[teknik]
(13) 

c sharp

Nocturne #629386
Merhaba!

yazdığım basit bir program var, çok küçükte bir database içeriyor. Bu programcığı Visual Studio açılmadan çalıştırmak istiyorum. Bin klasöründeki .exe yi alıp herhangi bir yere kopyaladığımda çalışması lazım diye biliyordum ama olmuyor.

Nasıl ederim? Exe yi mail olarak atacağım ve karşı taraf açabilecek.

 

açılmıyor dediğin ne oluyor? hata mı veriyor? ona göre bir çözüm önerebilirim.
database dediğin nedir bir de? access mi, sql mi?

barix

Açılmıyor dediğim şu; içinde 2 tane kayıt var o kayıtları göstermiyor. Program açılmadan önce küçük bir uyarı veriyor, tamam ilerle diyorsun program açılıyor. Ancak içindeki database boş.

database ise VS içindeki local database.

Nocturne

hmmm en başta çıkan küçük uyarıda ne yazdığını biliyor musun peki? büyük olasılıkla oradan bir şeyler çıkar :)

barix

Acil bişey bu olduruver be hocam :)

Nocturne

Paket haline getirmeniz lazım. O zaman tüm bağıntıları da dahil ediyor. Tek dosya ile eksiksiz çalışıyor. VS'de bi seçenek vardı ama şimdi elimin altında olmadığı için tam söyleyemeyeceğim.

heritage

İşte orası önemli benim için :S

Nocturne

yanındaki .sdf dosyasını vermen gerekiyor. sdf'yi exe'yi çalıştırdığın dizinde arıyor çünkü. eğer tek bir exe vereyim diyorsan setup oluşturup onu verebilirsin ama o da zaten exe'yi ve sdf dosyasını bir dizine kurup masaüstüne ya da nereye belirttiysen orada kısayol oluşturacaktır.

barix

@barix üstad o zaman .sdf ve exe dosyasını bir klasöre kopyalasam ve win.rar ile sıkıştırsam öyle göndersem o zaman karşı taraf rar içindeki klasöre bakıp bu programı açabilir. Doğru mu?

Nocturne

büyük olasılıkla. istersen kendi masaüstüne sdf dosyasını da atıp bir çalıştırmayı dene.

barix

Debug klasöründe ne var ne yok bir klasöre kopyalayıp denedim, evdeki farklı bir bilgisayara mail attım olmadı. sdf dosyası nerededir?:S

Nocturne

VS Express 2010 kullanıyorum bu arada

Nocturne

sdf dosyasını buldum. exe ve sdf yi aynı klasöre kopyaladım kendi masaüstüme attım. Oradan açtım istediğim gibi oldu. Başka bilgisayara gönderdim olmadı..

Nocturne

Yok mudur bilen?

Nocturne
1

mobil görünümden çık