(2) 

dövme üzerinden dövmeci tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1087301 
dövme ekte. bu büyük gibi sanki daha küçük olacak. istnbul içinde tavsiyeniz var mıdır? ekşi sözlük yazarına indirm yapan biri vardı sanki sözlükte. ona giden var mı, iyi mi?

ayrıca üst kol mu alt kol iç tarafa mı yaptırsam tam karar veremedim. bu konuda fikri olan da söyleyebilir. ve fiyatı konusunda fikri olan da yazabilir.
(9) 

duyuru edit- sil kayıp mı oldu?

tepedeki psychedelic adam #1085449 
duyuru silme, editleme mi gitmiş? mobilden girmiyorum. bi de biraz önce normal soru seçmeme rağmen doğrudan müzik olarak eklendi sanki. başlıkta da müzikle ilgili bi kelime vardı ama ona bakıp da öyle kategori ayarlama gibi şeylerle uğraşıldığını sanmam. bunu da düz soru olarak açıyorum bakalım nolucak. belki ben seçmişimdir farkında olmadan.
(3) 

boş, karanlık sokakta gezen akordeoncu

tepedeki psychedelic adam #1085448 
bu garibime gidiyor ya. o kadar insanın olduğu yer varken buralarda dolaşıyor. bu nasıl işliyor yani pencereden aşağı para mı atılıyor nedir? simitçi gibi pencerelere baka baka gidiyor. ne biliyim böyle pek getirisi olmaz gibi, hiç böyle para vereni de görmedim. aşağı atsan karanlık zaten para da kaybolur. enteresan.
(12) 

sivrisineklerden korunmak için napıyosunuz?

tepedeki psychedelic adam #1084554 
kaç gecedir hep uyanıyorum ya. nasıl bir çözüm bulabiliriz, çok sinirim bozuluyor.
(1) 

kadıköy'den suadiye'ye yol tarifi

tepedeki psychedelic adam #1076528 
kadıköy'den şemsettin günaltay caddesi'ne hangi minibüsler gidiyor acaba, kadıköy'de nerden kalkıyor?
(3) 

banka işleri, kredi kartı ve vize ile ilgili sorular

tepedeki psychedelic adam #1074478 
ben bu banka, kredi kartı işlerini vs. pek bilmiyorum. mümkün olduğunca az da muhatap olmaya çalışıyorum. gitsem, arasam cevabı alırım herhalde ama buraya sormak daha kolay.

1 - yapı kredi'den düz bir kredi kartım var. bununla atm'den para çekemiyorum sanırım bişeyler yapmam lazım. ne yapmam gerekiyor. internet üzerinden filan halledebiliyosam iyi olur. bi de bi şekilde kredi kartıyla atm'den para çekecek duruma getirdikten sonra parayı çekince vadesiz hesabımdan anında düşüyor mu yoksa kredi kartı aylık limitinden mi?

2 - bir adet vadesiz hesabım bir adet de vadeli döviz hesabım var. diyelim ki ben vadesiz hesabımda bin lira tutup geri kalan parayla 3 bin dolar alarak vadeli döviz hesabıma yatırıyorum. sonra da şengen'e başvurunca vadeli hesaptaki doların bi geçerliliği oluyor mu yoksa bu adamın bin lirası var vermeyelim buna vize mi diyolar? ayrıca yine bu noktada kredi kartı limitinin bir önemi var mı?
(4) 

kadıköy'de manav gibi bir yer

tepedeki psychedelic adam #1073557 
marketlerde ya da manavlarda göremedim ama sebzelerin pişmeye hazır halde satıldığı bi yer var mı? yani ne biliyim pırasa, fasulye vs. temizlenmiş, doğranmış paketlenmiş ben onu tencereye atıp pişiriyim sadece. superfresh gibi şeyler sayılmaz.
(8) 

kamp ile ilgili birkaç soru

tepedeki psychedelic adam #1071314 
çadırı kurdunuz. gece yatacaksınız. matla rahat ediyor musunuz? uyurken üşümemek için uyku tulumu dışında yaptığınız şey nedir? rahat ettiğiniz mat ya da uyku tulumu nedir onu da yazabilirsiniz?

kamping alanları dışında herhangi bir işletmenin olmadığı bir yere gidip çadır kurduğunuzda yanınızda olmazsa olmaz dediğiniz şeyler nedir?

edit: araç yok. az yer kaplayan, hafif vs. öneriler daha makul olur.
(13) 

ölü insanlı film

tepedeki psychedelic adam #1067111 
ölmüş olan bir insanın tekrardan canlı olarak görüldüğü film geliyor mu aklınıza. film içinde ölmüş olabilir ya da daha önce öldüğünden bahsedilen kişi olabilir vs.

not: zombiler sayılmaz.
(3) 

kyoto song'a benzeyen şarkı

tepedeki psychedelic adam #1063420 
cure'ün bu şarkısına benzeyen bi türkçe şarkı vardı sanki. barış manço'nun filan gibi. ya da türkçe olamsa da başka bi şarkıyı hatırlatıyor mu size?

şarkı bu:
www.youtube.com
(1) 

d&r'da hoparlör indirime girmiş

tepedeki psychedelic adam #1060710 
bunları bilen var mı tavsiye eder misiniz herhangi birini?

www.dr.com.tr
(13) 

uzuun süre tuvalette kalan insanlar

tepedeki psychedelic adam #1059253 
aranızda da vardır sanıyorum. çünkü böyle insanlar var. sebebi nedir acaba? yani bi gün hasta olursun çıkamazsın tuvaletten anlarım ama her girişinde yarım saat kalmak nedir? ofiste böyle 2 kişi var. adamı arıyoruz yok, bakıyoruz tuvaletten çıkıyor. bunların biri müdür 40-45 yaşlarında diğeri 30 yaşlarında biri işte. bugün öğlen sıkıştım resmen sinirle buraya yazıcaktım da araya işler girdi. öğleden sonra da baktık tuvalet tıkanmış ahah. gerçi onlarla alakalı olmayabilir, uzun kalmalarının başka nedeni olmalı gibi geliyor. adam giriyor çıkmıyor ve her gün aynı şey ya çok enteresan. günde birden fazla da olabiliyor. bu konuda onlara çok kırgınım.
(2) 

gammaz aktivitesi

tepedeki psychedelic adam #1057258 
istatistiklerde böyle bişey var ama entry ispiyonlama diye bişey yok ki nedir bu? eskiden bende vardı da sonra komple kaldırıldı diye biliyorum. yoksa öyle değil mi?
(1) 

hoparlör tavsiyesi - jbl filan

tepedeki psychedelic adam #1056289 
evde dinlemelik bişeyler arıyorum. böyle şeyler çıkmış. eskiden bi tane ana kutu gibi bişey olurdu ona bağlı hoparlörler filan olurdu şimdi böyle olmuş herhalde. iyi midir bunlar kullanan var mı? ya da önceki gibiler yine var ve güzel de bunlar dandik mi? önerebileceğiniz bişeyler varsa memnun olurum.

www.teknosa.com
www.teknosa.com
(1) 

facebook gruplarıyla ilgili bir soru (basit olsa gerek)

tepedeki psychedelic adam #1053965 
bir facebook grubunda daha önce yazmış olduğum bir şeyi nasıl bulabilirim? yani başkasına verdiğim bir cevap değil doğrudan benim yazdığım bir post. ve sadece 1 tane var zaten.
(8) 

akdeniz'de geçen film önerisi

tepedeki psychedelic adam #1048693 
yaz, sıcak havalı olması lazım. deniz olmasa da olur ama bir şekilde denize yakın olduğu da hissedilsin :) yani işte sessiz sakin bi ortam, ağustos böceği sesleri ağaçlar filan olur ya öyle mekanların olduğu filmler. aklıma bunlar geldi ama ne kadar fikir verir bilmem. la belle noiseuse, l'inconnu du lac, mediterraneo, pauline a la plage hatta işte mesela godfather'da sicilya'da geçen sahneler gibi mekanlar olabilir zeytin ağaçları filan. ferzan özpetek filmleri gibi de değil ama. onlar şehirde geçiyor genelde. ben kırsalda olsun istiyorum. ne geliyosa artık aklınıza.
(3) 

capitol'ün yanındaki camide bi kalabalık var

tepedeki psychedelic adam #1047405 
polisler, içeri girerken kontroller filan. ne olduğunu bilen var mı? kim ölmüş?
(1) 

nazım hikmet'te ispanyolca kursuna gitmiş olan var mı?

tepedeki psychedelic adam #1043508 
geçen gün de sormuştum da sadece bir cevap gelince bi daha sorayım dedim. çarşamba başlıyomuş çünkü.

kadıköy'deki. 8 hafta/32 saat 400 tl imiş. gitsem mi acaba ne diyosunuz? ilk kur.
(1) 

adobe premiere

tepedeki psychedelic adam #1042278 
adobe premiere'e yabancıyım. elimde mp4 formatında bir video var. 1gb diyelim. bunun istediğim yerini kesiyorum ben. sonra export media diyorum. o da 600mb diyelim. bunu kesip avi şeklinde kaydettiğimde 5gb'a çıkarıyor. mpeg4 dediğimde 50mb yapıyor ama kalite çok düşük oluyor tabii. nasıl yapmak lazım da normal boyutlarıyla mevcut kalitesiyle indirsin? videoyu sağ tıklayıp export ederken onları seçmeye çalıştım ama o da olmadı.
(1) 

nazım hikmet'te ispanyolca kursuna gitmiş olan var mı?

tepedeki psychedelic adam #1042172 
kadıköy'deki. 8 hafta/32 saat 400 tl imiş. gitsem mi acaba ne diyosunuz? ilk kur.
(6) 

çinko tabut

tepedeki psychedelic adam #1041897 
bir cenaze sırasında klasik tahtadan, bayrak vs. ile sarılı bir tabut değil de gri renkli ve üstü açık bir tabut görmüştüm. çinkoymuş herhalde sonradan öğrendim. kasabadan hallice bir yerdeydi ve yaz mevsimiydi. niye böyle bir tabut kullanıldı acaba bi anlamı var mı? ilk defa orda gördüm bi daha da görmedim.
(3) 

kadıköy'de simiti nerden alıyosunuz?

tepedeki psychedelic adam #1038286 
böyle gevrek olsun. ben ayı'nın ordaki fırından alıyorum, güzel ama yumuşak filan, tam istediğim gibi değil. mükemmel gevreği arıyorum.
(1) 

ismek fransızca kursu

tepedeki psychedelic adam #1037741 
buna giden var mı hiç? ilk kurun sonunda nereye kadar gelinmiş oluyor bilen var mı?
(9) 

düellolu film

tepedeki psychedelic adam #1037102 
düellolu film arıyorum ama öyle bi sahnede gösterip geçmesin. hikaye o düello üzerine olsun, düelloya katılacak kişilerin psikolojisini göstersin vs. illa tabanca olmasına gerek yok kılıç vs. de olur. var mı acaba böyle film? iyi kötü çirkin, barry lyndon filan geçiniz.
(1) 

bir başlık altındaki çaylak entrylerini görebiliyor muyuz?

tepedeki psychedelic adam #1036723 
(2) 

altyazı bulamadım

tepedeki psychedelic adam #1035734 
şu filmin altyazısını bulamıyorum bi türlü. belki bulan çıkar, elinde olan vardır vs. türkçe, ingilizce olur.

www.imdb.com
(1) 

esven-i safihun

tepedeki psychedelic adam #1034186 
geçenlerde yolda yürürken iki tane adam konuşuyorlardı. tayyip ve fethullah gülen hakkında bişeyler diyolardı. anladığım kadarıyla fethullah gülen tayyip için buna benzer bişey demiş. yani dedi, adamı insanlığın en aşağılık mertebesyle bir tutmuş filan gibi bişeyler dedi. acaba tam olarak ne demiş olabilir? yani başlıkta yazdığım sallama bişey aslında ona benzer bişey söylemişti.
(2) 

windows 10 video editleme programı

tepedeki psychedelic adam #1033045 
2 saattir bisürü saçma sapan program denedim olamadı. halihazırda kullandığınız bi program varsa ismi nedir?
(5) 

finnegans wake

tepedeki psychedelic adam #1033010 
bu kitabın türkçe çevirisi çıktı. okuyan var mı? iyi mi, alalım mı?
(9) 

sürücüyü nasıl ihbar edebilirim? yaya olarak trafik cezası yiyen var mı?

tepedeki psychedelic adam #1030254 
1 - kırmızı ışıkta geçen, araba kullanırken telefonla konuşan vs. birini o anda ihbar edebileceğim bi yer var mı? ihbar edersem bi sonuca varacak mı, onun ispatı nasıl oluyor?

2 - yaya olarak trafik cezası yiyen var mı? kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçme ya da başka bişey de dolayı?
(5) 

ses kayıt cihazı

tepedeki psychedelic adam #1030230 
profesyonel bişey değil. sıradan konuşmalar vs. mp3 kadar büyüklükte filan böyle aletler var sanırım. tercih edebileceğiniz bir şey var mı? telefon demeyin. telefonum eski zaten. ben ayrı böyle bir alet istiyorum. aratınca çıkıyor tabii bişeyler ama bizzat kullandığınız varsa çok da pahalı olmayan filan.
(9) 

favori lanetli ev temalı filminiz hangisi?

tepedeki psychedelic adam #1024395 
(4) 

kadıköy'de 10'dan sonra alkol satan tekel

tepedeki psychedelic adam #1024351 
bahariye, moda tarafında neresi var? ya da telefonla arayınca getiren.

not: polis değilim.
(5) 

pantolon bedeni sorunsalı

tepedeki psychedelic adam #1021869 
şimdi bir pantolonuma bakıyorum mesela w 31 l 32 yazıyor birinde sadece 48 yazıyor. pantolon satın almaya gidip birini beğenince de satıcı bedeniniz kaçtı diyor. bu noktada ne demek lazım?
(6) 

saatlerde neden 24 bölme yok?

tepedeki psychedelic adam #1021463 
bir gün 24 saat ama duvar saatleri, kol saati vs.de 12 saat var. 5pm, 5am diyolar. biz 17 diyoruz mesela. bir saat üzerinde 24 bölme olsa daha uygun olmaz mıydı?
(4) 

arılar neden bal yapıyor?

tepedeki psychedelic adam #1021461 
beslenmek için desek beslenmelerine yetecek baldan çok daha fazlasını üretiyorlar? ayrıca arılar balla mı besleniyor? yoksa çiçek özünü aldım tamam mı diyor? yani canlılar bi şekilde hayatta kalıyor ve bunun için yemek peşindeler ama arıların amacı ne? sürekli bal yapıyorlar sanırım? ya da baharda yapıp kışın kovanda filan mı takılıyolar?
(7) 

kötü çocukların olduğu filmler

tepedeki psychedelic adam #1018927 
tavsiye eder misiniz? yani kötüden kastım yaramaz değil tabii böyle evil işte. favorim omen bu konuda onun gibi mesela. bad seed var aklıma gelen. we need to talk about kevin gibi de olabilir ama ben daha küçük çocuklu ve daha eski filmleri tercih ederim.
(6) 

cognitive science yüksek lisansı - boğaziçi

tepedeki psychedelic adam #1017763 
bu bölüm sözel ales puanı mı istiyor sayısal mı? aradım sordum internette yazıyor filan dediler de minimum 55 ales puanı diyor. bi daha aramak istemiyorum bilen varsa.
(2) 

birtakım kıyafet soruları

tepedeki psychedelic adam #1017017 
1 - örgü elbise diyesim var böyle tek parça elbise ama yün örülmüş gibi filan. bunların özel bi ismi var mı? örgü elbise yazdım bu çıktı mesela bunun gibi. bence güzel, giyiniz.

pratikelisi.com

2 - siyah beyaz kareli mont istiyorum. bunu da arattım ama istediğim gibi bişey çıkmadı. aşağıdaki gibi hatta daha küçük kareleri olan böyle değil ne biliyim daha kalın bişey gibi. nerelerde bulabilirim acaba?

mcdn01.gittigidiyor.net

3 - internet üzerinde grupların tişörtlerini satan bi yer biliyor musunuz? tamam standart her yerde satılan tişörtler var da daha küçük grupların filan. grupların kendi sitelerinde de olabiliyor da toplu halde bi yerlerde var mıdır acaba? threadless'ta filan yok gördüğüm kadarıyla.
(3) 

vatikan neden kutsal toprak?

tepedeki psychedelic adam #1015852 
vatikan neden katoliklerin merkezi, orayı kutsal yapan ne, zamanında neden orası seçilmiş? sonuçta isa'nın da orayla bir ilgisi yok. nedir?
(3) 

tilki havlar mı? kurt havlar mı?

tepedeki psychedelic adam #1014506 
ya da tilki de mi ulur? napıyo ya bu tilki?
(5) 

iett'den gelen mesaj - öğrenci akbili

tepedeki psychedelic adam #1014156 
bugün bi mesaj geldi 1 ocak'a kadar "süre uzatım işlemi" yapmanız gerekmektedir bakiyenizden 5 lira düşecek diyor. bunun sebebi ne diye soracaktım ama vazgeçtim. para yüklenen makinelerden de yapılıyormuş herhalde öyle mi, yapan var mı?
(3) 

hatırlayamadığım bi web sitesi

tepedeki psychedelic adam #1013673 
içinde garip videoların olduğu bir site. ana sayfasıyla da sanki hiçbişey yokmuş gibiydi sitede. böyle cümle gibi bi ismi olmalı ve sanki içinde porn geçiyodu. ama porno değil videolar. kaç gündür bi türlü hatırlayamadım, sinir oldum.

bunun gibi başka siteler de olur.

not: thisisnotporn değil.
(18) 

hangi sütü tercih ediyosunuz?

tepedeki psychedelic adam #1013227 
içmek için.
(4) 

kadıköy'den altunizade cami civarına nasıl giderim?

tepedeki psychedelic adam #1011902 
koşuyolu minibüsü önünden geçiyomuş sanırım öyle mi? otobüs gitmiyor mu oraya hiç? en kolay nasıl olur?
(5) 

saatlerin geri alınmamasının nedeni

tepedeki psychedelic adam #1007980 
seçimler nedeniyle böyle karar verildi filan deniyor da ne alakası var seçimlerle saatlerin geri alınmasının? ben bi bağlantı kuramadım.
(2) 

kadıköy'de terzi tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1007247 
eski bir montta tamir yapacak terzi önerebilir misiniz?
(37) 

nüfus cüzdanınız her zaman yanınızda mı?

tepedeki psychedelic adam #1003795 
ehliyet vs. öyle şeyler sayılmaz.
(3) 

yarın sabah marmara üni. göztepe kampüsü ales başvurusu

tepedeki psychedelic adam #1003503 
çok sıra olur mu acaba? bu sabah giden oldu mu mesela?
(1) 

ales - ösym başvuru merktezi

tepedeki psychedelic adam #1003004 
kadıköy'de nerden başvurulacak buna? iki tane farklı ösym linki buldum mesela. birinde ptt diyor, birin marmara üni. göztepe kampüsü. para ptt'ye mi yatırılıyor? o, o mu acaba? gerçi ziraate filan da yatırılıyor bildiğim kadarıyla.

www.osym.gov.tr
dokuman.osym.gov.tr

mobil görünümden çık