(1) 

Elektronik satranç tahtası

henryevery #1575280 
Elektronik satranç tahtası alacagım oynayacak kimse yok kendine kendine hareket ediyormus. İnternette hile çokmuş öyüzden dijitalden oynamam asla. Sizce parasına değer mi? Amazonda 6000 tl civarı
(3) 

Bu örümcek zehirli midir?

takıl yani takmıyo belli #1575278 
evde bebek olduğu için tedirgin oldum. Daha önce gördüğüm bir tür değil.

Örümcek bu yourimageshare.com
(3) 

kredı kartı borcu

deepness #1575277 
bıraz lımıt açılsın dıye kredı kartı borcumun yarısını, son odeme tarıhınden once yatırsam sorun olmaz ve harcama lımıtım yukselır degıl mı? tesekkurler sımdıden
(5) 

Spor disiplini sağlamak için ne yapıyorsunuz?

psmstc #1575274 
Spor konusunda sürekliliği bir türlü sağlayamıyorum. Ehli keyf tembel bir yapım var. Bu konuda tavsiyeniz neler olur?
(3) 

amazon.com.tr kitap alımı vergi sorunsalı

bartholomew87 #1575272 
İyi günler kitap kurtları,

amazon.com.tr üzerinden 2 adet kitap alacağım, ikisinin toplam fiyatı 1500 tl gibi yapıyor, amazon'a yapacağım ödeme hariçi vergi için bir ödeme yapmam gerekecek mi ya da bir limit varsa iki ürünü ayrı ayrı sipariş etmem daha mantıklı olur mu?

Amazon'da sorun olmayacağı yazıyor ama daha önce sorun yaşayan veya bilgisi olan varsa yazabilir.
(4) 

Mavi Tur önerisi

twelfth #1575271 
Arkadaşlar biliyorum Barbaros Yatçılık mavi tur işinin en büyük firması ama sizin kabin kiralama konusunda x kaptanı arayıp anlaş, onun yatı çok konforlu ekibi de temizdir diye önereceğiniz birileri var mıdır? Akdeniz değil, Ege (marmaris fethiye bodrum civarı) düşünüyoruz.
Teşekkürler
(2) 

C1 ingilizcesi olan ben, 5. siniftaki cocuga nasil ingilizce ogretebilirim?

summerof69 #1575270 
5. sinifa giden yegenime haftasonlari ve bu tatil gunlerinde ingilizce ogretmek istiyorum. En etkili yontem ve kaynak olarak ne onerebilirsiniz?

Video, kitap, app, birlikte oyunlar oynamak?

duolingo denedik, pek begenmedi. gerekirse cumle cumle kendisine anlatabilirim de ama hangi kitap, video vs. guvenilirdir bilemiyorum.

benim aklima 2 secenek geliyor

1) meb'in kullandigi okullardaki ingilizce kitaplarindaki konulari tekrar kendisine anlatmak
2) bizim hazirlikta kullandigimiz coursebook larin gunumuzdeki benzerlerini kullanarak ingilizce ogretmek

sizin oneriniz ne olur?

Cok tesekkurler.
(2) 

amazon vs aliexpress

inheritance #1575269 
başlığı görünce sorunun saçma olduğunun farkındayım. amazon.com.tr de gönderimini satıcıların kendi yaptıkları (amazon un göndermediği) yurtdışı satıcılardan alışveriş yapmak ile aliexpress arasında bir fark var mı?
(2) 

Bu monitör istediklerimi karşılar mı?

tchuck #1575266 
www.amazon.com.tr

Şimdi 3 adet Type-c olduğu yazıyor.
ethernet, ses girişi, diğer usb'ler falan da mevcut.

Yapmak istediğim şeyi de açıklayyım;

Bu monitör üstüne, hoparlörlerimi bağlayacağım.
Etherneti bağlayacağım.
USB üzerinden mikrofonumu bağlayacağım.
Yine USB üzerinden bazen bağlamam gereken cihazlar oluyor (harici disk diyelim örneğin) bunları bağlayacağım.

------------

Ardından ben buna macbookumu bağladığımda, hem macbookum şarj olacak hem de bu cihazlara otomatik bağlanmış olacak. değil mi?

Ek olarak da, ben buna windows kasamı da bağlayacağım. (Ama type-c üzerinden mi bağlamam gerekiyor mesela?)

Asla macbook ile aynı anda çalıştırmıyorum windows kasamı. Macbooku söküp, windows kasayı taktığımda, bu cihazlara bu kez de windows kasam bağlanmış olacak?

olacak mı?
yoksa bunun olması için başka bir şey mi gerekiyor?
veya araya bir switcher gibi bişey mi koymak gerekiyor?
(2) 

Bu ikea sandalyenin adı nedir

hedep #1575264 
imgur.com

Şu arkadaşın adı nedir? Yan sanayi başka modellere kılıflar var belki buna da bulabilir miyim diye bi umut yeşerdi içimde.

~flintan değil

2~Üretimde yok da işte yan sanayi ikea kılıfları satan yerler varmış buna da var mıdır acaba diye merak ettim. Adını bilmediğimden soramıyorum.
(4) 

Bir kadın arkadaşıma hediye göndereceğim

dilhun #1575263 
kitap da eklemek istiyorum. ne okudu okumadı pek bilgim yok; ilk anda akla gelmeyecek kitaplardan önerecekleriniz var mı? kasvetli olmasın, zor bir zamandan geçiyor babasının rahatsızlığı sebebiyle... akıp gitsin biraz da keyif versin.
(2) 

Samsung'un ah uh'lu muhtehcen zil sesi

speedy #1575262 
Bir 10 sene oncesine kadar vardi Samsung telefonlarda bu zil sesi default olarak. Sozlukte de dalgasi gecilmisti sanki ama bulamadim. Hatirlayan var mi?
(1) 

Mahkeme konusu

odiyus #1575261 
Merhaba duyuru ahalisi. Bir ceza dosyalı yargılama sürecindeki olayda 2 tarafın da birer tanığı var. İkisi de detaylıca olayları anlatıyor. Ama A tanık B yi suçlarken B tanık A yı suçluyor. Bu durumda sonuç ne olur ne olmalı? Hakim iki tarafa da ceza mı verir yoksa iki tarafa da ceza verilmesine yer yoktur kararı mı çıkar? Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Konut fiyatları dolar bazında daha ne kadar düşer?

fobfilm #1575260 
Yakın zamanda Istanbul'da bir daire almayı planlıyorum, param dolarda, bir yandan uzak bir ihtimal de olsa yurtdışına çıkma planım var. Bugün 120 bin dolara bir daire alsam, 2 sene sonra satıp yurtdışına çıkmaya karar versem bu 120 bin dolar erir mi? Konut piyasası bir süredir dolar bazında düşüşte, bir miktar daha düşeceğe benziyor, gelecekte yapılacak faiz indirimi veya kredi kampanyalarıyla tekrar bir canlanma olması ve fiyatların dolar bazında yukarı yönlü seyretme ihtimali var mıdır?
(6) 

Borsada ralli döneminde en çok bist100 şirketleri mi artar?

havadakarada #1575259 
Ben borsaya yeni girdim ama amacım standart enflasyon üstü getiri değil. Bist100'e göre orta uzun vadede kat kat fazla getiri sağlamak istiyorum. Bu sebeple makul derecede risk almayı düşünüyorum. Sadece geleceğine güvendigim hisselerden 5 tane seçip bunlara mı yatırım yapsam dedim ama ralli döneminde bist100 hisseleri daha çok gidebilir diye sepet mi yapsam diye arada kaldım. Muhtemelen endeksin çok yükseldiğini düşündüğümde bu bist100 hisselerini satarım yine diye düşündüm. Yatırım al sat tut tavsiyesi değil sadece genel bilgi alabilirsem memnun olurum.
(2) 

kuvet kullananlar, kuvet satanlar ya da montajindan anlayan

ya volna #1575258 
banyoma kuvet yaptiracagim. kuvetleri evlerde yasadim ama hic satin almadim. kuvet nasil secilir, nelere dikkat etmek lazim tavsiyelerinize acigim. Banyo tadilatli o yuzden kirip dokmeden kolay montajli bir model sececegim.
Sorum daha cok hangi malzeme daha iyi. Yeni nesil kuvetler akrilik veya celik ustu kaplama oluyormus. Akriligin de cesitleri varmis galiba, ama pek bilgim yok. Akrilik kullanan varsa kaygan oluyor mu?
Birde banyo suzgeci kuvetin altina denk geliyor, panelli kuvet secmem gerek galiba.
kuvet derinligi 40-46 cm arasinda degisiyor, daha once kullandigim derinligi hatirlamiyorum, kullanip memnun kaldiginiz derinligi yazarsaniz sevinirim.
(3) 

ingilizce gurmelerine soru

kozm #1575252 
Merhaba,

Aşağıdaki iki cümle arasındaki grammaticaly olarak fark nedir?

There is pretty an old house.
There is a quite old house.


İddia 1;
İki cümle arasındaki gramatik fark; pretty old ve quite old adjective olduğu için a ve an 'pretty' ve 'quite' dan önce gelmelidir.

İddia 2;
pretty ve quite adjective değil adverb olarak kullanılmıştır. Adjective olan old ve 'pretty' ve 'quite' onu nitelediği için adverb'dir.

Ne dersiniz?
(6) 

ekşi'de sol frame sizde de göçtü mü?

mark greg sputnik #1575250 
yasak kaldırıldıktan sonra eksisozluk111.com adresinden girdiğimde hesaptan çıkmış gösteriyordu. öyle olunca eksisozluk.com aracılığıyla girdim. hesapta sorun yok ama sol frame görünmüyor. gündem, debe vs. de çıkmıyor haliyle. sol taraf boş.

sizde de aynı mı?
(5) 

Bu durumda komşuyu uyarmak mi ev sahibine mi demek?

Bartebly #1575248 
Yüksek sesle konuşan sürekli oğluna ya da telefonda birilerine bağıran bir komşum var. Evine misafir geldiğinde de keza kendisinin sesi çok yüksek gelirken karşıdakini duymuyorum mesela. Bu kadının yan tarafındaki komşu bu kişi için psikolojik rahatsızlığı var normal vs değil, yerinde olsam iletişime girmem demişti. Şimdi gidip biraz düşük sesle konuşun desem olmaz sanki. Ev sahibine desem o uyarsa adımı vermeden olur mu? Yoksa kadının kapısına not filan mı bırakayım? Ne önerirsiniz?

Kadın eve gelince kitap okumak vs yalan oluyor. Sürekli gergin ve bağırış halinde. Yeni de taşındım gitme imkanım yok. Nedir bunun çözümü?
(3) 

Ütü önerisi

coca cola #1575247 
Merhabalar tefalin bir üyüsünü almıştım orta düzeyde böyle jilet gibi yapmıyor ne kadar ütülesemde ve buharı çok verip suyu hemen bitiriyor.
Philips alacağım hangisi iyi sizce suyu hemen bitmeyen ve uğraşınca en azında jilet gibi olsun
Bütçe: 2000-3500
(6) 

Haci sakirle yuz yikaninca ne olur

Kittie #1575246 
3 hafta falan once markette kasada haci sakirler indirimdeydi. Beyaz sabun kokusuna bayildigim icin direkt aldim bi paket.
Yuz yikama jelim de bitmisti. Kullanayim dedim. Cildim hic olmadigi kadar iyi. Bunun disinda sadece nemlendirici kullaniyorum yillardir kullandigim bi sey o da. Yani farkliligi yaratan baya haci sakir. Uzun vadede sorun olur mu, birakip la roche jelime mi gecsem tekrar sizce?
(5) 

Antik çağ duvar kabartmasına ne deniyordu

photo85 #1575239 
Mitolojik duvar kabartmalarına ne ad veriliyordu
Hiyeroglif değil rölyef de değil
Bulamadım aklıma takıldı
(13) 

ucaklarda telefonu ucak moduna almak

in vino veritas #1575237 
hic dikkat etmemistim kimse kapatmiyormus (ucak moduna da almiyormus tabii ki) ya ucaklarda telefonlarini. aklima takildi sonra, bi zamanlar otobuslerde de yasakti artik degil, acaba ucaklarda kapatmak/ucak moduna almak da aslinda gereksiz de yine de ucak moduna alin veya kapatin mi deniyor? kapanmazsa/ucak moduna alinmazsa ne olur, bu sebepten kaza yasanmis bir ucus var mi gecmiste? zaten ucak havadayken telefon herhangi bir sinyal alamayacak otomatik kapanmis gibi olmuyor mu? gercekten riskli bir durumsa da kanla yazilmis havacilik kurallari bu kadar kritik bir konuyu insanlarin keyfine nasil birakabilmis? kafamda deli sorular.

bonus soru 1: siz kapatiyor/ucak moduna aliyor musunuz telefonlarinizi?
bonus soru 2: kapatmayanlari/ucak moduna almayanlari uyariyor musunuz?
(4) 

Opel Corsa Elektrik?

tchuck #1575236 
ya bir süredir eve elektrikli olarak 2. bir araba almayı planlıyorum. hem şehir içinde, hem de izmirde işte özellikle yazın urla/çeşmeye git gel inanılmaz masraf oluyor. bu tür şeyleri karşılamak için.

ama bu elektrikli araçların kaskosu trafiği ne oluyor bilemediğim için, bir anda beklediğimden zararlı da çıkabilirim.

evde şarj edebiliyorum.

sizce böyle bir şey almak mantıklı mıdır?

kenarda cebime batan 1 milyon tl'm yok.
ama alabileeck bütçem var, bir kısmını da krediyle çözücem büyük ihtimalle.

siz olsanız alır mıydınız?
yoksa işin sonunda zararlı mı çıkılır?
(11) 

Mitolojiden anlayanlara soru: bu abla medusa mı

photo85 #1575235 
Bu linkteki abla medusa mı, yoksa ondan bundan esinlenilmiş bi figür mü

Bi de ablayı tanımayanlar bakınca aaa yılan saçlıı kadın resmii bu, der mi, yoksa işte kanatlı meleksi bi antik abla mı dersiniz

images.app.goo.gl

Aha da link
Teşekkürler

Aranızda Birleşik Krallık- Kuzey İrlanda'da yaşayan var mıdır?

laputa #1575233 
Soru başlıkta
(4) 

İşveren olarak kandırılmamak için ne gibi önlemler almak lazım?

psmstc #1575232 
Eczacı kalfası tarafından dolandırıldı, restoran sahibini çalışanları dolandırdı. Bu türde haberler çok duyuyoruz. Bizim de bir aparatımız var. Bizden Habersiz müdür kiralama yapabilir, 3-4 günlük otel gibi müşteri alıp cebe atma şansı var. Veya usta çağırdık geldi diyor. Bir tamir fiyatı söylüyor. Bunu yüksekten söyleme, hiç ustalık bir iş olmamız olması ihtimali var. Bu gibi durumları engellemesek de en aza indirmek için ne gibi önlemler alabiliriz.

İlk konu için mesela bina girişine bir güvenlik kamerası koymak aklımdan geçti. Başka ne tür önlemler olabilir?
(3) 

Tatilde yurt dışı uçak ve araç kiralama nereden yapılır

fistikthecat #1575228 
İlk kez Avrupa ya gideceğiz tatil için.

Ucuz uçak bileti ve araç kiralama için önerileriniz var mıdır

Blog yazısı ekşi sözlük linki de alabilirim.

Farklı şehirlerde araç bırakmam gerecek, rent a car sonradan fatura çıkarıyormuş bundan nasıl korunurum?
(2) 

300K TL en iyi nasıl değerlendirilir?

vss #1575226 
en iyisi faiz mi şu an arkadaşlar?

teşekkürler.

yurtdisina sac boyasi yollamak

monicapp #1575225 
10 kutu yollamak istiyorum, ozel izin almam gerekiyor mu

Bireysel sonuç alınabilecek gıda laboratuvarları var mı?

akhenaten #1575224 
Durduk yere aklıma geldi

Örneğin süt, zeytinyağı vs. gibi şeyleri aldıktan sonra yasadışı müdahale olup olmadığını bireysel olarak verdiğimiz numuneden tespit edecek kolay işleyen bir mekanizma var mı?

Devlete bağlı bir kurumun halkın kullanımına da açtığı aslında görev kapsamı daha geniş bir yer de olabilir, özel laboratuvarlar da. Özel labların arz-talep sebebiyle sadece bu amaçla döndürülmesi zor olurdu gerçi kabul ediyorum ama aslında buna yönelik bir reklam kampanyasıyla duyurulsa birçok insanın ilgisini çekebilecek bir konsept bence.

Olsa iyi olurdu çünkü.
(7) 

yurtdışı yaşam almanya,isviçre,amerika

alp9900 #1575223 
genç bir mühendis olsanız yeterli mesleki birikim ve kısmı maddi bir gücünüz olsa hangi ülkeye yerleşmek isterdiniz?
(8) 

zeytinyağını nereden alıyorsunuz?

administ #1575222 
bildiğin online güvenli satıcılar var mı hakiki zeytinyağına ulaşmak için?
(2) 

yeni cem yilmaz gosterisine katilan oldu mu?

theconqueror #1575221 
izlenimleriniz nasil, eskileriyle kiyasladiniz mi zihninizde?
(2) 

İnternetten ankastre set alınır mı? Marka ve önerileriniz

yanlishayvan #1575220 
merhaba,

www.akakce.com

uygun fiyatlı bir set buldum.

markası: ferre ( türk malı)
site: ankastresetler ( şikayevar vb sitelerde herhangi bir yorum bulamadım)

kredi kartıyla alacağım max 26 bin tlye çıkabilirim. vade farkıyla 30 oluyor.

son dönemde böyle bir alışverişiniz olduysa önerilerinizi bekliyorum.

bu siteye hiç güvenemedim. daha önce alışveriş yapan oldu mu?
(2) 

kartal/pendik/tuzla'da ocakbaşı

a darkness coming #1575217 
önerebileceğiniz bir yer olur mu? lezzetli ve alkollü olması bizim için önemli.
(3) 

derz

blackkmamba #1575216 
banyoya derz yapıcam. bunlar olur mu? ikisinin de teknik özellikler bölümüne baktım su geçirmez değilmiş. banyoya olur mu? birinin üzerinde banyo yazıyor ama emin olamadım.

www.koctas.com.tr

www.koctas.com.tr

İngilizce kaynak yardımı

anon1m #1575215 
B1 de part of speech üzerinde çok durmamıştık şimdi sert bir hoca ile b2 kuruna başladım

Conditionals
type of conjunctions
Difference Between Clause and Phrase
dependant independant clause
subordinate conjunctions
Subject Complement
s+v+o vs s+v+c / s+v
adjective
main clauses
passive active voice if clauses
noun phrase > the a an gerund infinitive
prepositional phrase > in at whitin
gerund
infinitive
adverbial clauses
adjectival clauses
main verb

Gibi derin gramer konularını anlamak için kaynak (kitap öncelikli) önerisi istiyorum.

Teşekkürler.
(4) 

Kaza yapınca sigorta yenileme fiyatı artar mı?

birmilyonunvarmi #1575214 
Kaza yaptım ve kusurlu olan taraf benim. Karşı tarafa 40 bin lira civarı maliyet çıkıyor aşağı yukarı. İşin garibi benim aracımda herhangi bir hasar yok. Geçen sene araç sigortasını 4200 liraya yaptırmıştım. Bu kazayı yaptım diye sigorta yenilenirken absürt bir fiyat çıkar mı 20-25 bin lira gibi?
(4) 

sağa sola işeyen kedi

bay b #1575213 
geçen hafta bir arkadaşa uğradım kedileri aynı bahçe içindeki farklı bir eve (lojmana) taşınalı beri olur olmadık yere çişini yapıyormuş sürekli (bir kaç kez kakasını da yapmış) veterinere götürmüşler hayvan terapistine götürün falan demiş ama bizimkiler de yuh artık falan demiş ve şimdilik idare ediyorlar.

ben de merak ettim burda kedi sahibi çok, bu davranışı kendi kendine düzeltebilirler mi acaba? ne yapılabilir vs?
(2) 

yurtdisindan turkiye'deki aileye market alisverisi vs.

bohr atom modeli #1575212 
yabanci kredi karti ya da paypal gibi bir yontem ile boyle bir sey mumkun mu?

Hadi bu soloyu bulalım

vasilias #1575211 
youtu.be teşekkürler
(5) 

Macbooka çay sıçraması

perfectlysplendid #1575210 
Yanlarda delikler var hoparlör yani oraya biraz sıçradı bir şey olur mu?

Kapattım ama kullanmam da lazım çay soğuktu

Eskişehir'de gidip memnun kaldığınız psikolog var mı?

Düş Hekimi #1575209 
Merhaba. Psikolojik destek almak istiyorum. Bir süre Eskişehir'de kalacağım için burada destek alacağımız birini arıyorum. Gidip memnun kaldığınız, tanıdığınız veya yakınlarınızdan destek alıp memnun kaldıkları birisi var mı?
(2) 

Turknet'ten comnet'e geçiş

pianeta #1575208 
Turknet zamından sonra comnet'e geçeyim dedim ama bu geçiş tam olarak nasıl oluyor?
Online başvuru yaparken direkt hizmet numarasını giriyoruz ve bitiyor mu? Hiç eve gelip kurulum ya da imza falan alma durumu olmuyor mu?

Evdeki mevcut bağlantı VDSL.

Kuş sahiplenmek istiyorum

arin arin #1575207 
Eski zamanlarımda olduğu gibi yeniden kuş beslemek istiyorum. Kendi kuşunu sahiplendirmek isteyen olur, kuşlarının yavrularına iyi bakacak birini qrayan olursa bana ulaşabilir.

Yer:İstanbul
(2) 

VW Golf Motor Ikaz Işığı

birkibirkibirkibirkiuc #1575206 
Merhaba duyuru sakinleri,

VW Golf aracimin(dizel) anahtarini ilk cevirdigimde, motoru calistirmadan bütün ikaz isiklari bir iki saniye yandiktan sonra sönüyor, ancak sari motor ikaz isigi yanik kaliyor. araci calistirdigimda ise bu isik da sönüyor. aracin cekisinde veya performansinda (simdilik) bir sorun yok.

havalar burada hep sifirin altinda. sogukla ilgili bir durum olabilir mi, yoksa kontrole götürmek gerekir mi?

tesekkürler simdiden.
(2) 

Dalaman Marmaris arası kestirme yol

emanual #1575205 
Selamlar,
Google Maps'ten bakarken dikkatimi çekti. Dalaman Marmaris arası kestirme bir yol var gibi. Büyükkaraağaç köyünden Aksaz'a giden bir yol gözüküyor. Ama Aksaz askeri üs bölgesi gibi. Bu yol kullanılabilen bir yol mu? Eğer kullanılan bir yolsa sıradan bir araçla geçebiliyor muyuz yoksa yerden yüksek bir araç mı lazım?
(8) 

Erkek için yüz bakım ürünü

sanguine #1575202 
Artık suratımin yaşlandığını fark ediyorum. Uyanınca yüzünü dahi yikamayacak kadar cilt bakımıyla arası olmayan bir insanım. Esasında genel olarak bir sıkıntım yok (akne gibi) fakat özellikle uykumu alamadığım gecelerin sabahında yüzümün fark edilir şekilde sarktigini görüyorum. Elmacık kemiği bölgesi bildiğiniz top top oluyor.

Kolayla edilebileceğim ve artık bundan sonra düzenli kullanabileceğim bir krem veya başka bir bakım ürünü var mı. Fiyatı abartı olmadığı sürece önemli değil.
(5) 

barfiks barı

patronaj1 #1575201 
selamlar. decathlon'dan şunu alacağım ama belki 20-25 senelik kozmetik olarak sağlam ahşap kapıya takacağım.
iyi sıkıştırırsam falan bi sorun olma ihtimali var mı ya? kapıdan olmayalım. daha önce hiç kullanmadım denemedim.
www.decathlon.com.tr
1 ...  ... • 243    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık