(2) 

ingilizce öğrt. demo ders hk.

black holes in the sky #1588551 
selamlar. ortaokulda ing dersi vermek için özel okula başvuran ve demo ders anlatacak birinin 5-6-7. sınıf düzeyinden bir gramer konusu anlatması gerekiyor. materyallerle de desteklenebilecek, hangi konunun anlatılması daha avantaj sağlar sizce?
(9) 

25 bin liraya kadar laptop tavsiyesi

black holes in the sky #1582777 
selamlar. elimdeki dell inspiron 12 yıllık olduğu ve neredeyse 5kg olduğu için hiçbir yere götüremediğimden yeni pc almak istiyorum.

25'in üstüne çıkamam.
yapacaklarım: okul için araştırma, okuma ve yazma kısmı ağırlıklı olarak.
basit video edit ve photoshop uygulamalarını kullanabilirim.

normalde oyun oynamayı seviyorum ama bir yandan da iyi kötü oyun oynatabilen bir bilgisayar aldığımda başından kalkmayacağını bildiğim için yanaşmak istemiyorum. ayrıca ağır oluyorlar taşıması yine dert olacak. haftada iki üç gün dışarı çıkarabileceğim bir bilgisayar olmalı.

huawei'nin laptoplarında kamera hala o saçma yerdeyse almam çünkü görüntülü görüşme yapacağım.

macbook air m1'lere baktım ama hayatımda daha önce windows dışında işletim sistemi kullanmadım. hala 7'yi kullanıyorum :D bir de açıkçası program aboneliklerine verecek param çok da olmayabilir o yüzden windows tercihim olabilir...
(2) 

kablosuz kulaklık tavsiyesi

black holes in the sky #1570282 
1000-1300 tl civarında kablosuz kulaklık alacağım. aklımda redmi buds 4, jbl wawe beam var. bunları kullanıyorsanız deneyimlerinizi, başka tavsiyeleriniz varsa da onları alabilirim.
(2) 

tablet tavsiyesi

black holes in the sky #1568481 
bütçe: 6 bin en fazla.
pdf okumak, ara sıra worde yazmak ve dizi film izlemek dışında bir şey yapılmayacak.
(1) 

ankara ilahiyat'a ulaşım

black holes in the sky #1565053 
selamlar. malum yarın sınav var. telefonsuz gideceğim. dolmuşçuya sorduğumda sabancı'dan yürümen lazım dedi. sabancı'dan kaç dakikada nasıl giderim? metro kullanırsam beşevler ya da bahçelievler' de inip nereye yürümem gerekiyor?
(1) 

ales, yds ve çalışma disiplini hakkında tavsiyeler

black holes in the sky #1559129 
selamlar.
2022 ağustos ales sözelden 73, 2023 mart yökdil'den 75 aldım. birkaç çıkmış sınav çözerek girdim bu sınavlara.
sözel bölüm okuyorum o yüzden ne matematikle haşır neşirim ne yabancı dille ama sözel okuyan biri de sözelden 73 almamalı bence :D her neyse.
benim temel sorunum çalışma disiplininde. bölüm derslerine çalışırken her şey iyi güzel ama test sınavına gireceğim zaman canım çalışmak istemiyor, soru çözesim gelmiyor ve bir düzen oturtturamıyorum kendime.

ales, yökdil ya da yds'yi en azından 80 bandına nasıl çıkarabilirim ve daha önemlisi çalışma disiplini nasıl oluşturabilirim?

ps: iki sınav için de kursa gitmeye param yok evde kendi kendime halledeceğim.
(4) 

ankara'da mantı nerede yenir?

black holes in the sky #1544847 
özellikle kayseri mantısı dışındaki önerilere açığım. yakın zamanda gittiyseniz fiyat bilgisi de ekleyebilirseniz şahane olur.
(1) 

okuma yazma bilmeyen öğrenciye ingilizce öğretmek

black holes in the sky #1535971 
Okuma yazma bilmeyen 6 yaşındaki bir çocuk benden İngilizce dersi almak istiyor. Bu konu hakkında tavsiyesi ve materyalleri olan varsa paylaşabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında da düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
(2) 

tablet tavsiyesi

black holes in the sky #1534124 
bütçe: 4500 tl.
yapılacak işler: ders dinlemek, video izlemek, not tutmak.
ekran boyutu: 10.4 inç ve buna yakın ölçüler.
üstüne biraz daha koy şu bilgisayarı al gibi bir tavsiyeniz varsa ona da açığım.
(1) 

bağırsak gazı

black holes in the sky #1530236 
pazar gecesinden beri sürekli bağırsaklarımdan ses gelip duruyor. gaz çıkarmam normalden fazla ama çok değil. hali hazırda covid olduğum için doktora gidemiyorum. doktora gidene kadar ne deneyebilirim? tuvalete pazar gününden beri ilk defa çıktım.

ağrım yok. nisan ayında kabızlık ve bağırsaklarımdan çok fazla ses gelmesi sebebiyle doktora gitmiştim. kabızlık şurubu verdiler ve mide için ultrason çekindim, mide ağrım ve bulantım olduğu için motilium ve nexium kullanmıştım. şu an midemde bir sorun yok.
(1) 

edevlet'ten abonelik açtırma.

black holes in the sky #1527723 
merhaba. öğrenciyim. mayısın sonunda ankara'dan ev tuttum ama zaten ev tutma masrafı bile fazlaca olduğu için abonelikleri açtırmadım. şu an aile evime geldim. okul için döndüğüm zamanda da masraf fazla olacağı için abonelikleri açtırayım diyorum. edevlet'ten yapabildiğimi gördüm. başka bir şehirde olmam sorun yaratır mı? gerekli belgelerin ev sahibinden fotoğrafını almam yeterli olur mu? teşekkürler.
(6) 

anıtkabir çevresinde yemek yenecek yerler

black holes in the sky #1523947 
kebap, döner vb. tercihimiz. fiyat sorun değil.
(11) 

ağlamaktan helak eden filmler

black holes in the sky #1522385 
tür fark etmez.

ingilizce özel ders

black holes in the sky #1512061 
2. ve 3. sınıf öğrencilerine birebir özel ders verenler yazabilir mi? birkaç sorum olacak.
(1) 

ankara yurt tavsiyesi

black holes in the sky #1492450 
özel kız yurdu bakıyorum ama ankara'yı hiç bilmiyorum. hacettepe'nin beytepe kampüsünde okuyorum. kahvaltı ve akşam yemeği olması önceliğim. fiyatı çok tuzlu olmasa iyi olur :(

not: beytepe'deki yurtlara baktım fiyatları aşıyor beni maalesef.
(3) 

zoom ne kadar internet harcıyor?

black holes in the sky #1476850 
dokuz gün boyunca wifi kullanamayacağım. hemen hemen 20 saatlik derse gireceğim toplam. kamera açmıyorum. derste en fazla 5-6 kişi açıyor. 3-4 hoca ders boyunca ekran paylaşıyor. ortalama 50 kişi oluyor derste. Kaç GB internete ihtiyacım olur?
(1) 

19. yüzyılı öğrenmek ve anlamak için kaynaklar

black holes in the sky #1473471 
selamlar.
19. yüzyıldaki bilimsel, siyasal, felsefi, dini, edebiyatla vs ilgili gelişmeleri daha iyi anlayabilmek ve yakından okumak için kaynaklar arıyorum. bu kitaplar misal sadece bilimdeki gelişmeleri anlatabilir ya da daha geniş bir çerçevede birkaç disiplini içerebilir.
teşekkürler.
(1) 

çağdaş roman tavsiyeleri

black holes in the sky #1451885 
merhabalar duyuru ahalisi.
çağdaş dünya edebiyatını takip etmediğimi fark ettim. bu edebiyattan, çok karmaşık olmayan, bir iki saatimi alacak, hoş bir tat bırakacak kitap önermek isteyen var mı?
murakami, ishiguro gibi bilinen ve halihazırda iyi satan kitaplar yerine biraz kıyıda köşede kalmış kitap tavsiyeleri çok makbule geçer :)
türk edebiyatından birçok ismi duyuyorum ama okuma fırsatım olmadı. türk edebiyatında da yazsanız güzel olur aslında.
(8) 

kasada parası yetmeyen birini görünce ne yapıyorsunuz

black holes in the sky #1450971 
sb.
(3) 

mubi'de ne izlenir?

black holes in the sky #1450621 
selamlar. mubi üyeliğim var. almodovar falan izledim. ama bağımsız sinemaya çok hakim değilim. kaçırma, mutlaka izle dediğiniz ne var? konu, tema hiç fark etmez.
(4) 

bilgisayar için göz koruma programları

black holes in the sky #1448668 
merhabalar. bilgisayardan çok fazla metin okumak zorundayım, özellikle geceleri çok rahatsız ediyor. windows için hangi programı kurayım? teşekkürler.
(2) 

bilgisayarı modifiyelemek mi yenisini mi almak

black holes in the sky #1442712 
merhaba. elimdeki bilgisayarı 8 yıldır kullanıyorum. biraz hor kullandım açıkçası. açılması vakit alıyor. 8 sene içinde sadece temizlettim, herhangi bir ekleme yapmadım bilgisayara. biraz hantal çalışıyor artık. yenisini alsam mı diye düşünüyorum. öğrenciyim, uzaktan eğitim için zaten lazım olacak. ama arada canım oyun oynamak istiyor onu da bu bilgisayarla pek yapamıyorum. oyun oynayacak bir bilgisayar için de 6.5k gözden çıkarmam gerek, o da en az. çok kararsızım. şimdi özelliklerini yazacağım. ram, ssd yükseltmesiyle beni 1-2 sene daha götürecekse o yükseltmeleri yapayım. ama pek fark etmeyecekse yenisini alırım. oyun oynamayı zaten beklemiyorum randımanlı çalışsa yeter.

Dell Inspiron 5520
Intel Core i5 3210M 2.5GHZ
6GB
500GB hdd
AMD Radeon HD7670M 1 GB ekran kartı
(1) 

udemy tarzı siteler ve dersler

black holes in the sky #1440737 
udemy, coursera, edx gibi sitelerdeki birkaç haftadan oluşan daha sistemli online dersler ya da youtube'da iü'nün yayınladığı darülfünun dersleri gibi özellikle edebiyat, felsefe ve sosyal bilimlerde internet'ten faydanalanabileceğim siteler, youtube kanalları nelerdir? ingilizce altyazılı da olabilir bu dersler sadece türkçe olmak zorunda değil.
(1) 

2. işletim sisteminin dosyalarını silme

black holes in the sky #1426741 
merhaba. bilgisayarımda hem w7 hem w10 yüklüydü. geçenlerde bir şekilde w10'u sildim, artık bilgisayar açılırken w7 ya da w10 tercihi yapmamı istemiyor. sanırım tamamen silinmedi çünkü disk alanında herhangi bir açılma olmadı. bilgisayarımda şu an çok az kapasite var, ben bu w10 dosyalarını nasıl sileceğim ve yer açacağım? sanırım en çok yer kaplayan o çünkü kurulu programlarla 400 gb'lık bir kapasiteyi doldurmam pek mümkün değil.
(2) 

Sokağa çıkma yasakları dışında kuyumcular açık mı

black holes in the sky #1424244 
Sb il bursa
(6) 

feminizm ve cinsiyetçilik

black holes in the sky #1421408 
merhaba. benim aklıma bir türlü yatmayan bir şey var, bununla alakalı da hangi kaynaktan ne okuyabilirim pek bilmiyorum. Hem kendi düşüncelerinizi hem yazarların vs ne dediğini, olayın ne olduğunu anlatırsanız sevinirim.

Mesela iş hayatında kadınlara bazı konularda erkeklerin sahip olmadığı hakların verilmesini, kadınların iş hayatına daha çok teşvik edilmesi yönünden ve biyolojik açıdan zaten olması gerekenin bu olduğunu düşündüğüm için anlıyorum. Bu konuda bir sorum yok. Ama mesela, bir erkek bir kadınla tartışırken vs. niye çevreden hep karşısındakinin kadın olduğuna ve ona göre konuşmasına dair uyarılar gelir? Şu açıdan anlamıyorum, kadın ve erkeğin sosyal açıdan eşit olmasını istiyorsak, kadın bunu niye sürekli kadın kimliğini öne sürerek yapmaya çalışıyor? Çok normal bir durumda bile ben bir kadınım uyarısını yapılması biraz bu eşitliği suistimal etmek olmuyor mu? İnsanlar birbiriyle tartışırken niye kadın erkek ayrımına varılıyor? Doğal olan zaten karşındakini cinsiyetinden öte bir birey olarak kabul edip ona göre usturuplu bir şekilde davranmak değil mi?

Bu konuda pek bir şey bilmiyorum gerçekten o yüzden farklı bakış aşklarına ihtiyacım var.
(2) 

Bu bilgisayar nasıl?

black holes in the sky #1416465 
Öncelikle beklentim gta 5, battlefield 3 ve sims 4 gibi oyunları kaldırsın. Nasıl sizce fiyatına göre?

www.hepsiburada.com
(1) 

dergi yazı puntosu

black holes in the sky #1399080 
merhabalar.
klasik bir okul dergisi tasarımı yapıyorum. Başlığı 14 punto seçtim altında yazarın ismi yazıyor o da 12 punto. Bu durumda içeriğin yazı tipi ve büyüklüğü ne kadar olmalı?
(2) 

Eko yorumlayabilecek var mı?

black holes in the sky #1385473 
Selamlar. Doktor yoktu sonuçları gösteremedim. K, 163 cm boy, 52kg.
eksiup.com
(3) 

Dolma kalemin silik yazması

black holes in the sky #1383116 
Dolma kalemin mürekkebini değiştirdim. Çok silik yazıyor ve hafif bastırmak gerekiyor. Kalem steelpen, mürekkep markası pelikan. Ne yapmam lazım?
(1) 

Harita uygulaması android

black holes in the sky #1380943 
Ülkelerin yerini öğrenmek için vs önerdiğiniz bir app var mı? Sınava hazırlanıyorum.
(2) 

Laptop tavsiyesi

black holes in the sky #1373308 
Merhaba. Bütçem 4200 TL. Dört beş sene beni idare edecek bir bilgisayara ihtiyacım var. Dell baktım daha çok ama bütçeme göre SSD'li model pek yok. HDDli alıp elime para geçince sonradan mi taktırsam acaba?
Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Öğrenciyim. Canım sıkılınca Sims gibi vs oyunları çalıştırsın. PhotoShop programlarında da can sıkıntısına birkaç bir şey yapabileyim. Kalan aktiviteler okul işleri ve dizi film izleme üzerine kurulu olacak.
(2) 

İstanbul terminal

black holes in the sky #1370983 
sabahattin zaim üniversitesinin halkalı kampüsüne en yakın otogar neresi ve nasil giderim oraya?
(1) 

harici disk

black holes in the sky #1363366 
selamlar. harici diske ihtiyacım var. fotoğraf ve önemli kişisel bilgilerimi saklayacağım sadece. hangi markayı almak en sağlıklısı? bu konu duyuruda en son beş yıl önce açılmış, orada western digital'ı önermişler. hala daha onu almak mantıklı mı? başka tavsiyeniz var mı?
(2) 

izmir

black holes in the sky #1354604 
iki günlüğüne izmir'e gideceğim. çevre ilçelerde veya izmir'de nereye gitmeli? cuma günü üç gibi izmir'de olacağım. çevre ilçeleri de gezebilirim fakat cumartesi günü sadece merkezi gezebilirim.
bir de nerede ne yenilir ne içilir? mekanların alkolsüz olması tercihim.
(1) 

Prezi kullanım suresi

black holes in the sky #1345923 
Bir slayt hazırlamak için preziyi kullanmak istiyorum fakat deneme suresi var. Tek sefer kullanacağım için ve uzun bir sure işime yaramayacağını bildiğim için para vermek istemiyorum pek. Bu kullanım suresi içinde slayti yapıp herkese paylaşsam, bir ay sonra yine slayta erişimim olabilecek mi?
(3) 

küresel çevre problemleri istatistikleri

black holes in the sky #1337763 
çevre problemi fark etmeksizin, ( kentsel hava kalitesi, içme suyu ve temini, iklim değişikliği, orman tahribatı, biyoteknoloji riskleri vs) gibi konularda istatistiklere ulaşacağım güncel bir site veya akademik bir yayın var mı?
(2) 

anket nicel yöntem midir nitel mi

black holes in the sky #1324270 
sosyal bilimler alanında yapılacak ve açık uçlu sorulardan oluşacak bir anket formu nitel yönteme mi girer nicel yönteme mi?
(1) 

Twitter'daki videolar

black holes in the sky #1306027 
Merhabalar, Twitter'daki videolar niye kesik kesik paylaşılıyor? Şarkıları bile böyle paylaşan birkaç yere denk geldim de çok mantıksız değil mi?
(3) 

Bursa'da kitap okunacak yer

black holes in the sky #1304268 
Merhabalar. Kütüphanelerde çok sıkılıyorum, evde okumaktan sıkıldım biraz değişik bir her arıyorum. Osmangazi ya da Yıldırım'da kitap okunacak, sakin bir yer neresi var? Cafe vs olabilir.
(1) 

pos cihazı red 51 hatası

black holes in the sky #1301575 
merhabalar. iki seferdir hesap ödemek için banka kartımı kullandığımda red 51 hatası veriyor. internette yetersiz bakiye/limit diyor ama bir limit belirlemediğim gibi kartın içinde para da var. bu sorunu nasıl çözebilirim?
(1) 

kitap okuma gözlüğü, lambası vs

black holes in the sky #1299829 
geceleri lamba açık şekilde kitap okuyamıyorum maalesef. daha önce bkm'de satılan bir okuma gözlüğü almıştım ama çok rahatsız etti ve bozuldu zaten. yatağın kenarına kitap okuma lambası koyma gibi bir imkanım yok. siz bu sorunu nasıl çözüyorsunuz? ayraç gibi kitabın arasına konulanlar var, onlar nasıl?
(3) 

kısa film için enstrümantal müzik

black holes in the sky #1272866 
merhaba. çektiğimiz bir kısa filmdeki mezarlık sahnesi için sözsüz tercihen keman ya da piyanonun kullanıldığı müziğe ihtiyacım var. film bol bol dram içerdiği için diğer sahnelerde de kullanılabilecek müzik önerilerine açığım.
1

mobil görünümden çık