(9) 

Şişlik ve gaz nasıl geçecek?

chillbabe #1578003 
Asırlardır karnımdaki gaz ve şişkinlik yüzünden acı çekiyorum. düzenli spor yapan, sigara içmeyen ve görünürde stresli olmayan biriyim. bunun haricinde yağlı ve asitli şeyler yemiyorum, gerçekten çok dikkat etmeme rağmen bunun neden olduğunu anlamıyorum ve işin tuhaf yanı buna neden olanın tam olarak ne olduğunu bilmediğim için bundan kaçınamıyorum da. ama sürekli gaz ve şişkinlik nedeniyle acı çekiyorum. Gastroskopi yaptırdım ve sonucunda gastrit olduğunu öğrendim ama doktor çok da önemsemedi ve herkeste olan bir şey olduğunu söyledi. Çok saçma değil mi? bunun bir çaresi olmalı ne bileyim mesela fodmap diyetini be başka diyetleri gördüm. bunu deneyimlemiş olan var mı?
(1) 

Kulaklik oneriniz var mi?

chillbabe #1524173 
Kardesime hem bilgisayarina takabilmesi icin kablolu hem de disarida telefonuna baglayabilmesi icin Bluetoothlu bir kulaklik almak istiyorum. Marshall major malesef cok pahali. Bunun disinda daha normal fiyatli bir kulaklik oneriniz var mi acaba?
(4) 

Kas yirtilmasi hissi neden oluyor?

chillbabe #1523876 
5K denen mobil uygulama esliginde hafif hafif koşmaya basladim. Uygulamanin direktifleriyle 1 dk kosu, 1 dk yurume ya da 1,5 dk kosu, 2 dk yurume vs seklinde ilerledim. Ama sanirim beginner birine gore bir tik hizli kostum kosarken ve vucudumu biraz zorladim. Sonra ara verdim ama arada baska sporlarla da ilgileniyorum.

Kosmaya basladigim gunden beri ozellikle sol bacagimin gorseldeki kisminda yirtilma gibi bir his oluyor surekli egilip kalkarken: www.hizliresim.com
Normalde de yoga yapan biriyim ve esnegimdir ama bir hocaya sordugumda "yirtilma olsa duramazsin, o kaslar daha once hic calismadigi icin zorlaniyor, bu durum normal, devam et" falan dedi ama his gercekten yirtilma ve cekilme gibi ve sinirimi bozuyor. siz de benzer bir durumu deneyimlediniz mi? fikriniz nedir?
(2) 

Amsterdam'da ne yapılmalı?

chillbabe #1514673 
Yaklaşık 1 haftalığına Amsterdam'da olacağım ve "şunu da yapmadım, içimde kaldı" demeden dönmek istiyorum. Birkaç müzeye gideceğim ama eğlence anlamında nerede, ne yapılır hiç bilmiyorum. Tavsiyesi olan var mı?
(3) 

Hangi laptopu almak mantikli?

chillbabe #1507583 
23 yasinda universite ogrencisi bir insana nasil bir laptop alabilirim? Oyun vs. oynamiyor; film izleyecek, ders dinleyecek vs. temel seyleri gerceklestirecek ama uzun sure de guzelce dayanabilecek bir sey olmali. Var midir marka model oneriniz? 4-5 bin bandinda duzgun bir laptop var midir?
(5) 

Yolcu olmayanlar Sabiha Gökçen'e girebiliyor mu?

chillbabe #1501008 
Seyahat etmeyecek olanlar birilerini yolcu etmek amacıyla havaalanına girebiliyor mu? Son duruma dair bilgisi olan var mı acaba?
(2) 

Doğum günümde ne yapayım?

chillbabe #1498158 
Bugün benim doğum günüm ve akşama kadar yalnızım. Ne yapayım? Spesifik olarak mekan değil de aktivite ismi verebilirsiniz çünkü Türkiye'de değilim.

Teşekkürler.
(3) 

Yurt dışında yaptırılan aşıyı ülkeye tanıtma

chillbabe #1495646 
Merhaba, yurt dışında yaptırılan aşıları Türkiye'ye nasıl tanıtıyoruz ve ülkeye girerken bu aşılar yeterli oluyor mu?
(12) 

Hangi dizileri izliyorsunuz?

chillbabe #1494019 
Şu sıralar hangi dizileri izliyorsunuz? Var mı tavsiyeleriniz? Ben başlayayım:

Giri/Haji
Man Seeking Woman
Please Like Me
(5) 

Gözlük takmalı mıyım?

chillbabe #1494016 
Evet arkadaşlar, gün geçmiyor ki yeni bir sorunla karşı karşıya kalmayayım.

Yaklaşık 6 ay önce otobüs numaralarını uzaktan okuyamadığımı fark ettim ve doktora gittim. Uzağı 0.25 derece göremediğimi öğrendim. Doktor gözlük takmama gerek olmadığını söyledi. Bu 6 aylık sürede bunun ilerlediğini fark ettim ve geçenlerde tekrar başka bir doktora gittim. Doktor derecemin 0.50 olduğunu söyledi ve gözlük verdi. Araba sürerken ve sinemada vs. gözlüğü kullanabileceğimi söyledi. "Gözlüğü kullanmazsam derecem ilerler mi?" sorusunu ise "Bilmiyorum" diye yanıtladı.

Bu durum beni çok üzdü zira 27 yaşındayım ve bugüne dek gözlerimle ilgili hiçbir sorun yaşamamıştım. Muhtemelen salgın sürecinde evde çok fazla kaldım ve hem bilgisayarı hem de telefonu yoğun şekilde kullanmam nedeniyle bu sonuçla karşılaştım. 0.50'yi öğrendiğimden beri gece yatağa telefonla girmiyorum ve gün içerisinde sürekli uzağa bakarak gözlerimi dinlendirmeye çalışıyorum. Çok üzüldüm çünkü yaşım çok genç ve göz bu kadar kolay bozulan bir şey mi yani? E biz şimdi ne yapacağız günlük hayatta? Ben bu yaşta böyleysem yaşım ilerledikçe nelerle karşılaşacağım? 6 ayda bir 0.25 derece ilerleyecekse ben bir süre sonra kör mü olacağım?

Şimdi ben ne yapayım? Uzaktan gelen toplu taşıma araçlarının numarasını görememek haricinde gündelik hayatta hiçbir sorun yaşamıyorum. Kimileri gözlük takarsam gözümün gözlüğe alışacağını ve derecemin artacağını söylüyor. Kimileri de gözlük takmam gerektiğini ve aksi takdirde derecemin artacağını iddia ediyor. Siz ne diyorsunuz? Beni biraz teselli edip tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Sevgiler,
(3) 

Üniversiteler açılacak mı?

chillbabe #1493508 
Yurt dışında yaşıyorum ve üniversitelerdeki eğitimin online olup olmaması kararına göre Türkiye’ye dönüp ev tutacağım ama malesef ülke her konuda olduğu gibi bu konuda da net bir açıklama yapmıyor. Var mı bir gelişme, biliyor musunuz? Her şey son anda değişebilir ve bu sorunun aslında bir cevabı yok biliyorum ama yine de sormak istedim :(
(5) 

Numaralı Gözlük Sorusu

chillbabe #1493147 
İki gözümün de uzağı görmekte 0.50 derece zorlandığını öğrendim. Herhangi bir sigorta ve reçete sahibi olmadan numaralı gözlük satın almaya kalksam fiyatına hakim olan var mıdır acaba aranızda?

edit: sadece araba sürerken ya da sinemada vs. kullanacağım.
(14) 

Bacağa dövme sorusu

chillbabe #1486219 
Bacağımın üst kısmına şöyle bir boyutta dövme yaptırmak istedim ama sizce nasıl olur? Mini etek ve hatta genel olarak etek giyerken boyutuyla ilgili sürekli sorun yaşarmışım gibi geldi. Yani yok dövmenin şu kadarı göründü, kötü duruyor vs. gibi sorunlar. Deneyip tecrübelerini paylaşacak olan var mı?
(25) 

İşinizi seviyor musunuz?

chillbabe #1484995 
Ne iş yapıyorsunuz ve işinizi seviyor musunuz? Bir de yakın vadede iş değiştirmeyi düşünüyor musunuz?
(16) 

Hangi dizileri izliyorsunuz?

chillbabe #1484892 
şu sıralar hangi dizileri izliyorsunuz ve neden?
(5) 

Nasıl bir bisiklet almalıyım?

chillbabe #1477459 
Viyana'ya yeni taşındım ve burada bisiklet kullanımı çok yaygın. Dümdüz bir şehir ve bisiklet yolları şahane. Ben de haliyle bir bisiklet almak ve günlük hayatta kullanmak istiyorum. Öyle şehirler arası gideyim, yol yapayım vs. gibi isteklerim yok.

Bisiklet kullanmayı tam olarak bilmiyorum. Hayatımda sadece iki kez denedim. Birincisi tamamen fail oldu. İkincisinde öğrendim fakat öyle kaldı ve pratik yapamadım. O nedenle korkuyorum ve benim bu korkumu yenecek bir bisiklet istiyorum.

İkinci denememde şu bisikletle öğrendiğim için bu bisikleti almayı düşündüm fakat yorumlar çok arada görünüyor: www.decathlon.com.tr Kimileri bisikletten çok memnunken kimileri kaldırıma bile çıkamıyor yazmış. Ben bu bisikleti çok hafif ve kolay bulduğum için sevmiştim ama gündelik hayatta en ufak bir yokuşta sorun çıkarır mı? Gerçekten kaldırıma bile çıkamaz mıyım? Çok kararsız kaldım. Bir fikri olan var mı?

Katlanır ve böyle hafif bir şey mi almalıyım yoksa normal bir bisiklet mi? Normalse nasıl bir şey?
(2) 

Avukat arkadaşlar bir bakabilir mi rica etsem?

chillbabe #1391331 
28 Ağustos'ta bir klinikte işe başladım. Ağustos ayında 4 ay çalışmış oldum.
Beni 8 Kasım Cuma günü işten çıkardılar. Ofisi kapatacaklarını ve artık bana ihtiyaçlarını olmadığını söylediler. Ayrılmam gerektiğini o gün iş çıkışında söylediler ve hemen eşyalarımı toparlayıp ayrılmak durumunda kaldım.

Bu 2 ayı aşkın süreçte önceden belirlenmiş ve işe girerken de onlara söylediğim 2 adet tatilim (toplamda 7 gün) oldu.
4 gününü Ağustos ayında çalıştığım 4 güne saydık ve o 4 gün için ödeme almadım. Geri kalan 3 gün ise eylül maaşımdan kesildi. Böylece aldığım izinler için ödeşmiş olduk.

Şimdi bana Kasım ayındaki 8 gün için eksik para yatırmışlar ve iznimin parasını kestiklerini söylüyorlar. Halbuki bu izinler için ödeşmiştik. O 8 gün için yol ve yemek paramı da yatırmıyorlar. Bir de ihbar tazminatı ödemeleri gerekiyor diye biliyorum. Defalarca kez mesaj atmama rağmen muhasebeciyle görüştüklerini ve bana o eksik maaş dışında hiçbir şey yatırmayacaklarını söylüyorlar. Bu noktada ben ne yapabilirim, nereye başvurmalıyım? Yasal haklarımın ne olduğunu bilmiyorum. Çok mağdur oldum ama umurlarında değil. İşe girerken bir sürü teklifi çevirdim onlar yüzünden.
(4) 

Elektrik aboneliği ama nasıl?

chillbabe #1346478 
Erkek arkadaşımla bir eve çıkıyoruz. Kira sözleşmemizi imzaladık. O kiracı, ben de kefil olarak görünüyorum.

Evde hali hazırda ev sahibi oturuyor. Kendileri 1-2 hafta içerisinde çıkacaklar daireden. Onlar çıkar çıkmaz da evin elektriğini kullanabilmek istiyorum. Bu aboneliği üzerime nasıl alabilirim? Ben kiracı değil de kefil olarak göründüğüm için aboneliği üzerime alamam sanırım ama buna dair bilgisi olan var mı?

Erkek arkadaşım bedelli askerlikte olduğu için kendi üstüme almak istiyorum.
(24) 

Arkadaşsızlıktan ölmek üzereyim

chillbabe #1274751 
Gerçekten hiç ama hiç arkadaşım yok. Sosyal çevremi bir sebepten ötürü değiştirmek zorunda kaldığım için yaklaşık 2 senedir hiç arkadaşım yok. Var olan 1-2 arkadaşımla ise çok nadir görüşebiliyorum malum herkesin işi gücü var; herkes her zaman müsait olamıyor.

Hali hazırda hobi amacıyla bir kursa gidiyorum; işim nedeniyle de her gün onlarca insanla muhatap oluyorum ama delicesine yalnızım. Sinemaya gidelim, kahve içelim diye davet edebileceğim kimsem yok, kimseden de teklif almıyorum.

Bir kadın olarak şunu söyleyebilirim ki kadınlarla arkadaş olmak inanılmaz derecede zor. Kafamın uyuştuğu, kültürel olarak belli bir seviyenin üzerinde ve güçlü bir karaktere sahip bir kadın arkadaş bulmak çok düşük bir ihtimal. Ne yapacağımı şaşırdım. Yalnız arkadaşlar bu durumla nasıl baş ediyorlar acaba? Şahsen ben arada ağlayarak baş etmeye çalışıyorum.
(5) 

Regl Sorunu

chillbabe #1246025 
Reglimin üstünden 15 gün geçti, yeniden regl oldum. Ne alaka? Normalde gayet düzenliydi ve 27 günde bir regl oluyordum, bir anda nereden çıktı hiç anlayamadım? Benzer bir problemi deneyimlemiş olan var mı?

p.s: stresli değilim.
(1) 

Uygun Ücretli Fransızca Kursu

chillbabe #1243856 
Uygun ücretli Fransızca kursu var mı acaba önerebileceğiniz? İstanbul’da ulaşımı kolay herhangi bir yer olabilir. Özel ders istemiyorum.
(12) 

Gıcık Hastalıklar

chillbabe #1214160 
Vücudunuzda var olup sizi rahatsız eden, hayat kalitenizi düşüren ve sinirinizi bozan rahatsızlıklarınız nelerdir?

Mesela ben evimden başka yerde günler geçse bile büyük tuvaletimi yapamam, doğru düzgün uyuymam; karnım olur olmadık yiyeceklerle deli gibi şişer ve huzurum bozulur, idrar yolu enfeksiyonum nadir de olsa nükseder. Buyurun, sizde neler var?
(6) 

çok bunaldım

chillbabe #1212552 
arada böyle saçma bir sıkkınlık bastırıyor. size de oluyor mu? ne yapıyorsunuz atlatmak için?
(3) 

İzlerken odaklanamama problemim!

chillbabe #1210583 
Film ya da dizi izlemeyi çok seviyorum ama bir şeyler izlerken o şeye odaklanma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Ne izlersem izleyeyim 10. dakikadan itibaren sıkılmaya başlıyorum ve sürekli ara vererek izlediğim şeyi mahvediyorum. Geziyorum, dolaşıyorum, kahve içiyorum, telefonumla uğraşıyorum ve 100 defa ara veriyorum.

Teknoloji ve sosyal medya bizim tahammül eşiğimizi yerlere indirdiği için bu problemi yaşadığımı düşünüyorum. Siz de benzer bir sorundan muzdarip misiniz? Bu sorunu aşmak için neler yapıyorsunuz? Hiç sıkılmayanlar ise bunu nasıl başarıyorlar?
(5) 

Üzerime saç modeli atar mısınız lütfen?

chillbabe #1208143 
Saçlarım uzun ve kıvırcığa yakın bukleli. Saçlarımı kestirmek istiyorum ama model bulamıyorum.

1. seçenek bir tarafını kazıtmak. Örnekler;
encrypted-tbn1.gstatic.com

encrypted-tbn3.gstatic.com

2. seçenek normal kısa kesmek. Örnek;
encrypted-tbn3.gstatic.com

3. seçenek bir tarafı kısaltmak. Bu sürekli yaptığım model, bu sefer farklı bir şey istiyorum. Yine de örnek;
encrypted-tbn2.gstatic.com

Aslında gönlümden geçen şöyle kısacık yapmak ama yüzüme yakışacağını zannetmiyorum :(
encrypted-tbn0.gstatic.com

Bonus soru; ne renk yapayım? Hep kızılım.

Teşekkürler, çok sağ olun.
(8) 

Koyu Renkli Ruj Sorunsalı

chillbabe #1205075 
Koyu renkli ruj sürdüğünüzde ve sonrasında yemek yiyip bir şeyler içtiğinizde o ruja nasıl mukayyet oluyorsunuz? Sürekli tazeliyor musunuz, çıkmayan ruj mu kullanıyorsunuz? Nedir bu sorunun çözümü?
(1) 

Instagram'dan Anlayanlar

chillbabe #1198644 
Profilde görünen bu soluk yazıları nasıl ayarlıyoruz acaba?

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(8) 

Kırışıklık ve güneş kremi sorusu

chillbabe #1190800 
bildiğim kadarıyla 25 yaşından itibaren kırışıklık oluşmaması için krem kullanmak gerekiyor. bu bilgi doğru mudur? 22 yaşındayım, krem için henüz erken mi? geç kalmak istemiyorum. ideal yaş nedir ve beğenerek kullandığınız kırışıklık önleyici kremler hangileridir?

ek olarak güneşin cilde çok zarar verdiğini biliyorum. sürekli olarak güneş kremi kullanmak gerekir mi? ve yine beğenerek kullandığınız güneş kremleri hangileridir?


biraz fazla şey sordum ama canımsınız.
(13) 

Kalitesiz insanlara karşı duyduğum amansız nefret

chillbabe #1185015 
İnsanların çoğunu sevmiyorum. Düşüncelerini, yaklaşımlarını ve hatta çoğu zaman varlıklarını gereksiz buluyorum. Boş boş konuşuyorlar, kayda değer hiçbir icraatleri yok ve bu dünyaya hiçbir şey katamadan göçüp gidecekler. Amaçları yok, yaşamak için nedenleri yok; nefes alışları israf kısacası.

Sadece düşünsel olarak belli bir seviye ve birikimin üzerindeki insanları ciddiye alabiliyorum, onlar dışındakileri dinlemiyorum ve muhatap almıyorum. Aile, akraba, arkadaşlık vs. hiçbir önem ifade etmiyor benim için, sadece bana gerçekten bir şeyler katabileceğini düşündüğüm insanları barındırıyorum çevremde.

Bu yanlış mı? Aslında sadece kaliteli insanlarla iletişimde olup diğerleriyle mümkün mertebe mesafeli olmamın faydalı olduğunu düşünüyorum ama kalitesiz insanlara karşı içimde yoğun şekilde kötü duygular besliyorum. Bunu nasıl aşabilirim?
(6) 

French Press Tavsiyesi

chillbabe #1181920 
French Press almak istiyorum ama istediğim türden bir türlü bulamıyorum. Aradığım şey basit, plastik bir makine. Linteki gibi; www.hepsiburada.com


Bunu internet haricinde ne tür mağazalarda bulabilirim? Bir milyoncularda ya da basit ev aletleri satan mağazalarda bulamıyorum. Mağaza adı veya konum önerisi verirseniz çok mutlu olacağım. İstanbul'dayım.
(23) 

Sütyensiz mi gezeyim?!

chillbabe #1176214 
Siyah, beyaz, ten rengi ya da başka bir renk fark etmez; transparan gömleklerin altına nasıl bir sütyen ya da askılı giymeliyim? Görselleyin beni lütfen.

www.gelinlikvekadin.com

modablog.org
(6) 

weihenstephaner

chillbabe #1154669 
nasıl okunur?
(6) 

Zenmate'e alternatif

chillbabe #1150848 
O da engellenmiş yuh! alternatif var mıdır? Teşekkürler.
(7) 

Okulum uzadı

chillbabe #1150843 
Hali hazırda bir senelik uzatmaları oynadığım okulum, devamsızlıktan kaldığım ders nedeniyle bir dönem daha uzadı.

Nefret ettiğim için gitmiyorum, gidemiyorum. Teselli cümleleriniz varsa alabilir miyim?
(1) 

Ulaşım sorusu

chillbabe #1138299 
Gece 12'den sonra Zorlu'dan Taksim'e dönmenin bir yolu var mıdır?

Bir de Yenibosna-Taksim ya da Cevizlibağ-Taksim sarı dolmuşlarının güzergahı neresi, nereden binebilirim?
(5) 

Ağlamaktan şişmiş gözler

chillbabe #1135843 
nasıl normale döndürülür? İnsan içine çıkamıyorum yahu.
(9) 

Sevgilinin porno izlemesi

chillbabe #1129910 
Özellikle aynı evde yaşayan ya da aynı evde çok fazla vakit geçiren çiftlere sormak istiyorum; sevgiliniz porno izliyor mu? İzliyorsa bundan sizin haberiniz oluyor mu? Birlikte mi, ayrı odalarda mı yoksa gizlice mi izliyorsunuz? Sevgilinizin o an porno izlediğini bilmek sizi psikolojik olarak nasıl etkiliyor? Bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Cevap veren arkadaşlar cinsiyet ve yaş da belirtirlerse çok sevinirim. Teşekkürler.
(4) 

Kötü bir rüya gördüm

chillbabe #1128926 
Evde yalnızım ve biraz korktum; ne yapabilirim?
1

mobil görünümden çık