(8) 

Akıllı led ampul sorusu (gün doğumu etkisi)

nundu #1584354 
Bi iki gün önce benzer bir soru vardı, ona gelen cevapları görünce ilgimi çekti de, tam işime yarayacak özellik var mı bulamadım o yüzden soruyorum.

Şimdi benim evde yatak odasının penceresi yok. Böyle diyince zindandan bozma gibi duruyor ama öyle bir ev değil de bina eski, muhtemelen aydınlatmaya bakan pencere vardı ama iki duvarda kocaman gömme dolap olduğu için bilemiyorum. Gece uyurken kapkaranlık olması çok iyi de sabah uyanma konusunda sıkıntı yaratıyor tabii.

Şimdi bu akıllı led ampulleri alsam, "Sabah 07.30'da aydınlanmaya başla, 08.00'da tam güneş doğmuş aydınlığına ulaş" şeklinde bir ayarlama yapabilir miyim. Yani odanın içine yapay bir gün doğumu oluşturma imkanım var mıdır? Bir anda alarm çalmasıyla birlikte laps diye ışık açılmasın da yarım saat, bir saat ideali neyse işte yavaş yavaş şiddeti artsın, tam 8'de maksimum parlaklığa ulaşsın istiyorum.

İmkanı var mıdır? Varsa hangi marka alayım da ikinci sorum olsun :) Teşekkür ederim şimdiden
(2) 

ihtiyaç kredisi

kojonotsuki #1584353 
Halihazırda en iyi oranları veren banka hangisi? max. 100k için soruyorum
(7) 

denize 4 km mesafede bir zeytinlik aldım

gizemli dede #1584352 
600 metrekare bir yer aldım. arada birkaç gün orda takılmak istiyorum. mevzuatına uyarak nasıl bir yapı yapılabilir. başka öneriniz varsa dinlerim

geç planlanmış bayram tatili

invaderbrain #1584350 
Son dakika karar verildiği için bulma umudumuz yok ama şansımızı deneyelim dedik. Manavgat, Alanya tarafı3-4 günlük bütçeyi sarsmayacak tatil konaklama tavsiyelerinize açığım. Eşim ve 5 yaşındaki oğlum planın içinde. Kamu misafirhaneleri veya uygulama oteli olursa iyi olur netteki numaralarda ulaşamıyorum alternatif konaklama mekan tavsiyelerinize açığım.
(3) 

dolar bayramda sonra nolur

toua tokuchi #1584349 
ciddi bir hareketlenme olur mu?
(2) 

Chatgbt 4o sesli konusma fonksiyonu zort

gunes123 #1584348 
Selam,

Chatgbt 4o ya subscription odedim, yazarak degil konusarak iletisim kurmak icin.
Teldeki kendi applikasyonunda kulaklik ya da mikrofona tikladigimda donuyor gibi- bos beyaz sayfa cikiyor. bana sesli cevap ver dedigimde ise ben yazarak cevap verebilirim diyor.

Ingilizce konusmak icin iyi firsat diyenleri anlamiyorum. nasil konusturuluyo, ek bir applikasyon mu var?

Tesekkurler <3
(7) 

Japonya'dan iphone almak - sorun çıkar mı?

noxie #1584345 
selamlar, japonya gezim sırasında telefon almak istiyorum. iphone 15 alacaktım, sizin de önerileriniz doğrultusunda 15 pro almaya karar verdim.

ancak çeşitli endişelerim var. japonya için üretilen iphone'u türkiye'de rahatça kullanabilir miyim? işletimde aksamında vs sorun olur mu?
(5) 

klima önerisi

dedim ben sana #1584344 
yakın zamanda klima alıp önerebilecek var mıdır? 12.000 btu olarak. satış, satış sonrası destek ve servis olarak ne seçmeliyim? 25-28bin lira bandında. arçelik mi vestel mi airfel mi? ya da farklı bir marka? şimdiden teşekkürler.

iphone whatsapp widgeti çıkmıyor

hair freak #1584343 
Araç takımları arasında whatsapp yok, düzenle diyorum, araç takımı ekle diyorum, orada da sadece bir uygulama çıkıyor daha fazlası yok.

Ne yapmam gerekiyor? Kullanılma sıklığına göre mi çıkıyor desem hiç kullanmadığım uygulamalar çıkıyor, ekle dediğimde sadece bir uygulama eklenebiliyor, whatsappı yeni kullanmaya başladım onunla mı ilgili desem telefonda uygulama olarak vardı, telefonu zaten genel olarak kullanmıyorum, diğer widgetler çıkıyor.

iphone 7, yazılım 15.8
(4) 

Son zamanlarda duyduğunuz en iyi kötü espri

sekizdokuzon #1584341 
Yatmadan bir soğuk esinti dalgası yaratalım baştan. Benimki şeydi: "Semicenk yarım Cenk demek mi?"

İyi geceler.
(6) 

uçakta aşçı

tabudeviren #1584338 
geçen yolculukta gördüm. business class'ta aşçı kıyafetli biri vardı

o kadar yolcunun yemeğini uçakta hazirlayamacagina göre, ne yapıyor?
sadece business class için yemek yapma seçeneği var da bu yüzden mi orada?
(5) 

Anneye ne alinir bayram ziyaretinde

floydian #1584335 
Annemin yanina gidecegim ama eli bos gitmeyeyim dedim ancak hicbir sey gelmedi aklima. Oneriniz var mi?
(11) 

Diyanet niye erkek hayvan istiyor?

osssy #1584331 
Yemek üzere diyanet niye erkek hayvan tercih ediyor? Dini açıklamasını ya da onların gerekçelerini merak ediyorum.

Bugünkü haberde vardı. www.sozcu.com.tr
(3) 

Sıcak hava hasta eder mi?

michael_knight #1584329 
Yetişkin ve bebek için ayrı ayrı soruyorum.
Mesela 32 derecede uyumak, yaşamak hasta eder mi yoksa sadece insanın konforunu mu bozar?
Bunun üst limiti var mı?
(3) 

rahat spor ayakkabısı

iddaaci #1584328 
merhaba, tabanı yüksek ve kalın olup beni sarsmayacak, çok ince olup asfaltla ayağımın bütünleşmesine sebebiyet vermeyecek, ayağa masaj yapıyoruz yalanıyla abuk subuk keçe kıvrımları olmayan, ortopedik ayağınız rahat eder diye ne idüğü belirsiz bir mühendislik harikası olmayacak, ayağımı cehennem ateşlerine atmayacak, yokuşlarda yastıklama yapıyoruz diyip ayak parmaklarımı himalayalara çıkarmayacak, airpromaxxxxlarge özelliklerine sahip olmayacak, hava alacak ama sandalet olmayacak yazlık spor ayakkabısı arıyorum.
(2) 

İngiltere'ye Giderken

french lover #1584327 
1 haftalık seyahat için yanıma ne kadar döviz alsam yeterli olur sizce? Konaklama vs. hariç, onları ayarladım. Sadece ulaşım ve yeme içmeye harcayacağım.

Bir de sterlin mi götürmem gerekiyor yoksa usd, euro da iş görür mü ve bunu Türkiye'de ATM'lerden çekebiliyor muyum?
(6) 

çamaşır makinesinin altından gelen su

mark greg sputnik #1584325 
lavaboda çerçöp birikmişti, bulaşık yıkarken haliyle su da yükseldi biraz. sonra açtım ben gideri, su akmaya başladı. bir noktada ise şırıl şırıl hemen yandaki çamaşır makinesinin altından dışarı aktığını gördüm. dikkat çekmek istediğim nokta şu ki su akarken aynen alttan gitmiyor. yani belli bir yere kadar birikiyor sanki, ondan sonra içeridekinin hepsi çıkıyor.

giderin kendi borusunda hiçbir problem yok. etrafı nemli bile değil. o lavabodan duvara bağlanan hortum sapasağlam yani.

çamaşır makinesini de öyle bir yere koymuşlar ki onu çıkarmak için buzdolabının filan da yerini değiştirmem lazım, bu akşam üşendim açıkçası yarın bakacağım.

yine altını çizmek istediğim nokta bu su makinenin kendisinden, o alttaki filtre kısmından gelmiyor. lavaboda su olduğu zaman geliyor. çamaşır makinesinin altından gelmesi muhtemelen sadece hortumla boruyla alakalı. makinenin kendisinde bi şey yok.

böyle bi durumla karşılaşan oldu mu? kendim çözemezsem, tesisatçı çağırsam filan aynı gün içinde yaparlar mı? maliyeti aşağı yukarı ne kadar olur?

ben yarın gece gidiyorum çünkü, yani işi ev arkadaşlarıma da bırakabilirim ama normalde evin bu tip işleriyle "ilk gelen" olarak ben ilgileniyordum hep, kocaman adamlar sonuçta ihtiyaç olsa yaparlar ama ben halletsem kafam rahat olurdu.

hayır boru patlamış olsa gidere giden su olduğu gibi dışarı çıkar. onu da anlamadım. duruyor duruyor, belli bir noktadan sonra içerideki bütün suyu veriyor.
(2) 

Twitter'da beğeniler kısmı sizde de gitmiş mi?

psipsipsi #1584324 
SB. Artık başkaları neyi beğenmiş göremiyoruz galiba.
(3) 

Kedi çimi tohumu nedir? Aşurelik buğday çimlendirsem olur mu?

anaphylacticshock #1584322 
Merhaba,

Uzun zamandır kabız olan bir kedim var. Epey zamandır kabız kendisi. İki defa veterinere götürdüm. Allah korusun megakolon vs yok. Ama bol bol macun yemeden ve müshil içmeden maalesef tuvalate çıkamıyor.

Devamlı müshil vermek içime sinmiyor.

Son 10 gündür evde bulduğu her saksıyı yolar oldu. En son saksıya ektiğimiz semizotlarını yedi. İnternetten baktım, toksik bir etkisi yokmuş.

Neyse, mesele şu ki benim bu hayvana kedi çimi vermem lazım.

Hazır kedi çimleri saçma bir şekilde pahalı.

İnterneten baktığıma göre kedi çimi tohumu yulaf, buğday ve arpa karışımıymış. Bu bilgi doğru mu? Eğer doğruysa çimlendirmek için tohum şeklide yulaf, buğday ve arpa nereden bulabilirim? Aşurelik buğday olur mu?

Marketten aşurelik buğday aldım. Bunu toprağa serpip çimlendirsem olur mu?

Buğdayı çimlendirmek için bahçe toprağı yerine çiçekler için özel olarak üretilmiş TORF kullansam hayvana zararı olur mu?

Evde ayrıca çiğ karabuğday var. Karabuğday çimlendirip versem olur mu? Toksik falan olmaz değil mi?

Bu konuda bilgisi olanlar fikir verebilirse çok makbule geçer.
(1) 

Açık renk vans ayakkabı temizleme

icimdekipollyannatinerebasladi #1584321 
Merhaba,

Kırık beyaz vanslarim kirlendiler. Temizlemek istiyorum ama zarar görmesin istiyorum. Siz nasıl temizliyorsunuz üst kısımlarını özellikle.

Tesekkurler
(1) 

20-21 Haziran’da bankalar açık olacak mı?

ruhen hastayim ben #1584319 
Sb
(14) 

Hiç arkadaşi olmayan var mi? Arkadaslarla anlasamiyorum.

Zetnikov #1584318 
Benim gibi olan varmi ozellikle 35 den sonra insanlarin hareketlerinden uyuz kapmaya basladim.
Surekli yanlis hareket goruyor veya yakaliyorum.
Yanlis anlasilmasin insanlari sadece eksileriyle degerlendirmiyorum hicbirimiz kusursuz degiliz fakat dolambacli ve salak gibi davranan kisilere tahmmulum yok.

Beni elestirmek istersenizde sikinti yok hersey serbest
(4) 

fransa elçiliğinden vize teslim alma süresi ne kadar sürer?

avatar is back #1584317 
cuma günü 10:00'da gel demişler kardeşime, ne kadar sürer ki? schengen değil. komple göç ediyor, uçak muçak bileti gösterecem falan dedi de çok bildiğim şeyler değil ona göre uçak bileti alacağım da. ankara için soruyorum bu arada
(12) 

Şimdiye Kadar Psikoterapiden Hiç Verim Alamayan Var mı?

pantepember #1584315 
Hayatımda dördüncü kez psikoterapi alıyorum ve yine aynı sorunu yaşıyorum: verim alamıyorum, hiçbir şey değişmiyor gibi geliyor, boş yere para harcıyormuşum gibi görünüyor.

Sinan Canan dinlemek bana daha iyi geliyor.

Belki de bazı kişiler psikoterapi almaya uygun değildir?
Çok mu erken bırakıyorum? (3-5 seanstan sonra güvenim kalmıyor)

Psikoterapistin bol bol soru sormasını ve hatta yorum yapmasını bekliyorum. Ama hiçbirini yapmıyor. Şimdiye kadar bilişsel terapi ekolünde terapi aldım. Şimdiyse varoluşçu terapi. Bu öncekilerden daha kötü: neredeyse hiç konuşmuyor. Yakında bırakacağım sanırım.

Benzer bir sorun yaşayan kişilerin deneyim ve yorumlarını merak ediyorum.

cepteşok 'dan kargoyla ürün alan var mı?

mr.goodcat #1584313 
şöyle bir uyarı gösteriyor sepette. gerçekten bu kadar uzun mu sürüyor kargolamaları:

"Siparişiniz Elektronik, Züccaciye, Tekstil ve Spor kategorilerinde 15 gün; Mobilya kategorisinde 21 gün içerisinde kargoya verilecektir."

alacağım ürün market kısmından değil şok ekstra ürünler kısmından.
(3) 

Küçük çocuğun yetişmesi için yazlık-site

velasco #1584312 
Merhaba. 3.5 yaşında bir oğlum var ve yaz döneminde; eskilerde ( doksanlı yıllarda) olduğu gibi arkadaşlıklar edineceği, koşturacağı, eğleneceği, top oynayıp bisiklete bineceği, sonradan görme veya anlayışsız insanların olmadığı bir ev-site arayışındayım. Evlerin eski olması önemli değil. Sizlerin bildiği böyle yerler var mı? Varsa nerede?
(4) 

Tatil yeri

dissendium #1584311 
Bana tatil yeri bulalım. 1000 tane otel çıkıyor. Hepsine bakarsam yaz biter. Direkt şu otele bak tipinde cevap bekliyorum. Antalya ve Muğla olabilir.

*Dağ taş olmasın
*En azından 20.00'den sonra gezilecek yer olsun

Bir de size sormuş olayım. Siz nereye gideceksiniz? Fikir olabilir.
(14) 

Gelişmekte olan ülkelerdeki kadın cinselliği hakkında

sekizdokuzon #1584308 
Selamlar;

Öncelikle niyetim spekülasyon yaratmak değil, merak ettiğim şeyleri sorup gelen cevapları objektif bir şekilde dinleyeceğim.

Sizce bizimki gibi gelişmekte olan ülkelerde kadınların kendilerini korumak için nikahsız seksi reddetmesi yalnızca muhafazakar altyapıyla alakalı bir şey midir? Bana bayağı mantıklı gelmeye başladı çünkü bir kadın olarak. Hayatın boyunca yaşayacağın olası suistimal, hakir görülme, dışlanma, hafife alınma gibi bırakın kadını herhangi bir insanın hayatını allak bullak edecek bir ton garabetten tek hareketle sıyrılıyorsun.

Herhangi bir kadının bir gününden ufak bir anektod sunayım: örneğin burada laf arasında cinsellik kelimesi geçtiği için çat diye bir şeyler içmeye çağırıyorlar. Hayırdır? Çok afedersiniz de dünya üzerinde milyonlarca insanın her an yaptığı bir seyden bahsetmek beni hedef mi yapıyor, o küçük zihninde sana sinyal caktigim anlamına mı geliyor?

Bu günlük ve çok basit bir örnek. Bizim hayatlarımız bütün bunları sineye çekmekle geçiyor. Şu an evli olsam sanki bir tık insan muamelesi görür, hayatımı alelade bir erkek gibi rahatça yaşar, düşüncelerimi ifade edebilirdim belki de. Tabii o zaman da arkamdan "Evli barkli kadınsın, yakışıyor mu?" derlerdi ama inanın bekar ve cinsel hayatı olan kadınların yaşadıklarıyla kıyaslanamaz.

Başta da dediğim gibi, niyetim spekülasyon yaratmak değil. Bu konu üzerine konuşalım, biraz da rahatlayalim istiyorum.

Teşekkürler.
(2) 

İstanbul-İzmir yolunda yemek yenecek yer

sorucu #1584307 
Sabah İstanbuldan arabayla yola çıkıp Urla'ya varmayı hedefliyorum. Yolda yemek yenebilir diyeceğiniz yer var mı? Yani 9'da yola çıksam 14, 15 gibi varırım sanırım ama 12, 13 civarı bir yerde yemek yiyebilirsem güzel olur. Balıkesir civarı? Kebapçı olur. Kahvaltılık bir yer de olur. Kebap sağı buldum.

www.instagram.com
(8) 

istanbulda hava mı çok mu sıcak yoksa ben mi abartıyorum?

buenosdias #1584306 
meteorolojiye bakiyorum 31 derece ve %54 nem gösteriyor.
az önce dışarı çıktım sauna gibiydi. 34 dereceler %70 nem gören biri olarak bana pek gerçekçi gelmiyor bu değerler. acaba ben mi abartıyorum?
(2) 

sort şeklinde zıbın var mı yetişkin için?

geveze yazar #1584305 
Ne diye aratayım bunu?
(6) 

Tatil için hangi yunan adası

Mcfly #1584304 
4-5 gece bi yere kaçalım dedik. Vize var araba var.

Hangi adayı önerirsiniz ? Thasos da olabilir. Ada olması da şart değil maksat bizi dudukleyen esnaftan kaçmak.

İlk defa Yunan’a tatil amaçlı geçeceğiz.
(6) 

Ankara uygun fiyatlı mobilya beyaz eşya

Nohutdurumu #1584301 
Merhaba, arkadaşlar sıfırdan ev diziyorum uygun fiyatlı mobilya ve beyaz eşya için nereden almamı önerirsiniz?
(5) 

Hesabın Leyla olması Hk.

sanguine #1584300 
Merhaba, hesabı Leyla olup kurtarabilen oldu mu?

Artık ekşi sözlük çığrından çıkmış gerçekten 10 yıldır yazarım, son bir iki yıla kadar kimseyi engellemezdim bile. Kimseyle ikili tartışmaya girmedim, kimseye hakaret etmedim, doğru düzgün mesajlasmiyorum bile.

Bu 10 yılda ilk kez geçen sene Hamas'ı eleştirdim ve ikinci Mahmuttan bahsettim diye hesabım 30 günlük kapandı.

Bugün ise tamamen giremiyorum hesaba erişim yoktur diyor, Leyla olmuşum. Tabi ki hiç kimseyle tartismadim, yazilarimda genellikle küfür ya da kaba sözler bile yok, ağır eleştiri sadece. Herkes belli bir tarafı tutmak, yoksa yasaklanmak zorunda mı anlamıyorum, hiçbir uyarı yapılmadan direkt erişime kapatılmış. Bugün en dandik bir uygulama veya sitede bile böyle bir yaptirim yok. Neyse cezası verselerdi sebebini gösterip.

Sabahtan akşama kadar millete hakaret eden, hedef gösteren hesaplar öylece duruyor. Iktidar yanlıları zaten dokunulmaz.

Kurtarabilir miyim hesabı itiraz için mail attım. Onca yazdığım şeyin çöpe gitmesine mı yanayım. Kurtaramayacaksam da içeriğin silinmesini talep edecegim? Öylece durmasını da istemiyorum kullanıcı adimin.
(2) 

Şu şarkıyı bulma şansımız var mı

dissendium #1584299 
Merhaba.

www.instagram.com

Bu şarkı Yunanca bir şarkı. Nikos Vertis'in bir şarkısı. Burada bu şarkıya remix yapılmış. Bu versiyonu arıyorum. Umudum yok ama sorayım dedim. Sağ olun.
(12) 

Magnum neden zorla Badem satıyor?

michael_knight #1584296 
Magnum'un en güzeli Beyaz. Classic seven de vardır mutlaka. Ama diğerleri eh işte.

Magnum Mini paketlerinde 2 tane Beyaz yiyebilmek için 2 Badem ve 2 Classic yemek zorunda kalıyorum.
En sevmediğim Badem çeşidi 6 paketin 4'ünde de var.

Algida neden zorla bu Badem'i yedirmeye çalışıyor bize. Onun için bir farkı yoktur, istese hepsini Beyaz da üretebilir.
Siz mi Badem'i çok seviyorsunuz yoksa pazarlamada bunun bir ismi mi var?
(Bir ürün satarken yanında başka bir ürün daha satmanın mantığını anlıyorum ama bunlar zaten aynı ürünün aromaları)
(3) 

Diz kapağı ağrısı geçmiyor

fistikthecat #1584295 
Doktora cuma gidebileceğim.
Halı üzerindeki dosyaları istiflerken şişman cüsse ile dizimin üzerine epey baskı yaptım. Düşme çarpma olmadı.

Ağrı Giderek arttı ve diz kapağı civarı dokununca ağrıyan dokunmasanız sızıntı yaptıran, ayağa kalkıp yattığımda dizi büken her eylemde beni hayata küstüren bir ağrı.

Voltaren ve buz tedavisi pek işe yaramıyor. Cumaya kadar ne yapmalıyım.
(5) 

Atina'da yeme-içme

nundu #1584293 
Bayramdan sonra Atina'ya gidiyorum kongre sebebiyle. Kongre dışında çok zamanım olur mu bilmiyorum ama gitmişken temel yerleri de bi gezip görme niyetim var tabii. Onun dışında şurda bunu ye tarzı (Kostas'ın souvlakisi çok popüler mesela onu biliyorum) önerileri, ya da akropolis'e git tadında olmayan turistik tavsiyeleriniz varsa alabilirim. Teşekkürler
(1) 

istanbul-eskişehir arası ambar biliyor musunuz?

istististist #1584291 
istanbul-eskişehir arası malzeme taşımak için uygun fiyatlı kullanabileceğim bir ambar firması biliyor musunuz?
(2) 

Outlook otomatik yanıt

pavlis #1584290 
Merhaba, otomatik yanıt ayarladım ama bana mail geliyor, gönderilen kutusu boş.
Otomatik yanıtlar gonderilenlerde görünmüyor mu?
(8) 

yeni basladigim iste hicbir sey yapmama sorunsali

sanxis #1584288 
1 ay once yeni bir ise basladim. bugune kadar toplam calisma surem 4-5 saati bulmamistir. basladigim gun yoneticim birkac isim verdi, bu kisilerden oryantasyon/training talebinde bulun dedi, ben de bulundum. ilk 2 hafta kimse donus yapmadi (cok yogunum, bu ara yapamam, ben sana donerim vb vb), ucuncu hafta bir training aldim, bu hafta da ikinciyi. ikisi de 1 saati bulmayan, oldukca temel seviye egitimlerdi. 1 ayin sonunda, ilk 2 gunde ogrenmis olmam gerekenleri bile ogrenemedim.
ofiste 2 kisiyiz, yoneticimiz baska bir katta, adami gunde 5 dk ya goruyorum ya gormuyorum. haftada 1-2 defa "bununla sen ilgilenir misin" diye mail atiyor ama hep tiri viri isler, 5 dkda yapiyorum. isin garibi ofis arkadasim da hic yogun degil, o da gunde 1-2 saat ancak calisiyor.
ben ne yapmaliyim sizce bu durumda? ofiste asiri bunaliyorum hicbir sey yapmayinca. yoneticime soylemeye de cekiniyorum, sikayet ediyormus gibi gorunmek istemiyorum (bana egitim vermediler, hic isim yok vs). ne yapmami onerirsiniz?
(4) 

uyku ilacı olmadan uyuyamıyorum

deartheodosia #1584287 
uyku ilacı alınca da uyanmakta ve gün içinde normal olmakta zorlanıyorum :(
nasıl uyuyabilirim? ilaç almadığımda sabahlıyorum ve gün içinde çok yorgun oluyorum.
(3) 

Yakın zamanda pasaport alan var mı?

Aydan Dustum #1584285 
Merhaba, bir ay önce İstanbul’dan pasaporta başvuran kişinin pasaportu gelmiş midir? Bir ara uzun sürüyordu hala aynı mı yoğunluk.

Teşeklürler
(4) 

evsel kullanım için etil alkol bulamıyor muyuz artık?

co2s2 #1584284 
soru başlıkta
(3) 

istanbul adres

edgenabby #1584283 
şişhane'den gülbağ - osman sağanak camii tarafına gidicem.

iett.istanbul

sadece sabah 6.40 ve öğleden sonra 14'ten itibaren otobüs var gibi?

nasıl daha pratik gidilebilir?
(2) 

internette bir bulaşık makinesi kıyaslama videosu vardı

theconqueror #1584282 
Adam fiyat etiketlerinin yerlerini değiştiriyordu ama aslında değiştirmiyordu da kadın pahalısını seçiyordu her defasındaç Mediamarkt gibi bir yerde geçiyordu, buldurur musunuz
(3) 

apandisit ameliyatı sonrası süreç

semaforo de medianoche #1584281 
apandis patlaması yaşayıp ameliyat oldum pazartesi saat 1'de. bir de göbek fıtığı varmış doktor görünce onu da bağladım falan dedi. iltihap riskinden ötürü diren taktılar bir de. salı günü taburcu ettiler perşembe günü kontrole gidicem orada büyük ihtimal çıkarıcaklar direni. şu an bende ameliyat ağrısı acısı falan yok aslında (patlamasına rağmen kapalı yapılabilmiş sanırım ameliyat) ama fiziksel olarak çok rahatsızım. oturduğumda rahatsızım yattığımda rahatsızım yürümek zor kırmaşmak zor falan. herkesin ameliyat tecrübesi kendine has tabi ama benzer ameliyatlar geçirenler vardır bir sorayım dedim sonrasındaki süreci. bu rahatsızlık acaba çoğunlukla direnle mi alakalı sizce o çıkınca rahatlar mıyım? ya da göbek fıtığına yapılan işlem mi zorladı beni? yoksa apandisin normalinde mi var bu olay? ne zaman rahatlarım? ne yaparsan yap sürekli konforsuz hissetmek çok sinirimi bozuyor artık ve de bu durumun azalmasını beklerken dünden bugüe arttı maalesef o sinirimi bozdu iyice uyuyamıyorum da hiç.
(2) 

0 araçlar ve 7 Temmuz

Lethe #1584280 
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 7 Temmuzdan sonra belli güvenlik kriterlerini karşılamayan 0 araçların satışları yasaklanıyor.

Araç olacak alsanız nasıl bir strateji izlersiniz. Örneğin VW T-roc bayide 0'ı 1.820.000 TL olarak görünüyor. 2023 model az kullanılmış ikinci elleri genel olarak ilanlarda 1.500.000 TL civarında. İkinci el-sıfır makası biraz açılmış, ben en son 1,5 yıl kadar önce araba satmıştım. O dönemle kıyaslayınca çok farklı bir araba piyasası var.

Bu araçlar 7 Temmuza dek satılamazsa ne olaca bayilerin ellerinde mi kalacak? Araç alacak olsanız 0'ın daha düşmesini bekliyor musunuz, ikinci el mi alırsınız ne yaparsınız. Biraz tartışalım. :)
(5) 

Epilasyon sonrasi kıllar tekrar cikiyor mu?

Zetnikov #1584279 
Mesela koltuk alti icin 8 seans dediler.
Yaptirdiktan sonra omur boyu kil cikmaz mi
Yoksa gene cikiyor mu
Boyle birdaha hic cikmayacak sekilde olan bi yontem var mi
(13) 

kitaplık düzenleme programı

ve sen oyle masum bakiyordun ki #1584278 
şöyle basitinden bir program arıyorum. kitaplarımı künye şeklinde organize edebileceğim, işte anahtar kelimeler verip (mesela kuşlar hakkında, kediler hakkında vs gibi) o anahtar kelimelere göre bulabileceğim bir şey olsun.

çok bakındım ama hep okulların kütüphane programları çıktı karşıma. evimdeki kendi kitaplığım için kullanacağım.

illa kitaplık programı olmak zorunda da değil. bu amaçla kullanabileceğim herhangi bir program da olur.

şimdiden teşekkürler.
1 ...  ... • 117    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık