(16) 

yumurtaya alternatif.

aydogank #1587230 
yumurta yemiyorum, hele şu sıcaklarda kokusuna bile denk gelince iğreniyorum sofrada. ama kan tahlilinde sonuçlarım kötü çıktığı için doktor yumurtada diretti. yerine ne koyabilirim bilmiyorum, canım hiçbir türlüsünü istemiyor. size danışayım dedim. sizin öneriniz ne olurdu ya da yumurtayı nasıl tüketebilirim tiksinmeyecek şekilde.
(3) 

İkinci el telefon alımı?

aydogank #1566024 
Güveniyor musunuz? İnternet üzerinden ikinci el telefon almak için nereye bakarsınız ya da forum gibi yerlerden kişilerle alışveriş yaptığınızda süreç nasıl ilerliyor, fatura ve garantinin yanında size satıldığına dair bi şey veriyorlar mı?
(2) 

bitmeyen diş iltihabı?

aydogank #1565736 
merhaba iki üç senedir düzenli aralıklarla iltihaplanma sıkıntısı çekiyorum, en son nisan-mayıs gibi antibiyotik kullanıp tüm dişlerimi yaptırdım, yirmiliklerimi çektirdim, neredeyse kendi dişim kalmadı hepsi kaplama oldu ancak şu an yine o benzer sancıyı çekiyorum diş doktorumdan haftaya randevu alabildim ama öncesinde de hastaneye bi gideyim diyorum, en son bayrama yakın kan testi yaptırmıştım bir şey çıkmamıştı haziran ayında, bu sefer enfeksiyon hastalıklarına mı sıra almalıyım. diş hastaneleri antibiyotik yazıp yolluyor onu da istemiyorum artık.
(4) 

ZyxeL NAS326

aydogank #1563266 
selam,
zyxel nas326 ve 8tb hdd aldım (4+4) kurulumu yaptım, plex media server'ı da kurdum hallettim. her şey güzel gibi ama cuteftp ile bilgisayardaki film ve dizileri aktarırken çok bekliyorum, daha hızlandırabileceğim bir yöntem yok mudur? ya da cihaz eski diye mi böyle yazma/okuma hızları düşük. ucuz diye tercih etmiştim ama bu kısım biraz düşündürdü, bunu geri iade etsem biraz paraya kıyıp hangi model işimi görür acaba ya da buna değer mi?
cevaplar için teşekkür ederim.

(arkadaşın sorusu - tikler benden)

Canva Pro hesabı arıyorum.

aydogank #1562538 
Çok kullanmadığım için abone olmak istemiyorum, ayda bir iki kez kullanıyorum instagram gönderileri için. Yılbaşında aldığım bir hesap vardı, şimdi baktım uçurulmuş. Burada beni dahil edebilecek birileri varsa çok sevinirim, ya da makul olacak şekilde katılabilirim. Her türlü çözüme açığım. Mesaj atabilirsiniz, teşekkürler.
(1) 

pedagojik formasyon eğitimi alanlardan kaynak önerisi istiyorum.

aydogank #1367447 
merhaba arkadaşlar,
formasyona başladım ve bazı dersler için kaynak/sunum/pdf/video arayışlarındayım.
branşım almanca ama ilk dönem olduğundan konular daha genel kapsamlı; sanırım daha önceden almış arkadaşlar bana yardımcı olabilir. belki drive cloud arşivlerinizde bi şeyler vardır. paylaşmak isteyen olursa bi mesaj uzaktayım. şimdiden teşekkür ederim.

iyi akşamlar dilerim. :')
(2) 

Telefonda fotoğraf gizlemek için uygulama?

aydogank #1339161 
Albüm düzenlemek için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?
Galeride olmasını istemediğim bazı fotoğraflar var ama bunları sürekli bir klasörde toplamak ile uğraşacak vaktim yok. Tik atıp gizleyeceğim basit bir uygulama olsa hiç fena olmaz.

Android kullanıyorum.
(4) 

spotify, netflix, udemy kullananlar dikkat

aydogank #1338845 
internette dolaşırken şöyle bi siteye denk geldim, mail adresiniz ve şifreleriniz güvenli mi diye kontrol ediveriyor.

haveibeenpwned.com

sonra şeytan dürttü, bi kendi adresimi kurcalayayım dedim google'da.

mail adresimi ve şifremi yanyana yazarak arattım ve başta pastebin olmak üzere bi kaç tane hack sitesinde paylaşıldığını gördüm. neyse olan oldu zaten giris yapmasi kolay olsun diye basit tutulmus sifrelerdi ama anladim ki bunun sonu yok. o listelerde sizinkiler de yer aliyo olabilir. o yuzden tikkat tikkat, elinizi cabuk tutun ve degistirin.
(4) 

eski kimliği kaybettim, yeni kimlik için ne yapmak lazım?

aydogank #1300912 
merhaba eski kimliğimi yenileticem diye diye beklettim ve sakınan göze çöp batar misali kaybettim. yeni kimlik için ne yapmam gerekiyor? cezası var mı?
pasaportum var iki sene önce çıkartmıştım. parmak izimi de o sırada vermiştim o yüzden tekrar parmak izi alacaklar mı benden?
(15) 

ofiste çalışanlar...

aydogank #1270159 
masanızın üzerinde neler var? ilginç ürünler, hediyelik eşyalar vs? nerden aldınız bir de :)
(2) 

evi uçan karıncalar bastı?

aydogank #1199654 
bu türden bi böceği ilk kez görüyorum ve yıllardır aynı yerdeyim. üstelik bugün denk geldim ilk defa ve şimdiye kadar dört tane gördüm ekrana gelip duruyolar sürekli. ufak da değiller iri böcekler. lokasyon izmir.
(5) 

perdenin asıldığı şey tavandan düştü.

aydogank #1152806 
merhaba, bi odanın o perdelik kısmı düştü. vidaları da eskimiş sanırım bana mısın demedi. ben çok anlamam bu işlerden, ilgilenen kimse var mı bu tip şeylerle yapışkan işlemeyecek gibi.
(2) 

fikir sepeti? (almanca)

aydogank #1152354 
Merhabalar, çeviri yaparken böyle bir kelimeye rastladım;

"..Fast schon kann man sich bildlich vorstellen, wie Dan Harmon und Justin Roiland vor, nein, in ihrer kunterbunten Ideenwühlkiste sitzen und selbst überwältigt sind von der Grenzenlosigkeit ihrer Idee.."

Buradaki Ideenwühlkiste için baktığımda fikir sepeti gibi bir şey çıkıyor ortaya, Türkçe'de eminim bunu karşılayacak bir şey vardır ama gelmedi, size sorayım dedim.

Kalsın mı böyle, yoksa ne olsun. :)
(1) 

bir blog sorusu!

aydogank #1143800 
merhaba, indirip denediğim android uygulamalarını bi kenarda derleyebileceğim uygulama arayanlara da önerebileceğim bir blog açmak istiyorum. tek kişiyim, gelir niyetim vb yok uygulama adı - iki ekran görüntüsü ve playstore linkinden ibaret olacak. bunu en kolay, en göze hitab eden ve en çok kitleye ulaştırabilecek olan hizmet hangisi. tumblr düşündüm hep ama yasaklı.
(1) 

Kalem önerisi

aydogank #1132619 
Bi tebrik kartı ya da mektubu hazırlamak istiyorum nasıl bir kalem tercih edeyim.
Klasik dolma kalem mi alayım kırtasiyeden yoksa başka bir öneriniz var mı. Yazım güzeldir ama değişik bir şey denemek istiyorum.
(2) 

oyun önerisi - mobil / pc

aydogank #1131325 
*boyutu fazla olmasın.
*tür önemli değil fps, moba, online pek tercih etmiyorum.
*anime tarzı ya da league of legends tarzı grafikleri severim.
*güncel olup olmaması önemli değil. pek bilinmedik şeyler de olabilir.
*emülatör ve steam isteyen oyunları da önermeyin.

shank, bastion, torchlight, limbo, world of goo gibi dönemin oyunlarını oynadım. severim.

telefonda da politicats diye bi oyuna bulaştım sabah. ondan kurtulmam lazım.

teşekkür ediyorum.
(6) 

Taşınabilir HDD açılmıyor.

aydogank #1118585 
Ailecek kullandığımız resimlerimizin yedeğini aldığımız bir harddisk vardı. Bugün işim düştü bakayım dedim, içindekiler yerine bunlar karşıladı beni. Bu adımdan sonra ne yapmak gerekiyor? Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım hiç. Gümlememiştir inşallah, dolu gözüküyor çünkü.
(3) 

duyuru ve sözlük açık, diğerleri yok.

aydogank #1114761 
fb, twitter, instagram yüklenmiyor. sebebi nedir yine mi yasakladılar? :\
(anlık, sıkıntı bendeyse silerim daha sonra)
(3) 

Bilgisayarı açınca giden internet sorunsalı

aydogank #1092657 
2 gündür uğraşıyorum çözemedim bağlantı durduk yere gitmeye başladı.
Modemde internet var telefondan bağlanıyorum bilgisayarı açınca gidiyor.
Modem deki ışıklar da sönüyor. Telefonla aradım telekomu oradakiler de sağolsun elli kere modemi resetleyip kurdurdu yok bir şey değişmiyor aynı bilgisayarda internet yok yazıyor bilgisayarı kapatana dek gelmiyor bağlantı. Kapatıyorum hop dsl ışığı internet ışığı yanıveriyor. Yalın internet ve kablosuz kullanıyorum laptop üzerinden. Nasıl çözücem bunu delirdim.
(1) 

Mobilden karşılıklı oynayabileceğimiz oyunlar

aydogank #1090853 
Arkadaşlar arası trivia crack benzeri bi oyun arıyoruz birbirimizden uzaktayız basit vakit geçirmelik kelime oyunları olabilir. Boyutu yüksek olmasın. Bildiğiniz varsa öyle söyleyin hemen.
(1) 

bilgisayarın sorunu nedir?

aydogank #1057157 
tam olarak anlayamadım. önceleri ısınır kapanırdı Laptop normal olarak temizletirdim üç ayda bir altı ayda bir, şimdi ısınmıyor ama bazen dizi izliyorum vs. bi saat içinde kapanıyor zorlarsam daha çabuk kapanıyor. w10 kullanıyorum ve bir şey yüklü değil. anakartında mı sorun var nedir nasıl tespit edebilirim.
(3) 

kıl dönmesi apse yaptı.

aydogank #1052577 
uyanınca felç geçirmiş gibiydim şiddetli bi ağrı var şu an orada eğilip kalkamıyorum. hafta sonu olduğundan hastaneye de gidemedim. eczanede de reçetsiz ilaç bulmam mümkün değil heralde. evde fucidin, buscopan plus ve anestol buldum. daha önce kullandım bunları ama kıl dönmesi için mi hemoroid için mi kullandım hatırlamıyorum. napayım eczacı kardeşlerim bi yardım :(
(3) 

making a murderer. (netflix)

aydogank #1043188 
dizi izleme sitelerinden iki bölüm bulabildim ancak, sanırım çevirilmemiş. izleyip bitiren var mı acaba, devam etmeli miyim. yoksa başka bir şeye mi geçeyim. narcos çok güzeldi bu arada. house of cards, marco polo, orange is the new black, daredevil haricinde ne izleyebilirim netflix yapımı öneri varsa alayım. iyi forumlar.
(7) 

çağrı merkezleri hakkında bilgisi olan?

aydogank #985246 
geçen gün ilanda denk geldim turkcell / super online için call center'da çalışacak eleman arıyorlarmış. bilgi almak için aradım ama telefonda bilgi vermediler tabii ki. eylül'de okul açılınca başvurmayı düşünüyorum. bu konuda bilgisi tecrübesi olan fikir paylaşabilir mi. öğrenciyim, okul sonrası vakit ayırabilir miyim. yoğun/yorucu bir iş midir. ortalama verilen ücret ne kadardır öğrenmek istiyorum.
(2) 

albüm önerisi

aydogank #942541 
Bir kaç albüm önerisine ihtiyacım var dinlemelik yeni şeyler arıyorum. En son marina and the diamonds albümlerini dinledim gayet iyi geldi. Pop, indie, synth şeyler beni sarıyor fazlasıyla. Yine baştan sona hepsini dinleyip sevebileceğim albüme denk gelmek istiyorum. Bu tarz yoksa da bu sene çıkan hangi albüm mutlaka dinlenmeli önerileri alayım.
(33) 

dolandırıldım.

aydogank #939750 
bugüne kadar duyuru'da hiç sıkıntı yaşamamıştım. gerek duyurularımda çok yardımcı olan insanlar gördüm. bu sabah bir başlık açmıştım konser bileti ile alakalı. ben öğrenciyim, internetim yok, net paketim de yok, komşunun internetiyle oradan buradan bulduğum wi-fi ile idare ediyorum. kredi kartı kullanmıyorum. bu yüzden alışveriş olayım nakittir hep. bugün nedensiz ben isimli arkadaş bana döndü. telefonda güzelce konuştuk. hatta yanına gelip biletleri alabileceğimi söyledim. o ise işte olduğunu, biletleri telefon üzerinden aldığını ama parayı gönderdiğimde bana gönderebileceğini söyledi. burada benim cahilliğim oldu, biletixten bilet almadım hiç daha önce, bakmadım da. zaten iletişim imkanım kısıtlı olduğundan adama güvendim gittim yatırdım parayı. sonra kayboldu herif, telefonumu açmıyor. zaten ekşisözlük yazarı olarak gözüküyordu bir sorun olsa kıllık çıkardı demiştim. keşke bakabilseydim sözlüğe. adam zaten dolandırıcının tekiymiş.

(git: eksisozluk.com)

bu da numarası:
05416822400

benden bu kadar. duyuruya ve sözlüğe daha fazla güvenmem artık.
zaten kıt kanaat idare eden birisiydim, kendimi eğlendirmek için konsere gideyim diyordum. o da götüme girdi. teşekkürler.
(21) 

20-21 yaş çok mu geç? -gelecek kaygısı içerir.-

aydogank #933136 
hayata atılmak için soruyorum. şu an izmir'de üniversitede okuyorum. 3-4 yılım var okulun bitmesi için. bugün sınavlarım bitti ve eve gelirken bu konu üzerine düşündüm. işin içinden çıkamadım sizleri dinlemek istedim. 20li yaşların başındayım. bitirince sadece lisans mevzunu olacakmışım gibi gözüküyor. ya formasyon ya akademi olur belki ama zannetmiyorum. benim istediğim şey bi yere tutunabilmek. okul bitti, askerlik bitti, iş bulma derdi derken 25'i zorlayacağım sanki. o yaştan sonra da tecrübe edinmeye çalışıp 30ları göreceğim. hayat bu tabii ki imkanlar dahilinde öngörerek yazıyorum.

bu yaşıma kadar hiç çalışmadım. hem içimden gelmedi, hem şuraya git buraya git diye yönlendirenim olmadı. bi meslek öğrensem keşke iyi olurdu diyorum. çocukken bana söylenen şey git çarşıyı dolaş esnaftan berberden iş iste bulursun oldu. ya ben çocuk halimle biliyorum çalışan arkadaşlarım babasının arkadaşı amca yanı kuzen yanı falan gittiler öyle. ha benim de bi kaç kere üzüme gitmişliğim var ama yardım için parasından değil. velhasıl kelam üniversiteyi geçince ebemi gördüm işte. iki senedir falan çekmediğim çile, yemediğim kazık kalmadı. şu an rahatım diyebiliyorum ama bu olması gerekenin minimum düzeyi falan. üniversiteye geçince yardım ederler, okuturlar falan sanmıştım o iş öyle olmadı. her şeyin peşinden kendim koştum acı-tatlı usulü öğrendim. şu an bana aylık 500 lira geliyor ve bu para trink diye elime geçmiyor ayın birinde ayrı burs sonunda ayrı burs alıyorum. 300 kira yatıyorum kalanı elektrik, su, yol, yemek şeklinde gidiyor ama sıka sıka. Evde otura otura, ki evimde de eşya falan yok hiç bomboş, ayı geçirmeye bakıyorum. Babam yaşı gelince emekli oldu direk, ev değiştirdiler eşya yenilediler falan bitirdiler parayı hiç lafım yok. Şimdi onun maaşı olduğu gibi giderlere yetiyor. Akrabalarım sözde durum olsa yardım edeceğiz ama bizde de yok ayağı çekti, çekiyor. Mesela babannem istese kral gibi yaşatır beni, dedemle ikisi çift maaş alan tipler ama bir torun okutalım demiyorlar. Ben bunları rahatça söylüyorum çünkü onlara da söyledim söyleyeceğimi. İçim rahat, paralarında gözüm yok, vicdanları rahatsa sıkıntı yok benim için. İşte dışarıdan böyle bakınca her şey okey gözüküyor ama iç dünyam acayip sıkılmış durumda. Okulumdan memnunum, bitirmek istiyorum. Ama erasmus fırsatım oldu annemler burada zor okuyorsun gidersen hiç para ayarlayamayız diye razı gelmedi. Arkadaşlarım gezip tozuyor, check-in görmekten, instagramda mutluyuz pozları görmekten ciğerim soldu ben eve gelip onlara bakıyorum. Geçen arkadaşın biri aylık 2000 harcadığını söyledi çok harcıyormuş onu farketmiş eve çıkmaya arkadaş arıyormuş eve çıkar mısın benimle dedi. Ben de kusura bakma durumum başka eve çıkmaya müsait değil dedim. Onun yanına çıksam temelli ezilirim artık zaten normal bi ev istemiyor kaliteli ev istiyor.

Uzun uzun yazınca farkettim ben baya kompleks yapmışım bunları. Bu kadar stres dolu geçmiyor tabi ki günlerim. Ama endişem sadece nereye kadar sürmeli kısmında. Hamdım, pişiyorum sonuçta.

Abi adam okuyor 2 sene. Tak meslek hazır.
Okuyor 4 sene, yapıyor askerlik, tak meslek hazır.
Ya da okumuyor, askere gidip geliyor, sonra "amele" olarak bile geçse para kazanmaya başlıyor. Tutunuyor bir yerden.

Ben bunu görebilecek miyim bunun endişesini taşıyorum.
Çok afedersiniz en salağının bile bi yakını varsa o bile adam oluyor bu ülkede.
Ben bu yakınlardan bıktım ama bana da bir el uzanmıyor arkadaş ya.
Hani hepsini de gördüm, cemaate gideni de, ona buna yaltaklananı da. Olmadım onlardan, doğru düzgün oldum. Ama misal veriyorum benim yapacağım iş bir alo ile telefonun diğer ucundakine gidiyor.

Elimde diplomayla kimsenin beni farkedeceği yok. Bırakıp okulu meslek mi öğrensem diyorum, zorluğu 2-3 sene sürsün diyelim ama çevre edine edine hayata tutunup kendimizi mi avutsak? Daha mı garantili... mesela bi tanıdığım bıraktı bankacılık sınavına girdi şu an bi haftasonu var ama parasını kazanıyor. başka bir arkadaşım havaalanına girdi öbürü hostes oldu... derken imrenmeye başladım.
(5) 

hiç ummadığım çiftler çanak kırıyor.

aydogank #894921 
biricik ailem kendini okeye kaptırdı karı koca sabahlara kadar okeyin başındalar. bunlar efsaneler denilen yere kadar gelmişler. yüksek meblağlarda oynuyorlar biri kaybedince ötekine kızıyor falan. çok tatlılar ya. ama bunlar yüzünden ev ev olmaktan çıktı bence hayatı unuttular çünkü. başka çiftlerle anlaşıp odalara giriyolar muhabbet ediyolar. inş yalnız değilimdir.
(1) 

Çok eğleniyorum capsi

aydogank #892892 
Bi facebook gönderisi şeklinde ekran görüntüsüydü küçük bir çocuk kendi resmini paylaşmış otururken çok eğleniyorum yazmış açıklamasına. Bu capsi arıyorum bulamadım bi türlü. Elinde olan atsın gülelim hem. :l
(6) 

internet var gibi ama yok

aydogank #814284 
Modem bağlı gözüküyor bağlantıda sıkıntı yok ama hiçbir şey açılmıyor. Dünden beri böyle bir sorun hakim. Diğer cihazlarda da böyle iki laptop iki telefon bağlı gözüküyor ama çekmiyor.
(13) 

dizi önerisi

aydogank #793922 
izleyip beğendiklerim:

game of thrones, orphan black, house of cards, breaking bad, 2 broke girls, the americans, shameless, suits, the originals.

yani konusu ne olursa olsun yeni sayılan henüz bi iki sezonluk işleri severim. bolca entrika, diyalog, göndermeler vs. de iyidir.

biraz izleyip ısınamadıklarım:

da vinci's demons, person of interest, arrow ve son olarak bugün the blacklist'e bakayım dedim fazla klişe geldi.
(4) 

xperia z2 aldım.

aydogank #789969 
1-) iyi etmiş miyim? turkcell'den aldık. babalar günü hedesi varmış. muadili olarak s5 vardı ama samesung istemedim.

2-) ilk android telefonum. karışık geliyo. ekran görüntüsü alma gibi basit şeyleri öğrenmem gerek. var mıdır bi guide falan.

3-) iphone'da olan, olmayan işime yarar uygulama önerilerine açığım.

4-) android için takip etmem gereken siteleri de paylaşırsanız memnun olurum.

öptüm.
(4) 

laptop açılmıyor

aydogank #776136 
Bi saat öncesine kadar çalışan laptop kapandı ve şu an açılmıyor iki seçenek çıkıyoe karşıma onarmayı başlat veya normal olarak başlat. Normal olarak başlat dediğimde windows başlatılıyor yazıp bi süre sonra mavi ekran verip tekrar reset atıyor onarmayı başlat dediğimde ise 10 dakika siyah ekran sonra açılış ekranı ve sadece imleç gözüküyor. Laptopun bildiğim tek sorunu overheating yani aşırı ısınma yapması. Bi de mikrofonun ayarını değiştirmiştim dün bugün açılırken echo yaptı bunun konuyla alakasız olduğunu düşünüyorum ama belirteyim dedim tetikledim mi acaba diye. Bi yardımcı oluverin a dostlar.
(2) 

playlist önerisi

aydogank #707576 
merhaba gececiler, league of legends oynayacağım birazdan. arkada dinlemelik bir şeyler olsun istiyorum. güzel playlistleriniz varsa beklerim. hafif post-rock ya da indie-rock havası iyi gider sanki. illa önerelim diyosanız dubstep'e de razıyım.
(6) 

trt müzik - yıldız tilbe - delikanlım

aydogank #707561 
trt müzik'te şu an yıldız tilbe delikanlım videosu oynatılıyor hey gidi günler yazıyor altta. bu videonun kaydı var mıdır internette, elinde olan bakabilir mi?
(2) 

Yılan hikayesine dönmüş kayıp cüzdan hikayesi.

aydogank #706099 
Merhabalar, bir ay önce sabah derse giderken cüzdanımı kaybettim. Her zaman aynı güzergahtan aynı dolmuşa biniyordum. Zaten okula yürürken direk farkettim cüzdanımı kaybettiğimi. %99 dolmuşta kaybetmiştim. O gün yalan oldu, direk şöförlere haber verdim. Cüzdan çıkmadı. Okulun güvenliğine de, öğrenci işlerine de durumu bildirdim. İki hafta sonra ümidi kesmiştim ki, akşam eve dönerken şöföre tekrar sordum. Dolmuşu değiştirmişler cüzdan dolmuşun arkasından çıkmış. Bana ulaşamadıklarından başka birine vermişler okula bırakacak dedi. İçinde kimliğim, kartlarım ve 25 lira vardı. Şöför bunları saydı ben doğruladım. 1 hafta bekledim cüzdanım gelir diye. Cüzdanı ulaştıran olmadı. Her gün peşinde koşturmaktan ciğerim soldu. Güvenliğe gidiyorum yok, dolmuşların son durağına gidiyorum orda da yok. Cüzdana üzülmüyorum da kimlik büyük bir olay, ikametgahım farklı olduğundan uğraşamıyorum yenisiyle zaten cezası ayrı bir olay. Diğer taraftan, polise bildirsem de kaybettiğim için para ödüyormuşum. Napayım sizce ya?

Not: İzmir'deyim.
(1) 

game of thrones t-shirt

aydogank #675729 
tişört arıyorum.
şurada vardı ama uygun bedenini bulamadım.
www.goboti.com

nereye bakabilirim başka?
(4) 

iPhone soruları.

aydogank #664475 
iPhonecular toplaşın. 3GS kullanıyorum. Malum iOS 7 desteklenmiyor. Mevcut uygulamalara iOS7 destekli güncellemeler geliyor. Güncelleme yapmalı mıyım? Özellikle Facebook, Twitter, Foursquare gibi uygulamalar mevcut haliyle hantalken temelli gitmesini istemiyorum.

Diğer bir sorunda mesaj bildiriminde. SMS geldiği zaman telefon bildirim vermiyor. Telefonu kendim kurcaladığımda geliyor veya gönderildiği zamandan 1-2 saat sonra gelmiş oluyor. Nasıl çözücem bu sorunları.

Teşekkürler.
(2) 

İçinde "te quiero" geçen ispanyol/yunanca şarkı.

aydogank #652547 
Başlığı uyduramadım. Çok eski bi şarkı olabilir. Duygusal bir parçaydı. YouTube'da gitarlı bir amca söylüyordu. Maxim Kousilos gibi bir şeydi adı anımsayamıyorum. Ama Te quiero diyodu parçada. Yunanca mı ispanyolca mı bilmiyorum.
(2) 

Önerileri alayım.

aydogank #618322 
www.lastfm.com.tr

Dinlediklerime göz atabilirsiniz. Kanye West'e sardım şu an. The Weeknd, The XX severim epey. Şunu da dinle süper hacı dediğiniz isimleri bekliyorum.
(3) 

lol oynamak isteyen?

aydogank #608435 
yarım saattir queue bekliyorum ya :( tr serverındayım. 16 seviyeyim. ne oynarsak kabülümdür.

Isshin
(2) 

İzmir'de kalacak yer

aydogank #476590 
Pazartesi okulum başlıyor. KYK'da yedeklerdeyim. Öğrenci köyüne başvuru yapmıştım yedeklerde bile çıkmadı. Özel yurda gidecek maddi imkanım yok.
1-2 ay kalacak yer bakıyorum kendime. Olur da ev arkadaşı falan arıyosanız bana ulaşın.
(3) 

Barınma sorusu. (İzmir)

aydogank #471914 
Dün kayıt telaşını atlattık. Şimdi barınma problemini düşünüyorum. Buraya da yazayım dedim. KYK başvurusu yapmıştım, yedeklerde 2800'deyim. Köye de başvurmuştum gelmedi. Napmalıyım merak ediyorum.

Misafirhanede kalsam 2 aya gelir mi acaba yurt?
Yoksa eve mi çıkmalıyım?

Cevaplara göre ev konusunda da yardım isterim sanırım.
Teşekkürler,
(3) 

Microsof Word - Büyük dosya açma hatası

aydogank #469780 
İyi akşamlar arkadaşlar, babam iş yerinden bi word dosyası getirdi. Dosya boyutu nasıl oluyorsa 627 MB. Açmaya çalıştığımızda 32 MB'den büyük dosyaları görüntülenemez gibi bir hata veriyor.

Pazartesiye lazımmış. Nasıl açabiliriz?

Not: WordPad'de bir süre sonra açılıyor ama eksik.
(2) 

Şu tarz resimler nasıl yapılıyor? (Photoshop sorusu)

aydogank #438632 
Ekteki gibi resimler nasıl yapılıyor? Fotomanipülasyon mu diyolar buna? Tutorial ve stock linkleri varsa çok güzel olur. Teşekkür ettim :)
(2) 

Şurada çalan tipik fenomen şarkısı

aydogank #426801 
huzurum.tumblr.com 2. sıradaki şarkı, çok duymuştuk zamanında. İsmini merak ettim şimdi.
(3) 

Çok basit bir video editleme sorusu

aydogank #419494 
Özet isteyenler için:
8 dakikalık bir video hazırladım (stupeflix diye bişi kullandım hazır şablonlardan birisini seçip fotoğraflar geçiş yapıyor işte öyle), 3-4 saniyelik bir kısmı karartmam ya da başka bir resim eklemem gerek. Düzenleme şansım yok tekrar kaydettiğim için, nasıl yapabilirim?

---
Mevzu bahis kısmı için:
Okulun mevzuniyet gecesi için 4 seneden derlediğimiz fotoğraflardan bir video hazırladık. Bugün provada video gösterilince öğretmenin biri kendisinin gözükmesini istemedi, hayır yani fotoğrafta da bir şey yok ve kimsenin dikkatle bakacağı bir şey değil. Velhasıl kelam, başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Düzeltme şansımın olmadığını belirttim ama anlamadı. İdareden çağırdılar beni, gidip onlardan da resmini kaldırmamı istemiş. Sonuç olarak ben böyle işin demek istiyorum. Yardımcı olun ya, sırf tek resim için baştan başlamak istemiyorum.
(1) 

laptop hoparlörü çalışmıyor

aydogank #416084 
laptopın dahili mikrofonu çalışmıyordu. kendi sitesinden driverı yükledim (ama w7 içindi) kurdum bu sefer hoparlör de gitti. laptopta xp yüklü. nasıl düzeltebilirim. (kafalar güzel)
(4) 

Mezuniyet için giriş parçası.

aydogank #406432 
Kızlardan olaşan yabancı dil sınıfı için sahneye girişte çalacak parça arıyoruz. Pretty Woman falan düşündük ama kesmedi. Böyle değişik şarkı önerilerine ihtiyacımız var. Teşekkürler.
(5) 

dilimin rengi.

aydogank #402168 
merhabalar. bir süredir dilimin rengi sarı-kahverengi arasındaydı. sigara kullandığımdan geçici olduğunu düşünüyordum. bugün bir kısmının siyaha yakın bir renkte olduğunu gördüm ve tiksindim. nedir bu durum. napmalıyım?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık