(2) 

hangisini alayım? (ps4)

sir gawain #1460742 
indirimli oyunlardan şunları gözüme kestirdim:

1. fallout 4
2. dark souls 3
3. bioshock collection

daha önce fallout 1 ve 2 oynadım. çok bayıldığım bir seri değildir. from software'den bloodborne oynadım ve bağımlısı oldum ama dark souls hiç oynamadım. bioshock da hep duyduğum ama fps kamera olduğu için bulaşmadığım bir seri. bir, iki ve üçüncü oyun varmış içinde.

üçünün de fiyatı bayağı düşmüş. siz olsanız hangisini alırdınız?
(4) 

wi-fi'ı mahveden laptop

sir gawain #1459894 
evde 3 laptop, 2 cep telefonu ve bir oyun konsolu var. laptoplardan birini (ki en sık kullanılan iş bilgisayarı) açtığımda wi-fi performansı yerlerde sürünüyor. cihazlarda wi-fi bağlı görünmesine rağmen internet gidip geliyor, bazen hiçbir sayfa açılmıyor. uzun süre iss'de ve modemde sorun aradık ama artık anladık ki o laptop kapalı olduğunda hiçbir wi-fi sıkıntısı yaşanmıyor. sadece o bağlıyken oluyor. bir şekilde cihazların çakışmasına ve birbirlerinin internetini kesmesine sebep oluyor. sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir? nasıl çözülür?
(3) 

wifi sorusu

sir gawain #1458440 
wifi'yı tek bilgisayarda ya da tek telefonda kullanırken sorun yok ama ne zaman ikinci bilgisayar ya da telefon bağlansa sitelere girememe sorunu ortaya çıkıyor. hele wifi kullanan cihaz sayısı 3'e 4'e çıktığında hepten sapıtıyor. yavaşlıktan ziyade sitelerin hiçbir şekilde yanıt verememesi gibi bir durum. internet aslında var görünüyor ama yokmuş gibi. bu neden kaynaklanıyor olabilir?

modem: asus dsl-n16
bağlantı: türknet 35 mbit sınırsız vdsl

işin garibi, burada bir arkadaş yardımıyla ikinci bir vdsl modem denedim ve onunla da sorun devam etti. türknet'e defalarca kez ticket açıp durumu anlattım ama hiçbir şekilde kusurun kendilerinde olduğunu kabul etmiyorlar.
(2) 

rusça bilenler

sir gawain #1457959 
burada ne yazıyor?

eksiup.com
(1) 

fazladan vdsl modemi olan var mı?

sir gawain #1456035 
internetimde aylardır çözemediğim bir sorun var ve sorunun iss'den mi modemden mi kaynaklandığını bir türlü anlayamıyorum. bana deneme amaçlı ödünç vdsl modem verebilecek bir hayırsever çıkar mı? istanbul anadolu yakası elden alabilirim, sonra size geri veririm. ya da kargoyla yollayın, aynı şekilde bir gün sonra size geri göndereyim.
(3) 

spotify çöktü mü?

sir gawain #1455241 
giremiyorum.
(1) 

yurtdışında paypal kullananlardan rica

sir gawain #1450578 
paypal hesabıma para gelip gelmediğini öğrenmek için bana 1 dolar/euro (ya da minimum ne kadar oluyorsa) göndermeniz mümkün mü? size geri gönderirim sonra.
(9) 

altıntepe, küçükyalı'yı bilenlerden ev tavsiyesi

sir gawain #1450310 
satın alacak olsanız şu iki evden hangisini alırdınız?

altıntepe:

www.sahibinden.com

-bostancı lunaparkının yanında, hatta evden kamikaze falan görünüyor.
-demirlikleri yok sayın çünkü asıl ev bunun bir üst katı olacak.
-dere yatağının olduğu kanalın hemen dibinde (zemin açısından dezavantaj mıdır?)

küçükyalı:

www.sahibinden.com

-çamlık'ta (güzel bir yer olduğunu söylüyorlar?)
-zorlanırsa pazarlıkla 700'e inilebilir.

evlerin ikisi de iskanlı, metrekareleri ve içleri hemen hemen aynı. fiyat ve lokasyonu baz alarak hem yatırım hem oturma amaçlı hangisini tercih ederdiniz?
(2) 

bloodborne oynayanlar

sir gawain #1449864 
arkadaş bu oyunun boss'ları bir bana mı bu kadar zor geliyor? internetten videolara bakıyorum millet leblebi gibi kesiyor boss'ları. ben yarım saat farm yapıp blood vial'ı, molorofu, antidote'u falan fulluyorum ona rağmen olmuyor, olmuyor. sonra bir daha farmla, bir daha öl.. blood-starved beast mi ne, allahın belası bir yaratık var, abartmıyorum 30 kere oynadım hala öldüremedim. ki bu oyunun kolay boss'larından biriymiş, iyice gözüm korktu. daha önce souls oyunu oynamadım, ondan sanırım. ama bu oyunu 20 saate yakın oynamışımdır, artık alışmam gerekiyor ama bir türlü combatına alışamıyorum. tabancayla crit atayım stun yapayım diyorum yaratık üzerime çullanıp ebemi s*kertiyor, uzakta kalayım diyorum bu defa da dibine sokulamıyorum, kaçıp duruyorum dakikalarca.

oyunun teması, atmosferi falan aşırı iyi, bırakmak da istemiyorum. nasıl bitecek bu oyun? yol yakınken bıraksam mı? ilerledikçe daha mı zorlaşıyor?
(2) 

anadolu yakasında nereden ev almalı?

sir gawain #1449541 
hem yatırım amaçlı hem de ileride bir gün oturabilme ihtimalini düşünerek, anadolu yakasında 700 bin tl bandında hangi muhitlerden ev alınabilir?

ev deprem yönetmeliğine uygun olmalı.
bodrum ya da giriş olmamalı.
göt kadar olmamalı (+80 m2).

gönül kadıköy minibüs caddesi ile sahil arasındaki muhitlerden (feneryolu, göztepe vs.) istiyor ama oraları bütçeyi aşıyor.
(5) 

transferwise ile yurt dışından para almak

sir gawain #1447531 
yeni kaydoldum. karmakarışık bir sistem ya bu. birisi yurt dışından türkiye'deki hesabıma euro gönderecek. enpara'da euro ve tl hesaplarımı alıcılar kısmına ekledim. başka ne yapmam gerekiyor? parayı gönderecek kişiye mail adresimi vermem yeterli mi yoksa ibani swift kodu vs de vermeli miyim? euro hesabının mı tl hesabının mı bilgilerini vermeliyim? bir de bakiyeye tıkladığımda hesaba 20 euro gönderin falan diyor. bu ne için tam olarak?

salağa anlatır gibi tek tek yapmam gerekenleri ve göndericiye hangi bilgileri vermem gerektiğini anlatır mısınız?
(4) 

yurt dışından ufak ödemeler almak

sir gawain #1447515 
sağladığım bir hizmet için yurt dışından 30 euro'luk, 50 euro'luk ufak meblağlarla ödeme almaya başlayacağım. hizmet alanlar haliyle paypal soruyor ama türkiye'de yok. insanlardan 30 euro'luk tek seferlik bir ödeme için payoneer vs. hesabı açmalarını istemek de abes olur.

ben bu işi en pratik ve masrafsız şekilde nasıl yaparım?

enpara'da euro hesabım var, benden alıcı olarak kesilecek parayı önemsemiyorum ama bana swift yaptıklarında onlardan da para kesilecek, değil mi?

transwerwise'a kayıt oldum ama buradan ödeme almak için karşı tarafın da transwerwise kullanması mı gerekiyor?

bana bir yol gösterirseniz sevinirim.
(2) 

spotify'dan para kazanmak

sir gawain #1447429 
spotify'da niş bir alt janrda 15 bin takipçili bir listem var. başlarda tamamen kendim için oluşturduğum bir listeydi ancak takipçi sayısı arttıkça haftada yaklaşık 8-10 sanatçı şarkılarını listeme eklemem için mail atar oldu. bunların arasında son günlerde ücret teklif edenler de görmeye başladım ve haliyle bu işten az da olsa para kazanabileceğimi fark ettim.

sormak istediğim sorular:

1. nasıl bir model uygulamalıyım? örneğin 6 ay boyunca şarkı listenin ilk sıralarında yer alacak, ardından sonlara düşecek gibi mi? ya da farklı ücretlere farklı sıralamalar, farklı süreler mi?
2. fiyat şarkı başına kaç euro/dolar olmalı?
3. ödemeyi hangi yolla alabilirim? türkiye'deyim, ödemeler yurt dışından gelecek.

teşekkürler.
(4) 

hiç scooter ve motosiklet sürmemiş biri

sir gawain #1442468 
yazlık bir yerde scooter türü bir şey kiralasa hemen sürebilir mi? zor mudur? kolay alışır mı? arkaya da biri binecek, iki kişi kullanacaklar, öyle düşünün.

-b1 ehliyeti var.
-bisiklet sürmeyi biliyor.
(5) 

kriptodan çıkmak

sir gawain #1441595 
binance ve bittrex'te yıllardır ilgilenmediğim coinlerim var. bunların tl olarak cebime girmesi hangi yolu izliyorduk? paribu'da hesabım varmış. oradan çıkabilirim sanırım. ama bu coinleri neye dönüştürerek paribu'ya atmalıyım? hangisinde transfer ücreti az/yok. kısaca bana paribu kullanarak kriptodan nasıl çıkacağımı tane tane anlatabilir misiniz?
(2) 

asus modemin wifi sorunu

sir gawain #1440750 
asus dsl n16 modemle yaklaşık bir aydır wifi bağlantısında gecikmeler, google adresine bile bulunamadı hatası almalar yaşıyorum. ama speed test yaptığımda hiçbir sorun çıkmıyor. sorunu önceleri iss'den (türknet) kaynaklı düşünüyordum ama bugün kablolu bağlandım ve tüm o saçmalıklar gitti.

sizce ben garantisi devam eden bu modemi servise mi göndermeliyim? tamir edip yollarlar ya da yenisini verirler mi? yoksa sorun yok diyip (ne de olsa wifi çalışıyor, sadece stabil değil) geri mi yollarlar? daha önce benzer problem yaşayan oldu mu?
(8) 

öfkelenmenin boyutu

sir gawain #1439869 
diyelim ki yüksek tavanlı bir evden daha alçak tavanlı bir eve taşındınız ve perdelerinizi kısaltması için perdeciye verdiniz. verirken de üstüne basa basa perdeleri kesmemesini, içeri kıvırmasını söylediniz ki perdeleri tekrar yüksek tavanlı bir eve taşınırsanız kullanabilesiniz.

perdeleri bir aldınız, adam perdeleri kesmiş. göstereceğiniz reaksiyonun boyutu ne olurdu?

-sinir krizi geçiririm. kavga çıkarmaya giderim.
-oturur ağlarım.
-canım sıkılır ama çok takmamaya çalışırım.
-alt tarafı perde, sağlık olsun der geçerim.

gibi..

buradan alacağım cevaplarla bir benchmarking yapacağım.
(2) 

adres bildirimi için ibraz edilen fatura

sir gawain #1439280 
nüfus müdürlüğüne adres bildirimi için ibraz edilecek faturanın fiziksel fatura mı olması gerekir? online fatura ibraz edilebiliyor mu ya da sistemden görüyorlar mı?
(6) 

ping'iniz (latency) kaç?

sir gawain #1439215 
speed test yaptığınızda ping'iniz kaç görünüyor? avrupa sunucularında ortalama 100 ms görüyorum ve bana fazla geldi. internetimin download/upload hızında sorun yok ama tepkisel gecikme söz konusu. bazen sitelere girmek ya da youtube'da bir video açmak birkaç saniye sürüyor. bunun ping'imin fazla olmasıyla mı alakası vardır? son olarak bu sorun kullanıcıdan mı kaynaklanır yoksa iss ile mi ilgilidir?
(4) 

bulaşık makinesi bağlamak

sir gawain #1437824 
basit bir işlem midir? makine bir evden başka eve taşınacak. yeni yerde makine için gider ve musluk mevcut. biz bağlayabilir miyiz yoksa hiç bulaşmayın servis çağırın mı dersiniz?
(7) 

otomatik vites araba tavsiyesi

sir gawain #1436935 
100 bin tl civarı 2. el otomatik vites araba tavsiyesine ihtiyacım var. benim de eşimin de ilk arabası olacak ve öyle araba meraklısı insanlar değiliz. o yüzden mümkün olduğunca az sorun çıkaracak başımızı ağrıtmayacak bir araba istiyoruz.

araştırmalarım sonucu toyota yaris'i gözüme kestirdim ama siz ne dersiniz? başka tavsiye varsa alabilirim. (honda jazz çok övülüyor ama o kasayla zor)
(4) 

ps4'te gta 5 indirimi

sir gawain #1435921 
premium edition'ı 80 liraya düşmüş. sizce bu yılda hala gta 5 oynanır mı? grafikleri, görevleri, hikayesi, oyun motoru vs çok mu tırt gelir? en son bundan 15 sene önce gta vice city oynamıştım galiba, bir daha hiç gta oynamadım. ama genelde açık dünya oyunlarını falan severim.

80 lira ps4 için iyi bir fiyat mıdır? normalde daha mı yüksek oluyor?

ps: lütfen epic'te bedava dağıtıldı, para verilmez demeyin. onu oynatacak pc'im yok.
(3) 

nişan çikolatası

sir gawain #1435455 
için çikolatacı tavsiyesine ihtiyacım var. üsküdar, kadıköy taraflarında. klasik pastanelerden ziyade hem tat hem sunum açısından daha modern bir çikolatacı arayışındayım.
(5) 

netflix dizi tavsiyesi

sir gawain #1435006 
yemek yerken izlemelik vasat üstü netflix dizisi tavsiyesine ihtiyacım var. gerilim/polisiye türünde. 1-2 sezon sürsün, mümkünse tek case olsun.

şunları izledim. bazıları iyi, bazıları eh işte, bazıları çok kötüydü:

broadchurch
il processo
la foret
safe
quicksand
marcella
parfume
le mante
glace
valhalla murders
(6) 

özel hastane tavsiyesi

sir gawain #1434542 
istanbul anadolu yakasında tercihen üsküdar, kadıköy, ümraniye taraflarında hizmetinden memnun kaldığınız, insana kazıklanıyormuş hissi yaşatmayan özel hastane var mı? dahiliye bölümü için soruyorum. tşk.
(7) 

internet çıldırtıyor

sir gawain #1433697 
bu doğru bir tabir mi bilmiyorum ama internetim son iki haftadır "geç tepki veriyor." browserda bir yere tıklıyorum 5 saniye, videoya tıklıyorum açılması 10 saniye. bazen de sitelere üçüncü dördüncü denemede anca girebiliyorum. ama hız testi yaptığımda hiçbir sıkıntı görünmüyor. download, upload, ping normal.

-sorun bilgisayarda değil. telefonda da aynısı oluyor.
-sadece chrome'da değil, uygulamalarda da sorun yaşıyorum.
-modemi açıp kapattığımda bir şey değişmiyor.
-dns kullanmıyorum.
-iss türknet, arıza kaydı bıraktım ama döneceklerini sanmıyorum.

sizce ben ne yapayım?
(2) 

şu adam sizce

sir gawain #1430791 
itibar edilecek bir adam mı? instagram hesabında potansiyeli olan arsa ilanları paylaşıyor, sanırım komisyonla çalışıyor. bende üslubu sebebiyle güvenilmez bir tip izlenimi yarattı ama tv'ye falan da çıkıyormuş.

www.instagram.com
(1) 

istanbul-ankara hızlı tren seferleri başladı mı?

sir gawain #1428140 
haberlerde başladığı yazıyor ama siteden bilet almak istediğimde hangi tarihi seçersem seçeyim uygun tarihte sefer yoktur uyarısı veriyor.
(5) 

youtube'da video öncesi reklamlar

sir gawain #1428134 
son günlerde browser'dan girdiğimde her videonun başında şu reklamlardan çıkıyor.

eksiup.com

sizde de aynı mı? adblock bu reklamları engellemiyor.
(6) 

koldan tutup askere götürme

sir gawain #1424514 
dönemi bitti mi? malum klasik bir sahne vardır, inzibat asker kaçağının evine gelip don paça askere götürür. bu mizansenin günümüzde gerçekliği var mı? bu soruyu sormamın sebebi, tecili bitmiş, gbt'de asker kaçağı görünen bir insana askerlikle ilgili planını sorduğumda plan yapmadığını, zaten artık zorla askere götürme diye bir şeyin olmadığını, gidip gitmemenin kendisine bağlı olduğunu, en fazla gbt'de kaçak görününce ceza kesildiğini söylemiş olması (ceza da cüzi bir miktarmış). istemeyen askere gitmeyebiliyorsa gidip teslim olanlar ya da bedelli parası verenler enayi mi? bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

not: pandemiden bağımsız sordum. pandemi yokmuş gibi cevap verirseniz iyi olur.
(8) 

düşük pc için oyun tavsiyeleri

sir gawain #1422940 
world of goo indirdim ama 3 saatte bitiverdi. giriş seviyesi dandik ofis laptopunda sorunsuz çalıştırabileceğim eski-yeni fark etmez güzel oyun tavsiyelerine açığım. shooter olmasın yeter. multiplayer da olmasın.
(3) 

yurtdışı aktarmada havaalanı değişimi

sir gawain #1409002 
diyelim ki paris aktarmalı amerika bileti aldınız. paris aktarmasında havaalanı değişimi varsa nasıl oluyor? yeni havaalanına siz mi gidiyorsunuz yoksa havayolu şirketi mi götürüyor? daha da önemlisi bunun için schengen vizenizin olması şart mı?
(8) 

aktarmalı kıtalar arası uçuş tecrübesi olanlar

sir gawain #1407345 
bu yaz abd'ye gitmeye niyetlendim. hayatımda hiç kıtalar arası uçmadım. bilet fiyatları gidiş dönüş aktarmalılar 3500 tl civarı, aktarmasız thy uçuşları 5-6 bin tl bandında.

haliyle insanın eli aktarmalı uçuşlara gidiyor ama bunlar da toplamda bir güne yakın seyahatler ve 6-7, hatta bazılarında 10-11 saat bekleme süreleri var. hayatınızda hiç buna benzer devasa bekleme süreli aktarmalı uçuş yaptınız mı? sizce dayanılır bir şey mi? o kadar saat havalimanında ne yapılır (uyuyabileceğimi sanmıyorum)? yoksa paraya kıyıp aktarmasız mı almalıyım?
(3) 

hep aynı şarkıyı dinlemek

sir gawain #1405008 
bir insanın 3 ay boyunca tek bir şarkı dinlemesi psikolojik rahatsızlık mıdır? tek şarkı derken, gerçekten de tek bir şarkı. günde 6-7 saat dinliyor ve bu yaklaşık 3 aydır böyle.
(2) 

elektrik süpürgesi tavsiye

sir gawain #1404465 
torbasız olanlardan istiyorum. tek kişinin yaşadığı, büyük olmayan bir ev için. öneriniz nedir?

bütçe maks 500-600 tl.
(3) 

budapeşte - viyana tavsiyeleri

sir gawain #1398827 
iki şehirde 3'er gün kalıcam. tavsiyelere açığım.

müze-galeri olarak nereler görülmeli?
yeme-içme için en iyi yerler neresi?

genel önerileriniz varsa onları da alayım.
(2) 

hediye önerisi

sir gawain #1396904 
kumar seven birisine (daha çok slot, rulet) hediye olarak ne alınabilir?

otuz yaş üstü erkek.

bütçe maks 100 tl.
(3) 

beşiktaşlı birine hediye

sir gawain #1395546 
beşiktaş maçlarına giden fanatik bir arkadaşa hediye almam gerek. 30+ yaşında erkek. bütçe maks 100 tl. futboldan pek anlamıyorum. beşiktaşlı birini şu aralar en çok ne mutlu eder? kartal yuvası'ndan falan ne alınabilir?
(4) 

türkiye'de yazılan reçeteyle yurt dışından ilaç almak

sir gawain #1395289 
türkiye'de distribütörlüğü durdurulmuş bir ilacı almamız gerekiyor. ilacın üretim yeri avusturya ve reçetemiz var. biz bu reçeteyi tercüme edip noterden onaylatsak avusturya'ya gidip ilacı alabilir miyiz? bu konuda fikri ya da deneyimi olan var mı?
(4) 

get güvenli mi?

sir gawain #1394293 
sahibinden'de bir şey satmaya çalışıyorum. herkes get soruyor. get'in ne olduğunu biliyorum ama bana satıcı için hiç güvenli bir sistem gibi gelmiyor. alıcı ürünü alıp kusurlu olduğunu iddia edip parayı geri çekerse, iade olarak da kutuya başka bir şey koyup gönderirse ya da üründen bir parça alıp gönderirse bunun telafisi var mı? sonuçta para ortada duruyor, ürün iade edilirse alıcıya geri dönüyor ama satıcının iadeyi kabul etmeme gibi bir imkanı yok gibi.
(3) 

hangi vdsl modem?

sir gawain #1392046 
vdsl için şu iki modem arasında kaldım:

1. www.hepsiburada.com

2. www.hepsiburada.com

bu ikisi arasında nasıl bir performans farkı vardır? evde kullanım için 2 numarayı almaya değer mi? ebeveyn kontrol desteği vs. hiç kullanmayacağım özelikler.
(5) 

ne ekelim?

sir gawain #1391443 
küçük bir alanı bir sene boyunca kullanmamız için bize verdiler. bir sene içinde mahsul alabileceğimiz, yetiştirmesi kolay neler ekebiliriz?
(3) 

boyun ağrısına ne iyi gelir?

sir gawain #1390552 
ısı bandı, kas gevşetici, viks ya da bitkisel çözümler? en etkili olanı hangisi?
(4) 

macaristan'dan vize alan var mı? (özel şirket çalışanı)

sir gawain #1389317 
şirketten hangi belgeleri istediğinizi hatırlıyor musunuz?

as-visa denen firma çok karışık yazmış. hangisi şirket çalışanı, hangisi şirket sahibi için, belli olmuyor. onlara göre şunların hepsini çıkarmam gerek. doğru mu?

Faaliyet belgesi
Ticaret sicil gazetesi kaydı
Vergi levhası
İmza sirküleri
Maaş bordrosu
İşe giriş bildirgesi (barkodlu)
Ücret pusulası (son üç ay)
Ticaret odası şirket kaydı
İşveren izin mektubu
(8) 

blender aldım, ne yapayım?

sir gawain #1388554 
aklıma muzlu sütten başka bir şey gelmiyor. fazla kalorili olmayan ne yapsam? süt+meyve basitliğinin ötesinde daha özel bir şeyler şöyle.
(1) 

şu siteden nasıl ürün alırım?

sir gawain #1387081 
www.exxpozed.eu

ödeme kısmında gümrük vergisi çıkmıyor amazon gibi. sadece kargo ücreti ekleniyor.
(3) 

şu mont kara kışta giyilir mi?

sir gawain #1386615 
(6) 

jeoloji ve belirsizlik

sir gawain #1382757 
ya abi bu jeoloji pozitif bilim değil mi? mutlak değerler üzeriden gitmiyor mu? bir matematiği yok mu? ölçümlendirilmiyor mu? herkes aynı eğitimi görmüyor mu? bir bilim dalının her profesörü nasıl olur da somut bir durum hakkında bu kadar farklı yorumlar yapabilir? 99'dan beri böyle, hiç değişmedi. bu durum sadece bizde mi böyle yoksa jeoloji henüz insanoğlunun sadece varsayım üzerinden gittiği, aslen bir s***m bilmediği tırto bir bilim mi?
(2) 

karelias muadili tütün

sir gawain #1379034 
piyasada karelias kıtlığı yaşanıyor. normal (turuncu paketli) karelias'a tat ve sertlik olarak en yakın tütün hangisi?
(1) 

vodafone tarife değişikliği

sir gawain #1378521 
bugün vodafone'dan sms geldi, taahhüdüm önümüzdeki ay sona erecekmiş. vodafone yanımda bana yeni bir tarife önerdi. 4gb internet. 4 gb da instagram, youtube ya da spotify için internetim olacakmış. bu üçünden birini ben seçecekmişim. yeni tarifeyi katılmayı kabul ettim, "talebiniz işleme alındı, önümüzdeki ay yeni tarifeye geçeceksiniz" mesajı geldi ama bana uygulama seçtirmedi. ne zaman ve nasıl seçtirecek, bilgisi olan var mı?

mobil görünümden çık