(1) 

Oyun Bilgisayarı (laptop)

kafa koparan manyak #1586055 
Selamlar,

öncelikle kasa toparlamak gibi bir durumum yok. Laptop almam gerekiyor. Düzenli olarak FM ve EU4 oynuyorum ve oynamaya devam edeceğim. bunlarla birlikte ağırlıklı olarak eski oyunları oynuyorum. yeni oyunları çok takip etmiyorum. tabii ki hoşuma giden yeni bir oyun olursa oynamak isterim. oyun oynamanın haricinde aynı zamanda iş güç de yapabilmeliyim. iş güç derken excel. eşim de belki video editler o kadar.

bir de almak istediğim pc beni çok uzun yıllar idare etmesini istiyorum. bu bilgiler ışığında tavsiye edebileceğiniz marka, model laptopları bekliyorum.

teşekkürler.
(2) 

Apple Watch SE & Series 7 farkı

kafa koparan manyak #1528171 
Selamlar,

Apple Watch SE ile Apple Watch Series 7 arasında çok belirgin farklar var mıdır?

teşekkürler.
(1) 

Modem Tavsiyesi

kafa koparan manyak #1521880 
Selamlar, uydunet (100mbps) kullanıcısı olarak mevcut modemi (Netmaster CBW-383ZN) değiştirmek istiyorum. aşağıdaki modem çeşitlerinden hangisini tavisye edersiniz?

1- Netmaster Infinity 401
2- Ubee - EVW32C Modem
3- Huawei - EG8247W Modem

www.fiberkablonet.com

teşekkürler.
(1) 

40 günlük yavru Sahiplendirme

kafa koparan manyak #1502821 
Merhaba, çalışıtğımız iş yerinde annesi tarafından terk edilmiş halde bulduk. 4 gece yoğun bakımda kaldı ve vucut sıcaklığı sağlandı.

şu an evde bakıyoruz fakat kendi kedimizin böbrek, kanser ve kan paraziti sorunları olduğu için ve bu sorunlardan dolayı herhangi bir aşı yapılamadığından bağışıklık sistemi de kötü durumda. bu nedenlerle veterinerimiz (bkz: yonca veteriner kliniği) yavruya bizim bakmamızı tavsiye etmiyor.

şu an minnak yavruya duşakabin içerisinde bakıyoruz. tüm gerekli muameleyi yapıyoruz fakat bunu uzun süre sağlayamayacağız.

gerekli muayenelerini yonca hn. yaptı. çok küçük ve zayıf olduğu için test vs. yapılamıyor.

istanbul da acil olarak yuva aramaktayız.

ibb.co
ibb.co
ibb.co
(3) 

İngilizce Kelime Öğrenimi için Uygulama

kafa koparan manyak #1446716 
Selamlar.

bilmediğim kelimeleri girebileceğim ve sonrasında da bu kelimeleri bana belirli aralıklarla hatırlatacak olan bir uygulama mevcut mudur?

bilen, gören veya kullanan birileri help pls.
(1) 

Listening

kafa koparan manyak #1434634 
Selamlar. yaz döneminde listening'imi geliştirmek için (seviyem elementary) tavsiye edebileceğiniz podcast'ler var mıdır? belirli bir sıra, aşama vs. bütün tavsiyelere açığım.

teşekkürler.
(3) 

Philips OneBlade QP2520/30

kafa koparan manyak #1392035 
Selam, hepsiburada'da şu an 250 TL'ye satılmakta ve süresi yarın doluyor. acaba black friday ayağına daha da düşer mi yoksa bu fiyat en iyisi midir?

www.hepsiburada.com
(5) 

Bolonya ve civarı

kafa koparan manyak #1373277 
Selam gezmeyi sevenler,

Bolonya, verona, parma, milano ve venedik taraflarını gezmeye niyetlendik. kesinlikle şunu yemelisin, şu şarabı içmelisin tarzında önerileriniz var mıdır?
(4) 

Adalar da denize girmek

kafa koparan manyak #1361892 
Selam,

adalar da denize girmek için hangi adayı ve neresini tavsiye edersiniz?
(4) 

Katlanır Bisiklet ikilemi

kafa koparan manyak #1347963 
Selam bisiklet severler.
fiyatlarından bağımsız olarak aşağıdaki iki bisiklet arasında kaldım. sizce hangisini almalıyım? amaç: hafta sonları hanım ile kadıköy-maltepe-adalar bölgesinde takılmak ve mümkünse eğer işe gidip gelmek (gebze-halkalı tren hattı ile).

bianchi.com.tr

carrarobisiklet.com

teşekkürler.
(3) 

Kartal - Kadıköy E-5 Minibüs Hattı

kafa koparan manyak #1308562 
Selamlar,
altıntepe'de oturmaya niyetlendik. fakat ulaşım ile ilgili kafama takılan bir şey var.

altıntepe E5 üzerinde bu minibüsün uzunçayır metrobüs'e sabah gidiş/ akşam dönüş süresi (hazır okullar da açılmışken) ne kadardır? kullanımı nasıl?

tecrübli olanlar? kullananlar aydınlatabilir mi?
(3) 

iMac SSD taktırmak

kafa koparan manyak #1308534 
Selamlar,
elimde iMac (21,5-inc, Late 2013) var ve SSD taktırmak istiyorum. hangi marka ssd alırsak pişman olmadan kullanmaya devam ederiz?

bir de 8 gm ram var. ekstra bir ram'e gerek olur mu?
(3) 

Hollanda - Belçika - Almanya Hangi Hat

kafa koparan manyak #1277450 
Günaydın dostlar.
yakın bir zamanda Hollanda(giriş) - Belçika - Almanya(çıkış) hattında bir geziye gidiyoruz. uzun soluklu bir tatil olacağı için oradan hat alıp internet işini bu şekilde halletme niyetindeyiz. bunun için hat tavsiyeniz var mıdır? bu üç ülkede de kullanabileceğimiz bir hat olursa ne ala.

tr'de vodafone kullanıyorum ama yurt dışı kullanımı için günlük 16.90 tl istiyor.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

Vlog - Destek

kafa koparan manyak #1272577 
bildiğiniz gibi bayağı uzun süredir bu vlog işleri var. neden biz de gezdiğimiz yerleri vlog olarak çekmeyelim dedik ve lviv seyahatimizin ilk iki gününü aşağıdaki gibi bir vlog hazırlayarak yayınladık.

olumlu/olumsuz eleştirilerinizi, tavsiyelerinizi ve desteğinizi bekleriz.

www.youtube.com
(1) 

Harry Potter - Kindle

kafa koparan manyak #1248864 
Selam kindle ve türevlerini sevenler.

Harry Potter'ı e-kitap ve İngilizce versiyonunun okunaklı olanını bulamadım. elinde olan ya da yönlendirebilecek olanları bekliyorum.
(1) 

Amsterdam - Düsseldorf Tatil Planı

kafa koparan manyak #1242681 
Merhaba, 01 - 13 mayıs 2018 tarihleri arasında amsterdam gidiş - düsseldorf dönüş bir seyahat planımız var.

Daha önceden, amsterdam, Bruge ve brüksel'i gezip gördük.

Gent, Anrwerp, Utrecht, Rotterdam, Köln, Bonn, belki koblenz, dortmund ve münster'e gitmeyi planlıyoruz. bunların haricinde nerelere gitmemizi tavsiye edersiniz.

görmeden dönme diyeceğiniz nereler var?
(1) 

Kindle Cloud dosya silme

kafa koparan manyak #1198931 
Merhaba Kindle severler,
şimdi ben kindle adresime birkaç dosya göndermiştim ve onlar şu an hem telefondaki kindle uygulamasında hem de kindle cihazının cloud bölümünde duruyorlar fakat bunlar silmeyi bir türlü beceremedim.

bilenler, şöyle bilal'e anlatır gibi anlatabilir mi?
(7) 

Amazon'dan Otele siparis vermek

kafa koparan manyak #1189541 
öncelikle herkese merhaba,
şu an abd'de eğitimde bulunan biri var. ben amazon'dan kindle pw alıp adres olarak da onun kaldığı oteli versem sizce ürün teslim edilir mi? amazon bana "yok arkadaş otele ürün göndermiyoruz" der mi?

hazır %20 indirim var. bu fırsatı kaçırmak istemiyorum.

bilgisi, tecrübesi olan?
(5) 

Kullanılmış Sıvı Yağ

kafa koparan manyak #699037 
Ne yapıyorsunuz? Lavabo'ya mı döküyorsunuz? yoksa biriktirip bu tür şeyleri toplayan belediye görevlileri -ki var mı bilmiyorum- veriyorsunuz?
(1) 

E-mail Okundu Bilgisi

kafa koparan manyak #617899 
Outlook'ta ayarlandığı vakit gönderilen mailler okununda bir bilgi geliyor. Peki bu akıllı telefonlarda da mümkün mü? akıllı telefon ile gönderilen mail'i karşı taraf okuyunca bilgi geliyor mu?
(1) 

Iphone rehberi sim'e aktarma

kafa koparan manyak #504126 
selam, telefon değiştireceğim ve eski model bir telefon kullanmaya başlayacağım ama rehberi nasıl sim'e aktaracağımı bilmiyorum.. jb'de yok.. nasıl yaparız bu işi?
(3) 

Turkcell 3G

kafa koparan manyak #457504 
selam arkadaşlar, vodafone kullanıyorum ve 3G'si berbat.. acaba diyorum turkcell 3G nasıl? tavsiye eder misiniz? geçiş yapayım mı?
(2) 

Dropbox Şifreleme

kafa koparan manyak #380966 
şimdi ben bu mucizevi olayı iş ve evdeki pc kurdum ama işyerindeki klasörüme insanlar girsin istemiyorum (şirkette özel olmaz mantığı hakim).. bunun için o klasörü şifreleme gibi bir seçeneğimiz var mı ya da alternatifler nelerdir?
(2) 

Ortaklara Borçlar ve Faiz

kafa koparan manyak #378549 
selam, ortaklardan bir süre önce 20.000 TL vb. para aldık.. daha sonra alınan karar ile bu ortağa yıllık %10 faiz verilmesine karar verildi.. şimdi benim merak ettiğim bu faiz nasıl hesaplanır ve nasıl bir kayıt yapmak gerekir..
(3) 

Tarihi Şahsiyetlerin hayatları - Kitap

kafa koparan manyak #372152 
selam,

şöyle; ömer hayyam, şems, cengiz han, timur, f.s.m., hasan sabbah vs. şu an aklıma gelmeyen birçok ismin hayatını biyografi sıkıcılığından kurtaran roman vari anlatan yazdıklarında yalan dolan olmayan kitap önerileriniz var mı? harold lamb mesela şöyle bi baktım hakkında iyi şeyler diyen olmamış.. varsa okuduğunuz ve tavsiye edeceğiniz, bildiğiniz güvendiğiniz yazarları söylerseniz sevinirim.. iyi akşamlar..
(3) 

Seyahatname - Evliya çelebi

kafa koparan manyak #364591 
Evliya çelebi'nin Seyahatnamesini almak istiyorum lakin bir dünya kitap var.. benim almam gereken sanırım aşağıda linkini verdiğim.. peki yazım dili nasıldır? bilen, okuyan ya da alternatifini tavsiye edebilecek olan varsa çok dua ederim..

www.idefix.com
(1) 

Uydunet'in Youtube ve download sorunsalı

kafa koparan manyak #334634 
selam,

youtube girmeye çalıştığımda bir süre bekliyor ve ya "sunucuya bağlanamadı" ya da "sunucu geç cevap veriyor" diyor ve girmiyor.. facebook vb. sitelerde yayınlanan videoları da izleyemiyorum kabus gibi..

diğer problem de dizi ve film indirilemiyor.. %3-5 iniyor ama sonrasında hiçbir ilerleme yok.. rapid vb. sitelerin birçoğu ile denedim ama nafile..

bir çözümü olan beri gelsin lütfen..
(7) 

Fiber İnternet

kafa koparan manyak #300432 
Selam Arkadaşlar,

yeni bir eve çıktım ve internet alacağım acaba bu fiber internet olayından superonlıne mı ttnet mi seçeyim.. film, dizi gibi sömürü olayını her daim yapabileceğim bir şey olsun istiyorum..

siz kullananlar hangisini önerirsiniz?
(1) 

faturalı hatta geçiş

kafa koparan manyak #264135 
on yıllardır kontörlü hat kullanan biriyim.. artık yeni nesil telefonlar fealn derken faturalıya geçme kararı aldım lakin bu sefer de hangi firma servis sağlayıcı ile çalışacağıma karar veremedim..

ayda 25-30 tl verip her yöne 150 200 dk konuşup tlf. dan nete sıkıntı çekmeden girebileceğim servis sağlayı hangisidir?

yardım per favore..
(4) 

Yürüyüş Ayakkabısı

kafa koparan manyak #258711 
selam arkadaşlar..

gezi tur gibi bir niyetimiz var ve uzun şehir içi türüyüşlerde ayaklarımızı mahvetmeyecek bir ayakkabı arıyoruz.. bilginiz, tecrübeniz veya deneyiminizi rica ediyoruz..
(1) 

Hp Pavilion dv6 recovery Sorunu!

kafa koparan manyak #254959 
selam arkadaşlar..

bilgisayar'a girince c sürücüsü ve yedeklerin alındığı disk görünürdü eskiden.. ama şimdi ne oldu bilmiyorum yedeklerin alındığı disk görünmüyor.. nasıl geri getiririm ne yapmam gerekir?
(11) 

Kafa Dinlendiren Müzik

kafa koparan manyak #243045 
Selam romalılar..

şöyle yeşilköy zincirlikuyu metrobüs hattında gidip gelirken dinleyebileceğim, dinlerken uyuyabileceğim ya da kitap okuyabileceğim müzikler arıyorum.. söz olmasın.. kafam inceden inceden rahatlasın..

var mı tavsiyeleriniz?
(8) 

Bios'a Girememe/Ulaşamama

kafa koparan manyak #176151 
selam arkadaşlar;

benim problemim özet olarak "bios'a girememe" ama detaylı anlatayım da durumu nokta atışı yapabilelim..

pc'de windows xp kuruluydu.. daha sonra explorer.exe hatası vermeye başladığı için bir bir yerlerini kurcaladım ve bilgisayar açılışında gelen, ram sayma, donanım bilgileri gibi şeyler hiç gelmemeye onun yerine "hangi sistemle başlamak istiyorsanız seçin gibisinden bir şey gelmeye başladı.. bir de alt satırında 28 sanıye sayma olayı da oldu..

daha sonra windows açıkken win 7 kurdum bu olay düzelir belki diyerek (zaten açılışta bios'a giremediğim için başka da şansım kalmamıştı) ama hiçbir düzelme olmadı seçeneklerin adı değişti o kadar.. windows 7 oldu..

şimdi ben nasıl bios'a girebilirim.. bios'a giremediğim sürece pc'ye adam gibi format atamıyorum ve bu durum beni oldukça rahatsız ediyor.. bir şekilde bios!a ulaşıp klasik format atma işlemine geçersem bu problemler ortadan kalkar mı?
1

mobil görünümden çık