(2) 

Kabin bagajında bunlar sorun olur mu?

dejame #1584425 
Mikrofon, tripod (metal) ve tıraş makinesi olacak, sorun olur mu yoksa büyük valize mi geçireyim?
(3) 

bayram trafiğinde gbt sorgulama olur mu?

diyojenimtırak #1584424 
olur tabii de sorum şey;
bakan açıkladı ya bilmem kaç bin radar, eds, hız sınırı falan aktif olacak. bir de artı olarak araç durdurup gbt yaparlar mı sizce?
zaten kalabalık olan yolları iyice tıkarlar mı dersiniz?
(1) 

günübirlik vizesiz yunan adasına geçiş?

diyojenimtırak #1584423 
var mı böyle bir seçenek?
sabah gidip akşam dönmeli, kapı vizeli bi seçenek kaldı mı?
(45) 

arkadaşımın evimden zeytinyağı çalması

la lykia #1584421 
eski bir arkadaşım kahvaltıya gelmişti.

evde zeytinyağının içinde duran iki küçük bidon milas yağlı zeytinı var, ondan çıkarmıştım. çıkarırken de anlatmıştım, "işte bu zeytin böyle yağın içinde duruyor, yağda durmazsa hemen küfleniyor, coğrafi işaret aldı daha yakınlarda" vs. diye. o gün kahvaltı yapıldı, dağıldık.

ben bir süre sonra bir baktım o zeytinin içinde durduğu yağ yok olmuş, haliyle zeytin de küflenmiş.

eve de başka kimse gelmemişti. duruma hiçbir anlam veremedim. acaba ben tuvalete gittiğim bir ara arkadaşım biraz daha çıkarmak istedi de yağı mı döküldü, belki elinden kaydı, olur ya insanlık hali. ama öyle bir şey olduysa bana niye söylemedi? belki unutmuştur ya da utanmıştır dedim.

arkadaşıma nazikçe sordum: "bizim o gün çıkardığımız zeytinin yağı mı döküldü o gün? zeytinler yağsız kalmış küflenmiş" dedim. haa evet ya galiba döküldü biraz dedi o kadar.

çok tuhaf buldum tavrını. zeytin de o bölgeye giden birinin getirdiği zeytin, markette falan satılmıyor, üzüldüm haliyle, koca bidon zeytin çöpe gitti. ama yine de zeytinde değilim, tavır ve rahatlığı tuhaf geldi ama neyse dedim üzerinde durmadım.

aynı arkadaşım başka bir gün akşam oturmasına geldi. tuvalete gitmiştim. döndüğümde mutfaktaydı, ben de mutfağa yöneldim, bir şey lazım mı dedim. yok peçete alacaktım dedi, önümü kesti, yani mutfağa girmemem için. bir şey istiyorsan ben vereyim dedi. ben yine bir şaşırdım, ne alaka benim evimde, sen bir şey istiyorsan ben vereyim asıl diye düşündüm ama bir şey demedim. yok su alacaktım ben de dedim, girdim mutfağa.

mutfağa girdiğimde gördüğüm manzara: evinden iki tane cam kavanoz getirmiş, bizim diğer ikinci bidondaki zeytinin yağını onlara aktarmış.

ne yapıyorsun dedim? ya işte bu yağ fazla gelmiş zeytine, aktarayım dedim falan diye saçmaladı. dedim ne alaka, o zeytinler yağın içinde duruyor, diğeri zaten küflendi, anlattım sana. sen ne yapıyorsun bana bir anlatır mısın dedim.

bu sefer itiraf etti, işte benim yağım bitmişti, bu yağ da bu zeytine fazla gelmiş diye düşündüm, bir şey olmaz nasıl olsa diye birazını alayım dedim dedi.

diğer zeytinin yağını da mı almıştın dedim, çok az almıştım dedi.

o kadar afalladım ki, ne diyeceğimi, ne tepki vereceğimi bilemedim. yemin ederim zeytininde, yağında değilim tabii ki, ama evime giren çıkan insan, bu düpedüz hırsızlık değil midir? kendimi salak gibi hissettim.

siz olsaydınız ne yapardınız, nasıl tepki verirdiniz? arkadaşlığınızı bitirir miydiniz, konuşur muydunuz?

*** ekleme 1 ***

ön yargı olmasın diye yazmamıştım başta:

bu kişi çok eski bir çocukluk arkadaşım. aynı mahallede büyüdük, ailesini tanırım. ben tahmin ediyordum ama arkadaşım yakın zamanda itiraf etti; babası ve baba tarafı çok sorunlu tipler maalesef. evde psikolojik, ekonomik, fiziksel şiddetle büyümüş.

kendisinin de kişilik bozukluğu ve/veya psikolojik sorunları olduğuna ve son zamanlarda daha da belirgin hale geldiğine inanıyorum.

işsiz ve aylardır iş bile aramıyor ve her gün düzenli alkol alıyor.

ben biraz manevi destek olmak istemiştim kendisine. aylardır iş aramasına yardımcı oldum, derdini anlamaya çalıştım, konuştum vs vs.

benden zeytin ve yağ istese veya para istese verecek biri olduğumu da, sırt çevirmeyeceğimi, bunun da asla lafını yapacak biri olmadığımı çok iyi biliyor ama bence asıl derdi "istememek" idi çünkü isteseydi kendini ezik hissedecekti muhtemelen.

zeytini anlatma nedenim ise; böyle şeylere çok meraklı ve ilgili olmasıydı. kahvaltıda sofraya çıkarırken bu nasıl zeytin böyle diye sordu. zira dediğim gibi markette olan bir zeytin değil. ben de anlattım.

yağ miktarı: 2 tane 5 litrelik cam kavanozdu. yarısında zeytin vardı. sanırım her iki seferde de 2 litreye yakın yağ yapıyor. bu arada yazmayı unutmuşum. ilkinde de yağ almış, dökülmemiş. benim evden bulduğu boş bir pet şişeye almış.

*** ekleme 2 ***

olay günü yani evden henüz gitmemişken biraz sert bir tepki verdim ve konuştum. bu yaptığın çok yanlış, başkasının evinde yapsan adın direkt hırsıza çıkar, niye benden istemedin vs. gibi bir konuşma. o da evet, çok haklısın, salaklık bu yaptığım, ben de çok üzüldüm seni üzdüğüme falan dedi.

ama ben olay günü ciddi şok yaşadım. hani insanlar bazen der ya, olay anında bağıramadım diye. o kilitlenme hissi nasıl bir şeymiş direkt yaşadım. insan birkaç dakika içinde aa 20 yıldır tanıdığım insan hırsızmış diyemiyor. gerçek anlamda afalladım.

olayın üzerinden birkaç hafta geçti şu anda. olaydan 1 hafta sonra ben bir mesaj attım. kendisini iyi görmediğimi, arkadaşı olarak destek olmaya çalıştığımı ama benim de yapabileceklerimin sınırlı olduğunu, düzenli ve az olmayan miktarda alkol alımının uzun vadede illaki ciddi sorunlara yol açacağını, en kısa sürede profesyonel destek alması gerektiğini nazikçe yazdım.

tamam konuşalım falan dedi ama o zamandan beri ben uzak duruyorum, o da bir tuhaf davranıyor. tersliyor, sonra şaka yaptım diyor. ben de biraz kaçtım açıkçası. zaten hakikaten işlerim de çok yoğundu ama biraz da bahane edip görüşmedim. eve zaten davet edemem artık.

bu arada ben psikoloji mezunuyum ama klinik uzmanlığım yok, terapi eğitimi de almadım. onun için tam bir yorum yapabilecek ya da tanı koyabilecek durumda değilim ama aklıma gelen şeyler var tabii.

son zamanlarda tam olarak şöyle bir tablo çiziyor: sürekli bir haklılık hali var. eleştiriye karşı çok hassas. her şeyi biliyor, herkesten farklı, herkesten zeki, kimse onu anlamıyor. evden çıkmıyor, kimseyle görüşmüyor ve sıkı alkol alıyor. işsiz ve iş aramıyor. şimdiye kadar yaptığı birikim ile geçiniyor. (erkek, yaş 38)

yani baya bitik bir halde aslında. biz de pandemide çok görüşmemiştik. sonra birkaç şey oldu, ben iş aramasına yardımcı oldum, bulduk da iş ama oradan da 2 günde gönderdiler. hatta patron demiş ki, sen çok tuhaf bir tipsin, adını koyamıyorum ama sana güvenemedim, birlikte çalışamayız. belki orada da birşey yaptı bilemiyorum.

benim de bundan sonra görüşmeye niyetim yok zaten.

çocukluk arkadaşımdı, eskiden böyle biri değildi. bir şeyler yapmaya çalıştım, sırtımı çevirmek istemedim bu haldeyken ama çoğu kişinin dediği gibi kimsenin doktoru değiliz, yapabileceklerimiz sınırlı.

yani öyleyken böyle...
(1) 

Kapıda Vize ile Yunan Adaları

kumandanim #1584419 
Merhaba,

Temmuz ya da Ağustos' ta 5 günlüğüne gitmeyi düşünüyoruz, eşim ve ben.

- Araç kiralamayacağız, çok aşırı mobil değiliz, taksi kullanırız.

- Çok aşırı hareketli bi' tatil tercih etmeyiz, sessiz, sakin. DEnizi güzel olsun, gündüz deniz, güneşlenme takılırken soğuk biralarımızı içelim, akşam da güzel bi' yemek yiyelim. Mekan temiz olsun, salaş olsun sorun yok.

- Kalacağımız otel temiz olsun, salaş olabilir, sorun değil.

Var mı tavsiyeleriniz?
(2) 

İstanbul’da hemen teslim konut projesi biliyor musunuz?

namandigurai #1584418 
Merhaba,

Bildiğiniz güvenilir şirketlerin hemen teslim edilecek oturuma hazır konut projeleri varsa yazabilir misiniz?

Teşekkürler.
(4) 

Temu'dan alışveriş yapılır mı?

michael_knight #1584417 
Temu'dan alışveriş yapmaktan bahsediyor herkes.

Bu site neden popüler oldu?
Alışveriş yapılır mı ve nelere dikkat etmek gerek?
(7) 

Herşey dahil konseptli otellerin fiyat saçmalığı

nivoandmira #1584415 
Mısırda sarm el seyh te 3 gece bayram boyu max 20 k
Tr de bu konseptlerde min 80k isteniyor.
(4) 

fotoğraftaki internet gpon veya 1000mb internet altyapısı mı?

yeahbutso #1584414 
fastupload.io

superonline 100 mb alıyorduk, bir şeyler yaptılar gpon dilekçesinden sonra. ama hala 100 mb max. ben gpon altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ancak evlere hat çekmediklerini (şu ince kablolardan) düşünüyorum.

bu resimdeki gpon veya 1000 mb internet alt yapısı mı, anlaşılır mı?
(2) 

İlaç toleransı kalıcı olabilir mi?

psmstc #1584410 
Üniversitedeyken bir sene kadar kullandığım çok işe yarayan iyi gelmiş bir psikiyatri ilacım vardı. 10 sene sonra ddoktor yazdı tekrar. fakat hiç bir etkisi yok gibi. Bu tolerans (etki kaybı)
hadisesi kalıcı mı olabilir mi yani
(3) 

Ötvsiz raporla ötv indirimi alınabilir mi?

Wolfware #1584409 
Soru şöyle aslında. Arkadaşım babaannesi için engelli raporu almış ve bu rapor yüzde 90 çıkmış fakat ilk başvuruda ötv indirimi için başvurmamışlar rapora. Ücret ödenmesi gerekiyormuş. Şimdi bu yüzde 90 raporla araç alınabilir mi onu merak ediyoruz
(1) 

Fotoğraf bastırmak için hangi site?

nhk ni youkosu #1584404 
Birkaç yıl önce Fujibas'ı kullanmıştım memnundum fakat kapanmış galiba.

Gerçek fotoğraf kağıdına baskı yapan nereleri biliyorsunuz? Ne tavsiye edersiniz?

2022'de 15x21 baskı için foto başına 5tl vermişim. Şimdi hadi 20 lira olsun bari.(baskimo'ya baktım 50-100 adet bastırırsam bu civarda çıkıyor ama baskı kalitesini deneyen varsa duymak isterim işte)

teşekkürler :)
(5) 

Tarihçilere bir soru

psipsipsi #1584402 
Bir tarihçiden dinlemiştim ya da okumuştum. "Osmanlı çevirmenleri yabancı kişilerden oluşuyormuş da bu kişiler de kasıtlı olarak farklı tercüme yapıyormuş" gibi bir şeydi. Neydi o iş, bunu anlatanın bir videosu falan var mı?

Şimdi Çankaya okurken şuna denk geldim o yüzden merak ettim: "Yabancı dil öğrenmek günah sayıldığı için dış politika hıyanetleri Osmanlı topluluğundan ayrılmak isteyen ve Fenerli denen Rumların elinde idi."
(4) 

Eşimle bir iddiaya girdik, yardımcı olur musunuz?

ananiyimioguz #1584399 
Derdinizi seveyim diyebilirsiniz ama kim kazanırsa yapacakları ikimizin de gayet hoşuna gideceği için heyecanlıyız :D

Konu şu, şu sıralar young sheldon u izliyoruz belki biliyorsunuz the big bang theory dizisindeki sheldon un küçüklüğünü anlatan yine bol bilim ve espirinin döndüğü bir dizi.

Netflix'ten açabilirsiniz.

Sezon 5 Bölüm 14

Dakika 17:30 - 18:20 arasında geçen 2 üniversite kadın hocasının diyaloğunu izlediğinizde (yaşlı olan rektör), kadının neyi kastettiği konusunda iddiaya girdik.

Sizce kadın, "beni kötü göstermek için işlerimin sabote edildiği bile oldu" derken,

a) kadın iş arkadaşları için dedi
b) erkek iş arkadaşları için dedi (çünkü erkeklere değindikten hemen sonra diyor)
c) hayır ortaya konuştu ikisi için de genel olarak öyle dedi (çünkü kadınlara da erkeklere de değindi, konu orada bitti, o yüzden son cümlesi geneldi)

www.netflix.com

Sezon 5 Bölüm 14
(10) 

Diş tedavisi fiyatları

hunharca ben #1584397 
Yakın zamanda dişçiye gidilip, yapılan işlem ve ücretini yazabilir misiniz (nakit/kart/taksit)
(2) 

Yunanistan vizesi için püf noktaları

etna #1584396 
Nelerdir?
Hazır randevu almışken Tecrübeli arkadaşlar neler tavsiye ederler?
Bu arada ilk defa bir vizeye başvurdum, asgari ücretle Bir iş yerinde 4 seneden fazladır çalışıyorum. Hanım tarafı ve hanımın dayıları teyzeleri orada benim eşim de daha önce defalarca vize aldı, bana da kolay verirler mi?
Birde 15 aylık bebe var, onun için de başvurduk

elektro gitarını kiralamak isteyen var mı?

sorusoranadam #1584395 
elektro gitara başlamak istiyorum. hemen bir gitar almak yerine biraz kurcalamak istiyorum. bunu kiralik stüdyolarda yapmak istedim ama haftasonu için yer bulamadım. haftaiçinde de az zaman var ve o dar zaman aralığında koştura koştura çalışmak istemiyorum.

elektro gitar+amfisi ile kiralamak isteyen olursa mesaj atabilir mi? ücreti konuşuruz. ibanez vb iyi bir şey olursa sevinirim çünkü iyi bir enstrüman sesi insanı kendine çekiyor. ilk adımda gitardan soğumayayım. bir de haftasonu deneyeceğim için en az iki gün almak istiyorum. daha uzun da olabilir.konusuruz.

bu arada ben iyi derecede bağlama çalabiliyorum yani müzikle içli dışlıyım. öyle hiç bilmez biri kullanmayacak yani :)
(2) 

internet kullanımı için laptop

yakutistan #1584394 
önümüzdeki ay amerikaya gideceğim
bir bilgisayar almayı düşünüyorum. fiyat önemli değil
aradığım özellikler
hafif olması
şarjının uzun süre gitmesi

bilgisayarı sadece internette gezmek ve video film izlemek için kullanılacak
apple istemiyorum
(2) 

maaş konusu

hops #1584392 
bugün bi duyuru gördüm, silinmiş galiba. biri eleman arıyormuş, iş basitmiş, tecrübesiz birini arıyormuş vs.vs.
maaş olarak da 35bin, ocakta da zam dedi.

bu maaşa az falan dediler? nasıl az ya, gerçekten böyle mi düşünüyor çoğunluk? asgari ücretin belli olduğu bir ülkede 35bin tl maaş az? tecrübesiz biri için ve iş çok da zor değil vs?
biraz uçuyor muyuz nedir?
(2) 

Askerliği en fazla kaç yaşına dek erteletebilirim?

siyah giyen adam #1584390 
Merhabalar, şu an 27 yaşındayım ama 2025 haziranda lisans mezunu olacağım. Okulu dondurduğum ara vermek durumunda kaldığım dönemler olduğu için hazırlık dahil 8 senede bitmiş oluyor, askerliğin e devlette gözüken ertelenme tarihi ise 31 Aralık 2025. Peki mezun olduktan sonra 2 sene daha erteletme hakkım oluyor mu yoksa zaten mezuniyeti çok uzattığım için öyle bir hak yok mu ya da yeni bir lisans bölümüne seneye kaydolsam, veya yüksek lisans ile bir şekilde 2 sene daha ertelenemez mi acaba?
(2) 

Yeni mezun yazılımcı maaşları

ananiyimioguz #1584388 
Sizin veya tanıdığınız birisinin şu sıralar başlangıç maaşı ne oldu?

İl, alan ve ofisten/hibrit/remote olma durumunu da belirtirseniz sevinirim.
(8) 

Yht de business loca nasıl alınıyor? Cidden Google da yok

Cezcez #1584387 
Sanki sır ya ne bu saçmalık? Ankara İstanbul business loca nasıl alırım?
(2) 

Paris Konaklama Önerisi

sislerrr #1584386 
Merhabalar,

Paris'te şehir merkezinde, çok pahalı olmayan airbnb ya da otel önerebilir misiniz?
(2) 

gurmepasaj.com hk

toua tokuchi #1584385 
güvenilir bir site mi? hakkında hiçbir yoruma denk gelmedim de internette.
(5) 

bir atasözü arıyorum

yetkili birine benzeyen abi #1584384 
Bir şeyi yapmaya niyetin, gönlün varsa o iş hayli hayli olur anlamında bir atasözü.

Bişey olunca bişey bi yerden gelir.

gibi bir söz var mıydı? Ya da bu anlama gelen başka ne var?
(1) 

Esenler otopark

osssy #1584383 
Esenler veya Alibeyköy otogarında müsteriler için otopark var mı? Bir arkadas birkaç gün arabayı koyabilir miyim diye soruyor.
(2) 

google my businessta müşterim yorum yaptı, çıkmıyor

gadlemler #1584382 
selam google guruları.
başka bir müşterimin yorumu, anında mail bilgilendirmesi de yapılarak yayınlandı.
haftalar sonra bir başka müşterim yorum bıraktı, mailime bilgilendirme gelmedi ve yayınlanmadı. kısa öz güzel bir yorum.

yorum yapma link göndermiştim.

telefonundan yapıyor, şöyle bir ekran geliyor. 5 gündür yayınlanmasını bekliyoruz. görsel ekte, neden olabilir sizce? görsel şu linkte: hizliresim.com
(20) 

En köylü önyargınız nedir?

sekizdokuzon #1584380 
Ben kısa boylu insanların sinsi, anasının gözü olduğunu düşünüyorum. Sizde neler var?
(3) 

Alkol ve halüsinasyon?

the sound and the fury #1584379 
Nadiren de olsa içilen Alkol halüsinasyon yapar mı ayrıca psikotik bozukluk teşhisi olan birisi ilaçla beraber kullanabilir mi? Riskli mi
(8) 

Gamsız insanlar itici midir?

slm ben yalnız komando yasin #1584376 
Çevrenizde vardır ya böyle gamsız ve rahat insanlar.Dünya yansa umurlarında olmaz. Hiçbirşeyi kafaya takmazlar sevgilisinden ayrılır, işten kovulur ya da istifa eder, kaza geçirir arabası pert olur kafaya takmaz. rahat insanlardır.

bu tip insanlar itici midir size göre? böyleleri ile arkadaş olmak ister misiniz?
(4) 

Yurt dışındayken bankadan belge almak hakkında (acil)

fernando mustafa #1584375 
Merhabalar. Yurt dışındayım oturum iznini yenilemek için gittiğimde hesabımdaki paranın az olduğunu söylediler ben de Türkiyedeki bankama hesap özeti göndermesi için yazdım ancak şubeye gidin diyor. Türkiyeye gitmeden bunu halletmenin bir yolu var mıdır acil
(4) 

sıcak havada spor

blackkmamba #1584374 
bu havada ağırlık çalışıyor musunuz? salonda klima var mı? açıyorlar mı? en uygun saat hangisi olur? bu sıcakta spor yapmak tehlikeli olur mu?
(5) 

Duvarında yumurta pişen evimize klima?

dejame #1584373 
Bilen bilir, Aydın'ın sıcağı inanılmaz yüksektir. Nemden dolayı Adana çok ünlü fakat meydanlarda 55 derece termometre fotoğrafı paylaşır herkes.

Bizim evimiz de maalesef en üst katta, işin kötüsü üç cepheden de gün boyu güneş alıyor. Üç ay boyunca evde yaşanmıyor, terk ediyoruz yazın.

Duvarlar ve tavandan alev fışkıran evin içi yazın 40 dereceyi buluyor, gece hiç düşmüyor. Sanki taş fırın tüm sıcaklığı çekmiş, gece boyu devam diyor.

Peki bu durumda oldukça geniş salonumuza 24.000 BTU bir klima taksak bizi kurtarır mı? Bütçemiz 40000 lirayı pek geçemiyor.

edit: ev 15 yıllık, pimapen var, taşındığımız yıl çok yüklü masraf yapıp çatıyı izolasyon malzemesi ile kaplattık.
(6) 

Hangi windows işletimi sistemini

vasilias #1584372 
Kullanıyorsunuz neden ?
(7) 

Neden macbook alalım?

veritaslibertas #1584371 
sb.
şu an iyi birinden photoshop ve illustrator öğreniyorum yeni yeni, belki bir kariyer değişikliği olabilir.
onun dışında hobi olarak ableton kullanıyorum.
oyun oynarım arada, iyi oyunları da oynayabilsem mutlu olurum.
office programlarını özellikle exceli yoğun kullanırım.

şimdi bunları düşündüğümüzde, 30-40k bandında bir windows notebook almak mı, yoksa yaklaşık iki katı fiyata macbook almak mı ve neden?
hiç apple ürünlerini kullanmadım hayatımda ve mesafeliyim bana biraz şey geliyor. önyargılı değilim ama kullananların mutlaka iyi bir sebebi vardır ama bu kadar fark yaratan şey nedir? neden almalıyız?
edit: macbooklarda crack vs olayları var diye duydum doğru mu? oyun işleri çözüldü mü?
(1) 

Şu konuyu sözlüğe taşıyabilecek var mı?

ananiyimioguz #1584370 
Çünkü hem telefonla hem sahibinden com üzerinden ticket açarak ulaşmama rağmen ilanlar kaldırılmadı.

www.sahibinden.com

Yukarıda gördüğünüz ilanların hemen hepsi hepsiburada gibi sitelerdeki kullanıcı yorumlarındaki fotoğraflardan alınıp açılmış.

Kişinin numarası gözükmüyor, özel mesaj atma kapalı. Tek cümleyle ilan girilmiş. Sadece "soru sor" özelliği ile iletişime geçebiliyorsunuz, onlar da size bir cep telefonu atıyorlar.

Telefonlar farklı, çünkü çeteler. İlanda gözüken isimle telefonda söylenen farklı. Başka bir numaradan o telefon tekrar arandığında bu sefer farklı bir isim söylüyorlar.

Adres çok sapa bir yere işaretli. Whatsapp ve telefonda konuşup konum istediğimde, gittiğim konum terk edilmiş bir bina idi. Sonra da engellendim.

Ben hadi ufak sıyrıklar ile atlattım ama bu insanlar bazen kapora alarak, bazen ürün ücretini alarak, bazen de gönderdim diyip kargo içine o ürünü koymayarak insanları dolandırıyorlar.

Ve sahibindencom bir yaptırım uygulamıyor.

Bu insanların eline bu kadar farklı kullanıcı ve ne tesadüf ki her kullanıcı da eski tarihlerde açılmış nasıl oluyorsa... nasıl geçmiş?

Geçenlerde bir ilan için daha biriyle yazışıyorum, ilan konyada açılmış. Whatsapptan yazışıyorum, adres nerde gelip görelim konyada diyorum. Ben konyada değilim diyor. Neredesiniz diyorum, köyceğiz diyor. Yine isim farklı falan. İlanı arkadaşım açtı diyor. E nasıl alıcam ürünleri diyorum, siz seçin ben epttavm üzerinden ilan açıcam diyor. Oradan alacaksınız, para epttavm ye geçecek, sonra siz onaylarsanız para bana geçecek diyor.

pttavm com da 2.el ilan kısmı göremedim. Ne olacak bu ortamın hali herkes tokatçılık peşinde nasıl denetlenecek bunlar?
(28) 

Eşiniz şöyle yapsa

ruhen hastayim ben #1584369 
Geçen gün giydiğim bir elbise için “Bunu nereden aldın aynısından eşime almak istiyorum.” dedi bir arkadaşım. Bana normal gelmişti ama sonrasında anlattığım insanlar bunun rahatsız edici bir şey olduğunu, eşlerinin başka kadının veya adamın üzerinde görüp beğendiği bir şeyin kendilerine almasından rahatsızlık duyacaklarını belirttiler.

Sizce normal mi değil mi? Buyrun ankete.

İstanbul'da bildiğiniz bir osteopat var mı?

veritaslibertas #1584368 
Sb.
İyi birini arıyoruz bir arkadaşım için.
teşekkürler.
(5) 

adana restoran önerisi

patronaj1 #1584367 
şık, lezzetli, neredeyse büyük bir şehrin büyük bir caddesinde gibi hissettirecek bi yer önerisi olan var mıdır?

kebap falan hariç.
(2) 

Denizi sıcak tatil yeri

sadakatsiz #1584366 
Denizi temiz ve sıcak tatil yapılacak yer önerirseniz çok sevinirim. Kaş'ı çok seviyorum ama farklı bir yere gidelim dedik. Kuşadası'nda titremiştim mesela. Gerçi denizi sıcak olsaydı bile iğrenç bir yerdi. Neyse aşırı kalabalık, hanzoların cirit attığı bir yer de olmasın. Teşekkürler.

Siriyi sadece bluetooth kulaklik takiliyken aktive etmek?

allstar #1584364 
Merhaba,

iphone 13 ve galaxy bud bluetooth kulaklik kullaniyorum. Siri normalde kapali durumda cünkü cok alakasiz durumlarda aktive oluyor. Fakat kulaklik takiliyken bisiklet sürdügümde "hey siri google mapsden su adresi tarif et ya da spotifydan su sarkiyi cal" gibi komutlar vererek telefonu kullansam cok iyi olur. Var mi bunun bir yolu?
(5) 

Vize-Tapu sorunu

akan dame #1584361 
İtalya vizesi için idataya başvuracağım. Gelir evraklarının yanında tapu da eklemem gerekiyor. Tapu idaresine gittiğimde işlerin artık online halledildiğini söylediler fakat şöyle bir sorunum var. Taşınmaz bilgilerini listele dediğimde aşağıda eklediğim fotoğraf şeklinde belgeyi indirebiliyorum. Tapunun orijinali için ise yüklü miktarda para ödenmesi gerekiyor. idata zaten tapu fotokopisi istiyor. Bu durumda bu arkasında "bilgi amaçlıdır" yazan karekodlu belgeyi evraklarla teslim etsem kabul edilir mi yoksa orijinal tapuyu mu isterler? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

ibb.co
ibb.co
(3) 

Eczane güneş kremini gıda takviyesi-mama olarak fiş kesmiş, doğru mu?

gezegen olan pluton #1584360 
Güneş kremi ve yanında reçetesiz ilaç aldım, fişinde gıda takviyesi-mama %1 kdv olarak görünüyor, bu doğru mu, güneş kreminin kdv oranı nedir?
(2) 

Maldivler'de tatil yapmak - her türlü öneriye açığım

nefertarii #1584359 
Maldivler'de kişi başı biletler hariç 1500 doları geçmeyecek şekilde tatil yapabilir miyiz? Şimdi her adada bir otel varmış, bazıları diğerlerine göre çok uygun görünüyor. Uçak biletlerini kendimiz ayarlayacağız, ancak havaalanından gideceğimiz adaya ulaşım bir soru işareti bizim için.

tecrübesi olanlar bize tavsiye verebilir mi acaba?
(3) 

izmir'in yeni belediye Bas. nasil buluyorsunuz?

c1b2k3 #1584358 
öncelikle hic izmir'e gitmedim, o yüzden eski-yeni hic fikrim yok. sadece hep tartisma konusu oluyordu bir de tunc soyer galiba gercekten cok kötüymüs diyor hep eksisözlük.

simdi merak ettim, yeni BB bi farklilik yaratti mi? evet daha cok yeni ama bi degisim gibi bisey var mi?
(6) 

Çok tüy döken kedi

lrdrylgh #1584357 
Merhabalar British short hair bir kedimiz var görseldeki gibi. Bu sıralar çok tüy döküyor. Aslında genel olarak da tüy döküyordu ama bu aralar baya arttı. Her gün taramama rağmen top top tüy topluyorum ve bir o kadar da etrafa saçılıyor. Mama olarak da Hill's kısırlaştırılmış balıklı kedi maması veriyoruz. Mamadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Veteriner mevsim geçişlerinde normal dedi ama bilemiyorum. Tüy dökümünü azaltacak malt tarzı vitaminler var. Bunlar bir işe yarıyor mu? Kullanıp memnun kalan var mı acaba? Son çare olarak traş ettirmeyi düşünüyorum ama bu da kedi için iyi midir onu bilemedim.

eksiup.com
(4) 

THY ABD Uçuşu

mondayboredom #1584356 
Selam. Önümüzdeki ay Amerika'ya gideceğim THY ile. Koltuğumu 40G olarak seçtim, en arkada tekli bir koltuk gibi görünüyor. Gerçekten tekli mi :D daha önce bu şekilde uçan varsa bilgilendirebilirse çok sevinirim.
hizliresim.com
(8) 

Akıllı led ampul sorusu (gün doğumu etkisi)

nundu #1584354 
Bi iki gün önce benzer bir soru vardı, ona gelen cevapları görünce ilgimi çekti de, tam işime yarayacak özellik var mı bulamadım o yüzden soruyorum.

Şimdi benim evde yatak odasının penceresi yok. Böyle diyince zindandan bozma gibi duruyor ama öyle bir ev değil de bina eski, muhtemelen aydınlatmaya bakan pencere vardı ama iki duvarda kocaman gömme dolap olduğu için bilemiyorum. Gece uyurken kapkaranlık olması çok iyi de sabah uyanma konusunda sıkıntı yaratıyor tabii.

Şimdi bu akıllı led ampulleri alsam, "Sabah 07.30'da aydınlanmaya başla, 08.00'da tam güneş doğmuş aydınlığına ulaş" şeklinde bir ayarlama yapabilir miyim. Yani odanın içine yapay bir gün doğumu oluşturma imkanım var mıdır? Bir anda alarm çalmasıyla birlikte laps diye ışık açılmasın da yarım saat, bir saat ideali neyse işte yavaş yavaş şiddeti artsın, tam 8'de maksimum parlaklığa ulaşsın istiyorum.

İmkanı var mıdır? Varsa hangi marka alayım da ikinci sorum olsun :) Teşekkür ederim şimdiden
(2) 

ihtiyaç kredisi

kojonotsuki #1584353 
Halihazırda en iyi oranları veren banka hangisi? max. 100k için soruyorum
(7) 

denize 4 km mesafede bir zeytinlik aldım

gizemli dede #1584352 
600 metrekare bir yer aldım. arada birkaç gün orda takılmak istiyorum. mevzuatına uyarak nasıl bir yapı yapılabilir. başka öneriniz varsa dinlerim
1 ...  ... • 116    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık