(2) 

1'den 5000'e kadar sayılar

gadjodilo #1583567 
Kütüphanede kitapları numaralandırmak için 1'den 5000'e kadar sayıların tablosu lazım. Bunu word'de ya da başka herhangi bir şekilde nasıl yapabilirim?

(git:www.amazon.co.uk ) şu linkteki gibi bir listeye ihtiyacım var
(2) 

Kobo'nun sitesinde kitap satın alma

gadjodilo #1563183 
Kobo'nun sitesinden aldığımız e-kitabın formatı epub mı oluyor? Kindle'a yüklerken ve okurken sorun oluyor mu?
(4) 

Kıyıda Köşede Kalmış Türk Yazarlar

gadjodilo #1533786 
Soru başlıkta aslında. Cumhuriyetin ilk yılları, 70'ler, 80'ler ve 90'larda yazan pek de bilinmeyen ama kalemi sağlam Türk yazarları önerir misiniz?

Örnek olması açısından; Özcan Ergüder- Maskeli Balo, tek kitap ama efsane olarak nitelendiriliyor.
(4) 

Eğitim Bilimlerinde Tez

gadjodilo #1528590 
Eğitim bilimleri enstitüsü'nde (türkçe eğitimi) yüksek lisans yapıyorum. tezi tamamlamak için 3 ay ek süre aldım. verilerin analizi belimi büküyor. her şeyi öylesine unuttum ki neye nereden başlanıyordu onu bile hatırlamıyorum.

bir tane ölçeğim ve yarı yapılandırılmış görüşme sorularım var. bunları cinsiyet, ailenin eğitim durumu ve sınıf düzeyleri açısından inceleyeceğim. ama kafam çok karıştı. ölçekte 30 tane soru var. analizi neye göre yapacağım? nasıl yapacağım? detaylı açıklayabildim mi bilmiyorum ama
(3) 

Edebiyatın Geçmişi, Bugünü ve Geleceği

gadjodilo #1446674 
Edebiyatın geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben zaman zaman eskiden yazılmış iyi kitapları okurken günümüzde yazılanları kaçırdığımı düşünüyorum. Sizce son zamanlarda yeni çıkan kurgu kitaplar gerçekten nitelikli edebiyat eserleri midir? Eskiden basılmış iyi kitapların yaptığı "beyninden vurulmuşa döndürme hissini" yeni kitaplarda yaşıyor musunuz? Roman ve öykü alanında değerlendirmek gerekirse günümüz yazarlarından (yerli ve yabancı) hangilerini önerirsiniz?
(2) 

Kobo Clara mı Amazon Paperwhite 4 mü?

gadjodilo #1433165 
soru başlıkta. şu e kitap okuyucu işini bir türlü çözemedim. sıfırlarını bulmak zaten çok zor, bulsam bile benim bütçem yetmez. bir de bunların ikinci ellerine en fazla ne kadar verilir? paperwhite 3 de iş görür mü kafamda deli sorular. bir el atın lütfen
(3) 

Aliexpress'ten e-kitap okuyucu alınır mı?

gadjodilo #1431810 
Soru başlıkta. Fiyattan dolayı şu iki modele bakıyorum. Alınır mı sizce?

tr.aliexpress.com

tr.aliexpress.com
(9) 

Sizce önümüzdeki aylarda ikinci el araba fiyatlarının düşme ihtimali var mı

gadjodilo #1427306 
soru başlıkta.
(5) 

Türkçe Kitapların Diğer Dillere Çevrilmesi

gadjodilo #1331706 
Soru başlıkta gibi biraz ama yine de detaylandırayım. Türkiye'de yıl içinde yabancı dillerden birçok kitap Türkçeye çevriliyor ve bu gerçekten çıkan kitapların önemli bir kısmını kaplıyor ve Türkiye'de ciddi anlamda dünya edebiyatını takip ediyor.( Hangi dil olduğunun hiçbir önemi yok) Benim sorum şu Türk edebiyatına ait eserler neden yabancı dillere çevrilmiyor? Ya da çevriliyor da benim mi haberim yok? Yabancı arkadaşlarım sorduklarında bir iki isim dışında kitap öneremiyorum( Nobel'den dolayı Orhan Pamuk ve Everest bazı yazarların kitaplarını çevirmiş İngilizceye.) Temel sorun nedir sizce?
(4) 

Bilimsel Araştırma Yöntemleri

gadjodilo #1324282 
Bir ödev için makalelerin yöntemlerini bulmam gerekiyor. Yalnız bazı makalelerin yöntemlerini( modellerini) bulamıyorum. Literatür taraması, derleme ve doküman analizi konusunda kafam karıştı. Soruna çözüm önerileri başlıklı bir makalede hangi yöntem kullanılmış olabilir?
(9) 

Naif Kitap Önerisi

gadjodilo #1296464 
Başlıktan da anlaşıldığı üzere okuduktan sonra "ah be ne güzel hikayesi varmış, ne naif kitapmış" dedirten kitaplar okumak istiyorum. Örnek olması açısından Mustafa Kutlu'nun Uzun Hikaye'si için böyle söylemiştim.

Şimdiden teşekkürler ahali.
(5) 

Psikolojik Kitap Önerisi

gadjodilo #1213314 
Ders kitabı olmayan, okurken bu konuda başlangıç seviyesindeki birini sıkmayacak, ufuk açan psikolojik kitap önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler
(6) 

e-kitap okuyucu

gadjodilo #1196197 
1500. kez soruldu biliyorum ama yardıma ihtiyacım var kafam çorba gibi oldu. öncelikle hangi markayı öneriyorsunuz?
hangi modeli?
nereden almalıyım?(amazon-gümrük sorunu olur mu? istanbul bilişim? n11? d&r/idefix?)

lütfen detaylıca bir öneri verin. yardıma çok ihtiyacım var.
(2) 

Film Tavsiyesi

gadjodilo #1169372 
Slumdog Millionaire, Lion gibi co-production, bir kısmı Hindistan'da geçen filmler önerebilir misiniz?
1

mobil görünümden çık