(2) 

ayakkabı tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1467978 
zamanında şunları decathlon'da favorilere eklemişim. bu tarz önerebileceğiniz hazırda linki olan ayakkabı var mı? internetten uygun ayakkabı aramak çok zor.

linkini verdiğim bitmiş herhalde. görselini koyduğumun da ürüne görüntüle'ye tıklayınca ana sayfaya yönlendiriyor, herhalde o da bitmiş. daha önce newfeel ayakkabım vardı, memnundum.

www.decathlon.com.tr
(2) 

türkçe filmlerin ingilizce altyazıyla izlenebileceği site

tepedeki psychedelic adam #1465934 
bilen var mı?
(3) 

yurtdışından gelen yabancının şehirlerearası seyahati mümkün mü?

tepedeki psychedelic adam #1463342 
izin filan almak gerekiyor mu yoksa serbest mi ya da mümkün değil mi?
(1) 

güneybatı ege otel ve online rezervasyon sitesi tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1431733 
özellikle marmaris, datça civarı kalınacak yer tavsiyeniz var mı? mesela aşağıdaki yer fena değil gibi. fiyat, ortam olarak bu çizgide olabilir. araba yok.

www.otelz.com

bir de ben genelde booking ve airbnb kullanıyordum ama türkiye'de booking kullanılamıyor. kullanıp memnun kaldığınız ya da sıkıntı yaşadağınız da olabilir bir mecra var mı? otelz linki verdim mesela. 3-4 sene önce neredekal'ı kullanıp sorun yaşamamıştım.
(1) 

kadıköy'de zeytinyağı alınacak yer

tepedeki psychedelic adam #1430662 
bazı yemek yapan yerlerde filan görüyorum mesela ya da mandıra, yufkacı tarzı yerlerde olabiliyor. öyle aldığınız bi yer var mı bildiğiniz, güvendiğiniz filan?
(2) 

şurada oynan oyun hakkında fikri olan var mı?

tepedeki psychedelic adam #1429066 
filmde daha uzun sürüyor aslında. taş kağıt makas'taki gibi aynı anda parmaklarıyla bir sayı gösterip onu söylüyolar ve tahtanın üzerindeki beyaz çizgilerden birini siliyorlar duruma göre. çizgiler bitince oyun da bitiyor herhalde. kimin neye göre kazandığını da anlamadım.

youtu.be
(2) 

ofiste su ve kahve içmelik edevat

tepedeki psychedelic adam #1426916 
bu olaylardan sonra ofise dönülünce böyle şeylere ihtiyaç olacak sanırım ama hiç kullanmadım, ofisteki bardakları vs. kullanırdım hep. gün içinde çok su ve kahve içiyorum. bunlara uygun şişe, termos ne deniyosa artık önerebilir misiniz? doğrudan link olsa da süper olur. ayrıca french press önerisi de olabilir. kahve makinesi kullanılır mı emin olamadım.
(5) 

cezve yandı

tepedeki psychedelic adam #1425965 
içindeki su bitip ocakta kalınca dibi siyah oldu epey. bunu normal yıkayıp kullanabilir miyiz siyahlık kalsa da yoksa atmak lazım doğrudan, zararlı bir hale mi gelmiştir?
(6) 

patlıcanla yapılabilecek yemek tarifi

tepedeki psychedelic adam #1420906 
fazladan 2-3 patlıcan var bunlarla tencere yemeği ya da düz kızartmak yerine ne yapılabilir? yemek işi çok bildiğim bişey değil o yüzden basitçe bi tarif verseniz de güzel olur aslında. fırın yok.
(12) 

migros sanal marketten gelen fişle sitede gördüğüm fatura tutarı farklı?

tepedeki psychedelic adam #1419431 
önceki siparişimde de öyleydi sanki ama emin olamamıştım. bugün gelen siparişte getirilen fişte 132 lira yazıyorken sitede 140 lira yazıyor ve karttan 140 lira çekildi. fişte nakliye ve poşet ücretleri de eklenmiş hali 132 lira görünüyor. bu aradaki farkın sebebi ne bilen var mı?
(1) 

migros sanal market çantası çamaşır makinesinde yıkanır mı?

tepedeki psychedelic adam #1417092 
şu görseldeki, migros sanal market'te alışveriş çantası olarak adlandırılıyor. bez gibi ama değil gibi de emin olamadım. makineye atsam parçalanıp makinenin bi yerlerine girip bozar mı acaba diye aklıma geldi. bunlardan alıp yıkayan var mı?

soz.lk
(1) 

frappe filtre kahveyle olmuyor mu?

tepedeki psychedelic adam #1416040 
videolarda baktığımda hep neskafe var, onunla deneyince oldu ama filtre kahveyle denedim olmuyor gibi. gerçekten olmuyor mu yoksa ben mi yapamıyorum? elimde şu mikserden var.

www.hepsiburada.com
(4) 

migros sanalmarket sipariş içeriği değiştirme

tepedeki psychedelic adam #1414992 
merhaba. sipariş tamamlandıktan sonra bir sipariş değiştirme seçeneği var oradan bir şey seçip ilerieyince önümüzdeki 4 gün dolu filan diyor. müşteri hizmetlerine yazdım ama cevap gelmeyecek gibi. 444 10 44'ü aradığımda da meşgule düşüyor hemen. buradan ilk defa sipariş veriyorum, siparişe ekleme yapmak mümkün mü? 4 gün dolu uyarı vermese sanki aynı malzemelerle yeni sipariş oluşturacakmış gibi hissettim ayrıca.
(3) 

marketten bal önerisi

tepedeki psychedelic adam #1412154 
marketten alınası bal öneriniz var mı, diğerlerine göre daha makul olan?
(2) 

gargantua

tepedeki psychedelic adam #1409988 
linkteki kitap böyle okunuyor mu yoksa serinin bir kitabı mı? pantagruel filan var bi de bu linkteki kitaptan önce/sonra başka bişeyler okumak gerekiyor mu?

www.idefix.com

wikipedia'ya baktığımda mesela 5 kitaplık bir seri ve 2. kitabın ismi gargantua. ama türkçeye böyle bir kitap halinde ve gargantua ismiyle çevrilmiş olabilir, öyleyse bunu okumak yeterli.

en.wikipedia.org
(4) 

stokholm tavsiyeleri

tepedeki psychedelic adam #1402782 
şubat sonunda 3-4 gün stokholm'de olacağım. özellikle uygun fiyatlı yiyecek-içecek bar vs. tavsiyeleriniz nedir? onun dışında genel tavsiyeler de olur tabii.
(1) 

pegasus'ta açığa alınan bilet

tepedeki psychedelic adam #1401693 
geçenlerde benzer bir soru sorulmuştu sanki ama bulamadım. bilet açığa alınınca bir ceza tutarı çıkıyor. daha sonra başka bilet aldığımızda bir daha aradaki farkı filan ödüyor muyuz yoksa sadece bu cezayı ödeyince bitiyor mu?
(6) 

kadıköy belediyesi - kullanılamayacak durumdaki kitaplık

tepedeki psychedelic adam #1401525 
belediye sanırım böyle atılacak şeyleri gelip alıyor. ama biraz baktığımda bu eşyaların apartmanın önüne indirilmesi gerektiği gibi şeyler gördüm. daireye çıkıp alıyorlar mı, böyle bir şey yapan var mı?

ya da eskiciye de verebilirim tabii ama kullanılabilecek bir şey değil, bir yandan da ne olsa alıyolar gibi, onlar eve çıkıp alır herhalde?

eşya da eski bir kitaplık. parçalara ayırdım 10-15 tahta parça var ama birleştirince sağlam bir kitaplık olamıyor. öyle olsa da bunu söyleyince alır mı eskici?
(5) 

ikea'da nakliye için zaman seçebiliyor muyuz?

tepedeki psychedelic adam #1397643 
ekstra bir parayla bu yapılabiliyordu sanki ama göremedim. varsa nereden yapılıyor bilen var mı?
(1) 

aşırı mini fırın tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1393083 
tek başına yaşayan fırın cahili biri için, kullanımı kolay fırın tavsiyesi olan var mı? bugünlerde indirimli olan vs.
(5) 

far cry primal

tepedeki psychedelic adam #1392113 
hiç far cry oynamadım ama bu primal ilgimi çekmişti şimdi de steam'de %80 indirimdeymiş. alıcam sanırım ama bir standard bir de apex edition var hangisinden almak lazım? 5 lira fark var arada o açıdan bir sorun yok ama hangisi?
(11) 

istanbul'da cami-kilise-sinagog

tepedeki psychedelic adam #1385126 
birbirine yakın şekilde nerede vardır, yürüyüş mesafinde filan? mesela taksim meydanında cami ve kilise var. bir de galata'da sinagog var. bunun gibi ama daha yakın olan. başka şehirler de olur, öğrenmiş oluruz.
(4) 

iphone se sürekli kapanıp açılıyor

tepedeki psychedelic adam #1383684 
merhaba. son zamanlarda garip hareketleri vardı zaten akşama doğru iyice gitti. sürekli açılıp kapanıyor. apple logosu görünüp kaybolur, tamamen açılamıyor hiçbir zaman. internette bir sürü şey var ama yakın zamanda filan başına gelen varsa belki tavsiyede bulunabilir? fixppo diye bişey gördüm mesela onu kullanayım mı?

ayrıca bu durumda backup alma şansımız var mı? itunes da görmüyor sürekli kapanıp açıldığı için.
(1) 

kadıköy'de nerden sütlaç alayım?

tepedeki psychedelic adam #1377598 
(5) 

sehpanın alta tarafındaki yer kırıldı

tepedeki psychedelic adam #1376165 
şu linkteki gibi bişey, alt tarafın tutunmasını sağlayan dört tane yer var biri kırıldı. bunu bir şekilde halledebilir miyiz? oraya bişey koyunca durmuyor haliyle. kırık ve düzgün hallerinin görselleri de var aşağıda.

www.ikea.com.tr

ibb.co
ibb.co
(2) 

mobilde oynadığınız kelime oyunları hangisi?

tepedeki psychedelic adam #1375923 
türkçe, ingilizce olur. en bilinenleri bile bilmiyor olabilirim. bi word snake diye bi oyunu oynadım o da bitti.

bu arada a word game'miş benim oynadığım.
(4) 

arnavutluk'a yaz tatiline giden var mı?

tepedeki psychedelic adam #1374901 
güneyine filan gidilir mi, oralarda fena olmayan yerler var diye duymuştum. bakıcam ama giden varsa oradan aramaya başlayabilirim belki. ayrıca tiran'dan budva tarafına gitmek zahmetli mi olur ki? podgorica'ya bilet aşırı pahalı, pegasus oraya niye uçmuyor acaba.
(1) 

free shop'tan hangi brandy?

tepedeki psychedelic adam #1374197 
pek bildiğim bir içki değil, o yüzden isteyeceğim zaten. hangisinden istiyim?
(4) 

türkiye'de booking olayları

tepedeki psychedelic adam #1373734 
epeydir türkiye sınırları içinde tatil yapmadığım için booking kullanmaya devam ediyordum ama şimdi türkiye'deki işletmeler için buradan rezervasyon yapamıyoruz sanırım di mi? böyleyse yer ayarlarken nereyi kullanıyorsunuz, hangisi daha revaçta?

bonus olarak eylülün ilk haftası gibi sakin, suyu havası soğumaya başlamış olmayan, her şey dahil oteller dışında muhit/mekan önerebilirsiniz.
(1) 

yunan adalarına kapıda vize günlük değil mi?

tepedeki psychedelic adam #1369942 
ben kapıda vize alıp bir gün dolaşılıp dönülüyor sanıyordum ama bir arkadaşım geçen sene kos'a kapıda vize alıp 3 gece kaldığını söyledi. oluyor mu böyle gerçekten? öyleyse kaç güne kadar alınabiliyor, bütün adalar için geçerli mi?
(2) 

Jardin De France - sarıyer

tepedeki psychedelic adam #1369460 
burası bir mekan mı yoksa gidilip gezilebilecek koru/bahçe gibi bişey de var mı?

goo.gl
(3) 

piyasadaki organik yumurtalardan hangisini alıyorsunuz?

tepedeki psychedelic adam #1364846 
marketlerde satılanlardan hangi marka?
(7) 

witcher 3 wild hunt - steam

tepedeki psychedelic adam #1364845 
witcher'ın önceki oyunlarını oynamadan bunu oynasak olur mu? bi de steam'de bi paket var, witcher 3 wild hunt + witcher 3 hearts of stone + witcher 3 blood and wine oyunlarını içeriyor. oyun zaten uzunmuş sanırım, bu son ikisine de illa ihtiyaç var mı? çok oyun oynayan biri değilim zaten wild hunt bana yeter gibi geliyor.
(4) 

trafik ihlallerinin ihbarı nasıl oluyor?

tepedeki psychedelic adam #1364400 
arayıp şu plaka şunu yaptı deyince bi kıymeti oluyor mu ya da böyle bir ihbar zaten ispatlanamayacağı için mümkün değil mi? bugün abartmıyorum 15-20 saniye içinde daracık kaldırımda 4-5 tane motor geldi karşımdan. ben bunlar için bişey yapamıyor muyum?
(5) 

kitaplarda satır sonlarındaki tireler nasıl konuyor?

tepedeki psychedelic adam #1359447 
bu kitapları hangi programda yazıyorlar bilmiyorum ama heceleri anlayıp ona göre otomatik koyan bir yazılım olduğunu sanmıyorum. editör filan tek tek koyuyor desem saçma geldi bana, öyle bişey olacağını sanmıyorum. yazar koyuyor desem bu da pek mümkün değil gibi geliyor bana. en azından bu tirelerde bir hatayla karşılaştığımı nerdeyse hatırlamıyorum, öyle olsa illa ki bir şekilde hata filan aklımda kalırdı diye düşünüyorum. işin aslı nedir?
(13) 

ayak bileği burkulması sonrasında yapılması gereken nedir?

tepedeki psychedelic adam #1359146 
dün akşam epey bi burkuldu ayağım hatta kütürt diye ses de geldi. hemen kısa bi süre sonra tekrar burkuldu. şimdi biraz şişmiş durumda ve bazı hareketleri yaparken yürürken filan acıyor. eczaneye gidip ne istemek, napmak lazım? eczacıya da sorabilirim gerçi ama buradan da sorayım.
(1) 

fahrettin altay'dan kalkan çeşme otobüsleri

tepedeki psychedelic adam #1358977 
bunların yanında hangi otobüs/minibüs kalkıyor ordan? mordoğan vardır herhalde bunun gibi başka nereler var? ve saatlerini filan bilen varsa iyi olur tabii.
(8) 

hatırlayamadığım kitap satan site ismi

tepedeki psychedelic adam #1358622 
az bilinen bi yerdi. sade olduğunu hatırlıyorum. idefix, eganba, kitapyurdu değil. bildiklerinizden yazar mısınız? görsem hatırlayacağım.
(2) 

şeker süt süzme yoğurt

tepedeki psychedelic adam #1357924 
bundan kullanan var mı? geçen gün markette biri alırken gördüm. nasıl hazırlanıyor bu? doğrudan yeniyor mu yoksa suyla filan mı karıştırılıyor, daha mı sağlıklı nedir olayı?

www.migros.com.tr
(1) 

karaköy - pierre loti - balat

tepedeki psychedelic adam #1355553 
karaköy'den pierre loti'ye toplu taşımayla en kolay nasıl gidilir?

ayvansaray-karaköy arasında nereleri görmek gerek? balat'ta vs. oturup dinlenecek, kahve içilecek yer tavsiyesi de olur.
(1) 

naber dergi kaç tane çıktı toplamda?

tepedeki psychedelic adam #1352744 
2017/01'e kadar toplam 7 tane ve kalın var sanırım ondan sonra da ince versiyonuna geçti diye biliyorum. en son sayı kaç var? o incelerden 1 tane mi 2 tane mi çıkmıştı?
(2) 

hazır köfte ya da kadıköy'de köfte satan kasap tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1351295 
hazırlar ne kadar güzel olabilir ki biliyorum ama sizin tercih ettiğiniz hangisi? ayrıca kadıköy'de kasap da olur. moda caddesi'ndeki kasap hariç, adını unuttum.
(3) 

halkalı-gebze hattı göztepe'den geçiyor mu?

tepedeki psychedelic adam #1350184 
yani öyle bir durak var biliyorum, bu eski göztepe banliyö istasyonunda mı duruyor?

goo.gl
(5) 

iphone kulaklık - voice control - yürürken müziğin durması vs.

tepedeki psychedelic adam #1348812 
merhaba. yolda yürürken bazen voice control seçeneği çıkıyor, bazen şarkı duruyor, sonraki şarkıya geçiyor vs. acayip sinirimi bozuyor. bu voice control'la alakalı siri'yle bağlantılı şeyler yazmışlar ama onları denediğimde bi değişiklik olmadı. ayarlarda filan mı bişey yapmak lazım yoksa kulaklık ya da giriş filan mı bozuk acaba?
(2) 

anadolu jet'te rezerasyon yapılabiliyor mu?

tepedeki psychedelic adam #1346587 
süreli de olsa oluyor mu? ya da ne bileyim fiyat sabitlemek gibi bişey? biraz baktım göremedim de.
(3) 

internet sağlayıcı değiştirirken ödenecek faturalar ve kablo.net tarifeleri

tepedeki psychedelic adam #1346222 
1 - superonline'den kablo.net'e geçmeyi düşünüyorum bu ay içinde. mesela ben 25'inde superonline aboneliğimi kapatıp kablo.net'e geçtim. ikisi için de mart ayı faturası mı ödemek zorunda kalacağım?

2 - kablo.net tarifeleri aşağıdaki gibi. mesela kotalı tarifelerde 16mbps/10gb 23,99 maksimum fiyat 79,99. sınırsız tarifelerde 16mbps fiyatı da 79,99. o zaman ben niye sınırsız tarifeyi seçeyim ki? kotalı tarifeyi alıp harcadığım kadar öderim, max 79,99 zaten. bunun mantığı ne? bilmediğim bişey var herhalde.

www.turksatkablo.com.tr

3 - şu an kullandığım internet fiber değildi, ayrı bir telefon hattım da var ona da fatura ödüyorum. fibere geçince bu telefon hattını kapatabilirim di mi?
(4) 

film festivali sayfaları sizde açılıyor mu?

tepedeki psychedelic adam #1345579 
istanbul film festivali'nde filmlerin sayfaları kolay açılıyor mu sizde? başta sitede problem vardı 2 gün önce. sonra düzelttiler program sayfası gelmeye başladı ama film sayfaları genelde açılmıyor, uzun süre açmaya çalışıyor filan. sizde de böyle mi? aşağıdaki örnek bir link var mesela açılıyor mu sizde bu, hemen açıldı mı nedir, deneyebilir misiniz?

film.iksv.org
(8) 

süreli makarna sorusu

tepedeki psychedelic adam #1342231 
makarna yaklaşık 1,5 saat sonra yenecek ama şu an suyun içinde kaynamakta. makarnaya sosunu filan koyup 1,5 saat sonra ısıtıp yemek mi yoksa makarnayı süzülmüş halde tutup 1,5 saat sonra sosunu hazırlayıp yemek mi?
(3) 

pamukkale'nin sitesine giriş yapabiliyor musunuz?

tepedeki psychedelic adam #1341956 
şifremi unuttum'la gelen şifreyle de giriş yapamıyorum. kimse de öyle bişey yazmamış gördüğüm kadarıyla, siz girebiliyor musunuz?

www.pamukkale.com.tr
(2) 

yastık tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1340899 
epeydir yastık alayım diyorum da neye bakmak lazım, nerden almak lazım hiçbi fikrim yok. tüyo verebilecek, ben bunu aldım diyecek var mı acaba? uyumalık yastık.

mobil görünümden çık