Microsoft Teams'ten gönderilen davetler benim emailimden gönderilsin

secretcode #1592542 
Teams'de davet oluşturup gönderdiğimde outlook342423423@outlook.com gibi random bir email adresinden gönderiliyor. Haliyle spam e düşüyor. Şirkette kullandığım email adresinden otomatik gönderilmesini nasıl sağlarım?
(9) 

Mutfağı restaurantın ortasında olan restaurant var mıdır?

secretcode #1592540 
Bir restaurant açmak konusunda niyetimiz var. daha çok ev yemeklerine özgü bir restaurant düşünüyoruz. Fakat konsepti mutfağın arkada değil tam restaurantın ortasında olsun istiyoruz. Etrafında bar tabureleriyle siparişinizi verip yapılışını da izleyebileceğiniz bir konsept.

Buna benzer duyduğunuz gördüğünüz örnek bir restaurant var mıdır?
(21) 

Bu elbise nasıl?

secretcode #1583308 
sevgilimin arkadaşının düğününe gitmek için giyeceği kıyafeti çok kısa bulduğumu giymesini istemediğimi söyledim. o da o zaman sen al onu giyeyim dedi.

altın renkte (golden) ayakkabının üstüne bir kıyafet almam gerekiyordu.

bunu aldım: www.beymen.com

sizce nasıl?

hanımlar yardım edin çok mu kötü? iyi mi? bilemedim

B rh + herhangi bir kızılay noktası

secretcode #1574410 
Merhaba

Başkent üniversitesi altunizade hastanesinde yatmakta olan ve ameliyat olacak babam için istanbul anadolu yakasındaki herhangi bir kızılay noktasına B RH + kana ihtiyaç var. Bu bölgede olup müsaitliği olanlar varsa yardımlarınızı rica ederim

İrtibat: 05322937790
(2) 

Korkunçlu haber hikayeleri atan instagrammer

secretcode #1563504 
Merhaba,

Instagram da geçmişte yaşanmış mistik hikayeleri anlatan sakallı arkada siyah fonla korku hikayesi gibi anlatan bir kullanıcı vardı hangi hesaptı bu?
(43) 

35 yaşında girdiğimiz durumlara bak

secretcode #1313317 
Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde eve doğru gelirken sağda bekleyen dünyalar güzeli bir kız gördüm ve istemsizce frene bastım. Arkadaki arabalar kornaya asılınca kız beni gördü ve arkasını dönerek hafif bir tebessüm etti. Ben de U dönüşü yapıp kızın 10 metre gerisinde durdum. O dünyalar güzeli kadını seyre daldım. tam saat 7:30'da bir kolejin servisine bindi. Demekki öğretmen diye düşündüm.

Ertesi gün tekrar tam 7:15'de yerimi aldım. ve yine o dünyalar güzeli kız yine aynı yere geldi. 5 dakika seyredebildim. tekrar servis geldi bindi ve gitti.

Bu sabah tüm cesaretimi toplayıp kızın servise bineceği yere yakın bir yerde arabayı park edip, arabadan inip kızın servisine bineceği yerde beklemeye başladım. Dünyalar güzeli ufukta belirdi, kalbim deli gibi çarpıyor. Bildiğin liseli aşıklar gibiyim. geldi, geldi ve banka oturdu.

Usulca yanına yaklaştım ve aramızda şöyle bir diyalog gelişti.


-Merhaba, günaydın. Bişi sorabilir miyim? siz öğretmensiniz sanırım
-Evet, sayılır. Psikologum bir okulda çalışıyorum. neden sordunuz
-Duruşunuz bakışınız aynı bir öğretmen gibi :) PDR deniliyordu değil mi?
-Evet
-Ben sizi çok kısa bir hikaye anlatmak istiyorum. Ben 1 hafta önce burdan geçerken sabahın köründe sizi gördüm ve inanılmaz etkilendim. sonra arabayla tekrar dönüş yapıp sizi izledim. tam 7:30'da xxx kolejinin servisine bindiğinizi görünce 3 gündür her sabah 7:30'da burada nöbet tutuyorum ve işe geç kalıyorum bu yüzden :)
- (tebessümle) bence siz bugün işe geç kalmayın
- hmm, öyle diyorsunuz peki teşekkür ederim. kolay gelsin

usulca uzaklaşıp arabaya bindim ve yanından geçerken şöyle bir baktım direkt olarak bana bakıyordu.

yani diyalog 40-45 sn. sürdü. ne yapacağımı bilemiyorum. çalıştığı koleji biliyorum. yani bir kez olsun telefonda konuşmak istiyorum. Kendimi gerçekten net olarak ifade etmek istiyorum. Kız şimdi psikolog beni böyle takıntılı sapkın birisi zanneder diye de korkuyorum. okulunu arayıp işte pdr öğretmeniyle görüşmek istiyorum mu desem? yoksa yine aynı saatte oraya gidip biraz daha konuşsam mı?

bi yardım edin be duyuru ahalisi :)

çok kötüyüm len :)

Edit:biraz önce tekrar konuşmak için ordaydım. Çok şaşırdı bu sefer uzun uzun konuştuk. Cümle cümle aktaramıcam ama işin özeti “ben bu şekilde bir tanışma şeklini uygun bulmuyorum” dedi.

Olmadı.

Bi ara aramızda geçen diyalogları daha detaylı yazarım belki...

Moralim çok bozuk :(
(3) 

Tanışmada VC yapmak nedir? (Acil)

secretcode #1300056 
Gençler selam,

Yurtdışındaki bir firma benimle görüşmek için VC yapalım diyor. Benim anladığım Voice Call değil mi?

Mailden aldığım görüntüleri ekte.

Başka bişi olamaz dimi?

acil cevap yazmam lazım yardımlarınız rica olunur efenim
(4) 

Bir cümle çeviri

secretcode #1260360 
"Phishing saldırılarında kullanılan Google ürünleri"

ingilizceye nasıl çevrilir?
(3) 

Android uygulamalarını bilgisayardan açabilir miyim?

secretcode #1255350 
Sevgili Roma'lılar

Android uygulamalarını bilgisayardan indirip açabileceğim bir program var mıdır?
(6) 

Bugün (Pazar günü) ne öğrendin?

secretcode #1239231 
Az önce bitirdiğimiz pazar gününde ne öğrendin?
(1) 

İstanbul maratonuna kayıt gerekli mdiir

secretcode #1239015 
Selam yeğenimle bu maratona katılmak istiyoruz.

Kayıtlar dolmuş kayıt olmadan gidebilir miyiz?

Araçla altunizade ye gidip aracı park edip gidebilir miyiz?
(1) 

Şarkının adı?

secretcode #1160714 
youtu.be

burda şafak sezerin ha hayınano uğrunda uğrundaaa diye söylediği şarkının adı nedir acaba?
(4) 

Dizel otomatik araç tavsiyesi ?

secretcode #1136630 
Sayın romalılar,

Bütçe 40.000-45.000

Dizel otomatik araç tavsiyesine ihtiyacım var.
(19) 

Trafik kazası ve kan parası

secretcode #1115145 
Geçtiğimiz hafta kardeşim ışıklara 60 metre mesafede 73 yaşında yaşlı bir kadının yola cıkması sebebiyle maalesef kadına çarptı ve olay yerinde kolu kırılan yaşlı kadını ambulans cagırarak hastaneye göndermiş ve olay yerine gelen polislerde kaza raporunda tamamen kadını kusurlu bulan bir rapor düzenlemişler ve kardeşimi de karakola götürmüşler.

Beni aradığında hastaneye gittiğimde kadının kolunu alcıya almışlar ve kadının bilinci açıkken 1 saat sonra aniden yoğun bakıma aldılar ve sonradan farkettikleri kaburgalarındaki kırık akciğere battığı için kanama olmuş vs. baska bir hastaneye sevk ettiler ve kadın 2 gün sonra vefat etti.

Olayın ilk saatlerinden bu yana gelen yakınları ile ben konuştum hastanede ziyaretlerine gittim vs. yani yalnız bırakmadım hep iletişimde kaldım.

kardeşimin herhangi bir kusuru olmadığı içinde kazanın gecesinde karakoldan serbest bıraktılar.

cenazeden 4 gün sonra bugün tekrar kardeşimin çalıştığı şirketten 2 kişiyle birlikte taziyeye gittim. Çok çok zor bir durum Allah kimseye göstermesin.

Neyse asıl konuya gelelim. avukatımızla görüştüğümüzde asli kusurlu ölen kadın olduğu için ceza davasında kadının yaşı vs. gibi durumlar göz önüne alındığında çok büyük bir maddi veya manevi tazminat cıkmayacağını belirtti.

ama içim rahat olmadığı için 2.günde hastanede kadın yoğun bakımdayken kadının 55 yaşındaki oğluyla konusurken adama yani yapabileceğimiz bir şey var mı dediğimde "bu işin kuralı belli" filan dedi. anlam verememiştim ama daha sonra hastane koşuşturmaca vs. belki müsait değillerdir diye ufak bir maddi destekte bulunmuştum.


Bugün taziyeden sonra yapabileceğimiz bir şey var mı gibisinden bir şey söyledim adam benimle değil kardeşimle konusacaksınız filan dedi.

yarın tekrar mevlüt yaptıkları icin ziyarete gideceğiz. Muhtemelen bir kan parası seklinde bir para talepleri olacağını kesin olarak tahmin ediyorum. Olayın en başından beri suçsuz olmamızın rahatlığıyla iletişim kurabiliyordum ama yine de çok çok çok zor bir durum.

Yarın kardeşiyle konuşmayı planlıyorum. Ne kadar para isteyeceklerini tahmin edemiyorum. Aile dindar bir aile ama gönlüm helalleşmekten yana kimsenin içinde bir burukluk olsun istemiyorum. Bu durumu nasıl teklif edeceğimi bile bilemiyorum utanıyorum resmen. Ne yapmalıyım? kafamda 10-15 bin gibi bir destek var. Ama hiç suçumuz da yok. derdim her halukarda bir kamu davası açılacağı için şikayetçi olmasınlar ve açılacak dava en kısa sürede sonuçlansın.


fikirleriniz nedir?
(1) 

Fon müziğinin adı?

secretcode #1050487 
bi el atıverin be

www.youtube.com
(8) 

Çocuk yanlız başına ağlamaktan dolayı ölür mü?

secretcode #1044832 
dün 1 yaşındaki yeğenimiz evde tek başınayken rüzgar süreklemesinden dolayı kapının kapanmasından dolayı anahtarda içeride kaldığı için içerde kaldı.

yaklaşık 1.5 saat boyunca kapının kırılmasına kadar olan sürede sürekli olarak durmaksızın ağladı.

Tabi annemler yengem filan kapı kırılana kadar çocuğun içeride ağladığını duyduklarından dolayı paniklemişler yengem bayılmış filan.

Annem'e göre çocuk ağlamaktan dolayı çatlar ölürmüş.

Bu bir hurafe mi? 1 yaşında bir çocuk diyelim ki bir yerde mahsur kalsa saatlerce ağlasa enerji tükenip uyur mu? yoksa bu ağlamaktan dolayı ölüm tehlikesi filan var mıdır?
(2) 

Kürtçe bilenler bi bakın

secretcode #983118 
Silvan'daki olaylar sonrasın çekim yapan bir kameraya bi amca bir şeyler anlatıyor. Bu amca ne diyor?

youtu.be
(3) 

Ekran görüntüsünü konferans için paylaşabileceğim platform

secretcode #939605 
Merhaba,

Bir şirketle bir ürünün nasıl kullanıldığıyla alakalı bir tele konferans yapacağız bu konferans sırasında ben bilgisayar ekranımın görüntüsünü de paylaşabilmek ve onlarında telefonda konusurken aynı zamanda bilgisayar ekranımı da takip etmelerini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
(3) 

PoC(ilk kez duydum) süreci hakkında

secretcode #939018 
Bir şirket sunduğumuz hizmetlerin nasıl yapıldığına dair "PoC süreci hakkında canlı ortamda bu çalışmaları deneyimlemek istiyoruz" diye bir talepte bulunuyor. Vermiş olduğumuz hizmet teknik bir konu ve nasıl yapıldığına dair bilgi vermemiz halinde bu çalışmayı şirketin ilgili departmanı da yapabilir. Ama detaylı bir işin nasıl yapıldığını anlatmazsak işi de alma şansımız yok gibi.

ne yapalım?
(4) 

LYS'ye başvuru süresini kaçırdım ne yapabilirim?

secretcode #934412 
sevgili roma'lılar,

çalışan bir insan olarak belki özel bir üni bir bölümde okuyabilmek amacıyla ygs'ye girdim ve lys'ye girmeye hak kazanmıştım. Fakat gerek iş meşguliyeti gerekse unutkanlıktan son tarihi 21 nisan olan Lys'ye başvuru süresini kaçırdım. Bu durumda herhangi bir mazeret vb. durumları öne sürerek bu başvuruyu yapabilmem mümkün müdür? yani herhangi bir formülü vs. var mıdır? bi yol yordam gösterin..
(5) 

Matematik uzmanları toplanın bakalım

secretcode #928207 
ekte bulunan tablo resimde bir at yarışında koşan atların toplam kuponlarda oynanma yüzdeleri yer alıyor. Kırmızı daire içerisine alınmış atlar koşuda birinci gelmiş ve tamamını doğru bilen kupon sayısı 1452 ise toplamda kaç kupon oynanmıştır?

hadi bakalım..

ekte okunmuyorsa tablonun büyük haline burdan ulaşabilirsiniz. i.hizliresim.com

ekleme: her kuponda 6 koşunun tamamının tahmini yapılmak zorundadır.
(6) 

YGS'de son 15 dk. neden çıkılmasına izin verilmez?

secretcode #917910 
soru başlıkta
(4) 

yurtdışındaki bankadan yerli bankaya gelen para nasıl gönderilir?

secretcode #915179 
Şimdi şöyle bir senaryo var

türk bir ihracatçı yurtdışına mal satıyor. mal sattığı ülkedeki alıcının bankası bizim yerli bankaya örneğin 100 milyon dolar gönderiyor. Gönderim işlemi IBAN vs. gibi dijital alanda gerçekleşiyor. Böylelikle bizim yerli bankaya fiziksel olmayan bir para girişi oluyor. Peki bu para fiziksel olarak bankalar arasında nasıl gönderiliyor?
(7) 

532'li hattın karizması var mı? varsa neden?

secretcode #913226 
soru başlıkta..
(2) 

İstanbul'dan yere çubuk soksak nerden çıkar?

secretcode #861811 
Sevgili romalılar,

Şimdi üç kişi şu mevzuyu çözemedik. Hiç erimeyen bir elementle istanbul'dan yere bir demir çaksak bu demir dünya üzerinde nereden çıkar?
(14) 

İngilizcede Allah 3.tekil olarak nasıl yazılır?

secretcode #851629 
Merhaba,

İngilizce çeviride Allah yerine "O" zamiri kullanılırken nasıl yazılır? he? she? ya da başka bir şey?

teşekkürler.
(9) 

İnternette en çok aldığınız/sipariş ettiğiniz ürünler/hizmetler?

secretcode #834104 
Sevgili lidyalılar,

Bir proje ile ilgili olarak acaba internet üzerinden (yemeksepeti hariç) internette en çok satın aldığınız/sipariş verdiğiniz ürün/hizmetleri benimle paylaşır mısınız?


Saygılar, sevgiler.
(10) 

Şuna benzer müthiş reklamlar..

secretcode #827281 
Mercedes'in "tehlikeleri önceden görebilme"ye yönelik gayriresmi bir reklamı var. Müthiş ve sıradışı bir reklam. Ben çok başarılı buldum ama sizinde yorumlanızı alayım istedim. Buna benzer vbildiğiniz etkileyici bir reklam var mıdır?

işte o reklam;

www.youtube.com
(1) 

Twitter'daki takip edilmeyenlerin mesaj atmasını sağlamak?

secretcode #824203 
Twitter'da yeni bir özellik gelmiş siz takip etmeseniz dahi izin verdiğinizde size herkes Direct Message atabiliyormuş. Bu izni nerden ve nasıl verebilirim?
(3) 

12 Ağustos 2014 Salı Bugün ne öğrendin?

secretcode #818854 
Geride bıraktığımız gün içerisinde daha önce bilmediğin ne öğrendin?
(3) 

Asker kaçağı olan bir kişi mahkemede bir kişiye dava açabilir mi?

secretcode #818632 
Şimdi askere gitmemiş ama GBT sorgusunda herhangi bir problemi olmayan kişi tehdit edildiği için savcılığa suç duyurusunda bulunmak ve dava açmak istiyor. Ama dava edeceği kişi kendisinin askere gitmediğini ve muhtemelen bakaya olduğunu biliyor.

Bu durumda dava açıldığı zaman davalı davacının askere gitmediğinden bahsederse savcı bu durumla ilgilenir mi? yoksa davanın konusunu ilgilendirmeyen bir konu olduğu için ilgilenmez mi?

Dava açacağım diye almasınlar askere?

Nedir durum?
(1) 

kredi kartı harcama itirazı sms şifre onaylı?

secretcode #813133 
Merhaba,

Şimdi durum kısaca şu; bir arkadaşıma yurtdışına ödeme yapılması için elden parasını vererek onun kredi kartıyla ödeme gerçekleştirdik. Bu ödeme de 3d secure ve sms onay şifresi ile gerçekleştirildi.

Daha sonra aramızda bazı ticari anlaşmazlıklar olunca bu adam ben kredi kartına harcama itirazı yapacağım filan dedi. Şimdi 3d secure sistemiyle sms onay şifresiyle yapılan işleme itiraz edebilir mi? ederse banka bunu koşulsuz kabul eder mi? süreç nasıl işler? teşekkürler.
(2) 

site içerisinde eşyalı daire

secretcode #806338 
Merhaba,

Bostancı, Maltepe, İçerenköy civarlarında Site içerisinde spor salonu olsun yeterli. Havuza filan gerek yok. Kirası 1000-1300 aidatla maksimum 1500 fiyat aralığında olan bir ev arıyorum. 1+1 veya 2+1 olabilir.

Bilen duyan gören olursa bi ulaşsın be!

iletisim; mesaj veya salihbulut(et)istanbul.com

sevgiler,
(2) 

Excel yardımı

secretcode #802023 
Merhaba,

Excel'de,

2013/2124
2014/4121
2009/1447
2011/1451

şeklinde sıralanan satırları yıl sırasına göre tek bir hamlede nasıl sıralayabilirim?

yardım edenlerin gözünden öperim:)
(1) 

Bu kız kim?

secretcode #758866 
yalın'ın şu klibindeki kız kimdir?

www.youtube.com


muhtemelen yabancı..
(2) 

ios 7'de tuş kilidindeyken gelen aramayı reddetmek?

secretcode #671925 
Merhaba biliyorum komik olabilir ama bu lanet olası cihazı ios 7'ye yükselttim. Tuş kilidindeyken arama geldiğinde sadece cevapla ekranı cıkıyor bi önceki sürümde yukarı doğru sürükleyince reddet butonu vardı. Bunda yok? reddemeyince sürekli sessize almak zorunda kalıyorum. Yardım edin de çözelim şu işi

Teşekkür.
(2) 

Türkiye'deki internet kullanıcıların yüzde kaçı DNS değiştirmiştir?

secretcode #636671 
Arkadaşlar,

Türkiye'deki internet kullanıcılarından yüzde kaçı yasaklı sitelere erişim imkanı sağlayan DNS değişikliği yapmış halde internet kullanımı gerçekleştiriyor? Bu sorunun resmi bir kaynağa dayalı cevabını nereden bulabilirim?

Teşekkürler.
(2) 

ESPN Süper lig maçlarını yayınlıyor?

secretcode #550559 
Şu anda izlediğim ESPN kanalı galatasay beşiktaş maçını yayınlayacakmış? ESPN ne ara yayın haklarını aldıki? banttan olmasın yayın ?

edit: oha canlı yayınmış
(14) 

Sigara içen doktor?

secretcode #548090 
Bu ne şimdi? Açıklaması var mı?
(8) 

Unutulmaya yüz tutmuş türkçe kelimeler/sözcükler

secretcode #537511 
Arkadaşlar Merhaba,

cumhuriyetin kurulmasından sonraki 50 yıl içerisinde sıkça kullanılan fakat günümüzde artık hiç kullanılmayan kelimelere örnek verebilir miyiz?

Örnek;
mamafih : Bununla birlikte, buna rağmen

istikşaf : Ön inceleme, Ön rapor

binaenaleyh : Dolayısıyla

gibi...
(3) 

Iphone 5 ısınma problemi

secretcode #536136 
Iphone 5'te ciddi anlamda aşırı ısınma problemi var. Herhangi bir oyun çalıştırıldığında 15-20 dakika sonra rahatsız edici derecede aşırı ısınma problemi yaşıyorum. Parlaklık düzeyini minumum a çektim ama farkeden bir şey olmadı. Bunu nasıl çözebilirim bi fikri olan var mı?
(4) 

Aziz Yıldırım'a ceza verilmesine rağmen neden serbest bırakıldı?

secretcode #523918 
Sevgili Ganalılar,


Aziz Yıldırım'a örgüt kurmaktan 2,5 yıl, şike ve teşvik primi vermekten 3 yıl 9 ay toplamda 6 yıl hapis cezası verildi.

Ama mahkeme Aziz yıldırım'ın bu kararı temyize göndereceğinden şüphe olmadığı için tahliyesine karar verdi. Şimdi usta böyle bir şey olabilir mi lan? Düşünün bir adam öldürecek veya uyuşturucu kaçakçılığı yapacaksınız yakalanıp hapis cezasına çarptılacaksınız ama kararı temyize götüreceksiniz diye temyiz kararı gelene kadar serbest kalacaksınız? :)

Aklım almıyor benim bu durumu. birisi bana izah edebilir mi bu durumu?
(8) 

Böyle bir şey 40 yıl eğitimi alınsa dahi yapılamaz (Bu ne laannn?)

secretcode #520091 
Hayatımda gördüğüm en ileri derecede ışık, bakış açısı ve hayal gücünün zirve yaptığı noktadır; www.youtube.com

Böyle bir şey gerçekten de ömür boyu eğitimini alsanız dahi yapılamaz.

Görüşlerinizi merak ediyorum?
(3) 

Linkedin'de görüntülediğim profillere bildirim gidiyor mu?!

secretcode #514768 
Merhaba,

Linkedin'de her görüntülediğim profillere bildirim gönderiliyor mu? Gönderiliyorsa bu rezalet durumu engellemenin bir durumu var mı?

Lanet olsun ya!
(13) 

Gole giden topu seyircilerden birisi çıkarırsa ne olur?

secretcode #514608 
Fifa'nın belirlediği kurallarda gole giden topu seyircilerden birisi çıkarırsa hakemin nasıl bir karar vermesi gerektiği yazar?
(9) 

Hiç tanımadığı insanlarla buluşmaya tanışmaya giden zirve insanları

secretcode #514594 
Tamamen objektif olarak bakıyorum ama bir türlü işin içinden çıkamıyorum. Şimdi gerek burada gerek sözlükte hayatında hiç yanından bile geçmemiş insanlarla buluşmaya/tanışmaya gidiyorlar.

Üstelik soğuk yağmur da kesmiyor. Yani şimdi herhangi bir ortamda okulda, şirkette, müşteri ziyaretlerinde, arkadaşlarınızla beraber olunan bir ortamda, aile ve bayram gezmelerinde vs. tanımadığınız insanlarla tanışabilirsiniz, bu çok normal ve bunu çok iyi yapan insanlarda gerçekten sosyal becerileri yüksek insanlardır. Bunu anlayabilirim.

Fakat başka hiç bir amaç olmaksızın bir insan bir şehirden bir başka şehire tanımadığı insanlarla buluşmaya neden gider? Bunu yapmaya ihtiyaç duydukları şey ne olabilir acaba? Geçen yaz yine burada beşiktaş'ta bir parkta piknik zirvesi duyurusu vardı. Bazı ablalar geceden sarma yapıyorlardı.

Bu bana hep ilginç ve anormal bir durum olarak geliyor. Belki de anormal düşüncelere sahip olan kişi de ben olabilirim. Sadece anlamaya çalışıyorum. mesala bu zirveye giden ablalara soruyorum; Otobüste veya yolda birisi gelip "-merhaba ben burak tanışalım mı?" dese çantayı kafasına geçirirsiniz. Aynı burak piknik zirvesinde "-merhaba burak tanışabilir miyiz?" dese tebessüm eder tanışırsınız değil mi? ama burak aynı burak?

Birisi bana bu durumu izah etsin lütfen :)
(6) 

Kişisel gelişim saçmalıklarına kapılmayın!

secretcode #514553 
Sevgili Romalı kardeşlerim,

son 10 yıldır sizinde bildiğiniz gibi bir kişisel gelişim furyasıdır gidiyor. Hayatında sizinle aynı statüde bir yaşam/iş tecrübesi yaşamamış insanlar çıkıyorlar ve size "nasıl mutlu hayat yaşanır"ın formülünü(!) anlatıyorlar. Şirketler çalışanlarının iş motivasyonunu ve dolayısıyla gelen satışı arttırmak için "5 adımda satış", "Müşteriyle çatışma", "etkili satış teknikleri" vs. gibi etkili cümlelerden oluşan eğitim programlarına gönderiyorlar.

Lütfen "kişisel gelişim" adı altında size nasıl bir hayat yaşamanız gerektiğini, "mucizelere inanın onlara güvenin" temalı içi tamamen muğlak hikayelerden oluşan ve aslında bunları yaparsanız hem zengin hem de mutlu olacaksınız temasında tamamen gaz verip sizi duygusal etkinin içerisine almak için uğraşan insanlara güvenmeyin, kapılmayın.

Bir insan "kişisel gelişim" iddiasında bulunup size zengin ve mutlu yaşamın formülünü verip aynı zamanda, kitap satışlarından gelir beklentisine girip, saati 1000$'dan eğitim verebilir mi?

Kişisel gelişim bu değildir. İngilizce öğrenmeniz evet bir kişisel gelişimdir. Üniversite eğitimi almanız evet kişisel gelişimdir. Çünkü bunların hepsi sizin yeteneklerinize ve yetkinlerinize değer katar. Ama "mucizelere inanın onlara güvenin" size hiç bir şey katmaz.

Hayat, üzerinde o kadar planlar yapılarak kurulan ve başarıya ulaşılan bir alan değil. Hayat o kadar değişkendir ki o kadar karmaşık durumlar yaşatır ki, yaşanan her acı, mutluluk, pişmanlık sizi geliştirebilir.

O nedenle sevgili genç dimağlar:) kişisel gelişim saçmalıklarından uzak durun. Soru formatı gereği bu konuyla ilgili düşünceleriniz nedir?
(5) 

Oran bir kız ismi olabilir mi?

secretcode #514499 
Mesele kısaca şu; mesala sallıyorum elif oran yılmaz isimli birisi var. Şimdi bu durum elif oran - yılmaz mıdır? yoksa elif - oran(kızlık soyadı) yılmaz mıdır?

Bunu çözmem lazım. Yardım lütfen:)
(1) 

Air Crash İnvestigation (Uçak kazası raporu) takip edenler bi bakın hele!

secretcode #514454 
Şimdi ben bu belgesel serisinin ilk sezonunu bulabildim. Hepsini seyrettim ama diğer sezonlara ait tek bir ne bölüm ne de altyazı bulabildim. Nereden buluruz seyrederiz? Böyle paket halinde satılan bir yer olsa da alsak?
(1) 

içerisinde x geçen domainleri arama yöntemi?

secretcode #513116 
Sevgili lidyalılar,

google'da veya başka bir platformda örneğin domain adının içerisinde "elma" geçen ve yayında olan siteleri aramanın bir kısa yolu var mıdır?

sevgiler saygılar,
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık