Terry eagleton, chomsky, stephen hicks, alan sokal & jack Brymont'ınkiler dışında güzel postmodernizm eleştirisi yapılan kitap var mı?




 

Zizek var.

rygard

@rygard tam olarak hangi kitabı/ları?

illuminatinin basindaki adam

postmodernizmi niye eleştiriyorlar k?

mea maxima culpa

For They Know Not What They Do'dan başlanabilir mesela. kitap makale listeleri şurada olacaktı en.wikipedia.org

genel olarak çok fazla pop imge üzerinden konuşur/yazar Zizek bir de. yani bunu teolojiden konuşurken de yapar. O yüzden doğrudan şu, şu ve şu kitaplar diyebileceğim bir durum yok pek.

rygard

zizek, özellikle post-marksizme ilişkin düşünceleri çerçevesinde ve laclau ile yaptığı çalışmalar neticesinde, postmodernizmi eleştiren biri olarak nitelendirilemez. Lacan'ın izinden giderek yaptığı postyapısalcılık eleştirisi,, çok genel bir terim olan postmodernizm eleştirisi olarak da adlandırılamaz. Sonuçta postyapısalcılığı eleştirenlerden biri olan Derrida'ya postmodernist düşünceye uzaktı demek ne kadar zorsa, bu durum zizek için de geçerlidir.

Unutmayalım, burada postmodernizm derken; birbirinden oldukça farklı düşünürler ve yöntemleri kapsıyoruz. temel eğilimleri a priori olana karşı olmaları ancak kullandıkları yöntemler, kavramlar ve radikallik dereceleri çok farklı(hatta bazen zıt). Bu nedenle muğlak bir adlandırma olarak kabul ediyoruz.

jürgen habermas, anthony giddens, ulrich beck, alex callinicos şu an aklıma gelen eleştiriciler.

protector

David Harvey var.

kaset

Post Modernizm denilince akla Zygmunt Bauman gelir. Eğer incelemediysen, bir de onun eserlerini okumanı tavsiye ederim, iyi günler.

antoine roquentin
1

mobil görünümden çık