(7) 

noktalama işaretleri sorusu

nerthus_ #1577980 
Teknolojinin ışığında, sektördeki yenilikleri takip ederek, kendimizi sürekli güncel tutmayı; müşteri memnuniyeti ile güven odaklı çalışarak sektörün öncüsü olmayı hedefliyoruz. Mühendislik ve uygulama hizmetlerimiz sırasında çalıştığımız iş ortaklarımızı yol arkadaşlarımız olarak görerek, birlikte gelişmeyi ve büyümeyi vizyon ediniyoruz.

noktalama işaretlerinde hatalar var mı?
(4) 

Youtubedaki user adlı kullanıcılar?

gameofannen #1577977 
bunlardan nerden yorum yazıyorlar da nikleri @user-tw5bi3ob7p böyle görünüyor? nedir işin aslı
(2) 

balkanlar rota sorusu

al basmadan donu var #1577976 
prnt.sc

salı sabah üsküp gidiş-pazar akşam dönüş. Toplam süre 6 gün.

Havaalanından araç kiralanacak ve bu rotayı dolaşacağız. Sizce 6 gün için çok mu fazla yer var? Balkanlarda araç kiralamanın dezavantajı varmıdır? Tecrübeli arkadaşlardan her türlü yoruma açığım teşekkürler.
(6) 

kira beyannamesi

yazar yazmaz yazan yazar #1577975 
- kirada 2 ev var babamın üzerine.
- kendim başka bir evde kirada oturuyorum.
- 2 evin kirası da benim hesabıma yatıyor.
- bir evden alınan kira direkt olarak kendi kiramı karşılıyor. geldiği gibi çıkıyor yani.

soru 1: beyanname kimin üzerinden verilecek?
soru 2: geldiği gibi giden kira için de beyanname vermem gerekir mi?
(4) 

Swift ücreti

atlas #1577974 
Selamlar,

10bin usd transfer yapmak istesek ne kadar swift ücreti alırlar bilen var mı?

teşekkürler.
(3) 

Çocuğunuzun birinci yaş günü lne ne hediye aldınız?

etna #1577971 
Ya de bi baba, 1 yaşına giren erkek bebeğine ne hediye almalı?
(1) 

Premiere'de dikey yapma

pianeta #1577969 
Video kamerada dikey olarak çekildi (kamera yan yatırılarak).
Premierede sekans ayarlarında 1920 x 1080 görünüyordu. Ben 1080 x 1920 yaptım (9:16) ve edit yaparken gerçekten dikey oldu çalışma alanı. Rotation'dan da -90 yapıp görüntüyü çevirdim.
Export edip telefona atınca görüntü dikey ama ekranı kaplamıyor. Sanki 1920 x1080 çerçevenin içine dikey görüntü yerleştirmiş gibi, kenarları siyah ve görüntü ekranın ortasında küçük kalıyor.

Bunu nasıl yaparım, nerde açarsam açayım normal dikey görüntü olsun istiyorum.
(3) 

Değişik bir borç durumu

noxie #1577967 
Selamlar, bir arkadaşımla düzenli olarak tiyatro gibi etkinliklere gidiyoruz. Bilet işlerini ben kovalıyorum genelde, o da bana iban'dan atıyor.

ama sanırım son seferlerde hep unuttu. 3 oyun oldu, bana bir şey ödemedi. toplamda 1000 tl gibi bir borç durumu oldu.

ben de hatırlatmak ayıp olur diye bir şey demiyorum. acaba ben "buna gidelim mi?" vs dediğim için onu davet ettiğimi düşünüp mü ödemiyor?

oyundan önce yemek filan yiyoruz, orada da herkes kendi yediğini ödüyor.

ben artık bir süre "gidelim mi?" demicem. eğer o derse, "sen al istersen ben uyarım" dicem. o önermezse tiyatroya da gidemeyeceğiz diye korkuyorum.

ama böyle böyle de arkadaşlığımız bozulmasın istiyorum.

ne diyorsunuz?
(1) 

Seçim görevine itiraz ne zaman sonuçlanır?

dedeminhirkasi #1577966 
Sandıkta verilen göreve itirazın sonucu kaç günde belli olur? Daha önce itiraz edenler cevap verirse çok sevinirim?
(1) 

Kimlik görüntümüz ele geçirilirse

lost aci soyler #1577965 
Telefonum çalındı içinde kimliğimin fotoğrafı vardı. Bunun için herhangi bir kayıp beyanında bulunmalı mıyım?
(3) 

Twitterda bir kullanıcının tüm tweetlerini nasıl indirebilirim?

Coyote #1577964 
Redditte github.com bunu kullananları gördüm ama hiç aşina değilim bu tür şeylere. Yardımcı olabilecek varsa çok teşekkürler!
(4) 

Seçim Görevinin İptali İçin Ñe Yapmalıyım?

yattara valli #1577963 
Seçim görevi verildi ve yapmak istemiyorum. İptali için nasılsın bir yol içmem gerekir? Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.
(2) 

kadınlar günü çiçek

kondansator #1577962 
selamlar, cuma günü ofisimizdeki kadın arkadaşlarımıza çiçek vermek istiyorum. ancak cuma sabah 8 de alabilecek yer bulabilir miyim bilmiyorum. perşembe akiam yollarda satıcılar olur diye düşünüyorum. perşembe akşamdan alsam bozulur mu sizce
(5) 

hangi araba?

inheritance #1577961 
dün arabayı değiştireyim mi diye sormuştum. şimdi de ne alayım diye soruyorum :)

kendimce şunları seçenek olarak aldım:

- hyundai i20 elite 1.4 lt 6 ileri 100hp. 1.116.000TL (bunda indirim imkanı var daha)

- opel corsa ultimate 1.2 lt 8 ileri 130hp. bunda turbo var mı emin değilim (130 beygir olduğuna göre vardır büyük ihtimalle), şanzımanı ne öğrenemedim 1.352.000TL

- toyota yaris flame x-pack 1.5 lt 125hp. bunun broşüründe hibrit yazıyordu ama hibrit motor burada yok sanırım. multidrive s şanzıman, cvt sanırım. 1.209.000TL


i20 atmosferik motor, tork konvertörlü. aslında 1.0 turbosunu düşünmüştüm ama Türkiye'de yokmuş, avruyapa gidiyormuş.

opel'de varsa turbodan ve şanzımandan sıkıntı çıkar mı diye endişeliyim. bir de opel'in vites kolu yerine koyduğu düğmeyi sevemedim.

toyota'nın motoru da atmosferik (opel 1.2lt ile 130hp iken toyota 1.5lt ile 125hp) sanırım. turbo ve hibrit olmadan 4.7lt/100km yakıt tüketimini nasıl becermişler bilemedim. bir de arka frenler disk değil kampana. hibrit olsaydı anlardım ama 2015 i10da bile disk fren varkan 2024 yariste kampana olması garip geldi.

i20 haricinde hepsinde android auto/apple carplay var yazıyor. sözlü olarak i20de de olduğu bilgisini aldım ama varsa niye yazmıyorlar?

opeli beğendim aslında ama fiyatı fazla geldi. bir 100.000TL -150.000TL kadar daha ucuz olsaydı alır geçerdim büyük ihtimalle.
(1) 

Ortak Hesap İki Telefon ve İki Kart

joker hakki #1577960 
Eşimle sürekli sende ne kadar kaldı, bana şu kadar yollar mısın vs mesaisi harcamamak ve evin ortak giderlerini, ortak birikimimizi tek bir yerde toplamak adına ortak hesap açtırmak istiyoruz. Fakat Akbank ve Garanti Bankası iki telefonda mobil uygulama kullanamayacağımızı söylüyor.

Biz ikimiz de ortak hesabın mobil bankacılığına erişelim, aynı hesaba bağlı iki karttan da harcama yapabilelim istiyoruz. Bunu sağlayan bir banka biliyor musunuz?
(4) 

Hisseli evin kirasının tek kişiye göndrilmesi ve beyanname

regina phalange #1577959 
3 kişinin ortak oldugu bir ev var ve kirada. Evin kirası tek kişiye gönderliyor o da diğer hisedarlara gönderiyor her ay kirayı. Herkesin payına düşen kira beyanname limitinin altında kaloyor ama kira tek bi kişiye gönderildiği için aslında aylık toplam kira bu limiti aşıyor. Bu durumda beyannameyi nasıl vermek lazım

Amerikada kalacak yer

rumpleteazer #1577958 
Merhabalar, bu sene haziran temmuz arası abd ye gidip orada gezmek istiyorum, evinde ya da tanıdığında bir kaç gün kalabileceğim birileri olur mu ki diye sormak istiyorum. araba kiralayıp şehir değiştirmek başka eyaletlere gitmekte istiyorum toplamda 15 - 20 günü bu şekilde muhtelif yerleri gezerek geçirmeyi planlıyorum.
Bu konuda her türlü fikir, tavsiye ve yardımlarınıza açığım.
not: evinde kalacağım kişiye cüzi bir miktar öderim.

Saygılar
(1) 

Bu analiz hangi dil ile yazılmış olabilir? Ve nasıl?

avatar is back #1577957 
www.linkedin.com

Ben bunu 10-15 mahallede 40-50 konumuna uygulamak istiyorum, sosyal alanların, sağlık vs konumunu çektim. Python’da osmnx ile network ile denemeler yaptım ama çok sağlıklı olmadı. Qgis denenebilir diye baktım ondada ya network’ün kendisi olacak ya da altlıklar vs. Yok tabi. Bunun yolu ne olabilir?
(1) 

ayakta kırık olup olmadığını nasıl bilebilirim?

durbakalim #1577953 
merhaba,

20 gün önce sağ ayağıma oturduğum yerde bir ağrı girdi. ağrı ilk gün üst kısımdaydı ve kıvrandırıcı derecede bir ağrıydı, ağrı kesici içtim. ikinci günden sonra ağrı ayağın dış tarafına, yanı tarak kemiğine(metatars) kaydı ve hala orada. ilk günkü gib iağrı yapmıyor ama şişlik bir türlü azalmadı. üzerine asla basamıyorum. kızarıklık ya da morarma yok. dokununca acı veriyor. soru başlıktaki gibi. yani darbe, düşme, burkulma gibi şeyler olmadı. ve oturduğum yerde birden bire giren bir ağrı ve şişme oluştu. kırık olup olmadığını nasıl anlayabilirim? (evet doktora gitmem gerek ve gideceğim) kırık yoksa kendi kendine geçmesini bekleyeceğim. tavsiyelerinizi ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.
(3) 

Akıllı saat nabız ölçme

rebecca #1577952 
Bu özelliğe sahipmiş sanıyorum çoğu akıllı saat, doğru gösteriyor mu ne diyosunuz? çarpıntımı takip etmek için kullanılabilecek bir ürün müdür merak ediyorum.
(1) 

Kentsel dönüşümde ruhsat alınırken taşınma oluyor mu

regina phalange #1577951 
Bize teklif vermiş bi firma 6+18 ay diyor inşaatın bitişine. İlk 6 ay ruhsat süreciymiş ama o sürede evde oturuyor muyuz yoksa taşınmış mı oluyoruz onu anlamadım. Tecrübe eden varsa nasıl oluyor bu iş? Mesela kirayı da 18 ay verecek 6 ayda kira yok.
(8) 

yakın zamanda anlaşmasız boşanan var mı?

hhhh99 #1577947 
arkadaşlar selamlar eşim boşanma davası açacağını söyledi sanırım anlaşmalı açmayacak merak ettiğim durum şu.

ben evlenerek Almanya ya gittim eşim çifte vatandaş ve Almanya da çalışıyor ben kendi isteğimle Türkiye ye dönecem ve hiçbir zaman çalışmadım.

benim durumum da avukat tutacağım ama merak ettiğim nafaka veya tazminat ödemek zorunda olabilir miyim sadece eşim bir kez Almanya da şiddet ve tehdit şikayetinde bulundu ancak sonra şikayetini geri çekti.

ayrıca beni darp ettiği video var bende
not:ben erkeğim
şimdiden teşekkürler.
(2) 

Hangisi sizce? -Araç Karşılaştırma

bradshaw #1577945 
2023 6000 km opel mokka (giriş paket yani elegance)
2024 0 km opel corsa (gs paket yani başlangıcın bir üstü)

Fiyatları aynı. Siz olsanız ne yapardınız?
(5) 

Adobe CC Aboneliği Fiyat Artışı

graphytube #1577944 
Arkadaşlar ben Ocak ayında 1 yıllık 2289 TL peşin vererek Adobe CC aboneliği başlattım. Şimdi malumunuz zamlar geldi ve ben bu zamlardan dolayı aboneliği sadece 1 sene sürdürmek istiyorum. Şu andaki fiyat artışından etkileniyor muyum yoksa 1 yıl sonra mı yeni fiyattan devam edeceğim? imgyukle.com
(2) 

Kokmayan omega 3 tavsiyesi

photo85 #1577943 
Omega 3 lazımmış.
1.kırmızı çizgi büyük kapsülleri assssla yutamıyorum
2.kırmızı çizgi balık yağı da çemen bira gibi tende terde vücutta nefeste kokuyor, buna tahammül edemiyorum
Bana önereceğiniz bi ürün var mı şöyle kokmayan
(2) 

3Dsmax ve yapay zeka için sistem önerisi

beni tedavi et #1577942 
3Dsmax öğrenip render almak istiyorum, bu konuda kendimi geliştirme istiyorum ve bu sektörden para kazanmak istiyorum ayrıca yapay zeka ile desteklemek istiyorum. sadece kasa olacak şekilde şu an bu ikisi için en iyi sistem önerisi nedir. (hazır sistem almayı düşünüyorum yani yada alacağım yerde toplasınlar. beni uzun süre götürebilecek bir sistem istiyorum.
(3) 

Prag

Ley #1577941 
Arkadaslar,
euro geciyor mu? bazi yerlerde mi geciyor? hic mi gecmiyor?
tesekkurler.
(1) 

Zenci ingilizcesi translate

speedy #1577940 
Kabaca olay nedir? Thanks niggas.
twitter.com
(9) 

parfüm seçerken nelere dikkat edilmeli? erkek

mark greg sputnik #1577939 
iyi akşamlar dostlar,

normalde ben hiç ciks birisi değilim, a 101'den axe deodorant basıp yoluma devam ederim. ama hem depresif zamanları hem de garibanlığı hatırlattığı için onu kullanasım yok pek. şöyle bi fıslattın mıydı peşinden gelecek, güzel kokan, ESSAHTAN PARFÜM almak istiyorum.

30 yaşında sakallı, bazen kel, dombili, üniforması siyah kot siyah tişört olan biriyim. bana nasıl bi şey gider? işte baharatlı, pastırmalı, çiçekli böcekli filan bissürü türü oluyo ya bunların.

kardeşime sordum "git kokla beğendiğini al işte" dedi, kalbimi kırdı. rahmetli babamın böyle portakal gibi kokan baharatlı bi parfümü vardı mesela ondan nefret ederdim, o yüzden sanırım o tarz ağır kokuları tercih etmem.

böyle COOL SPORTS RUSH tarzı denyo denyo deodorantların parfüm versiyonu yok mu? mümkünse ucuz bi şeyler olsun, yani maksat bi koku sürünmek temelde, iki fıstırıcam diye 800-900 lira ver(e)mem minik bi şişeye.
(2) 

Pizza taşı olarak mermer kestirsem olur mu?

jackyr #1577938 
Pizza taşı almak istiyorum fırınıma. Buna 400-500 lira vermek yerine inşaat malzemesi vs satan bir yere gitsem istediğim ölçülerle mermer kestirsem olur mu? Isıyı görünce patlar ya da çatlar mı? Ya da çok mu ağır gelir fırına? Ytong falan mı kestirmek lazım? Hafif olur hem.
(4) 

modem - router - pc / yazıcı kablolu bağlantı mümkün mü

bu yolun yolcusu #1577937 
merhaba arkadaşlar iş yerimiz iki katlı olduğundan modemi nereye koysak diğer tarafta ağ/wifi bağlantı kopukluğu bizi çıldırtma seviyesine getirdi.

Tüm pc ve yazıcılara kablo çekip bu kabloları routera bağlayacağım. Router dan da modeme kablo çekip internet ve ağı paylaşacağım. böyle bir bağlantı şekli mümkün mü? İnternete girerken ya da dosya paylaşırken bir sorun yaşar mıyız? Bu işlem için ne tür bir router almam gerekir?

Teşekkürler.
(1) 

dubai'den alınma ipad satın alınır mı?

buenosdias #1577934 
sahibinden'de bir satıcıdan sim kartlı modelini alıcam. simini kullanmıycam. orda aktive edildiği için garantisi yok dedi ama tam anlamadım. Bir sıkıntı olur mu?
(2) 

Oppo çok hızlı şarj kablosu

tmhcmsn #1577933 
Oppo telefonum için mediamarktten hızlı şarj kablosu aldım ancak hızlı şarj etmiyor. Kendi mağazaları olmadığı için nereden bulunabilir bilemiyorum. Bu markanın orjinal parçalarının satıldığı bir yer var mı?
(1) 

vegan hazır gıda markaları

Phoebe #1577927 
migrenle ilgili olarak bir çeşit eliminasyon beslenmeye geçeceğim 1 ay kadar ve onu çıkardılar bunu çıkardılar falan derken önemli ölçüde vegan ürünlere çıkıyor yolum. ekmek, makarna, hazır yemek vesaire her şey olabilir.

şu ana kadar bulabildiğim vegan markalar; bonatelli, privegi.

bildiğiniz başka markalar var mı?

edit: glutensiz ürünlerde var beslenme listemde, bununla ilgili önerilere de açığım.
(1) 

Bu ayakabının markası ve modeli nedir?

Bartebly #1577925 
Bilen var mı?
imgyukle.com
(5) 

Skoda kaç maaş ikramiye verdi?

michael_knight #1577924 
Geçen yıl 25 bu yıl 29 maaş ikramiye verdiğini söyleyen bir haber var.
Bu işin aslı farklıdır bir şey midir?
Ayda 50 bin TL maaş alan her çalışanına 1,5 milyon TL ikramiye vermemiştir di mi?
(3) 

bakırköy ilçe nüfus müdürlüğü nasıl gidilir

put it in your appropriate place #1577922 
Maps'den baktım ama nasıl gideceğimi çözemedim tam? Nasıl gidilir?
(4) 

amazon iadesi hakkında

ted #1577920 
amazon'dan bir noise cancelling kulaklık aldım 10 gün önce. biraz kullandım ama yorumlarla pek alakası yok. noise cancelling özelliği çalışmıyor gibi bir şey. yani bir hata olduğunu sanmıyorum da biraz reklamlara kandım gibi bir şey oldu. kutuyu açtığım vs. için iade edemiyor muyum nasıl oluyor? fark var mıdır bilmiyorum ama yurtdışındayım.
(1) 

Sunum Hazırlayan Yapay Zeka

benibegenenibenbenbegenmem #1577919 
PDF bir raporu, bi yapay zekaya upload edeyim, sonra ona raporu temel alarak şu şu şu konuları içeren şu şu şu başlıklarla bana 10 sayfalık bir sunum hazırla diyeyim, yapay zeka da paşa paşa sunumumu hazırlasın istiyorum. kullanmam gereken yapay zeka hangisidir? peşinen teşekkürler.

airbnb yurt dışı konaklaması ödemesi

denizzz #1577918 
sizce bu ödemeyi tl cinsinden mi yapmak daha avantajlı oluyor yoksa euro olarak mı?
(3) 

Aşırı Özlemek

rock n roll #1577916 
Selam, birkaç yıl önce ayrıldığım iş yerimdeki patronlarımı çok özlüyorum. Aramız çok iyiydi. Arkadaş gibiydik, yaşımız da yakındı. Onları, orada çalıştığım günleri çok özledim. Ziyaret etmek istiyorum onları ama gidersem muhtemelen duygulanıp, ağlayacağım. Uzun yıllardır da görmedim onları. Beni motive eder misiniz?
(3) 

Kabin boy valize kutulu PS5 sığar mı?

chicha_v2 #1577915 
Bana sığmaz gibi geliyor ama sorayım yine de.

En kötü kutuyu çıkarıp yanıma alırım, kutuyu da katlayıp valize koyarım dedim ama satarken kutu çok önemli mi bilmiyorum.
(3) 

Kredi kartimin APR'i kacmis simdi benim?

tantamount_to_equivalent #1577914 
Kart bilgilerim:
Alışveriş Faiz Oranı: %3,66
Nakit Çekme Faiz Oranı: %4,42
Asgari Ödeme Oranı: %20,00
Alışveriş Gecikme Faizi: %3,96
Nakit Gecikme Faizi: %4,72

Satılık ev eşyaları

oldz #1577913 
Yatak ve karyola; shbd.io
Akıllı robot süpürge; shbd.io
Simfer Mini Fırın 34lt www.letgo.com

Atıl durumda olan ıkea yatak (ücretsiz)
Bunu letgo üzerinden satıyorum: IKEA Hafslo Çift Kişilik Yatak 140x200 www.letgo.com

Beyaz eşya dolap çamaşor makinesi regal ve seg marka onları da mesaj atarsanız yardımcı olurum fotoları yok akşam çekip atabilirim.

Kitaplık ve mutfak için tel panolu raflı çay kahve masası var onları da elden çıkarıcam.
(4) 

Excel Çeviri

ckisc #1577912 
Arkadaşlar elimde bir excel dosyası var, kelime listesi gibi düşünün. A sütunu orijinal kelime B sütunu da o kelimenin o dildeki anlamı. Şimdi ben bu B sütunundaki kelimeleri daha pratik olsun diye çevirmek istiyorum, office dosyalarında bir özellik var üstte gözden geçir->çevir diye ama excel'e bu bir şekilde işlemiyor. Hücre hücre yapayım diyorum o hücreyi çeviriyor ama mesela word'de bunu yapsanız ekle der orijinaliyle yer değiştirir ama bunda çevirmiş, embesil embesil suratıma bakıyor. Nasıl yapsak.

Gökçeada'da satılık arsa

remaker #1577909 
Çanakkale Gökçeada'da müthiş bir arsa ve butik otel konseptli taş ev satılık arkadaşlar. Seçimden sonra fiyat artmaya başlar. Yatırımlık düşünen varsa mutlaka göz atsın. İşletilebilir ya da 4-5 aile birlikte alabilir tatil için.

www.sahibinden.com
(4) 

"Yerimiz imarlı olup 2 inşaat izni %25 imar verilmektedir."

twelfth #1577907 
300 metre kare arsa bu şekilde tanımlanıyorsa, üzerine yapılacak olan evin 2 kat x 25% x 300 metrekare = toplam brüt yüzölçümünün 150 metre kare olabileceği sonucu mu çıkar?
(1) 

Üretim ve satış yapanlar

harmanyeri #1577906 
Merhaba..

Ürün sorumluluğu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ürettiğim ürünlerde olası kusurlar hakkında kendimi hukuki olarak nasıl güvenceye alabilirim diye düşünüyorum. Bir şahıs firmasından daha güvenli olması için aklıma gelenler limited şirket kurmak ve üretimi başka bir firmaya yaptırmak oldu. Tabii avantajları - dezavantajları olabilir. Bu arada sigorta düşünmüyorum.

Sizin de fikrinizi sormak istedim.
(9) 

Hiçbirşeyden zevk alamadığınız uzun dönemler oldu mu?

psmstc #1577904 
Anhedoni dedikleri durum kısacası. Bu sanırım genellikle travmalardan sonra oluyor.


Peki sizde geçti mi; nasıl geçti?
(3) 

schengen sigorta

kojonotsuki #1577902 
Sigortayı nereden yaptırıyorsunuz? En uyguna nasıl getiririz? 8 günlük seyahat için yaptıracağım.

+ Slovenya'dan başvuracağım. Öncesinde yeşil pasaport kullanan ve vize deneyimi olmayan biri olarak schengen tavsiyelerinizi alırım.

uçak thy'den ücretsiz rezervasyon.
otel booking'den iptal edilebilir rezervasyon.
bir tane de niyet mektubu yazayım diyorum.
1 ...  ... • 206    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık