İki adet yasyavru kedimizin bir tanesi karma aşıdan sonra huysuzlaştı, öteki çabucak atlattı aşının yan etkilerini ama bir diğeri sırt kısmına kesinlikle elletmiyor, elleyince sinirleniyor, huysuzlaşıyor. o kısmı yokladığımda derisinin altında hafif bir topaklanma hissediyorum. fakat bunun dışında mama yememe çiş yapmama ya da oyun oynamama gibi bir durum yok sadece elletmiyor ve kardeşi de orasına dokununca kıyameti koparıyor. Endişelensek mi, yoksa beklesek mi geçer diye?




 

aşılar hafif ateş yapabiliyor, bu nedenle huysuzlaşabiliyorlar. bebekler veterinerden korkmuş da olabilir. veterinerinize bir telefon edip bilgi alırsanız içiniz rahatlar.

madarch

zamana bırakın, karma yavru kediler için biraz ağır olabiliyor. azıcık bekleyin, birkaç güne düzelmezse arayın dktoru.

bradshaw

@madarch tabii ki veterineri arayacam arayacam da veteriner benden bıktı, ben ondan bıktım yani nasıl anlatsam... iki taneler, bi dertleri bitmedi her gün ara, sor, orda da insanların işi gücü var, biraz hassasiyet de gösteriyorum ben de... bir de aşıdan sonra aşıyı vurdukları yeri hafifçe ovun demişti, ovduk movduk ama yine de olabilir mi diye burdan bir bilenlere sorayım diye düşünmüştüm ben de... ateşimiz yok, oyuna da devam ediyoruz, biraz fazla uykumuz var, bir de işte sırtımız acıyor... top gibi orda bi yumru duruyor. yarın götürcem zaten geçmedi çünkü bir türlü...

@bradshaw ağır olabileceği söylenmişti ama diğeri hemen atlatıp bu huysuzluğa tam gaz devam edince kıllandık biz de. yarın götürcem işte dediğim gibi bakalım bakalım...

teşekkürler teşekkürler yanıtlar için...

yattara valli

bugün veterinerimizden aldığım bilgileri burada paylaşmak istiyorum. belki aynı dertten muzdarip başka bir kişi olur da arama yaparken bu bilgilerden faydalanır diye. tabii ki bu durum kediden kediye de değişebilir o nedenle her halükaarda bireysel olarak da danışmanızı tavsiye ederek... benim yavrular 28 Ekim'de karma aşılarını olmuşlardı.. ilk birkaç günden sonra da bu yan etkiler görülebilirmiş. aşının kedinin vücudu tarafından tam emilimi olamamış, aşı bu tam da aşının vurulduğu noktada topaklanmış. alkolle buraya masaj yaparak emilim sürecini hızlandırabilirmişiz. bu durum bir ay içinde olabilir ve kendiliğinden düzelirmiş. önemli olan şu aşamada zaten o bölgesi hassas olan ve dokununca canı yanan yavruyu huysuz ve hırçın bir karakter geliştirmesine yol açacak zorlayıcı, hırslandırıcı ve saldırgan eğilimi olan bir kediye dönüşmekten korumakmış. bu nedenle de gözüm üstünde şu anda. kardeşinin ona sert oyunlar oynamasına engel olmaya çalışıyorum.

durum bu şekilde... ilgilenen herkese teşekkür ederi tekrar tekrar.

yattara valli
1

mobil görünümden çık