(4) 

Üniversitelerin bölüm müfredatını basitleştirmesinin sebebi nedir?

summerof69 #1573085 
Türkiye'deki en iyi üniversitelerden birindeki bir öğretim görevlisiyle görüştüğümde, bilgisayar mühendisliği müfredatını basitleştirdiklerini söyledi. yönetim bunu istemiş . öğrenciye toplamda 58 ders veriyorlarmış, bunu 50 ye düşürmüşler. bu sadeleştirmenin sebebi nedir? üniversitelerin "en az X sayıda öğrenci mezun etmeliyiz" diye bir zorunlulukları mı var ki müfredatı sadeleştirmişler?

sizce bu sadeleştirmenin gerekçesi nedir?

teşekkürler.
(3) 

youtube ad blocker sorunu çözüldü mü?

theconqueror #1573083 
youtube ad blocker kullanmaya izin vermiyor biliyorsunuz, bunu aşmak için bir çözüm bulundu mu internet mecralarında? Teşekkürler.
(3) 

Schengen en erken başvuru süresi

kadirgali huseyin olmayan adam #1573080 
Alman devletinin sitesinde "Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz." ibaresi varken iDATA "Seyahatinize 6 ay kala başvuruda bulunabilirsiniz." demiş. Haziranda başlayacak olan EURO 2024 için başvuru yapmak istiyorum. Ocak ayında başvursam, şubat-mart gibi de onay alırsam sorun yaşar mıyım?

tuerkei.diplo.de
www.idata.com.tr
(6) 

DDOS Saldırganı gibi görünme ama aslında öyle olmama

otonomo #1573075 
Selamlar. Girdiğim bazı siteler tarafından bloklanıyorum. IP adresinizden çok fazla sorgu gönderiliyor tarzı uyarılar alıyorum. Sanki DDOS saldırısı yapıyormuşum gibi fakat öyle bir durum da yok. Bazen 5-6 kere captcha çözmek zorunda kalıyorum. Virüs filan bulaştı diyeceğim ama Macbook kullanıyorum. Sebebi ne olabilir acaba fikri olan?

Tarayıcı olarak Chrome kullanıyorum. DNS ayarı açık, genelde Cloudfare veya Opendns seçili oluyor.

imgur.com
(2) 

Yurtdışı telefon kaydı

antonin artaud #1573073 
Yurtdışında yaşayan bir akrabamız taksitle telefon alırsa (bu işte yanında hat da satın aldığı) türkiyede bu telefonun kaydında sorun oluyor mu? kayıt şartlarını biliyorum, merak ettiğim normal bir teknolojik market yerine atıyorum almanyada vodafone hattıyla beraber taksitle bu telefonu alması durumunu soruyorum.

Tenis çalışma duvarı yeni başlayan için iyi mi kötü mü

regina phalange #1573069 
Geçen gün gittim ilk defa tek başıma ya çok hızlı atıyorum ya da başka bişey var tam randımanlı çalışamadım. Var mı bir triği bir şeyi çalışma duvarının?
(4) 

B hatchback - C hatchback şehir içi kullanım kolaylığı

duguit #1573067 
Sorum çok farklı araçlar kullanmış olanlara. 5 yıl B hatchback araba kullandıktan sonra 3.5 yıldır C hatchback bir araba kullanıyorum ve özellikle son zamanlarda gereksiz büyük gelmeye başladı, ben mi abartıyorum yoksa gerçekten de kağıt üzerinde küçük gözüken farklar pratikte cidden düşündüğüm kadar fark ediyor mu?

4 yıl 1999 model polo, 1 yıl 2010 model punto kullandıktan sonra 3.5 yıldır 2013 model Citroen c4 kullanıyorum. Boyutları arasında inanılmaz bir fark gözükmüyor, Polo 3.7 m, Punto 4 m, C4 ise 4.3 m. 30'ar cm uzuyor araçlar. C4 ikisine göre 10 cm daha geniş bir de.

Ama şehir içinde özellikle park yeri ararken ya da dar sokaklarda iki araba arasından geçerken vs. ciddi ciddi eski arabalarımı özler oldum. Ya da kaldırımda evin önüne park ederken vs. çok fazla manevra yapmam gerekiyor. Özellikle merkezde park yeri ararken de arabanın o "bi tık" büyüklüğü bazı yerleri denememi bile engelliyor.

Otomobilden çok anlamayan insanlar b hatchback c hatchback farkını bile bilmiyor, polo ile golf aynı araba çoğuna göre.

C4 alırken de hep b segmenti bakıyordum ama aynı paraya c segmenti daha dolu dizel araba alabiliyorum diye almıştım.

Benzer şeyler yaşayıp B segmentine geri dönen oldu mu? Abartıyor muyum?
(1) 

Google chrome tab listesini sola almis

tantamount_to_equivalent #1573066 
i.hizliresim.com

Hani su asagi bakan oka tikliyoruz o an acik tum tablerin listesini gorebiliyoruz. Iste o hep sagdaydi, simdi guncelleme ile sola almislar. Alisamadim bir turlu nasil saga alabilirim tekrardan.
(11) 

Bu durum nasıl yorumlanır? saygısızlık/yersiz şaka/taciz

le petit bonheur #1573065 
Olay Avrupa’da geçiyor. Olayın kahramanlarından kadın türk, diğer ikisi başka milletlerden.

A ve B iki yakın arkadaş, ikisi de erkek. Birlikte dolaşmaya çıkıyorlar ve A, B’nin nişanlısına (K) bir video gönderiyor:

Videoda A, kadının nişanlısının boynuna montundan sökülmüş bir ip geçirmiş “buraya gel, hey, cici köpek” deyip kahkaha atıyor. B durumundan hoşnutsuz görünse de boş gözlerle A’ya bakmak dışında bir tepki vermiyor.

Kadın kişisi videoyu görünce küplere biniyor, “Bu nasıl bir saygısızlık ve sen, sana bunun yapılmasına nasıl izin verdin! Bir de bunu ne diye videoya alıp bana gönderiyor?”

Aynı tepkiyi kadın, A’ya da gösteriyor. B ve nişanlısı A’yla görüşmeme kararı alıyor ve özür dilemesine rağmen A’yı düğünlerine davet etmiyorlar.

Aradan zaman geçiyor, A ve B arasındaki buzlar eriyor. K da “Belki kültürel farklılıklardan kaynaklanan bir durumdu. Bir daha yapmaz belki böyle saçmalıklar. Belki onun kültüründe erkekler arasında böyle şakalaşmalar normaldir” diye umuyor. İyi niyet göstermeye çalışıyor. İki arkadaşın arasını bozan eş durumuna düşmek istemiyor.

Ardından A, çifti birkaç kez evlerinde ziyaret ediyor.

Son ziyaretinde 3 gün çiftin evinde kalıyor. Son gün akşam kadın mutfakta yalnızken A, kadının yanına gidiyor.

A: Salata mı yapıyorsun?
K: Evet.
A: (Tezgahtaki rokayı göstererek) Bizde buna roka derler. Siz ne diyorsunuz? Biliyor musun rokayı?
K: Biliyorum rokayı evet. Bizde de roka denir.
A: Cilde çok yararlıdır. Bir de 18+ faydaları vardır, neyse söylemeyeyim.

Kadın cevap vermiyor, ciddiye almıyor.

A kapıya doğru yöneliyor ve sonra; “B bunu yesin, sonra daha iyi” diyip elinin ayasıyla kapıya hırıltılı sesler eşliğinde tak tak tak vurup başka odaya geçiyor.

Kadın şok. Ağzı gerçek anlamda açık kalıyor, ne diyeceğini bilemiyor. Orada donup kalıyor. Olayın şokuyla tepki de gösteremiyor.

Kadın son yaşananın taciz olduğunu düşünüyor ve A’yı bir daha evde görmek istemiyor.

B, A'nın yersiz bir şaka yaptığını ve çok kötü cinsiyetçi bir mizah anlayışı olduğunu söylüyor. B yaşanan durum için eşinden özür diliyor ve A’yla konuşacağını söylüyor. Konuşalım ki yaptığının rahatsız edici olduğunun farkına varsın, gibi bir düşüncesi var.

Kadın, A’nın bunu zaten tasarlayarak yaptığını, yani ne yaptığının son derece bilincinde olduğunu düşünüyor. Bu yüzden B'nin A'yla bir daha görüşmesini istemiyor.

A'nın bu davranışların ne kadarı kültürel farklılıklardan olsa gerek diye yorumlanabilir? Yurtdışında yaşayan duyurucuların yanıtlarını özellikle merak ediyorum.

macaristan’dan huf olarak ödeme alma

Northern Mariner #1573063 
selamlar,

daha önce Macaristan’a gönderdiğim paranın bir kısmı bana geri iade olacak.

Wise hesabımda HUF (Macar Forinti) hesabı açtım ancak gönderen resmi kurum para geçmiyor diyor.

Türkiye bankamdaki TL,Euro veya Dolar hesabı versem acaba dönüştürüp geçer mi?

Teşekkürler.
(6) 

migros çikolata

hknty #1573061 
marketten bir çikolata aldım. aynı markanın bazı ürünleri diğerlerine göre yarı fiyatınaydı. markette de dikkatimi çekmişti üzerinde rusça yazılar var. sanırım türkiye pazarı için üretilmediler. neden böyle? rusya'ya gönderildi de kabul etmedikleri için türkiye pazarına mı satıyorlar? uluslararası bir marka bu arada.
(10) 

Yöneticilik - Adil Olma ile İlgili

french lover #1573060 
Merhaba.

Diyelim ki bir şirkette yöneticisiniz.
Ekibinizde X ve Y diye iki çalışan var.

X çok başarılı ve terfi almayı hak ediyor ancak veremiyorsunuz çünkü bir takım prosedürel engeller var (IK'nın şart koştuğu tecrübe yılı yetersiz, belli sayıda tecrübesi sayılmamış vs). 1 yıl daha beklemesi gerekiyor.

Y de fena bir çalışan değil, işini beklendiği seviyede yapıyor ancak asla X kadar fark yaratmıyor. Y'nin terfi almasının önünde bir engel yok, prosedürel olarak terfi verilebilir durumda.

Soru: Y'nin terfisini verir misiniz yoksa bekletir misiniz?
(3) 

Oy Vermeme Cezası

Huan8 #1573056 
Geçtiğimiz yıllarda yapılan seçimlerde oy vermeyip, ceza yansıtılan var mı aramızda?
(4) 

Duyurunun İzmir'lileri nerede kalalım nereleri gezelim

huzurlarinizda huzursuzluk #1573055 
Selamlar,

Önümüzdeki hafta cuma günü İzmir'de olacağız.

Havaalanına indikten sonrasının planı yok :D

Nerede konaklayalım 2 kişi? Titiziz biraz.

Araba kiralayalım mı mesela, bunda çok kararsızım.
Kiralasak daha mı rahat gezeriz yoksa trafik mi takılırız?

Ve bu 3 güne rota oluşturacak olsanız nasıl bir gezi planı yapardınız?

Havaya takılmayın artık ona yapacak bir şey yok maalesef :/

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Burada Ispanyol niye por favor deyip duruyor?

tantamount_to_equivalent #1573054 
www.youtube.com

Por favor lutfen demek bildigim kadariyla. Kadinin sorduguna anlamadim, pardon falan demesi lazim sanki? Niye lutfen, lutfen deyip duruyor?
(2) 

yağmur'da balkonda su birikiyor.. bunu kim tamir edebilir?

kanasla intihar eden adam #1573053 
10 sene önce üst katımızda bulunan balkona taş döşemesi yapıldı, ancak usta yamuk yapmış ya da yapamamış balkonda 3 farklı yerde baya su birikintisi kalıyor ve gitmiyor alt kata kadar su gidiyor hatta balkonun altındaki betonu çürütüyor.

bunu yaptırmak istiyorum ama bunu ne ustası yapar? kime danışmak gerekir.. bu konuda benim yapabileceğim bir tamir şekli olabilir mi? şunu al yapıştır, arasına şundan dök gibi bişeyler.. bu kış yaptıramayacağım bütün kış yine suyu çekecek o kısımlar..
(1) 

usb kısayol oluşturuyor

daglien #1573051 
usb'yi taktığımda ve açtığımda içinde yine kendi adında bir kısayol oluşturuyor.

araştırdığımda bunun virüs olduğunu anladım. çeşitli yöntemler denedim olmadı. bu sorunla karşılaşan ve çözümü bulan bir kişi destek olabilir mi?
(1) 

Philips Ambilight The One 55PUS8508/62 alınır mı?

livaneli_kadir #1573050 
Çok fazla televizyon izlemeyen bir aileyiz. Arada film, YouTube izlemek için bir de misafir filan gelince açarız o kadar.

Buna göre yorumlarsanız sevinirim. (Fiyata takılmayın, daha ucuz bir yerden alacağız)

www.vatanbilgisayar.com
(3) 

2. El, 2021 20 bin km polo vs 0 clio

balpolen #1573049 
Evet arkadaslar, sona dogru geliyoruz. 2 el polo diye cikilan yolda sanirim 0 clio ile sonlandiricaz alisverisi. Gozler yasli, gonlum polodan yana. Ama avantajli kredi gibi sebeplerle sanirim clio evolution paketle sona gelmis bulunuyoruz. Hedefim 3 sene falan kullanip, garantisi biterken satmak ve vag grubuna gecmek. Iyi mi yaptim bilemiyorum, yorumlarinizi bekliyorum.
(4) 

acil airpods 2 alınacak, troy denen distribütorden alınır mı?

cccbehzatccc #1573045 
arkadaşlar 2.nesil airpods alınacak,iş için. Şuan bağdat caddesindeyim.
Madiemarkt ya da vatandan almayı düşünüyordum. Araştıracak durumda değilim.
Troy ismindeki bir distribitorun mağazası varmış, sizce buradan alınır mı?
Medamarktan 100 tl civarı daha pahalı?
(3) 

aynı domain 2 farklı sunucu email olur mu?

yeahbutso #1573044 
yerel bir hosting sağlayıcıdan mail hizmeti alıyorduk xyz@yeahbutso.com gibi
şimdi google workspace e geçtik, dns vs. değişti. gmail altyapısı

3-4 mail adresi var pek kullanmadığımız, google ekstra para istiyor. yerel sağlayıcının web sitesi domain hizmeti kapsamında mail hakkımız var. onları kullanabilir miyiz, çakışır mı? bir yolu var mıdır?
(1) 

Passport sorunları

sirisum #1573042 
Merhaba. Soyisim değişikliğinden dolayi pasaportumu yenilemem gerekti ve 500 küsur defter bedelini odedim fakat başvuruyu yapmaya gidemiyorum. Ancak ve ancak 2 ocakta eski pasaportu gidip yenisi için başvuru yapabilicem. Salaklik mi ettim? Yeni yilda 800 kisur olacakmış deftee bedeli, benim ödediğim 500 bosa mi gitmis olacak, yoksa mahsup edilecek?
(2) 

Basit görsel oluşturma sitesi

gelecegin yildizi #1573041 
Bu tarz düz renk üzerine metin ekleyip, metnin konumunu/imajın boyutunu vs. ayarlayabileceğim site önerir misiniz?

Ücretsiz olursa çok makbule geçer.

i.hizliresim.com

Cevaplar için teşekkür ederim.
(3) 

bedelli askerlik terhis belgesi

egokalp #1573039 
bedelli askerlik terhis belgesi e devlete ne zaman düşer?

6 aralıkta terhis oldum. terhis olurken verdikleri kağıdı kaybettim e devlete göre halen silah altında gözüküyorum. terhis oldugumu gösteren belge e devlete ne zaman düşer?
(2) 

Heyet raporu almak

nivoandmira #1573038 
Bu olayı en hızlı ve ucuz yollu yapabilmenin taktiği var mıdır? 6-7 doktor onayı işe girmek için gerekiyor
(1) 

Çanakkalede Nereden Ev alınır?

jimjim #1573037 
Şehre dair asla bir fikrim yok.

Yatırımlık ev bakıyoruz,
Biz kalmayacağız, yine de Çanakkaleyi tercih etmemizin sebebi sadece ekonomik açıdan yatırım değil, tr’de görece düzgün/yaşanabilir bir yer olsun ve yine (görece) problemli tiplere rastlamayalım diye.
Elbette biliyorum biraz şans işi vs ama bunları bir tarafa bırakırsak, uzak dur dediğiniz veya asla gelişmez birşey çıkmaz dediğiniz mahalleler var mı? Benzer şekilde şurası şurası güzeldir, üniversitelere yakın, gençler tercih ediyor, güvenilir ve merkez olarak bilinen yerleri hangileri?

Deprem bölgesi biliyorum ancak yine “nispeten güvenilir” kısımları şehrin neresinde?

Teşekkürler.
(1) 

OPTs ne anlama geliyor.

bartholomew87 #1573036 
We are just closing in these days the pricing list of OPTs and spare parts.

Yukarıdaki cümlede OPTs neyin kısaltması bilen var mıdır?
(1) 

Kaft benzeri tişört markaları/mağazaları var mı?

@stubborn inferno #1573035 
Kaft'ın tasarımlarını beğeniyorum ama farklı markaları da değerlendirmek isterim. Var mı bildiğiniz markalar? Kumaşı kaliteli olan ve ilginç tasarımları olan?
(1) 

İstanbul’da taze/kaliteli kuruyemişçi

MonteKristoKontu #1573034 
Şöyle 500gramlık halinde taze badem fındık fıstık almak istiyorum ama hem taze hem de kaliteli satan bir yer arıyorum. Gidip dükkandan da alabilirim kargosu hızlıysa internetten de alabilirim. Çeşit olsa olur olmasa da olur.

Önerilere açığım. Ankara’da çitlenbikçi diye bir yer vardı galiba orası çok güzeldi mesela.

Makbul maksul gibi yerler kalitesiz geliyor gözüme o yüzden oraları düşünmedim
(4) 

0 km plakali arac ne demek?

balpolen #1573032 
Clio icin aradim bayii, 0 clio eski kasa fakat plakali arac var elimde diyor? Bu plakali arac ne demek?

Bilen var midir?
(1) 

500- 1000 bandında p/f bt kulak üstü kulaklık tavsiye

nano mercy #1573031 
Çocuğa alınacak.
(4) 

Cuma günleri çikolata dağıtılması

dissendium #1573030 
Merhaba. Cuma günleri çikolata dağıtılmasını hiç yaşadınız mı? Ben iki fabrikada bunu gördüm. 30 yaşındayım. Daha önce bilmiyordum bunu. Gelenek mi bu? Siz biliyor muydunuz?
(2) 

Ehliyet yenileme için fotoğraf

dakota #1573027 
Merhaba ehliyetim 10 yıllık eski ehliyet ve yenilemek istiyorum. Kimlik kartımı geçen yıl yenilemiştim. Bildiğim kadarıyla fotoğrafı sistem otomatik çekiyor.
Kimlik kartı yenileme için yanımda biyometrik fotoğraf götürmem gerekiyor mu ?
(5) 

Daytrading yapacak birine ne tavsiye verirsiniz?

yazamajor #1573024 
Bunu öğrenme aşamasındayım ve gözden çıkarabileceğim bir parayla başlamak istiyorum (döviz veya kripto). Öğrendikçe de konu üzerine yoğunlaşıp daha çok parayla ciddi olarak yapma niyetindeyim.

Yeni başlayanlara verebileceğiniz tavsiyeler var mı?
Başarı oranı yüksek stratejiler var mı bildiğiniz? Tavsiye edebileceğiniz indikatörler, analiz metotları varsa duymak isterim.
(9) 

Ahraz kelimesini biliyor muydunuz?

speedy #1573022 
Twitter'da mac tartisan ergenlerden duydum, ogrendim bu kelimeyi. Hadi uni'de kitap okumuslugum azalmisti da lise, ortaokulda acayip kitap kurduydum ben ya nasil kacmis anlamadim. Siz biliyor muydunuz, duymus muydunuz?

İki Vokali birbirinden ayırabilmek

arsivciadam #1573018 
Merhaba arkadaşlar, elimde bir ses kaydı var ancak üzerine bir şarkı kaydedilmiş. Yapay zekayı kullanarak şarkının müzik kısmını sildim ancak bu sefer elimde 2 vokalli bir kayıt kaydı. bu dosyadaki iki sesi birbirinden ayırabilecek bir teknoloji veya biri (misal ses mühendisi) varmıdır?

yardımlarınızı bekliyorum.
(4) 

Yılbaşı ağacının altına unisex ne alabilirim?

esinikaybetmiscorap. #1573017 
Merhaba, hediyeler unisex olmalı max 300 tl bütçeli, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler

hugedomains-alan adı

etna #1573015 
bu kan emici andavallar hangi alan adına baksam 4 bin - 5 bin dolardan satışa koymuşlar. öyle über elzem şeyler de değil.
bi alan adı gözüme kestirdim 2800 dolar demişler.
yok mu ucuza almanın bir yolu?
(6) 

Türkçe'yi ve ingilizceyi iyi bilirim diyenlere bir kaç soru-telaffuz

bugisme #1573013 
Yurtdışında farklı bir dil konuşan çocuk bakıcımız bizden basit İngilizce komutların Türkçe karşılıklarının telaffuz olarak yazmamızı istemiş. örnek olarak French Word: Salut English Phonetic: Sa - Loo olarak vermiş. ben bunu nasıl yapacağımı bilemedim.

sizden en yakın ingilizce söyleme benzeyen halinizi yazmanızı rica edecektim.

ona attığım liste şu şekilde:

Coat off - Kabanını çıkar
Boots off- Botlarını çıkar
Sit down- Otur
Come here-Buraya gel
Wait- Bekle
Hold Hand-Elimi Tut
All done- Tamam
Eat-Ye
Hungry? -Acıktın mı?
More- biraz daha
Help- Yardım
Drink water- Su iç
Go outside- Dışarı çıkalım
On bed- Yatağa
Sleep- Uyu
Quiet time- Sessiz ol
Snack- Bir şeyler yiyelim mi? (we don't actually have "snack" in our language so I wrote " let's eat something"?)
Play-Oyna
Ball- Top
Book- Kitap
Music- Müzik
Change Diaper- Bezimizi değiştirelim
(other child's name)'s turn / Her turn, His turn- (..........'nın sırası)
Wait for Sadiyo- Sadiyo'yu bekle
Need hug? (Sarılalım mı)
Sad- Üzgün
Mad -Kızgın
Tired -yorgun
Daddy/Mommy come later- Baba/ Anne gelecek
(2) 

eski klavye ile yeni mouse'u birleştirme

ahm1 #1573012 
microsoft marka klavye-mouse setim var. bu setin tek bir usb alıcısı var. ben buradan microsoft mouse'u sadece el ile kapatıp kenara koyacağım ve yeni mouse'un usb'sini takacağım.. bu durumda, microsoft klavye ve başka marka mouse ile kullanmak sorun yaratır mı?
(2) 

Dolabın düşmesini engellemek için

sanguine #1573010 
2 metreye 90 cm ölçülerinde kapaklı bir dolap aldkm
Kapaklarını taktım, üst yarısında 2 raf var alt yarısında da 3 cekmece, bunları henuz takmadım. Şimdi dolabin ayaklarına 4 tane yukseklik ayarlama aparatı koymuşlar. Evin duvarı ve zemininde az yamukluk, eğrilik var. Ayakları dolap biraz arkaya dogru egrilecek şekilde ayarladim. Yani geriye doğru biraz açılı duruyor. One düşme durumu yok, kapakları açınca. Elle kendime kuvvetli şekilde çekersem geliyor ama. Içi dolunca bu durum değişir mi cok emin değilim.

Duvara sabitlemek istemiyorum duvarı delmek istemedigjm icin. Devrilmemesi icjn başka neler yapabilirim? Aparatlar falan var mı başka
(7) 

Otomatik vites hakkında

limonlu eksi #1573009 
Öncelikle selamlar. Yıllarca manuel araç kullanıp ilk kez otomatik vites araca geçtim. Youtube'da bu konuda bir sürü video buldum. Fakat hepsi birbirinden farklı söylüyor.
Araç clio tce X-TRONİC
Şimdi arabayı parkettim. Motor çalışıyor ayagım frende ve vites D'de . Önce el frenini çektim. Ayagımı frenden çektim yük el frenine bindi. Yani araba bunu hissettiriyor. Sonra aracı P'ye alıyorum. Sonra kontagı kapatıp eve topukluyorum. Fakat P'ye aldıgım anda sanki yük geri şanzımana binmiş gibi hissediyorum. Bazısı da diyor ki en başta D'deyken ayagın frendeyken N'ye al sonra el frenini çek ayak frenden kalksın. Sonra parka al ve ızdırabın bitsin. Bunu yapınca da şanzımana yük binmiş gibi hissediyorum.

Sizce bu işin oluru nedir?
(1) 

Safari'de Netflix altyazı sorunu

pianeta #1573008 
Safari'de Netflix izlerken altyazılar kafayı yiyor. Chrome'da hiçbir sorun yok. Uzun zamandır Netflix'e sövüyordum ama meğer sıkıntı Safari'deymiş.

Bahsettiğim sorunu cümle olarak göstereyim. Safari'de şöyle:
Ali atabak.

Ama Chrome'da normal:
Ali ata bak.

Bunu nasıl düzeltirim?
Macos Sonoma son sürüme güncel bilgisayar.
Chrome kullanmak bir seçenek değil şu an, Safari'deki sorunu çözmem lazım mümkünse.

twitter akış sorunu

carisch #1573007 
twitter yeni adıyla x'den beri "for you" kısmı çok saçma bir hal aldı, takip ettiğim kişilerin twitlerini doğru düzgün göremiyorum, saat bazlı çok alakasız gösteriyor. vb..

tweetdeck vardı onu da paralı yapmışlar. saat saat atılan tweetleri tek bir akışta görmenin yolu yok mu şu an?

edit: ters yazmışım, for you page'i demek istemiştim.
(6) 

1 milyon ve üzerine aylık % 45 ya da üzeri veren banka var mı?

sonhakan #1573006 
...
(3) 

"Örümcek kafalı faşist" hakaret midir!

soufigay #1573005 
Merhaba;

Twitter'da almancılarla ilgili oldukça gerici bir fikir belirten kişiye "örümcek kafalı, faşist" diye cevap verdim, (ben de, twitin sahibi de Türkiye'de yaşıyoruz) o da benimle savcılıkta görüşeceğini söyledi. Hakaret suçu oluşturduğunu söyledi. Ben gerikafalı manasında söylemiştim bunu. Birisime "örümcek kafalı faşist" demek hakaret suçunu oluşturur mu?

Gelibolu - Çanakkale Belediyesi Toplu Taşıma

leo1905 #1573001 
Selamlar,

Gelibolu'dan Çanakkale Belediyesi'ne ya da merkezine toplu taşımayla nasıl gidebilirim?
(7) 

Spor salonuna aylik/yillok ne kadar veriyorsunuz?

lapaz #1573000 
?
(2) 

Prag'da akşam için restoran tavsiyeleri

put it in your appropriate place #1572999 
Akşam hem yemek hem eğlenmek için restoran arıyorum. Köklü bir tarihi olan, atmosferi farklı veya tema konsept (orta çağ restoran gibi) restoranlar bakıyorum. Bulduklarımı yazayım.

Cafe Frida
Diego pivní bar
ceska myslikova restaurace
Cafe louvre
Krčma u Pavouka
Zly Casy
Restaurant Na Pekle
U Kunštátu
U Pavouka
U Fleku

Sizin var mıdır tavsiyeleriniz?
(2) 

burada ne diyor?

kim bilir #1572998 
youtu.be

biplenmesini gerektirecek ne demiş olabilir ki, anlayabilen var mı?
1 ...  ... • 271    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık