(2) 

Vize reddi durumunda tekrar başvuru hk

dedeminhirkasi #1573176 
Vize reddi durumunda yatırılan 80(e) para iade olmuyor fakat ikinci kez yapılan başvuruda da aynı ücreti 80 euroyu ödüyor muyuz tekrar?
(3) 

Marka tescili ve e-ticaret hakkında

harmanyeri #1573175 
Merhabalar.
Tescil ettiğimiz sınıfların haricinde de ürünler satıyorsak aynı mağazada satabilir miyiz? ve bir müşteri her iki gruptan da sipariş ederse, markalı ve markasız ürünleri aynı pakette göndermemizde bir beis olur mu?
(2) 

Yataklarda şu olmazsa olmaz diyebileceğiniz bir özellik var mı? Tavsiyeniz?

winston insani #1573174 
Merhabalar

Tek kişilik yatağım artık sizlere ömür. Almışken çift kişilik yatak almak istiyorum ama uzun zamandır yatak almadım. Yeni bir özellik vs. çıktı mı son zamanlarda? Veya illa şu özellik olsun diyebileceğiniz bir şey?

Ailecek genellikle bellona'dan alıyoruz yatakları. Ama sizlerin tavsiyeleri varsa başka markalardan onları da alabilirim.

Teşekkürler.
(4) 

J1 vizesi hakkında soru

marowak #1573172 
Arkadaşım J1 vizesi ile Amerika'ya gitti. 1 yıllık vize almıştı, 2 ay kalıp geri döndü. Vizenin süresi var ama deaktif olmuş durumu şu an. Mevcut koşulda sahip olduğu vize ile Amerika'ya gitme ihtimali var mı?
(10) 

istanbul için en az kaç tl iyi bir maaştır?

nathanieltroy #1573171 
çevremde o kadar çok insan 20-35 bin arası kazanıyor ki özel sektörde, ekşi'de ilgili başlıklarda sürekli 70-90 bin kazananları görmek çok garip geliyor. eğitimli bir çevrem var ve o civarda kazanan kişi sayısı gerçekten az diye biliyorum. onlar da yönetici pozisyonunda veya daha spesifik bir meslek icra ettiklerinden o parayı kazanıyorlar zaten.

sizin "tek başına yaşayan bir kişi en az şu kadar kazanıyorsa iyi kazanıyodur" dediğiniz maaş nedir? yani bu parayı kazanan çok zorlanmaz, standartlarından çok ödün vermez, ayda 1-2 kere gider zara'dan istediği kazağı alır, konserine gider, hafta sonu rahat rahat birasını içer dediğiniz, gerçekçi miktarı soruyorum.

istanbul kadıköy yakınında davul pratiği yapılacak yer

bcdhms #1573170 
merhaba,

davul dersi almayı düşünüyorum, eve de bir elektronik davul seti alacaktım ama apartman dairesi için uygun olmayacak, günlerdir araştırıyorum ama ses yalıtımı işini çözemeyeceğim.

pratik işini nasıl çözebilirim? ders almadan pratik için kiralayabileceğim yerler var mı? kadıköy'deki stüdyolar saatlik olarak kiralanabiliyor ama ben sadece davul için kullanacağım, makul fiyatlar önerirler mi?

veya başka bir yöntem var mıdır?
(4) 

Kendimi Geliştirmek; Excel Yabancı Dil bilmek yetilere sahip olmak ve ötesi

put it in your appropriate place #1573164 
Giriş;

10 senedir çalışan biri olarak kendimi geliştirdiğime inanıyorum ama son zamanlarda olduğum yerde saymaya başladığımı fark ediyorum ve şu an geldiğim noktada bir basamak daha gitmek istiyorum fakat ne yapabileceğime dair hiçbir fikrim yok.

Bilgiler;

Yaş 34'den sene bitimiyle, birkaç ay sonrasıyla 35.
Havalimanında yer hizmeti veren kurumsal bir firmada masa başı beyaz yaka

Yetiler;
Excel
Yabancı Dil.

Excel'i bildiğimi söylüyorum ama Vba kısmına hiç geçemedim. Öğrenmemi gerektirecek bir durum olmadı. Çok denedim ama sadece ihtiyaçları öğrenebildim. Ötesine geçebilmem için iş sorumluğumum değişmesi gerekiyor.

Yabancı dilde ise, okuduğumu anlama, listening ve speaking iyi ama writing yok.

Soyut olan yetileri pek saymıyorum. İşte öğrenmeyi öğrenmek, problem çözme, analitik düşünce gibi yetilerimin olduğuna inanıyorum.

Yarın, öbür gün karşıma yurtdışı seçeneği çıkarsa hazır olmak istiyorum. Vaktim varken yapayım. Öğrenmeyi öğrenen biriyim cidden. Hazır vaktim yapayım ama ne yapacağıma dair hiçbir fikrim yok.

Tavsiyeleriniz neler?
(5) 

ölümlü dünya izlenir mi?

exlibris #1573163 
www.youtube.com

tavsiye eder misiniz? nasıl film?
(3) 

Amerika’dan ne getir(t)meli? (Satıp nakde çevrilecek)

nevrochaotica #1573162 
Amazon.com’da yıl sonunda süresi dolacak 400$`lık bir çekim var. Arkadaşım da Nisan’da Türkiye’ye gelecek. Türkiye’de satmak için bu fiyata ne getirsem diye düşünüyorum, Apple Watch mantıklı geliyor şu aşamada. Daha parlak bir fikri olan var mıdır acaba? Teşekkürler şimdiden!
(6) 

Şu Ceketlerden Hangisi İyi?

french lover #1573161 
(4) 

Maaş aralıklarını öğrenme

anlamsiz geliyor #1573160 
Merhabalar. Bilişim sektöründe yaklaşık 5 sene deneyimli yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. IK'cılar LinkedIn'de oldukça fazla sayıda ön görüşme taleplerini iletmeye başladılar. IK ön görüşmesinde maaş aralıklarını öğrenmenin bir yolu var mı? Zam dönemimiz de yaklaştığı için acaba teklif alıp mevcut şirketime söylemek sizce kulağa nasıl geliyor? Kişisel olarak çok fazla istemesem de ücretim piyasanın çok altında kaldığı için böyle bir düşünce oluştu. IK'cılar ve sektörde olanlar cevaplarsa çok daha iyi olur. Bir de range'ini paylaşmak isteyen olursa özelden ben de paylaşabilirim.
(1) 

Sıfırdan bir ev yapmanin maliyeti

abuzer #1573159 
Arsam var diyelim ki. Sıfırdan 100 m² bir ev yapmanin maliyetini yaklaşık olarak bilen var mı? Yakın zamanda ev yaptırmış olan ya da insaatle ilgili olan?
(1) 

Mürekkep yapmak için alkol.

sadegazoz #1573156 
Kendi alkol bazlı mürekkebimi yapmak için ne çeşit alkol kullanmalıyım?
Etil alkolün içmek konusunda zararlı olduğunu biliyorum. Peki solumak konusunda en zararsız ve saflık derecesi yüksek alkol olarak hangisini kullanmalıyım?
(1) 

Bu hangi türküydü?

isveperver #1573152 
Gözümün önüne sıra gecesi görüntüsü, mahzun kırmızıgül falan geliyor.

voca.ro

Orta Avrupa turuna katılan oldu mu

dedeminhirkasi #1573149 
Tavsiye eder misiniz hangi tur firmasıyla ne zaman katildiniz teşekkürler

Tavsiye nakliye firması

tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz #1573145 
Selamlar,
Bu ay içerisinde ferahevler’den kurtuluş’a 1+1 eşyamı taşıyacağım. Octovan’dan fiyat aldım ama sözlükte çok kötü yorumlar var. Tavsiye edeceğiniz nakliyecileri iletir misiniz?

Satılık : Kindle Oasis 2019 32GB

atadam #1573143 
Selamlar,

Kindle Oasis 2019 32 GB, champagne gold.

Şirket tarafından hediye olarak verilmiştir, farklı bir modelini halihazırda kullandığımız için ihtiyaç duymadık.

Sıfır kutusunda, hiç açılmadı.

9000 tl.

Istanbul, maltepe

Ilgilenenler ile fotoğraf paylasabilirim.
(2) 

Yılbaşı için unisex hediye

tulumba #1573141 
Selamlar,


İş yerinde bu sefer hediyeleri kime vereceğimizi bilmeden alıp hediyeleşme sırasında numara çekerek yapılacak. Normalde isim çekilse erkek için gömlek kadın için çanta alınıp konu kapanır. Ama şimdi herkesin hoşuna gidecek ne olur bilemedim. Tavsiyeleriniz nelerdir? Bütçe 300-400 olarak belirlendi.

Genel olarak termos, kutu oyunu konuşuluyor. Ama direkt hangisini bu fiyat aralığında bulabilirim, bu konuda da destek litfiiiin

Şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

İzmir baskı almak

tchuck #1573139 
dijitalde hazırladığım bazı resimlerin büyük ölçülerde (60x90, 120x70 vs gibi) ve kanvas vs. gibi dokulu bir şekilde baskısını aldırmak istiyorum.

nereye bakmamı önerirsiz izmirde?

kanvas olmyanlar için de, yin dokulu bir kağıda bastırıp bir de çerçeveletmek istediklerim de var. böyle 6-7 adet resmim var. nereye gidersem bu işi çözerim kesin. 1-2 günde de teslim alabilecek şekilde?
(2) 

Covid-19 aşısı, grip aşısı ve geçmeyen hastalık döngüsü

prole #1573138 
Mhrs'ye giriyorum, covid-19 aşısı hakkım tanımlanmış görünüyor. E-nabız'a girince de grip aşısı tanımlanmış, aile hekiminden yazdırın diyor. 2 aydır bir iyiyim bir kötü. Farenjit geçiyor soğuk algınlığı başlıyor, tam bitti derken bronşit oldum. Bronşiti ilaçla atlattım derken aradan daha 1 gün geçmedi şimdi de boğaz ağrısı ve halsizlik başladı. Lanet bir döngüyle cebelleşiyorum ve sağlıklı olmak neydi unuttum artık. Ben ne yapayım? Bu iki aşıyı da hemen olayım mı, ara mı bırakayım, iyileşmeyi mi bekleyeyim? Bana bir çare bulun, akıl verin... artık kafayı yiyeceğim!
(3) 

Visko yastık süngeri temizleme ya da sert visko yastık buldurmaca.

belirsizlik #1573136 
Bayağı zamandır kullanılan bi visko yastığın süngeri ne şekilde temizlenebilir? İçine zerk etmiş bilimum bakteri makteri filan gitsin isteniyorsa nedir bunun yolu? (bu visko yastık bayağı bi zaman önce aldığım öyle güzel bir visko yastık ki şu an aynısından asla bulamıyorum. öyle güzel bir sertliği var. tam kıvamında. şimdikiler kafanı koyduğunda sönümlenen bana göre kolpa visko yastıklar. yeterli sertliğe sahip olmayan bilinçsiz üretilmiş ürünler. bonus olarak gelen cevaplarda sert visko yastık buldursun bir tanrı kulu lütfen)
(9) 

2000-2008 arası PC oyunları

abelardo #1573134 
Bu yıllarda çıkmış hala oynanabilen sevdiğiniz oyunlar hangileridir?
İzometrik oyun olsa daha iyi olur. Ama GTA tarzı oyunlar da olabilir
(6) 

iş yeri masraf formu

nathanieltroy #1573132 
selamlar. ilk kez iş için yurt dışına gittim. kredi kartıyla yaptığım harcamaların bazılarının kredi kartı slipleri var, fatura yerine bunları vermem sorun olur mu? yani iş yeri bunları kabul eder mi? bir de uber gibi bi uygulamadan taksi kullandım, onların da faturası uygulamada yok, sadece yaptığım harcama görünüyor ama banka dekontu var, dekont çıktısı alıp koysam yeterli olur, değil mi?

daha önce masraf yazmadım hiç, o yüzden biraz yabancıyım bu konulara, saçma şeyler soruyo olabilirim :)
(4) 

İnternet üzerinden Kars Kaşar Peyniri tavsiyesi

dereotu #1573127 
Merhabalar, hangi siteyi tavsiye edersiniz?
(1) 

Panoramik şehir turu nedir?

dedeminhirkasi #1573125 
Yurtdışı tur satın almak üzereyim fakat aklıma şimdi bir şey takıldı. Örneğin Budapeşte turu ile ilgili şöyle bir cümle var.

“ Budapeşte’ye uçuş. 08:15’de varış. Varışımızı takiben özel otobüslerle Budapeşte panoramik şehir gezimize başlıyoruz. Görülecek yerler: Kahramanlar Meydanı, Andrassy Caddesi, Opera, Zincirli Köprü, Elizabeth Köprüsü Tuna kıyıları. Turumuz sonrası otele transfer. ”

Bu yerleri yürüyerek mi gezeceğiz yoksa otobüsle mi geziliyor. Şehrin en önemli ve güzel yerlerini yürüyerek değil de otobüsle gezmenin veya göstermenin mantığı nedir? Bu panoramik şehir turu dedikleri nemenem bir şey ?
(2) 

Kestane fiyatları neden bu kadar pahalı?

birgumuspeni #1573124 
200 tl. Çok değil mi bu ya?
(2) 

Ya delireceğim, bir filmden sahne arıyorum ama videosu silinmiş

nefertarii #1573122 
İbrahim Tatlıses’in bir filmi vardı, bir sahil kenarında dertli dertli otururken birden bire kalkıyor ve ani bir hareketle oradaki güvercinleri korkutup kaçırıyordu.

Bana nolur yardım eder misiniz bulalım o filmi :))

40 yasinda eyt disinda emekli olan var mi?

lapaz #1573120 
Hayat nasil? Bekarsaniz daha da merak ettim seruveninizi?
(11) 

Bankaya yüklü para yatirma

Fritz-X #1573116 
Nerden baslasam bilmiyorum. Geçmis dönemde parca parça dolar aldım, eşime miras kaldı dolar aldık vs vs. Bu dolarları aman el koyacaklar tl'ye cevirecekler hesabı kasada muhafaza ettik hep. Kasa dediysem banka kasası degil bir yakınımın kasası her neyse.

Doların orda durmasi artık rahatsız ediyor beni. Yakin gelecekte arsa yatırimi planladik.

Sorun şu dolarları kapalı carsıda bozduracagız hep ordan aldık alim satımda iyi fiyat aldıgımız icin.

Bankaya dolar yatırsak tl'ye cevirsek banka makas vergi derken iyi masraf kesiyor haliyle yine kapalı carsisa tl'ye cevircem yanliz rakam 40 bin dolar.

Dusununce para degil ama sonucta 1 milyon ustu.

Bankaya pat diye 1 milyon nakit yatirmaya kalksam elimde dekont yok, kapalı carsida adi bir fiş veriyorlar ne isim yazıyor ne tc. Kısaca doları ne alırken dekontum var ne satarken.

Bankacı hoop hemserim bu para nerden dermi? Durduk yere vergi masak vs ugrasirmiyim?

Millet milyon dolarlarla oynuyor biz 40 bin doları dert edindik :)

Bankacılar bilgi sahibi olanlar yazabilir mi?

Tiyatro bileti

uepuey #1573115 
17 Aralık Pazar akşam 19.00'da Cihangir Atölye Sahnesi'ndeki Neredeyse Eşittir oyununa biletim var ama hasta olduğum için gidemiyorum.

Çok iyi oyun, ikinci kez izleyecektim ama kısfmet olmadı.

Gitmek isteyen mesaj atabilirse bileti devredeyim. Bilet fiyafı 200 TL.

Oyun hakkında detaylar burada biletinial.com
(4) 

Eczanelerde tansiyon ölçülüyor mu hala

condom kurşunu #1573113 
Eskiden bedava ölçülüyordu diye hatrllıyorum ana Bi ara kalktı falan deniyordu
(2) 

nihavend ve diğer makamlar

WithWorth #1573111 
ilk okulda flüt dahi çalamamış birine nihavend makamı'nın ne olduğunu nasıl anlatırsınız ?
(1) 

Mamografi ve Ultrason sonrası çıkan raporumuz ne kadar endişelendirmeli?

twelfth #1573110 
Hastamız 34 yaşında kadın.

i.ibb.co

Bir de istanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz güvenilir bir meme radyoloğu var mıdır?

Teşekkürler
(1) 

skinny fat ve vücut geliştirme problemi

tabii lan manyak mısın #1573107 
boyum 180 kilom 70. askerden yeni geldim öncesinde 80 kiloydum. o zamanda olsam kalori açığı oluşturarak ağırlık antrenmanı yapardım fakat şimdi kilo almam gerekiyor gibi hissediyorum. kalori fazlası yaratmaya çalışıyorum ama göbeğimdeki aşırı yağlar canımı sıkıyor. hangisini yapmalıyım? kalori açığı oluşturup yağ yakarken ağırlık antrenmanı yaparak kas mı geliştirmeliyim yoksa kalori fazlası oluşturup kilo alırken aynı zamanda ağırlık antrenmanı yaparak kas mı geliştirmeliyim?
(5) 

Konyada etli ekmek

love and trust #1573106 
Konyada etli ekmek yemek istiyoruz nereyi önerirsiniz
(6) 

Kavanozlardaki et sularını ısıtıp içersek çorba gibi oluyor mu

regina phalange #1573104 
Ben geçende veg and bones’tan ilikli dana kemik suyu almıştım. Hava soğuk bi çorba içeyim dedim ama üşeniyorum, bunu ısıtıp içsem lezzetli oluyor mu? Kavanozun üstünde içebilirsiniz diyor ama tam bilemedim.

Psikiyatrist önerisi (Eskişehir)

squidward #1573103 
Daha önce defalarca psikiyatriste gittim.
Ne kadar istesem de bir türlü doktorun yeterliliğine ikna olamıyorum.
Yedi seans gittiğim doktor benimle ilgili en temel şeyleri unutuyor, şunu nasıl çözeceğim diyorum, "ona çözüm arıyoruz işte" diyor. Başından beri aynı konuya çözüm arıyoruz bu arada. Yedi seans olmuş daha fazla arama, diye düşünüyorum.
Sonra bir öneride bulunuyor, anneme sorsam o da aynı şeyi söyler.

O yüzden bana Eskişehir'de sağlam bir psikiyatrist lazım
Hastanede çalışmasını tercih etmem, kendi kliniği olması daha iyi olur

Şimdiden teşekkürler
Nasılsa cevap verilmiş diye yazmamazlık etmeyin lütfen
(5) 

macbook dosya şifreleme

anti-kahraman #1573102 
Merhaba,

macbook işletim sisteminde harici hard diskte bazı belgelerin olduğu dosyaya şifre koymak istiyorum ama beceremedim. nasıl oluyor bu

Yurt dışından gelen kargonun başına gümrükte ne gelmiş olabilir?

bellerophon #1573101 
Yabancı bir siteden kitap sipariş etmiştim. Sağolsunlar shiplediler, numara da verdiler takip edebileyim diye. En son 20 kasımda yapılan update'de İngilterede çıkış noktasına ulaşmış, bir kaç gün içerisinde senin ülkene yola çıkar, ama bundan sonrası için tracking number veremiyoruz yazıyordu.

Bizim gümrükte işlerin bir tık yavaş işlediğini ve ptt'nin de yavaşlığını düşününce herhalde biraz bekleriz diye düşünüyordum. Ama paket eğer ülkeye girdiyse yaklaşık 1 ay oldu. Hala ne getiren ve ne götüren. PTT'yi aradım, adınıza paket yok diyorlar. Adamların sağladığı tracking number ile de sorgulattık. Yok diyorlar.

Benim kitap gümrükte bir yerlerde duruyor herhalde ama kimse getirmek için oralı değil. Gümrüğe takılması mümkün olmamalı 2 dolarlık bir kitap.

ptt dışında neresi ile iletişime geçip kargoyu bulabilirim? Büyük ihtimal gümrüğün bir köşesine attılar, orada yatıyor kargo günlerdir. Şu saatten sonra getirirler mi emin değilim. Bari gidip ben mi alsam diyorum ama onu nasıl yaparız ki?

sbm veya quick sigortada çalışan birileri var mıdır?

rhan #1573098 
çok saçma bir iş yüzünden yeni araç için trafik poliçesi çıkartamıyorum.
sbm veya quick sigortada çalışan birileri var mıdır?
(5) 

Chrome güncelleme

bahçedekisandal #1573097 
Chrome güncelleme yapmış. Kapatılan sekmeyi geri açma kısmı vs yorucu bi hal almış. Bir önceki sürüme geri almak istiyorum.

Yer işaretlerini vs. kaybetmeden geri almak mümkün mü?
(6) 

bunlar ne iş yapıyor olabilir?

rusalka #1573096 
dün dışarıda otururken hiç tanımadığım birilerinin konuşmasına kulak misafiri oldum. kadarıyla adam arkadaşına parasını nasıl değerlendirdiğini anlatıyordu. tanıdığı bir abisi varmış. bu abisi kuru üzüm (?) alıp satıyormuş bir yerlere. adam her ay bu abisine belli bir miktar para veriyormuş o da onun parasını da kullanıp satış sonucunda adamın verdiği paranın üstüne %20-25 fazlasını koyup geri veriyormuş. adam bunu arkadaşına anlatıyordu her ay 100 verip 125 alıyorum diye ve parayı verdiği abisine çok güveniyormuş ona çok kazandırmış falan filan. konuşmanın bu kadarını duydum da benim takıldığım ve merak ettiğim kısım kuru üzümle bu kadar kâr ediliyor olabilir mi :D bu parayla yasa dışı bir şeyler yapıyor olabilirler mi? başka bir seçenek olarak başta kâr diye yemleyip sonra adamı dolandıracak olabilirler gibi geldi bana. gündemdeki haberler yüzünden normal düşünemiyorum gerçekten legal yollardan bu kadar kârlı işler yapılabiliyor mu?
(7) 

Bina bodrumunda güçlü titreşim binaya zarar verir mi?

santimantal #1573094 
Oturduğum binanın bodrumuna -inanır mısınız- oto kaporta dükkânı açmışlar.
Kocaman bir makine kurulmuş, ortamdaki havayı çekip dışarı yolluyor.
Çalıştığında bütün bina titriyor, sarsılıyor. Gürültü tabii çok rahatsız edici.

Asıl merak ettiğim: Bu titreşim binaya zarar verir mi? Yaratılan titreşimin binaya zarar verip vermediğini nasıl tespit ettirebilirim, ki bina sahiplerini konu hakkında bilinçlendireyim?

Konuyla ilgili bilimsel çalışmalar ve bilgilere ulaşmam lazım.
(2) 

kelime öğrenme uygulaması

biravekahve #1573093 
Merhaba, metin vs okurken kelimeleri deftere not alıyorum fakat tekrar etmek için
defteri yanımda taşımak zor oluyor. belirlediğim kelimeleri uygulamaya kaydedip boş anlarımda uygulamadan kelimeleri çalışmak istiyorum. Böyle bir uygulama var mıdır? teşekkürler.
(6) 

Kış aylarında geziye giderken alınması gerekenler

put it in your appropriate place #1573092 
Şubat ayında bir gezim olacak. Kaliteli bere ile eldiven muhakkak şart ve zaten var.

İçlik alacağım ek olarak. Başka ne alabilirim? Döndükten sonra gündelik hayatımda da kullanabileceğim ürünleri aramaktayım.
(3) 

hasta olacak gibiyim, ne alayım?

mr.goodcat #1573089 
pazartesiden itibaren tüm hafta iş seyahatinde olacağım. şu anda boğazımda hafif sıcaklık var ve sabah burnum tıkanmıştı. coldaway-c vardı evde onu içiyorum. (ibuprofen)

başka ne alayım da toparlayayım 1-2 günde? ilerlemesinin önüne geçeyim yani?

teşekkürler.
(3) 

Ciddi göbeğim var. Kondisyon bisikleti kilo vermek için işimi görür mü?

psmstc #1573087 
Spor salonuma gitmek için aşırı tembel, miskin bir halim var. Menisküs yırtığım da mevcut. Kondisyon bisikleti kilo vermek için ideal midir? Tavsiye eder misiniz? Yoksa koşu bandı mı?

Bir de diyet konusunda da çok iradesizim. Sadece sporla olacak iş değil sanırım doğru mu?

tototo isimli ekşi yazarına ulaşabilir miyiz

dedeminhirkasi #1573086 
Arkadaşlar “tototo” nicki yazara mesaj attım fakat duyuruyu aktif kullanmıyor anladığım kadarıyla. Sözlük üzerinden haber verir misiniz, bir konuyla ilgili görüşeceğim. Teşekkürler.
(4) 

Üniversitelerin bölüm müfredatını basitleştirmesinin sebebi nedir?

summerof69 #1573085 
Türkiye'deki en iyi üniversitelerden birindeki bir öğretim görevlisiyle görüştüğümde, bilgisayar mühendisliği müfredatını basitleştirdiklerini söyledi. yönetim bunu istemiş . öğrenciye toplamda 58 ders veriyorlarmış, bunu 50 ye düşürmüşler. bu sadeleştirmenin sebebi nedir? üniversitelerin "en az X sayıda öğrenci mezun etmeliyiz" diye bir zorunlulukları mı var ki müfredatı sadeleştirmişler?

sizce bu sadeleştirmenin gerekçesi nedir?

teşekkürler.
(3) 

youtube ad blocker sorunu çözüldü mü?

theconqueror #1573083 
youtube ad blocker kullanmaya izin vermiyor biliyorsunuz, bunu aşmak için bir çözüm bulundu mu internet mecralarında? Teşekkürler.
1 ...  ... • 270    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık