(2) 

1 milyon TL altına konut kredisi var mıdır? Varsa faizler nasıldır?

zeleno #1574152 
1 milyon TL altına ev buldum ve krediyle almak istiyorum. 1 milyon TL altı için özel bir ev kredisi oranı vs var mı acaba?
(15) 

Tv’de gösterilen memur maaşları hakkında soru

mozart #1574151 
Tv’lerde dönen öğretmen maaşı 42 bin küsür oldu, polis maaşı 49 bin küsür oldu haberleri var ya, bu insanlar net maaş mı alıyor? Bu kanallarda dönen haberler nasıl anlaşılmalı?
(4) 

hababam sınıfı kitaplarını okudunuz mu?

tabudeviren #1574150 
film çekilirken kitaba ne kadar sadık kalınmış?
birinde olup diğerinde olan/olmayan şeyler nelerdir?
(2) 

pdf'i worde ekleme

wishmaythşngs #1574146 
Arkadaslar,
Bir rapor icin makaleyi, word dosyasina eklemem lazim. Ekledim, youtubeta falan herseye de baktim ama sonuc hic guzel olmuyor. Kucuk oluyor ve okunmuyor.
Pdf dosyasini sayfaya tamamen yerlestirmenin veya beyaz kisimlarini kesmenin bir yolu var mi?

Tesekkurler.
(11) 

Kedi su pınarı

pianeta #1574145 
Kedimiz kabındaki su 1 gün beklese ve su bitmemiş olsa da içmiyor, tazelememizi ya da fullememizi istiyor başına dikilip. Hem sürekli taze suyu olsun hem de su içmeye teşvik etsin diye su pınarı alalım diyoruz.
Ama aşağıdaki birinci linkteki gibi, direkt çeşmeden akar gibi çalışan modellerden almak da istemiyorum, bu sefer de sürekli akan bir kaynaktan su içmeye alışmasını istemiyorum. Onun yerine ikinci linkteki gibi bir ürün daha mantıklı geliyor (linkteki ürünler temsili olarak eklendi, yoksa bu ikisinden hangisi diye sormuyorum).

1 - www.hepsiburada.com
2 - www.hepsiburada.com

Bütçe olarak 1000TL'yi aşmasa güzel olur, bu bütçeye de istediğim tarzda bir ürün var mı emin değilim tabi neyse.
Bu durumda hangi markayı, modeli tavsiye edersiniz?

Not: Burda konu su doldurmaya üşenmek değil özellikle belirteyim. Amaç sürekli taze suyu olsun ve su içmeye teşvik edilsin.
(4) 

Testisin birinde agrisiz sislik

tantamount_to_equivalent #1574143 
Selamlar, testislerimden biri gun icinde cok sisiyor 4-5 aydir, agri yok. Doktora gittim, direk ultrasona yonlendirdi. Cok da hanimevladi bir tipim zaten moraller sifir, depresyona girecegim. Sikintili bolge zaten, tedaviyi gectim muayenesi bile rahatsiz edici, benzer rahatsizligi olan, sureci, tedaviyi bilen var mi? google'dan aratinca her sey kanser cikiyor ondan fazla derine inmek istemiyorum internette:)
(1) 

Kıvık kanepeyi uzanma koltuğu ile birleştirme

patlamis misir #1574142 
Elimde bir adet İkea'nın üçlü KIVIK kanepesi ve ayrıca da yine KIVIK uzanma koltuğu var. Her iki parçayı da ayrı ayrı kullanıyordum ancak şu an ikisini birleştirip L koltuk haline getirmek istiyorum. Ve fakat elimde ürünlerin baglantı parçaları yok. İkea'yı arıyorum ancak hiçbir şekilde yedek parça desteği sağlayamıyorlar. Sizce ben bu iki parçayı nasıl birleştirebilirim?

Uzanma koltugu: imgur.com
Kanepe: imgur.com
Birleşince şu şekilde olacak: imgur.com
(2) 

quark ile beslenmek

duyurukullanıcısı #1574141 
zayıflamak için quark'a geçeyim diyorum

öğle
2 tane quark + yulaf + kuru meyve

akşam
2 tane quark + yulaf + kuru meyve

duruma göre kuruyemiş de ekleyebilirim.

başka yemek yok, sadece bu şekilde.

1 ay böyle beslensem ne olur?
(1) 

Peugeot 508'i nasıl bilirsiniz?

chicha_v2 #1574140 
2022 model GT donanımda 1.6 225 bg olanlardan bir araç buldum. Km'si düşük epey.

Dün gittim gördüm, adamla birlikte test sürüşü falan yaptık birden fazla arabası varmış zaten yatıyor satayım dedim diyor. Arabanın içi ayrı dışı ayrı güzel, zaten bir sürü özelliği var gece görüşü falan bile var bilen biliyordur.

Bende halihazırda 2022 MG HS var, Nisan'da sıfır aldım daha 9000 bin km'de tabiri caizse yayla gibi araba. 508 de büyük sayılır ancak arka kısmı gt kasa yüzünden biraz basık. Ayda yılda bir babam veya eşimin babası binse tavana sıfır oturur, uzun yolda çok konforlu olmaz gibi geldi. Tabi sırf bu yüzden arabadan vazgeçecek değilim ama eksilerden biri o. Bir diğeri camlar çerçevesiz olduğu için biraz rüzgar sesi oluyor. Ama Focal ses sistemi o kadar iyi ki sessiz sedasız bir yolculuk yapacağımı çok sanmıyorum.

Bu aracı, bu kasayı bilenler varsa kronik sorunu vs. var mıdır? Peugeot'ların ilginç kronik sorunları olabiliyor onun için soruyorum.

Kendi aracımın üzerine yaklaşık 300 bin koyup alacağım beni zorlayacak bir tutar değil ama tutulmayan, elimde kalacak bir araçsa vazgeçebilirim şimdiki aracımdan memnnunum.
(2) 

Dava sürecinde telefon yazışmalarının açıklanması

burfak #1574138 
Bazı davalarda, şüphelinin üçüncü kişilerle de yazışmaları basına açıklanıyor, örneğin son Denizbank Seçil, Arda Turan hikayesi vs.

Bunlar size de garip gelmiyor mu? Henüz kesinleşen bir suç kararı olmaması ayrı bir konu, yazışmaların açıklanması kötü bir durum değil mi diğer insanlar için de?

Ne bileyim, biri beni dolandırsa, yazışmalarım basına çıkacak diye şikayet etmeden bir düşünebilirim. Sanki bir çok insanı şikayet etmekten bile uzaklaştırabilir diye düşünüyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
(1) 

E-nabiz'dan goz olcumlerine bakamiyor muyuz?

ahm1 #1574136 
E-nabiz'da her sey var, bir tek gecmisteki goz doktorlarinin kac numara gozluk verdigi yazmiyor ya da ben bulamadim. Bunu bulabilecegim bir yer var mi? Onemli.
(2) 

Çalışma sandalyesi önerisi

sparky #1574135 
Terletmeyen, en ufak kıpırdamada garç gurç etmeyen, sırt bel ağrısı yapmayan, çok büyük ve ağır olmayan, kolları yukarı-aşağı ileri-geri hareket edebilen bir çalışma sandalyesi arıyorum.

Öneriniz var mıdır? Oyuncu sandalyelerinin tipini beğenmiyorum.

Bütçe: 5k max.
(1) 

Yunanistan vize randevu

wendyangelamoiradarling #1574134 
merhaba Yunanistan vizesi için malumunuz randevu bulunmuyor. peki ne zaman açıyor kosmos vize randevu günlerini? gündüz mü gece mi? pazartesi mi cuma mı? her gün kontrol etmekten yoruldum artık :)
(6) 

erkek giyim ölüyor mu?

duyurukullanıcısı #1574133 
massimo dutti dead
zara dead
beymen dead
polo garage dead
network dead
marks and spenser dead

genellikle alışveriş yaptığım tüm markalar o kadar kötü şeyler getiriyorlar ki para verip almaya utanıyorum ya... massimo'nun indirimi var mesela baktım, çöp yani.

nerelere bakıyorsunuz siz ? düz, smart casual, üzerinde at kafası kadar marka ismi olmayan kaliteli ürünler nerede bulabilirim?
(2) 

2024 Vergi dilimlerine göre net maaş hesaplama

karaage #1574130 
Benim epey kafam karıştı. 40 bin TL net maaş üzerinden anlaşan bir çalışanın hangi ay kaç TL maaş alacağını nasıl hesaplarız?
(1) 

Bisiklet iç lastiği ölçü sorusu

tavish11 #1574127 
Merhabalar,

Bisikletimin lastiği patladı. Lastiği söktüm. İç lastikte 700 35/43C yazıyor.

Arkadaşımda fazladan sıfır iç lastik varmış. Ama onun ölçüsü, 700 28/45C şeklinde.

Arkadaşım iç lastiği kullansam benim bisklete uyar mı?
(3) 

Alma-verme dengesi

love and trust #1574126 
Benim, babamla olan ilişkimden dolayı alma-verme dengemin bozuk olduğunu düşünüyorum. Babamın karakteri şöyledir; babamdan hiç bir şey istemeyin, ne para isteyin, ne bir iş yapmasını isteyin, ne bir ricada bulunun. Mesela kol gücü gerektiren şeylerde bile , hem bağırır, hem bin dereden su getirtir, nerden istedim diye insanı köpek gibi pişman eder. Para konusuna girmiyorum bile.

Ben de kendimi bildim bileli hep çalışırım. Üniversiteyi kendim istedim okudum, dershaneye kendi paramla gitmemden tutun, o zamandan beri her işimi kendim görmeye alıştım. Maddi ve manevi. Bir insandan, özellikle bir erkekten bir ricada bulunmak, bir şey istemek benim kitabımda yazmıyor. Güçlü görünmek adına değil asla. Bir kadın olarak güçsüz olduğun yerleri ve güçlü olmak zorunda olmayışımı biliyorum. Ama “istemek” davranışı bende çooook zayıf hatta neredeyse yok bile.

Sanırım bu benim bir şeyimi etkiliyor. Bir erkeğe güvenebilmemden tutun, hep kendine yetmeye çalışan birisi olmak beni artık fevkalade yoruyor. Bu durumu iyileştirmek istiyorum.

Bana kitap, terapi, davranış biçimi olarak ne önerirsiniz,
Sizin de bu konuda yaralarınız var mı?
(1) 

Henry James'in The Princess Casamassima adlı eseri Türkçeye çevrilmiş mi?

stringer #1574125 
Çevrilmişse hangi adla?
(2) 

Facebook icin gelen password resetleme mailleri

hede hodo #1574124 
Yillardir Facebook hesabim kapali. Ama mailime password resetleme mailleri geliyor.

komple facebook'tan nasil kurtulurum ben?
(1) 

Sahibinden.com daki gerçek problem nedir?

sonhakan #1574123 
...

Yapay zeka ile yeniden yapılan yerlesimler hangi programla yapılıyor?

sonhakan #1574122 
...
(1) 

Turkcell Superonline Internet açma-kapama bedeli saçmalığı

gezentikcanlı #1574120 
Uzun zamandır ev internetimi düzenli ödüyordum. Lakin otomatik ödeme hesabında banka hesabımda bakiye kaldığını sanarak Ev interneti ücretimi banka ödeyemedi. Bu yüzden de Turkcell bana mesaj attı ve internetimin yavaşlatıldığını bununla ilgili ufak bir faiz ödeyeceğimi ek olarak da internet açma-kapama bedeli olan 160 TL keseceklerini belirtmişler. ben de bunu hesaba katmayarak anında geciken ücreti başka bir hesabımdan ödedim. buna rağmen bana ocak 2024'te yansıtılan bedelle birlikte internet faturamı 429,70 TL görünüyor.

Bu haksız kazanca dair şikayetvar.com sitesine de şikayetimi ilettim. Fakat otomatik geri dönüşler alıyorum. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum.

Bununla ilgili sıkıntı yaşayanlar varsa ve çözüme ulaştıysa paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

xiaomi mi pro 2 elektrikli scooter

evrenbesta #1574119 
iyi durumda, satılık, 500-600 km'de sanırım. kutusu hariç herşeyi tamam.
2 adet var elimde, yazın binerim diye almıştım fırsat olmuyor pek.
duyuruya özel 12.000 tl , istanbul anadolu yakası ortak noktada teslim.
(1) 

banka promosyonu hakkında

penceredengorunenmorbina #1574118 
bir devlet üniversitesinde çalışmaya başlayacağım, maaş için yapı krediden hesap açtım. ilk maaşa ek banka promosyonu oluyor mu?

çarşı ve mahalle bekçisi maaşları

trkg60 #1574117 
arkadaşlar 3 yıllık kıdemli çarşı ve mahalle bekçisi maaşları ne kadardır.
Kesintilerden sonra net eline geçen miktar
(6) 

bu işte bir saçmalık yok mu ya (emekli maaşı)

kibritsuyu #1574116 
babam ssk emeklisi. maaşı yüksek olmasa da en düşük sınırdan almıyordu. yani atıyorum 2022 yılında en düşük maaş 5000 lira ise babam da 7000 lira alıyordu.

2023 yılında en düşük emekli maaş 7500 lira olacak dediler. 5000 lira alanın 7500 liraya yükseldi. ama 7000 lira alan babamın maaşı da 7500 liraya yükseldi. 5000 lirayı en düşük maaşa getirmek için %50 arttırdık, 7500 altında kalan bütün maaşları %50 arttıralım demediler. en düşükten değil ama 7500 lira ve daha az maaş alan herkesin maaşı eşitleniverdi.

e bu şimdi haksızlık değil mi ya? bu sene de mi aynısı olacak?
(4) 

Offline olarak şifrelerinizi nasıl saklıyorsunuz?

e mice #1574115 
Excele, texte falan yazmaktan ziyade kullandığınız güvenilir ve rahat orgaize edilebilir program var mı önerebileceğiniz?

Edit: iOS için tavsiyeleriniz olursa süper olur :)
(2) 

vitamin kullanımı ile ilgili sorular

istististist #1574114 
C vitamini olarak suda eritilen yuvarlak tabletlerden kullanıyorum.

çinko olarak da hastalandığım bir dönem doktorun yazmış olduğu kapsüllerden kullanıyorum.

ikisinin de faydalı olduğunu, özellikle kışın çok sık hastalanan biri olarak, hastalanma sayımı azalttığını düşünüyorum.

bu vitamin kullanımını, daha verimli hale getirmek için neler yapmalıyım?

bu konuda izlediğiniz bir yol, önereceğiniz reçetesiz ilaçlar mevcut mu?

bir de vitamin kullanımı, sağlıklı bir durum mu?
(3) 

Citroen C5 mi Peugeot 3008 mi tercih ederdiniz?

Wolfware #1574113 
Merhabalar

Sıkıntı var. Bu iki araç grubu c-sub diye biliyorum. Olmayadabilir tabi çok net bilgim yok :) özellikleri çok benzer. İkisi de fransız grubu. Aynı model ve kmde bu iki araç arasında kalsanız hangisini tercih edersiniz? Birbirlerine karşı artısı eksisi nedir? Bir de bu fiyat bareminde bu arkadaşlar dışında öneriniz olur mu?
(3) 

kolajen konusunda kafam karışık

durbakalim #1574112 
selamlar,

kırk yaşında erkeğim, diz ve eklem ağrıları var. kolajen alacağım ama şu tip1-2-3 kısmı kafamı karıştırdı. şimdi dizler, eklemler ve bağlar için tip iki deniyor ama bir taraftan da hangisini alırsanız alın vücut onu kullanır, onarım ihtiyacı olan yere gönderir diyen arkadaşlar var.

bir markanın müşteri temsilcisiyle konuştum, diz ağrılarımdan bahsettim ve içeriği şöyle olan bir ürün tavsiye etti

imgyukle.com

ancak burada günde iki tablet olmasına rağmen genel olarak bahsedilen günlük en az 10 gr kullanım tavsiyesini karşılamıyor. bunu söylediğimde "çok farklı kaynaklardan kolajen eklendiği için çok güçlüdür" gibi bir ifade kullanıldı. yine aynı markanın günlük 10 gr mi karşılayaın bir ürünü var.

imgyukle.com

bu ürünü kullansam diz ve eklem ağrılarıma faydası olur mu?

bebek yürüteç

takunyali kokos #1574111 
çok az kullanılmış durumda yürüteçimizi satmak istiyorum. gelip elden alabilirsiniz ya da ptt kargo yapabilirim. 550 tlye verebilirim. prego marka mavi yürüteç.

%70 Yol – %30 Arazi Uyumlu 4X4 Araç Lastiği

pantepember #1574108 
Selamlar. Lastiklerde %70 yol – %30 arazi uygunluğu diye bir şey görüyorum forumlarda. Ama lastiklerin açıklamalarında böyle bir bilgi yok. Bu konuda bilgi verebilecek olan var mı? Teşekkürler.


NOT: Hankook Kinergy 4S 2 X H750A 215/70R16 100H (4 mevsim) aldım ama Bodrum sıcağı için uygun mu, emin değilim. Ara sıra da arazide (kamp vb için) kullanmayı düşünüyorum. Aracım Toyota RAV4 2.0 2005 model.
(5) 

Twitter'da likelayan/takipleyen tuhaf hesaplar

nic cage #1574107 
mesela: twitter.com

sürekli böyle kadın hesapları like atıyor ya da takip ediyor, bunu nasıl önlerim? kendi halinde dümdüz hesabım var, müstehcen olabilecek en ufacık bir hareketim bile yok. çok sık böyle şeyler geliyor. herkes için mi böyle bu?

EMDR

afrehber #1574106 
Yaygın anksiyete ve depresyon şikayetleri nedeniyle EMDR terapisi alıyorum. EMDR terapisi uzmanı ya da benim gibi EMDR süreçlerinden geçmiş ve bana deneyimleriyle yol gösterebilecek umut olabilecek birileri var mı?
(1) 

Avrupa vize kolaylığı

vosvos #1574105 
Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda ve İsviçre arasından hangisinin vizesi kolay çıkıyor biliyor musunuz?
(2) 

isteğe bağlı sigorta

pisiklet #1574104 
yaptırsam üniversitedeki oğluma, hayata atılıp işe başladığında sigorta başlangıcı sayılır mı bu acaba? teşekkürler, p.
(3) 

televizyon için hoparlör

eja #1574101 
Merhaba,
Televizyon koltuklara uzak kaldığı için hoparlör bağlamak istiyorum kablolu ama illa ses sistemi mi almak gerek, televizyonda hdmi var usb var kulaklık ses girişi var ama tvnin kılavuzunda optik ses kablosu olmalı gerek demiş, tvde bluetoooth olmadığı için kolay yoldan bluetooth hoparlör olmuyor, illa ses sistemi mi almak zorundayım? teknik açısını anlamıyorum

melela düz USB 2.0 Stereo Hoparlör tv ye olmaz mı;
www.mediamarkt.com.tr


tv marka model;
www.lg.com

Alınık Rakı Seti (Buzluk, bardak, ehlikeyf vs.)

mimarbasi #1574099 
Merhaba.

Evde arkadaş meclisinde kullanmalık klasik yeni rakı, tekirdağ vs. 6-8'li bardak seti, buzluk ve maşa ile ehlikeyf seti arıyorum. Tek tek alarak eşantiyonlarla toplanacak gibi değil. İçkili restoran ya da meyhane işleten bir yazarda depoda fazladan bir takım varsa yardımcı olabilir mi? Yoksa mekan mekan gezip deneyeceğim:)

Not: Yurtdışında yaşıyorum, Ocak ayı içinde İstanbul'a geleceğim, elden teslim alabilirim. Makul bir fiyat söylenirse ücretini de verebilirim tabii ki.
(1) 

Schengen vize randevu problemi

hadeoradan #1574098 
2-3 haftadır idata italya’ya randevu bakıyorum bir türlü çıkmıyor. Ancak öncesinde bir kaç dsfa bolca denk gelmiştim. Ara ara mı açılıyor yoksa bana tesadüf mü gelmiş? Nasıl ve nereden çözülüyor bu vize bilgisi olan var mı?
(1) 

sessiz saç kurutma makinesi önerisi

knight of cydonia #1574096 
olan var mı? az sesli de olabilir. gece duş alıyorum ve saç makinesi gürültüsünün komşulara gitmesinden endişe ediyorum.
(1) 

seçim döneminde videolar çeken bir akpli kadın vardı

blue eyes white dragon #1574094 
daha çok ekrem imamoğluna dair videolar çekerdi. sürekli çekip duruyordu. tek kişilik videoları vardı. kimdi bu kadın ya? bir türlü bulamadım.
(1) 

Soru kitapçıkları

cemallamec #1574093 
ÖSYM, MEB ya da niceleri, soru kitapçıklarını hangi programla oluşturuyorlar? Kitap tarzını filan Word mü yoksa başka program mı kullanarak düzenliyor?
(1) 

Almanca için kelime uygulamaları

Rh Negatif #1574090 
Merhabalar,
Almanca için tavsiye edeceğiniz kelime app i var mıdır?

Teşekkürler
(1) 

başka cihazlardan girilen youtube hesabımı nasıl kapatırım?

ala09 #1574089 
başka cihaz dediğim telefon, tablet başka birinde bende değil. şifre değiştirdim ama diğer cihazlardan çıkış yapılmadı ne yapmalıyım?

teşekkürler
(3) 

otelz sorusu

lrdrylgh #1574087 
merhabalar önümüzdeki hafta sonu bir geceliğine yaylada bir otel ayarlayayım dedim. Otelin kendi sitesi ilginç bir şekilde hangi günü seçersem seçeyim boş oda göstermiyor ama uygun günler dediğimde odalar uygun ve geceliği 1140 tl olarak gösteriyor. Başka sitelerden bakayım o zaman dedim. Bir kaç sitede geceliği 4000 tl olarak gösteriyor. Oteli aradığımda onlarda bu civar dediler fiyatı. Fakat otelz diye bir site var 1200 tl gösteriyor ve ön ödemesiz, ücretsiz iptal seçenekleri felan var. Bu sitenin olayı nedir sizce? Neden bu kadar fiyat farkı var? Daha önceden kullanan oldu mu?
(4) 

Marketlerde son kullanma tarihi geçen ürünlerin zararı kime yazıyor?

mikahakkinen #1574086 
Örneğin x firması büyük marketlerden birinin rafına tavuk koydu. Sktsi 1 ocak, o ürünün zararı marketemi yazıyor? Yoksa üretici bu sktsi geçeni geri mi alıyor? Sonuçta 2 taraf içinde zarar yazan bir durum.
(8) 

Uzun kırmızı ışıklarda otomatik araçta el freni çekmek mantıklı değil mi?

winston insani #1574085 
Merhabalar

Otomatik passat bir aracım var babamla aldığımız. Bazen 90 saniye gibi uzun kırmızı ışıklara takılıyoruz, bu gibi durumlarda frende ve vitesi D'de (ileri) tutmak bana hep mantıksız gelmiştir, sonuçta balatalara zarar vermez mi bu kadar uzun süre frene basılı tutmak?

Bunun yerine el frenini çekip aracı N'ye veya P'ye almak daha mantıklı değil mi?

Geçenlerde, kırmızı ışıkta el frenini çekince arkadaşım şaşırmıştı, garip bir hareket mi bu sizce? Veya araç için hangisi daha iyi?

hangi kaynaklardan global para distrubusyonu verilerine erisebiliriz?

anonimuz #1574084 
kapitalin yillar icinde dagilimi nasil degisti bunu hangi kaynaklardan detayli olarak gorebiliriz?
(1) 

salak hakaret değil mi?

jepa #1574083 
x'de fatih altaylı için salak furyası başlatılmış. video falan dolaşıyor. yani bu suç değil mi? normalde cezası var ama ünlü kişiler böyle şeyler için davayla uğraşmıyor gibi bir durum mu var?
(4) 

ukrayna savaşı ne oldu şimdi?

duyurukullanıcısı #1574082 
son durum nedir? ruslar tarafındaki düşünce nedir? genel kanı nedir?

özetleyebilecek objektif bir kanal,yer,twit var mı?
1 ...  ... • 257    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık