(1) 

avrupa maçına passoligsiz giriliyor mu?

tepedeki psychedelic adam #1173465 
beşiktaş-olympiakos maçına mı gitsem diyorum sanki avrupa'da istenmiyor diye duymuştum. kapıda alınıyosa filan o da olmaz.
(1) 

airbnb ödeme seçeneği

tepedeki psychedelic adam #1172392 
paypal kapandıktan sonra hiç kullanmadım, uzun süre oldu yani. eskiden evimde kalan insanlardan paypal üzerinden ödeme alıyordum. şu anda ekteki gibi 2 seçenek var. siz hangisini kullanıyorsunuz? banka transferi seçeneğinde ana hesabımızı tanımlamak ne kadar güvenli? diğer seçenekteyse halihazırda mastercard'ımız varsa onu tanımlayabiliyor muyuz, kredi kartına mı oluyor ödeme?
(4) 

kitap satan sitelerdeki kitap bilgileri

tepedeki psychedelic adam #1172333 
bu bilgiler kitap arkası yazılarından mı alınıyor birebir? farklı siteler farklı şeyler yapabiliyor olabilir tabii ama atıyorum idefix'te hep öyle filan diyebilir miyiz ya da başka bir sitede dikkat ettiniz mi hiç?
(7) 

spotify haftalık liste güncellenmemiş

tepedeki psychedelic adam #1171740 
sizinki güncellenmiş mi? benimki free ama.
(2) 

büyük bisiklet vs. küçük bisiklet

tepedeki psychedelic adam #1171271 
bisiklet kullanmayı bilmeyen biri için hangisini öğrenmek daha kolay olur? stadndart büyüklükteki bir bisiklet mi yoksa şu katlanan daha ufak bisikletler mi? ufaktan başlarsa sonra büyükte zorluk yaşar mı?
(9) 

altının güvenilir bir araç olması meselesi

tepedeki psychedelic adam #1170654 
ya aşağıdaki soruyu görünce bu altın güzellemelerini hep duyduğum için sonunda açtım baktım altın 2013'ten bu yana 1750'den 1250'ye kadar düşmüş. hep böyle kaybettirmez, sürekli artar muhabbeti dönüyor da bu nedir o zaman? ya da bilmediğim bişey sadece 1750'den 1250'ye düşmesinden bişey çıkarılamıyor mu? ekte bloomberg'ten aldığım görsel var.

pek de anlamam yani bu işlerden. bilmediğim bişey varsa öğreniyim diye soruyorum.
(2) 

sağlık raporu alma mevzusu

tepedeki psychedelic adam #1168612 
sanırım bunu bağlı olduğumuz aile hekiminden alabiliyomuşuz sadece. bu saçma geldi gerçi ama böyle dediler sağlık ocağında. ben de nereye bağlı olduğumu bilmiyodum baktım izmir'de kalmış o. ben şu anda istanbul'da oturuyorum, ikametgahım da burda. nasıl alıcaz şimdi bu raporu?
(2) 

istifa, ihbar süresi vs.

tepedeki psychedelic adam #1167343 
merhaba. çalıştığımız süreye göre ihbar süremiz 6 hafta diyelim. istifa ettiğimiz şirket bizi 6 hafta tutma hakkına sahip mi? yani 6 haftadan önce gidemezsin diyebiliyor di mi? ayrıca istifadan sonra günde/haftada kaç saat izin hakkı var? sanırım iş aranabilmesi için böyle bir hak oluyormuş.
(2) 

taksim'deki tömer ya da dilmer

tepedeki psychedelic adam #1166601 
bunlara giden ya da gitmiş olan var mı? varsa hangi kurstu memnun kaldınız mı?
(6) 

izmir'de 2 yer sorusu

tepedeki psychedelic adam #1165393 
1 - alsancak'ta gevrek filan alıp gidip çayla filan yiyebileceğimiz bi yer var mı? eskiden bahane mi onun yerindeki yer mi ne orda oluyodu ama şimdi durum nedir bilmiyorum.

2 - şapka satan yer var mı? yani özellikle bol şapka çeşidi bulunabilecek bi yer. aslında ekstrem bi şapka aramıyorum düz bi şapka arıyorum da bulunmuyor.
(1) 

şu fontu bilen var mı?

tepedeki psychedelic adam #1164835 
(1) 

türk telekom faturasız hat internet meselesi

tepedeki psychedelic adam #1163692 
merhaba. *120#'yi arayıp buradan bir adet aylık internet paketi seçiyorum. 15tl'lik paketi almayı kabul ediyor musunuz diyor evet diyorum sonra da talebiniz alınmıştır mesaj yoluyla bilgilendirileceksiniz diyor ama mesaj filan gelmiyor bi daha da. bakiyem de azalmıyor. bikaç hafta önce de bu şekilde denemiştim yine aynı şekildeydi. herhalde bişeyi yanlış yapıyorum, nasıl satın alınıyor internet paketi?
(3) 

istanbul dil kursu (bambaşka soru)

tepedeki psychedelic adam #1162682 
merhaba. ben yeni dilleri öğrenmeyi seven biriyim. yani böyle kariyer vs. amacıyla değil öyle seviyorum sadece eheh. şimdi bu esas ilgi gören dillerin kültür merkezlerinin, konsolosluklarının filan kursu oluyor ama çok pahalı. mesela ben uzunca bi süre yunanca öğrendim konsolosluğun bağlı olduğu bi yerin verdiği kursla, ücretsizdi. sonra ona devam edemedim saatler değiştiği için. mesela bi rumence mi öğrensem dedim, 200 liraydı kuru, onu da kültür merkezi veriyor. macar kültürün vardı ama beklemediğim kadar pahalıydı, 700-800 lira filandı sanırım. sırpça, hırvatça filan da baktım yok. böyle şeyler işte.

soru: böyle dil merkezlerinin ya da konsoloslukların, kültür merkezlerinin vs. uygun fiyatlı kursları var mı acaba bildiğiniz. balkan severim, oralar daha çok tercih sebebim. rusça, fince filan da olabilir. ne biliyim. böyle bildiğiniz bişey varsa yazarsanız sevinirim. hiç olmadı önümüzdeki dönem rumence'ye yeltenicem sanırım :)
(2) 

yumurtanın beyazı normalden daha akışkan

tepedeki psychedelic adam #1159219 
bu normal bi durum değil di mi? bozuk yani. bazen aldıklarım böyle çıkıyor da çöpe atıyorum. daha bugün aldım skt 30 ocak yine öyle çıktı.
(17) 

en sevdiğiniz tom waits şarkısı?

tepedeki psychedelic adam #1156245 
birden fazladır, zaman zaman değişir filan tamam ama ilk aklına gelen mesela nedir? ben buna takıldım mesela bugünlerde.

www.youtube.com
(1) 

istanbul'da masa tenisi oynanabilecek bir yer

tepedeki psychedelic adam #1154662 
var mı? öyle halı saha gibi filan işte. kadıköy civarı tercih sebebi.
(3) 

korkulu oyun önerisi

tepedeki psychedelic adam #1153389 
steam'den bişeyler alıcam da oyun cahiliyim. öyle google'dan filan bakıyorum yani oyun. gerilimli, karanlık oyunları severim. silent hill serisini çok severdim mesela. bu yönde öneri yapabilecek olan var mıdır? mesela layers of fear diye bi oyun gördüm, onu alıcam sanırım. outlast olablir gibi. başka? eski oyunlar da olabilir yani çok teknoloji kastırması hoşuma bile gitmiyor hatta. yaratık filan da sevmiyorum. silent hill'de vardı gerçi arada.


edit:

amnesia'yı oynamıştım.
(6) 

patatesin üzerinde çıkan garip oluşumlar

tepedeki psychedelic adam #1153287 
bir ay önce alınmış patates var. işte üstünde garip garip uzantılar çıkmış. yenir mi bu patates? aynı şekilde bir ay önce alınan soğan yenir mi? dışardan her şey normal görünüyor.
(5) 

sscb'nin dağılışını anlatan bir şey tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1151629 
tercihim kitap ama belgesel hatta o günlerde geçtiği belli olan filmler de olabilir.
(2) 

visual studio 2015 community - windows 10

tepedeki psychedelic adam #1150086 
bu ikisini bir arada kullanan var mı? ben yükledim de yeni bir proje oluşturamıyorum bi türlü. bi sürü şey denedim olmadı. community'de bi sorun mu var acaba daha önce hiç kullanmadım. bedava bunun indirilmesine izin veriliyor sanırım sadece. ya da ultimate, professional filan yüklenebiliyor mu bi yerlerden? bunu kaldırsan kaldırması da sıkıntı. hiç sevmediğim işler bu yükleme işleri.
(3) 

bu alana reklam verebilirsiniz (televizyon reklamları)

tepedeki psychedelic adam #1144883 
mesela bu akşam gördüm kanal d'de reklamlarda sadece dizi reklamları ve kamu spotu var ve arada da bu alana reklam verebilirsiniz şeklinde kısa bir reklam oluyor. ben televizyonda ilk defa böyle bişey gördüm. ne zamandır böyle bilmiyorum. kanal d'ye karşı bu tarz bir ambargo filan mı var? çünkü hiç normal reklam yoktu. yoksa ekonomik kriz filan da bütün kanallar aşağı yukarı böyle mi, reklam verilmiyor mu?
(4) 

edu uzantılı mail ile microsoft ürünleri indirme

tepedeki psychedelic adam #1143266 
böle bişey vardı sanki. ben lisanslı visual studio, sql management studio vs. indirmek istiyorum. mümkün mü? biraz baktım ama bulamadım.
(1) 

kadıköy'den buraya toplu taşımayla nasıl giderim? (ataşehir)

tepedeki psychedelic adam #1143164 
goo.gl

ayrıca göztepe metrodan taksi ne kadar tutar tahminen ve taksiye binilirse e5'in hangi tarafından çıkmak lazım?
(2) 

kenarda duran bi entry yok olmuş

tepedeki psychedelic adam #1140547 
böyle bişey başına gelen var mı? uzun da bişeydi. yanlış mı hatırlıyorum diye de düşünüyorum ama yok ya daha yeni bakmıştım. başkaları duruyor ama o gitmiş. siyasal vs. bişey de değil öyle düşünecek olursanız.
(11) 

depreme vapurda yakalanmak

tepedeki psychedelic adam #1137335 
şimdi deprem sorusu görünce tekrar aklıma geldi. vapurdayken aklıma geliyor bazen. mesela kadıköy-karaköy ya da kadıköy-beşiktaş vapurunda filan gidiyoruz. tam denizin ortasına geldi 7.5 şiddetinde deprem olmaya başladı. vapurun bu durumda alabora ihtimali nedir? ya da alabora olmaz hatta deprem sırasında olunabilecek en güvenli yerlerden biri midir? üstümüze yıkılacak bina da yok.

şimdi tsunami diyeceksiniz belki de ama mutlaka bir dalgalanma olacak olsa da o filipinler'deki depremde filan gördüğümüz büyüklükte tsunami olmayacağı aşikar. öyle olunca da tsunami demek ne kadar doğru bilmem.
(4) 

gizemli film/kitap tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1137330 
soru ve cevaplar spoilerlı olabilir önceden belirtmiş olayım.

özellikle belirteceğim türden bir gizem olsun istiyorum ama konusu öyle olmasa da başka önermek istediğiniz gizemli örnekleri de yazın.

benim aradığım şey bir kişinin bir anda sebebini bilmediğimiz bi şekilde ortadan yok olması. bunun kaçırılma vs. gibi bir olay ve atıyorum onun kurtarılması gibi aksiyonlu bişey olmasını istemiyorum. hatta mümkünse bu olay muallakta kalsın, insanlarda bi şaşırmışlık, tedirginlik olsun. örnek vermek gerekirse aklıma gelen filmler: l'avventura, picnic at hanging rock. ya da cache ve lost highway'deki gibi bir izlenme durumu da olabilir. kitap olarak da tutunamayanlar'ın sonunda selim'in yok olması vardı. ya da laclos'nun tehlikeli ilişkiler'inde benzer bişey varmış sanırım. kitap var ama okumadım daha. bunun gibi şeyler arıyorum.

ya da tam tersi nerden geldiği belli olmayan, kimsenin hakkında fikir sahibi olmadığı biri de olabilir. bunun hakkında aklıma örnek gelmedi şu an.
(2) 

kadıköy'de nerden mantı alınır?

tepedeki psychedelic adam #1137283 
oturup yemekten değil de eve getirip yapmaktan bahsediyorum. 1-2 denediğim yer vardı da beğenmemiştim.
(1) 

finnegans wake - finneganın vahı

tepedeki psychedelic adam #1133542 
bunu okuyan var mı? çeviri nasıl, alıyım mı?
(3) 

dükkanın önündeki alan esnafa mı ait? kim haklı?

tepedeki psychedelic adam #1130932 
biraz önce sokakta park yeri tartışması oldu da böyle bir yasal hakkı var mı? dükkanın önünde araba park edilebilecek alana kepenki koyup yeri tutmuş. bi tane araba geldi ben buraya park edicem, kaldır filan dedi bi tartışma yaşadılar, arkada arabalar birikti. sonra başka biri arabasını alıp gitti, yer boşaldı adam da arabayı oraya park etti, sorun bitmiş oldu. polis lafı da geçmişti bi ama çağırmadılar ya da gelmedi bilmiyorum. keşke gelseydi de kepenki kaldırmak zorunda kalsaydı çünkü bence esnaf haksız. bu aşırı derecede yüzsüzlük ya, sinir oldum esnafa. esnaf dediğim de dövmeci, hakkını helal et filan diyor sdghdfdhg. ya da böyle bir hakkı var mı esnafın?
(2) 

işten çıkarken kalan izinlerin parasını almak ile ilgili bir soru

tepedeki psychedelic adam #1129846 
diyelim ki zamanında 1 aralıkta işe gitmiştiniz. bu sene 1 aralıkta 3. yılınız dolmuş olacak. ve fakat iş bulup istifa etmeye karar verdiniz. 2 kasımda yeni işinizle anlaştınız ve şu anda çalışmakta olduğunuz yere durumu bildirdiniz. çıkmadan önce 1 ay daha devam etmeniz gerektiğini söylediler. bu durumda 1 aralıkta yılınız dolduğu için 14 gün daha elde edince 2 aralıkta çıkarken bunları alma hakkınız var di mi? ama zaten uyanırlar mevzuya o duruma düşmezler herhalde? ya da ben 2 aralıkta yeni iş yeriyle anlaşsam ve durumu şu anda çalıştığım yere bildirsem bu yeni dolan yılın 14 gününü o zaman sorunsuz bir şekilde alabilirim di mi? anlaşılmıştır umarım soru. özel sektör.
(2) 

yurtdışından alınan telefonun kaydı için yapılacaklar

tepedeki psychedelic adam #1126852 
bazı yerde 60 gün bazı yerde 120 gün diyor son türkiye'ye giriş tarihi hangisi doğru? gelince bir vergi yatırılıyormuş. bu tam olarak ne kadar herhangi bir bankaya gidip telefon kaydı için vergi yatırıcam desem onlar bilirler mi? bu iki madde tamamsa e-devlet'ten kaydet deyince bitiyor mu olay? ben bu konulara çok uzağım. bir link veren çıkarsa ya da yeni yapmış biri adım adım yazarsa sevinirim.

mesela bu link var ama başka yerlerde başka bilgiler de var.

gezimanya.com
(2) 

cv oluşturma ve ilgili kişiye mail atma ile ilgili

tepedeki psychedelic adam #1124515 
kariyer.net üzerinden oluşturulan cv'nin her sayfasının sağ üstünde işte kariyer.net logosu var. bu cv'yi kariyer.net'ten bağımsız, ilgilendiğiniz pozisyonla ilgili bir kişiye göndermek abes olur mu? europass var onu beğenmedim ve onda da yazıyor zaten benzer şeyler.

ayrıca profesyonel değil de arkadaşın amcası minvalinde bir bağlantı olan bir kişiyle, o kişinin yönetici olduğu bir bölümdeki bir pozisyon için nasıl iletişime geçmek gerekir. yani ilk mail/mesaj atılacağı zaman doğrudan cv ile birlikte, şöyle bir pozisyon varmış ilgileniyorum yardımcı olöa iansınız var mı, cv'm de ekte mi demek lazım yoksa böyle bir pozisyon varmış cv'mi göndereyim mi size filan mı demek lazım? aynı zamanda bununla ilgili bir ilan kariyer.net'te var ordan da başvurmak lazım herhalde di mi?
(1) 

telefon cahiline tavsiye

tepedeki psychedelic adam #1123661 
bugüne kadar hiç akıllı telefon kullanmadım. eski nokia, tuşlu telefonlardan vardı ama o da bozuldu. almışken bi akıllı telefon alıcam sanırım ama çok para vermek de istemiyorum. zaten telefonun akıllılığını büyük ihtimalle min. seviyede kullanacağım. en fazla 700-800 ki o kadar da olsun istemiyorum aslında ve kolay bozulmayacak, çabuk yavaşlamayacak vs. bi tavsiyeniz var mıdır?

ayrıca mesela bu tarz telefonlar hep böyle pahalı, neden acaba?
urun.n11.com
(2) 

istanbul'da sucuk ekmek

tepedeki psychedelic adam #1122155 
böyle meşhur olan bi yer var mı?
(7) 

Varna'dan icki Alma sorusu

tepedeki psychedelic adam #1121220 
Burda herhangi bir markette ickiler cok ucuz. Boyle alip getirsem cantada sinirda sorun olmaz di mi? Oyle cok abartilmayacak. Toplamda 2-3 litre anca olur. Bi de sahte cikmaz di mi :)
(4) 

bunu kabin bagajına koyabilir miyim?

tepedeki psychedelic adam #1116475 
50 litre sırt çantası tahminimce yaklaşık 7-8 kilo olur, kabin bagajına koyabliyor muyum bunu? pegasus.

www.decathlon.com.tr
(3) 

futbolcularda bileğin içini öpme olayı nedir?

tepedeki psychedelic adam #1115716 
gol attıktan sonra yerli yabancı böyle yapan adamlar var. bunun anlamı nedir?
(1) 

kabataş-taksim füniküleri çalışıyor mu?

tepedeki psychedelic adam #1115208 
yoksa ordaki çalışmalar yüzünden o da kapandı mı?
(2) 

batı karadeniz kıyısına giden var mı? (romanya & bulgaristan)

tepedeki psychedelic adam #1113535 
constanta ve varna veya burgas'a gitmeyi düşünüyorum. buralara giden var mı? hangisi daha güzeldir sahili daha iyidir? varna mı burgas mı? constanta'ya kesin gidicem gibi duruyor. constanta'dan buraya doğrudan otobüs var mıdır yoksa bükreş'e geri mi dönmek gerek? ayrıca buralarda kalacak yerler de söyleyebilirsiniz.
(3) 

bu şapkanın, başlığın adı ne?

tepedeki psychedelic adam #1112813 
fotoğraflarda görebilirsiniz. bunun özel bi ismi var mı, nasıl aratabiliriz internette? ya da bi yerlerde gördüyseniz onu da söyleyebilirsiniz.

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net
(1) 

bir meyveyi çürümeden saklamak.

tepedeki psychedelic adam #1108072 
mesela bir portakal. sonradan yenmeyecek, dekor amaçlı düşünülebilir. atıyorum vernik filan mı sürülür. hiç anlamam. ne gerekiyosa nerden alınacağını ve ortalama ne kadar tutacağını da yazarsanız sevinirim.
(1) 

bir meyveyi çürümeden saklamak.

tepedeki psychedelic adam #1107596 
mesela bir portakal. sonradan yenmeyecek, dekor amaçlı düşünülebilir. atıyorum vernik filan mı sürülür. hiç anlamam. ne gerekiyosa nerden alınacağını ve ortalama ne kadar tutacağını da yazarsanız sevinirim.
(6) 

bu şarkının orijinali ne?

tepedeki psychedelic adam #1106650 
ismi filan nedir? geçenlerde yunancasını da duydum. türkiye'de de bilinen bi ezgi zaten, hatta düğünlerde vs. de çalardı.

www.youtube.com
(5) 

peynir bozulmuş mudur

tepedeki psychedelic adam #1106248 
dün akşam 10'da satın aldığım 100 gram kadar peynir sabaha kadar çantanın içinde durdu. sabah 8 gibi buzdolabına koydum. bozulmuş mudur? bir önemi varsa peynir izmir tulum.
(2) 

altunizade'den esenler otogarına en kolay nasıl gidilir?

tepedeki psychedelic adam #1101783 
cuma akşamı 6'da yola çıkacak şekilde düşünebilirsiniz. yaklaşık ne kadar sürer?
(1) 

ulusoy yurtdışı biletini satmadı & istanbul-ipsala arası kaç saat

tepedeki psychedelic adam #1101223 
ulusoy'dan internet üzerinden selanik bileti alabiliyorum görünüyor. yani en azından kredi kartı bilgisi girme ekranına kadar bi uyarı gelmedi. ama bu akşam büroya gittiğimde satış yok şu anda olaylardan dolayı dedi. sadece yeşil ve gri pasaporta çıkışın yasak olduğunu biliyorum, ordaki adam da bildiğini söyledi ama satış yok dedi. ben bu sabah arabayla bir arkadaşımın sınırdan sorunsuz geçtiğini biliyorum. benim bordo pasaportum var. cuma akşamı için alıyım mı o zaman bileti internetten?

ayrıca esenler-ipsala arası kaç saat sürer net bilgisi olan var mı? ben daha önce otobüsle gitmiştim ama hiç hatırlamıyorum. bi de bayram zamanı filandı, kuyruk vardı vs. benim vizem 23 temmuzda başlıyor. 22 temmuz 21'de otobüs var. 3 saatten önce sınıra varırsak giriş yapamam. ne yapsam acaba?
(3) 

sultanahmet'ten pier loti'ye toplu taşımayla nasıl gidilir?

tepedeki psychedelic adam #1097036 
(1) 

pegasus bilet rezervasyonu, fiyat sabitleme

tepedeki psychedelic adam #1093804 
rezervasyon diye fiyat sabitlemesi diye bişey var sanırım. bunu yaptıktan sonra süre dolmadan vazgeçebiliyor muyuz yoksa sadece tarih değişikliği yapabiliyoruz da bilet parası kesin çıkıyor mu acaba bizden?
(1) 

ses sistemi önerisi

tepedeki psychedelic adam #1088509 
ya böyle ses sistemi diyince, internetten bunlara bakınca geriliyorum. sanki çok büyük şeylermiş gibi. öyle büyük televizyonlar, ev sistemleri gibi bişey yok. bilgisayarıma, plakçalara takıp kullanabileceğim güzelce ses veren, çok teferruatlı olmayan ama çok dandik de olmayan en fazla 300-400 liraya önerebileceğiniz bişeyler var mıdır acaba?
(1) 

zorlu'da vestiyer fiyatı ne kadar?

tepedeki psychedelic adam #1087481 

mobil görünümden çık