(1) 

Baldur's Gate 3 sorusu

ananiyimioguz #1584503 
Selamlar, normalde D&D oyunlarına çok aşina değilim, 2000 lerin başında buna benzer pc oyunları oynamışlığım var ama çok bilinçsiz oynamıştım yani tam hatırlamıyorum.

Şimdi de ufak bir araştırma ile masa oyunu olduğunu, kurallarını, pc oyun geçmişlerini falan bünyeye çektim.

Oynanışa da alışık değilim ama dragon age de de böyle tur bazlı oynanış vardı, o yüzden kolay adapte oldum.

Fakat bir konuyu anlamadım. Bazı aksiyonlarda ekstradan bir zar atıp, bonus aldığımız durumlar oluyor.

Mesela 1d4 bonus diyor. İlk attığım zara ek tekrar 4 yüzlü 1 zar atılıyor, 3 geliyor diyelim. İlk attığım zar 8 ise artık benim puan 11 oluyor. 10luk zorluk derecesi varsa geçebiliyorum.

Fakat bazen 1d4 değil de 1z4 yazıyor. Oyunu türkçe oynuyorum. Bu z nin anlamı ney? Bir çeviri hatası mı? Yani normalde zar, dice demek. Bazen dice, bazen de zar mı demek istemiş olabilirler mi çeviriden ötürü?

Normalde çeviri taraflarında pek bir sıkıntı görmediğim için emin olamadım.
(6) 

Evime ilk kez internet bağlatacağım

hede hodo #1584502 
Hangi firmaya odaklanayım? Tavsiyenizi alayım.
(7) 

Arabayla Yayaya Çarpmak

alaimisema #1584501 
Arkadaşlar selam. Bu gün bi olay yaşadım yokuş yukarı bir yerde gidiyordum birden yola iki yaya atladı ani frene bastım arkamdaki araçlar da zor durdu. Sonra yaya olan adam bide bana bağırmaya başladı halbuki az ilerde trafik ışıkları var yaya geçidi var ordan geçse sorun olmayacak. Neyse bu geçince ben gaza dokundum ama yoldan tam çekilmedi sol yaptım geçerken aynam koluna çarptı ve adam bağırmaya başladı ben de ayı bi tip olduğunu anlayınca kadın olduğum için korkudan durmadım. Arkamdan plakayı aldığını gördüm sizce bir sorun çıkar mı burdan ne dersiniz? Araç şirket aracı ondan endişelendim :(
(2) 

Haydarpaşa patoloji sonucu

akan dame #1584497 
Haydarpaşa numune hastanesi validebağ ek binasında patoloji örneği verdim. Test sonuçlarım çıkmış fakat e-nabızda görünmüyor. Hastaneden öğrenebileceğim. Haydarpaşa numune hastanesini yeldeğirmeni ek binasına (ama aynı doktora) gitsem sonucu görebilir mi?
(6) 

Yurtdışı Çıkış Harcı Nedir?

french lover #1584496 
İngiltere'ye gideceğim.
Bunu ödemem mi gerekiyor?
Nereye ödeniyor bilginiz var mı?

Güncelleme: Vakıfbank mobil bankacılıktan ödedim şimdi. Sanırım sistemden görürler değil mi? Çünkü ödeyip ödemediğimi kontrol edebileceğim bir sistem yok. Vergi dairesi resmi sitesine bilgilerimi girince tekrar ödeme sayfası açılıyor.
(3) 

Yazlık ev için su arıtma önerir misiniz?

dejame #1584495 
Yazlık bir kasabada evimiz var, ailem kışlık evdeki musluk suyunu yemek ve çayda kullanıyor ama Kuşadası'ndaki suyun tadı gerçekten çok kötü.

Her gün, bazen günde iki kez damacana sipariş ediyoruz, çok maliyetli oluyor. Peki iyi bir arıtma taktırsak tadı kötü olan su zararsız ve en azından içilebilir olur mu?
(4) 

Gree klima önerir misiniz?

dejame #1584494 
Bütçemiz 35 - 40 bin TL civarı. En fiyat/performans ürünü almak istiyoruz. Yaşadığımız şehirde servis var gözüküyor. Pişman olur muyuz?
(3) 

engelli araçları için yeni ötv düzenlemesi

ananiyimioguz #1584491 
eksisozluk.com

Bu düzenleme, eski alımları da kapsıyor mu yoksa bu düzenlemeden sonra alınan araçlar için mi geçerli olacak?

yani babam 2 sene önce araç almış babaannem üstünden, 3 sene sonra satılacak mesela.

şimdi 8 sene daha mı beklememiz gerekecek?

ayrıca, hastamız vefat etti diyelim. babama, hatta kardeşlere pay edilecek.

o durumda da dilekçe verilip herkes biz istemiyoruz deyip babama bırakacakları konuşulmuştu.

bu durumda babam vergi ödemeyecekti normal şartlarda. şimdi yasa değiştiği için, yine vergi mi ödeyecek? bu vergi, ödenmemiş ötv nin tamamı mı yoksa cüzi bir miktar mı? detay bilen var mı?
(3) 

Avrupa Şampiyonası 2024'ü bilgisayar (internet üzerinden) izlemek?

put it in your appropriate place #1584490 
Nereden izlenir? TRT'nin Tabii üzerinden mümkün mü? Dün giremiyordu. Diğer platformlarda nedir durum?
(4) 

Bu bir suç sayılır mı?

Unde bach canim #1584488 
İş için bir avrupa ülkesinde part time olarak bir firmayla görüştüm. Firma bir deneme günü ayarladı ve istediklerini süresel olarak biraz geç de olsa başarıyla geçtim. İş konusunda biraz yavaş olduğumu ama benimle çalışmak istediklerini söylediler ve işin daha başında olduğum ve her ne kadar beni işe kabul etseler de “siyah gömlek kumaş pantolonun olması gerekiyor, yoksa satın almalısın” taleplerini yokuşa sürmeye çalıştım. Çünkü bu ülkede sizle ne kadar okeyleşseler de paranızı ödemeden yollayabiliyorlar karasız kaldıklarında. Neyse bu baştaki yavaşlık mevzusundan dolayı “bugün okey dediler ama 2-3 gün sonra kabul ettikleri şeyi sorun edebilirler, kıyafet almasam mı derken, neyse en azından işten olmayalım deyip kıyafetleri aldım. Bu arada iş için bir de orta düzey ingilizce gerekiyor ve ülkede yeniyim ama yine de bazı aksanları anlamıyorum.

Neyse, beni yeni bir franchaise şubelerine eleman olarak gönderdiler. Ben franchaise olduğunu bilmiyorum tabii, kendi şubeleri sanıyorum ve bir de bunlara kendimizi beğendirmemiz gerekiyormuş. İlk gün 4 çalışan olunca sanırım ben fazlalık oldum (muhtemelen bu çalışanları kendileri talep etti çünkü başta o şubede çalışmayacaktım). Bu franchaise sahibi bi problem var mı dedi?(bu arada franchaise sahibi olduğunu bilmiyorum, ama şube için bu kadar debelenmelerinden şüphelendim) Ben de samimiyetine güvenerek dedim bazı aksanları anlamıyorum, kadın dedi bazen ben de anlamıyorum tekrar soruyorum, öyle bir şey olursa bana söyleyin yardımcı olurum falan.

Sonra sen git bütün bunları ingilizcesi yetersiz falan diye benim menajere anlat, o gün işi sorunsuz bitirdiğim halde ve müşteri memnuniyetle ayrıldığı halde.

Bu menajer bu feedbackden sonra ingilizceni geliştirmen lazım, pratik yaparak kendini geliştirmen lazım ancak o zaman senle devam edebiliriz dedi. Dedim böyleyken böyle, yaptığım işi gördünüz ve siz kabul ettiniz. Mesajlara artık cevap vermiyorlar. Çalıştığım günün parası da verilmedi. Üstüne hiç giymeyecrğim kıyafete 40-50 euro para ödedim.

Şimdi google maps üzerinden daha çok az yorumu olan bu yeni dükkana kötü yorumlar girerek en azından içindeki siniri dindirmek istyorum. Ama bu sahte yorumlar suç teşkil eder mi emin değilim. Bilginiz var mı?
(12) 

Bayrama hazır mıyız gençler?

sekizdokuzon #1584487 
Bayramlıklar alındı mı? Temizlik yapıldı mı, barışılacak küsler listesi yapıldı mı?

Şimdiden herkese iyi bayramlar.

Mubi Sinema 1 yıllık promosyon kodu

alcnkzn #1584485 
Değerlendirmek açısından 1 yıllık promosyon kodunu satmak istiyorum
Almak isteyen arkadaşlar iletişime geçebilir

Tg: sinemadan
(5) 

İstanbul Şebeke Suyu

Yılmaz920 #1584484 
İçilebilir mi ?
(5) 

Yatırımlık altın için Tam altın mı çeyrek altın mı

dedeminhirkasi #1584483 
Hangisi mantıklı?
(1) 

İstanbul Havalimanı Hk.

sacrilegious #1584482 
Merhaba,

Pazartesi günü aktarmalı olacak şekilde THY’den:
7:40 AYT-İST
11:30 İST-ZAG uçuşum var.

Antalyadan rötarlı kalkacak gibi görünüyor bayram yoğunluğu sebebiyle.

Sizce aktarmaya yetişmeme gibi bir durumum olur mu?

Uçak D terminale iniyormuş, daha sonra harç pulu alıp pasaporttan geçeceğim ve hangi kapıya gideceğimi henüz bilmiyorum ama A4D veya D3 olabilir. Önceki günler bu şekilde olmuş.

Uçaktan inip bu geçişleri yapmam ne kadar vaktimi alır sizce? Bordo pasaportluyum ama AB ikamet kartım mevcut geçişte bir kolaylık sağlama ihtimali var mı yoksa her türlü o sıra beklenecek mi?

Teşekkürler.
(7) 

Tatil önerisi tek kişi eylül için? (Fethiye, Kaş, Bodrum, Datça vs.)

Cesario #1584476 
Erkek kişisiyim. Kadını bol olsun takılayım gibi bir derdim yok, yengeniz var da gelemiyor benimle. :) Tabi keko da kaynamasın. Gece hayatı aramıyorum.

Doğayı severim. Marmarisi beğenmedim mesela geçen sene gittiğimde. Otelden çıkınca İstanbul gibiydi her yer mağaza, betona gömülmüş. Sessiz sakin bir yer olsun.

Olimposu sevmiyorum gittim, yanında Çıralı var, tekneler atık suyu denize atıyormuş kıyıda.

Uçakla giderim muhtemelen tek kişi. Aklımda Datça var. Hatta şöyle bir otel buldum. www.etstur.com

Kaş çok öneriyorlar ama neresinde kalmam gerekiyor bilmiyorum ada gibi yerinde mi merkezde mi, sürekli toplu taşıma ile mi gidicem deniz için bilmiyorum. Fethiye de çok kalabalık oluyor diyorlar ve şezlonga falan para vermek istemem.

5 gece düşünüyorum. Aslında atv safari, güzel bir tekne turu, spa masajı da yaptırsam yeterli. Bakalım sizden ne öneriler gelecek.
(6) 

Hepsiburada, Trendyol çekilişleri filan scam mi?

nefertarii #1584475 
Çıkan birini tanıyor musunuz?
(3) 

pegasus koltuk altı bagaj

sir gawain #1584474 
kabin bagajını kaldırdıklarından beri pegasus'la uçmadım. koltuk altı bagajı sitede belirtilen ölçüleri birkaç cm aşıyor. bu koltuk altı bagajlara bu kadar bakıyorlar mı? sıkıntı çıkarırlar mı?

not: yurt dışı gidiş geliş.
(1) 

5GHz Kablosuz USB ağ adaptörleri

seri #1584473 
Selamlar

Ben bunlardan bir tane almak istedim ama duyuruya bir danışayım dedim çünkü kafam karıştı.Tp-link tercih ettiğim için baktım Tp-link archer t3u gözüme çarptı üç farklı versiyonu var bu adaptörün sanırım. En küçük nano olanı garip bir şekilde usb 2 diğerleri usb 3. Neden böyle? Yorumlarda nano için hızlı interneti olanlar 200-250 arasında kaldığını yazmış birkaç kere amazonda. usb 3 olan biraz büyük sanırım. Sanki bu daha iyi gibi. Diğeri de modem anteni şeklinde plus modeli. O da usb 3.
Şimdi bunlardan hangisi daha verimli çalışır? Ya da sizin kullandığınız adaptörler nasıl? Memnun olduğunuz marka/model de yazabilirsiniz.

Plus modelinin üzerine 100 lira koyunca aynı markadan Gigabit Router alabiliyorsun orası da ayrı :) Garip garip işler
(4) 

Yurtdışı çıkış harcını şimdiden alabilir miyim

dedeminhirkasi #1584472 
Ağustosun 24 ünde yurtdışına çıkacağım. Şimdiden bu harcın ücretini yatırsam olur mu? 1.500 TL ye çıkma durumu vs nedeniyle şimdiden alsam oluyor mu? Banka üzerinden yapılabilir mi
(6) 

Kalkan tırnak tekrar yapışır mı?

bol kepce #1584470 
Bir kaza sonucu el işaret parmağımın tırnağı yarıya kadar yerinden kalktı. O andan itibaren soğuk kompres yapıyorum ve bastırıyorum. Tırnak tamamen yerinden çıkmış değil. Bu tırnak kendiliğinden yerine yapışır mı tekrar yoksa bırakır mı tırnak yatağını tamamen? Yaşayan, bilen var mı? Ayrıca yapmam gereken bir şey var mı?
(2) 

ince memed roman'ının tersi yönde yazılmış bir roman duymuştum

geveze yazar #1584468 
şimdi anımsayamadım. yani şöyle burda yaşar kemal ezilen halktan söz ediyor. birde bunun tersi artık konusu neyse tam bilmiyorum bürokrasiyi yoran mı ne bir köylüden söz ediliyormuş sanırım. var mı böylesi.
(2) 

esim

lrdrylgh #1584466 
Merhabala. Yarın yurtdışına çıkıyorum. Çıkmadan mobimatter adlı siteden e-sim satın aldım. Merak ettiğim şey aldığım plan turkiyeyi de kapsadığından e-simi kurarsam yurtdışına çıkana kadar telefon hangi hattın internetini kullanır? Ben yurtiçinde kendi hattımın kullanılmasını istiyorum. Telefon iPhone. Bunun için ayrı bir ayar yapmama gerek var mı acaba?
(1) 

milli takım tişörtü

kanatlı kontun müşfik öpücüğü #1584465 
forma değil de bildiğimiz tişört olarak ne tff store'da ne de başka online mağazalarda eli yüzü düzgün bir ürün bulabildim. bildiğiniz veya sağda solda gördüğünüz böyle bir ürün var mı?

klasik şeritli tasarım ile kaliteli bir tişört baya bir talep görürdü diye düşünüyorum. yabancı kulüplerin bile henüz lansmanı yapılmamış formalarını tahtakalede satışa çıkaran tekstil sektörü neden bu işe el atmıyor acaba.
(1) 

Nişantaşı'nda Fırın?

Bluesque #1584464 
Deneyip sevdiğiniz yerler var mı?

Tercihen Valikonağı Caddesi/ Mim Kemal Öke Caddesi civarlarında.

Teşekkürler
(3) 

Benim macbook.öldü mü şimdi ?

Ben Küçükken Bardakmışım #1584462 
Selamlar 2010 mid macbook pro'ya sahibim. Az önce açıp kullanayım dedim ama; ne blutut kulaklığımı görüyor
ne whatsapp'ın desktop uygulamasını açıyor. her şeyde donuyor. gitmiş bitmiş gibi sanki.

çok üzüldüm.

buna yapılabilecek birşey var mı, bunu değerlendirebilir miyim yoksa artık sadece biblo fil gibi bir nesneye mi dönüştü. savaş desen savaşmaz.
(8) 

d smart tv'yi nasıl bilirsiniz

patronaj1 #1584461 
selamlar. bunu nasıl bilirsiniz?

hiç kullanmadım saçma saçma kesintiler, arızalar vs oluyor mu?

kendi evimde kablonet/kablotv kullanıyorum ama kablotv altyapısı olmayan bi yere kurulacak yani o bi seçenek değil.
180 kanallı orta pakete 24 aya da 120+cihaz ücreti istiyor bence çok iyi fiyat.
tv bi tık eski onda sorun olmaz sanırım.
(3) 

İphone face id ile ilgili bir soru

dedeminhirkasi #1584460 
İphone 13 telefon kullanmıyorum. On yüzünde kamera dahil 3 -4 tane mercek gibi bir şey var. Bunlar ne? Ayrıca asıl sorum da şu: telefon face id özelliğini kullanırken yani yüzü tanırken ön kamerayı mi kullanıyor yoksa ön yüzdeki o diğer mercekleri mi kullanıyor. Neden böyle bir soru soruyorsun derseniz eğer ekran koruyucu taktiracagim. Daha önce taktirdiklarim kamera kısmının olduğu yerden hava almaya başlayınca face id özelliğini vs kullanamadım kamera bulanık çekmeye başladı. Bu nedenle ön yüzdeki o merceklerin olduğu kısmın tame en açık olan ekran koruyucu ya da sadece kamera kısmının açık olduğu ekran koruyucu taktiracagim. Bu nedenle soruyorum
(5) 

Psikolog seçimi

dissendium #1584459 
Psikolog seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?
(1) 

oğlumun kalbindeki problem

summerjam0306 #1584457 
merhaba. mevzu bebek olunca dua edip ağlamak yaptığımız tek şey oldu. size sormak istedim.

oğlum 3 aylık bugün rutin kontrolde doktoru kardiyolog olduğu için kalbine bakmak istedi. aort kapağı hafif yapışık 20 mm dedi ve geçiştirdi konuyu. ne anlattı ne içimize su serpti 3 ay sonra gelin dedi. ne yapacağımızı bilemedik. raporu ekliyor ve bilenlerden fikir bekliyorum.


ibb.co
(3) 

ankara-datça yolunda durduruldunuz mu?

diyojenimtırak #1584456 
kontroller ne durumda acaba?
(2) 

Bağdat Caddesi Pilates Önerisi

ms brownstone #1584455 
Hayatımda hiç pilates yapmadım ve bir süredir sırt ağrısı, bel ağrısı gibi yeni dertler edindiğim için pilatese yazılmak istiyorum artık. Birebir ders almak istiyorum ve özellikle Caddebostan’da hoca önerisi olan varsa harika olur.
(3) 

Hayattan neden bu kadar korkuyorum iç dökmece

dedim ama dinletemedim #1584453 
Merhaba,

13 senedir birlikte yaşadığım biri var, mevzu çok daha derin olsa da ev arkadaşı diyelim. Şimdi bu arkadaşlık bitmeli, bu da beni ayrı kahrediyor güçlü durmaya çalışıyorum, yoğun iş tempom sağolsun(!) gün içinde kafam dağılmasa hiç iyi değilim. Detaylarına giremeyeceğim ama burada kaldıkça kendime saygımı ayaklar altına alıyorum. Kendime ev bakıyorum. Ben bu döngüyü Aralık'tan beri yaşıyorum, ya ev bakacak gücü kendimde bulamıyorum ya da evi döşemek falan kendi başıma altından kalkabileceğim bir şeymiş gibi gelmiyor bana. İstanbul'dayım, Aralık'tan beri baktığım evler oldu tabii ki ama ben hep bir kulp buldum kendimce kılımı kıpırdatmamak için. Ki ben hayatım boyunca her şeyi kendi başına yapmış birisiyim :) Kiradan, evi sıfırdan döşemekten, tek yaşamaktan maddi manevi her şeyden korkuyorum. Beni biraz cesaretlendirmenize ihtiyacım var... Yaparsın aslansın kaplansın :)

Kira kalemi de ayrıca korkutuyor beni. Maaşım her ay farklı yatıyor, Temmuz zamı olmayacak gibi, en son 60k aldım, baktığım kiralar 25 bin bandı. Fazla mı kendimi korkutuyorum yoksa korkmakta haklı mıyım ? Yarın bir yere bakacağım. Ev sahibinin aynı binada 3 dairesi varmış, bu da iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum, sizce? Kira 25k, kartal minibüs yolu, 2+1, aidat düşük. Nasıl sizce?

Yorumunu esirgemeyecek herkese teşekkür ederim.
(1) 

Telefonumun dokunmatiği bozuldu

the sound and the fury #1584452 
Huawei 2020 P Smart telefonumun dokunmatiği nemden sudan bozuldu, tamir ettireceğim ne kadar tutar fiyatı piyasayı bilmiyorum dolandırılmayayım. Eski cihaz ama param yok yenisini alacak.
(1) 

Kadıköy metro durağının yakınında kapalı otopark var mı

regina phalange #1584450 
1 hafta bırakabiliceğimiz
(1) 

VsCode wrap ayarları

webbrowser #1584449 
selamlar, youtube da eğitim videosu izlerken oradaki kişilerin editöründe istediği gibi 2 satır vs boşluk bırakabiliyor ve yeniden hizalamıyor editörleri. ama ben cmd-s yaptığımda boşlukta bıraksam otomatik olarak hizalama yapıyor ve kod ilk yazdığım şekilde kalmıyor. bunun ayarını nasıl yapabilirim?
(6) 

Önce STEAM'i sildiğim için STEAM üzerinden yüklediğim oyunu silemiyorum.

anaphylacticshock #1584447 
Merhaba,

Windows 10 yüklü bilgisayarıma STEAM yükledim ve STEAM üzerinden LIBRARY'den ücretsiz olan Sims 4 oyununu indirdim.

Bir ay falan devamlı oynadım ama oyunun çok vaktimi aldığını farkedince silmek istedim.

Salak gibi önce STEAM'i sildim.

STEAM'i silince STEAM ile beraber SIMS oyununun simgesi de masaüstümden silindi.
Ama oyun maalesef programlar listemde halen duruyor ve artık istesem de silemiyorum. Hem silemiyorum hem de açamıyorum.

Sims oyununu programlar listemden ve bilgisayarımın C sürücüsünden nasıl tamamen temizleyebilirim? Hiçbir kalıntı kalmayacak şekilde.
(2) 

Kredili rehin eve Dask yapılmayabilir mi?

Piukh #1584446 
Otomatik yapıyorlardı ama hesapta para yok diye yenileme iptal edilmiş sanırım, Anadolu sigorta mesaj attı. Yaptırmak zorunda mıyım? Ziraatten banka kredisi çekerek almıştım evi hala 1 yıl ödemem var.
(1) 

Whatsapp yedeğini geri yükleme

cemallamec #1584445 
Merhaba arkadaşlar,

Whatsapp’ı silip yeniden yüklemek zorunda kaldım ama yedekleri alan açın diyerek geri yüklemiyor fakat telefonda 50 gb’tan fazla alan var. Nasıl geri yükleyebilirim?

ibb.co
(2) 

Elektro gitar için hangi tel ?

orta buyuklukte bir ulkenin krali #1584442 
Elimde satmayı düşündüğüm bir Ibanez GRG170 dx gitar var. Senelerdir öyle süs gibi duruyor. Telleri yok şu an. Satmadan önce tel alıp takayım daha kolay satarım diye düşündüm.

Bir forumda www.amazon.com.tr şunu önermişler sanırım.

Bu uygun mudur ya da hangi teli alayım ? Çok pahalıya kaçmak istemiyorum zaten satacağım için. Sadece alacak kişiye sorun çıkarmayacak uygun teli arıyorum.

Bilenler yardımcı olursa sevinirim.
(2) 

Bayramda tek kişi, kaçabilecek bi yerler var mı

saturn #1584440 
Tek erkek. İstanbul konum. Araç yok.
Var mı 1-2 günlük yapabileceğim birşeyler :/

Akrabalardan ve hadsiz sorulardan nereye kaçayım?

E-kitap istek duyurusu

kel aynak kusu #1584439 
“guillaume pitron - dijital cehennem” kitabının pdf halini göremedim.

arşivinde olan paylaşırsa memnun olurum

İllüstrasyon dükkanları (online veya fiziki)

kizil sakalli sari #1584436 
Merhaba,

Atina'da maps.app.goo.gl (www.fotinitikkoushop.com)
Porto'da maps.app.goo.gl (www.aguasfurtadas.com)

böyle illüstrasyonlar satan dükkanlar var. Gezmeyi ve almayı çok seviyoruz. Türkiye'de böyle illüstratörlerin eserlerini satan (direkt sanatçının kendi dükkanı da olabilir, toplama bir dükkan da olabilir) bir çevrimiçi ya da fiziki dükkan var mı, biliyor musunuz?

Buna benzeyen ve benim tek bildiğim Süleymaniye'de Ethem Onur Bilgiç'in açtığı yer.

Bir de, biraz alakalı, mizah dergisi çizerlerinin böyle platformları var mı? Penguen'dir Uykusuz'dur çok takip ettim/ediyorum, o yüzden mesela bir "Yiğit Özgür orijinali" ya da "print"i bulabileceksem/alabileceksem baya memnun olurum.

Ev Sinema Sistemi

misyoner domates #1584434 
Herkese merhaba,

Bir ev sinema sistemi kurma aşamasındayım ve konunun ses tarafını yeni öğreniyorum. İlk defa deneyimleyeceğim için de sorularım var. Görüntü konusunda deneyimim oldu uzun süredir.

Avr olarak çok çok iyi bir şey alamadım. yurtdışında uygun fiyata giriş seviyesi bir cihaz buldum, yaklaşık 1 ay içinde elimde olacak. Pioneer cihaz, 6 ohm - 130 watt gibi bir değeri var. İlk etapta uygun fiyatlı iki adet raf tipi hoparlör alıp sistemimi kuracağım, bütçem elverdikçe de 5+1 sistemimi tamamlayacağım.

Elac debut 2.0 b5.2, polk audio signature s15, q acoustics 3030i cihazlarını şimdilik takibe aldım.

1) Hoparlörleri Türkiye’den alabileceğim. Bahsettiğim cihazlardan elac yok ülkede. Saydıklarım harici önerilere açığım.
2) ohm-watt değerlerine bakmalı mıyım? Elac 6, polk audio 8 ohm mesela. Burada olay nasıl işliyor?
3) malum parça parça alacağım, ileride seti tamamlarken yukarıdaki soru da dahil olmak üzere nelere dikkat etmeliyim?

Youtube da veya forumlarda adım adım şöyle şeklinde bir kaynak bulamadım. Varsa iletmenizi de rica ederim.

Çok teşekkürler.
(12) 

Özel sektör temmuz zam oranları beklentiniz?

ananiyimioguz #1584433 
Yüzde kaç olur sizce ortalama?
(2) 

Sharm el sheikh para bozdurma?

Speed writer #1584432 
Merhabalar haftaya sharm el sheikh tatilimiz var. Giderken orada olası harcamalarımız için paramızı dolara mı çevirelim veya Mısır riyaline mi? Eğer bunlardan birine çevireceksek makas en dar nerede çevirelim? Kadıköy Üsküdar civarı önerebileceğiniz döviz bürosu var mı acaba?
Çok soru oldu ama en azından fikir verebilir misiniz araya bayram giriyor problem yaşamamamız adına yardımcı olursanız sevinirim.
(3) 

Macfit

dissendium #1584430 
Macfit'in diğerlerinden farkı ne? Memnun musunuz? Gitmeyi düşünüyorum.
(7) 

Aniden başlayan ve 24 saattir süren göz seğirmesi

zimbirik #1584428 
Hiç böyle bi şey yaşamadım daha önce. Neden olmuş olabilir? Fikri olan, daha önce yaşamış olan var mı?

Türkiye forması

Uncle Sam #1584427 
Malum Avrupa kupası başlıyor Türkiye forması almayı düşünüyorum, tff resmi sitesinden bulduğum bu var;

eshop.tff.org

Stadyum forması 4bin TL ye yakın fiyatlı pahalı biraz bütçe açısından üst linkteki yeterli olur mu sizce?
(4) 

göz ve burunda kaşıntı havayla ilgili olabilir mi?

geveze yazar #1584426 
şu sıralar yoğun biçimde kaşınıyor. oycam gözlerimi bir kaç arkadaş daha durumdan şikayetçi sizde de var mı?
1 ...  ... • 115    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık