Film festivali, sergi, tiyatro gibi etkinlikler yönünden nasıl bursa? Istanbul'da yaşıyorum ve pek çok ücretsiz etkinlikler oluyor, hepsine katılmasam da takip etmeye çalışıyorum. Bursa'ya taşınınca bu konuda yoksunluk hissedeceğim galiba. Internette neleri takip etmem gerek, düzenli festivaller neler, hangi mekanlar var?

Istanbul'un istanbul modern'i var da bursa'nın bursa modern'i yok mu ki?


 

Bursa kisir bu konuda.
Benim dikkatimi ceken kultur sanat etkinliklerinin de hemen hepsi nilufer belediyesinin duzenledikleri.
m.facebook.com

yons

Sergi için kültür merkezleri var, ancak içerik olarak yerel ve alaylı dediğimiz icracıların çalışmaları oluyor genelde.Eskiden bir hafta süren Karagöz ve İpek Yolu Film Festivali olurdu. Hala var mı bilmiyorum. Tiyatro için şehir merkezinde AVP Devlet Tiyatrosu var. Sezon boyunca güncel bir akışı var sanırım, tiyatro sevmediğim için hiç takip etmedim. Bu tiyatronun 50 metre yanında da Tayyare K.Merkezi var. Burada da tiyatro, sinema, sergi ve konser aktiviteleri düzenleniyor. Yine eskiden ( 10 yıl önce falan ) Cuma akşamlari Bursa Devlet Senfoni Orkestrasının konserleri oluyordu aynı mekanda. Sanırım bu da devam ediyor. Uludağ Uni. Kampusunde büyük bir kültür merkezi var. Burada da görece daha kaliteli etkinlikler, söyleşiler, paneller vs. oluyor. Mete Cengiz k.m. diye aratırsan facebook sayfasında günlük güncellemeler yapılıyordu. Bildiklerim bu kadar. İstanbul'a göre çok çok yetersiz ama bir anadolu şehrine göre istediğin zaman keyif alacağın bir etkinlik bulabilirsin. Telefondan yazarken çok zorlandım imla için özür dilerim.

masmis

Bir Bursalı olarak net ifade etmek isterim ki yokluk çekmezsin.

Küçük İstanbul olan güzide şehrimizde her şey mevcut. Onlarca kültür merkezi, paneller, konserler, sergiler vs. vs.

İrtibata geçebilirsin benimle dilediğin zaman.

minyatur dev

Arkadaşlar çok güzel özetlemiş kültür sanat yönünü şehrin. Ayrıca sanılanın aksine gayet eğlenceli bir gece hayatı ve sosyal yaşamı mevcuttur şehrin.

Absinthe75c
1

mobil görünümden çık