efenim hem dünyanın bir çok yerinden arkadaşım olsun, hem gezeyim-gezdireyim hem de yabancı dile bir faydası olsun diye couchsurfing'e girdim.
yurtta kaldığım için kimseyi yatıramam, o sebeple cofee&drink seçeneğini işaretledim, profil oluşturdum filan.
pekii bu insanlar nasıl bulacak beni? ööyle profili oluşturup bekleyecek miyim?
ne yapılır ne edilir adabı nedir bu işin?
ha bir de couchsurfing ayağına sarkmalar filan olur mu (facebookta abazaları gibi) ona göre davranmak lazım.

 

coffee&drink seçtiysen, pek fazla arayıp soran olmaz. kalacak yer belirtseydin ayda 1-2 kez kalmak isteyen çıkardı. tabi bu sayı cinsiyetine, bulunuğun şehre, daha önce misafir ettiklerine göre değişkenlik gösterebilir. seni bulmak isteyenler sitede arama yaparak bulacaklar. mesela ben, genelde, son online olduğu tarihe bakarak seçiyorum istek yapacaklarımı.
sarkma olayına gelince; profil içeren her sitede olduğu gibi burada da sarkma olayları olabilir. takılmak isteyen elemanın arkadaşlarına, daha önce takıldığı kişilerin yorumlarına bakarak bunu aşabilirsin.

el magico

bulunduğun şehrin grubu varsa ona katıl, istanbul ankara vs var bildiğim kadarıyla. arada bir local couchsurfing grupları değişik aktiviteler düznler. bu aktivitelere katılarak başkalerının misafir ettiği kişilerle tanışma vakit geçirme fırsatın olur.
dolu bir profil her zaman daha çok talep görür..
olayın nasıl yürüdüğünü nelere dikkat etmen gerektiğini daha iyi anlamak için local couchsurferlarla takıl vakit geçir öncelikle..

edit. CS'den beklentilerin orda olma amacın açık bi dille profilinde bulusun, sarkma olaylarını nispeten engeller bu..

nwnd

sarkan eden olur ama facebook'tan daha iyi ortamı..
aslına bakarsan ben pek coffee and drink'i işaretleyen birine durup dururken sataşıldığını görmedim, genelde insanlar kalabileceklere yerlere bakıyorlar..
ama derseniz ki çok arkadaşım olsun, en güzeli meeting'lere gelmektir, istanbul'da son derece güzel etkinlikler oluyor..(bunların bi kısmında da aynı abaza sorunuyla karşılaşabilirsiniz, bu evrensel bir değer sonuçta)

erostrada

ben karşı cins çok ağırladım, yurdum erkeklerine hakaret gibi olmasın ama yabancı erkeklerin hiçbiri sarkmadı bu güne kadar. ama sitede türk erkeklerinden de mesaj ve teklifler geliyor, onların hepsi harbiden daha mesajda asılıyor zaten. kaldı ki sadece dışarda buluşacaksın, hiçbişey olmaz. ben tanımadığım adamları evimde yatırdım, bi tanesi bile bi saygısızlık yapmadı.

cereal killer

sehir gruplarina girmek en iyisi. toplantilara gittikce arkadaslarin olur. onlari arkadas olarak eklersin, onlar da seni ekler birbirinize referans birakir, hatta kefil olursunuz samimi olursaniz. o zaman profiline baktiklarinda seni bulmaya daha meyilli olur arama yapanlar (connection'larin da artar). ayrica turkiyede yasayan bir cok ecnebi var, toplantilarda onlara rastlayip kaynasabilirsin.

bir de sitenin chat bolumu var ama ben kullanmadim hic. ordan da birsey cikabilir.

kolay gelsin.

vecihi
1

mobil görünümden çık