca çer çöp siteler çıkıyor hep.
(5) 

biontech iki doz arası ideal süre

sir gawain #1486096 
aşı stokuna göre ideal süreyle ilgili ne hikmetse sürekli farklı haberler yapılıyor. randevumu değiştirsem mi emin olamadım. 45 gün ara mı daha iyi, 30 gün mü?
(3) 

biontech 2. doz randevusu

sir gawain #1483716 
ilk dozu olduktan sonra mı alınabiliyor yoksa ilkini olmadan alabilir miyiz?
(5) 

pixel art oyun tavsiyesi

sir gawain #1483217 
sistem gereksinimleri düşük piksel art oyun tavsiyeniz varsa alırım. en son moonlighter oynadım, iyiydi mesela.

ps: platform olmazsa sevinirim.
(1) 

i.ü. edebiyat fakültesi öğrenci işleri

sir gawain #1482867 
buradan bir belge almam gerek. gitsem açık olur mu? telefonun fişini çekmişler herhalde, ulaşılamıyor.
(3) 

ielts tüyolar

sir gawain #1481092 
haftasonu ielts'e giriyorum (general). birkaç yerden okudum ama burada da sorayım, var mıdır paylaşacağınız önemli tüyolar? çok detay ve küçük şeyler de olabilir, her türlü tüyoya açığım.
(2) 

laptop tamiri

sir gawain #1481052 
laptop tamiri için üsküdar-kadıköy civarında bildiğiniz, güvendiğiniz bir yer var mıdır?
(7) 

binance'te yarım bnb kalmış.

sir gawain #1478871 
geçen sene kripto borsasından çıkıp tüm paramı çekmiştim. ben çıktığımda bnb öyle değersizdi ki hesapta yarım bnb'nin kaldığını fark etmemişim bile. az önce meraktan binance hesabıma girdim. o yarım bnb 330 usd olmuş (oehh).

siz olsanız bu parayla ne yaparsınız? tek bir coine geçip unutayım istiyorum, zerre girmek istemiyorum artık şu işlere. erirse de erisin, umurumda değil. o yüzden gönül rahatlığıyla tavsiye verebilirsiniz.
(5) 

kiralık araba seçelim

sir gawain #1476608 
bir aylığına otomatik vites benzinli araç kiralayacağım. ege kıyılarını gezeceğiz.

sizce hem konfor hem yakıt tüketimi açısından en uygunu hangisi olur? seçenekler şunlar, fiyatları aşağı yukarı aynı:

opel corsa
citroen c3
vw polo
skoda fabia
hyundai i20
renault clio
(20) 

23 nisan'da sokağa çıkma yasağı gelir mi?

sir gawain #1475508 
sb.

istanbul için soruyorum.
(8) 

nasıl araba kiralıyorsunuz?

sir gawain #1469710 
araba kullanmayı yeni öğrendim ve deneyim kazanmak için bir aylığına araç kiralamak istiyorum. bana araç kiralama sürecini salağa anlatır gibi adım adım anlatabilir misiniz? nelere dikkat etmem gerekir?

kafama takılan -muhtemelen cevabı çok basit- sorular da var.

misal benzin işi nasıl oluyor? aracı ne kadar benzinle aldıysam o kadar benzinle mi teslime etmeliyim? daha az/fazla benzinle teslim edersem ne oluyor?

kendi hatamla aracı sürtersem/çarparsam sigorta var mı? kaza durumunda araç kiralama şirketini arıyorum, onlar mı ilgileniyor?

son olarak, tavsiye edebileceğiniz şirket varsa onları da yazabilirsiniz (istanbul için).
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık