(3) 

Randevuyu sürekli ertelemek

a man alone #1574257 
Yaptığım işle ilgilenen çok büyük bir firmaya yaklaşık 3 ay önce network vs için tanışmak maksadıyla mail attım. Onlar bana iş vermeyecek, ya da bir şey alıp satma mevzusu yok. sadece tanışmak.
Direkt o kurumun sahibine yazdım bu arada.
(Yurtdışındalar ve sadece bu işle ilgilenen Türklerle bağlantı kuruyorlar)
hızlı bir şekilde samimi geri dönüş yapıp randevu verdiler. fakat daha sonra 3 kere randevuyu ertelediler. 4. randevu da ertelenirse kibarca gitmekten vazgeçtiğimi söyleyeceğim. karşıdaki kim olursa olsun insanın gururu kırılıyor.

Siz ne yapardınız?
(8) 

ingilizcede "özenmek" kelimesinin tam karşılığı var mı?

Zetnikov #1574256 
emulate desem dogru mudur tam emin olamıyorum hiç duymadım

admire desem daha cok hayranlık duymak, takdir etmek vs gibi

sizce nedir doğrusu karar veremiyorum

birisine bişeyden dolayı özenmek mesela nasıl denir
(3) 

evde internet fiyatları

denizzz #1574254 
ev interneti fiyatları almış yürümüş durumda. taahhüt süreleri de azalmış. masrafları olabildiğince düşük tutmak için bir öneriniz var mı bu konuda?
(9) 

Nasılsınız

rock n roll #1574253 
Merhaba, bayadır duyuruya girmiyorum nasılsınız?
(4) 

Kapsül kahve kullananlar

nundu #1574252 
Aralık ayında nespresso atelier kapsül kahve makinesi aldım. Hem vade farksız 9 taksit kampanyası vardı hem de aralık ayında alınca 10 kutu kapsül hediye ediliyordu. Henüz hediye kapsüllerim gelmedi, marketten aldığım Starbucks Colombia kapsüller de bitmek üzere. O yüzden kapsül tavsiyesi istiyorum. Kullanıp memnun kaldığınız neler var?

Kahve konusunda çok spesifik zevklerim yok, o yüzden beğendiğiniz herhangi bir kahveyi tavsiye edebilirsiniz.
(4) 

Sınır polisi ilaçlarda sorun çıkartıyor mu? (Reçete yüzünden)

Unde bach canim #1574251 
İrlandada ilaç fiyatları pahalı ve muadilleri olmayabilir diye yanıma birkaç çeşit ilaç alacağım(antibiyotik, grip ilacı, ağrı kesici vs). Ama stok şeklinde bir kutu içine birkaç kutuluk ilaç koyacağım. Bunların çoğunu reçete olmadan eczaneden alıyorum. Fakat bazıları sınır polisleri bunların reçetesini soruyor diyorlar (ilaçların hiçbiri kırmızı reçeteli değil, basit ilaçlar). Böyle bir saçmalık varsa en azından yazdırıp reçete götüreyim havaalanına.
(2) 

en iyi mil veren kredi kartı

liberal #1574250 
mil veren kredi kartı alma niyetim var, hangisini önerirsiniz?

akbank, yapı kredi, garanti ve finansbank.
(1) 

çankaya mem

redcat #1574248 
Çsnkaya mem-(milli eğitim müdürlüğü) ankara adresine hangi belediye otobüse gider ve hangi duraktan geçer otobüs acaba? ben bi tek dolmuş vasıtası ile gitmeyi biliyorum.
(3) 

Erasmus hakkında

orin #1574246 
merhabalar bu dönem erasmus başvurusu için geçtiğimiz hafta italyadan bir hocaya mail atmıştım. maile hemen dönüş yapıp hatta ekinde davet yazısı da göndermişti. daha sonra davet yazısında tarihlerinde olması gerektiğini ve uygunsa belirttiğim tarihleri içeren yeni bir davet yazısı ile erasmus ile ilgili doldurulması gereken evrağın kendi doldurması gereken kısımlarını doldurabilir mi diye yeni bir email attım. fakat o günden beridir bir dönüş yok. en son dün yeni bir hatırlama maili attım ama hala bir ses yok. ilk attığım maildeki cevabı oldukça ilgili ve hevesliydi. şimdi neden bu şekilde cevap vermiyor anlayamadım. bundan sonra sizce nasıl bir yol izlemek gerek. başvurunun son tarihi 10 ocak. acaba başka bir yerle mi yeniden irtibata geçsem?

Şu SATA to Usb 3.0 dönüştürücü işimi görür mü?

anaphylacticshock #1574243 
Merhaba,

İçinde WINDOWS işletim sistemi kurulu bir SATA SSD'yi SATA to USB 3.0 converter ile FREEDOS bir laptoba harici olarak USB portu üzerinden bağlasam ve BIOS'tan USB ilk seçenek yapsam bu bilgisayarda direkt bu harici bağladığım SSD'de kurulu olan sistem açılır di mi?

Elimdeki FREEDOS laptop Acer Aspire 3 A315-58 ve converter ile harici bağlamak istediğim SATA SSD de SAMSUNG SATA 870 EVO

BU İŞ İÇİN ŞU CONVERTER İŞİMİ GÖRÜR MÜ?

UGREEN USB 3.0 SATA Adaptörü 2.5 İnç Sabit Disk için 5Gbps 6TB Windows ile Uyumlu Mac OS Linux PS4 PS3 Xbox PC, 0.5m amzn.eu

NOT: Biliyorum converter ile USB portu üzerinden bağlayınca SATA hızını vermez. Maksimum USB 3.0 hızını verir ama şu anda önemli değil.
(1) 

Monitör önerisi

harfitarif #1574242 
merhabayın,

durum şu:

- zaman zaman excel tablosu ve irice görmek istediğim belgeler üzerinde çalışıyorum.
- projeksiyon cihazımdan bir şeyler izliyorum genelde ama daha canlı bir görüntü için monitörü de kullanabilirim belki.
- büyük ölçüde bir çalışma masası üzerinde kullanacağım (mesafe/boyut açısından önemli değişken).
- oyun oynuyorum ama çok da çılgınlar gibi aşırı güncel oyunları değil (zira bilgisayarım kaldırmıyor zaten) ve tepki süresi için ölmüyorum (gerçek anlamda ölmüyorum, multiplayer fps falan çok lazım değil.

bu durumda ips bir monitör almayı düşünüyorum ancak iki temel şeye kafam takılıyor: 1) boyut, 2) marka. 27" alsam örneğin, en fazla 1 metre mesafede görüntülerken çok mu büyük olur, 24" alsam küçük mü kalır gibi bir tereddütüm var. mağazaya gidip görmek isabetli olabilir ama görüşü/deneyimi olan varsa da alırım. bir de, "ips deyince şu marka" deniyorsa, onu da bileyim isterim.

teşekkür ederim
(2) 

lise 1e giden kız çocuğu kuzenime doğum günü hediyesi

freebird5406_2 #1574241 
saat1
www.hepsiburada.com

saat2
www.hepsiburada.com

figür kedi
www.hepsiburada.com

kitap tutucu kedi
www.hepsiburada.com

hangisini göndereyim (giyim zevki koyu renkler, o yüzden günlük saatleri de siyah seçtim maalesef renkli şeyler sevmiyor)
(12) 

Türkçe rock önerisi

summerjam0306 #1574239 
merhaba. pera, çilekeş, hayko, pentagram gibi türkçe rock yapan grupları dinliyorum ama artık sıkıldım hep aynı şeyleri dinlemekten.

yabancılarda da billy talent, bullet for my valentine tarzı dinliyorum ancak spotify kendi içinde bir döngüye girdi. bu konuda önerileriniz olur mu? sanatçı ya da liste önerilerine açığım.
(7) 

Hamile arkadaşa hediye

rock n roll #1574238 
Merhaba, hamile bir arkadaşıma hediye almak istiyorum ama ne alacağımı bilemiyorum. Tanışalı çok olmadı bir kaç ay sadece o yüzden zevklerini tam olarak bilemiyorum. Kısa süre oldu tanışalı ama birbirimizi aşırı sevdik kardeş gibi olduk çok ilginç :) Bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz?
(4) 

galatasaray, istanbul erkek eskiden nasil ogrenci aliyordu?

antikadimag #1574237 
ben sanmiyorum ki baris manco, ferhan sensoy, okan bayulgen turkiye derecesi yapip girmis olsun. eskiden nasil ogrenci aliyormus buralar?
(7) 

Eylül sonu bodrum

selimcigimisik #1574236 
Merhaba, eylül sonunda bodrumda otel tatili nasıl olur sizce hem sıcaklıklar hem sezon açısından. Alternatif haziran ama geçen sene ortalık aşırı sıcaktı yine öyle olur diye korkuyorum.
(1) 

Bağkur %5 İndirimi

gcx #1574233 
Bağkur ödememi ilk defa unuttum %5 indirimi kaybettim :( Düzenli ödemeye devam edersem indirim hakkımı geri alır mıyım, bilginiz var mı bu konuda? Teşekkürler
(9) 

Ucuz hediye almak size sıkıntı verir mi?

alispaint #1574232 
şöyle bir bileklik gördüm ve çok güzel göründü ama marka vs derken fiyatını o da görecek. garip ama o kısım biraz sıkıntı veriyor bana

www.muzikliseyler.com

bilemedim. siz alacağınız hediyenin fiyatı düşük olsa alır mıydınız?
(2) 

Sahibinden'de eşin dostun hesabından araba ilanı veremiyor muyuz?

chicha_v2 #1574223 
Arabayı geçen sene satmıştım Şubat sonuna kadar ücretsiz ilan veremezsin bana para ver diyor sahibinden.

Kardeşimin hesabı var oradan ilan verebiliyor muyum?

Geçenlerde e devlet ile doğrulama gibi bir şeyler duydum ama emin değilim.
(2) 

Instagram sorunsalı ‘’daha sonra tekrar dene’’

hain kostokk #1574222 
‘’Topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz’’ uyarısı alıyorum 1 haftadır. Ne bir şey beğenebiliyorum, ne takip yapabiliyorum ne de yorum yapabiliyorum. Başına böyle bir şey gelen var mı? Helpdesk e mail attım, bildiride bulundum herhangi bir gelişme yok. Ne kadar sürüyor bu?
(1) 

instagram kısıtlı profil uyarısı +13 yaş

avatar is back #1574221 
bir hesap var girdiğimde;

"Kısıtlı profil
Bu profili görmek için en az 13 yaşında olmalısın.

Bu içeriği kısıtlamak üzere yasal bir talep aldık. Bu talebi ilkelerimiz doğrultusunda değerlendirdik ve bir hukuk ve insan hakları incelemesi yürüttük.
Değerlendirmenin ardından, yerel yasalara aykırı olduğu konumda içeriğe erişimi kısıtladık."

bu nedir? hesapsız ve vpn ile denediğimde de bu var.

kişi de eski okul zamanı tanıdık ama samimi olmayan biri, bir arkadaşım story'de paylaşınca tıkladım, hesabı açıktı elemanın öyle 1-2 story'sine bakıp çıktım taa aylar önce, az önce baktım beni engellemiş mi bu diye pc'de gizli sekmeden bakınca bu uyarıyı aldım. metin de öyle bir türkçe var ki ben mi kısıtlanmışım o mu onu da anlamadım. yani gayet normal düz fotolar vardı gezme tozma. nasıl olmuş olabilir ki böyle bişey? daha doğrusu nedir bu?
(2) 

Şu ürünleri maksimum kaç derecede yıkayıp dezenfekte edebilirim?

pianeta #1574220 
Şu kumaşa sahip bir mont, makinede maksimum kaç derecede yıkanabilir?
Üstünde 30 derecede elde yıkayın yazıyor. Ama daha çnce birkaç kez 30 derecede makinede yıkandı ve sorun olmadı. Yalnız şu an sağlıksal sorunlardan dolayı (virüslerin öldürülmesi amacıyla) dezenfekte edilmesi gerekiyor, o yüzden en yüksek derecede en hasarsız nasıl yıkanabiliyorsa öyle yıkayacağım. Sıcaklık, süre ve sıkma durumlarıyla ilgili fikir verebilirseniz çok sevinirim.
www.zara.com

Ya da kuru temizlemeye versem daha mı mantıklı ve efektif olur?


Aynı sebeplerden şu çantayı makineye atsam ne olur?
www.kaft.com
(2) 

belen geçidi

patronaj1 #1574217 
selamlar. acemi sayılacak bir şoför olarak (uzun yol yok, şehir içi 4-5 aydır ama mesela trafik saati Adana merkezde gergin gergin) buradan tek başıma geçeceğim. Çocukken bi kere burada fırtınada kalmış, rezillik hatırlıyorum. Haliyle bi gözüm korkuyor. Araba yeterince yardımcı, otomatik vs.

Yine de buradan geçerken endişe etmeye değer bir şey yoktur değil mi? Adana’dan İskenderuna kadar sorunsuz gelen biri için.

lastik 4 mevsim bu arada.
(4) 

Kedinin tuvaleti disari yapmasi nasil onlenir?

inkey #1574213 
Hello duyuru!
Bir bucuk yasinda bi kedim var. Yaklasik uc dort ay once cam peleti daha saglikliymis kediler icin deyip kumunu bentonit kumdan pelete gecirdim asamali olarak. Ama ara sira onu kullansa da tepki olarak yataga cisini ve kakasini yapti bi gun. Sanirim pelet patilerine fln sert geldi eselerken anlamadim. Bende sonra direkt eski kumuna geri dondum vazgecip. Son iki aydir falan eski kumunu kullaniyor duzgun olarak. Bu arada ben hergun sabah ise giderken temizleyip gidiyorum. Azaldikca ekleme yapiyorum, tamamen yeniliyorum vs temizlikle alakali bi sorun yok yani ama herhangi biseye tepki gosterdiginde direkt mobilyalara cis kaka yapma huyu olustu. Bi defa arkadasim gelip bende kaldi diye gece koltuga isemis. Bugun geldigimde yine yataga kakasini yapmisti belli bi neden de bulamiyorum bugunkune. Hayir yine zemine falan yapsa silip temizlenir mobilyalarda koku da siniyor ne yapicagimi sasirdim. Veterinerde bi sorun bulamiyor en azindan fiziksel olarak. Napicam ben bu hayvala ya? Cok seviyorum kizmiyorum ilgileniyorum da ama artik her evden ciktigimda korkarak girmeye basladim eve yemin ederim. Bu durumu yasayip da care bulan var midir?
(4) 

geçen yıl bugün hava durumu nasıldı bilen site?

metematik #1574212 
ya da 2 yıl önce bugün. var mı böyle bir site?
(1) 

Amazon-Çin-Sunyou kargo firması?

fikox #1574210 
Amazondan bir ürün aldım. Gümrüğe takılacak bir şey değil ve fiyati gayet düşük. Ürün 19 Aralık'ta turkiyeye giriş yaptı. Ancak o tarihten bu yana hiçbir hareket yok. Nerede olduğunu da bilmiyorum. Süreç hakkında fikri olan var mı?
(1) 

Akrabasini koşu şampiyonasina gönderen Afrika ülkesi yetkilisi

sanguine #1574208 
Ya böyle bir olay vardı, hatta kadın kiloluydu kosamiyordu çok komikti, bir türlü haberini bulamadım 2023te gerçekleştiğine eminim
(1) 

concerta ve kan dolaşımı yan etkisi

carisch #1574205 
Selam olsun size ey ADHD'liler ve Neurodivergent halkları!!

Hızlıca anlatayım, ritalin kullanıyordum çok yan etkisini gördüm doktor concertaya başladı, concerta ise görece daha az yan etki fakat kan dolaşımı ile ilgili yan etkiler mesela tırnaklarda şekil bozukluğu gibi, bu dolaşım yan etkisiymiş,
doktor pek sallamadı o zaman bırak falan diyor,
e yerine ne vereceksiniz diyorum,
başka alternatif yok diyor,
o zaman devam edeyim? diyorum,
edebilirsin takip edelim vs.. gibi boş muhabbet yapıyor.

bu yan etkiyi nötralize ederek devam etmek istiyorum ben aspirin falan içsem bir rahatlama olur mu acaba?

doktora sor, doktor değiştir demeyin.
(1) 

Bebeklerde dil gelişimi - konuşma bozukluğu

roookie #1574204 
Evham yapmak istemiyorum ama aklıma takıldı. 1 hafta öncesine kadar normal konuşan 23 aylık kızım 1 haftadır konuşurken bazı kelimeleri 4-5 kere tekrar ediyor. Hece olarak değil direkt kelimenin tamamını tekrar ediyor. Dikkatimi çeken genelde cümlenin ilk kelimesi oluyor. Bazen aradaki kelimeleri de tekrar ediyor.

Ben yeni kelimeler öğrendiği için kelime seçmeye çalıştığından ve yorgunluk/uykusuzluktan kaynaklı (anne çalıştığından öğlen uykusu uyumuyor, akşamüstü anne gelince uyuyor) takılmalar olduğunu düşünüyorum ama eşim ve kayınvalide biraz telaşlandırdı açıkçası.

Müdahale edilmesi gereken bir durum var mıdır? Bir uzmana danışmadan önce ne kadar daha gözlemlemek gerekir?
(7) 

Kedi tıraşı-narkoz problemi

sacrilegious #1574202 
Merhaba kedim uzun tüylü ve tüyleri inanılmaz çok kıtık olduğu için mecburen tıraş ettireceğiz. 5 yaşında bu sebeple narkoz anestezi verilmesinden korkuyorum. Sizce narkozsuz tıraş edilirse kesikler açısından çok mu tehlikeli veya çok mu strese girer geçen sefer narkozsuz başlayıp hırçın durmuyor deyip narko verdiler. Hayvan için en doğrusu ne olur sizce ne yapmalıyım?(evde taratmıyor almadığım tarak denemediğim yöntem kalmadı. bütün elimiz bacağımız yara içerisinde ve stresten saklanıyor bu sefer günlerce o yüzden mecbur tıraş ettireceğiz)

Yanıtlarınızı bekliyorum teşekkürler
(5) 

Kira artış üzerine

biseysorcaktim #1574201 
3 sene önce girdiğim evde geçen sene neredeyse iki kat artış ile 5000e oturdum. ev sahibi geçen ay aradı ve yeni dönemde 15bin istediğini söyledi. gerçek enflasyona göre hesaplayınca aşağı yukarı 12-13 eder dedim, ben bilmem falan dedi. makul bi noktada buluşuruz dedik ve kapattık.

%25 yasası devam ediyor ancak ben bunu doğru bulmuyorum. tüik enflasyonu %50 civarında, bu da gerçekçi gelmiyor. girdiğim zamanki dolar kurunun bugünkü karşılığı ve dolardaki enflasyonu hesaplayınca 11e yakın bir tutar ediyor. enag enflasyonu %125 civarında, bu da (5000 * 1.25)+5000 = ~12bin eder.

ben bu paradan fazlasını vermeyi doğru bulmuyorum.

aynı sokakta evler 17-19 arası, kimisi daha yeni, kimisi eşyalı. bu evin ederi tahminimce 15-17 gibi bir şey olurdu bugün tutacak olsam (diğer ilanlara bakarak bunu söylüyorum).

bir şey demeden 12bin göndereyim diye düşünüyorum. hata yapmış olur muyum?
(9) 

Çocuklar için İstanbulda gezilecek yerler

iwillsee #1574200 
Ankaradan gezmek için istanbula gelecek olan 5-6 yaş grubu çocuklarla gezmek için nereleri önerirsiniz? fiyat performans olarak da yemek tatlı mekanları önerebilir misiniz..
(3) 

Yüzücü Diyeti

stronzo #1574197 
Her seferinde bir saat süresince, yaklaşık 2000 metre (çoğu zaman 2000 metreden biraz daha fazla) olmak üzere haftada dört gün düzenli olarak yüzüyorum. Bunun haricinde gün içerisinde de hareketli yaşayan biriyim. Ancak nasıl beslenmem gerektiğini çözebilmiş değilim. Yüzdüğüm zamanlar gün boyu inanılmaz bir iştahım oluyor, yediğim içtiğim şeylere dikkat etmekte zorlanıyorum. Yavaştan pantolonlarım dar gelmeye başladı. Sebebi vücudumun kas kütlesi kazanması mı, ödem mi, yağ mı anlamış değilim. Bu sıklıkla hareket edem biri olarak yaklaşık ne kadar kalori harcıyorum? Nasıl beslenmem gerekiyor?
(1) 

Diş çekimi

el conquerador #1574195 
Merhaba. Kardeşimin 20'lik dişi ağrı yapınca doktora gittik. Çekilecek dendi ve İltihap olduğu için doktor antibiyotik vermişti. İlaç dün bitti, bugün çekim için gittik lakin doktor rahatsızlanmış, yarın da yokmuş, haftasonu zaten kapalı, pazartesiye kaldı.

Pazartesiye kadar beklemesi sorun olur mu? İltihap nükseder mi? 1000lik antibiyotik içildi 1 kutu.
(5) 

televizyonu duvara asma

burcem #1574193 
merhaba,
85inc tv aldım frame olanlardan ancak servis duvara asmadı sağlam değil diye.
evde de tek bir duvar var o kadar büyük.
duvar sağlamlaştırma gibi bir şey var mı?
Tam o duvarın arkası diğer daire kırıp yaptırmak mümkün değil.
Teşekkürler.
(5) 

iphone 15 mi yoksa daha eski pro modeller mi?

birmilyonunvarmi #1574192 
bütçem 50k. telefon kesin iphone olacak. sade 15 mi alayım yoksa daha eski pro, pro max, plus, mini bunlardan öneriniz var mı?
(2) 

VPN Engellemeleri

biseysorcaktim #1574191 
Geçen haftalarda türkiye'de bi çok vpn engellenmiş ve çalışmaz hale gelmişti. hala engelli mi vpn'ler? sorunsuz olarak kullandıklarınız neler var? expressvpn'i gözüme kestirdim, edinecektim. sorun yaşıyor musunuz?
(15) 

Baş Ağrısı ne sıklılıkta yaşarsınız?

magni #1574189 
Geçenlerde bir arkadaşım "Benim hiç başım ağrımaz, en son ne zaman başımın ağrıdığını hatırlamıyorum bile" deyince aşırı imrendim, meğer böyle şanslı insanlar da varmış dedim. Zira benim sık sık can sıkıcı baş ağrılarım oluyor. Hayatımda stres unsuru eksik olmadığı için öyle de şahane bir tetkileyicim de mevcut tabii.

Peki sizde durumlar nasıl? Ne sıklıkta baş ağrısı yaşarsınız? (Örneğin ayda 1-2 kez gibi)
(6) 

günlük zerdeçal dozu

kibritsuyu #1574187 
diyabet ve karaciğer yağlanmam için doktor devedikeni, enginar ve zerdeçal içeren bir hap önerdi.

ben zaten karaciğer yağlanmam için milk thistle kullanıyordum, devedikeni ve enginar içeren. doktor dedi ki onu kullanma, ben sana zerdeçal da içeren bir hap vereyim, onu kullan, zerdeçal şöyle iyi böyle iyi.

tamam da daha koca bir kutu milk thistle var. ben milk thistle'ımı içsem, yine, yanında da kanlı canlı zerdeçal yutsam? evde migros'tan alınmış taze zerdeçal var. her gün fındık kadar kesip yutsam iş görür mü? daha doğrusu iş görür görmeye de, az mı gelir, çok mu gelir, sonra sararıp kalmayalım.

yoksa hiç bu topa girmeyip doktorun dediği hapı mı içsem?
(5) 

Paris'te ne yenilir?

ananiyimioguz #1574185 
Müzeler ve şehiri gezmek dışında şunu surada yemeden dönmeyin dediginiz bir şey var mı?

Mesela kruvasan için nereye gitmeliyiz? Direkt restoran veya cafe ismi verebilirseniz super olur
(2) 

Trafikten men edilen araçlar

lynyrd skynyrd #1574183 
Bu araçların götürüldüğü otoparkların başında duran kişiler ayrı bir tartışma konusu. Ancak araçlarınızı bu ne idiği belirsiz kişiler tarafından işletilen otoparktan alırken fahiş miktarda çekici ve park parası ödediniz mi?
(1) 

yazılı içerik üreten varsa güncel piyasa bilgisi

Phoebe #1574182 
selamlar, sıfırdan içerik üretmiyor metin yazarlarımız, gelen ham metinleri bizim konseptimize uygun içeriklere dönüştürüyorlar.

fiyatlarının güncellenmesi gerekiyor ancak eskiden birkaç kişiden fiyat alır bir fikir edinirdik. şu an biri 3x diyorsa diğeri 5xx diyor filan, inanılmaz karışmış durumda ortalık. onlarda haklı, emeklerinin bir karşılığı var muhakkak ama bu kadar uçurum olmazdı eskiden fiyatlar arasında.

bu alanlarla ilintili çalışanlar varsa nasıl hesaplıyorlar (kelime, boşluklu/boşluksuz karakter sayısı, sayfa gibi ya da daha farklı), rakamlar güncel piyasa da özellikle asgari ücret zammından sonra nasıl vb. bilgiler paylaşabilirler mi? özelden de mesaj atabilirsiniz burdan yazmak istemezseniz.
(6) 

kolajen içindeki d3 ve k2 vitamini yeterli olur mu?

durbakalim #1574179 
selamlar, son üç aydır bir markanın k2 takviyeli d vitaminini kullanmaktaydım, değerleri şu şekilde;

imgyukle.com

şimdi bir kolajen kürüne başlayacağım iki üç aylık. bu kolajenin bir günlük şasesinde de aynı şekilde d3+k2 var, değerleri şu şekilde;

imgyukle.com

yani ben bu kolajeni kullandığımda ayrıca bir d3+k2 takviyesi almama gerek kalmıyor anladığım kadarıyla. hatta kolajendeki k2 daha fazla görünüyor, ne dersiniz?
(2) 

Ankara KBB Operatör Dr. Tavsiyesi

erty_ksk #1574175 
Selamlar,
Ankarada özel hastanede operasyon yapabilen Kulak Burun Boğaz doktoru tavsiyenize ihrtiyacımız var. Malum sorun burunda deviasyon, et, kıkırdak vs.
Bu türde operasyon geçirip memnun kaldığınız ya da kaldığını duyduğunuz bir yakınınızın doktoru varsa paylaşabilir misiniz?
teşekkürler.
(1) 

İş görememezlik ödemesi

kondansator #1574173 
Selamlar,8-14 aralık arasında rapor almıştım. Şimdi e-devlette raporu görüyorum ancak ödemeler kısmında çıkmıyor. En son 2015 yılındaki ödeme çıkıyor. Edeblette iban da ekli. Ödeme için başka yapmam gereken bir şey var mı acaba
(10) 

Caddebostan vb. bölgelerdeki çimin adı/cinsi ne oluyor?

tchuck #1574171 
bu baharda bahçeyi sıfırlayacağım da.

köpeğim olduğu için hem basmaya dayanıklı hem de yaz-kış "durmayan" çim arayışına girdim. çünkü bahçedeki mevcut çim, kışın uykuya dalıp sararıyor hatta komple gidiyordu. e köpeği de bahçeye çıkarınca 2 karış çamurla eve geri dönüyordu.

caddebostandaki çimleri hatırlıyorum da, yaz kış hem müthiş sık, hem de sürekli yeşildi. orda köpeği dolaştırırken ayağı en fazla ıslanıyordu.

ön bahçede birkaç deneme yaptım; uganda çimi diye bir şey aldım. şahane çıktı, inanılmaz kalın yapraklı ve çok sık. ama kullanım kılavuzunda kışları sarardığı söyleniyor. (ben kışa yakın ektiğim için herhalde sararmadı bizde henüz.)

normalde ondan çok memnunum ve tüm bahçeye (150-200 metrekare arası) bunu ekmeyi düşünüyordum. ama kışın ölmemesi çok önemliymiş benim için onu anladım :)

izmir gibi bir iklimde ne tür çim ekmek en uygunu olacaktır? henüz kış boyunca 10 derecenin altına düşmedi hava, belli ki senede 1-2 hafta dışında pek bu ısılara düşmeyecek.

-- ikinci olarak da mart başı bahçeyi belletip ekim yapmayı düşünüyorum. bu uygundur değil mi? bahçivanlara sorsam "uygun abi uygun" diyecek veya o an onun işine ne geliyorsa o cevabı verecek. o yüzden en iyisi tarafsız kişilere sormak :) aynı şey çim türü için de geçerli. o an onun elinde hangi çim varsa onu itelemeye çalışacak.
(2) 

Kadıköy-Fenerbahçe civarı anlamsızca uçan helikopter

orpheus #1574168 
birkaç akşamdır kadıköy-fenerbahçe civarı sürekli bir helikopter uçuyor. uçuş rotası da çamlıca kule yönünden gelip fenerbahçe üzerinden denize doğru ilerliyor sonra aynı rotayı geri dönüyor. sesinden şu an hala bu uçuşa devam ettiğini anlayabiliyorum. her 5-10 dakikada bir üzerimizden geçiyor. tam olarak kimdir nedir çözemedim flightradar24'de de görünmüyor.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Hk.

makarnacanavari #1574166 
Merhabalar
Benim ikinci üniversite olarak aöf gastronomi okumam gerekiyor. Fakat kayıt tarihlerini kaçırdım. Bahar dönemi için başvuru yapıp kayıt olabiliyor muyum yoksa önümüzdeki 2024-2025 eğitim dönemini mi beklemem gerekiyor?

Bilen varsa çok memnun olurum. İnternet taramalarımdan bir şey bulamadım ve aöf konusunda çok cahilim.

Teşekkürler.
(1) 

Haziran ayı için Yurtdışı uçak bileti

Rao #1574165 
Merhabalar,

Thy ile bir asya ülkesi için haziran ayına uçuk bileti almam gerekiyor.
Ne zaman alınsa daha uygun alınmış olunur, ayrıca puan veya taksit olarak avantajlı bildiğiniz bir k.kartı varımdır.
Çok teşekkür ederim.
(4) 

1.5 milyon konut kredi

scudman1 #1574162 
2.5 milyonluk ev için 1.5 milyon kredi verir mi bankalar sizce? faizi falan geçtim. öncelikli derdim kredi alabilmek. ev sıfır ve üzerimize kayıtlı başka bir ev yok. ing veriyor diyenler var ama yakın zaman için bilgisi olan var mı?
1 ...  ... • 256    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık