eşe sevgililer günü hediyesi

hobarey #1575349 
altın kolye falan alayım diyorum. normalde sevmezdi o tarz şeyler ama yaş ilerledikçe ısınmaya başladı. takı vs dışında da hiç bir alternatif gelmiyor aklıma herşeyi var maşallah. altın olur pırlanta olur elmas olur, online tavsiyelerinize açığım. bütçem düşük maalesef max 10-12 bin, daha uygun olursa süper..
(1) 

Türknet gigafiber kurulum hk

ao12 #1575347 
İzmir Karşıyaka'da oturduğum siteye Türknet'in gigafiber altyapısı geldi ve başvuruyu yaptım. Yarın kurulum için gelecekler ancak kiracı olduğum için kaygılarım mevcut, halihazırda superonline fiber hizmeti alıyorum ancak sanıyorum kablolar değişecek. Bu yeni kabloların daireye alınması için vurdulu kırdılı altyapısal bir çalışma gerekiyor mu? Ev sahibime haber vermeme gerek var mı? Benzer bir süreçten geçen olduysa yeni kablolar için evde ne gibi değişiklikler yapıldığını paylaşabilir mi?
(1) 

Referans dışı kan değerlerim sizce nasıl, ne yapmalıyım?

psmstc #1575346 
(git: ibb.co)

(git: ibb.co)
(2) 

Burdaki espri ne?

nundu #1575345 
twitter.com

sabah bu tweeti gördüğümden beri alakayı düşünüyorum ama anlamadım :((
(1) 

yurt dışı eğitim nedeniyle askerlik erteleme

1195 #1575344 
yüksek lisans yapıyorum ve 3 yıllık erteleme hakkım doldu fakat eğitimim devam ediyor, bu durumda Türkiye'ye dönmem halinde mecburen askere mi alacaklar? kusura bakmayın konsolosluk hiçbir bilgi vermedi, bilmiyoruz dediler.

edit: 1.1.2024 tarihinden beri yoklama kaçağı olarak görünüyorum. havalimanından kışlaya geçmem değil mi?
edit2: ekim 1992 doğumluyum. yaş hesabı için. son erteleme tarihi 10.2023'e kadardı zaten.
(6) 

Dişçinin söylemeden ek kalem çıkarması

northern eagle #1575339 
benim istediğim işlem (kanal tedavisi) yapılıp bunun haricinde bana söylenmeden kanal içi ribbond diye ek bir ücret kalemi açılmış.
açıkcası bu parayı zerre ödemek de istemiyorum çünkü bana işlem öncesinde ve sırasında ek kalem hakkında bişey söylenmedi bu gerekli böyle böyle ücreti var diye.
burayı kanal tedavisi için aradım ve sadece kanal tedavisi yaptırmak istediğimi belirttim.
bu kalem genelde alınan bir kalem mi kanal tedavilerinde? Ne yapmalıyım?
(4) 

Ankara'da cok ucuza konaklama

WithWorth #1575338 
Pansyonlar falan 1000 tlden pahali geceligi.
En ucuz secenek bunlar mi cidden?
Tren gari civari
(14) 

Kredi kartı meselesi

adwokat #1575337 
Merhaba hayatımda hiç kredi kartı kullanmadım. Bunu duyan arkadaşlarım çok şaşırıyor ve kredi kartı çıkartmam için beni ikna etmeye çalışıyor.

Ben her şeyi nakit almayı seven bir insanım. Ancak yatırım kafası olan arkadaşlar onun yanlış olduğunu söylüyor.

Hatta bir arkadaşım internetten üç taksitle altın bilezik alıp kenara atmanın çok mantıklı olduğunu söylüyor. Ben ise hayatım boyunca altınımı vakıfbanktan alıp Biriktirmiş bir insanım :)

Siz ne düşünüyorsunuz? Kredi kartı yatırımcı için olmazsa olmaz mıdır...
(7) 

Kredi kartıyla harcama yapmam lazim

Mcfly #1575336 
Selamlar,

Bi mil kampanyasından ötürü 20bin lira harcama yapmam lazım bunu en zararsız şekilde nasıl yaparım?

Bi seye ihtiyacım yok, vergi ödemesi sayılmıyor.
(5) 

Kedim biraz vahşi

Gradient_tabanlı_mor #1575334 
3 yaşında kısır erkek kedi. Bazen bize de hırçın davranıyor (her zaman değil) ama eve anne babalar vs gelince onları tanıyor olmasına rağmen saldırıyor. Ciddi şekilde hastanelik edecek şekilde kayınvalideme saldırmıştı daha önce. Geçen gün de anneme saldırdı yine.
Hiç tanımadığı biri olunca kaçıyor gelmiyor ama biraz aşina olduğu biriyse saldırıyor.

Sorum şu; ben hamileyim ve bebek doğunca ona da saldırır mı diye endişeliyiz.
Not: Kedimden vazgeçmeyi istemiyorum çok seviyorum.

Başına gelen veya tecrübesi olan var mı bu konuda?
(5) 

Nereye dokunsam elektrik carpiyor nedir bu

Kittie #1575333 
Merhaba
Ilk dun fark ettim bu durumu. Otomatige bastigimda oldu. Onemsemedim. Zilde teknik bi sorun var sandim o an. Sonra gun icinde bi insana dokundum hafifce. Spor salonunda elim carpti kiz hemen irkildi ay may dedi. Bu sefer siddeti fazlaydi bence de. Boyle cesitli objelerde devam etti bu durum.
Simdi sabah yatagimi toplarken de carpildim. Nasi bu kadar elektrik yuklenmisim. Neden oluyor bilen var mi. Ve tabii ki bu nasil gecer, bi sey yapmali miyim yoksa bekle gecer mi?
Tesekkur ederim
(4) 

Borsa sorusu

dissendium #1575331 
Merhaba. Borsadaki T+2 süresi verimsizliğinin bir çözümü var mı? 2 gün nakit olmadığı için alım fırsatları kaçıyor. Yeni olduğum için bilmediğim bir yolu olabilir mi merak ettim. Bunun T olarak gerçekleşme durumu yok mu? Bu motivasyon düşürücü bir şey değil mi? Siz 2 gün ne yapıyorsunuz?

Satılık İphone SE / 2. nesil - temiz.

mert adam #1575330 
Merhaba,
ilgilenen var ise, 1148046120 - sarı site.

beşiktaş civarında ev paylaşımı...

kartal pendik gittik gittik geldik #1575329 
Merhaba süserler ve sevgişli duyurucular...

Benim de bir duyurum oda arama üzerine. Bir evi, başka biri veya daha fazla ev arkadaşları ile, temizliğinden yemeğine, faturasından muhabbetine kadar paylaşmak istiyorum.

Bu konuda Almanyadan pek bir deneyimliyim. Berlin'de kolektif olarak kurulmuş bir çok WG'de (wohnunggemeinschaft/ev topluluğu) kaldım. Kaldığım yerler daha çok queer kimlikli ve hayata bir nebze de olsa soldan bakmak isteyen, görece entellektüel, topluluklardı. Bu yaşadığım deneyimden çok daha güvenlisini, karakterli ve saygılı bir süreci istanbul'da da yaşaybilme umudum var ve güzel ev arkadaşları ile ruh halimizin birbirimize destek çıkacak olmasına inancım tam - hele ki şu depresyon illetinde omuza omuza olmak, bana evde konuşacak birinin olması çok iyi geliyordu - paylaşmak muazzam şey zaar...

Eski bir sözlük yazarıyım, hayatımı şu anda kameramanlık yaparak kazanıyorum ama 12 sene sinema, tv ve bağımsız/internet sektörlerinde, iyi seviyede montaj, produksiyon, kamera, ses ve bir nebze de olsa senaryo deneyimim var.

34 yaşında, istanbul doğumlu ve 2 ayrı yerde daha (Ayvalık ve Berlin) ikameti olan bir kişiyim. Devletin tanıttığı erkek rollerinden kurtulmak için çabalasam da cis-erkek kimliğinin altına düşüyorum, lanet olsun kimliklere - keşke kimliksizliği yakalayabilsek - ama bir gün bunun için dewamke

Üniversiteyi istanbul'da siyasal bilimler dalında bitirdikten sonra almanya ile türkiye arasında film prodüksiyon işime devam ediyorum. Birkaç dil de biliyorum, o yüzden yabancı ev arkadaşları da ayrı bir güzel sebep olacaktır eve çıkmak için.

Kısacası, aşağı yukarı, yazdığım gibiyim ama talep halinde kendimi ve seni/sizi ve hatta ev mefhumunu daha detaylı paylaşmak ve konuşmak isterim :)

İsmim Mercan; telefonum ve cüzdanım son zamanda kaybolduğu için şu sıralar sabit hat üzerinden ve SMS yoluyla iletişime açığım... Bana 05366439676 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz... @maymun_o'da instagram hesabımdı ama yıllardı girmiyorum, ama hesap açık - oradan yaptığım işlerin birkaçını da görebilirsiniz vimeo hesabından. Maalesef gmail hesabımda uçtuğu için bir ton evrak işi ile uğraşıp sosyal medya hesaplarımı ve mailimi geri almayı umuyorum yakın vakitte...

Bu ev arkadaşı olma mevzusunu nereye yazabileceğimi tam kestiremediğim için, yıllardan gelen ekşi'ye olan güvenimden ötürü 'ekşi duyuru' aklıma geldi ve buraya da yazmak istedim. Ekşiden çok sıkı arkadaşlıklar ediniyorum vesselam, sağolalım :))

teşekkürler,
mercan
(3) 

istanbulda büro ne için kullanılabilir

vss #1575328 
kadıköyde büronuz olduğunu düşünün. bir işhanının 3. katı falan. bu büroda iş olarak sizce ne yapılabilir?

yani böyle bir niyetim var ama dümdüz kullanmakta istemiyorum açıkçası.
(2) 

Melatonin mi Atarax mı?

parcaliham #1575327 
Yarın erken kalkmam gerekiyor ve uyku düzenim mahvolmuş durumda.

bir süredir 5mg melatonin kullanıyorum ve artık pek etki etmiyor.

bu uyku düzenini tersine çevirmek için 10mg. melatonin mi yoksa yarım atarax almamı mı önerirsiniz?
(3) 

Udemy kursu

sorusuolaninsanmodeli #1575324 
Udemy deki bu kursun Turkiye'den fiyati kac para biri bakabilir mi?
Burada 13 euro diyor. Turkiye'den daha uygunsa oradan aldiracagim.
www.udemy.com
(5) 

dyson'lar(süpürge) hiç indirime giriyor mu?

floydian #1575323 
yoksa gidip bosch alacağım galiba.

Kedi ağız bakimi

sanguine #1575322 
Kedimin diş etleri biraz şişik, veteriner çok kötü değil ama ileride bazı dişlerinin çekilmesi gerekebilir dedi. Önerisi fircalama ama çok beceremiyorum bunu. Bizzat kullandığınız ve faydasını tartışmasız olarak gördüğünüz bir ürün var mı solüsyon, ağz bakım suyu, macun, ne olursa diş fırçası dışında.
(4) 

ikinci el alisveris sitesi/uygulamasi

lvega #1575320 
merhabalar.

2. el satin almak istedigim bazi makyaj malzemeleri ve kitaplar, elimde kalmis olan, giymeyip satmak istedigim uc bes parca kiyafet var. dolap, gardrops gibi uygulamalarin komisyon ucreti cok fazla ve belirli bir sorun oldugunda uygulama saticinin yaninda durmuyor. letgo'da bu durumlar nasil bilgim yok fakat orada da baska sorunlar oldugunu okumustum. bu sebeple kitlesi basimi agritmayacak bir uygulama istiyorum ki aldigim urunun orijinal olduguna emin olayim, yorulmadan da satisimi gerceklestirebileyim. bu uygulamalar disinda uygulama tavsiyeniz var midir veya bu uygulamalardan tercihiniz hangisidir diyerek onerilerinizi almak istedim.

tesekkur ederim herkese.
(1) 

Sahne sunumu

gergedan #1575317 
Merhaba şubat ayı başında şirketimde bir organizasyon gerçekleşecek.
Podyum ve ekran önünde konuşmalar yapılacak.
Bir tanesi araştırma sonuçlarını sunan bir sunum diğerleri tedx konuşması gibi.
Ekranı da ortaya bir büuük ve yanlara iki küçük ekran olarak seçmişler.
Bu konuşmalar ve sunum sırasında veya etkimlik aralarında ekranda oynatılaxak
Nasıl görseller önerirsiniz? Işık ve müzik uyumlu olur.
Bunları internetten ne şekilde aramalıyıö?
(4) 

fal tarot ve benzeri şeyler baktıran var mı?

tabudeviren #1575316 
bu gibi şeylere baktırdığınızda hiç bildikleri oldu mu?
"yakında güzel bir haber alacaksın" gibi muallak şeyler değil, şu şu şu olacak gibisinden şeyler...

baktıracağımdan değil merakımdan soruyorum..

İstanbul Devlet Tiyatrosu Gişe Saatleri

bi mekan #1575315 
Merhaba,

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda hiç oyuna gitmemiştim, ama şimdi annemler için Hisseli Harikalar'a bilet almaya niyetliyim. Normalde biletler 10.00'da gişede, 10.10'da internette satışa çıkıyor yazıyor, fakat gişelerin hepsinde açılış saati 12.00 gözüküyor. Bu durumda gişelerde 10.00'da bilet satışı olmuyor mu demek bu, yoksa saatlerde mi sorun var? Tecrübesi olan var mı? Teşekkürler.
(1) 

Western Union güvenli mi?

dusunemedim #1575311 
Almanya'dayım ve TR'ye para göndermem gerekiyor.
Western Union'in burada calistigi yer bakkal gibi yer emin olamadim.

Para ne zaman TR'den cekilebiliyor?

Kimlik filan gerekiyor mu?
(1) 

Antalya hakkında sorular (Mevsim - Kepez Masal Park)

puslukitalaratlasi #1575310 
Merhabalar, ocak ayının sonunda birkaç günlüğüne Antalyayı ziyarete geleceğim ama kış döneminde Antalya da ne giyilir bilemediğim için kararsız kaldım. Mont ya da termal içlik giymeye gerek olur mu? Genelde öğleden sonra ve akşam saatlerinde dışarda olacağım.

Bir de Kepez Masal Park, hala faaliyet gösteriyor ve ziyaretçi kabul ediyor mu? Ziyarete kapatıldığını söyleyenler de oldu.

Ayrıca Manavgat Köprülü Kanyon ve Tazı Kanyonuna özel araç ile gidişte ocak ayında sıkıntı yaşanır mı, yollarda buzlanma kapanma olur mu? Araçta kışlık lastikler büyük ihtimal olacak.
(1) 

felsefe yüksek lisansı tez konusu fikri

iddaaci #1575308 
merhaba, devlet okulunda İngilizce öğretmeniyim. felsefe alanında yüksek lisans yapıyorum. tez aşamasındayım. ben tezimin neredeyse tamamını bitirdim ama kararsız kaldım.

tez konum John Rawls üzerine. yani hukuk felsefesi ya da siyaset felsefesi diyelim. tez hocam, ingilizcen var felsefede ilerleyebilirsin dedi. felsefenin ana disiplinlerinde çalış dedi. ben ise felsefe alanı çıkışlı olmadığım haliyle biraz zayıf olduğum için zaten beni almazlar. yaşım da geçti diye bakıyorum. ama üniversiteye geçsem fena da olmaz.

öte yandan eğitim felsefesi çalışıp kendi alanım olan öğretmenlik üzerinden yürüyebilirim diye değerlendirdim kendimi. doktorada eğitim felsefesi çalışabilirim örneğin.

sizden isteğim eğitim felsefesinde ne çalışılabilir? hangi konuyu tavsiye edersiniz? iki tez yazmayı kafaya koydum. ama bana konu bakımından bir fikir verebilirsiniz diye düşündüm. aklımda konu çok ama sizden de fikir almak istiyorum.

hepinize sevgiler... teşekkürler.
(3) 

Brüte yapılan zam neti de aynı oranda mı arttırıyor?

condom kurşunu #1575305 
Ben bayadır net alıyorum unutmuşum brütteki durumu. Brüte yapılan maaş artış yüzdesi net için de aynı şekilde etkiliyor mu? İlk aydan kesintiye girildiği varsayılırsa
(4) 

Stockholm'de yaşamanın eksi ve artı yönleri neler ?

Chips #1575303 
Ozellikle Paris'le kıyaslarsanız, iklim ve kasveti dışında ne gibi negatif yonleri ve yaşanılası ozellikleri var ?
(5) 

Brita sürahi

strawberry first #1575301 
Brita sürahi kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Biri sebil olmak üzere sanırım toplam 3 modeli var. Sebil olanı değil ancak Büyük olanı almak istiyorum, hangisini almalıyım? Birbirlerinden farkları nedir bir türlü anlamadım.
(1) 

Trendyol üyeliğinin sebepsiz askıya alınması

baldan kaymak #1575300 
Bu ne illet birşey. Sebebi nedir? Napmalıyız? Başına gelen var mı?
(1) 

Bes'te fon dağılımınız nasıl? Neleri tercih etmeliyim?

baldan kaymak #1575299 
Sb.
(3) 

Esenyurt tekel cinayetindeki gibi hukuki durum

cccbehzatccc #1575297 
malum olayı hatırasınız...Basında, ölen çocuğun ailesine para ve 'cocuk verme ' teklifinde bulundukları söyleniyor. Şikayetini geri çeksin diye.

Göz göre göre işlenen bir cinayette, aile şikayetini çekerse katiller serbest mi kalıyor? Eğer öyleyse bu ne biçim iş? Eğer öyle değilse şikayeti geri çekmek ne işe yarıyor da insanlar bunun için şartlarını zorluyor?

Sinan çetinim oğlu trafik kazasında ölüme neden olmuştu, kalanın aşlesi çekmemişti sonra şikayetini geri çekti ve pra aldığı konuşuldu, bi zaman oğlu da içeriden çıkmıştı hatırladığım kadarıyla.

Hukuki tarafta bu iş nasıl oluyor?
(2) 

hollanda saglik sigortasi

monicapp #1575295 
annemin gormesi gereken tedavi hollanda'da basic insurance altinda bedava, deneysel bir tedavi, diger turlu 60.000 euro uzerinde.

dutch health insurance (en basic versiyonu) nasil elde ederim? okula kayit, dil kursuna kayit olur mu? ya da tanidik biri bulup ya da birisine para veirp gecici calisan olarak gosterse?
(7) 

Yazici Onerisi

14 #1575294 
Ablam ogretmen ve sinifta kullanmak icin yazici almak istiyor.

Gereklilikler:
Renkli olacak
Gorece hizli olacak
Sik kullanima uygun
Murekkebi/kartusu/vs bittiginde kolayca ve asiri pahali olmadan doldurulabilecek

Butce 8 bin e fazla.

Tesekkurler
(6) 

trendyol satıcısından iade işlemi

oldtimer #1575293 
trendyolda bir satıcıdan figür aldım. satıcı puanı 8.9 idi güvendim ama kırık ve kötü kondisyonda bir ürün geldi. iade ettim ancak satıcı para iadesi kısmında sıkıntı çıkarırsa trendyol nasıl devreye giriyor, böyle bir tecrübe yaşamış olan var mı?

amazon başka satıcı da olsa müşteriyi mağdur etmiyor ama trendyol bu konuda nasıl? para iadesi işlemi sorunsuz çözülür mü eğer satıcı kaynaklı bir sıkıntı olursa?
(3) 

Bir şey satarken bu durum sadece benim mi başıma geliyor?

ananiyimioguz #1575291 
Mesela ev satıyorum fiyatı da 1.150.000tl
Veya ev kiralıyoruz 15.000tl
Veya araba satıyoruz 550bin tl olsun rakamlar.

Aslında piyasaya göre yazmama rağmen aylarca ya yazmıyorlar ya da mesela

Ev için: 900.000
Kira için: 12.000
Araba için de 450 versek olur mu diyorlar.

E tabi sen bunları duyunca biraz da çabuk gitmesi adına,

Evi 1.000.000 a,
Kirayı 13.000 e
Arabayı da 500 e alıcı çıkınca vereyim diyorsun.

Ki en azından gelen tekliflerin üstüne oldu en azından ya neyse içim rahat diyorsun.

Yahu ne hikmetse hiç şaşmıyor, aynı gün işlemleri yaparken bir tane vatandaş arıyor diyor ki bakın dialog aynen şöyle;

- Merhabalar ben ilan için aramıştım biz ciddi alıcıyız son ne yaparsınız ona göre gelelim hemen.
+ Selamlar, teşekkürler ancak şimdi bakmaya geldiler büyük ihtimalle alınacak.
- Aaa hayırlısı olsun kaça anlaştınız acaba?
+ (işte ev için mesela 1m diyorsun) Hadi yaaa tüh aslında çok temizdi çok beğenmiştik biz fiyatı da uygun yazmıştınız o yüzden 1.100 ü hazırlamıştık gelecektik.

Yahu güzel kardeşim, madem senin gibi güzel insanlar, iyilik meleği insanlar vardı da, satana kadar neredeydiniz, satılan günde mi beliriyorsunuz siz?

Şöyle kalıyorsun telefonda: www.meme-arsenal.com

Nedir bunun olayı bilerek mi yapıyorlar kötü hissedelim diye? Hiç şaşmıyor arkadaş ya.

Çok iyi biliyorum ki o da evi 1m e, aracı da 500 e zorlayacaktı mesela.

Ama insanın moralini bozuyorlar, bari rakamı söyleme ne diye söylüyorsun sanki şey mi diyeceğiz. "Haa öyle mi o zaman ben bu arkadaşları göndereyim sizinle anlaşalım"
(4) 

Metformin ilacı

basubadelmevt #1575289 
Selam, Türkiyede metformin diye bir ilaç yok mu? Eczaneye almaya gittim, metformjn etken madde, öyle bir ilaç yok dediler

Glifor verdiler. Bu doğru mu? Direkt metformin diye bir ilaç yok mu?
(9) 

Almanya yüksek lisans

dissendium #1575288 
Merhaba. Almanya'da bir üniversiteye yüksek lisans için başvursam kabul alma şansım nedir? Makine mühendisiyim. Ne kadar harcama yaparım tahmin olarak? Bir de yüksek lisans süresince çalışma şansım olur mu?
(2) 

Bu köpeğin cinsi ne?

nic cage #1575286 
Buradaki: i.hizliresim.com

Judas Priest Konser bileti

alkandor9449 #1575285 
Selamlar,

aldığım 2. dönem golden circle 2800 lira fiyatlı bileti aynı fiyata satıyorum. 3. dönem sahne önü alabildiğim için bu bileti satmaktayım.

biletimin ve satış sitesinin ekran görüntülerini aşağıya bırakıyorum

İletişim adresim: 531 735 45 41

(git: onedrive.live.com
(1) 

chatgpt'de premium alınca

vss #1575282 
neler oluyor ekstradan acaba?

en basitinden şu continue yazısı kalkıyor mu? bütün yazı tek seferde geliyor mu yani? basmaktan helak oldum valla :/
(2) 

Yıllık yapılan sözleşmede kira artışı %25’i geçebilir mi?

iggy pop #1575281 
%25’i geçen miktarda yapılan artışla imzalanan kira sözleşmesi geçersiz mi sayılıyor? Ben 1 yıllığına kiraya verdiğim bir mülkteki kiracıyı sözleşme sonunda çıkartma hakkım var mıdır acaba?
(1) 

Elektronik satranç tahtası

henryevery #1575280 
Elektronik satranç tahtası alacagım oynayacak kimse yok kendine kendine hareket ediyormus. İnternette hile çokmuş öyüzden dijitalden oynamam asla. Sizce parasına değer mi? Amazonda 6000 tl civarı
(3) 

Bu örümcek zehirli midir?

takıl yani takmıyo belli #1575278 
evde bebek olduğu için tedirgin oldum. Daha önce gördüğüm bir tür değil.

Örümcek bu yourimageshare.com
(3) 

kredı kartı borcu

deepness #1575277 
bıraz lımıt açılsın dıye kredı kartı borcumun yarısını, son odeme tarıhınden once yatırsam sorun olmaz ve harcama lımıtım yukselır degıl mı? tesekkurler sımdıden
(5) 

Spor disiplini sağlamak için ne yapıyorsunuz?

psmstc #1575274 
Spor konusunda sürekliliği bir türlü sağlayamıyorum. Ehli keyf tembel bir yapım var. Bu konuda tavsiyeniz neler olur?
(3) 

amazon.com.tr kitap alımı vergi sorunsalı

bartholomew87 #1575272 
İyi günler kitap kurtları,

amazon.com.tr üzerinden 2 adet kitap alacağım, ikisinin toplam fiyatı 1500 tl gibi yapıyor, amazon'a yapacağım ödeme hariçi vergi için bir ödeme yapmam gerekecek mi ya da bir limit varsa iki ürünü ayrı ayrı sipariş etmem daha mantıklı olur mu?

Amazon'da sorun olmayacağı yazıyor ama daha önce sorun yaşayan veya bilgisi olan varsa yazabilir.
(4) 

Mavi Tur önerisi

twelfth #1575271 
Arkadaşlar biliyorum Barbaros Yatçılık mavi tur işinin en büyük firması ama sizin kabin kiralama konusunda x kaptanı arayıp anlaş, onun yatı çok konforlu ekibi de temizdir diye önereceğiniz birileri var mıdır? Akdeniz değil, Ege (marmaris fethiye bodrum civarı) düşünüyoruz.
Teşekkürler
(2) 

C1 ingilizcesi olan ben, 5. siniftaki cocuga nasil ingilizce ogretebilirim?

summerof69 #1575270 
5. sinifa giden yegenime haftasonlari ve bu tatil gunlerinde ingilizce ogretmek istiyorum. En etkili yontem ve kaynak olarak ne onerebilirsiniz?

Video, kitap, app, birlikte oyunlar oynamak?

duolingo denedik, pek begenmedi. gerekirse cumle cumle kendisine anlatabilirim de ama hangi kitap, video vs. guvenilirdir bilemiyorum.

benim aklima 2 secenek geliyor

1) meb'in kullandigi okullardaki ingilizce kitaplarindaki konulari tekrar kendisine anlatmak
2) bizim hazirlikta kullandigimiz coursebook larin gunumuzdeki benzerlerini kullanarak ingilizce ogretmek

sizin oneriniz ne olur?

Cok tesekkurler.
(2) 

amazon vs aliexpress

inheritance #1575269 
başlığı görünce sorunun saçma olduğunun farkındayım. amazon.com.tr de gönderimini satıcıların kendi yaptıkları (amazon un göndermediği) yurtdışı satıcılardan alışveriş yapmak ile aliexpress arasında bir fark var mı?
1 ...  ... • 242    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık