Satılık ev eşyaları

oldz #1577913 
Yatak ve karyola; shbd.io
Akıllı robot süpürge; shbd.io
Simfer Mini Fırın 34lt www.letgo.com

Atıl durumda olan ıkea yatak (ücretsiz)
Bunu letgo üzerinden satıyorum: IKEA Hafslo Çift Kişilik Yatak 140x200 www.letgo.com

Beyaz eşya dolap çamaşor makinesi regal ve seg marka onları da mesaj atarsanız yardımcı olurum fotoları yok akşam çekip atabilirim.

Kitaplık ve mutfak için tel panolu raflı çay kahve masası var onları da elden çıkarıcam.
(4) 

Excel Çeviri

ckisc #1577912 
Arkadaşlar elimde bir excel dosyası var, kelime listesi gibi düşünün. A sütunu orijinal kelime B sütunu da o kelimenin o dildeki anlamı. Şimdi ben bu B sütunundaki kelimeleri daha pratik olsun diye çevirmek istiyorum, office dosyalarında bir özellik var üstte gözden geçir->çevir diye ama excel'e bu bir şekilde işlemiyor. Hücre hücre yapayım diyorum o hücreyi çeviriyor ama mesela word'de bunu yapsanız ekle der orijinaliyle yer değiştirir ama bunda çevirmiş, embesil embesil suratıma bakıyor. Nasıl yapsak.

Gökçeada'da satılık arsa

remaker #1577909 
Çanakkale Gökçeada'da müthiş bir arsa ve butik otel konseptli taş ev satılık arkadaşlar. Seçimden sonra fiyat artmaya başlar. Yatırımlık düşünen varsa mutlaka göz atsın. İşletilebilir ya da 4-5 aile birlikte alabilir tatil için.

www.sahibinden.com
(4) 

"Yerimiz imarlı olup 2 inşaat izni %25 imar verilmektedir."

twelfth #1577907 
300 metre kare arsa bu şekilde tanımlanıyorsa, üzerine yapılacak olan evin 2 kat x 25% x 300 metrekare = toplam brüt yüzölçümünün 150 metre kare olabileceği sonucu mu çıkar?
(1) 

Üretim ve satış yapanlar

harmanyeri #1577906 
Merhaba..

Ürün sorumluluğu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ürettiğim ürünlerde olası kusurlar hakkında kendimi hukuki olarak nasıl güvenceye alabilirim diye düşünüyorum. Bir şahıs firmasından daha güvenli olması için aklıma gelenler limited şirket kurmak ve üretimi başka bir firmaya yaptırmak oldu. Tabii avantajları - dezavantajları olabilir. Bu arada sigorta düşünmüyorum.

Sizin de fikrinizi sormak istedim.
(9) 

Hiçbirşeyden zevk alamadığınız uzun dönemler oldu mu?

psmstc #1577904 
Anhedoni dedikleri durum kısacası. Bu sanırım genellikle travmalardan sonra oluyor.


Peki sizde geçti mi; nasıl geçti?
(3) 

schengen sigorta

kojonotsuki #1577902 
Sigortayı nereden yaptırıyorsunuz? En uyguna nasıl getiririz? 8 günlük seyahat için yaptıracağım.

+ Slovenya'dan başvuracağım. Öncesinde yeşil pasaport kullanan ve vize deneyimi olmayan biri olarak schengen tavsiyelerinizi alırım.

uçak thy'den ücretsiz rezervasyon.
otel booking'den iptal edilebilir rezervasyon.
bir tane de niyet mektubu yazayım diyorum.
(1) 

Portekiz vizesi

hebanon #1577901 
İstanbul'dayız Ankara'dan başvurduk.Başvurudan sonra 3 ay geçti,pasaport orada ve cevap gelmedi. 2 ay geçince gidip sordum 2 hafta daha sürebilir demişlerdi ama hala ses yok.

Bu durum normal mi?
(3) 

Pegasus Kabin Bagaj PC Taşıma

bluedad #1577899 
Merhabalar. Pegasusta koltuk altında dizüstü bilgisayar taşınması yasaklandı mı? Bir adet kabin bagajım olacak. Bu bagaja ek olarak dizüstü pc çantası da alamıyor muyum? Yakın zamanda Pegasus ile yurtiçi seyahat edenler veya bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
(6) 

arabayı değiştirsem mi?

inheritance #1577898 
8 yaşında hyundai i10 kullanıyorum. ilk sahibiyim. aşağıda yazacağım özellikleri dışında aslında memnunum arabamdan. ama arada bir aklımı arabayı değiştirme fikri dürtüyor.

- multimedya ekranı (anroid auto) yok. sonradan takılabiliyormuş internette gördüğüme göre.
- 4 ileri vites. şehir içinde çok sıkıntı olmuyor ama uzun yolda (yaklaşık 2 ayda bir, tek yön 350 km) belli bir hızdan sonra 3000 - 3500 devirleri görüyor.
- bagajı küçük. tek olduğum için çok sıkıntı olmuyor ama uzun yola gideceğim zaman arka koltuğa da eşya koymak zorunda kalıyorum.
- fazla yakıyor (8 lt/100 km civarı) ancak yakıtı çalıştığım şirket karşılıyor. en son ne zamandan cepten benzin aldım hatırlamıyorum.

+ park etmesi kolay
+ neredeyse hiç arızası olmadı. bakım ve kaza dışında servise uğramadım desem yeridir.

yeni araba alsam:

mtv artacak.
sigorta ve kasko artacak.


bir taraftan arabayı değiştirmeye kendimi ikna edemiyorum, diğer taraftan da seçim sonrası fiyatlar artar, değiştireceksen şimdi değiştir diyorum.
(4) 

ABD Vize Yenileme

Lethe #1577896 
Arkadaşlar ABD vize yenileme sürecine dair iki sorum olacak. Vizemiz bitmişti ve aradan 48 ay geçmediği için yenileme sürecine girdik. Konsolosluktan e-mail geldi. DS-160 formu, pasaport gibi belgeler talep etmişler. Bu noktada iki sorum var:

- 28 Martta başka bir ülkeye seyahatimiz olacak. Bugünü de saymazsak arada 16 iş günü bulunuyor. 16 iş günü süresinde vize işlemesi ve iki kez kargolamayı da düşünürsek pasaportumuz yetişir mi? Bu işler ortalama ne kadar sürüyor, riskli mi?

- Seyahatten döndüğümüzde bayram tatili araya girecek. Nisan ayına bıraksak desem arada 1 ay civarı bir süre geçmiş oluyor. E-mailde veya başka bir yerde göremedik, "belgelerin teslimi için son tarih şudur" veya "en fazla xx haftada konsolosluğa dönüş yapmak gerekir" gibi bir durum var mı?

Teşekkür ediyorum.

@basond teşekkürler, 28 Martta farklı bir ülkeye gideceğiz o nedenle pasaportun yetişmesi kritik. ABD için kafamda plan olmakla beraber vize süreci tamamlanmadan ödeme yapıp uçak bileti vs. almıyorum.
(5) 

Kredi kartı borcunu son gün veya ilk gün ödemek

chicha_v2 #1577895 
Bugün kartımın ekstresi kesilmiş, bir an önce ödeyeyim kurtulayım diye ödedim ödeyeceğim tutar kadarını.

Son gün veya son güne yakın ödemenin bir avantajı/dezavantajı var mı? O aradaki 10 günde toplam borca faiz işlemeye devam ediyor mu?
(3) 

ziraat bankası dolar

charlotte blanc #1577894 
tanımadığım birinin adına 1510 dolar yatırıcam. adam ziraat kullanıyor. bende ziraat yok enpara var.

masraf almayacakları yöntem var mı?

atmden yatırma?
enpara dolar hesabımdan ziraat e gönderme?

hangisinde masraf almazlar. benim için en basiti enpara hesabından yollamak.

Antalya'da Defne Taşçı için Granülosit Kan İhtiyacı

dur #1577893 
selam sözlük,
antalya medicalpark hastanesi'nde yatmakta olan güzel kardeşimiz defne taşçı için 0 rh (+) ve 0 rh (-) granülosit kana ihtiyaç bulunmakta.

çok kritik bir operasyon geçirdi. sürekli olarak granülosit kana ihtiyaç var.

irtibat için:
babası: 0546 861 03 38
amcası: 0537 382 89 31
(6) 

Antik şehirler neden terk ediliyor?

wild honey suckle #1577892 
Şimdi düşünelim antik büyük bir şehir, Pergamon olabilir, Efes olabilir. Kendi içlerinde kanalizasyondan tut, tiyatroları, hali hazırda işleyen hamamları, market alanlarıyla bir sonra gelecek medeniyetler için hazır konak. neden bu denli büyük ve önemli şehirler terk ediliyor? nasıl oluyor da bir anda antik şehirler oluşabiliyor? bir anda şehrin tüm nüfusu yok oluyor ve yerine kimse konmuyor mu?
(6) 

Altin fonu stopaj oranı toplam tutardan mi yoksa kardan mi alınır?

havadakarada #1577890 
100 bin TL para yatırdık ve 150 bin TL oldu diyelim. %10 stopaj varmış. Yani parayı çekince 5 bin mi 15 bin mi stopaj ödenir? Ayrıca bunun herhangi bir vergi bildirimi vs yok değil mi?

Son olarak, fiziki altin alternatifi olarak altin fonu önerir misiniz? Direkt altin hesabı olunca alım satım farki çok olabiliyor. Altin fonunda ise altin ne kadar artıyorsa o kadar artar mı ondan emin olamadım.
(19) 

Kimin tepkisi doğru

adwokat #1577889 
Merhabalar.

Saat 22.00… evimin yanındaki AVM’ye gittim. Aslında evden öylesine bir hava almaya çıkmıştım. Dolayısıyla yanımda ev anahtarı telefon ve kulaklık dışında hiçbir şey yoktu. Sonra kafama esti AVM’ye gidip zincir kahvecilerden birinde Türk kahvesi içtim.

Elbette yanımda cüzdan ve para olmadığı için oturmadan önce QR kodla ödeme seçeneği olup olmadığını sormuştum. Vardı ve buna güvenerek siparişimi verim.

80 liralık hesabı QR koddan ödemeye çalıştıysam da mobil bankacılık uygulaması hata verdi ve ödeyemedim.

Garson sorunun kendilerinde olmadığını söyledi. Olabilir belki benim bankamdandır. Gidip avm deki atm den para çekip geleyim dedim.

Garson kimliğinizi bırakmanız lazım dedi.

Yanımda kimlik bile yoktu. Airpodsumu bırakayım dedim.

Garson burun kıvırdı. Arkadaşıma sormam lazım dedi. Sonra geldi dedi ki tamam çekip gelin. Airpodsumu almadı.

Sonra bu olayı öylesine arkadaşıma anlattım.

Onun demesine göre ben çok yumuşak davranmışım. O olsaymış kimlik rehin olarak istenince hayırdır birader çekermiş. 80 lira için kaçıp gidecek halimiz yok falan dermiş. Airpods bırakmayı teklif bile etmeden garsonu beni burada bekle diye kalkıp gider parayı çekermiş. Onay beklemezmiş.

Ulan düşününce bana bi mantıklı geldi. Adımı google’a yazsan rahatça bulabileceğin birisiyim. Ev adresime kadar bulursun yani. Her bilgim google’da var.

Arkadaş da beni gazladı. Niye adını vermiyorsun baksın google’dan diyor.

Gazladıkça gazladı.

Ama şimdi durup bakıyorum. Bence ben olması gerekeni yapmışım. Garsonun yerinde olsam belki 80 lira için kimliği rehin istemezdim. Neticede avm deyiz her yer kamera.

Bilemedim. Böyle bir olaya siz nasıl tepki verirdiniz. Benim gibi mi arkadaşım gibi mi…
(7) 

Yol Kenarına Park Ettim Diye Ücret İstiyorlar

french lover #1577888 
Bugün 5 dakikalığına aracımı yol kenarına bıraktım. Sıradan bir yol yani. Baktım elinde pos cihazıyla bir kadın dolaşıyor. Sonra geri döndüğümde aracın camında bir fiş buldum.

Bu ne saçmalık şimdi? Çok ufak bir meblağ olsa da haraç değil mi bu?

Yer: Eskişehir, kesen işletme: Kentaş
(1) 

Kadıköy saç ekimi

lenin benim amcam olur #1577885 
Merhaba. Kadıköy'de saç ekimi için önerebileceğiniz bir yer var mı?
Bir de yeni ektiren ya da tanıdığı olan varsa fiyatlar ne civarda acaba?

alınık masa

boyle buyurdum #1577883 
selam duyurucum, var mıdır ihtiyaç fazlası ahşap masan istanbul'da?
(10) 

Ameliyat deneyimlerinizi merak ediyorum

Kittie #1577881 
Gun yaklastikca neler hissettiniz gibi seyleri merak ediyorum ve
Yolda giderken heyecanlandiniz mi? Onceki gece uyuyabildiniz mi?
Heyecaniniz ne zaman yatisti?
Olebileceginizi dusundunuz mu hic?
Ilkinde kac yasindaydiniz bu opsiyonel yas belirtmek istemeyen olabilir diye :)
(15) 

deprem olsa balkondan atlar mısınız?

tabudeviren #1577880 
evinizin bulunduğu katı da yazarak cevaplayınız :)

ben: balkonda biraz bekler, bina çökecek gibi olursa atlarım
4. kat.
(5) 

Yorgos Lentimos vs Nuri Bilge Ceylan

nundu #1577879 
Az önce Poor Things'i izleyince aklıma geldi. Yorgos Lenthimos'un ilk duyduğum filmi Dogtooth Yunanca, Yunanistan'da çekilen bir filmken şimdi çektiği film yıldızlar karması, hollywood ünlüleri filminde oynamak için peşinde sıra olmuş gibi duruyor. Nuri Bilge Ceylan da Avrupa'da gayet bilinen, çektiği her filmi Cannes'da dakikalarca alkışlanan ve ödüller alan bir yönetmenken niye hiç uluslararası film çekme gayretinde bulunmadı? Böyle bir niyeti olsa böyle hollywood ünlüleriyle çalışabilir miydi mesela? Gerçi genelde Anadolu hikayesi anlatan biri gidip Amerika'da Arkansas'ın köyünü mü çekecek ayrı soru da şu an ülkedeki en kariyerli yönetmen o olduğu için kıstasa onu koyuyorum.

Bu arada sinefil biri değilim kesinlikle, Lentimos'un ilk izlediğim filmi Poor Things oldu, NBC'nin hiçbir filmini izlemedim. İkisi arasında kıyas yapma gibi bir derdim de yok da merak ettiğim NBC böyle bir işe niye girmiyor, girse de yapabilir mi?
(1) 

idrar tahlilinden bir gün önce bira içilir mi?

oldz #1577877 
sb.
(3) 

araba önerisi

yuvarlanantencereninkapagi #1577876 
arabamı değiştirecegim. çok memnunum ama hazır bayiler düşük faizli kredi verirken yılını yenilemek istiyorum. estetik bir endişem yok. az yakması önemli, şehirlerarası çok yol yapiyorum. bir de küçük olmasi iyi olur park açısından ama çok önemli değil. şu anki aracım manuel ama 1m üzeri araçlarda otomatik almak mantıklı diyorlar.

bayi aracılığı ile alacağım düşük faizli krediyle max 1.2 milyonluk bir araç almak mi mantıklı yoksa 900bin- 1m arası ikinci el araç mi bilmiyorum. sizce nasıl yapmalı? var mı tavsiye edeceğiniz araç?
(3) 

külçe altın hk

avatar is back #1577875 
vakti zamanında fiziki olsun diye bunun 20'liklerinden aldım ama şu an ne kadar ediyor hiç bilmiyorum. alış zamanını hiç hatırlamıyorum ama 2 ay önce bozdurma niyetim varken 20 gr için piyasanın 2-3k tl altını teklif etmişlerdi sinirden bozdurmamıştım. şimdi netten bakıyorum fiyatı 45,5 ile 49,5k arası. bu ne saçma makas onu da anlamadım da neyse.

normal al sat makasıyla falan nerden nasıl öğrenebilirim bunun fiyatını?

o zamanlar usd bozup almıştım şimdi hesap yapıyorum 3-5$ kardayım heralde bişey anlamadım bu işten. bi yol gösterin
(3) 

japonca öğrenmek için kurs tavsiyesi

blatta hiberna #1577872 
merhabalar,

japonca öğrenmek için tavsiye edebileceğiniz, sonuç almış olduğunuz veya çevrenizdeki birilerinden iyi olduğunu bildiğiniz online eğitim veren bir kurs var mı?

ayrıca kitap, uygulama, sözlük, youtube kanalı, podcast vb. her türlü tavsiyeye de açığım.

teşekkürler!
(3) 

Winston’ın bir türü

dakota #1577870 
Bej rengi slim aşırının aşırısı hafif bi sigara vardı. Adı neydi? Ve paketler siyah olduktan sonra ne oldu?
(7) 

Dgs

rock n roll #1577866 
Selam herkese, matematik temeli hiç olmayan biri 4 ay kalan dikey geçiş sınavını başarabilir mi? Aranızda bunu yapabilmiş var mı? Varsa nasıl başardınız?
(6) 

Otobüsle motosiklet nasıl taşınır?

ananiyimioguz #1577865 
İstanbul'dan Gaziantep'e motoru getirmem gerekiyor. Armut com üzerinden teklif istedim ama hiç yazan olmadı.

Sanırım oradan buraya bu iş için araç bulmak zor.

Otobüse koyanlar duydum ama bir ara böyle bir şeyi merak edip sormuştum, biz o sorumluluğu alamayız demişti bir kaç firma.

Peki koyan nasıl koyuyor, bu işin raconu nedir yani yolcu parası verelim altta getirsinler. Sığar herhalde? Arkadaş koyar oradan ben buradan alırım.

Motor: Yamaha xmax 300

Öte yandan ben nasıl güveneceğim? Tanıdık falan da yok ki. Sizin var mı? Çalınsa falan veya bir çalışan kötü niyetinden okutsa okutur gibime geliyor. Hani düşük bir ihtimal ama yine de gerilirim yani.

Nasıl çözebilirim bu işi? Kendim gidip birlikte mi döneyim? Ama o kadar yolu nasıl çekeceğim, ve de uyurum yani yine kontrol edemem ki sdfdskdg

Son seçenek: Arkadaşla geze geze o kadar yolu gelmel. Hem vlog çekmeye başladım malzeme çıkar ama ölümüz de çıkabilir emin olamıyorum :D

illüstrasyon atölyesi tavsiyesi

gregor samsa ya donusen bocek #1577864 
Merhabalar, gittiğiniz ve tavsiye edebilecek kadar memnun kaldığınız illüstrasyon kursu/atölyesi var mı (çevrimiçi ders vermek koşuluyla)?
(2) 

instagram dm request kısmı

daglien #1577863 
insanlar dm'den mesaj atıyor. tabi ben takip etmediğim için onları, request kısmında kalıyor. ara sıra girip kontrol etmem gerekiyor. o kısma düştüğünde bildirim gelmesini sağlayabiliyor muyuz?

ya da

request kısmına hiç düşmesin "genel" kısmına düşsün mesela. genel kısmına düşünce bildirim geliyor çünkü
(2) 

arka planı şeffaf barkod oluşturma

mustafakesekci #1577862 
Elimdeki EAN13 barkod numarası ile barkod oluşturmak istiyorum ama bu hizmeti veren sitelerin hepsinde arka planlı beyaz olarak veriyor çıktıyı. ben de tasarımda kullanamıyorum o hali ile. arka planı şeffaf png olarak nasıl oluşturabilirim? beyaz arka planlı olanlarda arka planı kaldırmayı denedim ama çok kötü sonuçlar çıkıyor, alttaki rakamları siliyor vs. bu konuda bir öneriniz var mı? şimdiden teşekkürler.
(2) 

Okul için gerekli kitap (Türk Ticaret Kanunu)

baharat #1577861 
Arkadaşımın kızının okulu için acil bu iki kitap lazımmış. Ben de internettem araştırdım ama bulamadım. Nereden veya nasıl temin edebileceğim ile ilgili bilgi sahibi olan var mıdır?

- Türk Ticaret Kanunu Eylül 2023 - Beta Yayınları
- Türk Ticaret Kanunu Mayıs 2023 - Seçkin Yayınları
(2) 

Her ay düzenli Euro almak mı kredi çekip tek seferde Euro almak mı?

eseksudangelinceyekadar #1577860 
Bir ödemem için önümüzdeki yaza kadar 10 bin Euro para biriktirmem gerekiyor. Şu anki kurla aydan aya 1000’er Euro biriktirebilirim. Ancak kurun böyle gitmeyeceği malum. Kredi çektiğimde ise yaklaşık yüzde 30 maliyet artışı oluyor. Elbette euro’nun ne kadar artacağı bilinmez ama siz olsanız hangi yolu seçersiniz?
(5) 

Belediye başkanı olsanız neyi farklı yapardınız?

michael_knight #1577857 
Şu anda bir ilçenin belediye başkanı olsanız ve bir sonraki seçimde kaybetmekten korkmasanız neler yapardınız?

Triumph Bonneville Bobber hk.

KidLazer #1577856 
duyurudaki konuyla ilgili tek başlık euro'nun 3 lira olduğu zamanlardan kaldığı için ayrıca sormak istedim.

ezelden beri chopper/cruiser motor hayalim var. tabii bunun başında harley ve indian bulunuyordu ancak indian tam bir hayal, harley'de de ikinci eller bile tozuttuğu için artık bakmıyorum.

triumph bonneville bobber pek bir hoşuma gidiyor. tracer 9gt'den geçmeyi düşünüyorum ama tecrübe eden biri varsa ve bana pros/cons yapsa süper olur.

eşim binmediği için tracer ile maalesef uzun yol sevdam da hayal oldu. madem oyle ben de chopper merakımı kovaliyim diyorum
(5) 

Bebek Sağlık Sigortası

yeninesiltupcu #1577853 
Merhaba yakında bebeğimiz dünyaya gelecek. Doğum için bir sigortamız yoktu, ama sonrası için bebeğimize sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz. Bu konuda tecrübesi olan var mı?

Bazı yerlerde bebeklere tek başına sağlı sigortası yaptıramayacağımız yazarken, bazı yerlerde de mümkün olduğu yazıyor.
(5) 

Printer Tavsiyesi

gabe h coud #1577851 
HP'nin tanklı printerlarını gözüme kestirdim ama bilemedim.

ev kullanımı için
bakım gerektirmesin
kartuş olmasın ya da bir kartuşla çok sayıda çıktı alınabilsin.

çok kaliteli fotoğraf gibi çıktılar alma derdinde değilim. iş görsün ama uğraştırmasın.

bütçe en fazla 10-12 bin TL

var mıdır tavsiyesi olan?

1. Sınıf öğrencilerine kitap

valarmurgulis #1577850 
1. Sınıf okumaya yeni geçmiş öğrenciler için hikaye kitabı ihtiyacımız var. Elinizde kullanmadığınız kitaplara talibim.
Dolap uygulamasında çok temiz 2. El kitaplar var. Yardım etmek isteyenler bu linklerde alıp gönderebilir.

Alınabilecek kitaplar
ty.gl
ty.gl
ty.gl
ty.gl
ty.gl
ty.gl

hostinger wordpress sorusu

monicapp #1577848 
hostinger'den web hosting aldım, godaddy'den de domain, siteye girişi hostinger üzerinden yapıyorum (Wordpress admin panel) ancak Wordpress üzerinden girmek istediğimde giremiyorum, şifre hatalı diyor. kafam karıştı biri beni aydınlatabilirse sevinirim.
(5) 

10-11 bin TL bandında telefon öneriniz var mı?

plastic_angel #1577846 
Anneye alınacak, ne önerirsiniz?
(6) 

Aşırı ilgi, aşırı güleryüz göstermek çocuğu sağlıksız yapar mı? Ölçüsü ne?

psmstc #1577845 
6 aylık Kızımı her gördüğümde 32 diş sırıtıyorum. Gülüyorum. İlgi gösteriyorum. O da beni her gördüğünde gülüyor.

Çevresindekiler de tombul tatlı bir çocuk olduğu için hep ilgi gösteriyorlar. İlgi bombardımanı oluyor. Acaba bu ileride kişilik gelişimi açısından zararlı olur mu ilgi bağımlısı şımarma vs gibi

Çocuğa İlginin ölçüsü nedir ve pedagoji açısından nasıl olmalı?
(11) 

Vergiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

nundu #1577844 
Vergiler derken Türkiye'de alınan vergiler değil, genel olarak vergi sistemi hakkında düşüncenizi merak ediyorum. Yani Türkiye'de hem toplanırken adaletsiz hem de harcanırken güven vermeyen bir vergi sistemi olduğu için Türkiye özelinde pozitif düşünceye sahip olmak zor da, ütopik derecede iyi olmasına gerek olmadan hem toplanmada hem harcanmasında görece adil bir toplum için soruyorum.

Özellikle ekonomik liberaller arasında vergi=devletin yaptığı hırsızlık gibi bir algı var. Yani bilmiyorum, kazandığım tutardan makul bir kısmın alınıp toplum faydasına kullanılması beni rahatsız etmiyor düşününce. Sağlıklı ve iyi eğitilmiş bir toplum için vergi alınması, alınan vergiden çok daha fazla katma değer üreten bir olay gibi geliyor. Ha tabii ki bizden alınan verginin harcanacağı yeri seçemiyoruz ve belki çok da işime yaramayacak bir alana harcanacak benden alınan vergi ama toplumsal olarak bakarsak zaten bir şekilde dengeleniyor. Ee daha zengin olanın daha çok vergi vermesi de bana mantıklı geliyor. Kızıl komunist biri değilim de genel sosyal demokrat perspektifte bakınca en azından bir seviye fırsat eşitliği sağlamak için çalışılması bana mantıklı geliyor.

Sizin bu konudaki düşünceniz neler? Vergilerin sıfır ya da sıfıra yakın olduğu bir toplumda yaşamayı mı isterdiniz yoksa adil bir sistemle vergi toplanan ve bu toplanan vergilerin halk yararına harcandığı bir toplumda mı?
(2) 

Epilepsi hastaları protein tozu vs kullanabilir mi?

marowak #1577843 
Epilepsi hastasıyım. İlaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum. Spora yazılmayı düşünüyorum. Amacım fazla kilolarımı verip kas oranını arttırmak. Protein tozu, Bcaa, L Kartin gibi takviyeler epilepsiyi tetikler mi? Biraz araştırdım ama bulamadım
(3) 

Excel Makro

kumandanim #1577842 
Merhaba,

Bir Excel dosyam var, bu dosyada A5' e eklediğim fotoğraf otomatik olarak aynı sayfadaki A30' a da eklensin istiyorum, bu makro ile mümkün heralde.

Bir de genel olarak excel kullanıyorum formüller fln da tamam belli seviyede ama bi' yukarısına geçemedim, makro kullanmayı bilmiyorum mesela, nasıl yaparım ?
(2) 

döviz bürosuna tl eft yaparak döviz alabilir miyiz?

adivar #1577841 
bir yeri aradım nakit dedi fakat hepsi mi böyledir?
(2) 

Trendyol müşteri temsilcisine nasıl bağlanacağım?

dolantindr #1577839 
Merhaba. Müşteri hizmetlerine birkaç soru soracaktım ama 02123310200'no lu telefondan canlı müşteri hizmetleri temsilcisine ulaşmamın mümkünatı yok. Trendyol asistan da diye de bir şey yapmışlar ordan da bağlanamıyorum. Bu kadar büyük bir platformun müşteri temsilcisi hizmeti yok mu? Şimdiye kadar ürünleri şansa almışım demek ki, sorunlu bir durum olsa ulaşamayacak mıyız..
(2) 

Vosvos'a airbag taktırılabilir mi?

harmanyeri #1577838 
merhaba

1975 model vosvos araca sonradan airbag taktırmak mümkün müdür?

yer: kayseri
1 ...  ... • 207    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık