(3) 

Hangi üniversitenin açık öğretimi iyi

dissendium #1571260 
Merhaba. Anadolu Üniversitesi'ni tecrübe ettim. Sınav soruları çok kolaydı. İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi de var. Bunlardan hangileri daha iyidir? Sağ olun.
(6) 

Ekran kartı watt değerleri neden bu kadar önemli?

anaphylacticshock #1571259 
Bu ekran kartlarının watt değeri çok mu önemli?

Bir laptop aldım. Ekran kartı RTX 3050 ama watt değeri 45W.
Millet 100 küsur watt değerlerinden bahsediyor.

Hata mı ettim? Watt değeri neden bu kadar önemli?

Watt değeri yüksek olan daha alt sürüm bir ekran kartının, watt değeri düşük olan daha ileri sürüm ekran kartlarına nal toplatacağını söylüyorlar.

Bir bilen varsa lütfen aydınlatsın.
(1) 

ccv örnekleri

abelardo #1571258 
şu an popüler olan cv örneklerini nereden bulabilirim? öneriniz var mıdır?
(4) 

sıvı kek harcına un eklendikten sonra

freebird5406_2 #1571257 
mikserle iyice çırpılır mı yoksa fazla çırpmadan sadece un dağılsın diye kaşık ya da spatula ile yavaşça karıştırmak mı gerekir

ikisini de yapan var, siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz, refika diyor ki unu fazla çırpmak gluteni aktifleştirir ve gluten uzamaya başlar, kekin yapısı böyle olsun istenmez
(3) 

Düşük watt'lı işlemciler

Bir cebinde das kapital #1571253 
Bir laptop işlemcisinin düşük watt'lı, düşük frekanslı olması pil kullanımına ne kadar etki eder? Özellikle düşük wattlı işlemci seçmeli miyiz yoksa göz ardı edilebilecek bir detay mı?

Huawei'ye e-devlet ve banka kurulabiliyor mu

Bir cebinde das kapital #1571252 
Google'dan banlanmıştılar en son. Huawei, xiaomi, honor gibi şeylere ziraat bankası, mhrs vs kurulabiliyor mu?
(7) 

Hangi kedi mamasını kullanıyorsunuz?

megalomaniac #1571251 
Sorum başlıkta.
Ayrıca Virbac mı daha iyi yoksa n&d mi?
Kedimde karaciğer yağlanması çıktı maalesef

Ksantoma

Bir cebinde das kapital #1571250 
Kollarda, el üstünde, bilekte, parmak aralarında ve koltuk altlarında görülür mü? Lipit seviyem normalin üstünde. Doktor muhtemel teşhisi kanıma bakmadan söyledi. Bir de böbrek rahatsızlığım var mı diye sordu. Böbrek sorusunu niçin sormuş olabilir? Uzman bir cildiyeciye gideceğim, peki böbrek doktoruna da görünmem gerekir mi?
(4) 

türkiye, doğu akdeniz, filistin, avrupa birliği ve niceleri...

anten #1571243 
Almanya-Türkiye ortak basın açıklamasını izledim.
Aklımda deli sorular.

2010'lara kadar Avrupa'yla inişli çıkışlı da olsa pozitife yakın bir ilişki söz konusuydu. Sonra suriye iç savaşı, libya iç savaşı, arap baharı, ukrayna devrimi vs gibi olayların patlamasıyla Türkiye ve batı arasında daha gergin bir ilişki başladı.

Tam olarak burada yaşanan süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? Çok fazla değişken ve birbiriyle ilişkili olay olduğu için süreci anlamakta zorlanıyorum.

Özellikle s400-f35 konuları, son dönemde kıta sınırı konularının yeniden gündeme gelmesi, yunanistan'la yaşanan navtex krizleri, doğu akdeniz forumu falan derken

Türkiye sanki sistemli bir şekilde yalnız bırakılan bir ülkeye evrildi.
Mesela batı ülkeleri eskiden yunanistan'a da türkiye'ye de silah satma yarışına girerlerdi. Bilirdik ki tüm o gerilimler aslında tamamen silah ticaretini canlı tutmak için yükseltilen bir tansiyonun neticesiydi.

Ama şimdi mesela yunanistan çılgınca silahlandırılırken, özellikle hava kuvvetleri, türkiye'nin f-16 modernizasyonu bile krize dönmüş durumda.

Biraz dağınık yazdım ama. Birkaç teori okudum ve gidişatı anlamaya çalışıyorum. Birkaçını paylaşayım yorumlarınızı alayım. Bunları siyaset üstü bir gözle değerlendirmenizi rica edeyim. "İktidar yüzünden" basit açıklama çünkü. Şu anki tablonun sebebini anlamak istiyorum. Belli ki bizim haberlerde görmediğimiz okumadığımız detaylar var.

1. teori: Türkiye devlet aklı, derin devlet, bürokrasi vs ne derseniz deyin. Devletin bilinçaltı organları batıyı hala tehdit olarak gördüğü için iktidarı sistemli bir şekilde rusya'yla yakınlaştırmaya çalıştı. Bu politikaların sonucunda da özellikle ABD Türkiye'yi güvenilmez ortak olarak belirledi. Hatta Türkiye ciddi ciddi eksen değiştiriyor. Şu anda da onun sıkıntılarını yaşıyoruz.

2. Teori: ABD devlet sistemi içinde küreselcilerle anti küreselciler arasında ciddi bir savaş var. Bu savaşta'da bir taraf türkiye'nin batı bloğunda yer alması gerektiğini düşünürken, diğer taraf türkiye'nin o kanatta yer almaması gerektiğini düşünüyor.

3. Teori: Almanya ve Fransa ABD hegemonyasından kurtulmak için bağımsız avrupa ordusu gibi planlara girişiyor. Afrika'da doğu akdeniz'de abd'den bağımsız sömürgecilik girişimlerine kalkışıyor. Ve biraz ABD'nin baskısıyla NATO'ya dahil edilen Türkiye'nin de Avrupa'nın doğu sınırı olmasını istemiyor. O yüzden Türkiye'yi zayıflatma arzusunda.

4. Teori: Dünya kaçınılmaz bölgesel ve hatta belki de dünyayı etkileyecek bir savaşa doğru ilerliyor özellikle bu doğu akdeniz konusu yüzünden. Birçok devlet bunu ön gördüğü için yavaş yavaş taraflar oluşmaya başlıyor. O yüzden üstü örtülü gerilimler daha görünür hale geliyor.

5. Teori: Avrupa ve hatta Rusya Türkiye'yi tıpkı osmanlı'nın son dönemli gibi bölgede bir problem olarak görüyor. Bu yüzden 1. dünya savaşı'nda arzu ettikleri Anadolu'yu boşaltma 4-5 küçük devlete bölme projesini tamamlamak istiyor.

6. Teori: Rusya batı tarafından kuşaltıldığı için bölgede yanına çekebileceği en önemli ülke olarak Türkiye'yi görüyor. Ve Türkiye'yle batının arasını tamir edilemeyecek şekilde koparmak için her yolu deniyor.

Gibi gibi...

Evet batı ve türkiye'nin ortak değerleri paylaşmadığı çok konu var. Demokrasi indeksi vs. konular.

Ama konu sanki bunların çok ötesinde. yani hatta bunlar sadece buzdağının görünen kısmı. Aslında arkada başka olaylar kopuyor gibi hissediyorum.

Diyeceksiniz ki kardeş boş vaktin çok galiba:D Ama özellikle bu israil filistin meselesiyle geri dönülmez bir fitilin ateşi yanmış gibi hissediyorum. Ve anlamaya çalışıyorum. Konuyu sadece günlük siyasete indirgemeyen yorumlar özellikle welcome:)
(1) 

Rahim kanseri ameliyatı ve kemoterapi

Sakinolmamlazim #1571239 
Herkese yeniden merhaba uzun süredir annemin tedavisi ile ilgili başlık açıp duruyorum ve bana çok fazla destek oluyorsunuz sizlere teşekkür ederim.
Annem çok başarılı bir rahim ameliyatı geçirdi. Rahim, yumurtalıklar, tüm lenf nodları çıkarıldı. Lenf nodlarında yayılma görüldüğü için direkt evre 3 sayıldı. Koruyucu kemoterapi tedavisi görecek. Uzak organ metastazı da yok.
Bir önceki duyurumda da bacağının arkasında da anjiyosarkom evre 1 tümör ortaya çıkmıştı o da alındı zaten.
Hem kısa bir bilgilendirme olsun hem de aramızda süreci yaşayan birileri varsa ya da hekim varsa gidişat nasıl, bizleri neler bekliyor danışmak istedim.

Hepinize çok sağlıklı günler diliyorum
(9) 

Borsa portföyü ipotek ederek kredi çekme?

deer hunter #1571238 
Kredilerim ful, kredi kartlarını ticari işleri için de dibine kadar kullanan bu yüzden de düzenli ödeme geçmişine rağmen limit dolumu yüzünden puanı 1250 olan ve yeni kredi çekemeyen biriyim. Borsada aylardır ilmek ilmek ekleme yaparak oluşturduğum harika bir bebek hisse portföyüm var. Garanti ve iş yatirimda iki parça. Perakende satış mağazalarim var biriyle ortak ve ortakligimiz onun yurtdışına gidişiyle bitiyor ve payını ödemem gerekiyor. Elimdeki tek para borsa portföyüm ve bu portföyün en az 10 a katlayacagindan çok eminim. Bozma fikri resmen psikolojimi bozdu. Ama başka yol yok şuan. Aklıma gelen son saçma care portföyümü bankalar bloke etse ve dörtte biri falan oranında kredi verse. Böyle bir kredi verme şekli var mı?
(1) 

İphone geri tuşu-sayfalar arası geri gitme

dedeminhirkasi #1571237 
Merhaba arkadaşlar,
İphone ilk defa kullanıyorum. Sormak istedigim şey şu : sayfalar arası geri giderken ekranın sol köşesinden parmagimizla sağa doğru çekiyorum ve geri gidiyor. Güzel ama ben bunu tam tersini istiyorum. Yani ekranın sağ tarafından sol tarafına doğru çekince geri gitmek istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.
(1) 

katarakt ameliyatı ve mercek fiyatları

violetsky #1571236 
annem katarakt ameliyatı olacak. iki göz için tek odaklı mercek 30 bin tl, multifokal (akıllı) mercek için 80 bin tl fiyat verdi dünyagöz. tek odaklı mercek sonrasında yakın gözlük kullanmak gerekiyormuş.

siz ya da yakınınız yakın zamanda ameliyat olduysa fiyat bilgisi verebilir misiniz? mercek konusunda çok arada kaldım.
(7) 

Ayakkabı Sorusu

french lover #1571234 
Şu ikisi arasında kaldım. Çok benziyorlar gerçi ama hangisi sizce daha güzel görünüyor?

1) www.massimodutti.com

2) www.massimodutti.com
(3) 

Vize vermişler mi (UK)

kojonotsuki #1571232 
Birleşik Krallık vizesine başvurdum. İki tane mail geldi bugün, linkteki gibi. Vize vermişler mi vermemişler mi anlamadım. Vize merkezine gidince mi anlayacağım verip vermediklerini?

ibb.co
ibb.co
(5) 

Hangi çay?

dejame #1571231 
Birkaç çayı harman yapıp içmek istiyorum. Hangi çayları kullanayım?
(1) 

ankara'da tişört & kapüşonlu için baskı

mark greg sputnik #1571230 
dostlar iyi akşamlar,

şimdi bilen bilir ben buz hokeyini çok severim, gönülden bağlı olduğum birkaç dost da mevcuttur ama orijinal dükkandan sipariş vermeye kalksam bir parça eşya 2 bin liradan fazla tutuyor, üstüne gümrüğe takılma ihtimali var. bunu yapacak durumum yok açıkçası. malum kış geliyor yavaştan, şöyle sevimli bir hoodie'm olsa güzel olurdu diye düşünüyorum.

o yüzden dedim ki kapüşonluyu kendim bi' yerden alayım, üstüne şrak diye yazıyı bastırayım. bunu aslında kardeşim çok iyi becerir ama o başka bir şehirde yapıyordu bu işi, ankara'da bildiğimiz bir yer yok.

örnek ürün olarak şunu gösterebilirim,

shop.hawk.ru

mesela buna çok benzer bir şey yapmak için ankara'da nereye gidilmeli sizce? hem ana ürünü satın almak hem de bastırma işlemi için ayrı ayrı soruyorum. kaliteli olması benim için önemli. zamanında rammstein tişörtü bastırmıştı biraderim, üç sene oldu, anca yeni yeni dağılıyor mesela yapışkanı. bu tarz kaliteli iş yapan bir yer varsa önerinizi alırım.
(5) 

Balık yemegi tavsiyeleri

optimistbakunin #1571229 
Yıllardır fırında hamsiden biktik. Sanki sadece mısır unu yiyoruz hissi var. Cok bilgimiz yok. Balik eti yedik, balık buymus diyebilecegimiz adam akilli bir balık cinsi ve yemegi nedir. Evde yapacagiz.
Max bilgisi hamsi tava olan birisine tavsiye verdiginizi unutmayin lutfen.
(1) 

bulaşık makinesi tavsiyesi

fistikthecat #1571228 
bulaşık makinemiz de sorun yok ama hacmi az diye değiştirmek istedik (14-15-16 kişiliğe geçiş). daha önceki beko arçelik ürünlerde sorun yaşamakla birlikte genelleme hata olabilir, aşağıdakilerden hangisini seçmeliyim, veya yakın zamanda alan varsa öneri alabilirim

www.trendyol.com

www.alcdtm.com

www.gizerler.com (veya bosch 'un daha ucuz modeli www.n11.com
(4) 

Oturma odası çok karanlık

sakince #1571226 
800 Lümen iş görmüyor. Tv izlerken başım ağrıyor. Bizimkilerin nasıl izlediğini anlamadım. Zemin katta balkonlu oda olunca gündüz bile karanlık. Bana yüksek lümenli bir marka önerir misiniz? Tek bir ampul takma yeri var.
(6) 

5.000 tl ikramiyesi yatmayan emekli

elorelia #1571225 
sgk emeklisi, çalışmıyor, çiftçi filan da değil. yani şartları sağlıyor ama yatmamış. en son 13 kasımda tüm ülke için süreç sonlanmış zaten anladığım kadarı ile.

ne yapılabilir, neresi ile görüşülebilir?
(4) 

bulgaristan vatandaşı (ben) + tc vatandaşı (eşim) = avrupada iş

aitlik eki alamayan #1571224 
selamlar herkese,

bir umut size sorayım dedim.

ben bulgaristan vatandaşlığım vesilesiyle avrupada ufak bi prosedürle çalışabiliyorum sponsorluğa ihtiyaç duymadan. diyelim ki kalkıp amsterdamda bir restoranda iş buldum, tc vatandaşı olan eşim benimle nasıl gelebilir - orada nasıl çalışabilir? sponsorluk olmadan eş dolayısıyla o da gelebilir mi? bu durumda olan birilerini tanıyan eden vardır ya da direkt bu durumu yaşayan birileri vardır belki.

şimdiden teşekkürler.
(10) 

1 aydır buzdolabında duran yumurta yenir mi?

birgumuspeni #1571222 
Çöpe mi atılmalı?
(6) 

fotoğraf makinesi önerisi

atina #1571221 
merhaba, canon eos 250d ve nikon d3500 makineleri arasında kaldım. çoğunlukla doğa fotoğrafçılığı ve sokak fotoğrafçılığı olmak üzere geniş bir yelpazem var. hangisini önerirsiniz? uzun vadede kullanmak istiyorum. bütçem de kısıtlı açıkçası. fiyatlar çok fazla öğrenciyim. belki ikinci el ya da yurtdışı ürün bulursam diye şimdiden öneri almak isterim.
(4) 

Bluetooth kulaklık öneriniz var mıdır?

Ranchoddas #1571217 
200-300 EURO bir bütçem var. Düzgün, kaliteli kulaklık önerisi arıyorum.
Varsa önerileriniz açığım efenim.
(4) 

Stardew Valley Hakkında

sislerrr #1571211 
www.youtube.com

Bu oyun hakkında düşünceleriniz neler?
Bir de mesela ekteki modlu mu yoksa saf hali mi? Normalde oyunda 30-40 karakter var ise ekteki videodaki kanal sahibinin kanalında belki 100 den fazla karakter var. Modlu oynamak daha mı eğlenceli olur ?

Teşekkürler.
(15) 

Troy'a geçtiniz mi?

redlabel #1571209 
sb ?

eğer evet ise; kapitalizme darbe vurulabileceğinize inanarak mı tercih ettiniz?
(2) 

Ürünü iade edemiyorum

hunharca ben #1571208 
Carrefoursa uygulamasından MikroDalga fırın aldım, neyse 3gün için de teslim de oldu. Kutusunda pek bir şey göremedim ki kabul ettim. hizliresim.com

Ürünü açtığımda sağnyan kısmında göçük var içeriye.
Carrefoursa aradım, samsung'la görüşün dedi. Görüştüm, getirin dedi. Götürdüm bana dedi ki. Bu koli hasarlı. Ona bağlı olmuş, bizlik bir şey yok. Carrefoursa aradım, koli hasarlıymış bizde bişey yapamıyoruz. Kaldım ortada.

Yok mu bunun yolu, hakem heyeti süreci, itiraz durumu.

hizliresim.com
(4) 

Dışarı mı çıkıyoruz Dışarıya mı?

Bir ben var benden şurada #1571202 
Bunun doğrusu nedir?
(10) 

Toyota corolla efsanesi?

halk #1571201 
Bastan belirteyim arabadan anlamam.

90 model üstü hicbir arac bakimini zamaninda yaparsan yolda birakmiyor. Yolda birakma tabiri bile yok olmak üzere.

Vw ford reno vb sahipleri her ay sanayiye mi gidiyor?

Yani sahiden nedir bu araci bu kadar efsane yapan, diger markalar hep mi ariza veriyor?

Tamam 20 sene once boyleydi kabul. Diger markalar hep mi sac yolduruyolar?

Bana diger markalarin corolla dan farkini anlatir misiniz?

Ayni durum yaris ya da auris icin de gecerli mi?
(3) 

diş beyazlatıcı diş macunu tavsiyesi

my fault #1571200 
çok çay ve kahve tüketiyorum dişlerimin en azından bir ton beyazlaması için hangi macunu önerirsiniz.
biliyorum kesin çözüm diş beyazlatma tedavisi ama o da maliyetli bir iş.

şimdilik günlük kullanım için ideal bir şeyler arıyorum.
(3) 

Alt dişlerin biraz önde olması ile problemleri ve çözüm olarak protez diş

put it in your appropriate place #1571199 
35 erkek kişisi.

Benim alt dişler biraz önde. Sakıp Sabancı gibi düşünün ama o kadar çok değil. Dişçiye başka bir sebepten dolayı gittiğimde ileride çok büyük problem olur dedi ve dişleri kesti. Haftaya protez diş takacaklar.

Yaşlandığımda biraz daha bozulurmuş filan dediler. Baktılar ettiler, çözüm olarak protez dişi önerdiler. Diğer çözümlere de baktılar bilgisayar simülasyondan ama olmadı dediler.

Protez dişler sayesinde üst dişler önde olup, alt dişler arkada olacak. Normalde de böyle olması gerekiyormuş zaten.

Protez dişlerin geçici olacağını sanmıyordum ama kalıcı olacakmış. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum.

Çocukluğumdan beri dilimin dönememesiyle uğraşıyorum. Dişçi dedi ki alt dişler önde, üst dişler arkada olduğu için dilin dönmüyor. Dönmesi için yeterli alan yok.

Bir işe girdim ama ne oldu ne bitti bilmiyorum.
(5) 

Tunalı tarafı pub tavsiyesi

infinitedreams #1571197 
Merhaba, tunalı tarafında görece fiyatları uygun olan pub tavsiyesi olan var mıdır? kız arkadaşım ile gideceğim.

çok teşekkürler.

30 Kasım Don Giovanni Opera bileti

aitlik eki alamayan #1571196 
Selamlar,

İstanbul Devlet Opera ve Balesi‘Nin 30 Kasımdaki prömiyerine 2. kategori biletim var 2 adet. 672ye almıştım 600e bırakırım ilgilenen olursa.

Teşekkürler.
(3) 

Avrasya tüneli kaynak noktası

les yeux blanches #1571194 
Selamlar dostlar

Şu malum Avrupa yakasındaki Avrasya tüneli kaynak noktası neresi?
Yani yoğun trafikte bakıyorum ama her yer kırmızı gözüküyor?
Yani bu kaynakcilar nereyi kullanıyor ki avantaj sağlıyorlar yoksa yoğun trafikte artık o avantaj kalmadı mı?
(2) 

Vakıfbank kredi kartı hesap kesim tarihi

prole #1571193 
Hesap kesimini her ayın 15'ine ayarlamış olmama rağmen şu an hesap kesimi 17 Kasım diyor. Hesap kesim tarihini değiştirerek her ayın 13'übde olsun diyorum, bir sonraki kesim için15 Aralık diyor. Kesinsene kardeşim şu hesabı? O kadar kart kullandım, böyle saçma şey görmedim. Ben mi bir hata yapıyorum?
(4) 

Doğubank hala duruyor mu beyazeşyayı nereden alıyoruz?

hoot #1571191 
Merhaba arkadaşlar, bir buzdolabı almam lazım internetten mi alayım yoksa istanbulda daha iyi fiyata bulacağım yerler var mı?

Bosch grubuna bakıyoruz. özellikle www.akakce.com


Kartal'da oturuyorum, bu tarafta bir yerler de tavsiye ederseniz memnun olurum
(1) 

Komsu ve Tokinin Isguzarligi

Uncle Sam #1571190 
Esimin ailesinin evi Kartal bankalar caddesinde yikilan binadan sonra uyanik bir komsu araciligiyla belediye ekipleri tarafindan incelendi ve ornek alindi vs. sonrasinda curuk raporu verildi. bir sure sonra da bosaltilip, yikildi zaten. Sonrasindan toki ile konusuldu, cevre bakanligi ile gorusuldu. en sonunda yikilan arsaya yeniden bina yapilmasi konusunda anlasma saglandi. Asil olay, yapilacak bina 24 daire sanirim ve hak sahibi kisi sayisi 27-28. Islemlerin baslamasi icin birkac gun icinde imzalarin toplanmasi gerekiyor. Toki, yapilacak binada daire sayisi ile hak sahibi sayisinin uyusmamasi sebebiyle kura cekimi yapacak, bu durumda kurada hak kazanamayan 3-4 aileye rayic bedel uzerinden odeme yapilacak ve kurada cikanlar tekrar evlerine kavusacak. boyle bir sacmaliga itiraz etme sansi, kuradan sonra cikmazsa eger mahkeme yoluna gitme durumu vs gibi seyler mumkun mudur? Ayrica Annesi babasini kaybetmis iki kardes var biri calisiyor vr digeri de henuz universite ogrencisi bu durumda oncelik verilmesi gerekmez mi bununla ilgili herhangi bir sey yapilabilir mi? turkce karakter bozukluklari icin kusura bakmayin, turkce klavye erisimim kisitli, cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
(5) 

Doktorun odasına yanında biriyle beraber girmek

magni #1571184 
Ben hep tek girerim ama yanında bir yakınıyla beraber doktor odasına girenler görüyorum bazen. Bunu yapanlarımız var mıdır? Buna neden ihtiyaç duyulur?

Sağlık bilimleri üniversitesi otopark

housedaki topal doktor #1571183 
Cumartesi günü eski Marmara hukuk yeni sağlık bilimleri üniversitesinde kongreye katılacağım. Arabayla gitsem bırakacak yer var mıdır oralarda?
(3) 

Hafif Beyazlamış Saçlardaki Kirli Görüntü

french lover #1571182 
Beyaz desen değil, siyah desen değil. Griye çalan bir renge sahip ve sanki kirliymişim gibi bir görüntü oluşuyor. Buna ne yapmak lazım. Siyaha boyatmak istemiyorum. Bu saçlara canlılık katmanın bir yolu var mı?

Ankara'da en bol cesitli adidas magazasi

floydian #1571181 
Nerede? Sorma sebebim, online magazarinda fiziki magaza stoklarina dair hicbir bilgi olmamasi
(12) 

Hic hamama gittiniz mi

Kittie #1571179 
Nasil bir sey biraz anlatir misiniz?
Otelde gitmisler de cagaloglu hamami gibi yerlere gitmisler de anlatsin ama ben bi otele gitmeyi dusunuyorum. Daha hijyenik geliyor ama hijyenik bi deneyim degil di mi aslinda?

Bi de kese yapan biri oluyor mu yoksa kendi basimiza miyiz?
Sert bir islem mi dogasi geregi? Yoksa o filmlerde mi oyle?

Bu arada cagaloglu gibi bir yere gitmeyi otelden daha cok isterim ama cesaretim yok ona utanirim :) (cagaloglunda da hamam var diye aklimda kalmis ama iste tarihi bi yerden bahsediyorum)

*hamam diyince benim aklima direkt tosun pasa filminde iki ailenin atismasi geliyor :D

Biraz aydinlatir misiniz.
(7) 

Arabam için yağ tavsiyesi?

ahmedemirel #1571178 
Öncelikle merhaba. Umarım doğru yere açıyorumdur.
Biraz acemiyim burada. Araç 2008 model Honda Civic.
Lpgli 183 binde. Şuan ki yağ 10 40 koyulmuş.
Hangi yağ marka almalıyım nereden alabilirim?
Filtreleri internet üzerinden alsam takarlar mı?
(5) 

taksim'de cumartesi akşamı türkiye-almanya maçını nerede izleyebilirim?

duyuru #1571177 
tek başıma izleyeceğim, bar taburesi filan da olur böyle maç gösteren vs. bir yer öneriniz var mı? jolly joker'de gösteriliyor da orada premier lig filan oluyor sanırım genelde.
(1) 

Bifo Cem Yılmaz

su ustunde yasayan balik #1571176 
Merhabalar. Programda arada bir Cem Yılmaz’ın yanına gelip burs muhabbeti yapan, sonra da Akatay’ları getiren genç biri vardı. O kimdir bilen var mı?
(13) 

Tamamdır

2027 #1571175 
Merhaba,
Tamamdır sözcüğünün kullanımı nasıl ve ne zaman yaygınlastı? Sizi de irite editor mu?
(2) 

bosch çamaşır makinesi ile problem

sparkle kiddle #1571174 
Merhaba,

yeni aldığım Bosch çamaşır makinesinin kurulumu esnasında bir sorun olduğu söylendi. Elektronik olarak kontrol edilen bir musluk açık kalıyormuş. Kurulumu yapan arkadaş kapağı açıp ilgili yere vuracağım büyük ihtimalle düzelecek dedi. Ben de ne yaparsan yap dedim. Yaptı ve alet düzeldi. Ama tabii benim tadım kaçtı. Gözümün görmediği bir yerde yapsa -ki belli ki yapıyorlar- sorun olmayacaktı ama ben bunu almam dedim. Genel müdürlük çok dişli ve hatta uyuz çıktı. Ara elemanlar ılımlı olsa da genel müdürlük kesinlikle yenisini göndermem ne yaparsanız yapın diyor. Artık her şeyden çok yoruldum. Sizce ne yapayım?

Teşekkürler
(3) 

Mesai saatleri içerisinde boş vakitlerde başka bir şeyle uğraşmak yasal mı?

Dartagnan #1571172 
Merhabalar

Masa başı ve bilgisayar kullanımı ağırlıklı bir işte, verilen işler zamanında ve eksiksiz yapılıyor. Sonrasında bazen 1 saat bazen birkaç saat boş vakit olabiliyor. Bu boş vakitlerde başka bir işle meşgul olmak suç mudur? Telefonda mesajlaşmak, internette haber ya da bir şeyler okumak ya da oyun oynamak gibi?

Yasal olarak iş kanununda iş verenin güvenini suistimal etmemek manasına gelen bir düzenleme var. Ama malum bu çok geniş bir kapıya açılıyor.
(4) 

The Blacklist için spoiler

ananiyimioguz #1571171 
Çatlayacağım bilinmezlikten. Çok bakamıyorum da diziye, birisi hızlı özet geçebilir mi en azından neyin döndüğünü bileyim ben spoiler yesem de izlerim yavaş yavaş sorun değil :)
1 ...  ... • 294    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık