
Ben bircok Amerikaliyi Turklere benzetiyorum.
1. Turkler kendilerini dunyanin en onemli ulusu sanar, irkcilik vardir. Amerikali tum Araplardan ve Ruslardan nefret eder, Turk tum Ermenilerden, Kurtlerden, Yahudilerden nefret eder.
2. Kapitalizm iki ulkede de en acimasiz sekilde isler. Ama halki sosyalist olmadiklari icin mutludur.
3. Ikisi de dindardir. Ikisi de birbirinin dininden nefret eder.
4. Ikisi de muhafazakar olma egilimindedir.
5. Ikisi de birbirini dunyanin sonunu getirecek seytani guc olarak gorur.
6. Dunya cografyasiyla ilgili hicbir sey bilmezler. Haritada kendi ulkelerini bile gosteremezler.
7. Kendi ulkeleri disinda ne oluyor hic takip etmezler.
8. Yabanci dil konusamazlar.
9. Kitap okumazlar. Son model bilgisayari ya da cep telefonunu almayi gelismislik olarak gorurler.
10. Araba olmazsa iki metre uzaga gidemezler. Petrole bagimlidirlar.
11. Bazi bolgeleri asiri gelismis bazi sehirleri asiri geri kalmistir.
12. Obur ve asiri kilolular.
13. En buyuk eglenceleri yemek yemek, dizi izlemek, icmek, sicmaktir... Kaliteli zaman gecirmek soz obegini anlayamazlar.
14. Zengin ve fakir arasindaki ucurum fazladir.
15. Iki millet de disa kapali yalnizca kendi ulkesini gezen kendi ulkesini taniyan kendi ulkesinin dizilerini filmlerini izleyen asiri milliyetci insanlardir.


Türkler amerikanlaştığı için mi acaba? Bizim bu özelliğimizden dolayı mı yoksa


Turkler dunyanin en disa kapali milletlerinden. Amerikalilar da oyle. Biz yabanci gorunce ilgimizi cekiyor cunku hic gormuyoruz. Amerika da goruyor ama beyazlar genelde hicbiriyle muhattap olmuyor. Avrupalilar Avrupa'yi ve Avrupalilari taniyor. Hicbir Avrupalinin ben su kadar Avrupa ulkesini gordum diye saydigini gormeyiz. Turkiye de bu durum var. Cunku biz yalnizca kendi icimizde yasiyoruz. Eksi sozluk kullanicilari benim tanimlarimdan bir miktar farkli. Disa donuk kisiler var burada genellikle. Ama Turklerin yuzde 50'si internete yasamlari boyunca hic girmemis.


Çalıştığım organizasyonda edindiğim tecrübeler sonucunda İtalyanlar ve Uruguaylılar. O muhabbet, o goygoy bir bizde var sanırdım.


yabancılara ilgi göstermeleri açısından olmasa bile her yerde bağıra bağıra konuşmaları ve komşulara saygısızlıkları ile, barcelona'da bile sokaklarının pis oluşu ile İspanyolları benzettim ben fazlasıyla. hatta saygısızlık konusunda daha ilerdeler bizden :)


italyanlar, yunanlar ve gürcüler.
hepsi farklı farklı konularda benziyor ama. saymaya üşendim.


İtalya


aynen italyanlar cok benziyor. italya'da kalmistim bir sure, orada evlendikten sonra otomobil gezmeden tut da bircok sey benziyor.


Arkadaşlar belirtmiş ama +1 de benden gelsin, tabi ki İtalyanlar. Futbolundan, siyasetine, taksicisine, yemeklere olan düşkünlüğüne kadar birçok konu sayılabilir.
Şu animasyonda İtalya yerine Türkiye olduğunu varsayın, daha da birşey söylemiyorum. :)
www.youtube.com


latin amerika ama özellikle arjantinliler.
zira ülke tarihleri, darbeler, politik süreçler vs birbirine çok paralel. bu da toplum ve devlet yapısında inanılmaz benzerliklere yol açıyor.


en cok yunanlilar. Bulgarlar, italyanlar ve ispanyollar, iranlilar, araplar ile de benzerlikler gösteririz. Yani biraz latin, biraz eski roma devami milletler, biraz farsi, biraz da arap özellikleri tasiyoruz.
