(1) 

Çocukla yurt üçi uçuş

staphyle #1587095 
Merhabalar 10 yaşındaki yeğenimle ( anne baba boşanmış, ortak velayet) THY yurt içi uçuşu yapacağım. Acaba bunun için noterden muvafakatname almak zorunda mıyım? Yoksa sadece yurtdışı uçuşlarda mı gerekli?
(1) 

Vize için uçak rezervasyonu hk

staphyle #1558122 
Merhabalar,
Marsilya gidiş Venedik dönüşlü uçak biletim var, Fransa üzerinden başvuracağım vizeye. Marsilya Venedik arası otobüs ya da uçak biletini almadım çünkü iptal edilebilir bilet yok maalesef ki, çıkarsa ona gçre alacağım. Bu “ ara bileti “ sizce sunmak zorunda mıyım başvurumda?

İDATA randevu alamama

staphyle #1554795 
Merhabalar 23 Haziran'da biletim var ancak asla bir randevu yok. Her tarihi tek tek denedim. Bir biglisi olan var mı?
(3) 

VFS Global randevu alamama

staphyle #1522575 
Arkadaşlar çıldırmak üzereyim.

1 haftadır Vfs Global’in web sitesinden Fransa’dan vize almak için randevu almaya çalışıyorum ancak öyle dandik sistemleri var ki giriş yapıyorum, randevu al kısmına kadar geliyorum, İstanbul-Beyoğlu VFS Global’i seçiyorum ancak “Başvuru kategorinizi seçiniz” kısmında hata çıkıyor, kategoriler çıkmıyor. Safari’de Chrome’da da denedim hiçbir yerden olmuyor. Müşteri Hizmetlerini arıyorum, ulaşamıyorum.

Benzer sorunu yaşayan var mı? Ya da bir çözüm önerisi olan?
(2) 

Covid Karantina

staphyle #1519201 
Selamlar,
1 hafta önce evde uygulanan covid testlerinden yaptım pozitif çıktım. Bugün artık 7.günüm ve yarın iş var diye tekrar test yaptıracaktım bu sefer hastaneye gittim ve test sonucum pozitif geldi. Muhtemelen 1-2 güne negatife döneceğim ama sistemde bugün ilk günüymüş gibi görünüyor. Bu durumda resmi olarak 5 gün dolmadan hastanede test yaptıramıyor muyum? Yoksa yarın da gidip yaptırsam sorun olmaz mı?
(4) 

Özel Araçla Seyahat

staphyle #1482135 
Arkadaşlar Allah aşkına biri bana aptala anlatır gibi anlatsın :)
Soru 1: Önümüzdeki cuma İstanbul’dan Cunda’ya yasak olmayan saatlerde özel aracımla gideceğim (burda sorun yok); ancak pazar günü dönmem gerekiyor; ki o gün yasaklı, bu koşullarda pazar özel aracımla ikamet ettiğim yere seyahatimde bir sorun oluşur mu? 5 gündür bir şehirde isen yasaktan muafsın gibi bir şey okudum ama bunun için seyahat izin belgesi mi gerekli?

Soru 2: E-Devlet’e seyahat izin belgesi için başvuru yapınca ne kadar sürede yanıt alınıyor?
(3) 

Sülüklügöl Kamp Alanı

staphyle #1438983 
Merhabalar, bu haftasonu Sülüklügöl’e kamp yapmaya gideceğiz de acaba yollar nasıldır? Bilgisi olan var mı? Arabamızın altı biraz alçak da sizlere sormak istedim.
(6) 

Operatör Değişikliği

staphyle #1424044 
Merhabalar, Vodafone kullanıcısıyım ancak Turkcell’e başvuru yaptım numaramı taşımak için, hattım geldi 2 gün sonra simi takıp kullanabileceğim mesajı da geldi. Vodafone’da taahhütüm bu ay bitiyor cayma bedeli 0 TL olarak görünüyor. Bu durumda operatör değişikliği için vodafone ile de konuşmam gerekir mi yoksa 2 gün sonra Turkcell SIM kartını takıp otomatik olarak geçmiş mi olacağım?
(2) 

Nikah başvuru sağlık raporu

staphyle #1347591 
Arkadaşlar merhaba,

Nikah başvurusu için istenen sağlık raporu devlet ya da özel hastanelerden de alınabiliyor mu? Belediyenin sayfasında aile hekiminden yazıyor ama başka sitelerde olabilir diyor kafam karıştı, yardımcı olursanız sevinirim
(1) 

ihtiyaç sahiplerine eşya yardımı

staphyle #1345816 
Merhaba arkadaşlar
Elimde 1 tane bazalı çift kişilik yatak var kullanılabilir durumda. Bir de şifonyer. Evimi değiştirdiğim için bunları ihtiyaç sahibi birilerine vermek istiyorum, bazı belediyelerin evden gelip alıp o kişilere ulaştırdığını duymuştum. Beni yönlendireceğiniz bir yer var mıdır? Ya da aranızda ihtiyacı olan varsa iletişime geçebiliriz.
(1) 

Nikah başvuru

staphyle #1340928 
Merhabalar,
Ağustosun ilk haftası Sarıyer'de düğünümüz olacak, çift olarak Kadıköy'de ikamet ediyoruz, nikahımız da düğünde kıyılsın istiyoruz, bu durumda nereye başvurmamız gerekiyor? Bir de düğünden ne kadar süre önce başvuruyu tamamlamalıyız?
(1) 

British Airways uçak bileti iptali

staphyle #1267190 
Arkadaşlar British Airways'ten ağustos ayı için tek yön bilet aldık Londra'ya, ama şimdi gitmekten vazgeçtik bileti iptal edersek sadece 30 dolar iadesi varmış, biz 210 dolara aldık. Bu ücretin tamamını geri alabilmemizin bir yolu var mı? Ya da açığa da alabiliriz bileti diye düşündük ama öyle bir seçenek de göremedik.
(2) 

İngiltere vizesi ile İrlanda?

staphyle #1234508 
Merhaba arkadaşlar
Bir süre önce ingiltere vizesi ile İrlanda'ya giriş yapılabiliyordu. (önce ingiltere'ye giriş yapmak koşuluyla) Bu hala geçerli mi, bileniniz var mı? Londra-Dublin seyahati yapmak istiyoruz da...
(1) 

araç değer kaybı

staphyle #1211099 
Merhaba, dün bir araç makas atarken hızla bana çarptı sağ ön kapı arka kapı sağ çamurluk, orta iç direk, arka çamurluk , sağ marşbiyel hasarlı. karşı taraf kusurlu ve bunu kabul etti,tutanakta da yazıyor zaten. Şimdi benim aracım 2016 aralık çıkışlı volkswagen golf. Aracımda oluşacak değer kaybı için illa dava mı açmam gerekiyor yoksa karşı tarafın sigortası ile iletişime geçilerek halledilebiliyor mu? Karşı tarafın trafik sigortası var.
(2) 

THY yetiştirilmek üzere pilot alımı

staphyle #1191523 
merhaba arkadaşlar THY'nin yetiştirmek üzere pilot alım ilanında 4 yıllık lisans mezuniyeti koşulu yer alıyor, bu mühendislik fakültesini mi kapsıyor sadece? yoksa psikoloji mezunu biri de başvurabilir mi?
(10) 

web sitesi nasıl açtırırım?

staphyle #1189642 
Merhaba arkadaşlar,
bir web sitesi açtırmak için ne yapmam gerekir? Ne kadara mal olur?
(2) 

Avrasya Maratonu ulaşım?

staphyle #1139298 
Arkadaşlar merhaba, Avrasya Maratonuna yarın ilk defa katılacağım. Anadolu yakasında Maltepede oturuyorum. Start noktasına nasıl ulaşabilirim?
(3) 

sıfır araba indirimi?

staphyle #1133954 
Arkadaşlar merhaba, aralık ayında yıl sonu kampanyalarından yararlanarak ilk arabamı almak istiyorum; fakat sıfır araç alımlarında ne kadara kadar pazarlık yapılır pek bir fikrim yok. Yıl sonu olacağı için açıkçası umutluyum :)

Alacağım araba Golf 1.2 TSI midline plus düz vites.Aranızda alan var mı ya da indirimleri konusunda fikri olan var mıdır?
(2) 

kilyos suma beach

staphyle #1106336 
Arkadaşlar her yerde farklı yazıyor, Suma Beach haftasonu giriş fiyatları hakkında bilgisi olan var mı ya da onun dışında kilyos plaj önerisi olan?
(1) 

Bodrum'da pansiyon önerisi?

staphyle #794537 
Bodrum'da, özel plajı olan, fiyatı da çok uçuk olmayan pansiyon/otel öneriniz var mı?
(2) 

Yurt Dışından Getirilen Teleponu Pasaporta Kaydettirme

staphyle #539052 
Arkadaşlar, 2011 şubat ayında bir pasaporta telefon kaydı yaptırmıştık. Şimdi tekrar aynı pasaporta başka bir telefonu kaydettirmek istiyoruz. Devletin yaptığı açıklamaya göre 2 takvim yılı içerisinde 1 tane kayıt yaptırma hakkımız var. Peki 2 takvim yılından kastedilen nedir? 2011-2013 yeterli mi, yoksa ay olarak 24 ayı doldurmak şart mı?

şimdiden teşekkürler...
(3) 

Şeker Hastası Olanlar !

staphyle #504894 
Arkadaşlar, yüksek lisans tezim için Tip 2 Diyabet hastalarına bir ölçek uygulamam gerekiyor ve bir hayli fazla sayıda kişiye ulaşmam lazım. Araştırma, Tip 2 Diyabet hastalarında stresle başa çıkma ve depresyonu içeriyor. Aşağıdaki linkte online ölçek yer almakta; şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler :)


www.kurumsalanket.com





Duyuruyu bir müddet yukarılarda tutabilirseniz çok yardımcı olursunuz =)
(2) 

ÇAPA Yurtkur

staphyle #316409 
Çapa'daki Yurtkura nasıl giderim ? Tramvayla Çapa'da mı iniliyor? Sonrasında nasıl bir rota izliycem?
(4) 

İtü İnşaat Fakültesi Maslak Kampüsü !

staphyle #311697 
burası taksim-levent metrodaki İTÜ durağındaki yer mi ?
(2) 

sony ericsson xperia neo ???

staphyle #308988 
nasıldır sizce ?
(2) 

Taksim'den İTÜ Maslak Kampüsüne nasıl gidilir?

staphyle #308958 
Soru başlıkta =)
(3) 

yurtdışı

staphyle #266141 
merhaba arkadaşlar. 15 yaşında, kendine ait yeşil pasaportu olan bir çocuğun Almanya'ya gidebilmesi için noter tasdikli herhangi bir belgeye ihtiyaç var mıdır ailesinin izin verdiğine dair ?
(1) 

rynair rezarvasyon sorunu !

staphyle #261031 
rezervasyonumuzu yaptık ama son açılan sayfada status:not confirmed yazıo yani kabul edilmedi diyo ama yine aynı sayfada alt kısımda ödeme kısmında ise pending yani beklemede diyo.ve tabiki mail de gelmedi. beklemede yazmasa direk kabul olmadı diyip tekrar rezervasyon yapıcam ama emin olamıorm sonra 2 kez ödeme yapmak da var.h.sonu olduğu için(c.tesi aldm bileti)bi sorun olmş olablrmi?tamamen mi kabul edilmedi?şimdiden teşekkrler
(7) 

ryanairle ilgili çok önemli !!!

staphyle #260712 
arkadaşlar umarım daha önce ryanairdan bilet alanınız vardır. yaklaşık 2 saat önce bilet aldık arkadaşla mailimizi falan doğru yazmamıza rağmen hala rezervasyonumuzun onaylandığına dair mail alamadık. sizce bunun sebebi ne olabilir? maili doğru yazdığımıza eminiz yalnız diyodu ki bizden mail gelene kadar rezervasyonunuz onaylanmış sayılmaz. fakat kafamız karıştı bay noooolur yardım edin
1

mobil görünümden çık