Kuş sahiplenmek istiyorum

arin arin #1575207 
Eski zamanlarımda olduğu gibi yeniden kuş beslemek istiyorum. Kendi kuşunu sahiplendirmek isteyen olur, kuşlarının yavrularına iyi bakacak birini qrayan olursa bana ulaşabilir.

Yer:İstanbul
(2) 

VW Golf Motor Ikaz Işığı

birkibirkibirkibirkiuc #1575206 
Merhaba duyuru sakinleri,

VW Golf aracimin(dizel) anahtarini ilk cevirdigimde, motoru calistirmadan bütün ikaz isiklari bir iki saniye yandiktan sonra sönüyor, ancak sari motor ikaz isigi yanik kaliyor. araci calistirdigimda ise bu isik da sönüyor. aracin cekisinde veya performansinda (simdilik) bir sorun yok.

havalar burada hep sifirin altinda. sogukla ilgili bir durum olabilir mi, yoksa kontrole götürmek gerekir mi?

tesekkürler simdiden.
(2) 

Dalaman Marmaris arası kestirme yol

emanual #1575205 
Selamlar,
Google Maps'ten bakarken dikkatimi çekti. Dalaman Marmaris arası kestirme bir yol var gibi. Büyükkaraağaç köyünden Aksaz'a giden bir yol gözüküyor. Ama Aksaz askeri üs bölgesi gibi. Bu yol kullanılabilen bir yol mu? Eğer kullanılan bir yolsa sıradan bir araçla geçebiliyor muyuz yoksa yerden yüksek bir araç mı lazım?
(8) 

Erkek için yüz bakım ürünü

sanguine #1575202 
Artık suratımin yaşlandığını fark ediyorum. Uyanınca yüzünü dahi yikamayacak kadar cilt bakımıyla arası olmayan bir insanım. Esasında genel olarak bir sıkıntım yok (akne gibi) fakat özellikle uykumu alamadığım gecelerin sabahında yüzümün fark edilir şekilde sarktigini görüyorum. Elmacık kemiği bölgesi bildiğiniz top top oluyor.

Kolayla edilebileceğim ve artık bundan sonra düzenli kullanabileceğim bir krem veya başka bir bakım ürünü var mı. Fiyatı abartı olmadığı sürece önemli değil.
(5) 

barfiks barı

patronaj1 #1575201 
selamlar. decathlon'dan şunu alacağım ama belki 20-25 senelik kozmetik olarak sağlam ahşap kapıya takacağım.
iyi sıkıştırırsam falan bi sorun olma ihtimali var mı ya? kapıdan olmayalım. daha önce hiç kullanmadım denemedim.
www.decathlon.com.tr
(4) 

Kapalıçarşı'daki altın fiyatını nasıl öğrenirim?

sckxyss #1575197 
Atıyorum 10 gram altın alıcam. Internette Nadir, Ahlatci, IAR gibi sitelerden alınabiliyor. Benim merak ettiğim kapalıçarşı'ya gitsem daha ucuza bulur muyum? Bulursam ne kadara bulurum bunu internetten öğrenme şansım var mı? Mesela oradaki bir kuyumcunun internet sitesi vardır, magazadaki satış fiyatı yazıyordur, gibi.
(5) 

İcloud problemi

sacrilegious #1575196 
Telefonumda 30bin foto vardı. 20bin tanesini sildim. İcloudla eşzamanlama açık ancak şu an hala icloudta 30bin foto görünüyor. Ayrıca icloud hesabıma erişip ordan da mı tek tek silmem gerekiyor?daha kolay bir yolu yok mu?
(2) 

Kabine ve seyahate uygun sırt çantası

matlii #1575195 
Merhaba, seyahat ederken gün içinde kullanmak için yeterli olan ve kabin bagajı olarak da yanıma alabileceğim sırt çantası önerisinde bulunabilir misiniz?

Decathlon'da böyle bir ürün buldum ama daha kullanışlı öneriler gelir diye umuyorum: www.decathlon.com.tr

Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Dış mekan kapı zili

tchuck #1575194 
bahçe kapısına zil takmak istiyorum. hatta mümkünse megafon mantığında çalışabiliyor olsun ki kargo vs. geldiğinde derdimi anlatayım.

ve daa önemlisi; var mı bilmiyorum ama bunların telefonla entegre bir versionu falan var mıdır? her seeferinde megafona koşmamak için?

önerdiğiniz bir marka model var mıdır?
(4) 

İtalya’da günlük ne kadar harcama yapılır?

dedeminhirkasi #1575193 
Merhaba,
3 gün roma, 2 gün floransa, 1 gün Venedik şeklinde bir güzergah düşünüyorum. Uçak biletlerini ve otel rezervasyonlarını yaptım. Bu masraflar haricinde kişiden kişiye değişiklik mutlaka gösterir fakat ortalama iki kişi için yemek içmek gezmek ve aradaki şehir transferlerini de düşünürsek iki kisi için ne kadar para ayırmamız uygun olur?
(6) 

Orta bir bilgisayar

noeldayın #1575192 
Word, Excel kullanılacak, film izlenecek, okul işlerinde kullanılacak bir laptop istiyoruz. Bir okul müdür yardımcısı kullanacak, ne tavsiye edersiniz? İ5 işlemci istiyor. AMD ryzen5 nasıl sizce? Bir de Lenovo iyi marka mi? Bütçesi 30.000 TL ye kadar. Şartları zorlayabilir.
(1) 

Meniere sendromu / hastalığı için doktor tavsiyesi

tiny toon #1575191 
Kayınvalidem Meniere hastalığından muzdarip. Götürdüğüm doktorlar farklı ilaçlar veriyor fakat atak sıklığı ayda bir keze kadar indi. Bir kulağı tamamen duymuyor. Atak şiddetini ve sıklığını azaltmada uygun bir tedavi yöntemi önerebilecek, Antalya civarında tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? İkinci tercih olarak Kocaeli civarı da olabilir. Aslında herhangi bir yer olabilir.
(2) 

Çıkmamış telefona kılıf almak

nundu #1575190 
Gaza gelip Samsung Galaxy S24 Ultra ön siparişi verdim geçen gün. 24 ocakta teslim edilecek sanırım. Ama tabii elimde telefon kılıfı yok. Dışardaki kılıf satan yerlerde henüz çıkmamış telefon için kılıf bulabilir miyim? Samsung'un kendi sitesinde var ama hem şeffaf göremedim (Daha doğrusu bir tane var ama onda da arkada destek aparatı var, ben kendi popsocket'ımı yapıştırmak istiyorum) hem de fiyat olarak uçuklar tabii ki :D

Spigen sitesinde görünüyor şeffaf modeller. Hiç kullanmadım ama iyi marka biliyorum. Oradan alıp geçeyim mi? Ya da telefonculara ucuzundan şeffaf kılıflar ne zaman gelir?

edit:

www.spigen.com.tr

www.spigen.com.tr

bu ikisi arasında fiyat farkına değecek bir şey var mı mesela? İlki daha sert ikincisi esnek gibi anladım ama koruyuculuk açısından çok farklı mıdır?
(2) 

Resmi Gazete'deki RG Yazılı Maddeler

xephyr #1575187 
Selamlar,

Mevzuat.gov.tr'den bazı yönetmeliklere bakarken maddenin başında şu ifadeler geçiyor :

k) (Ek:RG-26/12/2023-32411) Saklama: Aracılık faaliyetleri sebebiyle teminat . . .

ç) (Değişik:RG-26/12/2023-32411) Kanun, 5300 sayılı Kanun . . .

Maddenin başındaki bu RG ifadesi ne anlama geliyor ?

Teşekkürler.

Imac 27 inch

oscar #1575186 
Sadece monitor olarak kullanacagim, macbook pro baglayacagim. Sirf monitor olarak kullanacagim icin isletim sisteminin onemi yok degil mi ? Bir de hangi yildan sonra cikanlari almami tavsiye edersiniz ? Tesekkurler
(1) 

Tamamlanan tezi başka dillere çevirme AI - yök'e ekleme

Northern Mariner #1575185 
Selamlar,

2018'de tamamladığım Yüksek Lisans tezimi İngilizce ve Almanca olarak tekrar yayınlamak istiyorum. PDF'yi yüklediğimde aynı düzeni bozmadan farklı dile çevirebilen bir AI sitesi mevcut mudur acaba?

Çeviriden sonra yök tez merkezine nasıl ekleyebilirim? mümkünatı var mı? En son tez kopyasını Cd ile teslim etmiştim okula.

Ankara- Şöminelik Odun

diyojenimtırak #1575183 
nereyi önerirsiniz?
bu sene bikaç yer denedim ama memnun kalmadım.

sizin önereceğiniz yerler ve çuval fiyatına dair bilgi rica edebilir miyim?
(3) 

Yeşil pasaport uygulamada nasıl?

p133mmx #1575182 
Yeşil pasaport sahipleri uygulamada herhangi bir sorun yaşıyorlar mı? Schengen ülkelerine girişte bir problemle karşılaştıkları oluyor mu? Diğer ülkelere, mesela Meksika'ya, Japonya'ya giden oldu mu, deneyimleri nasıl? Gerçekten sorgusuz sualsiz pasaport kontrolünden geçiliyor mu? Deneyimlerinizi anlatır mısınız?
(1) 

ikea internet stokunda olmayan ürün

duyuru #1575180 
internet stokunda yok, mağazada var. ben mağazaya gidersem o ürünün tüm parçalarını kasaya götürmem gerekiyor di mi? yani internetten almak isteme sebebim zaten onları kasaya kadar bile olsa taşımamak. mağazaya gidip kasaya gitmeden ben bunları alacağım ve nakliye istiyorum vs. deme gibi bir şansımız yok sanırım değil mi?
(7) 

yeni yıkılan binadaki bir daire satılabilir mi?

kehende #1575176 
istanbul'un merkezinde bir dairemiz var. şu an böyle bir gündem yok gerçi ama bina oldukça eski, ben de her şeyi kafaya takan bir tipim. "ya bizi binadan çıkarıp yıkıp yeniden yapmaya karar verirlerse?" diye stres yaptım. bu durumda bana kira desteği verilmezse benim evi satmam gerekecek. şu haliyle evin değeri 2 liraysa sıfır hali 4 eder belki. peki bu ev yeni yıkıldığında kolayca satılabilir mi? satılırsa kaç para eder?

ek olarak inşaat 1 senede bitiyor mu, yoksa 2 sene civarı mı sürer?
(5) 

kaza sonrası

patronaj1 #1575173 
selamlar.
arkadan çarpma sonucu bugün şöyle bir hasar oldu.
hizliresim.com

- göçük düzeltme ile düzeltilecek bir şey mi bu?
hem logo yamulmuş hem de stop lambalarının çizgisi yamuk. illa bagaja sök tak ya da değiştirme gerekir mi?

- tamponda çatlak olduğu için orası tamamen değişen olur sanırım.

acaba piyasasını çok etkiler mi bu değişiklikler?
(2) 

Kedinin istemediğimiz davranışını değiştirmek

beetlejuice #1575170 
himmet dayımızın kedisi Mia'yı (5) devraldım, iki gün oldu. Çok iyi huylu bir kedi, bu kadarını tahmin etmemiştim. Sorunumuza gelirsek: girenin çıkanın çok olduğu bir apartmanda giriş kattayız. Mia her ses olduğunda ürkerek dolabın içine saklanıyor. Birkaç defa yanına gidip konuşarak ikna ettim ve anında çıktı. Bırakırsam 1 saate yakın durup kendi çıkıyor ama sonra en ufak bi seste tekrar 1 saate yakın ortada yok. Yarım saat chilling zehir oluyor yavrucuğa. Hayatı dar etmesin kendisine istiyorum. Daha iki gün oldu ama himmet dayi ürkek olduğunu söylemişti. Bi yandan daha erken, seslere alışır diyorum, diğer yandan ben rahat bıraktıkça bunu rutine sokmasından çekiniyorum.

Kedilerin ödül algısı nasıldır? Ödül maması kullanmak işe yarar mı? Bir de nasıl kullanmalıyım? Dolaptan çıkınca kullanırsam vereyim diye girer bu defa falan...
(2) 

Ankara Jolly Joker Hk.

baba yorgun #1575169 
Dark Tranquillity konseri için balkon/bistro tarafından bilet düşünüyorum, fakat Ankara'daki Jolly Joker'e gitmediğim için mekan hakkında bilgim yok. Sahneye yakın olmak istiyorum, mümkünse en ön taraflarda olmak. Gitaristleri mümkün olduğunca yakından takip edebileceğim bir yakınlık.
Balkon/bistro tarafı nasıldır? Olur mu? Değer mi? Yakın olur mu?
(3) 

Yeşil Burun Adaları ülkesinin bağımsızlık alması

Bir ben var benden şurada #1575168 
Bu ülke ile ilgili kafamda bazı sorular var. Mesela; bu ülke 15. yüzyılda Portekizliler tarafından bulunmuş, normalde yerli halkı yokmuş ülkeye Portekizli göçmenler gelerek bi "halk" oluşturmuş ve 1975 yılında da bağımsız olmuş. Şimdi bu ülkede kim kime karşı bağımsızlık almış oluyor ki ülkeyi bulan Portekizliler ülkeye yerleşen de Portekizli, Portekizliler Portekizlilere karşı mı bağımsızlık kazanmış oluyor bu durumda?
(2) 

Kadın doğum uzmanına ne zaman gidilir?

sacrilegious #1575167 
Merhaba, akıntı problemi yaşadığım için kadın doğuma gitmek istiyorum. İlla reglden 3-4 gün önce gitmek şart mıdır? Bir süre yurt dışında olacağım. Reglim yeni bitti. Yarın gitsem anlamsız mı olur?

Teşekkürler
(8) 

Columbia ayakkabılar giydikçe açılır mı?

Amaranta ursula #1575166 
Selamlar,
Yarım beden de olsa esneme payı var mıdır acaba? 37 giyiyorum normalde ama yeni diye mi bilmiyorum ama bir tık sıktı sanki. 37.5'u da var sitede ama şimdi iade yeniden sipariş vs derken çok zaman alacak sanki.
Deneyimleyen arkadaşlar bilgi verebilirse çok mutlu olacağım.

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

Edit: outdoor model.
(8) 

ben bir tv'nin iyi olup olmadığını nasıl anlayacağım?

avatar is back #1575164 
ciddi şekilde asabım bozuldu buna ya. pc alacağım zaman açıyorum işlemci performans skorlarına bakıyorum, ekran kartı hangi oyunun ne ayarında kaç fps getirmiş, bellek nedir nasıldır vs hepsine bakıp çok güzel fiyata göre en ideali bulup sistem toplayabiliyorum. telefonda da hakeza öyle. ama ben bu şeytan icadının iyisini kötüsünü nasıl bulacağım hiç anlamadım.

bakıyorum hepsi led, Ultra HD (4K), HDR10 bilmem ne birebir aynı. ama milyon tane böyle tv var. bir arkadaşım da aynı böyle, yok 4k, yok led bilmem ne var hiç memnun değildi, ben de araştırıyorken bi çaya geleyim bakalım dedim, gittik hakikaten rezil bir görüntü kalitesi vardı. sanki biri girmiş renk ayarlarıyla oynamış, kırmızılar deli gibi kırmızı, yeşiller çok açık falan saçma sapandı. ki ayarlar da doğru. bu arada tv'de philips. o da memleketten getirmiş ama geri gönderip yeni bakacak işte. ne o ne ben işin içinden çıkamadık.

teknosaya mediamarkt'e gidip aynı görüntülerin açık olduğu tv'lerin karşısında 5-10 dk oturup mu karar vereyim ne yapayım? açacam film izleyecem arwenin suratının kıpkırmızı olduğu, shire yaylalarının şayomi efektli çekilmiş gibi cırtlak yeşil ve pasparlak da görmek istemiyorum.

en son dedim ki bolca yorum okuyayım bir fikir ama yok oradan da bişey çıkmıyor. adam fotolu yorum yapmış, fox'ta ilker karagöz var arkada ya da kanal d'de yalıda aşk bilmem ne var, adam da yorumda "müthiş tv, cam gibi görüntüsü var" falan yazmışlar.

yok mu televizyonların bir iphonedo'su? yok mu bir referans noktası bi bişey?
(1) 

yeşilpasaport neden gündem oldu

0zlem #1575162 
sb
(2) 

Ramazan bayramında (nisan 10) Fethiye çok kalabalık olur mu?

Geceler #1575161 
Amaç istanbul’dan kaçmak kafa dinlemek. Sizce çok kalabalık olur mu?
(1) 

İphone değişikliği

sacrilegious #1575160 
Merhaba 11’den 13’e geçeceğim. İcloud’a telefonu yedekledim. Yeni kurulumu yaparken telefondaki bilgiler birebir kopyalansın ancak fotoğraflar yrni telefona gelmesin istiyorum. Bu mümkün müdür? Yani fotoğraflar online olarak cloud üzerinde kalsın sadece rehber mesajlar uygulamalar falan yeni telefona yüklensin. Mümkünse nasıl yapabilirim bunu?

Teşekkürler
(10) 

işe gitmeden spor salonuna gitmek

kondansator #1575159 
akşamları bir şekilde yorgunluk, misafir ve farklı programlar sebebiyle spor salonuna gidemediğinizi düşnünün. sabahları 1 saat uykudan feragat edip spor salonuna gider misiniz? yaklaşık 30dk falan bir aktivite yapılabilir iş öncesi
(9) 

Kırmadan dökmeden ayrılmak

eternal_soul #1575158 
Selamlar,
Aralık başında tanışıp aralık sonuna doğru sevgili olduk. Sevgili olmadan önce o beni instagram'dan ekledi, sonrasında görüşmeye başladık. Uzun süredir öğlenleri gittiğim bir yerde zaten birbirimiz görüyorduk.

Tüm bu süreçte geçtiğimiz hafta başına kadar hiç yaş konusu açılmadı. Her şey o kadar güzeldi ki ne o ne de ben yaşlarımızı sormadık bile. Kendi çevremdekiler, bende olumlu bir değişiklik sezince konusu açıldı anlattım. Kaç yaşında diye sorduklarında cevap veremedim ki o anda içime bir kurt düştü. Onların da gördüğü birisiydi. Yaklaşık 24-25 yaşında düşünmüştüm.

Kendisine yaş konusunu açınca ilk o sordu, 35 yaşında olduğumu söyledim. Yaklaşık 28 yaşındayım gibi düşünmüş. Kendisine sorduğumda 18 dedi. evet 18. O anda kafamda yüzlerce soru işareti oluştu. Kendime çok kızdım nasıl daha önce yaşını sormam diye. Birisiyle tanışıldığında ilk sorulacak soruların başında geliyor... Yapım gereği de hiç bir zaman laylaylom ilişki içinde olmadım olamıyorum. Dolayısıyla nedense çok fazla vicdan yapıyorum.

Aslında yaşa takılan biri değilim, fakat 17 yaş gerçekten çok fazla. Özellikle evlilik vs düşündüğümde (Her ne kadar daha 1 -1.5 ay olsa da insan ilerisini düşünüyor, ne olacağını bilemese bile). En temelinde ben 50yaşına geldiğimde o 33 olacak, 60ımdayken 43 olaacak vs.. Onun arkadaş çevresinde yaş konusu geçtiğinde garip olacak vs. bilemiyorum.

Muhabbeti gayet sarıyor. O yönden hiç bir sıkıntı yok. Yaşlıyla yaşlı, küçükle küçük olabiliyorum. Fakat dediğim gibi ilerisini ciddi anlamda düşündüğümde kendisiyle bu durumun içinde olmak beni çok düşündürüyor. Sebebi de aşırı derecede bağlanmış durumda bana. Geçtiğimiz hafta 3 kez görüştük ve hepsinde de nutkum tutuldu açamadım konuyu.

Ona durumu nasıl anlatmam gerekiyor? Üzülmesini istemiyorum, ancak illa üzülecek. Üzüldüğünü görmekte beni çok üzecek. Yüz yüze mi yoksa telefonla konuşarak mı anlatmam uygun olur?
(4) 

vize başvurusu için uçak rezervasyonu nasıl yapabilirim

Sumashi #1575157 
Şubat ayının ikisinde Vize randevum var.

uçak bileti yanma riskine karşı vize başvuruma uçuş rezervasyonu yapıp gitmek istiyorum. fakat neredeyse hiçbir hava yolu rezervasyona izin vermiyor, verenler de birkaç günlük veriyor.

deneyimli arkadaşların bu konuda beni aydınlatmasını rica ederim teşekkürler.
(4) 

20lik diş çekimi sonrası iyileşme

tabii lan manyak mısın #1575156 
sürecinin düzgün gidip gitmediğini nereden anlayacağım cuma günü öğlen saatlerinde çektirdim. zorlu bir çekim oldu kemik tutumu iyi miymiş neymiş 1 saat uğraştılar. bugün 2. günü kanama yeni kesildi ağrı ilk güne göre arttı. ilk gün full çorba içtim bugün yumuşak şeylere geçtim. dişin çekildiği yere yiyecek kaçırmamaya çalışıyorum fakat elimle yanağımı kaldırıp o çukura baktığımda beyazımsı şeyler görüyorum. e ağrı artıyor bir de koku var. acaba yanlış giden bir şey mi var? iltihap falan mı oldu?

Arayışta olanlar için türkçe kitap tavsiyesi

pstm #1575154 
Paganizm veya satanizm orijinli her türlü kitap kabulümdür. PDF olarak verseniz iyi olur tabi ama ismi de verseniz yeterli
(2) 

Trenin hangi perondan kalkacağı ne zaman belli olur? (Avrupa)

put it in your appropriate place #1575152 
Viyana'dan Prag'a gideceğim 15 Şubat günü. Tren biletini aldım. Tren saat sabah 7.10'da. Hangi perondan kalkacağı ne zaman belli olur?
(5) 

f/p otomobil

saykotek #1575150 
şu anda 1.200.000 tl bütçe ile alınacak f/p aracı nedir?

ek bilgi: sıfır araç
(7) 

Bu tarz insanlar nasıl geçiniyor?

dedeminhirkasi #1575148 
YouTube da filan sıkça rastlıyorum. “Şehirden köye göç ettik, heyoo… tam zamanlı işlerimizi bıraktık, artık burada yasiyacagiz” Bu iş böyle kolay mı? Tamam gittin, ne yeyip ne içiyorsun. Para kaynağın nerden geliyor?
(3) 

Eski Chery'leri nasıl bilirsiniz?

ananiyimioguz #1575147 
Tiggo 3 lerden bahsediyorum.

Temiz bulunursa alınır mı, herhangi bir kronik sorunu var mı veya parça problemi yaşanır mı?

Chery tekrar türkiyeye geldiği için yeni servislerde ona bakıyorlar mı?
(2) 

bekarım demedim evliyim de demedim

tabudeviren #1575146 
evli olduğu ortaya çıkan bir sözlükçü kendini böyle savunmuştu. çok gülmüştüm.
hatırlayan var mı, hangi başlıktı, kimdi?
(2) 

Sedef Hastalığında dikkat edilmesi gerekenler ve Doktor Tavsiyesi

put it in your appropriate place #1575145 
Ne önerirsiniz?

İos en yeni güncelleme sonrası bildirim sesi değişmesi

condom kurşunu #1575144 
Nerden eski haline getircem app bildirm seslerini?
(2) 

sofya havaalanına istanbuldan nasıl gidebilirim?

vss #1575142 
trenle istanbuldan sofyaya gidiş 30 euro. gidiş dönüş 60 euro. bunun bir alternatifi var mı acaba özel araçla havaalanına gitmek gibi? yada otostop tavsiye eder misiniz?

tabi olay şu daha ucuza uçmak sofyadan dünyanın başka yerlerine. bunun alternatifi de sanırım yok şu an.
(3) 

Ogretmen Maaslari Hk.

paudi #1575140 
Selamlar,

10-15 yillik bir lise ogretmeninin aylik kazanci ne kadar suanda ? Lutfen ortlama ele gecen paradan bahsediyorum yani ek ders, kidem, maas hersey dahil.

Kriterler

Ist-izmir-ankara vb. buyuk sehirde ortalama bir devlet lisesinde 10-15 yillik bir ogretmen maasi ?
(4) 

Getir araç arabasına çarptım

birmilyonunvarmi #1575133 
İsparkta park halindeki getiraraç aracına çarptım. Çok hafif dokundum tamponu indi. Getiri aradım polis çağırıp tutanak tutmam istendi. Tutanak tuttuk. Benim aracımda hiçbir sorun yok. Kaskom getirin aracını yaptırır ancak asıl sorum getirin aracı muhtemelen bir süre çalışmayacak. Şirket benden çalışmadıkları sürenin ücretini talep eder mi?
(7) 

korsan ve altın sorusu

uykulu #1575129 
5 korsan 83 tane altını nasıl paylaşır ?

atış serbest.


NOT: Paylaşım eşit olmalı. Her korsan için paylaşımın eşit olması gerekiyor. aksi takdirde 3 altın denize atılır, paylaşım yapılır.
(1) 

dolmakalem mürekkebinin uçması

tabudeviren #1575128 
scriks marka dolma kalem ve pelikan marka mürekkep almıştım.
alınca doldurdum hemen. biraz kullanıp dolaba koydum.
bi süre sonra baktım, mürekkep yok.
tekrar doldurdum, bıraktım.
bi süre sonra yine kontrol ettim, yine yok.

bu mürekkep niye uçuyor yahu? yanlış mürekkep mi almışım, kalem mi kötü?
kapağı kapalı bir dolmakalem, içindeki mürekkep yok olup duruyor.
(1) 

OLED TV kullananlar ve değerli yorumları

michonne #1575127 
Selamlar,

Oled tv alma düşüncem var fakat uzun vadede oled'in yandığına dair bir kaç bilgiye de denk geldim. Sizde durum nedir, ne zamandır kullanıyorsunuz ve de başınıza böyle bir şey gelince TV ile sizi baş başa mı bırakıyorlar?

www.hepsiburada.com

şu TV'yi beğendim bir de. 3 gün önce 59'daydı fiyatı :/
(2) 

Varis tedavisi/ameliyatı

dissendium #1575126 
Merhaba. Askerlik yaparken nöbet tutmaktan sol dizime yakın bir yerde varis oluştu. Bunu uzun süredir ihmal ediyorum. Askerliğimi 2019 yılında yapmıştım. Şimdi bunun için doktora gitmek istiyorum ama öncesinde bilgi almak istedim. Varisin ameliyatla tedavisi sonrası iyileşme, işe dönme süresi ne kadar oluyor? Çevremde hiç yok. Ondan soramadım. Teşekkür ederim.
(2) 

Şu ara avrupa ülkeleri için vize durumu nedir?

cccbehzatccc #1575125 
dostlar, biraz bunaldığım günler. Teyzemin yanına almanya'ya 10 gün kaçmak istiyorum.
Depremden 10 gün sonra vize başvuru günümüzdü ret yedik eşimle. Ablam ve ailesi de ret yemişti, üstelik davetiyeleri vardı ve hollandaya vs gitmişlerdi yakın zamanda..

O günlerde hiç dosyalara bakılmadan ret yapıştırıldığı da söyleniyor
Dolayısıyla almanyadan tekrar vize başvurusuna sıcak bakmıyorum...
Geçmişte sadece amerikada bulundum.

Uçak bileti satın alıp, gerekirse oteli de ödeyip, başvuru yaptığımda vize alacağım yer neresi olabilir?
Sonra belki teyzemin yanına geçerim ya da geçmem.

Güncel olarak başvuru sonuçlarını bilen var mı?
Teşekkürler
1 ...  ... • 244    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık