[]

Türkiye'ye en benzer ülke

hangisi?

yani yaşam tarzına, olaylarına, insanlarına, politikasına vs. en benzer ülke/ülkeler.. farklı durumlara göre de söylenebilir..


 
yunanistan, italya, ispanya


  • 9kuyruklukedi  (24.07.12 22:23:15) 
italya ama gerçekten düşündüm de öyle bir ülke yok:)


  • strangerinhere  (24.07.12 22:26:07) 
Ben Latin ülkeleri diyorum.(Brezilya,arjantin vs)çünkü oradan gelenler de bunu söyler hep.Türk kültürü ile Latin kültürü benzer diye.hiç yabancılık çekmedik Türkiye'de vs.(bkz: ana beatriz barros ) politika için bişey söylemicem.malum Türkiye'de din alet ediliyor siyasete.ha akp bi 4 sene daha seçilirse,o zaman yaşayış tarz,politika vs her yönden İran'a benziyecez.bundan emin olabilirsin.


edit:Türkiye dışında Brezilya ya da Arjantin'e giderim.hatta vize yok.kaçak olarak gidip yerleşme hayalimde vardır :)

edit2:avrupa'da en çok benzeyen ülkelere italya ve ispanya örnek verilebilir.
  • michael jackson  (24.07.12 22:26:37 ~ 22:30:20) 
ilk akla özellikle bizim ege kıyılarına benzer olarak düşünülüp yunanistan geldi ama yok yani genele bakınca insanlar politika falan yok, benzemez kimse bize.


  • bunumu demek istedin  (24.07.12 22:33:57) 
şimdiye kadar gördüklerim arasında en çok romanya benziyor.


  • orange coffee  (24.07.12 22:38:45) 
azerbaycan? olmadı balkan veya latin amerika ülkeleri.


  • anonim yazar  (24.07.12 22:48:09) 
yunanistan, azerbaycan, ermenistan. kültürler olsun, insanlar olsun çok benziyor.


  • nathanieltroy  (24.07.12 22:57:15) 
maykılın kafası neyin kafası bilemedim lakin, ispanya'da 2. senemi doldurmuş arada sırada avrupa dolaylarında dolaşan biri olarak,

yaşam standartı: polonya (adamlarda minibüs bile var)
yaşam tarzı: yunanistan,
sifat tip olaraktan, hangi tip Türkiye'liyi baz alacağımız önemli, Marmara-Ege bölgesi (göçmenler, açık tenliler) tüm Akdeniz kültürünü yüzlerinde barındırır elamdülillah.
politika durumlarını bilmiyorum ama avrupa genelinde sayılı birkaç devlet (isviçre, danimarka, hollanda, iskandinav ülkeleri) hariç atılan adımlar, stratejiler kafa kafaya.

misal bu Iran'a benzeme korkusu, Avrupa devletleri de o denli laik değil ama genşlerin derdi ekonomi, eğitim v.s.
  • Dr. Kissingher  (24.07.12 23:09:32) 
şu an linki bulamadım ama geçen yıl bir video izlemiştim.italyanlar yine kendi memkleketinin insanını eleştirmek için diğer avrupa ülkeleri ile karşılaştıran bir video hazırlamıştı.bazı olaylar ve bu olaylara italyanların tepkisi gösteriliyordu.mesela trafikte diğer avrupalılar düzgünce kendi şeridinde giderken italyanlar sürekli sollama yapıyorlardı.ya da koltuk sevdası.bir avrupalı geldiği mevkiyi zamanında bırakırken italyan tam tersine o mevkide kök salıyordu :D bana fazlasıyla bizi hatırlattı :)


  • bellma  (24.07.12 23:12:03) 
@bellma'nın kastettiği video:www.youtube.com

aynısının türkiye versiyonuda vardır:www.youtube.com
  • michael jackson  (24.07.12 23:21:54 ~ 23:22:49) 
ben de @bellma'nın izlediği videoya dayanarak resmen italya bizim aynımız diyorum. yoksa gitmişliğim, görmüşlüğüm yoktur.

buldum: www.youtube.com :)

geç kalmışım :/
  • dieselsingle2  (24.07.12 23:37:48 ~ 23:41:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.