(3) 

iphone 15 pro

mkaya #1581631 
selam, 11 ay önce aldığım iphone 14 pro telefonumu verip üzerine 20k vererek iphone 15 pro aldım, aldığım arkadaş çocukluk arkadaşım var telefoncu ondan alırız diyerek getirdi bana, kutu hiç açılmamış, açıp kurulum yaptım her şey normal, sıfır telefon, garanti de açtığım günden başlamış gözüküyor ayarlarda, e devletten imei kontrol ettiğimde de apple inc ithalatçı olarak gözüküyor ve kayıtlı telefon.

bana telefonun faturasını getirdi faturada model vs yazıyor ama imei yazmıyor, ayrıca fiyatı da 58k + kdv 65k gözüküyor. fatura benim adıma değil, telefonu başka bir yerden almış hiç açmamış söylediğine göre.

telefonla ilgili bi sıkıntı yaşar mıyım? kaçak, yenilenmiş vs gibi bir durum olma ihtimali var mı acaba? servise gönderip şu telefonu bi kontrol edin desem kontrol ederler mi?

edit: söylemeyi unuttum, telefonu ilk kurulum yapmadan güncellemem gerektiğini söyledi veren arkadaş, yarım saat falan telefon kendini güncelledi ilkin, sonra aktarım yaptım.
(2) 

aleksandr karelin ile güreşen türk güreşçinin videosu

mkaya #1559160 
youtube da videosu vardı ama bir şekilde silinmiş, 90 larda yapılan bir güreş, karelin ile bıyıklı bir türk güreşçi güreşiyor. karelin kısa sürede tuş ediyor. bu videoyu bilen var mı? varsa videoyu nereden bulabilirim? türk güreşçinin adını bile hatırlayan varsa sevinirim.
(4) 

cüneyt arkının bir filmi

mkaya #1553121 
yurtdışından mı geliyordu, uzun zamandır görmediği oğlu ya da kardeşi bir şekilde mafyaya bulaşmıştı, sanırım ilk başta konuşuyorlardı sonra ölüyor muydu ne oğlu, sonra onun ölümüne sebep olanları arıyordu falan.
(3) 

Kurumsal grup sağlık sigortasının istifa drumundaki statüsü

mkaya #1541619 
Merhaba.
çalıştığım şirkette yaklaşık 2 yıldır kurumsal grup sağlık sigortam var, önümüzdeki hafta pazartesi son iş günüm. bu sağlık sigortam o gün itibariyle sona mı erecek, yoksa sgk gibi belirli bir süre devam edecek mi? teşekkürler.
(5) 

istifa ve ihbar süresi

mkaya #1541488 
Merhaba. istifa ettiğim şirket 3 gün sonra ayrılabileceğimi söyledi, ancak ben 1 aylık ihbar süremin sonunda ayrılmak istiyorum, böyle bir şey mümkün mü? 14 aylık çalışanım.
(1) 

bu tarz müzikleri nasıl bulabilirim

mkaya #1541286 
www.youtube.com

en sevdiğim tür müzikler bunlar, böyle kasvetli bir müzik, arkada elektro gitar sanırım çalan, tempo bazen artıyor bazen azalıyor

www.youtube.com

belirli bir türü var mı bunun acaba. elektro guitar falan deyince pek bir şey gelmiyor youtubeda açıkçası.
(3) 

hepsiburada nın bozuk ürünü tamir etmemesi

mkaya #1509539 
2 ay önce bluetooth kulaklık aldım buradan, daha aldığımın ilk haftası sol kulaklık bozuldu, şarj olmuyor.

kullanmıyordum diye bekledim, 2 hafta önce arıza kaydı açtım, 1-2 gün içerisinde onaylanacak deniyor ama onaylanmadı.

ben ürünü aldığım zaman 350 tl idi, şu an 600tl.

yani adamlar bilerek onaylamıyorlar, tüketici hakem heyetine gidip para iadesi yapmamı bekliyorlar muhtemelen, çünkü tamir edip sıfır diye satacak ve her türlü karlı çıkacaklar.

şimdi ben müşteri hizmetlerini arasam, bana kargo yap diyecekler, hiçbir şekilde tamir etmeden aynı ürünü geri gönderecekler bundan %100 eminim, yani boşu boşuna yorulmuş olacağım, hakem heyetinde de boşu boşuna yorulmuş olacağım.

ürünün türkiye servisini bulamadım.

soru: bu işten nasıl karlı çıkarım?
(5) 

su arıtma cihazı tavsiyesi

mkaya #1509534 
uzun süredir kullanıp tavsiye edebilecek var mı? kalabalık bir aileyiz.
(3) 

laptop tavsiye

mkaya #1470284 
arkadaşlar saatlerdir arıyorum ama bulamadım.

istediğim özellikler

8gb ram, 512 ssd maksimum 14 inc. klavyesi aydınlatmalı laptop. film ve dizi izliyorum sadece.

bunlar olmazsa olmaz kriterlerim, bir türlü bulamadım, kullanan var mı? tavsiye edebilecek biri var mı?

not: aydınlatmalı klavye olmazsa olmazdır.
(6) 

tek kişilik ofis

mkaya #1468785 
selam. istanbul'da sabah gidip, akşama kadar çalışabileceğim, bana masa, sandalye, elektrik ve internet hizmeti verebilecek, tek kişilik ofisler var mıdır? internetten bir şey bulamadım. homeoffice olarak günlük çalışmak için kullanacağım.
(1) 

yapay zeka robot filmi

mkaya #1447400 
--spoiler--
bir kaç ay önce izlemiştim. geleceğin dünyası, böyle robotlar falan var işleri yapıyorlar vs, kötü işler için de kullanılmaya başlanıyorlar seks yapılıyor robotlarla bi sahnede vs, sonra bir cinayet mi ne oluyor, 2 robot kaçmaya başlıyor çölde, dedektifi de öldürecekler, dedektif te onlarla gidiyor, hatta dedektif neredeyse ölcek bunlar şemsiye falan tutuyorlar, bırakmıyorlar gitsin, sonra bir yere gidiyorlar böyle uçurum gibi, karşıdan karşıya geçecekler kurtulmak için, diğer polisler geliyor çatışma çıkıyor, en son yavru bir robot doğuyor falan.
--spoiler--
(5) 

kota hesaplama

mkaya #1446174 
evde 7-8 aygıt kablolu ya da kablosuz internet kullanıyor.

ay sonu toplam ne kadar download yaptığımı hesaplayabileceğim bir program var mı? tek makinenin değil de tüm internet trafiğini hesaplayacak, modem üzerinden böyle bir şey yapmak mümkün mü?
(8) 

gizli kamera yardım

mkaya #1437417 
selam.

eve gizli kamera almayı düşünüyorum, böyle saat gibi dikkat çekmeyecek, uzun süre kayıt yapabilecek ve uzaktan istediğim zaman girip izleyebileceğim.

benim 1 dairem var, oturmuyorum, bir kaç eşya var içinde uzun zamandır boş, ayda yılda bir işim anadolu yakasına düşünce çok trafik varsa kaldığım bir ev, benim kuzenim bir kaç ay orada kaldı okulu nedeniyle, komşuyla arkadaş olmuş, ben hiçkimseyi tanımıyorum binada güvenlikler dahil.

kuzenimin bu arkadaşı bunu arayarak gece sabaha kadar gürültü olduğunu, bir kaç kez tekrarlandığını falan söylemiş, güvenliği aramış hatta, onlar da daireyi aramışlar telefonun sesini falan duydum, açıyorlar ama gürültüye devam ediyorlar falan demiş.

şimdi ortada 2 seçenek var.

1. binanın duvarları çok ince, ben kaldığım zaman da sağdan soldan baya gürültü geliyordu, bu kız başka daireden gelen sesi benim daireden geliyor sanmış olabilir, ama yatak odasının duvarıyla benim yatak odasının duvarı bitişik, yani o kadar salak olamaz.

2. güvenlikçiler benim bu evi çok nadir kullandığımı bildikleri için bir şekilde anahtar uydurup bu daireyi kullanıyor, eve hatun falan atıyorlar.

şimdi ben bu işten kıllandım, kamera bakmaya başladım, böyle saat gibi bir kamera lazım bana, evde internet var, kullanmıyorum öyle bağlı, elektrik falan her şey var, şimdi ben bu kamerayı bağlayacağım ve kuzenime, gürültü olduğu anda beni ara diyeceğim ve uzaktan kameraya bakacağım, eğer 2. seçenek doğruysa, gerekeni yapacağım adli makamları kullanarak, ama bence 1. seçenek geçerli.

bu nedenle bana böyle çok pahalı olmayan, evi gözetleyebileceğim bir kamera lazım, cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

yeni kimlik

mkaya #1428396 
yeni kimlik almak için mobil bankacılıktan parayı yatırdım. dekontu çıktı alıp götürmesem, telefondan göstersem sorun çıkar mı?
(1) 

anlamsız bir web sitesi vardı

mkaya #1405532 
anlamsız bi web sitesi vardı, çocuğun biri yazıyordu, 1 le falan başlıyordu sanırım çocuk özürlü mü neydi, sonra ekşi sözlükten çocuğu buldular falan, kendi dünyasında birisiydi, pizza falan ısmarladılar, ailesinden ayrı yaşıyordu falan, kimdi o çocuk? sitenin adı neydi?
(4) 

oyuncak tabanca önerisi

mkaya #1397654 
2,5 yaşında yeğenimin 1 tane plastik tabancası var, herhangi bir ses çıkartmıyor, tetiğine de basılmıyor. oyun oynarken sesi kendi ağzımla çıkarmak zorunda kalıyorum :D, bizim zamanımızda tetiğe basınca böyle ses çıkaran silahlar vardı, internetten bakıyorum saçma sapan boncuk atan, plastik atan tabancalar var.

yok mudur şöyle tetiğe bastıkça ses çıkaran bir tabanca tavsiyesi?
(8) 

2000 li yıllarda taksimde kurulan kamera

mkaya #1390476 
taksim meydanına bi kamera kurulmuştu, millet gidip şarkı söylüyordu, sonra bir programda komik olanlar yayınlanıyordu, var mı hatırlayan? adı neydi bu yarışmanın. internette bir türlü bulamadım.
(3) 

70 liraya icra takibi başlatılır mı

mkaya #1372547 
selam.
oturduğum siteye fatura borcum varmış 3 ay öncesinden, 70 lira, icra dairesinden tebligat geldi, 70 lira için icra takibi başlatılıyor mu? bu borçla ilgili herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı bana, 2 ay önce aramıştım borcunuz yok demişti site yönetimi.
(2) 

500mbps modem 300mbps wireless çoklayıcı çalışır mı

mkaya #1366906 
merhaba.
500mbps modemim ve 100mbit hızım var, evin diğer noktasında iyi çekmediği için wireless çoklayıcı alacağım.

300mbps olan wireless çoklayıcı alırsam, 300mbps lık hız ile mi çalışır yoksa hiç çalışmaz mı? aynı hızda mı almalıyım çoklayıcıyı da? sonuçta ben 100mbit lik bağlantı kullanıyorum, 300mbps çalışırsa bile işimi görür.
(2) 

dün istanbulda terör operasyonu mu vardı

mkaya #1365360 
dün sultanbeylinin oralarda tem otoyolunda giderken çevirme olduğunu gördüm, 2 araç kaza yapmış gibiydi, yerde yatan 2 kişi vardı, adli tıp delil topluyordu, normal polis sivil polis ve siyah maskeli ağır silahlı özel harekat polisleri vardı bi dünya, sanki polis araçlardakileri vurmuş gibiydi, haberlerde falan hiçbir şey bulamadım.
(3) 

savunma sonrası iş sözleşmesinin feshi

mkaya #1357521 
merhaba.
2 ay önce iş yerinde yöneticiyle küçük bir tartışma yaşadım, savunmam alındı, 2 ay geçti herhangi bir şey söylenmedi, sözleşmenin feshi için herhangi bir süre var mı? şirket 6 ay sonra bunu bahane edip beni işten çıkarabilir mi?
1

mobil görünümden çık