(3) 

D-Smart Receiver'ı başka bir odaya taşıdım HD kanallar gitti

solo #602442 
Merhaba arkadaşlar

Evimde D-Smart HD alıcı kullanıyorum, sahip olduğum D-Smart paketi içerisinde yirmiye yakın HD kanal var evin salonundayken tüm kanallar sorunsuz çekiyordu, mecburiyetten Oturma odasına taşınmak zorunda kaldık.

Taşınırken anten kablosu kısa olduğu için resimdeki ek parçayı aldım ve bir de uzatma kablosu aldım, şimdi tüm notmal kanallar cam gibi gösterirken HD kanallar hiç göstermiyor sinyal yok hatası veriyor, D-Smart'ı aradım teknik servis çağırın dediler.

Ne olur ne olmaz diye aldığım ek kabloyu başkasıyla değiştirdim sonuç aynı, F konnektörleri söktüm kabloyu yeniden yaptım sonuç yine aynı HD kanallar yok sorun ne olabilir bu işin çözümü yok mu Salona tekrar taşınmak zorunda mıyım ?

Not : Kullandığım kablo : RG6 U6
(5) 

IPhone ses çıkmıyor

solo #589702 
Merhabalar

1 yaşındaki oğlum dün gece IPhone 4S telefonumu ağzına almış telefonun şarj edilen kısmı tükürükle dolmuş, dün içini iyice temizledim sorun yoktu ancak sabah baktığımda telefondaki ses kontrolünün tamamen kaybolduğunu gördüm, telefonu sadece zil sesi çıkıyor onun dışında mesaj sesi, hatırlatma sesi, müzik dinlerken çıkan ses tamamen sıfır, ayrıca sol taraftaki ses açma kapama düğmeleri hiç bir şekilde sesi açıp kapatmıyor, ekranda ses kontrol şekli çıkıyor ama nafile.

Sonra internette bir araştırma yapınca birinin konuya bir çözüm getirdiğini gördüm kuru bir diş fırçasıyla şarj edilen kısmı 5-10 dakika boyunca iyice fırçalayın abartın hatta sonuna kadar sokun fırçayı demiş aynen dediklerini uyguladım ve tataaa gerçekten açılışta düzeldi sesler gelmeye başladı ancak telefon tamamen açılınca tekrar gitti, yine kapattım telefonu tekrar açtım yine açılırken ses var tamamen açıldıktan sonra ses kontrolleri ve sesler gidiyor.

Fabrika ayarlarına geri döndürdüm, tamamen telefonu sıfırladım yeniden kurdum nafile değişen bir şey olmadı

Bu sorunun bir çözümü var mıdır ?
(1) 

İki RAM arasındaki fark

solo #587783 
İki ram'de Kingston 1600 Mhz 4 Gb ama arasındaki fark ne ?

www.ec.kingston.com
www.ec.kingston.com

Teknik Spekt :
www.kingston.com
www.kingston.com
(3) 

Puşt ev sahibine laflar hazırlamalı mı

solo #506294 
3 yıldır oturduğum evden ev sahibinin gıcıklığı yüzünden çıkıyorum, adam apartanın sahibi almancı 20 dairesi var, ama hiç bir dairenin kirasını banka transferi ile kabul etmiyor elden verirsiniz anlamam diyor ama biliyorum ki bankada yüklü parası var ve bankadan da hiç çıkmıyor (vergi kaçırma vs) neyse, ben eve 3 sene önce girdim, girerken sözleşmeyi yaptığım anda ilk ev kirasını peşin verdim, verirken de, her hangi bir imza atacak mısınız sözleşmeye diye sordum yok böyle şeyler sorun olmaz bende dedi neyse pek üstüne düşmedim.

evden çıktığım gün yanına gittim, hadi gidelim istediğin yerden boya ve boya malzemesini alalım dedim en kalitelisinden boya aldık, bant aldık, naylon aldık yerlere sermek için vs 350 tl 'de boyacı parasını da verdim. bana 500'e mal oldu boya parası, sonra evin içini gezerken kapı eşiğindeki çatlak mermer'i gördü ki ben girdiğimde de çatlaktı alçı ile çatlaklar kapatılmıştı zamanla alçı dökülünce çatlaklar belirginleşmiş haliyle, mermer dediğim 5 cm'e 70 cm'lik tutsa tutsa 20 tl tutar dandikten bir mermer kesiti. bunun da parasını aldı benden 100 tl, onu da verdim sesimi çıkarmadım.

