(3) 

Kasim'da gidilecek sakin bir yer

fearisthemindkiller #1571170 
Kafa dinlemek icin 3-4 gun bir yere gitmek istiyorum tek basima. Sessiz sakin huzurlu, uzun yuruyusler yapabilecegim bir yer. Bozcaada'yi dusundum ama hic gitmedim, bu ay nasil olur?
(4) 

Ofisten birine nasıl yakınlaşıyoruz?

cilekli pasta #1571168 
Selamlar,
Tam bir yıl önce ofise yeni bir müdür geldi ve çaprazımda oturuyor. Aynı departmanda farklı direktörlere bağlıyız. 7 yaş var galiba aramızda.
Oryantasyonda eğitim vermiştim topluca onlara. akşamına hemen beni linkedinden eklemişti kabul etmiştim.
Aynı hafta bir toplantıda karşı karşıya oturduk orada da benim profilime baktı gelen bildirimden anladım saati. Arka arkaya günlerce devam etti bu bakmaları. Aynı asansöre vs bindiğimiz de oldu bende selam sabah sıfır olunca bıraktı bakmayı. Normalde bindiğim asansöre vs selam verir binerim de onu görünce ergen gibi kasıldım.
Benim bu arada 4 buçuk senedir bitmek bilmeyen boşanma davam var, son duruşmayı bekliyoruz artık bitiyor. Ofisten yöneticim yakın arkadaşlar vs. biliyor ama erkekler çift soyadım olduğu için evli sanıyor eş sorularını geçiştiriyorum genelde.
Geçen ben bu arkadaşın yanındaki masaya bir iş için gittim o yokken. bana mail yollamak için adımı sorunca adımı ve bekarlık soyadımı söyledim ikinciyi telaffuz etmeden çıktı adım zaten. Kalkarken onun arkamda masasında oturduğunu gördüm. Duydu muhtemelen. Yine başladı linkedin üzerinden bakmaya.
Oturalım bir çay kahve içelim isterim ama ben katıksız öküz bir kadınım arkadaşlar, bu adama olumlu sinyali nasıl vereceğim? Ofiste çaya insek olmaz ortak iş yapmıyoruz. Millet bunlar neden beraber indi der illa. Mesaj atsam ne diyeceğim? Bilemedim ne yapmalı.
Aynı meslekteniz, hayat tarzlarımız aynı. Katta birbiri ile nişanlı evli yığınla insan var. Bir tanımak isterim ama hem işime zarar gelsin istemem hem ben bu işlerden hiç anlamam. Az bir yol yordam öğretin bana :)

31 K
Teşekkürler
(3) 

Biri-Birisi kullanımı

Bir ben var benden şurada #1571167 
Cümle içinde kullanırken bunlardan hangisi neye göre seçiliyor acaba?
(3) 

Yeniköy-Tarabya-Sarıyer merkez

Bruce #1571166 
İlk buluşma için uygun mekan önerisi gelir mi?
Beyaz örtülü ağır ya da sugar daddy mekanlarını dışarıda tutalım. Kafe olur bar olur.

amazon kdp için ödeme yöntemi

owaki #1571165 
banka hesabı bilgisi girilen yerde türkiye yok, payoneer gibi alternatifler önerilmiş ama türkiyede resmi veya gayrıresmi olarak yasaklanabiliyor veya pürüzler çıkabiliyor diye biliyorum bu tarz uygulamalarda da, ülke kaynaklı olarak.
en başa ağrıtmayacak metod nedir?

zorlu sahnesinde yapılan teke tek bilim bilet fiyatı neydi

estranged #1571163 
en ucuz ve en pahalı bilet fiyatları nelerdi?
(1) 

Şan dersi almak istiyorum. Önerileriniz?

nıç #1571160 
İstanbul için, özellikle Anadolu yakası'nda ders alabileceğim bir kurum/hoca var mıdır önerebileceğiniz?
(5) 

kuru otlar üzerine ne zaman mubi'ye düşer?

xu #1571157 
nuri bilgi ceylan'ın filmi.. iş yerinde 9 saat oturuyorum diye belim ağrıyor sinemaya gidip 3 saat oturmak istemiyorum.. mubi üyeliği yaptım 1 aylık beleş gelir mi acaba yakında mubi'ye bu film..
(6) 

Günlük Getirisi %1.63 Olan Bir Fon Aylık Ne Kadar Getiri Sağlar?

pantepember #1571155 
ChatGPT 4 şöyle diyor:

Bir fonun günlük getirisi %1.63 ise, bu fonun aylık getirisi hesaplanırken bileşik faiz formülü kullanılır. Bu durumda, aylık getiri şu şekilde hesaplanabilir:

A=P(1+r)n

Burada:
A: toplam miktar
P: ana para (başlangıç miktarı)
r: günlük faiz oranı
n: süre (gün cinsinden)

Günlük faiz oranı %1.63 olduğuna göre, bu oranı ondalık formata çeviririz: 0.0163. Aylık getiri hesaplamak için genellikle bir ayın 30 gün olduğunu kabul ederiz. Bu durumda, n = 30 olur.

Bu formülü kullanarak, aylık getiri yüzdesi şu şekilde hesaplanabilir:
A=P(1+0.0163)^30

Bu formül, ana paranın (P) aylık sonunda ne kadar olacağını gösterir. Aylık getiri yüzdesini bulmak için, sonucu 100 ile çarparız.

Bu hesaplama, her gün elde edilen getirinin (faizin) bir sonraki günün ana parasına eklendiğini varsayar. Bu, “bileşik faiz” olarak adlandırılır. Ancak, gerçek hayatta, farklı fonların getiri hesaplama yöntemleri ve dönemleri farklılık gösterebilir. Bu nedenle, bu hesaplamanın sonucu, yalnızca bir tahmin veya yaklaşık bir değerdir. Kesin getiri oranını öğrenmek için, lütfen fonun yöneticisi veya danışmanı ile iletişime geçin.


Ama bu hesaba göre aylık getiri %1.62 oluyor.

Finansbank, Teknoloji Sepeti Fonu için şöyle diyor:
Günlük getiri: %1.63
Yılbaşından bu yana getiri: %104

GPT'nin hesabındaki gariplik nedir?

Asıl derdim şu:
36 bin TL nakit avans borcum var. Bunu fondan para çekerek hemen mi ödeyeyim, yoksa kredi kartı kesim tarihine kadar bekleyeyim mi?
Daha açık haliyle: Nakit avans çekip fon vb almak karlı mı?
Nakit avans aylık faiz: %4.42
(3) 

Amazon-Apple güç adaptörü orijinal mi?

dedeminhirkasi #1571154 
www.amazon.com.tr

Dostlar merhaba linkteki ürünün sahte olma ihtimali var mıdır sizce. Güvenip alınır mı?
(3) 

Nakit Avans Borcu Nasıl Birkaç Gün İçinde Geri Ödenir?

pantepember #1571149 
İki gün önce mecburen nakit avans çektim (fondaki paramı banka hemen geri vermediği için). Şimdi elimde para var ve bu nakit avans borcumu ödemek istiyorum ki aylık faiz işlemesin. Nasıl yaparım?

Teşekkürler.

Haftaya euroyu düşürecek beklenen bir olay var mı

condom kurşunu #1571144 
Faiz kararı falan gibi ne bilem bişeyler işte
(2) 

türk bankacılık sistemine nasıl girebilirim yeniden?

avatar is back #1571143 
öğrencilikte çok düzenli bir banka müşterisiydim. 2-3 kredi kartı vardı limitleri çok düşük olmasına rağmen hepsini full kullanır günü gününe öderdim. hatta şimdi baktım 9-10 sene önce falan findeks notum 1790 civarıymış.

sonra bir an da yurtdışına gitmem gerekti, banka hesaplarımı boşalttım, bir kaç kredi kartımın borçlarını bir kaç ay geç ödemek zorunda kaldım. bir banka hesabımda 120 lira borç kalmıştı 2 sene peşime düşmüş meğer banka, en son bir şirket mi ne almış ailemden birine ulaşıp kapatsınlar borcu demişler de öyle öğrenip kapattım.

neyse velhasıl şimdi tr'deyim. henüz bankaya gidemedim ama hala aktif olan banka (kredi değil) hesaplarımdan 2 tanesinden kredi kartı başvurusu yaptım kabul edilmedi. daha önce de borsa hesabı açmaya çalıştım açmadılar. geçenlerde döviz bozmamak için 10k tl lazım oldu kredi çekmek istedim reddedildi.

ben nasıl şimdi tekrar sisteme girebilirim? bankaya gidip konuşsam maaş ya da gelir belgesi isteyecekler ama tr'ye yeni geldim bir süre dinlenip işe devam edeceğim ama belge yok bişey yok. istediğim kredi kartının kat kat üstünde tl bakiyem, daha da fazlası dövizim var. onları gösterip açtırabilir miyim acaba?

ama daha önemlisi önümüzdeki sene bir kaç işim için kredi çekmek istiyorum ama bu notla bu sicille mümkün değil, bunu 3-5 ay da toparlayabilmem mümkün mü? yoksa en az 6 aylık bordro, düzenli kk ödemeleri vs mi istenir.

teşekkürler fikir vereceklere şimdiden
(7) 

Kışın yazlık kıyafet alıyor musunuz

dissendium #1571142 
Merhaba. Kışın yazlık kıyafet alıyor musunuz? Ya da aklınıza bile gelmiyor mu?
(1) 

wordpress'ten alan adı almak

yemrem #1571141 
mesela abc diye bir alan adı almak istiyorum. baktım boşta.

ücretsiz olduğu için bu alan adını wordpress'ten abc.wordpress.com diye aldım diyelim. bunu daha sonra ücretli paket değişikliği ile abc.com diye değişebilir miyim?

zaten abc.wordpress.com var diye abc.com u almadığım süre içerisinde başka biri gibip abc.com'u alabilir mi?
(5) 

Şu oyunlar için RTX 2050 yeterli olur mu?

anaphylacticshock #1571140 
Merhaba,

GTA serisi ve SIMS serisi ve bu tarzda oyunlar için ayrıca AUTOCAD, QuarkXPress, Photoshop vb tarzında programlar için i5 işlemci ile RTX 2050 ekran kartı yeterli olur mu?

Ve kaç sene daha bu tarz oyun ve programlara yeter sizce? Kaç sene sıkıntısız götürür?
(2) 

ses kısıklığına neden olan bir salgın mı var?

adivar #1571139 
pazardan beri sesi kargaya döndü, pis bir geniz akıntısı. pazartesi doktora gittim, ilaçlar verdi-kullanıyorum fakat düzelme yok hala. sıcak şeyler içiyorum sürekli.

bugün iki yaşında yeğenimi gördüm, onun da ses aynı benim gibi.

nedir bu? aynı durumda olanlar, nasıl düzeldiniz?
(4) 

Google translate alternatifi

Weeze3r #1571138 
Selamlar, çok popüler bir alternatifi vardı ama aklıma gelmedi, yardımcı olabilir misiniz?
(4) 

hediye tavsiyeleri

matilda #1571137 
Kurs hocama bi hediye almak istiyorum. Kendisi hem dublaj hem de tiyatro sanatçısı. 51 yaşında, Atatürk'ü çok seviyor. Sigara kullanıyor. Atatürklü sigara tabakası vardı o olmaz. Zippo alayım diyordum ama onun da benzini falan uğraştırır diye düşündüm sonradan. Sürekli kullanabileceği, şık bir şey arıyorum. Gözünüze ilişen bir şey varsa paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.
(2) 

CV sorusu

dissendium #1571136 
Merhaba. CV'ye çalışılan yerdeki önemli/büyük müşteriler yazılır mı? Bir şirket fason üretim yaptırıyor. Ama o şirket alanında lider. EAE kablo gibi. Sorun olur mu yasal açıdan? Sağ olun.

Ankarada sukulent paylaşımı

erty_ksk #1571135 
Arkadaşlar selam,
ankaraya taşındım beni tanıyanlar bilir yılların izmir karşıyakalısı ve duyurunun aktif kullanıcısı olarak sık sık gelip gittiğim ankaraya bu kez yerleşme kararı aldık ve geçen 1 ay içinde hızlıca taşınabildik.
Çankaya tarafında güzel bir ev tuttuk ve evin iki balkonundan biri camla kapalı. İzmir'den gelen ve ankaranın soğuk ikliminde evde bolca vakit geçirecek bir kaç hobi araştırırken evdeki ve ofisteki sukulentlere sarmaya karar verdim.
Bu süreçte gördüm ki o kadar çok çeşit var ki satın almakla uğraşılmaz. Bu sebeple yapraktan ya da tohumdan yetiştirmeye karar verdim.
internetten biraz çeşit tohum sipariş ettim ne çıkacak muamma ancak elinizde güzel görünen sevdiğiniz ve paylaşmak istediğiniz sukulent çeşitleriniz varsa ve ankaradaysa talibim. ister köklendirip ister köklendirme üzere bir kaç yaprağını benimle paylaşabilirseniz minnettar olurum.
yeni hobimde destekleriniz çok değerli.
sevgiler.
(2) 

iphone değişim kampanyaları

solenkol #1571134 
Selamlar, iphone 11den 15e gececek eşim. Hepsiburada 17500 civarına sayıyordu bugün bakıyım dedim 11900+3500 toplam 15400 e indirmiş. Başka sitelerde de düşük sayıyor kendi telefonumu hepsiburadadan drğiştirip hızlıca halletmiştim aybaşında. Son zamanlarda iyi fiyat veren kaçırdığım bir yer var mıdır? Teknosaya gidip mesela iyi fiyat veriyorlar mı yada media markta. Yoksa iphone 15 i 48500e hepsiburada trrendyoldan 3 taksitle yapıstırıp geçsek mi? Sonra bi ara eskisini satarız.
(1) 

Riyad'da gezilecek yerler

faberkastelli #1571133 
Riyad'da birkaç toplantıdan sonra epey bir vaktimiz olacak. İki gün içerisinde şehirden aşırı uzak olmayan, görmemizi tavsiye ettiğiniz yerler var mı? Araba kiralama konusunda kararsızız, eğer görülecek gezilecek yerler varsa kiralayalım diye düşünüyoruz? var mı oraları bilen tanıyan?

Bbq

Zaphod #1571132 
Guruss iyi bir barbekü müdür? Yani bununla texas bbq yapmak mumkun mu yoksa bu bir bbq gorunumlu mangal mi? Ve bu fiyat seviyesinde daha iyi alternatifler var mi?

m.n11.com
(4) 

Kışın Kıbrıs’a gidilir mi?

aynenbencede #1571131 
Aralık’ta Kıbrıs’a gitsek nasıl olur? Gezecek görecek yerleri dolaşmak için 2 günlüğüne, araç sorun değil ama hava şartlarından emin olamadık.
(4) 

youtube videolarında videonun son 5-10 saniyesinde gelen ekranlar

alt4y #1571130 
ya bu videonun son 5-10 saniyesini göremiyorum bu yüzden. tam ortaya sağa ve sola getiriyorlar diğer video önerisini ulan daha izlediğim şey bitmedi.

bu youtube özelliği mi yoksa videoyu yapanın salaklığı mı?
(2) 

Şahıs Şirketi Hk

deadwampir #1571129 
Şahıs şirketini şimdi açmam ve 1 ocaktan sonra açmam arasında ne kadar vergi yükü biner?
(2) 

Et pişirmek için tava tavsiyesi?

coder85 #1571127 
Fazla yağ kullanmadan et sote kıyma sosları hazırlamak için en iyi tava hangisidir?
(3) 

Gün kurusu vs kuru kayısı

Tisatiaşer #1571125 
Laksatif etki göstermesi için günde 15 adet kadar gün kurusu yiyorum fazla bir etkisini göremiyorum. Derken bi de normal kuru kayısıyı deniyeyim dedim, sonuç ishal oldum. Arkadaşlar hani günkurusu orijinaldi daha iyiydi? Kuru kayısı 1 günde etkisini gösterdi. Vücut gün kurusuna alıştı da tepki mi vermiyor, ondan mı böyle oldu? Nedir bu işin doğrusu bilen aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.
(2) 

Saklı olmak ne demek

Bir cebinde das kapital #1571124 
Mesela "Hükümlülerin, Anayasada yer alan diğer hakları, infazın temel amaçları saklı kalmak üzere, bu Kanunda öngörülen kurallar uyarınca kısıtlanabilir." Cümlesinde ne anlama geliyor, bu kelime neden böyle kullanılıyor, "tüm hakları saklıdır" vs ifadeler tam olarak ne anlatıyorlar?
(2) 

El süpürgesi

anatomik #1571123 
Evdeki sağda solda biriken küçük tozları, kırıntıları ve koltuk aralarını süpürebileceğim bir el süpürgesi arıyorum. Fiyat 2000'i bulmasa güzel olur (batarya dahil).
Kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?
(4) 

Antalya'da kokoreç?

o kadar da degil aga #1571121 
Aslında iki sorum var. Antalya'da gerçekten de düzgün kuzu kokoreç yapan neresi var? Yalnız ricam, başka illerde özellikle İzmir'de iyi kokoreç yemiş ve Antalya'da bulmuşsanız öneriniz çok kıymetli olur benim için. Antalya'lı arkadaşlarım içinde Hilmi diyen bile var :)
İkinci sorum, yine kokoreç sever arkadaşlarla bir pazar mangal yakalım hazır kokoreçleri kızartalım isteriz. Tahminim 20-25 halka kokoreç ihtiyacımız olacak. Tercihen yine Antalya içi, değilse donmuş olarak nereden temin edelim?
(1) 

Kedi transfer yardimi

6 underground #1571120 
Sevgili arkadaslar.
Ben 1er sene arayla iki kedimizi (biri yasliliktan digeri de ona olan uzuntusunden dolayi kanserden) kaybettik arka arkaya. Sonra Terk edilmis, 8 ay veterinerde yasamis bir canin ilanini gorunce dayanamadik ve evlat edinmeye karar verdik. Fakat minnosun gecici ailesi Istanbulda biz Ankara'dayiz. Pet transfer firmalari uçuk rakamlarla calisiyor maalesef. Ola ki pazar gününden itibaren bir kac gün icerisinde Ankara'ya kendi araciyla yolculuk yapacak bir suser varsa ve bize derstek olabilirse, 1 canlinin hayatini kurtarmak ve 3 insani mutlu etmekten 1000 sevap point.
(1) 

Nestlé Modulen IBD

morca #1571119 
Bağırsak hastalığı olmayan sağlıklı bir insanın kullanması durumunda herhangi bir zararı olur mu? Takviye gıda anlamında ne kadar kullanmak gerekir? Bazı sporcuların her sabah altı kaşık kullandığını duydum.
(2) 

Uykuda kulaklık

ırene adler #1571118 
Selamlardan uykudayken gece bir şeyler dinlemek için bir kulaklık arıyorum. Küçük olmaması lazım.

Sac bandi gibi kulaklıklar var uyku için. Onlara mı baksam?

Nasıl bir şey bulabilirim Türkiyede?
(4) 

kedim koltuğa ve yatağıma işedi

gizemli dede #1571116 
hasta mıdır depresyonda mıdır nedir çözemedim. yarın bir veterinere götürmeyi düşünüyorum. fikri olan var mı
(7) 

İstemeye İstemeye Apt. Yöneticisi oldum

spacevan #1571115 
Bina yeni 12 daire 2 dükkan var,
ilzemem gereken adımlar nelerdir. Karar defterine yazıldı oy birliği ile seçildim. Şimdi ne yapacağım?
(3) 

En iyi iphone

adwokat #1571114 
Merhaba, iphone 11 kullanıyorum. Şarjı çok çabuk bitmeye başladı.

Telefondan tek beklentim ve şarjının uzun süre gitmesi ve ipone olması.

14 ve 15 lere bakayım dedim. Plus, pro, pro max kafam karıştı.

En iyi performans için hangisini almam lazım?
(1) 

bu yunanca sarkinin bir de türkce versiyonu vardi sanki?

chihirovekohaku #1571111 
www.youtube.com

Ezgiyi bildigime eminim ama sözler vs aklima gelmiyor. Bilen var mi?
(10) 

Belçika'da çikolatanın tepe seviyesi neresi

Bruce #1571110 
Dünyanın en iyi çikolatası iddiasında bişi arıyorum. Parası neyse verelim, yeter ki şu çikolata işinin zirvesini görelim.
Var mı bu tecrübeyi daha önce yaşamış biri?
(2) 

İki şarkı sorusu (biri Kürtçe olabilir)

dissendium #1571108 
1. www.instagram.com

2. www.instagram.com

Bu şarkıları bulamadım. Bilen var mı?
(1) 

turcell kamu paketleri

denizzz #1571107 
60 liraya hala paket mi var yoksa bu çok eski ve artık aktif olmayan bir paket mi: m.turkcell.com.tr

Şu olayda hakkımı arayabilir miyim? (Tüketici hakları mevzusu)

ya ben lan neyse #1571105 
internetten bir ürün almıştım. bana ulaşmadan iptal ettim. takibini yapmamıştım. 5 ay sonra o siteden biri arayıp "kullandığınız üründen memnun musunuz?" dedi. "ben onu iptal etmiştim." dedim. onlar da yeni fark etmiş ki iade gerçekleşmemiş. iadeyi 5 ay sonra aldım. ürün 6 taksit olduğu için iade, 6 taksitte yansıyacak.

"iadeyi 5 ay sonra yaptınız. 5 aylık iademi peşin verin." dedim, öyle olmamış.

nereye şikayet edebilirim?
(2) 

Hangi bilgisayar iyi?

stejerners #1571103 
asus zenbook pro 16 12650h marka modeli mi yoksa
MSI pulse 15 B13vgk mi iyi ?

ty.gl
ty.gl
(2) 

Göz kapagi ameliyati

kaputt #1571102 
Selamlar
İzmir bolgesinde göz kapagi kaldirma ameliyati yaptirmak icin iyi bir cerrah ariyorum.
Acaba yaptirip tavsiye edebilecek biri var mi?
Bir de yakin zamanda yaptirmis biri varsa ne kadar yaptirdi bilgi verebilirse cok sevinirim. Bu donemde fiyat tahmini de cok zor.
Cok teşekkürler

Xbox series s'te ntfs yapılandırma

baldan kaymak #1571101 
xbox da hdd'yi xbox üzerinde ntfs ye çevirmenin yolu var mı? Uzun süreli kayıt alıcam da.
(3) 

Kredi kartı limitimi neden yükseltmiyorlar?

ya ben lan neyse #1571100 
farklı bankalardan 2 kredi kartım var

toplam limitim maaşımın 2,5 katı ikisi de aynı limitli.

bankalara limit artırma başvurusu yapıyorum ama hep red...

kredi notum 1710

amazondan bir ürün aldım, kutu açık geldi. iade etsem limit doluyor. yenisini alamıyorum.

2 kart da +3 yıldır bende.

hani maaşın 4 katıydı toplam limit? neden limitim artmıyor?

Türkiyede kafeinsiz siyah çay satilmiyor mu? Bi turlu bulamadim arkadaslar

Zetnikov #1571099 
Sb
(1) 

Diş hekimi tavsiyesi

somon sosu #1571098 
Ankara da diş hekimi tavsiyesi alabilir miyim? Fiyat olarak yardımcı olabilecek olursa mutlu olurum
Ortodonti tedavisi

Tutkum kahve kavurmak videosunda çalan şarkı

baburhan #1571097 
youtube.com

Nedir arkada çalan şarkı?

Teşekkürler.
1 ...  ... • 295    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık