(8) 

14bin tl gss prim borcum varmış ödemek zorunda mıyım?

ezkaza #1591103 
şuan aktif çalışanım ve sgk'dan hiçbir şekilde yararlanmıyorum çünkü özel sağlık sigortam var. eczanede dahi özel sigortamdan yararlanıyorum sgk yok zaten.
geçmişte çalışmadığım bir dönem oldu part time çalıştığım zaman da. sanırım o dönemden kalan biriken tutar bu ama yine de hepsini ödemek istemem. özellikle part time olarak 3 yıla yakın çalışmışımdır bundan sebep mi çıkıyor bu borç anlayamadım. 2024 yılının başından beri çalışıyorum bu ay dahil sürekli eklenmiş ve devam ediyor prim borcu. ne yapmalı?
şimdi bu parayı derhal ödemek zorunda mıyım?
(5) 

"iyzico" nasıl okunur?

ezkaza #1589471 
1-iyziko şeklinde
2-ayziko şeklinde

ben 1 diyorum sanırım bir internet reklamında görmüştüm böyle zikredildiğini.
sizce?
(2) 

yurtdışı çıkış harcı ödemesinin bir süresi var mı?

ezkaza #1580437 
20 mayıs'ta hacca gidecek olan akrabalarım için mobil bankacılık uygulamasından yurt dışı çıkış harcını ödedim az önce. ama ödedikten sonra aklıma geldi acaba bunun bir süresi vs var mıydı?
15 nisan günü yani bugün ödenen harclar 20 mayıstaki yurtdışı uçuşu için geçerli olur mu şimdi?
zaten bu tarihten öncesinde yurtdışına çıkma durumları vs olmayacak.
(16) 

başka bir dilde yazılan tabelalardan neden rahatsız olunur?

ezkaza #1580355 
hayatım boyunca bunu anlayamadım. kategorik olarak ingilizce, arapça, rusça veya türkçe tabelalara karşı nötr durumdayım. bir önyargım yok. ancak tabela tarafında tıpkı menülerde olduğu gibi belirli bir standardizasyon getirilmesini destekleyebilirim. örneğin türkçe anadilimiz olduğu için türkçe olarak ne olduğu belirtilmek koşuluyla diğer başka dillerde de isteyenler tabelasını asabilmeli bence. sonuçta ticari bir işletme bu. ve işletmeci kendi kararını verebilmeli. biraz yeni doğan bebeğe isim koymak gibi düşünüyorum. isteyen istediği ismi koyar. isteyen istediği dilde tabelasını yazar.

diğer yandan özellikle arapça tabelalar konusunda ekstra bir hassasiyet söz konusu iken ingilizce, rusça veya başka dillerdeki tabelalar için bu hassasiyet yok gibi. kendimi bir arapsevici olarak nitelendiremeyeceğim gibi arapça karşıtı olarak da nitelendiremem. bu konuda oldukça şeffafım.
sonuçta türkçe tarih boyunca farklı alfabeler kullanmış bir dil. bugün malesef latin alfabeleriyle yazılan her şey türkçe gibi algılanıyor.

eğer amaç türkçe dilini korumak ise en başta ingilizce tabelalarla mücadele etmek gerekmez mi?
patisseri olmayan pastane veya rent a car olmayan araba kiralama şirketi kalmadı artık çünkü.
ama ingilizce global dil vs diye normalleştirmeyin lütfen. 2 yıl sırbistan'da yaşadım. starbucks tabelası latin harfleriyle yazılmanın dışında kendi dillerindeki okunuşuna göre ve kendi alfabeleriyle de yazılıydı. ingilizce sırbistan'da global değil mi yani şimdi koskoca şirket global markasını tek başına kullanamıyor.
(7) 

ehliyet dilemması manuel mi otomatik mi?

ezkaza #1573815 
ehliyet kursuna yazıldım manuel ehliyet. yaş 27 erkek.
derslerim henüz başlamadı ve şuan istersem ehliyet türünü otomatik olarak değiştirebilirim. ve bu konuda kararsızım. manuel araba almak gibi bir düşüncem asla yok. yani alırsam bu kesin otomatik olur. açıkçası araba konusunda hiç hevesli ve meraklı bir kişi de olmadım. otomatik araç vardı ailemde ama hiç kullanmayı bilmiyorum. direksiyona bile oturmuşluğum yok. sıfırdan ve yalnızca kurstaki gösterilenle öğreneceğim yani. durumum böyle.

hal böyle olunca sanki kurstaki az olan direksiyon dersi ile manuel araba öğrenebilme konusunda ciddi tereddütlerim var. geçen hatta benimle hemen hemen aynı durumda olan bir arkadaşım da bu ay içinde ilk denemesinde kaldı ehliyet direksiyon sınavında ve keşke otomatiğe yazılsaydım beklediğimden daha zormuş dedi.

sadece kursta gösterilenle manuel ehliyeti alabilen oldu mu? çoğu kişi zaten kurs öncesinde bilip alıyor gördüğüm kadarıyla. otomatiğe geçme konusunda ne dersiniz?
(4) 

ehliyet kursu fiyatları güncel olarak ne durumda?

ezkaza #1572412 
bir iki yeri aradım ama telefonda fiyat vermeyip gelin görüşelim şeklinde yanıt aldım.
acaba yakın zamanda kendisi veya tanıdığı ehliyet kursuna giden varsa ne karar ödediğini söyleyebilir mi?
(2) 

erkek terlik önerisi

ezkaza #1566229 
ayağın üst tarafını tahriş etmeyecek konforlu bir terlik arıyorum. tavsiyelere açığım.
halihazırda 2 adet terliğim mevcut ama malesef günlük kullanımda ayağımı kesiyor adeta çok tahriş ediyor bu sebeple öncelik tahriş yapmaması. fiyat sorun değil.
(5) 

kamerasız, tuşlu ve tercihen whatsappa giren bir telefon var mı?

ezkaza #1566162 
bedelli askerlikte kullanılmak üzere kamerasız, tuşlu ve mümkünse whatsappa internete vs girebilen bir telefon arıyorum. çalışır durumda elinde olan varsa alabilirim ayrıca.
(6) 

tıraş gurularına soru | hangi jilet?

ezkaza #1565326 
günlük sinek kaydı tıraş için;
gilette mach3 turbo mu yoksa gilette fusion proglide mı önerirsiniz?

-mach3 turbo 3 bıçaklı.
-proglide 5 bıçaklı.
ikisini de hiç kullanmadım o yüzden kullanmış olanların yorumları kıymetli benim için.
hangisi daha sağlıklı bir tıraş sunar? fiyat olarak proglide diğerinin iki katı.
(1) 

mide üşütmesi için hangi ilacı kullanabilirim?

ezkaza #1564579 
şuan yurtdışındayım ve dün gece sahilde soğuk rüzgarda kaldım haliyle midemi üşütmüşüm.
ishalimde var. ama esas sorun midemin ağrıması. ikisi de çok şiddetli değil. ama mide ağrısından kurtulmak istyorum. şu aşamada doktora gitmem zor en yakın sağlık hizmeti için saatlerce araba sürmem gerekebilir kırsal bir bölgedeyim ve haftasonu malum.

yanımda olan ilaçlar şunlar;
-reflor
-protonex
-famoser


üçününde reçetesinde mide ile ilgili olduğu yazıyor ama mide üşütmesi için hangisini kullanmalıyım bilemiyorum. yönlensirebilecek birileri çıkar umarım. şimdiden teşekkürler.
reflor ishale iyi geliyor diye hatırlıyorum ama mide ağrıma da iyi gelir mi acaba?
(2) 

çalışmayan/sigortası olmayan birisi vize alabilir mi?

ezkaza #1564454 
normal turist vizesinden bahsediyoruz. avrupa için.
biliyorum çok zorluyorlar şu sıralar vize muhabbeti için ama çalışmayan ve sigortası dahi olmayan vize sahibi olan tanıdıklarım var. sadece tc vatandaşlıkları var. bu normal mi?

Satılık 2 adet sıfır/kapalı kutu anakart

ezkaza #1564314 
• Esonic H610DA1 Intel H610 3200 MHz DDR4 Soket 1700 mATX Anakart

• Huananzhi A320-D4 DDR4 M.2 Hdmı + Vga Matx Anakart


ürünler hiç kullanılmamıştır.
ilgilenenler mesaj atabilir.
(1) 

iphone garanti süresi ne zaman başlar?

ezkaza #1563094 
az önce bir teknoloji mağazasından sıfır iphone satın aldım. garantisini sorgulattığımda 24/07/2025 tarihine karar gatantisi devam ediyor gözüküyor. fakat ben bugün az önce yani 25/07/2023 tarihinde aldım telefonu. bir gün erken bitmesi normal değil mi?

halk tv 28 mayıs seçim yayınını nereden izleyebilirim?

ezkaza #1558766 
?
(5) 

iş görüşmesi için bir kaç saat kala randevuyu ertlemek olur mu?

ezkaza #1558079 
acil bir durum var. mail ile planlanan görüşmeyi aynı gün 2 saat önceden ertelemek nasıl yorumlanır?
nasıl bir dil ile mail atılmalı?
(5) 

ayağımı fare ısırdı veya tırmaladı veya kemirdi ne yapmalıyım?

ezkaza #1554271 
tadilat vs işleri için yazlığa uğradım bugün. işleri ayarlayamayınca burada kalmam gerekti. o sıra ayağımda çorap, terlik vs yoktu ve bir ayağımın üzerinde tırmalama haşere ısırması gibi bir şey hissettim ve kafamı çevirip baktığımda hızla kaçan bir fındık faresi olduğunu gördüm. hemen kaçtı haliyle ve oldukça küçüktü. hatta ben ilk hamam böceği zannettim önce ama fare dışında başka bir canlı böyle hızlı kaçamazdı. sonrasında da farkettim zaten kaçtığı yerde tektar gördüm.

akabinde ayağımı kontrol ettim ve yıkayıp kolonyaladım ama bunun bir işe yaramadığının farkındayım.
ayağımda bir ısırık izi, kanama veya başka bir kabarma tahriş olma vs anormal durum yok. sadece tırmalama veya ısırma gibi bir şey hissettim ve irkildim fare de kaçtı anında.

şimdi ısırsaydı kan vs çıkar mıydı veya ısırık izi olur muydu? inşallah tırmalamıştır ısırmamıştır diycem ama bundan emin olmam neredeyse imkansız sanırım. şuan doktora gitmeli miyim? yarın gitsem olur mu yoksa acil bir şekilde derhal gitmeli miyim? başıma ilk kez böyle bir şey geldi ne yapacağımı bilemedim.
olay az önce 04:30 sularında gerçekleşti.
(1) 

kulaklık tavsiyesine ihtiyacım var

ezkaza #1550027 
aktif gürültü engelleyici özelliği olması birinci koşulum.
f/p ürünü bir şey arıyorum. aslında airpods pro kulaklığım var ancak yurtdışındaki evde unuttum onu. ve uzun bir süre erişemeyeceğim için mecbur bir kulaklık almam gerekiyor. çok fazla para vermek istemiyorum. (maks 1000₺) var mıdır bu özellikte bir kulaklık tavsiyeniz?
(3) 

e devlet imei kaydı (çift hat sorusu)

ezkaza #1545807 
eski telefonumu kardeşime veriyorum ve onun üzerine kaydedicem. yurda giriş çıkış vs tamam. (cihaz iphone 12 pro)
ancak bu telefonun fiziksel 2 simli mi yoksa 1 fiziksel + 1 esim şeklinde mi olup olmadığını bilmiyorum. bunu nasıl anlayabilirim? kutusunda imei/meid numarası ve imei2 şeklinde 2 farklı barkod ile kod bulunuyor. telefondan *#060# tuşladığımda imei ve ime2 şeklinde iki farklı kod çıkıyor ekrana. fiziksel çift simli mi yani bu telefon? kayıt yaparken soruyor ya ondan emin olmak istedim.

edit: e devlet'ten iki imei numarası için imei sorgulaması yaptım. ve ilk imei numarasını yazdığımda durum şeklinde "kayıt dışı tespit edilen imei" derken imei2 kodunu girdiğimde durum şeklinde "kayıt bulunamadı" yazıyor. bu durumda imei2 esim mi oluyor acaba? telefonu ben kullandım ama şuan kardeşime verdim dolayısıyla açıp bakamıyorum.
(9) 

a101 vakko parfüm satıyor orjinal midir?

ezkaza #1545581 
sürekli bu parfümden(vakko infiniti) alırım ve mağazadan almayı tercih ediyorum hep. ancak mağazada şuan 1700₺ olan parfüm a101'de şuan 899₺'ye satılıyor. en son temmuz ayında mağazadan almıştım arkadaşıma hediye olarak ve o zaman fiyat yanlış hatırlamıyorsam 900 veya 1000₺ idi. yani bu yıl içinde bu fiyattan satılıyordu biliyorum. ancak şuan kendi mağazasında zamlanmış gözüküyor haliyle. belki outletlerde durum farklı olabilir ona bakamadım. ne dersiniz orjinal midir ki?
(2) 

doğum borçlanması hakkında sorular (edevlet başvurusu)

ezkaza #1545560 
e devlet üzerinden doğum borçlanması yapmak istiyoruz annemiz için.
süreç hakkında bilgi sahibi kimse var mıdır acaba bir kaç küçük sorumuz olacaktı.

öncelikle doğum öncesi sigortalı olma ve doğum sonrasında çalışmamış olma şartları sağlanıyor. burada bir sıkıntı yok. daha çok başvuru sistemine ve form doldurmaya dair sorumuz var, internette epey bakındım mamafih bir örnek göremedim.
örneğin, ilk çocuğu ile ikinci çocuğu arasında 2 yıl yok. e devlet'te doğum borçlanması için başlangıç ve bitiş tarihleri girilmesi isteniyor. başlangıç tarihine ilk çocuğun doğum tarihini bitiş tarihine de ikinci çocuğun doğum tarihini mi yazmamız gerekiyor? aşağıdaki örneklerden hangisi doğru?

örnek1:
1.çocuk için
başlangıç tarihi: (23/04/1991 (birinci çocuk doğumtarihi)) bitiş tarihi: (30/08/1992 (ikinci çocuk doğum tarihi))


2.çocuk için
başlangıç tarihi(30/08/1992) --- bitiş tarihi: (30/08/1994)


örnek2:
1.çocuk için
başlangıç tarihi: 23/04/1991 (birinci çocuk doğumtarihi)) bitiş tarihi: (29/08/1992 (ikinci çocuğun doğum tarihinden bir gün önceki gün))

2.çocuk için
başlangıç tarihi: 30/08/1992(ikinci çocuk doğum tarihi) bitiş tarihi: (30/08/1994 (doğum tarihinin 2 yıl sonrası))

örnek1 ve örnek2 seçeneklerinden hangisi gibi doldurmalıyız acaba?
(1) 

anneye telefon almaca vol bilmemkaç

ezkaza #1545500 
kendisi temel bir kullanıcı olarak, arama- whatsapp-youtube-instagram ve nadiren internet tarayıcısında surf yapmak dışında bir amaçla kullanmaz.
samsung A13 modeli aklıma ilk gelen seçenek ama onu alma şu var benzer rakamlara daha iyidir şeklinde bir öneriniz olursa şükela olur gerçekten.
bütçe 5-6bin arası.

Fenerbahçe - AEK Larnaca maçı 2 adet bilet (yanyana)

ezkaza #1537457 
Maraton ust C blok iki adet kombinemizi gişe fiyatından devrediyoruz.
ilgilenenler iletişim için özel mesaj atabilir.

Wash&Go şampuan nerede bulabilirim?

ezkaza #1535797 
internette frugoo diye bir site var ama burdan alıp dolandırılmak istemiyorum :)
bu şampuandan kullanan belki vardır diye buraya sormak geldi aklıma.
nerede bulabilirim? bildiğiniz bir yer var mı istanbul'da satan?

Öğrenciye D&R hediye çeki veriyorum (2 adet 25tl'lik )

ezkaza #1504983 
verilmiştir.
(1) 

Pendik Marmaray durağından Medipol Pendik Hastanesi yakın mı?

ezkaza #1478573 
selamlar,

bakırköy marmaray durağından pendik medipol hastanesine gitmem gerekiyor. hiç bilmediğim bir yer. acaba pendik marmaray durağında inip taksiye binsem ne kadar sürer medipole gitmem? yakın mı marmaray pendik durağına? yoksa başka durakta mı inmeliyim?
(7) 

Erkek için yüz toniği tavsiyesi (yağlı cilt)

ezkaza #1455728 
yağlı bir cildim var, özellikle alın ve T bölgesi denilen bölgem acayip yağlı. yağdan dolayı pütür pütür oluyor. daha önce nivea markalı bir kaç temizleme suyu vs kullanmıştım ama hiç beğenmedim.
ne almalı, ne tavsiye edersiniz? tonik, temizleme suyu vs. güvenilir ve etkili bir marka arıyorum açıkçası.
(1) 

2020 mayıs şampiyonlar ligi final maçı için bilet

ezkaza #1374763 
maç istanbul'daymış. biletler ne zaman satışa sunuluyor yoksa çoktan satışa çıkmış mıdır?
(3) 

nedir abi bu istanbul fetişizmi?

ezkaza #1368577 
sözlükte başlığını gördüm de istanbul'un sınırları içerisindeki üniversite sayısı 61'e ulaşmış!
ondan hareketle bu mantar gibi türeyen "üniversitelerin" yüzde 99'u "istanbul x üniversitesi" diye isim kullanıyorlar ya buna uyuz olan bir tek ben miyim?
istanbul'un hem marka değerini hemde imajını zedelemiyor mu bu yaklaşım?
tutturmuşlar bir istanbul fetişizmi diye!
yani başına istanbul ekleyince başları göğe mi eriyor bu kurumların?
bunların silinmesi için kampanya falan varsa direkt katılmak isterim.
geçen yabancı bir arkadaşımla metrobüse binmiştik gittiğimiz güzergah üzerinde hem fiziken hem de reklam afişleri olarak o kadar çok istanbul x üniversitesi vardıki adam neden bütün üniversitelerin başında istanbul var diye sormuştu.
(3) 

Maaile tatil yapabilecek kiralık yazlık/ev nereden bakılmalı?

ezkaza #1364249 
yakınında denize girilebilen aynı zamanda temiz hava ve yeşiliyle birlikte kafa dinlemelik günlük/haftalık ev/yazlık kiralamak isteyen birisi hangi şehir/ler özelinde bakmalı ve nereden bulmalı?
hareket noktası istanbul ve olabildiğince istanbul'a yakın olması tercih sebebi.
(2) 

film buldurmaca

ezkaza #1362403 
sevgili romalılar,
4-5 yıl önce kanal d'de izlediğim bir filmin ismini bulmaya çalışıyorum. Belki bilen birileri yardımcı
olur. sarışın bir kadın karakterin başrolünde olduğu bir filmdi. öyle ahım şahım güzel bir şey değildi ama bulmam lazım. türkçesi "bir aşk masalı" diye çevrilmişti ama orjinal ismini bir türlü bulamıyorum.
Filmin konusu: başroldeki sarışın kadın hasta ve ölümüne az kalmış birisi. doktor bir erkek arkadaşı var. tedavi olmayı kabul etmiyor. yani hayatı pek ciddiye alan bir tip değil gibi. tedavi süresinde kendini kötü bir halde görmek ve göstermek istemediği için tedavi olmayıp ölmeyi bekliyor. hatta vasiyeti gereği öldüğü gün kutlamalı bir parti yapmalarını istiyor sevdiklerinden. onlar parti yaparken uzaktan onları ölmüş bir şekilde seyrediyor son sahnesinde.
bu filmin orjinal adını bilen var mı? türkçesini aratarak bulamıyorum.
(1) 

ios'da mobil veriye kota koymak mümkün mü?

ezkaza #1359214 
örneğin yıllık 100gb internetim var bunu 10 ay 10gb kullanabileceğim şekilde kota yapmak istiyorum. 10gb kullanınca dursun istiyorum. androidde vardı sanırım böyle bir şey ama iphoneda da var mıdır?

öte yandan aynı bu şekilde wifi kotasıda koyulabilir mi iphonlara?
(6) 

EkşiSözlük kullanıcılarının ekserisi goygoycu mudur?

ezkaza #1357337 
malumunuz sözlükte birgün'ün haberinden yola çıkılarak başlık açılmış ve yine bir olayın içeriğini okumadan sayfalarca entryler yazılmış. bu gibi bir çok olayda ekşisözlük kullanıcılarının kitlesel ve aynı yönlü hareket ettiğini biliyoruz ama bu kitlesel ve aynı doğrultuda birleşmenin bir sürü psikolojisinden farkı var mı? bu eylem sürekli eleştirdikleri öteki cenahla arasındaki benzerliği ortaya koymuyor mu?
uzun yıllardır ara ara sözlüğü takip ederim giderek facebooklaşmıyor mu sizce de?
bugünkü başlıktan yola çıkarsak; liseden mezun olalı neredeyse çift haneli yıl olmuş karnemi alıp baktığımda matematik dersi seçmeli matematik olarak yer alıyor, matematik zaten seçmeli değil miydi? din kültürü zorunlu değil miydi? kaldıki matematik ve diğer dersler son değişiklikle gruplandırılmış. ve bu matematik grubunu seçmek zorunlu olacak anladığım kadarıyla. sonuçta herkes matematik dersi alacak ama bazıları/isteyen daha yoğun ya da daha az alacak. zaten mevcut sistemde de sözelciler sadece matematik 1 görmüyor muydu? sayısalcılarda sözelcilerden daha fazla matematik görmüyor mu? bu durumda matematik zaten seçmeli değil miydi? öyleyse matematik özelinde değişen nedir?
insanlar neden olayın içeriğini anlamaya vakit ayırmayıp direkt bir taraf olmayı seçip bunun üzerine temellendirme yapar ki? başlık altındaki hemen hemen her girdi matematiğin önemine atıfta bulunanlarla dolu evet kesinlikle en önemli derslerden biridir belkide en önemlisi. ama sanki matematik okullardan kaldırılmış gibi yorumlar yapılması goygoy değil midir?
(1) 

ciceksepeti.com'da canlı yardım gibi bir şey yok muydu?

ezkaza #1356254 
uygulamadan ve mobil siteden bakıyorum bulamıyorum ama sanki online yardıma bağlanabildiğimiz bir bölüm vardı diye hatırlıyorum.Yanlış mıyım?
(3) 

Turktelekom taahhütlü internet iptal edilemez mi?

ezkaza #1355499 
bağlatalı 3 gün olmuş 12+12 ay taahhütlü interneti ceza parası ödemeden iptal ettirmek mümkün müdür?
yani yeni olduğu için ilk 30 gün 15 gün içinde bir geri dönüş olabilir mi? Bu durumlarda bilgili birisinin yardımıma ihtiyacımız var.
(11) 

Herkesten ve her şeyden kaçıp uzaklaşmak istediğinizde ne yapıyorsunuz?

ezkaza #1349106 
imkanım olsa bilmediğim bir yer bile olsa gidip haftalarca kalırım, aklımda yalnızca mevcut ortamdan gidip uzaklaşma isteği var. önceden bu hisse kapıldığımda moda ve karaköy sokaklarında boş boş dolanırdım şimdi bunu bile yapasım yok!
(7) 

ambulans ile özel hastenin acil servisine gittiğimizde para ödüyor muyuz?

ezkaza #1304116 
acilde yapılan tüm işlemler serum tahlil vb için ücret ödeniyor mu? özel hastaneye ambulans yolu ile gidildiğinde.
(3) 

Breaking bad -anlam veremediğim bir nokta- spoiler içerebilir

ezkaza #1301854 
-spoiler içerir-


Bilindiği üzere metilamin kullanmadan meth üretilemiyo, bunun içinde 5. sezonda walt ve ekibi treni soyarak yüklü miktarda metilamin çalıyolar.
ancak kafamda bir soru işareti var, jesse pinkman meksikaya cartele meth yapımını öğretmek için gittiğinde(gus ve mike ile birlikte) orda meth laboratuvarında çalışan adamlar metilamini kendileri ürettiklerini söylüyor ve hatta jesse'ye daha bunu bile bilmiyosun diye dalga geçmişlerdi.

sorum şu; her şeyi çok iyi bilen ve müthiş bir kimyacı olan walt neden metilamini kendi yapmıyor da bunun için bir tren soyuyor? kendisinden daha çaylak adamlar meksikada bu şeyi kendileri üretebiliyorken walt niye yapmıyor? burda bir mantık hatası var diyebilir miyiz?
ilk izlediğimde dikkat etmemiştim ancak 2. sefer bitirmek üzereyim dikkatimi yeni çekti.
(3) 

mesai saati bittikten sonra kredi kartı borcu ödeme

ezkaza #1289164 
enpara hesap kartımdan şu an itibariyle akbank kredi kartı borcumu ödesem ödeme yarına mı kalır yoksa işlem hemen gerçekleşir mi?


yarına kalırsa atmden yatırmayı düşünüyorum.
(11) 

En son ne zaman kelebek gördünüz?

ezkaza #1273580 
uzun zamandır hiç görmüyordum, geçen hafta kampüste gördüm.
çocukluğumda mahalle arasındaki arsalarda bile hemen hemen her gün görürdüm.
(3) 

Fatih Üniversitesi mezunları İstanbul Üniversitesi mezunu mu sayılıyor?

ezkaza #1273573 
fatih üniversitesinde öğrenci olanların çeşitli üniversitelere geçiş yaptığını biliyorum ama mezun olmuş ve diplomasını fatih üniversitesinden alan kişiler istanbul üniversitesi mezunu mu sayılıyor şimdi?
fatihten mezun olan birisi cv sine istanbul üniv yazmışta aklıma takıldı.
(3) 

Androidden İphonea geçiş - Ekran ışığı/beyazlığı sorunu

ezkaza #1249201 
normalde android kullanıyordum bir haftadır iphone a geçiş yaptım.
bu bir haftada ekran renk ve parlaklık ayarlarını kurcalayıp durdum ama hala gözlerimi rahatsız eden bir şey var. yani 20 dakika telefon ekranına baksam gözüm ağrıyo ve gözümü yoruyor.
androidde hiç gözlerim rahatsız olmamıştı, parlaklığı hep yarım olarak kullanırdım ve hiç sorun yaşamamıştım. bu durumu yaşamış olanlar var mı?
çözüm ne olabilir? şuan da beyaz bölgeleri azalt oranını %85 yaptım bi nebze daha iyi gibi sanki.

eski telefonum samsungdu acaba gözlerimde mi b sorun var diye tekrar eski telefona taktım simi ancak bu telefonda sorun yaşamıyorum ilginç bir şekilde.
(4) 

Sakal üstündeki tüylerden nasıl kurtuluyorsunuz?

ezkaza #1148582 
Bir kaç sefer ağda yaptırdım ancak ağda benim yüzüme zarar veriyo sanırım delik gibi izler bırakıyor, iplikle aldırmayı deneyen var mı? Hiç ip ile aldırmadım, Siz nasıl kurtuluyorsunuz beyler?
(2) 

Bankasının telefonunda gmailim açık kaldı

ezkaza #1142559 
Şifremi değiştirdim, çıkış yapmış mıdır otomatik olarak?
(14) 

dün gece 03 civarında yapılan eft bugün 19:58 itibariyle gelmedi

ezkaza #1024689 
dolandırıldım değil mi?
(9) 

Sokak pilavcılarının sırrı ne?

ezkaza #1005073 
Hani hemen hergün duraklarda köprü altlarında ve bilumum yerde karşımıza çıkan seyyar arabayla pilav satan ve başı hep kalabalık olan pilavcılar varya onlardan pilav yer misiniz?

bir çok kişiyle konuştuğumda "evdekinden farklı ve çok daha lezzetli olduğunu 2-3 tabak evde yemem ama ordan alınca bana mısın demiyorum" tarzı demeçler duyuyorum. Çok sık olmasa da ayda yılda bir kere tüketiyorum ve ben de böyle düşünüyorum.

Uzun zamandır Aklımda bu pilavcıların monosodyum glutamat( msg ) yada diğer adı olan çin tuzu kullanıyor olabileceği var.(sadece tahmin) Ve bu madde ne yerseniz onu enfes hala getiren bir şey. Üstelik zararlı olduğunu söyleyen bir çok uzman var.
Tanıdığı bildiği bu işi yapan birileri var mı? Ne var bu pilavda?
Siz ne düşünüyorsunuz?

hizliresim.com
(2) 

istanbulkartın bakiyesi iade olarak alınıyor mu?

ezkaza #995296 
İsimsiz istanbulkartina dün 100 lira yükledim. Bu parayı bi sekilde geri almam mümkün mü?
Ya da olmadı bu bakiyeyi öğrenci kartına aktarmak mümkün mü?
1

mobil görünümden çık