Daha önce her çıkan kiracıyla sorun yaşadığını bildiğimden her şeyi olabildiğince alttan almaya çalıştım, evden çıkarken de boya badana işi bitince bana haber verin elektriği suyu kapatayım dedim son faturalarımı da online ödeyip ev sahibinden haber beklemeye başladım.

İlk şoku yeni evimize taşındığım günün akşamı yaşadım, adam arayıp senin sözleşmene baktım eve girerken ilk kiranı vermemiş görünüyorsun ben mutlaka her sözleşmeye yazarım dedi beynimden vurulmuşa döndüm kudurdum sinirden. Sendeki sözleşmeye de bak orada da yazmıyorsa hak geçmesin bana dön dedi, yazmadığını biliyorum çünkü kendisi yazdırmamıştı kirayı verirken.

Hemen ertesi gün şirketimizin avukatını aradım, durumu anlattım öyle büyük bir tesadüf ki şirketimizin avukatı ev sahibinin de avukatı çıktı, merak etme bir şey olmaz dosya bana gelir ben de ağzının payını veririm onun huyu, geleni gideni düdüklüyor o dedi.

Bu olayın üstünden 2 hafta geçti ses seda çıkmadı pek bu gün de suyu elektriği kestirmek için eski eve gittim sayaçlardaki değerleri okumak maksatlı evin tutulduğunu gördüm adam bırakın beni uyarmayı boyattım iş tamam demeyi bir de kiracı almış eve, su sayacındaki son değerleri okuyup suyu kestirdim 23 TL su kullanılmış çıktığımdan beri ki ben her ay ortalama o kadar su kullanıyorum zaten. Elektrik sayacını okuyamadım çünkü akıllı sayaç ne kadar yakılmış göremedim elektriği de yarın kapatacağım, ne kadar kullanıldıysa ödeyeceğim mecbur.

Merak ettiğim şey şu ben bu adama nasıl bir ders vermeliyim olan her şeyi sineye mi çekmeliyim ? Zararın neresinden dönersen kar mı demeliyim ?
(4) 

Kira'nın yüksek olması

solo #467699 
Merhaba galyalılar

bundan 3 yıl önce ankara'ya yeni taşındığım dönemde bir eve çıktım, ev sahibi aynı zamanda apartmanın da sahibi almanyada çalışmış yaşlı bir amca, apartmanda 22 daire var ve benim taşındığım daire 75 m2 diğer tüm daireler 120 m2 ve üstü, ben ankaralı olmadığım için ve ankaradaki kira bedellerini bilmediğim için 400 TL'ye girdim ben bu daireye, bey amcamız sadece senin dairende duşakabin var vs diye şişirdikçe şişirdi daireyi daha önce çıkan 450'ye oturuyordu vs dedi, aradan 3 yıl geçti, eşim komşularla arada sohbet ediyor bizim kiradan bahsetmiş eşim, komşular 75 m2 daireye 400 lira verilir mi bizim evimiz 120 m2 üstelik bizim duşakabinimizi de taktırdı biz 400 lira ödüyoruz demişler, şimdi sizce ben ne yapmalıyım bunu sineye çekip oturmaya devam mı etmeliyim yoksa ev sahibi ile konuşmalı mıyım ? ayrıca apartmanın tam önüne koca bir bina dikildi manzara tamamen kapandı artık eve güneş de girmiyor.
(9) 

Akıllı Sayaç Sahtekarlığı

solo #463540 
Herkese merhaba

Arkadaşlar benim sorum başlıkta da görüldüğü üzere elektrik idaresinin ekonomi yapın zihniyeti ile taktığı akıllı sayaçla ilgili, ben kirada oturuyorum ve eve yerleştiğimden bu yana en az ödediğim fatura 70 TL genellikle 90 - 110 tl fatura ödüyoruz sürekli, geçenlerde kalabalık bir ortamda sohbet ederken masadaki herkesin bir tuhaflık var bizim evde her gün ütü yapıldığı halde bu kadar fatura ödemiyoruz saatini bi kontrol ettir demesinden sonra apartmandan çıkarken saati şöyle bir inceledim bir de ne göreyim c.tesi günü saat 11 iken sayacın saati sabah 6:30'u gösteriyordu, yani saat 4 buçuk saat geriydi, biz de ucuz olsun diyor çamaşır makinası bulaşık makinası vb tüm elektrikli araçları 2 yıldır sürekli gece saat 22'den sonra çalıştırıyoruz meğerse bu saate göre en pahalı tarife olan akşam tarifesine denk geliyormuş sayacın saati yüzünden, internette araştırdım bu sayacın saatinin ayarlanması imkansız diyor tüm sitelerdeki yorumlar, bunun aslı astarı nedir ? hangi yolu izlemem gerekiyor?
(1) 

Mac OS Install Flashdisk to DVD

solo #410856 
Merhabalar

Elimde bir Macbook var arkadaşlar geçenlerde Mac servisinden Mac OS 6.4 kurulumu için flashdisk aldım daha doğrusu benim flashı formatlayıp kurulum için hazır hale getirdiler, ben bu flashdiski kullanarak kurulumu yaptım sorunsuz, şimdi bu kurulumu doğrudan DVD'ye nasıl atabilirim ? Flashdiski Mac'e taktığımda Masa üstüne Mac OS Install kısayolu geliyor bnunun üzerine sağ tuşa basıp Burn to DVD dedim DVD'ye yazdı ama bu DVD ile makinayı Boot edemedim, Alt tuşuna basıp boot seçeneklerini açtığımda da DVD görünmedi.

Bunun doğru yolu nedir ?
(1) 

Windows 2003 Server ve SMTP Sorunu

solo #136615 
Merhabalar Ekşi halkı

Başlıkta belirttiğim konuda bir sorunumuz var, şimdi elimizde bir adet Windows 2003 Server ve bu server'ın üzerinde kurulu SMTP'miz var amacımız sadece mail gönderimi yapmak SMTP ayarlarını yaptık, Outlook Express ile bağlantı da kurabiliyouz yeni bir Mail oluşturup gönder dediğimizde de gitmiş görünüyor hatta Server tarafında Queue klasöründen de uçuyor mail yani gitmiş gibi ancak gönderilen mail alıcısına ulaşmıyor acep nerede eksiğimiz var? fikri olan arkadaşların yardımlarını esirgememeleri bizi memnun edecektir.

Saygılar
(16) 

İslam dini ve geri kalmış ülkeler

solo #90031 
Başlığı okuyup burnundan soluyan dindar arkadaşlarım önce biraz sakin.

Şimdi sorum şu, bir kaç arkadaş toplanıp ülkenin genel gidişatından konuştuk, son üç beş hükümetten ve onların icraatından, kurtuluş savaşından, çerkezlerden, lazlardan, kürtlerden yani anlayacağınız tipik arkadaş muhabbetlerinden biraz farklı bir içeriğe sahipti bu konuşma.

Laf döndü dolaştı din konusuna geldi, hemen her dini akımı örneklerle pekiştirdik, örneğin hristiyanlık,yahudilik,hindu, islam ve daha birçok dini akım hakkında yorumlar yaptık ve her seferinde islam dininde gelip takıldık, bir çok ülke çok sert dini kurallara sahip, ancak yine de gerek ekonomik açıdan gerekse kültür açısından oldukça gelişmiş durumdalar, örnek vermek gerekirse israil hem bir savaş süreci yaşarken hem de din konusunda da oldukça aktif bir ülke ancak gerek silah gücü gerekse yaşam standartları son derece yüksek, italya'yı bu konuda değerlendirmemek çok yanlış olurdu, mesela vatikan gibi dini simge haline gelmiş bir bölgeyi içinde barındıran bir ülke ama yine gerek ekonomik gerekse kültürel açıdan rahatlıkla Türkiye ve Türkiye gibi Müslüman bir ülke italyanın gücü yanında sıfır kalıyor.

Sonrasında Türkiyenin geçirdiği tarihi süreci bahane gösterdik, şu kadar savaş yaptı şu kadar insan kaybetti vs,vs oysaki yine adı geçen tüm ülkeler benzer savaşlara katıldı bir çoğunu kaybetti yani bu da bir bahane olamazdı.

İşin özü şu ki, Müslümanlıkla yönetilen ya da halkın çoğunluğunun müslüman olduğu ülkelerin hemen hemen hepsinde, iç savaş, ekonomik kriz, kültürel çöküntü, açlık, sefalet ve sayılamayacak sorun varken diğer toplumlarda neden bu tür sorunlar nispeten daha az? bakın yok demiyorum az diyorum çünkü yok deseydim birisi çıkıp nereden biliyorsun olmadığını gittin gördün mü diye cevap yazacaktı.

Cevap verecek arkadaşların tarafsız ve sakince cevap yazmasını rica ederim ben de sonuçta müslümanım ve amacım müslümanlığa hakaret etmek ya da kimseyi dinden soğutmak değil ama kafamızı kurcalayan bu sorulara da bir cevap bulmak isterim.
(6) 

Beynimle mi ilgil :)

solo #57491 
Biraz garip gelebilir belki ama çok ilginç bir sorun yaşıyorum.

kullandığım GSM operatörü Turkcell, kullandığıum telefonlar Sony Ericsson K530i ve Nokia 1100 şimdi sorun şu ki, evde telefonla konuşurken sürekli olarak hat kesiliyor tam konuşma esnasında sinyal tamamen gidiyor ve konuşma da yarıda kesiliyor önce telefondan diye düşünüp nokia aldım ikinci el aynı sorunu yine yaşadım bu arada iki farklı hat ile denedim sorun yine aynı.

Şimdi sorunu biraz daha ilginç hale getiren olaya gelelim telefon ile görüşürken korkunç bir baş ağrısı yaşıyorum ve sıkılıyorum bir an evvel kapatmak istiyorum çoğunlukla baş ağrısı telefonu kulağıma koyduktan bir kaç saniye sonra başlıyor.

Olayı daha da ilginç hale getiren şey ise şu telefonu doğrudan kulağıma götürmek yerine kulaklık takıp konuştuğumda baş ağrısı olmuyor ilginç ama defalarca denemeden sonra bunu farkettim daha da ilginç olan ise kulaklıkla konuşurken kesinlikle bu kesintiyi de yaşamıyorum saatlerce bile açık kalsa görüşme kesilmiyor ?

Bu bir tesadüf mü yoksa beyinle mi ilgili ? mantıklı bir açıklaması var mıdır diye internette araştırdım ama benzer bir olaya rastlamadım, bir paronaya belirtisi mi yoksa gerçekten bu olayın bilimsel bir açıklaması var mı ? İnsan beyni telefon sinyallerini bozabilir ya da tamamen kesebilir mi ?
(1) 

Turkcell servis mesajlarını kapatma

solo #55620 
Uzun bir süredir Sony Ericsson K530i kullanıyorum güzel bir telefon ancak bu telefonun kötü bir özelliği var GSM operatöründen gelen servis (ya da bilgi mesajı tam bilmiyorum şu ekranda beliren mesaj) mesajları ekranda kaldığı sürece telefona mesaj gelmiyor aslında geliyor ama servis mesajı kapatılmadan geldiğinden haberiniz olmuyor kapattığınız anda mesajınız var uyarısı gelmeye başlıyor, kontörlü hat kullandığım için her telefon görüşmesinden ve gönderdiğim her mesajdan sonra da kaç kontörüm kaldığını gösteren servis mesajı beliriyor ekranda işte bu mesajın gelmesini engellemek istiyorum kime sorduysam kime danıştıysam sonuç üretemedi başvurmadığım telefon servisi kalmadı bilen arkadaşlar varsa bilgilerini benimle paylaşmalarını rica ederim.
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık