anket katılım

basaran #1580040 
Merhaba,

Hizmet sektörü çalışanlarına yönelik anketimizi doldurarak araştırmamıza katkıda bulunabilir misiniz?

Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.
(4) 

TİP oyları neden görünmüyor?

basaran #1557582 
Tutanakta 43 oy aldığı görünürken YSK'nın sonuçlarında TİP yer almıyor. "Diğer" yazan bir kutucuk var 54 oy görünüyor. Hatalı bir giriş mi var, yoksa mantıklı bir açıklaması var mı?
(2) 

Tezden Yayın Kurum Adı

basaran #1547533 
doktora eğitimini yüksek lisans eğitimi aldığı üniversitede yapmayan bir öğrenci yüksek lisans tezinden üreteceği yayında kurum bilgisine doktora eğitimi almakta olduğu üniversitenin adını mı yazmalı yoksa tez hangi üniversitede yazıldıysa o üniversitenin adı mı yazılmalı? benim düşüncem tez önerisinin sunulmasından tezin yök tez sistemine yüklenmesine kadarki süreçlerin tamamında yüksek lisans yapılan kurumun akademik ve idari personelinin katkısı olduğu için yüksek lisans yapılan üniversitenin adının yazılması. etik açıdan bir sorun oluşturmaması için hangi kurumun adı yazılmalı?
(6) 

tez teslim ve geçici mezuniyet belgesi

basaran #1529250 
başvurmak istediğim üniversitenin doktora basvuru tarihi 28 temmuzda sona eriyor ve başvuru şartlarında geçici mezuniyet belgesi isteniyor. tezimi 18 temmuzda şekil yönünden incelenmek üzere teslim ettikten ortalama ne kadar süre sonra tezimin şekil yönünden uygun olup olmadığını öğrenebilirim? 28 temmuza kadar geçici mezuniyet belgemi teslim alabilir miyim? resmi tatil öncesi aramalarımda enstitü telefonları açmadığı ve şehir dışında olduğum için gerekli bilgileri enstitüden sağlayamıyorum. yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

İşveren ve muhasebeciyle yaşadığım problem

basaran #1496302 
Yaklaşık 1 ay önce ayrıldığım firma tarafından maaşımın ödemesi çeşitli bahanelerle sürekli ertelendiği için arabuluculuk merkezine başvurdum. Hemen ertesi gün muhasebeci beni aradı açmadım, whatsapp'tan yazdı. Maaşımı yatırmaya çalıştığını ama bankanın para transferini iade ettiğini söyleyince muhasebeciye güvenmediğim için bankayı aradım. Müşteri temsilcisi maaş hesabımda bir sorun olmadığını söyledi. Muhasebeciyle whatsapp üzerinden bu bilgiyi paylaştım. Maaşımı zaten ödeyeceklerini, bu yaptığımın hiç etik olmadığını söyledi. Ben de kendilerinin işyerinde yaptığı etik dışı davranışlardan bahsettim. Bunlardan biri çalışanları sürekli kameradan gözetleyip, çalışanları iş sırasında arayarak kamerada gördükleri üzerinden uyarıda bulunmalarıydı. Bu durumun çalışanlarda gerginlik yarattığını söyledim. Ayrıca çalışanlardan bir kısmını sigortasız çalıştırmanın da etik dışı olduğunu söyledim (Ben işe başlamadan önce sigortasız işçi çalıştırdıkları için ceza aldıklarını biliyorum). İşyerinde sigortasız çalışan olmadığını, yazdıklarımı avukatlarına ileteceğini, çalışmaya değil işyerinin düzenini bozmaya geldiğimi, firmanın öncesini eleştirmenin bana kalmadığını, mahkemede kimin sigortasız çalıştığını kanıtlamamı söyledi.

Bu durumda süreç nasıl işleyecek, dava açılır mı, açılırsa ücretsiz avukat atanır mı, dava aleyhime mi sonuçlanır? Bu soruları düşünüp duruyorum sürekli. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığım için size danışmak istedim.
(4) 

annoy, irritate, trouble farkı

basaran #1472277 
Aşağıdaki ifadelerin Türkçe çevirisi konusunda öneride bulunabilir misiniz?

be annoyed by thinking about work demands

be irritated by work demands

be troubled by work demands

Etik Kurul Onay Süresi

basaran #1434895 
Sosyal Bilimler için Etik Kurul onayını ne kadar sürede aldınız?
(2) 

Açıköğretimde Spor Bilimleri Bölümü Açılması Hakkında

basaran #1433728 
İstanbul Üniversitesi, psikolojiyle birlikte spor bilimlerinin de AUZEF'te açılacağını duyurdu. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
(5) 

Ahmet Ümit okumaya hangi kitaptan başlamamı önerirsiniz?

basaran #1433480 
sb.
(2) 

Bu iki cümlenin birebir Türkçe çevirisi nasıl olmalı?

basaran #1430825 
I find keeping up with email a distraction from my work.

I feel less motivated when I need to use some types of technology for my work.
(5) 

4 büyük boy valiz, 4 büyük boy koli, en düşük maliyet

basaran #1427615 
Şehir dışına taşınıyorum (ortalama 600 km uzaklıkta), 4 büyük boy valiz ve 4 büyük boy koliyi en düşük maliyetle nasıl götürebilirim?
(1) 

ptt kitap kampanyası devam ediyor mu?

basaran #1425607 
etmiyorsa yaklaşık 200 kitabı uygun fiyata kargolayabileceğim alternatif bir yol önerebilir misiniz?
(2) 

Programlama ödevini son güne bırakan tembel öğrenciye yardım eder misiniz?

basaran #1421067 
Dosyadaki vize-final notlarının hesaplanması için gerekli kodları yazabilir misiniz?
(1) 

Maddelerin anlaşılır olup olmadığını belirtebilir misiniz?

basaran #1419583 
(2) 

Örneklem Sayısı

basaran #1412452 
Evrenin belirsiz olduğu bir ölçek uyarlama çalışmasında pilot grup ve esas grubun sayısı minimum kaç olmalıdır? Test-tekrar test analizinde örneklem sayısının 30'un altında olması sorun yaratır mı?

Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
(14) 

Sıkılma Algısı ile Cep Telefonu Kullanımı Anketi

basaran #1404163 
Merhabalar,

Sıkılma algısı ile cep telefonu kullanımı arasındaki ilişki ile ilgili 25 soruluk bir anket hazırladım, fakat yeterli sayıda katılımcıya ulaşamadım. Anketi doldurarak araştırmama katkıda bulunabilir misiniz?

Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

docs.google.com

Modlara not: Duyurum birkaç gün üst sıralarda kalabilirse çok sevinirim.
1

mobil görünümden çık