(3) 

İstifçi Hastayı Zorla Hastaneye Götürmek

karaage #1574963 
Selamlar, uzaktan bir akrabamız var, çılgın istifçi dediğimiz türden obsesif kompulsif bozukluktan muzdarip biri. Evinin kapısı bile açılmıyor, o kadar çok pislik ve eşya var ki, doğalgaz sobasına ulaşamadığı için hastalanmış, banyosu bile tıklım tıkış dolu olduğu için yıkanamıyor. Çöp karıştırıyor sürekli. Bankacıydı gençliğinde, en az 5 tane evi var, bok gibi parası da var ama asla para harcamaz, dilenci gibi giyinip çıkar, minibüse biner mesela "Allah rızası için" der. Zaten 75 yaşında falan, en azından kalan ömrünü kaliteli geçirsin, pislik içinde ölmesin istiyoruz. Durumun bu kadar vahim olduğunu yeni farkettik ve acilen yardım etmek istiyoruz. Doktora gitmeyi reddediyor, hastalığını kabul etmiyor. Zorla götürmeniz lazım. Nasıl bir yol izlemeliyiz?
(2) 

2024 Vergi dilimlerine göre net maaş hesaplama

karaage #1574130 
Benim epey kafam karıştı. 40 bin TL net maaş üzerinden anlaşan bir çalışanın hangi ay kaç TL maaş alacağını nasıl hesaplarız?
(6) 

Windows 11 copy/paste çalışmıyor

karaage #1565221 
Arkadaşlar, çıldıracağım. Bu lanet Windows 11'in copy paste fonksiyonu bozuldu. Mesela browser'dan bir adres kopyalıyorum, Whatsapp Web'de yapıştıracağım, yok yapıştırmıyor. Word dokümanı açsam oraya yapıştırıyor. Whatsapp'ta bir mesajı kopyalıyorum, onu yine whatsapp'a yapıştırabiliyorum. Excel'den bir şey kopyalıyorum yok, whatsapp'a yine yapıştırmıyor. Nasıl çözeceğiz bilen var mı?
(1) 

Ani başlayan kaşıntı ve kabarıklık

karaage #1532509 
Selam Romalılar, dün akşam tam iş çıkışında sol bileğimde tatlı tatlı bir kaşıntı başladı. Kısa sürede gözle görülür şekilde 4 tane kabartı oluştu. Ayrıca bir tane yüzük parmağımda, bir tane de diğerlerinden birkaç kat büyük bir şekilde boynumda çıktı. Hepsi maks yarım saat içinde oldu ve kabarmalar dünden beri hiç küçülmedi. Yeni kabartı da yok ama dün akşam başlayanlar felaket kaşınmaya devam ediyor.

Bir kimyasalla temasım olmadı.

Öğleyin sadece yoğurt yedim. Akşam da kaşıntıdan 1 saat önce falan 5-6 tane kahveli şeker yedim. Hep yediğim bir şeker ama günde 3 taneden fazla yemem genelde. Yani 6 tane yedim diye şekeri şüpheli bulmalı mıyız bilmiyorum. Tatlıyla da aram iyidir yani bol bol tüketirim hiçbir şey olmaz. Keza dün gece de tükettim ama ekstra bir durum olmadı.

Geçtiğimiz hafta covid oldum. Karantina sürem 2 gün önce bitti. Yani covidin hastalık sonrası bir etkisi olabilir ama bunu tecrübe eden kimseyi de duymadım.

Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum. Haftasonu olmasından mütevellit doktora gidemiyorum (kaşıntı ve kabarıklıklar artarsa ürtiker/kurdeşenden şüphelenirim ve acile giderim).
(8) 

SSL sorunu (Deliricem)

karaage #1499039 
Selamlar, tradingview.com'a sürekli giriyordum ancak dün itibarıyla durduk yere hata vermeye başladı:

>>
www.tradingview.com bağlantısı sırasında bir hata oluştu. SSL izin verilen uzunluğu aşan bir kayıt aldı.

Hata kodu: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG
<<

Sorunu yazıp araştırdığımda çıkan ve deneyip sonuç alamadığım çözüm önerileri;

- Çerezleri geçmişi vs temizlemek
- Sistem tarih ve saatini güncellemek
- Firefox config listesinden TLS versiyonlarını değiştirmek
- Güvenli modda başlatmak
- Combofix

Epey uğraştım ama yapamadım. Hem Firefox hem Chrome aynı sıkıntıyı çıkarıyor. Tradingview'dan kaynaklandığını sanmıyorum yani 24 saatten uzun süredir böyle. Aklına bir çözüm gelen var mı acaba?
(5) 

Dirsekte Bursit

karaage #1489685 
Bu sabah işe gelince farkettim ki sol dirseğim ekmeğin ucu gibi olmuş, komik bir şişkinlik var, ponçikleşmiş. Yumuşak bir şişkinlik ve dokununca sıcaklık hissediliyor. Google'a gör bursit olmuşum. Bunun doktora gitmeden çözüm yolunu bilen var mı?

Soğuk kompres uygulayacağım eve gidince. Sıkıca bandajlasam iyi olur mu yoksa daha mı çok zarar veririm bilmiyorum. Ayrıca bildiğiniz bir merhem falan var mı? Son olarak, kendi kendimin doktoru olarak bir enjektör yardımıyla ponçiğin içinden sıvı çeksem mi acaba? Çok heyecanlıyım.
(6) 

Aidat ödemeyen ev sahipleri -Arap-

karaage #1423309 
Selamlar, apartmanda yöneticiyiz. Birkaç daire Araplara satıldı zaman içinde ve genel anlamda sorun yaşatmadılar. Ama adamlar geçen seneden beri yok. Normalde paraları emlakçıya gönderiyorlar, biz de aidatları emlakçıdan tahsil ediyoruz. Fakat bir daire özellikle çok problemli; geçen sene hazirandan beri aidat alamadık. Emlakçı "bana hala göndermediler, gelince vereceğim" deyip sallıyor başından. Hukuki olarak yaptırımlar nelerdir? Emlakçının doğru söylediğinden de emin değiliz. Şöyle hızlı bir yol haritası verebilecek olan var mı?
(4) 

Seferberlik Tatbikatı (eyvahlar olsun)

karaage #1339479 
Selamlar, bugün telefonuma düşen bir mesaj ile seferberlik tatbikatına katılacağım bildirildi. Askerlik şubesine gitmeyi bekleyemedim, hemen soruyorum. Sıkıntılı bir süreç midir bu nedir?

Ben asteğmen olarak yapmıştım ve tezkereden kısa süre önce teğmen rütbesi almıştım. Şimdi üsteğmen mi olacağım yani? Subayken aldığım eğitime dair en ufak bir şey hatırlamıyorum. günde 1 paketten fazla sigara içiyorum, spor falan mümkün değil, sırtta da sakatlık var zaten... Sonuç olarak asker olmaya dair neredeyse her şeyi unutmuş vaziyetteyim. Üstüne bir de rütbeli olmanın ağırlığı binecek. Valla stres sahibi oldum 2 dakikada.

Daha önce yaşayan bilen, konuya hakim olan biri varsa biraz aydınlatsın lütfen.
(1) 

Yazı Karakteri Çizim Uzunluğu Ölçümü öeh nasıl tarif edeyim

karaage #1170321 
Selamlar, istediğim şeyi şöyle anlatayım. Bir tabela var, mesela şöyle:

ŞEN KASAP

Amacımız tabeladaki her harfin altına eş uzunlukta aydınlatma yapmak. Ben bunun sağdan sola 5 metre, harf yüksekliklerininse 80cm olduğunu biliyorum. Bu tabeladaki her harfin kendi içindeki uzunluklarının toplamını nasıl bulurum (kalemi koydun mesela tabledaki Ş harfini çiziyorsun, bu esnada kalem ne kadar yol alıyor?) Böyle bir program falan var mıdır? Google'dan signboard letter drawing distance measure gibi kelimelerin kombinasyonlarıyla aradım ama istediğim türden bir şey bulamadım.
(7) 

Ölçüye Göre Firesiz Kesim Hesabı

karaage #1085602 
Şimdi tuhaf bir başlık oldu kabul. Kısaca özetliyorum:

- 30cm * 15 adet
- 20 cm * 40 adet
- 110 cm * 5 adet
- 80cm * 14 adet
vs.

Profil siparişleri var. Bu siparişleri 3 metrelik hammaddeden keserek elde etmemiz gerekiyor. Bu işi yaparken de minimum fireyle işin içinde çıkmak önemli. Verileri girip rapor alabileceğim bir program ya da site falan var mıdır bildiğiniz? Oldukça özel bir konu farkındayım, umarım yardımcı olacak birileri vardır.

(İçimde hiç cevap alamayacağıma dair bir his var ama dur bakalım)
(4) 

Hangi Navigasyon Cihazı & İtalya Haritası Yükleme

karaage #1080595 
Romalılar, size geliyorum!

Hafta başında Roma'ya gidiyoruz ve ben navigasyon konusunda halen cep telefonuna güvenemiyorum. Bu durumda araç kiralayacağım firmaya 40-50€ fazladan verip bir de navigasyon cihazı edinmem gerekiyor. Ben de şöyle düşündüm, buradan ekonomik (150-200tl arası) bir cihaz alıp İtalya haritası yükleyeyim ve böylece hem araba kiralamadığımız günlerde de cihaz elimizde olsun, hem de Türkiye'ye dönünce kullanma şansım olsun. Ne dersiniz, hangi cihazı alsam bu harita yükleme olayı kolay (ve ücretsiz, niheheh) olur acep?
(9) 

İsviçre Vizesi

karaage #1070303 
Selamlar ahali, annem (1955 doğumlu) bir akraba ziyareti için İsviçre'ye gitmek istiyor. Şahsen doğrudan İsviçre'ye vize almayı çok mantıklı bulmuyorum. Almanya ya da Fransa'da bir şehre (İsviçre sınırına yakın bir yere) gidecek şekilde vize alsak ve oradan akrabaların kendisini arabayla almasını sağlasak daha mı iyi olur acep? Yoksa 60 yaşında ve banka hesabında takriben 10.000$ bulunan bir kadına zorluk çıkarmadan vize verirler mi İsviçreliler? Ayrıca ne kadar zaman alır? Tecrübeniz varsa yardımınızı bekliyorum.
(1) 

İtalya Vizesi

karaage #1057114 
23-29 mayıs arası eşimle birlikte italya'da olacağız ama şimdi bir de vize belası çıktı başımıza. öncelikle bildiklerimi anlatayım da yamulduğum yer varsa düzeltin:

tur şirketleri sizin adınıza münferit olarak da çıkartabiliyor bu vizeyi. biz kişi başı 60 euro gibi bir vize ücreti bilgisine güvenip bütçemizi ayarlamışken tur şirketlerinin kişi başı yaklaşık 150 euro fiyat çekmesi dumura uğrattı bizi. bir de idata diye bir şirket varmış (sadece italya ve almanya vizesi veriyorlar. konsolosluğun yandan yemişi) onlar da sağlık sigortası hariç 90 euro istiyor; toplam 110 euro falan oluyor kişi başı maliyet. bursa'da yaşayan birinin direkt konsolosluğa başvuru yapması da zor haliyle.

2 kişilik gidiş-dönüş uçak biletini 793tl'ye, roma'da 6 gecelik konaklamayı 972tl'ye hallettik. bir o kadar da sırf vize için istiyor şerefsizler be yuh olsun. daha önce almanya schengen'imiz var, 2 yıllık avustralya vizemiz (yüksek lisans kaydı vs.) var. görünürde hiçbir olumsuzluk da yok. belli ki verecekler işte vizeyi ama bu ne soygunculuk? lanet olsun böyle işe.

internetteki bilgi kirliliğinden kurtarıp bu işin kolayını/ucuzunu anlatacak varsa yardım bekliyorum.
(7) 

Roma - İtalya araç kiralama

karaage #1054648 
Romalılar!

Mayıs'ın son haftası bir aksilik olmazsa Roma'da olacağız. 6 gecelik seyahat planımızın 3-4 gününde Smart ya da Fiat 500 tarzı ufak bir araba kiralayıp Floransa'ya ve Napoli'ye de günübirlik mini-tripler yapma niyetimiz var. Sixt iyi bir acente gibi görünüyor. Şimdi gelelim sorulara:

1- Güvenilir olmak kaydıyla daha ekonomik bir firma var mı?

2- Hayatımda hiç mikro-araba tabir edilen (Smart gibi) araç kullanmadım. Uzun yolda sıkıntı olur mu?

3- Navigasyon için Sixt neredeyse günlük €15 gibi bir ücret talep ediyor. Ulan araç zaten 30yuro. Velhasıl bu navigasyon cihazı kiralama işine alternatif bir öneriniz (farklı firma ya da Vodafone yurtdışı internet pakedi falan alıp Yandex Navi'de takılmak gibi)? Navigasyon şart beyler bayanlar, Amalfi'ye gitmeyi falan planlıyoruz, kağıt haritayla mümkün değil uğraşamam.

4- "La oğlum Roma'ya gidip de araç kiralıyorsan falancaya kesin uğraman lazım" dediğiniz bir yer var mı?

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
(4) 

Roma'da kalacak yer ve diğerleri...

karaage #1013172 
Romalılar!

Nihayet biz de bir Roma gezisi planlıyoruz. Mayıs 2016'da gerçekleştirmeyi umduğumuz 5-6 günlük tatil için genel öneriler rica ediyorum (Hepsine cevap vermek zorunda hissetmeyin, istediğiniz sorudan başlayın):

- Spagna civarında kalmayı düşünüyoruz, başka bir önerisi olan var mı?

- Şöyle balkonundan/terasından şehir görülebilecek, mümkünse balkonlu/teraslı otelde kalmış olan var mı? Booking.com'da 3-4 saattir geziyorum, emin olamıyorum bir türlü. Tavsiyeniz olan otel varsa tercihimi kolaylaştıracak. İki kişi için B&B fiyatı 150-180€'yu (Maks. 500TL/gece) geçmemeli.

- Gezilip görülecek yerler konusunda bir sürü site var zaten ama sizin "o sitelerde falanca mekan pek görülmez ama mutlaka gidilmesi lazım" diyeceğiniz yer varsa memnuniyetle yapılacaklar listesine eklerim.

- Günlük ortalama ne kadar para harcanır? Öğle ve akşam yemeklerini lüks olmayan mekanlarda kaç € ortalama?

- Sorularıma ek olarak söyleyeceğiniz bir şey varsa buyrun.
(2) 

Galaxy S3 patladı, F/P smartphone tavsiyesi istiyorum

karaage #1004808 
Emektar S3'ü kulağımdan cebime götürürken aduket çektim ve ekran gitti. defaatle düşürdüğüm, hatta ekranını 2 defa kırdığım halde gıkını çıkarmadan son sürat çalışmaya devam etmişti halbuki. şimdi ben bu telefonu tamire götürsem 450-500 lira bayılırım garanti. diyorum ki şöyle ekonomik fakat performansı yüksek bir telefon alayım.

Victor U2 diye bir telefon var ki çok merak ediyorum, nedir olayı? kullanan varsa lütfen bilgi versin. Ayrıca Asus Zenfone 6 da ilgimi çekiyor. Victor U2 fiyat olarak da çok cazip; açıkçası performansta ciddi fark yoksa Zenfone 6'ya 900TL vermek istemem zira U2 679TL.

farklı önerileri de değerlendirebilirim. bekliyorum efendim.
(6) 

ACİL!! Javascript butonlar neden çalışmaz (Firefox & Chrome)??

karaage #981747 
selamlar, kariyer.net ve garanti.com.tr gibi sitelerde bazı butonlar (üzerine geldiğimde hedef olarak "javascript:bişeyler()" görünen butonlar) çalışmıyor. yani tıklıyorum ama bir tepki vermiyor.

enable-javascript.com kontrol ettim, hatta about:config üzerinden de kontrol ettim, javascript aktif şu an. ne oluyor anlamadım, gerzek IE'de çalışan şey firefox ve chrome'da çalışmıyor. hayal kırıklığım had safhada.

haydi be yiğidolar, çözün şu derdimi.
(1) 

Volvo V50

karaage #973112 
Şöyle temizinden 100.000km'nin altında, 2010 model 1.6 dizelinden alsam diyorum ama artık üretilmiyormuş, ne yapsam bilemedim.

Birkaç ay sonra parası hazır olacak gibi görünüyor (50-55 bin tl civarı), değer mi? Sorunlu bir araç mıdır? 2-3 sene kullanıp satsam çok kaybım olur mu?
(3) 

Open world oyun tavsiyesi

karaage #959088 
Selamlar hemen konuya gireyim:

Fallout 3 / New Vegas: Distopik
Skyrim: Fantastik
Dishonored: Steampunk

Böyle, gerçeklikle bağını koparmış open world(/ümsü) oyun arıyorum. grafikler de bunların ayarında olursa hem gözüme yavan gelmez, hem de bilgisayar kaldırır. Haydi yiğitler.
(3) 

Nedir bu arabanın olayı: Ford Focus 1.0 Ecoboost

karaage #942769 
Gördüğüm kadarıyla 45-46 bin tl'ye 2012 model ve düşük kilometreli araçlar alınabiliyor bu modelde. Hem donanım seçenekleri, hem yakıt tüketimi hem de turboyla 125hp'ye ulaşan gücü falan gayet tatminkar. hatta test sürüş videosunu izledim, canavar gibi yol tutuşu var makinanın, motor sesi yok gibi.

Ama neden böyle güzel bir aracın 2012-2013'ten yüksek modeli yok ilan sitelerinde? Satıştan mı kalkmış nedir? Bugün almaya karar versem aptallık etmiş olur muyum? (mesela Chevrolet Cruze gibi bir durumu var mıdır?)
(4) 

Teledünya'da Kanaltürk donuyor

karaage #936148 
Sizce sebebi ne olabilir? Sadece Kanaltürk'te yaşıyorum bu sorunu. Kanaltürk'ü açtıktan sonra istisnasız her defasında 5-10 saniyelik normal görüntünün ardından ekran donuyor. Bir kanal ileri-geri yapıyorum mesela yine 10 saniye sonra öylece kalıyor. Basit bir çözümü varsa deneyeyim, yoksa mecburen servis çağıracağım.

Bir de bu kanal geçişleri çok yavaş be. Yok mudur bunun da çaresi?
(6) 

Araç Lastiği Seçimi

karaage #931738 
Selamlar, 2006 model Ford Fiesta için lastik almam gerekiyor. 175/65/14 olacak ve özellikle dikkat ettiğim konular ıslak & kuru zeminde frenleme mesafesi ile sessizlik/konfor. Tabii ekonomik bir ürün tercih edeceğim ki üst sınır olarak 150tl belirledim. Araştırmam sonucu şu seçenekler arasında kaldım:

Continental Eco Contact: www.lastikcim.com.tr

Continental Premium Contact: www.lastikcim.com.tr

Dunlop SP Sport: www.lastikcim.com.tr

Hankook K425: www.lastikcim.com.tr

Bridgestone B330 Evo: www.lastikcim.com.tr

Fikirlerinizi bekliyorum. Bu seçenekler dışında kullanıp memnun kaldığınız ve benim isteklerime de uygun bir başka lastik varsa tavsiyelerinizi beklerim.
(5) 

GoPro Hero4 Black hakkında...

karaage #923588 
Selamlar ahali, bir proje için bu kameradan almamız gerektiği söylendi ama biraz araştıma yapınca şüpheye düştüm.

Öncelikle Hero4 black epey pahalı bir kamera. Hero3+'a göre ne avantajı olur çok anlamadım. Sanıyorum yüksek hızlı çekim yapınca (240 fps falan) daha yüksek çözünürlük sunması haricinde ciddi bir fark yok. Yüksek çözünürlük olayı da iyi hoş ama video editleme esnasında gerek duyulan bilgisayarın çok üstün bir makine olması gerekiyor herhalde... Hero4'ün batarya ömrü mü daha iyidir, teknik olarak başka ne üstünlüğü vardır bilemiyorum. İkisi de su geçirmiyor bildiğim kadarıyla.

Bu arada hangisi alınırsa alınsın tabii ki mümkün olan en ucuz fiyata alınmalı. Yurtdışından ekonomik bir yolla getirtmek mümkün müdür?
(3) 

Avea'lılar şu anda sorun yaşıyor mu?

karaage #909854 
SB. 1-2 saattir Avea hattım tamamen kayıp. Beni arayanlar "ulaşılamıyor" sinyali duyuyor. ben zaten kimseyi arayamıyorum. Telefonu kapatıp açtım olmadı. Faturalarım otomatik ödemede olduğu için öyle bir sorun olmaz, ha zaten burada başka bir Avea'lı arkadaşın da aynı sıkıntıyı yaşadığını gördüm yarım saat önce.

Bu sorun lokal midir genel mi anlayamadım. Bursa - Osmangazi'deyim.
(3) 

Televizyonda codec sorunu

karaage #909545 
Selamlar, LG 47LA660S televizyon sahibiyim. USB belleğe film atıp seyrediyordum negzel. .mkv falan da destekliyordu dual audio özelliğiyle de kullanıyordum.

Geçenlerde Great Teacher Onitsuka'yı indirdim ama dosya formatını desteklemediğini beyan etti televizyon. Formatı desteklediğini biliyorum ama belli ki kodek uyumlu değil. Bunu çözmenin bir yolu var mı?

Ayrıca görüntüyü bilgisayardan da aktarabilirim ama o yöntemi birçok sebepten ötürü sevmiyorum. Kablosuz görüntü aktarımı da yapamadım. Çare bulun lütfen.
(1) 

Çoklu alarm özelliği olan masa saati...

karaage #896652 
...var mıdır bildiğiniz? 100TL'ye kadar bir ürün bakıyorum, gün içinde 4-5 farklı alarm kurup ona göre işlerimi planlayabilsem süper olacak.

"telefon için app'ler var" demeyin, telefon değil, harici bir cihazla olması gerekiyor bu işin. ben internette en fazla iki alarmlı cihazlar buldum, çok mu zor la bunu yapmak?
(1) 

Excel - dropdown list'in boyutu

karaage #894691 
Eyy excel dostları, eyy merkez bankası!

Drop-down list yapıyorum ama liste standart 8 satırlık açılıyor. Ben bunu mesela 20 satırlı hale getiremez miyim? Ayrıca liste açıkken sağdaki scroll bar çok kullanışsız oluyor, onun boyutlarıyla oynama şansımız var mı?
(5) 

Google çözemedi: Excel derdine bir çare.

karaage #894531 
Yeni bir depo alanı için geçici bir stok takip uygulaması yapmam gerekiyor. Takriben 200 kalemlik bir liste üzerinde, sayım yapıldıktan sonra mevcut miktarları Excel'e gireceğim ve malzeme çıkışı ya da yeni malzeme girişi olduğunda bir şekilde bunu mevcut stoğa işleyeceğim. İşlem hatası yapmamak adına bunu Excel otomatik yapsın istiyorum.

Resimdeki gibi basit bir yolla yapmayı düşündüm. F sütunundaki hücrelere değişim miktarlarını gireceğim (girişler için pozitif, stoktan çıkanlar için negatif sayı olarak) ve üstteki butona bastığımda doldurmuş olduğum her hücre soldaki E sütununda mevcut stok miktarını değiştirecek. Renkli hücrenin kendisi de tekrar boş kalsın ve son yapılan işlemdeki değişim miktarları G sütununda görülsün istiyorum. Nasıl bir şey önerirsiniz?
(2) 

ACİL - Genel Sağlık Sigortası Borcuna İtiraz

karaage #890285 
Selamlar, az önce bir şok geçirdim. GSS kapsamında en yüksek prim oranından sisteme kaydım yapılmış ve benim haberim olmadan bugüne kadar borç işlemiş. Şu an 5.288TL borçlu görünüyorum.

Bu mesele ilk çıktığında gelir testi yaptırmak falan gerekiyordu. 2012'nin başında yürürlüğe giren bu uygulamanın hemen ardından Şubat ayında işe girdim ve bu meseleyi sordum ama bana artık sigortalı olduğum için gelir testi yaptırmama gerek olmadığını söylediler.

Her haltı online görebilen kurumlar benim sigortalı olduğumu görüp neden GSS kapsamından düşürmedi ya da bir ihbar yazısı göndermedi bilmiyorum. Ama bu borcu ödemeye hiç niyetim yok. Bir yol yordam gösterecek olan varsa çok rica ediyorum yardım edin.
(1) 

OPPO R5 Almak İçin

karaage #889075 
Nerelere bakmak lazım?
Hangi ülkelerden ucuza alınabilir?
Yurtdışından siparişle getirtilmesi kesinlikle mümkün değil mi?
Türkiye'de piyasaya girme ihtimali var mı?
vs vs..
(6) 

Kedinin çay içmesi sorun olur mu?

karaage #873774 
SB. Cuma günü itibariyle ailemize katılan genç erkek kedimiz az önce eşimin kupasında kalan çaydan biraz içti ama fazla müsade etmedik; belki kedi bünyesi için zararlıdır (lipton sallama çay). Hayvanın böyle bir eğilimi olacaksa ortalıkta yarım kalmış çay falan bırakmamak lazım zararlıysa. Bilginiz var mı?
(27) 

Doğru düzgün bir Excel forumu biliyor musunuz?

karaage #865100 
Selamlar, bugüne kadar burada sorduğum basit Excel sorularına bile tek cevap alamadım ("sevgilim beni aldatıyor ama ben de onu aldatıyorum, sizce kim suçlu?" diye sorsam 50 tane cevap gelirdi, o ayrı).

Sözün özü, şöyle gerçekten yardımsever insanların bulunduğu ve ücretsiz bir Excel forumu var mıdır bildiğiniz? mrexcel.com var İngilizce kaynak olarak ama hızlıca yazıp cevap alabileceğim bir de Türkçe site olursa süper olur.
(5) 

Hukukçulara bir soru

karaage #854534 
Selamlar, hukukçulardan küçük bir yardım rica edeceğim.

Bizim patron, serbest çalışan (firması falan olamyan) bir kişiye satış yetkisi verme niyetinde. Adam bir müşteriyle görüşecek, satış için her şeyi halledecek ve söz gelimi 100.000 TL'lik bir satış için %5 = 5.000 TL komisyon alacak. Hem bizim firmanın hem de komisyoncunun işine gelen bir anlaşma bu. Ben bunu biraz daha ciddi ve resmi bir konumda tutma niyetindeyim. Komisyon alacak kişi ile bir sözleşme yapıp hem komisyoncunun çeşitli sorumluluklarını tanımlamak, hem de mali konularda zarar görmemizi engellemek istiyorum.

Buna dair google'da epey arama yaptım ama abuk subuk sonuçlara ulaştım, bir türlü istediğim şeyi bulamadım. Rehberlik eden birileri çıkarsa süper olacak.
(1) 

Laptop - wireless sorunu

karaage #846951 
Selamlar, evdeki Uydunet bağlantısıyla ilgili saçma bir sorun yaşıyorum. Eşimin laptop'ı, ipad, 2 adet Samsung Galaxy telefonda kablosuz ağ rahatlıkla kullanılırken benim laptop'ta tuhaf bir durum var. İşyerinde tüm gün kalbosuz bağlantıyı kullandığım bu laptop, evde kafasına göre bağlanıyor.

Sıklıkla karşılaştığım bir sorun şu mesela: bağlantı kuruluyor, o esnada istediğim siteye giriyorum ama 10-15 saniye sonra bağlantıda sorun görünmemesine rağmen hiçbir veri alışverişi kalmıyor, hiçbir site ya da internete bağlanan program çalışmıyor; birkaç dakika sonra ise sinyal göstergesi üzerinde ünlem işareti çıkıyor. Epey uğraştım, kablosuz ağı listeden silip elle eklemeyi falan da denedim ama sonuç hep aynı oldu. Mesela şu an sorun yok gibi ama her an kopup belirsiz bir süre beni verem edebilir. Fikri olan var mıdır?
(9) 

Tapuya şerh koydurmak

karaage #789918 
Selamlar, bir aile büyüğüm bana danıştı, ben de size danışıyorum:

Aile büyüğü nine, sahip olduğu bir evi torununa hibe etmek istiyor. Torunu olan kız ise yeni evli ve bizim ninecik damada pek güvenmiyor (boşanmalarından korkuyor ve bu durumda evin yarısını bu hayırsız herife hediye etmiş olmak istemiyor). "Ne yapsam bilemedim" dedi. Ben de dedim ki "Tapuya şerh koydurabilirsin muhtemelen. Yani, 'Bir boşanma/ayrılma durumunda kocası ev üzerinde hak iddia edemez.' gibi bir ibare koydurabilirsin" dedim.

Doğru mu demişim? Doğru değilse bu güvenceyi sağlayacak başka bir hukuki uygulama var mıdır?
(1) 

Spinoza - Etika için yayınevi önerisi

karaage #782811 
Selamlar, Etika'yı yıllar önce biraz okumuş ancak ağırlığından ötürü adam akıllı okumayı ertelemiştim. Şimdi tekrar girdim niyetine, bana yayınevi / çevirmen tavsiye eder misiniz?

www.kitapyurdu.com adresinde 13,6o tl'ye bulduğum için alayım dedim ama kötü bir çeviriyse yazık olur, bir daha almak zorunda kalırım. ne dersiniz?
(3) 

Hangi yayın pakedini seçmeli?

karaage #782676 
Selamlar, yeni eve çıkıyoruz ve televizyon yayını ile internet konusunda fikrinize ihtiyacım var. TV yayını, 47" 3D full HD televizyonun hakkını versin ve durdurma / kaydetme özelliği olsun istiyoruz. İnternet ise kotasız ve 8 mbit olacak.

D-Smart'ın 1+1=1 diye bir kampanyası var. Sinema pakedi yukarıda saydığım özellikler için aylık 75TL + ekstra birkaç lira daha var (modem ücretini falan ayrıca kesiyorlar). Daha uygun ya da aynı fiyata daha kaliteli bir kombinasyon yapabilir miyiz?
(4) 

2000 Sonrası Korku Filmi Tavsiyesi

karaage #776847 
Şöyle sağlam bir korku/gerilim filmi izlemek istiyoruz efendim. Böyle öcülü, mutantlı, hayaletli falan bir şeyler olsa iyi olur. Slasher türünden hiç keyif almıyorum. Sapıklı mapıklı ya da Elm Sokağında Kabus türü filmler baygınlık veriyor. İzlediyip beğendiklerimden örnekler:

The Conjuring
El Orfanato
Mama
The Descent
Insidious
Rec
Tabii ki "Ring"
Paranormal Activity vs.

Haydi sinefiller, önerin önerebildiğiniz kadar.
(1) 

Android Güncellemeden Önce Yapılması Gerekenler

karaage #769628 
Selamlar, Galaxy S3 kullanıyorum (Avustralya'dan almıştım). Dün itibariyle Avustralya'daki market güncellemeyi aktif hale getirmiş olacak ki "güncelleme mevcut" diye uyarı verdi ve Android 4.3'ü indirdim. Henüz kurmadım. Kurmadan önce yedekleme falan yapmam gerekiyor mu? Fotoğraflar, uygulamalar, rehber gibi bilgilere bir halel geliyor mu güncelleme esnasında?
(2) 

acele cevap! yarın kargo firmaları çalışıyor mu?

karaage #767523 
1 mayıs sebebiyle kargo dağıtımları aksayacak mı? özellikle sürat kargo için soruyorum.
(1) 

play store'da kitap satmak

karaage #767250 
Nasil yapilir, kazanc hesabi nasil yapilir, ingilizce kitap tum dunyaya satilip paralar turkiye'ye aktarilir mi? Bir bilenden yardim isterim.
(7) 

Komik göz (Googly Eyes) nereden bulunur?

karaage #757008 
Sevgili Romalılar, şu her yere yapıştırılabilen komik gözlerden bahsediyorum. Türkçe aramayla bulamadım. İnternetten satın alabileceğim bir yer varsa bir yardımcı olun be hadi.

iliveculture.com

4.bp.blogspot.com
(6) 

Avrupa'ya El Yapımı Ürün Satışı

karaage #757002 
Selamlar, eşim hobi olarak el yapımı sevimli eşyalar yapıyor. Ucuz malzeme, üstün işçilik ehehe. Belçikalı bir arkadaşımız var, o kız da bu tip ürünler satan biri. Konuştuk, "siz gönderin, ben satayım" dedi. İyi hoş, gönderelim de, bunu ne şekilde yollarsak CE işareti falan aranmaz ve biz vergi falan ödemeden para kazanırız?

Ufak-orta boy bir koli yapıp göndersek, sonra Belçikalı arkadaş da bizim bireysel hesabımıza para aktarsa oluyor mu? Hatırladığım kadarıyla 9.999TL ve altında kalan aktarımlarda mali inceleme söz konusu olmuyor. Aydınlatırsanız sevinirim.
(5) 

Kombi Tavsiyesi

karaage #707487 
Selamlar, 1.100 TL'lik bir kombi + kurulum bedelini karşılayacak bütçeye göre tavsiye istiyoruz.

Protherm markayı tavsiye etti kombici, Beko'yu tavsiye etmedi. Dediğine göre Beko çok sorun çıkarıyormuş ama Protherm Vaillant'ın yan ürünüymüş ve sorunsuzmuş. Hangi markaya baksam sikayetvar.com'da da, sözlükte de herkes kötü tecrübesini yazıyor ve "uzak durun bu markadan" diyor. Baymak ve Demirdöküm gibi markalar için de geçerli bu. Lütfen bir tavsiyeniz olsun, acil çözüm bulmamız gerekiyor.
(5) 

Maaş pazarlığında ne desem?

karaage #698815 
Selamlar,

Yarın bir iş görüşmesine gidiyorum. İnşallah güzel geçer ancak ben istediğim maaş sorulursa ne derim bilemedim. Firma tamamen Türk sermayeli, 700 kişinin çalıştığı bir yer. Metal işleme makinaları üretiyor ve yaklaşık 70 ülkede temsilciliği var. Ben de bu firmada Yurtdışı Satış Uzmanı/Mühendisi pozisyonu için başvuruyorum. En az 2 yıl sıcak satış tecrübesi istemiş, ben de zaten 2 yıl tecrübe sahibiyim. Maaş sorulursa hem karlı çıkıp hem de "yuh be naptın" dedirtmeyecek bir şey söylemek istiyorum. Sektörden tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
(1) 

Bağlantı hızı kısıtlama / garantileme - QoS

karaage #689906 
Selamlar,

Evdeki ağa bağlı olan bilgisayar ve mobil cihazların hızlarını kontrol etmek istiyorum. Daha doğrusu kendi kullandığım bilgisayarın bağlantı hızı asla belli bir seviyenin altına düşmesin istiyorum -online oyun oynarken eşim başka bir cihazdan misal video seyretmeye başlayınca oyun mahvoluyor- Bunu sağlamak için QoS (quality of services) ayarları yapmam gerektiğinin farkındayım ancak screenshotlarını eklediğim NetMaster modem arayüzünde buna imkan bulamadım. Bir şey mi kaçırıyorum anlamadım. MAC adresi ile tüm aygıtları belli öncelik derecelerine göre sıralayabilmem lazım ama sadece bağlantı iznini ayarlayabiliyorum.

Aslında tam olarak istediğim şeyi QoS da yapamayacak sanki. Yani "benim pc asla 50kb/s altında hıza düşmesin, bandwidth'in o kısm benim için rezerve edilsin" deme şansım var mı emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
(1) 

Ehliyet meselesi

karaage #628335 
Selamlar, son günlerde epey konuşulan ehliyet yenilemeyle ilgili biraz google araştırması yaptım ancak cevabını bulamadığım hususlar var:

1- Ehliyet yenileme işi için hangi kuruma gidilecek?
2- Yeni ehliyetin edinilmesi ne kadar süre alır?
3- Bu iş bildiğim kadarıyla henüz başlamadı, ne zaman başlar?
4- 10 gün içinde yurtdışına gideceğiz ve 1-1,5 sene dönmeme ihtimalimiz var. Gitmeden halledelim istiyorum ancak yetişmezse konsolosluktan halledilir mi? Maksat cezayla uğraşmayalım memlekete döndüğümüzde.
(1) 

Avustralya'ya para transferi

karaage #619960 
Selamlar, Avustralya'da bir okula gidip master egitimi alacagim. Bildigim kadariyla HSBC Bank'in her iki ulkede de subeleri var. En ekonomik para transferini (mesela ailem bana para gonderecegi zaman) nasil yapariz? HSBC Turkiye'de bir hesap acsam, oraya gidince de bir hesap acip ikisini birbirine baglayabiliyor muyum? Havale yapar gibi ucuz yollu para aktarimi yapabilecegimiz yollar icin yardimlarinizi bekliyorum.
(1) 

çok acil laptop sorunu

karaage #431373 
merhaba, laptop'ta explorerframe.dll dosyasının bozulmuş olduğuna dair mesaj aldım. windows açılış ekranı geliyor fakat sonra explorer yüklenemediği için simsiyah ekrana takılı kalıyordum. bir şekilde güvenli modda falan açıp internette bulduğum bir yöntemle explorerframe.dll dosyasını değiştirdim ama sonra tamamen açılmaz oldu.

bu bilgisayarı bir an önce kendine getirmem gerekiyor zira içinde çok elzem dosyalar var ve pazartesi günü yapacağımız önemli bir toplantıda bu evraklar olmazsa halimiz duman.

lütfen yardım esirgemeyin, başka bir laptop kullanarak bozuk laptop'ın harddiskine ulaşabilir miyim? ya da windows 7 yükleme diskinden nasıl bir yol izleyerek tamir edebilirim?
(4) 

bir Excel formül isteği daha

karaage #384423 
ekteki resimde göreceğiniz üzere böyle belli bir düzende hazırlanmış bir döküman var.

firma başlığı - telefon numarası - vs - vs şekilde sütunlar altında bu bilgileri otomatik düzenlemek adına bir formül var mıdır? Excel cühelası halimle C5 sütununa =b5, C6'ya =b10, C7'ye =b15 yazıp tuttum çektim olmadı (gülmeyin). nasıl becerilir ki bu iş?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık