orada burada anti-sosis yazılar görüyorum da, yok artık etleri kemikleri ile birlikte işleyip sosis yapıyorlar filan diye. iyi de sağlığa zararlı mı? tadı güzel bence kahvaltı için yesem geçsem ne olur?




 

Bilindik markalardan al geç, ben öğrenciyken 1 yıl her akşam markasız açık sosis alıyorduk 2-3 liralık, bir şey olmaz; fazla kafaya takmaya gelmez.

redeath

herhalde zararlı. öyle bir et modeli mi var allasen? içindeki kimyasallardan, sosisin o forma gelmesi için gördüğü işlemlerden sonra ondan sağlık beklemek mantıklı mı?

google'layın bence bir.

kobretti

icinde et oldugu bile supheli bence. sagliksiz ama yeniyor iste, alismisiz, canimiz istiyor vs. her ogun de bahcemizde yetistirdigimiz zeytinyagli brokoli yiyemeyiz.

modlar bu benim feykim silebilirsiniz

yapılışına dair bi video izle kendin karar ver

tescillimarka

Ben önceden acayip severdim. Tüm zararlı şeyleri yediğim gibi, kulaklarımı tıkayıp istediğimi yiyodum. Bir gün iştahla yerken garç diye bir şey dişimi kırar gibi oldu. Bir baktım iğrenç bir kemik midir mika mıdır çözemediğim bir parça. Onun görüntüsünü zihnimden atamıyorum. Kimbilir başka neler neler vardı içinde. O gün yemeyi bıraktım.

Bence her şey gitgide yenemez hale geliyor.

kırmızıkalem

kaynağından emin olmadığınız hiçbirşeyi mümkünse yemeyin. büyükşehirde bu mümkün mü? hayır.

o yüzden en azından seçici olun; mesela bilinmedik marka yemeyin, mümkünse kasap yapımı ya da yerel üretici markaların et ve et ürünlerini tercih edin. evet daha pahalı olacaktır.

dahili meddah

Amma narin şu insanoğlu :) sabahlara kadar içerken bir şey yok da, yeri gelincede maşallah her şeyide sağlık açısından düşünüyoruz. Boşverin takılın sonrada sporunuzu yapın kasmaya gerek yok; tamammm.

redeath

ben salam-sosis yemeyi bıraktım. Özellikle sosis salamdan da beter.

İşlenmiş etler (sucuk dahil) genel olarak pek sağlıklı değil, lakin sosis yememe sebebim sağlıktan ziyade içindekiler. Sosisin içindekileri tek tek önünüze koysalar herhalde kimse yemez. Benzer şekilde tavuk köfte de asla yemiyorum, hatta genel olarak dışarıda kıyma ile hazırlanmış et yemiyorum.

dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi

bir söz var: "politika ve sosis halka açık şekilde yapılmaz"

arada bir tüketsen bir şey olmaz herhalde ama rutine binmesin bence.

iadeli taahhutlu

selamlar, günaydın

şimdi gerçek sosis dediğimiz mevzu aslında almanların çıkardığı bir çeşit et. bildiğimiz kıymayı baharatlayıp derinin, bağırsağın içine dolduruyorlar. sucuk gibi aynen ama daha yumuşak sadece(et ve diğer etkenlere bağlı) ve bu sosislerin sağlığa hiçbir zararı yok(yağlı biraz sadece eheh). aksine bir sporcu olarak tüketmeye bayılırım

ama şu anda piyasada bulunan marka sosisler diğer yazarların dediği gibi tamamen kıkırdak, kemik, deri, yağ ve çeşitli kimyasallarla dolu. yani tamamen leş. sosis yemek yerine tavuk göğsü alabilirsiniz hem lezzetli hem gerçek et hem de sağlıklı.

edit: ayrıca tavuklu yumurta güzeldir baya tavsiye ederim

GibsonRules

"köpeğinize bile yedirmeyin."

gıda mühendisi bir arkadaş.

zgrydn
1

mobil görünümden çık